Új privát üzeneted érkezett!

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Lilypie Pregnancy tickers
marcsika86

@caroline4: Hajrá! :-)
Hány napot vártatok?
ecsibe

Boldog Új Esztendőt kívánok mindenkinek, sajnos az apósom állapota még a rossznál is rosszabb, úgy látom ez a hónap biztos kimarad nekünk, de lehet több is, nem sürgetem a férjem, majd mikor újra készen áll. Addigis követem a ciklusom és a peteérésem, s persze Titeket :)
Caroline megy a szorítás :)
7andrea7
Görögország

@ecsibe:
8 napot.

caroline4

@caroline4:

az nem sok egy kicsit? Nekünk az andrológus azt mondta minta adáshoz is 3-5 nap szünetet javasol, akkor lesz a maximális minőségű a leadott anyag. És hogy ennél se kevesebb, de főleg ne több legyen. Ti kaptatok valami infót erről?
bikbok

@caroline4:

Szerintem is hosszú ez a 8 nap. Nekünk mondta a doki, hogy 3-4 napnál több ne legyen kihagyva az inszem előtt.

@7andrea7:

Nagyon sajnálom az apósodat, remélem hamarosan jobb hírekkel érkezel. Meg persze azért ne tünj el teljesen.
ecsibe

Hát akkor elrontottuk. Amúgyis úgy tűnik, hogy elrontottuk, mert együtt voltunk tegnapelőtt és aztán tegnap is a biztonság kedvéért, de még ma reggelre sem ment fel a hőm. Ami szerintem azt jelenti, hogy nem vagyok túl az ovun. Vagy ez  még nem jelenti azt vajon? 

A lényeg, hogy azon a napon voltunk együtt, amikor az első negatív tesztem volt és fájt jobb oldalon. MÁsnap reggelre el is múlt a fájdalom, a szúrkálás. De még azért azon a napon is együtt voltunk este.
Erre ma reggelre még a hőm ugyanannyi. Ezek szerint nem volt még meg?

Már annyira elegem van ebből. Nem készülök semmire, nem fogok meglepődni, ha nem jött össze. 

De most könyörgöm, hogyan döntsem el melyik napon legyünk együtt, mikor az ovu előre jelzni 24-36 órával, a hőmérsékletből meg már utólag tudom meg csak, hogymegvolt. Ha sok lenne a katona, akkor nem lenne gond, mert akkor egyszerűen pozi ovuteszttől számítva annyiszor lennénk együtt ahány napig fel nem megy a hőm. De így hogy kevés a spermaszám, nagyon el kéne találni a megfelelő napot. De nem jön össze. Annyira tehetetlen vagyok.

caroline4

@caroline4:

ilyen most a görbém, szerintetek..?

caroline4

@caroline4:

Ilyen alacsony számnál nekünk azt mondták anno, hogy mindegy kb mikor vagyunk együtt, mert bár azt mondja mindenki csak 1 jó kell hogy célba érjen, sajnos a valóság az, hogy az az egy jó sem tud célba érni, ha nincs a milliós tömeg ami elúsztassa a célig... De ennek ellenére mi is mindig időzítgettünk, hogy hátha...
Lehet hogy a kontroll vizsgálatig nyomni kéne a vitamint, meg kicsit lazítani az időzítésen stb és kiderül, hogy javul-e a számuk. Mert ha nem akkor inszemmel vagy lombikkal biztosan sikerülhet.
bikbok

@bikbok:

neked van igazad. De nem tudom megtenni. 

Elfogyott az ovutesztem, és most rendelni fogok új csomagot, és fogom használni a következő alkalommal is. Tudom magamról.

Február elejére van időpontja a férjemnek és nagyon pontosan szedi a vitamint. Úgyhogy nagyon remélem ,hogy sikerült növelni a számát. 

Meddgi fekszik a nő iszem után? Ha feláll kifolyik? Én az együttlétek után reggelig fekszek de legalább egy órán át a fenekem alatt párnával, aztán anélkül. 

