Új privát üzeneted érkezett!

Nikcsi!!!!
A hátamon felállt a szőr amikor olvastalak!
Szorítok Neked, de már lehet, hogy későn!!!!

Cas!
Írj rögtön, ha megtudtál valamit!

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Nikcsi: ez nagyon izgalmas Kép

Cas: írj, ha tudsz valamit! Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Boldog születésnapot a szülinaposnak....

Niki rámhozta a frászt, nagyon szurkolok, majd írjátok meg, mi van vele!

Nem hal ki a topic, de tegnap egész nap próbáltam beírni a nagy élményeimet, de sokszor az oldal sem jelent meg, aztán megírtam egy nlitániát és elveszett!!!

Mi túl vagyunk a 12. heti UH-on, a törpe 6.6 cm és nagyon ficánkolt!!! Tegnap itt ült az egész család könnyekig meghatva a videofelvétel előtt...

A hányást megúsztam, de nem sok híja volt (főleg mivel le kellett innom a cukros vízből, hogy beleférjen a citrom leve... Kép )...

Szurkolok, Niki!

Böbe
baba76

Nikcsi,
Nagyon szurkolok!!!
De mit kerestél te még otthon a magzatvíz elfolyása után másfél órával???
myra

Nikcsi az sms-re valszeg nem tud válaszolni, ha nincs pénz a telefonján... Gondolom azért nyomhatta le, mert még az őrzőben lehettek, vagy alszik. Majd hívom még, és ha megtudok vmit azonnal írok. (Csak nem akarom túl sűrűn zaklatni...)

Böbe
A jókívánságot köszi! Kép
Jajj, olyan helyesek ilyenkor az első UH-on (olyan kis alien szerűek, de nagyon aranyosak)! A miénk is meg nem állt egy percre se! Az ultrahangos hölgy alig győzött utána menni a fejjel. Kép
Bennem akkor tudatosult először, hogy TÉNYLEG lakik odabent vki...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Most beszéltem Nikcsivel, délben megszületett 3 kg-val és 49 cm-vel a kisbabája!
Szegénykém még az őrzőben volt, úgyhogy nem akartam sokáig zavarni, nagyon fáradt is volt a hangja.
Még annyit röviden elmondott, hogy nem sikerült neki EDÁ-t adniuk (5 próbálkozásra?!), úgyhogy nagyon kemény volt. Kép
Ma még nyugalomra vágyik, de holnap szerintem már örülne 1-2 hívásnak/látogatónak.
Ja, és majd jön a büszke kispapa is beszámolni, őt majd faggathatjuk a részletekről! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi!
Gratulálok!!!!!!!!!!!
nagyon sok boldogságot Nektek!

Nikcsi férj!
várjuk a részleteket.

mucus
Tm

Sziasztok!

Cas
Jó, hogy írtál, már én is akartam hívni a Nikit, de akkor inkább nem teszem. Majd holnap.
Szegény, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült EDA-t kapnia. Ez tök érthetetlen a számomra. Nekem az ő doki nője adta be, és elsőre tökéletes lett. Szegény úgy meg is volt ezért nyugodva, hogy akkor nála is minden rendben lesz. Kép De az a lényeg, hogy már túl van rajta, és boldog anyuka! Kép Úgy örülök!!!!
Laci! Nagyon-nagyon gratulálunk, legyetek nagyon boldogok, aztán majd meglátogatunk benneteket, ha már nagyobbacskák lesztek. Már mondtam a Bencének, hogy megszületett a kis barátnője. Kép Kép Puszilom a Nikit!

Zsófi
mzsx

Mzsx
Szerinted a dokinőjénél szült? (Én nemtom, nem is kérdeztem... fogadott orvosa volt?)

Laci
Várjuk a beszámolót!! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi: Gratulálok Kép Gyors felépülést neked, sok tejet a babának!

cory

cory
Budapest

Nikcsi!

