Új privát üzeneted érkezett!

Babarózsa, milyen a helyzet? küldtem mélt meg sok pozitív energiát a szuperszonikus részecskegyorsítómmal. Emíliát pusziljuk, Isti épp telepatikusan próbál a leklére beszélni, hogy egyen rendesen és rendszeresen, és ne egyfolytában.

Neet, hogy vagytok, a mi drága kisbeteg Esztibarátnőnkkel együtt? nagyon drukkolunk ám, hogy múljon már a kórság!

Jucus máris hiányzik, nem? remélem lesz ideje Soma és Panna mellett ránk léhűtőkre is Kép

votiv 8)
votiv

Zanza, miben oldod Rékának a bogyókat? kiskanállad adod neki?
én próbáltam anyatejjel és vízzel is, és csodák csodájára Istinek a vízben oldott jobban tetszett
persze igaza is van, kár az anyatejet így elcsúfítani Kép
ha kanállal adod neki (most h így belegondolok, mi mással?) mindig csak annyit, azaz 1-2 cseppet tegyél a kanálra, amennyit nem tud helyből kiköpni
Isti már nagy májer ebben, úgy tesz, mintha lenyelné, aztán látom, hogy csorgatja ki a szája szélén... de ha csak picit adsz neki, azt kénytelen lenyelni
és hogy ne telljen fél órába a dolog, épphogy csak annyi vízben oldd fel a bogyeszt, amennyi belepi
na ennyit az okoskodásomból

votiv 8)
votiv

nekem a papírból gyártott MELLTARTÓBETÉTekkel csak rossz tapasztalatom volt, még tán a Mimi a legjobb, de a Brevi, az Avent és még a Chicco is hamar összekeményedik, irritál stb ahogy Neet is írta
végül egy Stella márkájú mostható melltartóbetétnél kötöttem ki, és sokkal jobb érzés a bőrömnek
na de mostanra már úgy elkanászodtam, hogy ezt is alig használom
sőt, itthon melltartót se használok
ha lógós lesz, hát lógós lesz
de már úgy megszerettem ezt a nagy szabadságot, hogy nem tudnék lemondani róla
szerencsére már nem is csöpög a cicim, legfeljebb éjjel, akkor meg egy puha pelust tömök a hálóingembe Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok !

Látom van gratulálni való bőségesen Kép
Jucus , Juji És Réka ! Nagy-nagy gratuláció mindannyiotoknak !

Ki lesz a következő ?

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!
Rékának, Jucusnak, Jujinak gratulálok!

Votiv!
Kérdezted a babakocsit, mi hétvégén voltunk a Megatoysban, és hát ami tetszett, az 80e pénz volt, szóval most megpróbálom ugyanazt használtan megkeresni. Amúgy egy PegPerego Venezia volt, nagyon könnyű, ami nálunk az elsődleges szempont, mert 3. emelet, és nincs lift.

Szerintetek kiságyat hol érdemes venni? Nem kell semmi extra, csak legyen ágyneműtartója, de a Brendonban, Megatoysban ezek is rettentő drágák. Kika?

Ma nagyon fáradtnak érzem magam, lehet, hogy az idő miatt is, másrészt éjjel minden egyes másik oldalra fordulásnál megébredtem. Már dolgozni sincs kedvem, ráadásul kideült, hogy itt agyba-főbe osztogatták a bónuszokat, én meg semmit nem kaptam, mert én ugye már nem számítok..... na most tényleg elegem vanKép Kép Kép

Manóka (28+5)

Kép
Kép
manoka11

Oxi!

Épp most beszéltem a közeli gyógyászati segédeszközzel, és tök jó, mert nem is olyan drága a megelőző harisnya, csak 1200 Ft. Viszont a műtét utáni már tényleg 8-10 eFt. De nekem jó az az ócsó is, bemegyek, aztán veszek majd egyet.