Akkor bikbok, szerinted nulla esélyem van 4 millióval? Miért bízok akkor mégis? Talán nem jut el az agyamig a dolog? Miért nem érzem, hogy teljesen lehetetlen?

caroline4

@caroline4:

Az a baj, hogy nincsen megbízható módszer. Otthoni módszer. Az egyedüli biztos dolog az UH, a napi UH. De azt ugye nem csinálják sehol. Még a lombiknál is kétnaponta kell menni csak.
Többet szerintem nem tudsz tenni, minthogy a lehetőségekhez mérten megpróbáltok a megfelelő időpontban együtt lenni.

Volt vizeltvizsgálaton a férjed? Mert jó lenn kizárni egy rejtőzködő gyulladást, ugyanis az is nagyban csökkenti a spermák számát. És nagyon nehéz kiölni, mert a herékben rossza a vérkeringés és az antibiotikum, gyógyszer csak nagyon lassan hat. Én a vitaminok mellett elmennék egy ilyen vizsgálatra is, még a kontroll előtt.

Tudom, hogy nehéz, és nem azért írtuk, hogy hosszúnak tartjuk a várakozást, mert mi milyen profik avgyunk ebben. Csak amit hallottunk, láttunk tapasztaltunk, azt osztjuk meg egymással! Szóval fel a fejjel. Mesélek mindjárt egy szép sztorit :)
ecsibe

@caroline4:

azért bízol drága caroline, mert bízni muszáj. Én a mai napig bízom, csak már az eszem tudja, hogy felesleges, holott a számunk már jócskán nőtt. De mai napig azt gondolom hogy most talán nem jön meg...
Az ovutesztet is értem, csak azt gondolom kicsinálod a kis lelkedet. Picit várjatok, a kontrollig, hogy lássátok van-e változás. Az már nagyon közel van. És ha javul, akkor visz is előre újra Titeket.

40 millióból ha minden tökéletes(mozgás, forma stb) akkor 400 jut el a petevezetékig, ahol annak a negyede elpusztul... Az az egy kicsi, aki befúr, nem jut el odáig a sok sok társa nélkül.

bikbok

Képezljétek el, hogy nemrég bejelentették az ismerősök, hogy babát várnak. Nem tervezett baba volt, de nem olyan értelemben, ahogy Ti gondoljátok.
Évekkel ezelőtt a srácnak hererákja volt. Akkor lefagyasztottak spermákat, de már akkor is azt mondták neki, hogy nagyon kevés, nehéz lesz a gyerekvállalás.
Szerencsére a srác teljesen meggyógyult.
Megbeszélték a barátnőjével, hogy esküvő, aztán jöhet a gyerek. A csajszi szedte addig a fogamzásgátlót, de esküvő előtt egy fél évvel abbahagyta, hogy rendesen kiürüljön, és akkor esküvő után lehessen kezdeni a lombikot.

Erre a fogamzásgátló abahagyása utáni első hónapban teherbe esett. Úgy, hogy gyakorlatilag 0 esélyt jósoltak a természetes útnak, és még a lombikot is félve ígérték meg nekik!

Bennem ez tartja a lelket!
ecsibe

@caroline4:

Inszemnél fél órát kell feküdni, és nem folyik ki. Nagyon kevés amúgy a "cucc". A vló életbe azért sokkal több, de annak nagy része nem a sperma.
A spermákat közvetlen a méhbe juttatják fel, ahonnan már nem tud kifolyni.

Amúgy én mindig is azt hittem nekünk azért nem skerül, mert megöli a spermákat szervezetem mire eljutnának akár a méhemig is. De a 3 sikertelen inszem után már enm gondolom, hogy ez lenne a baj.
ecsibe

@ecsibe:

Néztek Nálatok összeférhetetlenséget?
bikbok

@bikbok:

Nem. Azt hogy kell kérni? Kérhetem magánban is?
ecsibe

@ecsibe:

és nem lombik baba??
bikbok

@ecsibe:

ahha, a G1 intézetben csinálnak ilyet, nem tudom a pontos megnevezést, de ha azt mondod h összeférhetetlenségi vizsgálat, tudni fogják.
bikbok

