Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Johanna:
A talival kapcsolatban nem nyilatkozom a fórumon. Megmondtam: E-mailt várok mindenkitől. Ez alól nincs kivétel.
Az orvoshozmenéssel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy sajnálom, hogy te így jártál.. szerencsére én tudom, hogy kihez menjek ha nem rendel a dokim. Egyébként ő is azt mondta, hogy "addig működik ez, hogy én vagyok az Ön orvosa, amig nincs valami baj". Persze ha van egy kis folyásom, az várhat másnapig, ha aznap már nem rendel a doki, de azért heteket nem.. viszont egy barnázás, vérzés, vagy görcsölés nem várhat egy napot sem. Sőt órákat sem. Ha kell, az ügyeletre mennék, vagy átutaznám a várost egy jó orvosért.. sőt súlyos esetben még mentőt is hivnék magamhoz (pl. ha vérezni kezdenék hirtelen).. persze mindenki más, lehet hogy én túl alapos vagyok ilyen téren, nem muszáj ezt követni, csak azt nem bírom, amikor hetekig azt kell olvasni a fórumon, hogy "ez a bajom az a bajom, most elmenjek orvoshoz, vagy várjak még amig szarabb lesz?" én alapvetően az ilyesmikre reagáltam ilyen erőszakosan.. de pisz van, nem akartam senkit bántani Kép

Vikka:
Ezen jó kis vitát lehetne nyitni, a helyzet az, hogy nagynénim sem tudott rá konkrét és kielégítő választ adni, mert a törvényben a folyamatos szó nem szerepel, egy másik viszont igen, amit lehet úgy értelmezni, hogy "folyamatos 180 nap".. de lehet nem igy is. Azt mondta majd utánanéz ha ennyire érdekel engem Kép Sajnos a GT-t nem tudom megnézni itthon, mert a jogtáram lejárt Kép
De majd ha bemegyek az egyetemre bemegyek a könyvtárba és meglesem, ott van minden fincsiség Kép

Gemini:
Mostmár tutira megtalálom a templomot! Beirtam a naptáramba is Kép
A kendőződésre vihetem a sajátomat, ugye? Villogni szeretnék vele, hogy nekem milyen szép van Kép Kép

Lara:
Könnyen lehet, hogy a baba kopogtatott ki neked, nekem is volt ilyesmi a 15. hét körül Kép
El sem hiszem, hogy már a 21. hétben vagyok Kép Mostmár mindent érzek lassan amit csinál a baba, azt is ha befelé mozog Kép Ez olyan jó..
De ugyis az lesz, hogy idővel egyre biztosabb leszel benne, hogy ő az! Most még bizonytalannak tűnik, de ahogy tellik az idő rájössz majd, hogy valóban őt érzed Kép

Kendősök:
Állatos helyre én sem tudok menni, mert a cicákokra allergiás vagyok.. kutyás lakás szóbajöhet, kutyabuzi vagyok Kép Szóval Rókica felajánlása is nagyon aranyos, de valószínüleg végigtüsszögném, könnyezném és fulladnám a foglalkozást a cicák miatt és az nem volna túl jó.

na megyek ebédet készíteni mert a manóm már rugdos hogy éhes Kép

hanee
hanee

Mindenkinek jó hétvégét!

Jógások!
Holnap találkozunk. Remélem.Kép

Gem
19+6
gemini

Falina Kép
A hízással én is kb. úgy voltam mint Te, kb. a 13-14. hétre tudtam visszaszedni azt a bizonyos 2 kg-ot, amit a terhességem elején leadtam.
Mostanában állandóan éhes vagyok, de hogy kívánjam is a kajákat, az nem igazán működik. Mindig egy csomót kell gondolkodnom, hogy mit is egyek.
Heni
hencsike

Gemini: Akkor nálunk sem lenne jó Kép Kutya is van, macska is van. Nekem meg "csak" porallergiám van. Így nem jutott eszembe, pedig írtad is már Kép Bocs.