Gratulálok az újdonsült Anyukának, Apukának és a Kis Korinának (írhatom?)!Kép

Nem tudom férjed viszi-e a híreket innen, de ha még hétfőn bent lesztek meglátogatnálak, az előadás után , de előtte még hívlak, nehogy zavarjalak. Nagyon kiváncsi vagyok, hogy ismerős van bent a szülészeten, Olyan izgi. Kép

Boglarka 27+2
boglarka

Nikcsi,
Nagyon sok boldogságot, és gratulálok!!!
De jó már Te is babázol! Egészen elérzékenyültem. Kép
Már nem csak egy kis rózsaszín baba lesz a palipartykon. Kép
myra

Nikcsi!
Egy napig nem nézek ide, és mik történnek!Kép Szívből gratulálok Nektek!Legyetek nagyon boldogok! Őszintén szólva irigyellek egy kicsit - nekem annyit kell még várnom!

Böbe,
örülök, hogy megúsztad! Gondolom az ultrahang mindenért kárpótolt, nagyon nagy élmény volt nekünk is! már alig bírom kivárni a következőt, pénteken lesz, az AFP eredménnyel együtt.

Egyébként nem vagyok túl fényesen, úgy érzem, utolért a férjam nyavalyája: fáj a torkom, folyik az orrom és hőemelkedésem van. Mivel kúráljam magam? Ráadásul aludni se lesz időm egész héten...
Nagy pánikomban most ettem meg egy egész citromot,ahogy van. Tudom, hogy lejön tőle a fogzománc, de rettentően kívánom, a nátha meg jó ürügy, nemde? Kép

KépKép
KépKép
safrany

Sáfrány
A vitamin biztosan jót tesz, de ha nagyon nem múlik, akkor esetleg vmi homeopátiás bogyó? Addig is pihenj sokat, az is segít! Kép

Mzsx
Beszéltél Nikcsivel? Mi van velük? Én nem akartam még ma is zaklatni, de holnap feltételn felhívom!

Kép
Kép
Kép
cas

Pont azt akartam én is kérdezni, hogy beszélt e valaki Nikcsivel?!
Apa sem jelntkezett, bár gondolom van most neki fontosabb dolga is.
Írjatok, ha tudtok valamit.

Cas
sokan azt gondolják, hogy nem akarnak zavarni az első napokon....
Nem tudom, ki hogy van (volt) vele, de én annyira örültem, amikor valaki felhívott gratulálni. Egy ilyen dolgot az ember legszívesebben rögtön világgá kürtölne, még a fáradtság ellenére is. Én nem tudtam aludni, pihenni, hanem akit csak tudtam rögtön értesítettem telefonon, hogy ANYUKA vagyok!
Persze az is érthető, ha valaki nem így tesz...

mucus
Tm

Sziasztok!

Beszéltem Nikcsivel délután Kép A szülés emléke még nem túl jó, de Korina szépen szopizik és boldog Kép

cory

cory
Budapest

Mucus
Hát igen, bennem a "jólneveltségem" győzött, lebeszéltem magam a mai telefonról, hogy biztos van elég baja, nem hiányzom neki még én is a hülye kérdéseimmel... Kép
De holnap hívom!

Kép
Kép
Kép
cas

Én is nehezen telefonálok ilyen helyzetben, pedig mindkét alkalommal nagyon örültem, ha valaki telefonált. Főleg, mert nagyon rosszul viseltem a kórházat.
cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Beszéltem tegnap Nikivel, már "teljesen" jól volt. Kérdeztem, hogy kinél szült, de a saját dokijánál. Azt mondta, hogy állítólag a gerince miatt nem tudták neki 5*-re sem beadni az EDA-t, pedig két doki is próbálta. Ebben biztos lehet valami, mert nekem az ő dokija adta be, és elsőre 100%-os lett. De így nagyon megszenvedett, mert mondta, hogy hajnal 3-tól 2 perces fájásai voltak, és volt, ami 10 percig tartott, és mindegyik nagyon erős volt. Szegény, nagyon nem irigylem. Mondta, hogy adtak neki azért valami fájdalom csillapító injekciót, meg gázt, de nem igazán hatott. Kép Aztán az is kiderült, hogy az is kérdéses volt, hogy simán tud-e szülni, mert állítólag a méret is számít, és ő határ eset volt. Mesélte, hogy jobb oldalon vágták, bal oldalon meg szakadt Kép...szóval nem volt egyszerű, de a baba az aranyos, és nagyon ügyesen szopik. Állítólag úgy rá tud cuppanni a cicire, hogy alig lehet leszedni. Kép Kép Biztos nagyon édi! Kép Én keddre tervezem, hogy meglátogatom. Férjemet már fel is készítettem, hogy ő fog addig itthon babázni. Ugyanis a drágám nagyon foglalkoztatja magát nap közben. Viszont képzeljétek el, hogy tegnap megjött a hangja, és olyan aranyosan sikongatott, meg gőgicsélt miközben "játszottunk". Kép Kép