Sziasztok. A segítségeteket kérném mert kétségbe vagyok esve. Fogalmam sincs már ,hogy mit tegyek. Van egy 7éves fiam. Becsúszott baba volt. Voltak jelek, de nem vettem őket figyelembe,mert eszembe se jutott volna ,hogy terhes vagyok. 2010-2013ig fogamzásgátlót szedtem. Már három éve nem szedem és a férjemmel 2éve eredménytelenül próbálkozunk. Sok orvosnál voltunk és semmi. A férjemmel minden rendben kivizsgáltatta magát. Nálam hormon zavart állapítottak meg és ezért gyógyszeres kezelést javasoltak. Clostilbegyt írtak fel amit két hónapig szedtem azaz aug-szept. Olvastam blogokat és elméletileg teherbe kellett volna hogy essek a szedése alatt de semmi. A hormon zavar miatt szedtem ,ahogy írtam is meg azért mert emiatt rendszertelen volt a mensim. Okt-nov egy nap csúszással rendesen meg jött. Tehát nov 10-én jött meg utoljára decemberben meg sem jött , most jan3 van és még csak jele sincs,hogy meg akarna jönni. Tünetek vannak (hányinger,szagok,érzékeny has,mell feszülés, mellbimbóm érzékeny,szédülés, megy egy szomorú film és elsírom magam.) Csináltam tesztet dec 13 negatív lett,de az szerintem nagyon korai volt. Ma is csináltam szintén negatív lett,de már ki kellett volna, hogy mutassa. Akkor most mi van?? A rendszertelen mensim miatt a peteérésemmel se vagyok tisztába, se a ciklusommal. Totál ki vagyok... :'( írjatok . Búék.
encike92
Sződ

@ecsibe:

csak azért kérdezem hogy lombik baba-e vagy sem, mert nekem is van egy ilyen simerős pár, ugyanígy, srác hererák, meggyógyul, esküvő... és lombik baba, kemo előtti fagyasztásból
csak nem akarták mondani senkinek, így csodababként fut most :)
bikbok

@ecsibe: csak azért kérdezem hogy lombik baba-e vagy sem, mert nekem is van egy ilyen ismerős pár, ugyanígy, srác hererák, meggyógyul, esküvő... és lombik baba, kemo előtti fagyasztásból csak nem akarták mondani senkinek, így csodababként fut most :)
bikbok

@bikbok:

Nem lombik. Természetes úton, első hónpaban siekrült :)
Tuti nem, 3 hónap után jött rá a csaj is, hogy terhes, mert addig azt hitte csak a fogamzásgátló abbahagyása utáni kavarc van.

Na ennek utána járok!
ecsibe

@encike92:

Szia!

Szerintem lassan visszamehetnél a dokidhoz. Én mindenképpen cisnáltatnék egy UH-ot ott már valamit látnia kell, ha van baba.
Esetleg még előtte annyit megpróbálhatsz, hogy különböző tesztekkel tesztelsz. Hátha. Próbálj extra érzékenységűt beszerzeni.
ecsibe

Köszönöm ecsibe.
Tudnál ajánlani megbízható tesztet?
És hányszor érdemes tesztelni meg mennyit?
encike92
Sződ

@encike92: hát ha tesztről van szó két dologra mindenképp figyelj, az egyik, hogy reggeli első vizeletből tesztelj, a másik pedig a teszt érzékenysége, a 10-es a legérzékenyebb, ahogy a szám növekedik, úgy csökken az érzékenység.
Ami a Clostyt illeti, sok pár köszönheti neki a kis csodáját, sokaknak elsőre sikerült, de sajnos ez sehol sincs kőbe vésve, hogy az első kúra meghozza a hatását. Lehet a következőnél már pont sikerülne, de az is lehet, hogy a gyógyszer nem elég. Ezt sajnos nem lehet tudni előre. Milyen vizsgálatokat abszolváltatok már a pároddal?

sjucus13

Kedves sjucus13!
Először is köszönöm a tanácsod. :)
A férjem urológusnál meg spermavizsgálaton, én vérvételeken (terheléses és hormon) pisi vizsgálat, petefészkek UH. Tanács adás. És legalább a három év alatt 5 orvosnál.
encike92
Sződ

@encike92:

Jó reggelt, üdv itt. Én is a tesztelést javaslom, méghozzá másik fajta teszttel. A rossmannban lehet kapni facelle tesztet, 300-400 forint egy darab. Ezt nagyon dícsérik, hamar mutatja a valóságot. Nem jellemző rá a megtévesztő száradási csík. 