Én is állandóan éhes vagyok mostanában, de húst nem bírok enni. Sosem voltam odáig érte, de most aztán végképp. Pedig nem ártana állítólag. Viszont irtóra főzelékes lettem Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Oxigen, ha elég fehérjét eszel (pl. tojást is és iszol tejet), akkor a szervezeted közel elég állati eredetü fehérjéhez jut ahhoz, hogy elég legyen.. egyébként a szakirodalom szerint négy dolog van ami a terhesség alatt kimondottan fontos és ebből az egyik a fehérje.. A halat sem kivánod?

hanee (20+2)
hanee

Rokica,
akkor a borsmenta jó sok mindenre jó. Elmúlasztja a hányingert (bár ezt nem tudtam leellenőrizni, mert nekem nem volt szerencsére) és amit én is használok: fejfájásra borsmenta és kamilla tea keverék. Isteni finom és még a legrosszabb migrénes fejfájást is megszünteti. Most is ezt iszom, mert ezeket a frontokat nehezen viselem.

Lányok,
varr valaki közületek a babájának? Ha igen, akkor szívesen cserélnék vele tapasztalatot meg szabásmintákat.

Lara

Lara

KépKép
lara77

Johanna!
Mi az otthoni címed? (emil)

Márti
csmarti

Lányok,
tettem fel új fotókat:

http://babanet.hu/album/main.php?album=4332

Remélem nálatok is működik, mert valakinél nem működött...

hanee
hanee

Hanee!

Nálam működik. Hatalmas pocid van! Az én pocim 25 hetesen, két babával alig nagyobb! Mekkora baba van benne? És mekkora lesz? Kép
Én most már úgy érzem, az egész pocakom tele van babákkal. Kép Nem tudom, hogy feküdjek, hogy egyiknek se legyen kényelmetlen. Mert amelyik alul kerül, mindig elkezd kapálózni.
szóval gratula

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok Lányok!
Sikerült nekem is egy UH-s képet feltenni Saskiáról!
<!--attachment: n_vtelen-157238.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*253.7**n%e9vtelen%2ebmp --><center><pre>
Kép
névtelen.bmp (253.7 k)</pre></center><!--/attachment-->
Eddig minden rendben. Már csak 10 hetet bírjon ki a pocakomban, akkor már van esély arra, hogy életben marad!
Hízás: +16 kg-nál tartok (47-ről indultam). Szinte az egész ruhatáramat cserélni kellett. A mozart-csokiknak nem tudok ellenállni! Eszem mindenfélét vegyesen, de a napi csokiadag is bemegy.
Sok sikert a talihoz!
Betsy
Vendég

Betsy!

Igazi emberformája van a babódnak! Gratula! Ez olyan 3d-s kép, vagy a dokid ilyen ügyes? És mennyi idős a babód, hogy ilyen szépen ráfért egy képre?

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari!
3D UH-n szoktam nézegetni a Babócát. Itt 24. hetes.
Véletlen volt ez így, mert folyton kimozdul, nehéz normális képet csinálni róla!
Betsy
Vendég

Sziasztok!

Az oszi babasokbol irok nektek!
Segitsetek legyszi!
Ma vagyok 10+5 terhes, de nemigen akar noni a hasam!
Ma csinaltam egy terhestesztet, 2 csikos lett, de a 2. halvanyabb!
Lehet hogy ez azert van, mert elotte egy oraval voltam Wc-n vagy valami rosszat jelent???
Kulfoldon vagyok, jovo heten tudok orvoshoz menni!