Zsófi
mzsx

Nikcsi,

Most még biztos nem olvasol de szeretnék én is ismerős-ismeretlenül gratulálni Nektek és nagyon jó egészséget kívánni.
Kika
kika

Nikcsi!

gratula!!!
elmegyek a hétvégére síelni és mire visszajövök eggyel többen vagytok a neten ! Kép
jó egészséget és sok boldogságot!

kérem, valaki adja meg Nikcsi telefonszámát!
köszi

Szilvi
szilvamag

Boglarka
Sok boldog névnapot! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Nikcsi,
nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok kicsi Korinához!!!
A hétvégén elutaztunk és mondtam is a férjemnek, hogy úgy érzem megszülsz. És erre jövök ma reggel és látom! Szóval minden jót nektek!!!!!

Vasaló - bevásárló apukák? Házimunkában segítő gyerekek (Balu, Zsoma)? Palacsintát küldő anyák? Hááát lányok, én valamit nagyon rosszul csinálok!
Szerintem a férjem azt sem tudja, hol a vasaló...

Myra + Mucus,
sok friss anyuka összetenné a két kezét, ha olyan problémái lennének, hogy nádszál vékonyak! Van, aki a szoptatás alatt jobban meghízik, mint a terhesség alatt.

Ja és hogy nagyképűsködjek egy kicsit: tuti hétvégénk volt! Pl szombaton befeküdtem a szálloda kozmetikájába és olyan de olyan kényeztetést kaptam, hogy csak na. A férjem addig maszíroztatott, a kisgengszter pedig a játszóházban bontotta az óvónéni idegeit.
Ja és úsztam egy kicsit. Képzeljétek el, ahogy elkezdtem siklani a vízen, lenn a derekamnál a keresztcsont tájékán elkezdett ropogni minden. De utána olyan jó érzés volt: teljesen ellazította a derekamat és a hátamat. Szóval tuti volt!
Egyébként ez Alsópáhokon volt. Hallottatok már róla? Abszolút baba és gyerekbarát szálloda. Csomó kiskölök volt. Na meg oszták és német: asszem az ő pénztárcájuk jobban bírja...
(Mi is ajándékba kaptuk ezt a hétvégét.)

Laga
laga

Laga
Jajj, de jó hétvégétek lehetett! Úszni... Úgy vágyom a vízre!!! Hol van Alsópáhok?
És hogyan tudtál felfeküdni a masszázs-ágyra? Kaptál speckó kismama matracot lyukkal a közepén?! KépKépKép
Myrát viszont ne irigyeld, szerintem a medencecsontja lassan átszúrja a bőrét, úgy elfogyott...
Bezzeg én! Az elmúlt hetek tétlenségében hipp-hopp felszedtem 2 kilót... Kép
Raktam fel egy friss képet, olyan mintha egy nagy gumilabda lenne a ruhám alatt! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Most beszéltem Nikcsivel, tök jókedvű volt! Jó volt hallgatni! Kép
Elolvastam neki a hozzászólásaitokat, köszöni mindenkinek, tökre örült a jókívánságoknak! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
én a kozmetikában döglöttem, a férjemet maszírozták!
Alsópáhok egyébként Hévíztől 1 km-re van. (A Balaton feltávolabbi csücske Bp-től)

Örülök, hogy Nikcsi felderült. Nagyon várjuk vissza ide a netre!