Ugyanitt kapható a ex-epil teszt, ezt is szeretik, nekem ez is mutatta a halvány csíkot mikor a 10-es vaterás (érzékeny netről rendelt). kb. 500 Ft és  két darabos. De sajnos előfordul az ex-epilnél, hogy mutat némi száradási csíkot, ami megtévesztheti az embert. Érdekes, hogy nem minden egyes tesztje, csak időnként egy-egy. 

Rossmannban kapható még a predictor early na ez a legérzékenyebb állítólag, drágább is. Ez a tesztcsík kazettában van, tehát van műanyag borítása, és állítólag már mensi előtt 6 nappal mutatja a valós eredményt. Nekem sose volt rajta csík, nem is voltam terhes. A korábbi verziója sokszor mutatott álcsíkot, de ez a mostani széria nem. 

A netről is lehet rendelni, elsőbbségivel holnap utánra megkapod.

caroline4

10-es érzékenységű teszt ------> ovu után 10-12 nappal mutathatja (mensi előtt 4 nappal)
25-ös érzékenységű teszt ------> ovu után 12-13 nappal mutathatja ( mensi előtt 1-2 nappal)

caroline4

Lányok, köszönöm a sok hozzászólást.

@maminti73:

teljesen jó ahogy csináljátok. Ügyes vagy, és igazán erős. Én gyenge vagyok ehhez, majd lehet megérek rá agyilag, és eljön az elengedés, de még nem jött el. Még nem tudom lazábbra se venni, nemhogy elengedni. Te ügyesen lazára vetted, követendő példa. Szerintem így nektek hamar jönni is fog a bébi. Sok sikert!

Nálam annyi van, hogy mára már felment a hőm 36,8-ra. Együtt voltunk tegnap éjjel is. Hát lesz, ami lesz. Lehet két hónapnyi profertiltől meg ötszöröződött a spermaszám és most pozit tesztelek. HÁt csoda lenne, de csodák vannak. Ez az ami éltet. 

caroline4

tudtok olyan oldalt ajánlani, ahol terhesgörbéket nézegethetek? Külföldi oldalak is jöhetnek. Én csak a babáttervezők otthonát ismerem.

caroline4

Köszönöm lányok a tanácsokat. Beszerzek pár új tesztet és meglátogatom az orvosomat is. Hátha lesz valami jó hír.
encike92
Sződ

Egyik barátnőm pozitivat tesztelt, második tesztjét együtt csináltuk meg. Értsétek jól. :)
Örültem mikor pozitív lett az is, és már erősebb az előzőnél. szívből örültem neki. Pecsételgetni kezdett a 7. héten, megnézette, jól volt a baba, volt szívhang és már egy cm-es volt. Aztán csak görcsölgetett, csak pecsételgetett (barnásan), volt időpontja egy másik dokinál tegnapra, és a baba már nem élt. Alig lépett a 8. hétbe és vége is lett. 

Ő is átéli a napokban amit én, úúúgy sajnálom. Úgy érzem, rengetegen vesztik el a babájukat. Ő még csak 25 éves, de a párja 39. Nem tudni mitől lehetett. Volt neki egy fertőzése még terhesség előtt, amire nem kapott semmit. És nem tudni miért...  Hogy attól-e vagy sem, nem lehet tudni. 

Ő maximálisan bízik az orvosokban ,nem az a neten utánaolvasós típus. Elhitte mikor az orvos azt mondta, rendben van minden. Csak azt nem mondta, hogy van valami fertőzése és nem is írt fel neki semmit, csak most a másik doki mondja, hogy az előző papírján van egy ilyen ,hogy bakteriális fertőzése van. De barátnőm meg se nézte a papírját, eltette, mert nem említette a doki, hogy gond lenne. 