Neet,
Én már vettem Bellinda sportcicifixet, olyan, mint egy kis trikó. És nagyon puha, mert lycrás. De jó, hogy nekem már van Kép

Votiv! Én is pont erre gondoltam, hogy pelust is lehetne betenni, szépen, formára vágva. Csak hát sajna az is átázik gondolom. Mondjuk nekem még a szoptatás kissé messze van! Kép

Manóka, te szegény!!! Úgy utálom az ilyesmit, mikor az embert leírják valami miatt!
Én már elejétől kezdve furcsán alszom, pedig még csak 14,5 hetes vagyok. Azért még tudok féloldalt aludni (egyik lábam felhúzva mellettem), de odagömbölyödik a hasam, remélem nem zavarja a gyereket a kuckó Kép Van valami jó fotód egy ágyneműtartós ágyról? Mert akkor a párommal olyat csináltatok a kőcnek. (nem asztalos, de imád ilyeneket csinálni otthonra)

Ancsipancsi
14+4

ancsipancsi

ja, érdekes dolgot vettem magamon észre. olyan disznó irigy lettem!!! Kép a párom mondta, hogy ősszel megy hollandiába és milyen jó, mert majd hoz kiscipőt, meg kisruhát a gyereknek. mire én mondtam, hogy: és én mit kapok???? erre mondta, hogy ne legyek irigy, majd én is kapok valamit. remélem, ha szülök, megváltozik, és olyan leszek, mint az anyu, aki az utolsó falatát is nekem adná.
jaj, erről gyerekkorom jut eszembe, amikor még nem volt sok csoki, meg banán is csak 1 hóban egyszer, pult alól. aztán mikor az anyu szerzett, mindig adtam volna neki, de azt mondta, hogy ő nem kér, mert ez a gyerekek étele. én meg sokáig ezt el is hittem. Kép csak felnőtten jöttem rá, hogy nem akart belőle enni, hogy több jusson nekem.

ancsipancsi

Ancsi !
Szerintem ez kapásból megváltozik , ahogy megszületik Kép
De majd az anyukák megmondják Kép

Szerintetek mitől van hogy mostanában többet csuklik a babám ? Mostanában naponta . Régebben alig-alig. Tudom hogy nem rossz neki , csak érdekel...

Kép
Kép
greenolive

Ancsi!
Köszi az együttérzést, jól esett, főleg, hogy ma különösen rossz napom van valami miatt. De ez a munkahelyi sztori jól kibuktatott. Az ember itt dolgozik nagy pocakkal, és annyira de annyira természetesnek veszik az egészet, mintha ugyanolyan lenne minden.

Nincs képem sajnos a kiságyról...

Kép
Kép
manoka11

Manoka !

A bónuszt nem az előző évre kapjátok ? Mert akkor járna , nem ?

Kép
Kép
greenolive

guaca

Olive,
de igen, az előző évre kapjuk, azaz már aki kapja. Mert ugye a főnökség dönti el, hogy ki az arra érdemes. Mondjuk nem tudom, miért lepődtem meg ezen, mert eddig is ilyan volt a hozzáállás, mármint ami az anyagiakat illeti. Pl. kértem, hogy az amúgy májusra betervezett fizetésemelést én nem kaphatnám-e meg januártól, hogy ebben a 3 hónapban, amit ebben az évben dolgozom, legyen egy kicsivel több, de mereven elzárkóztak, merthogy ellentétes mindenféle "policy"-val, hogy kivételezzenek. Ezért reménykedtem a bónuszban, kvázi kompenzációként... Persze amikor maguknak osztogatnak, akkor semmiféle policy nem számít.
Na jó, abbahagyom, mert csak egyre morcosabb leszekKép

Kép
Kép
manoka11

Sajnálom, Kép
Nálunk is így van , hogy a fönökség dönti el , hogy mennyi az annyi . Mi is most kapjuk , elvileg 28-án , én is kiváncsi vagyok .
De azért ez nagyon nem szép tőlük , mert az előző évet teljes egészében végigdolgoztad .

Kép
Kép
greenolive

én azonnal ott hagynám őket táppénzre, legalábbis, ha megengedhetném anyagilag.
boldoguljanak a tetvek!!!!

velem szerencsére ilyen téren normálisak (leszámítva a minyimálbért!!!), mert nem akarják, hogy rögvest elhúzzak betegácsiba ;-)

ancsipancsi

Votiv!
Infacol csepp nem vált be, azthiszem mi is kipróbáljuk a Chamomillát! Bocs, biztos már 1000X leírtad meg volt róla szó, de mennyit, mikor kell adni a babónak! Hogy hogyan kell beadni, azt már tudom! Köszönöm!