Koszi
Megann

Kép

Kép
megann

Splendida!
Én megvettem a 12. héten a Terhességi Torna című "musical" 2. kiadását, végignéztem egyszer, nagyon jónak tartom, de a kisujjamat sem mozdítottam még, lusta dög vagyok és rá is faraghatok. Hányás stb. nálam sosem volt, úgyhogy nem is éreztem magam terhesnek egészen addig az UH-ig, míg nem láttam a kis fickót mozogni. Könnybe is lábadt a szemem.
Amúgy az Istvánba fogok járni, itt van a "szomszédban". Nekem csak a kedd és csütörtök a jó, amennyiben még délelőtt vannak a foglalkozások, de nem értem el a gyógytornászt fixálni az időpontokat és ez régi adat. Késő estig dolgozok, ezért írok ilyenkor.
Lehel úti babadiszkont? Egy ismerősöm azt mondta, hogy az Örs vezér téren van egy hatalmas bolt és nagyon szuper járgányokat lehet kapni... (tehát babakocsi ügyben - ha azóta be nem zárták, először oda megyünk) cím és név még nincsen, de ha kell, megkérdezem. Mi még nem vettünk semmit.

Hanee-chi Kép
Nanu-nanu! Igazad lehet, én is el szoktam gondolkodni ezen az energiabigyón, de soha nem jártam csak úszni.
Amúgy 31 éves leszek szeptemberben... és ez az első gyerkőc, amúgy nála is 10perc kellett az UH-n kibogarászni, hogy micsodája van és még így is csak pillanatokra látszódott... Na, majd a 4D-n.
Amúgy egy csomó ismerősömnek az utolsó egy-két hónapban lettek hordó méretű mellei. Szerintem anyámnak sosem voltak, de mégis minden rendben volt az etetéssel, úgyhogy ne aggódj!
Babazene CD-t kérnék, írjak e-mailt?

Amúgy én és az öcsém is császárral születtünk és nagyon szépek vagyunkKép Anya jól van szintén, de abban az időben elég hentesmunkát végeztek, keresztbe vágtak, mint egy cipótKép
Egyébként a 23. hétben - én onnantól vettem észre, lehet, hogy nálad hamarabb lesz - már simán szabad szemmel is láthatod, ahogy rugdossa a hasad a baba.
Most néztem meg az albumod, tök jó. Nagyobb a hasad 20 hetesen mint az enyém most! Ez nem ér! Rajtam a 20. héten senki nem látott még semmi változást... na jó, a melleimen kívül, de ezért ne legyen senki neurotikus, nem számít, fájtak mint a fene 12 hétig, alig bírtam aludni és biztos lett egy csomó plussz ráncom.

Sygnum!
A védőnőm hasonló célokat szolgál... eddig..., de ha a baba meglesz, azt mondja, hogy a gyermekorvossal fog mindig látogatni és az nagyon jól hangzik.

Judyt!
Nem egyszerű ikrekkel, gratulálok, én is kettőt akartam rögtön elsőreKép Jók a képek, 4D lesz?

Vikó!
Jó hogy bementél, akármiislehetettvolna, akárki és akármit mondjon, nem jó aggódni!

Lara!
Nálunk is volt kopogás és szerencsésen pont UH-n, látszott, hogy a lurkó az, imádtam. Azóta már több egész repertoárja van a mozgásra.

Amúgy én is viszketek, lett a nyakamon egy hatalmas hámló folt és a vállaim is hasonló, úgyhogy kamillás babaolajjal bekentem, pikk-pakk rendbehozta - na, attól aztán olajos maradsz nem kevés ideig, de bevált! Sajnos az előtte lévő 2 napon folytatott Neogranormon kúrám - valószínűleg épp a hámképző hatása miatt - csak olaj volt a tűzre... akár egy zombi, de már rendben vagyok, szép az élet Kép

Betsy!
A csokit nagyon ajánlják, bár mértékkel, nálunk még a szaloncukor megyKép. Teljesen jó neked is meg a picinek is. Látszik rajta, jó a fotó!

Üdv mindenkinek, Timmba
(23+4)
timmba

Kép

Kép
A táblázatok a babócik hosszát és súlyát mutatják (átlag).
Ha valaki Bécsben jár, érdemes elnézni a SCS-be. Babyone bolt, leértékelések vannak! Nagyon aranyos babaruhákat, kocsikat lehet venni.
Vendég

Sziasztok,

Mar fel ot ota nem birok aludni, hiaba, tegnap mar 7kor bealudtamKép. Megvolt a gyuminap! Bar nem tudom mennyire hatasos, ha ebedre mazsolat meg mogyorot, mandulat ettemKép Csak az vette el az ehsegemet.