Na mindegy is, a lényeg, hogy ma reggel veszik el tőle. Sajnálom, mert első babája lett volna.

caroline4

Sziasztok Lányok!

Mostanság én is eltűntem, egyrészt nem voltam net közelében, másrészt jelen pillanatban nekünk is a csendes hónapok vannak.
Ma jött meg a mensim a műtét után, 32. napra, viszont, a jó hír, hogy mindösszesen csak tegnap du barnáztam kcsit, ma aztán mint a vízesés, úgy jön belőlem a vér.
Én ezt pozitívan élem meg, mert eddig mindig 2-3 napot barnázgattam, és utána is nehezen akart megjönni, volt olyan, hogy sima tisztaságival végig vittem egy mensit.
Szóval nagyon bízom abban, hogy ez a korrekció kicsit ezt a dolgot is helyre tette.

Közben megérkezett az új adag inofolicom.
Ezzel kapcsolatban krédezlek Benneteket.
A múltkor csak úgy elkezdtem inni, nem néztem, hogy a ciklus melyik időszakában vagyok.

Szóval: erre van valami javasléat, hogy mikor érdemes elkezdeni?

Most mi még nem próbálkozhatunk, majd csak a következő mensi után, de úgy vagyok vele, hogy addig is iszom, hátha még ez is rásegít :)

dinyus

@maminti73:

nekem egyelőre napi egyet mondtak.

Most elkezdtem így, aztán februárban megyek ismét kontrollra, megint rákérdezek.

És mennyi ideig lehet egyhuzamban inni?

dinyus

@dinyus:

Én is elkezdtem most inni. Tavaly már ittam 3 hónapig, de semmi változást nem éreztem. 3 hónap után azért hagytam abba, mert elkezdtük az inszemet.  
Viszont elfogyott a folsavam, és azt gondoltam ki, hogy nem azt, hanem inofolicot veszek. A mensimba nem kavart be, szóval talán rossz hatással nincsen rám, és így folsavhoz is jutok.
Nekem úgy jött meg most a csomag, hogy a 3. napon tudtam először inni belőle. Én is napi 1-et iszok. Meglátjuk.
ecsibe

@ecsibe:

akkor ha hazamegyek , elkezdem én is inni.

A múltkor szedtem hozzá + folsavat, meg szelén, viszont valami kegyetlen mód kiütött.
Úgyhogy, most apránként kezdem el visszaszoktatni a szervezetemet.
Kezdjük ezzel :)

dinyus

Sziasztok!

Én is szeretném leírni a történetemet és azért írok ide, mert látom, hogy ez idei ez a társalgás.
Mi a párommal már 2015 tavaszától szeretnénk babát. Akkor hagytam abba a gyógyszert, ezért nem is aggódtam, hogy 4-5 hónap múlva még nem voltam terhes, gondoltam még ki kell ürülni a szervezetemből a fogamzásgátlónak (rájöttem, hogy ez nem befolyásoló tényező).
Azután 2016 év  elejétől elég sűrűn fájdogált a hasam, azt hittem fel vagyok fázva. Mikor 6 hónap múlva is így voltam, elmentünk nőgyógyászhoz. Nincs semmi bajom. Utána hasi UHra, ahol találtak valamit a húgyhólyagom és a méhem között. Menjek vissza nőgyógyászhoz. Mire végre kiderült mi bajom van, eltelt 4 hónap is. Diagnózis: endometriózis. Utána olvastam. Hát nem örültem neki, de van még remény. Nem műtenek meg mert nagyon rossz helyen van, ha nem sikerül a műtét, lehet, hogy ki kell venni mindenemet és mivel még nem szültem nem vállalják be.
Hormon kezelés az esély. Egyenlőre nem vállaltam, mivel nagyon fel borítaná a szervezetemet. Anyósom szülésznő és ő sem javasolta.
Most ott tartunk, hogy természetgyógyászhoz járok Gyöngyösre. Nagyon szinpatikus ember. Mesélte, hogy a 20 év praktizálása alatt 396 babát sikerült össze hoznia. Olyan nőknél is, akiknél meddőség volt a diagnózis.
Nagyon bizakodó vagyok. Remélem ez lesz a MI évünk!!! :)
Kata
katakojnok

@caroline4:

Sajnálom a barátnődet. Nem lehet most neki könnyű, mint ahogy Neked sem volt az egy éve. De talán tudsz neki segíteni azzal, hogy voltál hasonló helyzetben és tudod, hogy ilyenkor mire van szüksége egy nőnek!