Laga
laga

feltávolabbi = legtávolabbi
laga

Laga
Ja! Mostmár értem! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nikcsi, gratulálok!!!! Kép

Sáfrány, neked még jobb, ha most kapsz el valamit, rajtam a 10. héten gyalogolt át valami és nagyon be voltam tojva, hogy mi lesz a kis ufoval a pocakomban... Nekem is a citrom jött be, legalább egy kilót lenyomtam... Kép

A család egész hétvégén a babavideót bámulta, élen a kispapával Kép))

Laga, akkor ez a Kolping volt? vagy nem? Mi a zalakarosi Mendanban verjük el mindig a cégtől kapott üdülési csekket, az is hasonló élményekkel kecsegtet! Kép Irigyellek nagyon! Kép

Böbe
baba76

Sziasztok!

Laga: akkor azt már ne is meséljem, hogy a fickóm hozta a házasságunkba a vasalót, és én eddig 2-szer használtam? Kép Ja, és nálunk ő főz Kép

cory

cory
Budapest

Baba76,
igen ez a Kolping volt. A Mendanról még nem hallottam.

Cory,
kezd kisebbségi érzésem lenni veled szemben. Mitől mennek neked ilyen jól a dolgok?

Hozzá kell tenni, hogy a férjem heti 6,5 napot dolgozik. Kb mostantól április első feléig alig fogom látni, néha beszélünk telefonon, újabban emailezünk. Éppen hogy haza jön aludni, meg átöltözni.
Tulkép a tesó ezért készült május elejére, mert akkor egy kicsit jobban rá fog érni... (A cégénél ez teljesen normálisnak gondolják, hogy a gyereket a cég működéséhez igazítjuk.)

Megőrült a világ - nem gondoljátok?

Laga
laga

Laga,
www.mendan.hu Kép

Megőrült az biztos... amikor a párom mondta, hogy jön velem orvoshoz, később ér be, néztek rá, mint a kétfejű borjúra: azt én is el tudom intézni, minek ő oda... Kép
baba76

Laga, csak hogy el ne keseredj!
Az én férjem úgy nőtt fel, hogy az anyukája, akinek csak rá volt gondja (elváltak a szülei), körbeugrálta, elkényeztette! Szóval tiszta haladás, hogy ha megkérem segít takarítani annyit, hogy fölporszívózza a lakást, na meg a szemetet ő viszi ki. De nekem meg ez nem furi, mert én olyan családban nőttem fel, ahol apuka elmegy dolgozni, hazajön és az égvilágon semmit nem csinál, anyuka meg körbeugrálja. Tény, hogy apukám a heti 7 napból szinte 8-at dolgozik.
aranyhold

Böbe
Babavideo: nálunk is gyűlnek már szépen... Férjem 83 éves nagymamája teljesen le volt tőle nyűgözve, főleg a 4D-stől, ahol már olyan igazi babaformája van. Ült a tévé előtt, és beszélt neki... aranyos volt. Kép

Cory
Hát igen, én mindig is mondtam, hogy nagyon helyén volt az eszed, amikor választottál... KépKépKép
Na jó, nem panaszkodom, én is nagyon elégedett vagyok az embörrel, ha nem is tud olyan kalácsot sütni, mint a tiéd! Kép

Laga
Brrrr... Rossz volt olvasni ezt a cég-gyerek párhuzamot! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Böbe
Szerencsére a párom főnökéék is babát szeretnének, így megérti ha kicsit később megy be, mert elkísért vérvételre, UH-ra. Persze a kiesett időt szigorúan le kell dolgoznia...

Férjek
Na jó, az tény hogy Cory férje meg az enyém is legidősebb testvér jónéhány kisebb tesóval, tehát otthon nem voltak sosem körbeugrálva, sőt, ki kellett venniük a részüket a házimunkából.
(Ráadásul nekem apu volt a mérce, aki évekig élt egyedül, így teljesen jól elvezet egy háztartást, ha arról van szó, és remekül főz!)

Kép
Kép
Kép
cas

Laga,
www.mendan.hu Kép

Megőrült az biztos... amikor a párom mondta, hogy jön velem orvoshoz, később ér be, néztek rá, mint a kétfejű borjúra: azt én is el tudom intézni, minek ő oda... Kép
baba76

Megbolondult a babanet Kép
baba76

Laga,
www.mendan.hu Kép

baba76

Sziasztok!