Nálatok is előfordulnak anyatejes pöttyök a babák arcán? Ezek azok a fehér pöttyök vagy sima piros kiütések? Mert Timit 1-2 napja nagyon ellepte mindkét fajta kiütés! A pofija, a homloka tele van, még a fülén is van! A Hexaclorophen hintőporral kenegetem neki! Szerintetek normális ez? Vagy hívjam fel a védőnőt?

Ildi
ildi76

Sajnos egyrészt pont az anyagiak miatt vagyok még itt, mert ugye annyira "hozzáértő" ember ül az adott pozícióban, hogy még azt sem bírta elintézni, hogy az első 15 táppénz napot 100%-ban kifizesse a cég, csak 80%-ot fizet. Az biztos, hogy du. beszélek a főnökömmel, legalább azt kiharcolom, hogy akkor ezentúl max. f4-4-ig maradok bent, másrészt tudatom vele, hogy azért nem vagyok teljesen vak, látom, hogy osztogatják itt a dolgokat, csak én nem kapok.

Kép
Kép
manoka11

minimállal vagy te bejelentve - mint én -, hogy ezt tűrheted? mert nálunk az első 15 napot 0 ft-tal fogják kifizetni, az fix.
amúgy a cégnek az első 15 napra nem csak 70%-ot kell fizetnie? (ugyanannyit, mint a táppénz, nem?)

ancsipancsi

Sziasztok!

Húha eddig olvastam a hétvégén termelt írásaitokat!
Teljesen elfáradtam:-))

Neet, Ildi76, Moose!

Mindenkinek köszönöm a hozzászólást a mellszívó kérdésre, a hétvégén képzeljétek Isteni csodára kaptam egy Avent Isis kézi mellszívót!

Énis csatakozom az elődeimhez, és minden "új anyukának" gratulálok!

Manoka11!

Azt hiszem a te problémádon éppen a múlt héten estem át énis sajna.
Olyan ideges voltam, hogy azt mondtam ráborítom az egész főnökségre az asztalt!
(gondolom ez mennyire jót tett a manónak a pocimba!)
Szóval teljesen ugyanez a sztori, én azt a megoldást találtam,hogy jó akkor én nem vagyok hajlandó dolgozni:-)) egész nap netezem és nézem a baba-mama oldalakat.
Kirugni ugysem tudnak ha meg elmennék táppénzre akkor én járnék rosszabbul! (ez nagyon fontos) kérdezd meg a könyvelődet vagy aki TB-st nálatok!

ui.: jaj nem akarok lázító lenni elnézést elnézést!

Manó
manó27

Sziasztok!

Segítség!!! Marci ma f4ig nem aludt el! Este 8-9 felé fürdés (amit végig ordít) aztán etetés, de hiába. Nem tudom mi lehet, napközben 4 órákat simán végig alszik, csak szopi és alvás van. Este pedig jön a nyügi, talán a hasa fáj, de nem tudom miért. Figyelek arra mit eszem, mit iszom, nem tudom mit csináljak. Kép Kép Kép
reka80

Lányok!

A kérdés ki milyen pelenkát használ?

Gondolom ez egy elég furcsa kérdés, de ahogy beszélgetek kismamákkal mindenki azt mondja, hogy a pelenka a leghúzosabb anyagilag, mert abbol nagyon sok kell.

Azért kérdezem mert gondoltam elkezdem előre beszerezni ne akkor legyen nagy kiadásunk.

Mi a véleményetek???

Votiv, Neet, Baba ti milyet használtok???

Bocsánat a furcsa kérdésért
manó27

Hogy kell intézni az anyasági támogatást? Kell az apukának meghatalmazást írnom vagy egyedül is intézheti? Ha a szülés előtt 28 nappal igényeltem a tgyás-t, akkor abba már beleszámított a 3000ft-os adókedvezmény? Csak mert kevesebbet kaptam, mint amire számítottam...
reka80

Ancsi,
nem minimállal vagyok bejelentve. Az úgy van, hogy a cég dönti el, hogy az első 15 napot a táppénzből kifizeti-e 100%-ban, vagy csak 80%-ban (vagy 70%, ezt most nem is tudom pontosan). A legtöbb helyen ez 100%, nálunk meg annyira sóher banda van, hogy nem adják meg. Mondjuk van még 24 nap szabim, azt is mind kiveszem majd, de utána kell még táppénzen is lennem, szóval jól jött volna, ha teljes fizut kapok arra az időre is. De itt k...ra nem értékelik, hogy az ember strapálja magát.