Ti mindent megtettetek, és ha lassan is, de beérik a gyümölcse a dolognak. :)

@maminti73:

Bárcsak tudnám én is így kezelni a dologt. Van amikor azt hiszem sikerül, de aztán jönnek olyan napok, amikor mindent sötétben látok és csak e körül forognak a gondolataim.

Amúgy érdekes, ez lesz ugye a 4. inszemünk. Eddig nem tapasztaltam semmi szokatlant, semmi mellékhatást. Mostanában viszont látom magamon, hogy hangulatember lettem. Olyanokon húzom fel magam, vagy leszek szomorú, amit korábban jól tudtam kezelni. Remélem kitartok még egy kicsit, meg a párom is :)
ecsibe

@ecsibe:

nagyon bizakodó vagyok, mármint úgy értem, hogy veled kapcsolatban. 4. inszemre már sikerülni fog. Sikerülnie kell. 

Én mindig könnyen teherbeestem. Ha inszem lenne nekem, akkor szinte tutira kéne sikerülnie. Nem? hiszen hormonproblémám nincs, csak a spermaszám kevés. De ha megteszi a doki helyettük az utat és már csak várakozniuk kell a megfelelő pillanatra, akkor mi akadálya lehet még? Lehet nálunk is az inszem lesz a befutó, ami végül elhozza a sikert? 

caroline4

@caroline4:

A próféta szóljon belőled :)

Talán ilyen esetben nagyobb esély van az inszem sikerességére. Mert Te könnyen teherbe esel, és az inszem alatt meg kevesebb akadállyal kell megküzdenie a spermáknak. De semmire sincsen garancia, mert azzal sem biztos, hogy eljutnak a célig. Viszont a lombik szerintem Nálatok szinte biztosan sikeres lenne. Ugye ott már megtörtént a nagy találkozás és csak a Te szervezeteden múlik a dolog.

@maminti73:

Én is sokat foglalkozom a lelkemmel, a pszichémmel, és úgy gondolom, hogy tudom kezelni az életembe lépő problémákat. De aztán az is lehet, hogy csak elnyomom, ami meg ki tudja mihez vezet.
ecsibe

@katakojnok:
Üdv közöttünk :)
Mit csinál a természetgyógyász 1-1 alkalommal?

dinyus

Katakojnok!

Jó hogy itt vagy, bár ez igazából azt jelenti, hogy babára vársz, mint mi. Írj nyugodtan bármi kérdésed van.

caroline4

Sziasztok lányok!
Először is, szívből kívánom, hogy 2017-ben mind mihamarabb babásodjatok, mert nagyon megérdemlitek!
Maminti, azt hiszem én is a nem-rágölcsölésben, az elengedésben, elfogadásban látom a "megoldást". Sok mindenkinek sikerült akkor, amikor nem minden egyes gondolata forgott a teherbeesés körül. Csak egy-két példa a közelmúltból, Cseniko, aki az esküvővel volt elfoglalva, Krystin, aki már elengedte a hónapot, jóformán már a kései pé előtt, vagy én is a magas prolaktin szint miatt. Nem mondom, hogy csak ezen múlik, de így szerintem könnyebb teherbe esni.
Caroline, drága, drukkolok nagyon, a vitaminok tényleg javítanak a helyzeten, konkrét számadatokat nem tudok, de az biztos, hogy okot a reménykedésre, barátnőmék hasonló cipőben járnak. Nagyon sajnálom a barátnődet, sajnos nagyon is ismerem a helyzetet, bárcsak soha többé senkivel se történne meg. Kell egy kis szomorkodás, elfogadás, aztán fel a fejjel és menni kell tovább...alig több, mint fél év telt el a második óta és most még itt lubickol a pocakomban a kicsi fiunk. :lol: :-D

sjucus13

Encike, teszteltél azóta? Konkrétan milyen jellegű a hormonzavarod? Endokrinológusnáltal már jártál?