Először is: Nagy-nagy gratula Nikinek a "hősies" szüléshez! Sok- sok boldogságot a kicsi lányhoz, aki már most nagyon ügyes baba! Remélem, hamar halványul majd Korina mellett ez a szülési "élmény" és idővel nem lesznek igazi félelmek kistesó projethez!
Nekem is hasonló kínokkal telt az első szülés EDA nélkül és mégis a 3. babánál tartunk, ezt üzenem neki:-))

Másodszor: ilyen fekáliát, mint időnként ez a babanet...:-( Hát miért nem mükszik????

Laga,
A Kolpingban dolgozik a bátyám is, kint a csárdában (vagy sörözőben, mittomén, minek nevezik:-)
Ja, úgy könnyű ám, hogy gyerekeket lepassz bébisintérnek:-) Olyan hétvégét csinálj végig, mint most mi, hogy non-stop vízben 3 kölökkel!Az ám az aqua-fittness meg jogging, vagy mi fene az a divatos vizi locsi-tréning, amitől duzzad a test, a fáradságtól főleg:-)))

Viki
ccviki

Az előbb írtam, persze eltűnt Kép

Laga: a melóhelyek rémesek Kép Nálunk a karácsony volt ilyen szempontból gáz, nem engedték el szabira, pedig 3 hónappal előtte szólt már. Minden nap úgy ment be, hogy csak ma 1-2 óra, és végül 8-10 óra múlva jött haza. Brrr! Szerencsére most sokkal jobb. Nem tudom, te hogy viseled, én nagyon ki voltam tőle borulva.
Ja, és férj: szerintem sokat számít, hogy legnagyobb gyerek az 5-ből, 9 évig kollégista volt...
cory

cory
Budapest

No sziasztok!
Most csak gyorsan pár sort.
Amint azt már tudjátok, hogy Boróka 2005. 02. 09-én, 3800grammal és 55 centivel megszületett.
Jól vagyunk, bár a mellbimbóm nagyon fáj még mindig, sőt mintha romlana a helyzet. Nem tudom, mit csináljak, már kezd begyulladni a seb mellett. A védőnő is aggódik, kaptam rá kenőcsöket és antibiotikummal kecsegtet.
De Boróka áldott jó kislány, sokat eszik, sokat alszik, keveset sír, néha csendesen nézeget. Nagyon boldogok vagyunk, minden zökkenő ellenére is!
Nikcsinek gratulálok, majd igyekszem benézegetni ha a lányzó engedi, hogy mi újság vele.

A dokiról pár szót:
Én eddig is meg voltam vele elégedve 100%-ig, de így szülés után azt mondom, a következő(ket) is CSAK NÁLA!
Indított szülés volt, gondolom ez is közrejátszik, de a 10 óra alatt, amíg tartott a dolog, végig mellettem volt. Szóval max 1/2 - 3/4 óránként bejött, megvizsgált, tájékoztatott a fejleményekről, mondta a lehetőségeket. Mondjuk volt is minden: méhszájérlelő zselé, oxytocin, burokrepesztés, fájásgyengeség, EDA, aztán mint utóbb megtudtam, még császár is majdnem. Ezt csak utólag mondta meg, nehogy elbátortalanodjak, de azt mondta, nem sok esélyt adott. De valahogy (nem egykönnyen) azért sikerült. Azt mondta, túl nagy volt a baba hozzám képest. (hát nem vagyok egy óriás méret tényleg, ő meg jó nagy lett).
Szóval csak jókat tudok róla mondani. Még szülés után is visszajött, megnézte, megdícsérte a babát, elmondott egy csomó mindent, utána amíg bent voltam, meglátogatott minden nap, kérdezte mi újság. Aztán a varratszedésnél még szintén mondott egy csomó hasznos dolgot.

Most mennem is kell, még mutatok egy képet (a többi az albumban!)
Puszi: Orbis (és a 13 napos Boróka)
Kép
orbis

Sziasztok!

Nálatok is annyira béna a babanet, hogy alig lehet ide betörni?

Orbis,
Sok boldogságot Borókához! Tündérien lányos:-) Ahogy olvastam, Neked egész szép történet lett a szülésből:-)
Ja, és a mi Hannánk is febr.9-én született, csak 2003-ban!