Kép
Kép
manoka11

Manó!

Mi egyelőre pamperst használunk és bevált. Azért válaszottam, mert itt is sokat írták, hogy jó (leszámítva a baleseteket...) meg barátok is ajánlották.

Mellszívó: én chicco kézit vettem, nem rossz, csak ínhüvely gyulladást fogok kapni, úgyhogy mostanában inkább kézzel fejek. Legnagyobb szégyenemre gyakran a mosdóba, ugyanis még nem tudok valami pontosan célozni.. Kép

Babakocsi: Graco, nagyon jó, csak tegnap vettük észre, hogy nem fér be az autó csomagtartójába. Vagy leszereljük a kerekét, ami sajnos nem valami egyszerű vagy veszünk egy új autót. Kép
reka80

Manó!

Nálunk a Libero és a Huggies vált be, a mi gyerekünk feneke a Pamperst nem tolerálta. Persze ez nem jelenti azt, hogy nálatok is ezek lesznek a befutók. Éppen ezért, a helyedben nem vásárolnék be elöre, inkább az addig arra szánt pénzt tedd félre. (Nem is foglal annyi helyet!)
guaca

Manó,
mi Pamperst használunk, nekünk pont a Huggiesra volt allergiás a pici. Ahogy látod, az a nagy gond, hogy nem tudod előre, hogy érzékeny lesz-e a babód bőre, és ha igen, melyik fajtára Kép ezért nem nagyon érdemes előre sokat venni. Kép Meg ha majd jönnek hozzátok látogatók, akkor virág helyett nyugodtan kérj egy-két csomag pelenkát Kép
kisün

Szombaton én is beszereztem az első csomag pelenkát , Huggies 3-6 kg , de az is rá van irva hogy newborn . Akkor most melyik ? Kép
Remélem nem lesz nagy Áronra .

Kép
Kép
greenolive

:-)))

Guaca!
Nagyon jót mosolyogtam azon amit írtál, és teljesen igazad van! Sokkal kevesebb helyet foglal:-))

Kisün!
Azt hiszem nem is gondolkodom tovább ezen a témán. A virág helyett nagyon jó ötlet!:d

Igazából csak az a baj, hogy olyan vagyok, mint az Anyukám (hú ezt neki sose vallanám be:-))
szóval szeretnék már vásárolni gyűjtögetni a babának!
Ruhát nem vehetek mert nem tudom mekkora lesz, pelenkát nem vehetek ezek szerint mert nem tudom mi válik be....

hát akkor marad a helytakarékos Guaca tanács!
manó27

Manó,
pedig ruhát nyugodtan vehetsz neki, sztem 56-os alatt nem érdemes, de 56-62-est nyugodtan! Kép Én megőrültem volna, ha nem vehetek semmit terhesség alatt Kép

vera
kisün

Kisün!

Na végre valaki megért:-))))

Igen énis szeretnék nagyon ruhákat venni, mert mivel fiú lesz, ezért nagyon kevés tündéri fiú ruci van a boltokban sajna....
manó27

Fú, mennyi kérdés és hozzászólás!
Csak amire tényleg tudok reagálni:
pelus: kell textil is, legalább 10 db, böfihez, fej alá, stb.
Eldobós: semmire nem vagyunk (eddig még) allergiásak, a Liberoból viszont kifolyik a cucc. Nekünk bevált: huggies, pampers és a DMben kapható Babylove. Először érdemes kisebb kiszerelést venni (pl 29 dbos libero vagy bármilyen newborn), ha beválik, lehet többet. 2-5 kilód newborn max 1-2 hétig jó, ebből nem érdemes sokat venni. Általában rögtön jó a 3-6kilós, kivéve, ha extra pici baba szül. Pl 2 kilós törpicurka. Kép

Mellbetét, lehet, h átszokom a papírzsepire? mert csak kicsi csöpög néha, és olyan drága a speckó betét. Kép

Eszti szeme egéz szép már (az enyém még szarakszik, de az most nem izgi), úgyhogy köszi MINDENKInek a drukkot, biztos amiatt... Kép

Ancsi!
Nagyon hasonlóan gondolkodunk. Kép Én ma is disznó irigy vagyok, pl mennyi Nutellát hagyok a férjemnek,ki mennyit ül a gép előtt, stb. De amíg Eszti csak cicistejet kap, ez nem gáz.... de mi lesz, ha 5-6 éves lesz??? (Addig nem akarjuk csokiztatni...)