sjucus13

@sjucus13: Köszönöm a soraidat, olyan jó volt olvasni. Jól esik, hogy gondolsz ránk, és benézel néha.  Fura, mert itt vagyok ugye a kezdetektől (micsoda felfedezés, mikor én nyitottam a topicot), mégis itt vagyok még mindig. ÚÚÚgy, hogy akkor nyitáskor az elsők között voltam azok közt, akik teherbe estek. Első próbálkozásra sikerült. Vajon akkor még nem volt kevés a spermaszám??? Ami más mint akkor volt, hogy akkor a bal petefészkemben érett petesejt, azóta sem szúrt azon az oldalon, azóta is mindig a jobb oldalon érik. Azt gondolhatnám, hogy a bal petevezetőm jobban átjárható, de voltam átjárhatóságin és mindkettő átjárható.  A kezdeti siker után ugye missed ab, és utána sehogyan sem sikerül. Végig azt hittem bennem van a hiba. Szerintem a nők meddőségére jobban fel vannak szerelkezve gyógyszerekkel, ötletekkel. De a férfiak meddőségére nem nagyon hallok semmit. Most komolyan!!!! vitamint írnak fel, mert nincs rá egy tuti számnövelő szerük? milyen ez már? hormonokat nem is néztek a férjemnél, de gyulladásra utaló jel nincs egyáltalán. Nem értem, komolyan nem értem.  MÁr csak az életkorunkat figyelembevehették volna, nem 25 évesek vagyunk, a férjem már 38 éves. Azonnali segítség kéne, erre vitaminozunk. JÓ, hiszek benne, hogy segít, de könyörgöm.... ez mégsem egy hatásos tuti megoldás, mint nőknek a closti (tudom nem 100 % az sem, de kb annyi)  ÁÁÁ, én sem élem bele magam ebbe ciklusba, ráadásul még túl sokat is vártunk ezzel a 8 nappal. Nem fogok reménykedni nagyon. Ráadásul 2-3 nap múlva éreznem kéne szúrkálásokat, nekem ezek jelezték minden gyermekemet, ha nem érzek semmit, szépen lemondok a további reménykedésről, és beletörődök még mielőtt tesztelhetnék.

caroline4

@caroline4:

férjednél is mindenképp kell hormont nézni, mert ha előtte minden rendben volt és nincs gyulladás, vírus vagy baktérium akkor simán lehet hormonális. És akkor arra van gyógyszer. Akár a Closti. De az hormon nélkül náluk sem szedhető, mert többet árt mint használ használ. Sőt ha szerencsétek van, simán lehet hogy a kontrollon már minden rendben lesz. De a hormon fontos, egy vérvétel az egész. Ha nem akartok várni, irány a magán.
bikbok

@caroline4:

Ne állj negatívan a dologhoz. Ne éld bele magadat, de ne is utasítsd el a remény sugarát.
Tudom, rettentő nehéz, de msot a teszt idejéig próbáld magadat lekötni, élvezd az életet, a gyerekeket, a párodat. Ne figyeld a jeleket, (legalábbis próbáld meg), mert ebbe tényleg már bele lehet őrülni.
Magamról tudom. amikor "reménykedős" hónapok vannak, minden apró rezzenését a testemnek figyelem, hogy Te jó ég, most ez mitől lehet, jaj, de jó lenne, ha attól lenne.

Tudom, könnyen beszélek így, hogy nkem most nincs ilyen dolog ebben és a következő hónapban.
Kegyetlen mód éreztem a PE-met, csodaszép nyákom volt, marhára átfutott rajtam, hogy ez az én formám, most meg még csak együtt sem lehet lenni. :)

De ezekben a hetekben elég sokat gondolkodtam azon is, hogy lassan tényleg "betegesen" akarom azt, hogy legyen egy gyerekünk. És bizony, ez a kapcsolatot is kikezdheti.
Ezekről már többször beszélgettünk. Nálunk többször okozott feszültséget az, hogy görcsösen akartam, az együttlét kb minden intimitását elvesztette. (tény és való, hoyg az utolsó félévben rengeteg volt rajtunk a teher, ahogy már írtam is, de a "muszáj sexek" sem segítettek a dolgokon.