Viki
ccviki

Orbis
Gratula a nagylányhoz!!! És nagyon szép nevet választottatok neki! Kép
Köszi a beszámolót, jól esett olvasni! Kicsit megnyugodtam, mert mostmár én is egyre jobban be vagyok sózva... Kép

Lányok!
Teljesen el voltam kényeztetve tegnap. A férjem átfuvarozott anyuékhoz, ahol 5*-os kiszolgálásban részesültem! Nagyon jól esett, anyu is nagyon aranyos volt...
VIszont kocsiba többet nem ülök... Kép 5 perc rázástól úgy bedurrant a pocim, hogy alig akart elmúlni, pedig az embör nagyon óvatosan ment... Úgyhogy hazafelé már inkább sétáltam, jaj az nagyon jól esett, másfél hete be vagyok zárva, olyan jó volt a hidegben-hóban baktatni! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

SZiasztok!

ez a babanet megőrjít...

Cas
én a kocsiban (mikró busz) a hátsó ülésen feküdve tudtam csak utazni. Vigyázzál, mert tényleg nagyon be tud a rázkódástól keményedni a pocó..

Nikcsiék mikor mehetnek haza, tudja valaki??

mucus
Tm

Mucus
Asszem ki kell bírnom mostmár ezt a pár hetet utazgatás nélkül...
Nikcsiéket szerintem ma engedik haza (hétfőn legalábbis ezt mondta).

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi

Gratulálok, és nagyon sok boldogságot kívánok nektek az új családi élethez! Kép Neked pedig természetesen gyors felépülést! Várom a képeket!

Cas

Rázkódás a kocsiban - Ne is mondd! És mintha nem lennének amúgy is csapnivalóak az utak, még tele is rakják fekvő rendőrökkel!!! Kép
Nekem is keményedik a hasam rendesen, tegnapelőtt kicsit meg is ijedtem mert fájni kezdett és eddig ilyet nem csinált csak feszített. Most pedig határozottan a menstruációs fájdalomra emlékeztetett a dolog, de egy idő után elmúlt. Olvastam a jósló fájásokról valahol ezért úgy döntöttem, hogy csak semmi pánik, felmentést adok magamnak hólapátolásból, és igyekszem nyugton maradni. Amúgy nem panaszkodhatom, egyetlen 3. trimeszteres kellemetlen tünetem sincs. Még a hátfájásom is elmúlt, hála a kismama tornának. Remélem a szülés is olyan könnyedén megy majd mint a terhesség...

Bogi

Nem látlak mostanában a tornán, jársz még? Igaz, tegnap én sem voltam mert a párom nem lapátolta el a havat a garázs elől és nem reszkírozom meg az autó-korcsolyát...
meglepibaba

Meglepi
Végre újra itt! Kép
Csapj a kezedre legközelebb, ha hólapát után nyúlna! Az már nem nektek való meló! (Ne járj úgy, mint én a bútortologatással... Kép Ráadásul ez a két hetes szobafogság is kezd az agyamra menni...)
Amúgy mizujs veletek? Mekkora a nagylegény? És miket csinál? (Hmmc-vel üldögéltünk egymás mellett a múltkor, és elég vicces volt ahogy hullámzott-ugrált a pocakunk... Kép Rá is szólt a pocakban-lányára, hogy ne pasizzon Zsebivel! Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Orbis,
Nagyon édes Boróka és nagyon szép nevet adtatok neki! Sok boldogságot hozzá. Kép

Nikcsinek ma kell hazajönnie, (ha csak nem sárgult be Korina) de szerintem csak a délutáni "túrnusban" engedik el. Már kiváncsi vagyok a képekre. Kép
myra

Cas
akkor most már Te vagy a táblicskuban az első helyen ugye?

Nikcsi
gyere, mert aktualizálni kell a listát. Cas az első, Te ANYUKA meg sipirc a megszültek közé...

mucus
Tm

Mucus
Hát igen! Egy kicsit ijesztő is elsőnek lenni, de mostmár nagyon várom... (Bár előfordulhat, hogy Hmmc beelőz... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?