KISÁGY: mi a neten vettünk végül egy használtat (www.apronet.hu vagy bármi más ilyen oldal), teljesen jó, 1 gyerkőc használta, szivaccsal, 1 huzattal 7ezer volt. A fenti szinten van a 16ezres vadiúj, az az éjszakai rezidenciája. Kép De most már mindent használtan fogunk venni, pl járókát, mert általában nem 8-10 évig nyúzzák, mielőtt eladják... Persze meg kell nézni, de megéri.

Greenolive: a pelusok kül.ek. A huggies 3-6ig tartja a newbornt, a libero 2-5ig, szóval lehet nézelődni, töprengeni...

Anyatejes pöttyök ahogy jönnek elmúlnak, legalábbois Esztimnél.

Altatás: hááát, ez sztem olyan, h mindenkinél más válik be, de nyugi, előbb utóbb minden baba elalszik és megszokja a rutint. Pár hét, és vége a rossz időszakoknak.

FIZETÉS: sajna a főnöknek mindig igaza van, és akkor is nyalni kell nekik, ha csak zsebpénzt ad. Félév munkanélküliség után elhiheteitek, h már annak is örül az ember, ha valami vackot hozzávágnak... (Bár most nem panaszkodom, férjem főnöke jófejnek mutatkozik. Kép )

neet
neet

Kevés ? Kép Nekem már sikerült megvennem egy csomó cuccot .... van 74-es méretem is , mert nem lehetett egyszerűen otthagyni Kép

Kép
Kép
greenolive

Votiv, én kevés vizben oldom fel, és cumisüvegben adom oda neki. (eddig még nem tapasztaltam semmi gondot cumiügyben)
A tegnapi linkeket elolvasva kicsit meglepödtem, a Lycopodiumot eddig az anya által fogyasztott puffasztó ételek ellen ajánlotta Boiron-kiadvány, itt pedig, olyan tünetekre amit a Chamomillánál ajánl.
Most akkor mi a jó? Kép
zanza

Te jó ég, többet írtam, mint Moose... Kép
És az még ki is maradt, hogy számszon a szadiszta szatír és fortisszima fingusz.... Kép
neet
neet

Ildi, biztos, hogy a Chamomilla a legjobb a babódnak? Istinek pl a colocynthis (neki masszírozásra/nyomrásra enyhül)
mégegyszer bekopizom ide a hasfájós részt:

"Chamomilla akkor alkalmazható, ha a csecsemő élesen sikongat, nagyon nyugtalan, dühös, a fájdalmat nehezen tűri, nehéz megnyugtatni. Az ilyen gyerek állapota melegre és ringatásra javul.

Erős, görcsös hasfájás esetén Colocynthis adható, ha a panaszok a has masszírozására vagy a baba behajlított lábainak a hasra nyomásával enyhülnek.

Dioscorea a szere azoknak a gyerekeknek, akiknél hirtelen kialakuló és periodikusan visszatérő hasgörcsök tapasztalhatók, amelyek erősödnek, összegörnyedve és enyhülnek hátradőlve, illetve a hát masszírozására.

Lycopodiumot tanácsos adni, ha a babának igen kifejezett a haspuffadása és ha az anya által elfogyasztott ételek ezt a puffadást és a görcsöket jelentősen fokozzák.
A fent említett négy szer valamelyikével az újszülöttkori hasfájások 95 százaléka enyhíthető."

ha 2 napig napi 3x5-öt adsz neki, annak már valamilyen hatása kell legyen
ha nincs, akkor nem jó a szerválasztás

pelenka: pampers new baby 3-6kg
a liberó pocsék volt, a huggies tetszett, de az kevesebb helyen kapható
legutóbb a tescoban 2 csomag 80 db-os pampers pelust adtak 4900 ft-ért akciósan
ennél aligha találni olcsóbbat