Igyekszem a jövőben azt a szemem előtt tartani (nyilván nem fog könnyen menni, és biztos, hogy lesznek nekem is pillanataim, amikor visszatér a görcsösség), de megpróbálom azt a célt lebegtetni a szemem előtt, hogy próbáljam azt, hogy a jelennek éljek. 
Fentebb a csajok a "lelki" dolgokról írtak, én is onnan próbálom megközelíteni, és ez a pár hét, ami mögöttem és ami még előttem van, sokat segített és segít nekem ebben.

Ettől függetlenül nyilván szerintem a februári ciklus után ugyanolyan izgalommal várom majd a következő alkalmakatm csak a görcsösséget próbálom tudatosan kizárni (ismétlem, nyilván 100%ban nem lehet, hiszen aki babát szeretne, az nem tudja ezt a dolgokt teljesen kizárni :)).

dinyus

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy írtatok!!
Igen, babára várunk vagyis egynlőre arra, hogy megfoganjon!
A természetgyógyász nagyon érdekes volt, mert nem mondtam neki semmit a bajomról és, hogy miért is mentem hozzá, de a kezével végig nézte a testem energiáit, (szóval nem érintett meg) és megmondta, hogy a hormon rendszeremmel van problémám, nem olyan a peteérésem, mint amilyennek lennie kellene és vetélésre hajlamos vagyok stb. Nem mondta ki konkrétan, hogy endometriózisom van, de elmondta, hogy mi a problémám. Ez volt az állapotfelmérés. Azóta egy alkalommal voltam kezelésen és 9-10 alkalomra lesz szükség. Gyógynövény cseppeket kell még szednem, erősítve ezt a kezelést.
Változást még egyenlőre nem tapasztaltam, esetleg annyit, hogy most egy héttel előbb jött meg a menzeszem mint eddig. Nem tudom, hogy ez ennek tudható-e be.
A természetgyógyász elmondta magáról, hogy 400szorosan tönn energiát termel mint egy átlag ember, 2 diplomája van (orvosi és természetgyógyász) 21 szakvizsgája, keleti gyógyászatot is alkalmazza és parafenoménnak nyilvánították őt. Nagyon érdekes volt. Akit érdekel www.bordacszsolt.hu oldalon megnézheti.
katakojnok

Lehet segítene, ha nem jönnék ide, de hiányoztok. Szeretem tudni kivel mi van. Kell hogy tudjam, mások is gondolnak rám, ti ismeritek minden ciklusom eseményeit, nem tudok ilyeneket még a lejobb kolléganőmmel sem, anyukámmal sem megbeszélni, barátnőmmel sem, mert ő meg nem ilyen agyalós-utánaolvasós. Ő mindig tőlem kérdez, én nem nagyon tudok ilyen témában segítséget, infót szerezni tőle. 

Szóval az nem opció, hogy itt hagylak titeket,

De!!!!!

mi lenne ha ici-picit másról is szó lenne itt a topicban. Kit mi érdekel. Nők vagyunk, úgyhogy biztosan van közös téma más is. 

Persze ha leszavazzátok az se baj mert akkor nyithatok egy másik topicot a másik érdeklődési körömről pl. a lakberendezésről, nyáron ugye költözés, felújítás és nagyon érdekelnek a különböző divatos falszínek, konyhabútorok, nappali berendezése. De imádok sütni is és kellene pár új recepet, főzni is minden nap főzök és már uncsi, hogy nem tudok újakat. 

Mit szóltok hozzá? nem tenne jót mindenkinek? Természetesen közben ott lenne a ciklusunk követése. Na várom a véleményeteket. 

caroline4

@caroline4:

semmiképp ne hagyd itt a csapatot, ez nem is opcó :)
Csak azért írtam, hogy próbáld elterelni a gondolataidat, metr magamról tudom, hogy egy idő után megszállottá válik az ember :( :)

Én benne vagyok más témákban is szívesen, akár itt, akár másik topicban :)

dinyus

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?