Na itt is vagyok.
Tegnap úgy kezdődött, hogy este 8-ra voltam odarendelve. 8 előtt meg is érkeztünk, aztán 8-kor kikísért egy pácienst a rendelőből a váróba, elköszönt tőle és egy másik hölgyet behívott előttem, de nekem odaszólt, hogy nagyon siet. Ezt többször elmondta, hogy siet és hamar én jövök már.
8 után pár perccel én is következtem. Naaaaagyon kedves volt, azt se tudta, hogy kedveskedjen. Kezet fogott velem vagy 4x. Két kezében tartotta a kezem. Minden elmondott a vizsgálat előtt, de ezeket már tudtam. Aztán egy nőgyógyászati vizsgálattal kezdett, mindent rendben talált. Aztán következett a vizsgálat. Semmit sem éreztem. Szólt, hogy ez most fájni fog. Vártam, vártam, kérdezi, na? én meg mondom semmit sem érzek.
Egyetlen egyszer éreztem egy szúrás jellegűt (mint mikor ovum van) a jobb oldalon. Ott lehet picit nehezebben ment át kontrasztanyag, de mindkét petefészkemnél átott kifolyt folyadékot. Ennek a folyadék halmaznak a méretét leméregette, lefotózta. Elmondta, hogy lehet hányingerem, szédülhetek a vizsgálat után. De semmi nem volt. Kezemet fogva kísért el a pár méterre lévő öltözőig, hogy nehogy elszédüljek. Közben többször kérdezte, hogy jól van Caroline? (itt az igazi nevemet mondta
) Minden rendben? nem szédül? Aztán a leletkiadás volt, megbeszéltük, hogy ő 3-6 hónap próbálkozást mond, aztán javasolt lehet egy inszemináció, ami szerinte több mint valószínű, hogy sikeres lenne.
Mindent rendben talált, a hormonokat is.
Mondtam, hogy voltam korábban uh-on ahol jelezték, hogy a bal petefészkem polycisztás jellegű. Azt mondja, hogy akkor elmondja, hogy az új deffiníciója ennek, az, hogy ha valakinek 32 mm-nél nagyobb átmérőjű a petefészke és benne 12 vagy annál több tüszője van, akkor az polycisztás. Nekem ugyan nagyobb mindkét petefészekm, de sokkal 36 mm-es és alig 6-8 tüsző van mindkettőben. Szóval a legújabb def. szerint az én petefészkeim igenis normálisak.
A méhem szabályos formájú, sehol nincs nyúlvány, vagy hepe-hupa (ezt másképpen mondta), ami nehezítené a teherbeesést.
Minden rendben. És túúúúlságosan kedves volt, nekem már ez volt zavaró, és a végén szemembe nézett és mondta, hogy pozitív eredményről visszajelzést vár, de komolyan... és megsimogatta az arcomat. Amúgy 35.000 Ft-ot kért és én pont annyit is adtam.
Na ennyi. Ja! és még a végén megkérdeztem, hogy mikor lehetünk együtt a férjemmel, erre azt mondta, hogy leglább 5 napig nem. De igazából nem is ajánlják a próbálkozást abban a ciklusban, de 5 nap után próbálhatjuk. Hát nem nagyon győzött meg. Erről még gyűjtök infót. Vajon nem lesz baj ha már ebben a ciklusban próbáljuk, ha persze pont ovu környékén már együtt lehetnénk, mert az 5. nap a 13. napomon lesz.
Mit mondtok? Tapasztalat valakinek?
9. cn