anyatejpöttyök: van fehér is, néha piros is
a fehér a tej zsírosságától/fehérjedússágától van (ez tök jó, ezek szerint jó erős, tápláló a tejcsid! KépKépKép) a piros meg vmi kis túlérzékenység
nálunk a fehérek "stabilak"
a pirosak meg akkor jönnek ki, ha olyasmit eszem, ami Istinek nem smakkol
pl legutóbb a grépfrútlétől lett dalmata, pedig csak egy pohárral ittam
tehántejjel, citrusfélékkel, paradicsommal stb. vigyázni kell, általában ezektől pöttyöződnek, de ez magától elmúlik 1 nap alatt
a dokibám írt rá "bajvan-kenőcsöt", minden bőrproblémára jó, ha nagyon pötyi, ezzel bekencézem

votiv 8)
votiv

Zanza, én úgy találtam ki, hogy mi a legjobb neki, hogy ami kb illett rá, annak a szernek elolvastam a teljes materia medicaját, és így már teljesen egyértelmű volt
melyikek közt vacilálsz?

votiv 8)
votiv

Hasfájásra valami csodaszer? Infacolt szedünk pár napja, de egyelőre nem látok semmi változást. Most is itt sír szegény...Olyan rossz, hogy nem tudok rajta segíteni.
reka80

Votiv!
Csak most látom amit írtál, kissé lassú most a babanet. Ezek homeos bogyók? Én a colocynthisre tippelek, hol lehet ezeket megvenni? És hol tudtál utána olvasni pontosan, hogy mire jó? Nektek tényleg pár nap után már használt? Olyan jó lenne találni valamit.
reka80

Votiv!

Köszönöm! Nemtudom melyik lenne jó Timinek, szerintem a Chamomilla! Ő nagyon befeszíti a hasát, annyira, hogy nem lehet masszírozni, sikongatva, dühösen sír és összegörnyed!
A pöttyökről köszi az infót! Nem tudtam mitől van, ezek szerint ettem valamit?! De mit?
Remélem holnapra jobb lesz, mert egyre csúnyábbak!

Réka80!

Az Infacol nekünk sem vált be! Böfi meg puki van tőle, viszont ugyanúgy sír, mert fáj a hasa!

Ildi
ildi76

Votiv!

Köszi a csillagmaszis gyors választ!
Mostmár csak azt nem értem, hogy eddig azt mondtátok, hogy nagyon sok folyadékot kell inni, most meg azt íród: keveset, kortyokban

Neet!

GyÓyulgassatok mind a ketten!Kép
Kép
ez Esztinek egy gyógyító-kép

Moos!

Nekem is túlzásnak tűnik néha a KispicurkókaKép, de nálam fokozatosan alakult ki. Picúr-> Kispicúr->Kispicúrkó->Kispicurkóka.Kép Viszont sejted, hogy néznek rám okosan, ha valakinek megemlítem.Kép
Lehet, hogy ha megszületik, és nekem is mindent rövidítenem kell, mint Neetnek, akkor átavanzsál Kisp.-nek.Kép

Kép
Kép
pipocska

KISÁGYat a Kikában vettünk, de ugyanabban az akcióban többen is innen a babanetről
ágyneműstől/baldachinostól/kókuszmatracostól volt egybe 29e, ha jól emléxem

én nem vagyok a HASZNÁLT gyerekcucc híve (inkább megveszem az újat, aztán majd én fogom elpasszolni), talán mert ami használtat mi kaptunk, hiába a rokonoktól (tehát még az az idegen-fíling se nagyon volt) már tök tropa vagy bűnranda volt, mintha "kukába dobás helyett odaadjuk a szegény rokonoknak" címszóval adták volna
hát fityiszt nekik
az én fiam akkor is csinosan fog járni (addig meg csinosan alszik, nem érdekel)
most kevés ruhája van, de az mind állati dögös Kép
és inkább gyakran mosok

egyébként BABARUHÁBA tényleg nem érdemes olyan bazi sokat feccölni, Isti az 56-os méretet egy hó alatt kinőtte, aztán meg 2 hét múlva a 62-es is csak passzentosan volt jó rá, és hétvégén már a 68-as rucikat is elő kellett szedni (mindjárt 6 kiló, 10 hetesen - kivételesen jól számoltam, Neet?)

az első 3-4 méretből (56,62,68,72) méretenként 4-5 bádi, 4-5 rugi, + 2-3 nagyobb hálózsák és egy anorák kb az első fél évre elég, mert egyszerre 2 méret ráadható, így elég bő a ruhatár

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Először is áradozok, Votiv Istije egy igazi tündérbaba Kép Egyszerűen meseszerű Kép Nem győztem mesélni a páromnak Kép
Votiv: Köszönöm a vendéglátást!
Én igy egyetértek avval, hogy inkább kevesebb legyen a ruhácska, de szeretem én kiválogatni, miben legyen a babám, mondjuk nálunk nincs is ilyen probléma, mi kezdtük a sort a gyerekekvállalással, így RékaVikibabának mindene új lesz. Meg nekünk is az élmény Kép

Láttátok a Milkareklámot? Nálunk ma az a sláger. Kép Néztük a tévében, és a párom kiakadt, hogy hogy kívánhatja egy nő (még ha mormota is), hogy tehén legyen belőle. Ezen én rögtön kiakadtam, hoyg leginkább néha egy mormotával cserélnék, vagy ha már ilyen tehén kezdek lenni, mikor jönnek a mormoták megmasszírozni, még tejelnék is érte. KépKépKép

No ez leírva nem olyan jó, de így esti viccnek hátha sikerült visszaadnom a hangulatát.

Sanálom, hoyg így fáj szegény babóknak a pocija, remélem, hoyg a nagy homeobogyó választék segít, ha a masszírnak nincs hatása.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

egész du karbantartottak. uff.

Zanza, Lycopodium: Csecsemője (gyermeke) gyakran szenved a dobszerűen felfúvódott hastól. Elsősorban késődélután vagy este jelennek meg ezek a kólikaszerű fájdalmak, amelyek ráncossá teszik a gyermek homlokát. A hasra feszülő ruha zavarja őt, és azt lerángatja magáról. Beleiben hangos élet zajlik. A panaszok javulnak böfögés után, amikor a felfúvódás megszűnik vagy a székletürítés után. Segíthet a meleg borogatás vagy egy melegvizes fürdő is. Amint javulnak a panaszok, azonnal éhes lesz a gyermek, a csecsemő pedig szoptatásra vágyik. Bizonytalan, félős, bizalmatlan gyermek hatását kelti.

sztem az a fontos, hogy zek a kvázi lelki dolgok stimmelnek-e

Materia medicát eddig németül találtam nagyon gazdagot, http://www.simillimum.net/Mat.med.alph.index.htm ill http://www.uli-nusselt.onlinehome.de/homoeophatie/homoeop/homdaten.htm

magyarul meg pl itt: http://www.hogye.hu/ ezen belül a "gyógyszerek" címszó alatt

Réka, itt vannak a homeopátiás gyógyszertárak listái is
neked Colocynthisről: A baba a fájdalomtól összegörnyed, lábait a testéhez húzza (ez nagyon jellemző!) és ide-oda gurul. Ingerült és türelmetlen. - ha fáj a hasa (Istinek), olyan az arca, mintha dühös, haragos lenne. ilyenkor tényleg "nyomni" kell a hasát, az esik jól neki, ha a lábát jól felhúzom a hasához, és ott tartom
de nálatok, mivel még nem esett le a köldökcsonk, ezzel a nyomással még óvatosnak kell lenni
akkor marad a hasmelegítés
jó lenne, ha megszokná ill megszeretné a vizet, a forró fürdő csodákat tesz (utána Isti fél óráig pukizgat még)
arra is figyelj, hogy gyakran böfiztesd, akár szopatás közben is, ha látod, hogy sok levegőt nyel

Ildi, Chamomilla: Gyermekének elviselhetetlen hasfájása van és semmivel sem lehet megnyugtatni. Folyamatos sírása, indulatossága és türelmetlensége nagyon megnehezíti az Ön dolgát is. A gyermek nagyon nyugtalan, folyamatosan mozog. Ha Ön megérinti a hasát, akkor rúgkapál, vagy Ön felé üt. Gyermekének néha segít, ha a karjában hordozza egy rövid ideig. A gyermek hasa püffedt. Gyakran csak az egyik arca vörös és forró, míg a másik sápadt és hideg. Panaszainak kiváltó oka lehet a harag is.
Ildi, mikor fájt a fejed a hétvégén, ugye hasonlókat írtál? (arra gondolok, hogy esetleg neked ez alkati szered, és sok esetben azonnal segít, ha a babának a mama alkati szerét adják)

még ez is jó lehet a puffadásra, beírom, hátha vki felismeri a babája tüneteit

Nux vomica:
A görcsszerű fájdalmak közben csecsemője hátrafeszíti a testét és megmerevedik, gyermeke nagyon ingerült vagy bosszús és esetleg érzékenyen reagál a hangos zajokra és az erős fényre. A kólika röviddel a szoptatás illetve az etetés után lép fel. A fájdalom meleg italok vagy meleg borogatás hatására javul. A csecsemő gyakran didereg. A panaszok kiváltó oka lehet egy elrontott vagy egy "túlterhelt" gyomor, illetve bosszúság.

votiv 8)
votiv

bocs, most látom: szopTatás Kép

votiv 8)
votiv

Votiv!

Te mikor alszol???
Nehogy félreértsd nagyon sok információt köszönhetünk neked ezért örök hála!
De 23óra 08 perckor még fent vagy?
Én amióta terhes vagyok és nől a pocakom állva napközbe eltudnék aludni:-)
manó27

Votiv,

Akkor álljak neki vasalni? Jajjjjj!
Lehet, hogy elírtam vmit. Még egyszer: eva.m02@freemail.hu (nullával, nem o - val)

Köszi!
guaca

Sziasztok,
jó egy heti kihagyás után (munka ezerrel) írtam tegnap egy szép hosszút, erre karbantartás. Grrrr.
Szóval elôször is gratulálok a sok új babához. Pelus témában sajna mindenkinek más válik be, ki kell próbálni ôket. Nekünk Libero és Babylove a nyerô. Ha kifolyt, vettem eggyel nagyobbat, és az megtartotta a cuccot.

Egy kérdés "idôsebb" gyerekes anyáknak: Nem tudjátok véletlenül, hol lehet diavetítôt kapni, normális áron?

Green, szülésznôd van? Nekem még mindig nincs, de úgy gondoltam, felhívom a kórházat, hogy bemennék egyszercsak körülnézni, aztán ott hátha találkozom valaki szimpatikussal.

Bori, 33.
lakibori

Bori,
nem akarlak elkedvetleníteni, de szülésznő ügyben marha gyorsan lépned kell, lehet, hogy már nem is tudnak vállalni. Az orvosom nekem a 22. hét környékén mondta, hogy most hívjam fel a kiszemelt áldozatot, hogy még el tudjon vállalni! Drukkolok! Kép

Votiv,
én egyáltalán nem vagyok használtcucc-ellenes, főleg ruhákban nem, és főleg az újak árait nézve Kép
Műszaki ketyeréket nem vennék másodkézből, de kiságy-babakocsi-ruha abszolút jöhet Kép

vera
kisün

Votiv!

Köszi az infókat!
Egyébként Timire az is illik, amit múltkor a Chamomilláról írtál, meg az is, amit most a Lycopodiumról! Valamelyik csak beválik!

Egyébként tegnap kipróbáltam, amit múltkor írt vki, hogy hason a karomra fektetem, az arcát meg a tenyerembe! Hát ez vmi hihetetlen, hogy megnyugodott, csak hosszú távon nem bírja a karom, meg lassan már el sem fér rajta! Azért érdekes, hogy miért kényelmes neki így és miért múlik el így a hasfájása?!

Ildi
ildi76

Bori !
Igen már megvan , voltunk kórházat látogatni is .
Nagyon kedves volt .
Szerintem is gyorsan cselekedj !

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!

Az előbb írtam egy jó hosszút, és elszálltL
A tegnapi munkahelyi kiborulásom eredményeként ma 10-re jöttem be dolgozni, és f4-kor le is lépek papás tornáraJ

Votiv,
Még múlt héten sikerült beszereznem a Boiron prosikat, úgyhogy most én is tanulmányozom a dolgokat. A II-es simán meglett a mellettünk lévő patikából., utána felhívtam a Boiron-t, hogy honnan lehetne megszerezni az I-est, mire közölték, hogy hát az csak szakembereknek van. Ehhez képest nagyon lazán hozzámvágták a patikában, aztán meglett az I-es is Kép

Bori,
Szülésznő ügyben szerintem is gyorsan lépj, sokan már májusra is be vannak táblázva.
Ja, én minden eddigi elvemet felrúgva mégis felkértem egy szülésznőt, hiába na, én már csak ilyen parázós vagyok...

Valaki jár/járt közületek a szerda reggeli csoportrelaxációra? Érdemes elmenni, mi törénik ott? Kell valamilyen felszerelést vinni?

Kép
Kép
manoka11

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?