Mzx_MoniKép
Kertel tolem tippeket, de felek konkretumokat azert nem tudok mondani. Iderakok par cimet, ha vki meg nem jart volna rajtuk.
http://www.babashop.hu/catalog/index.php?cPath=37
http://www.babadiszkont.hu/cont.html
http://olcsobban.uw.hu/
http://www.sztistvan-kozg.sulinet.hu/~konya/
Szoval en is csak neten nezegettem eddig, ill. egyszer voltunk a budaorsi brendonban, meg teljesen tudatlanul. Ma mar van konkretabb elkepzelesem, nalam alegfontosabb hogy konnyu legyen! (harmadikra kell felcipelnem, (no lift). En max 50-et szanok ra, de az is jo lenne ha ebbe benne lenne ahordozo. nekem a Graco_Mirage es a Perre Cardinbol szimpatukus par modell. A Brumimaci honlapjan egesz olcsokat talaltam. Vki jart mar az uzletben?? 70 ezerert (ha meg mindig ennyit szansz ra) szerintem biztos tudsz jot venni, de biztos vagyok benne hogy olcsobbert is. Az ABC modellekrol is jokat hallottam, es nagyon jo arban vannak. Szoval bocs hopgy konkretumokat nem tudok mondani, nem talaltam meg mindig pl . a pontos mereteket osszecsukas utan, stb. Remelem megtalalaod az alomkocsidat te isKép

TimmbaKép
Hat akkor hasonlo cipoben jarunk, ua. a kazi van meg, en is csak ketszer vettem eloKép Na majd ma is!!!! Asszem nekem nem lesz idom eljarni sehova, marad a kazi, plussz a setak. na meg muszaj odafigyelnem az edessegekre..

VandaKép
Nagyon orulok hogy eltunteka bacik!! aranyosak a kepeid, jol beindult a te pocakod is!!

VikoKép
Latod volt ertelme hogy elmentel dokihoz, fo a nyugalom. Egyebkent eloszor en is ide irogatok, hatha van vkinek hasonlo baja, es nem veszes az egesz dolog. Ez megnyugtato tud lenni. de a legbiztosabb az orvos! Egyebkent en minden kis hulyeseggel felhivomKép tutira ki van mar ram akadva, de nem izgat. Hetfon kikunyiztam egy ultrahangot, olyan cimszoval hogy neha itt, meg ot szur (nem gorcs) es tudni szeretnem minden okes-e bent stb.. Belement termeszetesen.

Lanyok, ti is egy nap vagy husszor jartok pisilni???? Eszmeletlen, hogy ahogy felkelek a WCrol, megyek par lepest, maris fordulnek vissza, mert ujra ingerenciam van. Este minimum ketszer felkelek. Mi lesz igy kesobb???

Ciao,
szep hetveget mindenkinek:
Timi
(23+3)
splendida

Sziasztok!

Hanee: Persze, imádom a tejet, meg a tejtermékeket, eszem-iszom is őket szorgalmasan Kép Nem vagyok beparázva, csak a párom cukkol, hogy főzelékbárt nyitottam Kép Szegény azt eszi, amit kap, márpedig ő szereti (szeretné) a húst is Kép A halat sem szeretem, de igyekszem enni néha valamennyit, mert tudom, hoyg kell Kép
Széééép nagy pocid van Kép Nem is csodálom, hoyg már nagyon fáj tőle a derekad. Nekem még nincs ekkora, és már csillagokat tudok látni, mi lesz velem, ajjajjjajjjj Kép

Betsy: Nagyon szép a babód, és sugárzik róla, hogy jól érzi magát, nyugi még ott fog maradni jó sokáig Kép

Megann: Nyugi a pocak majd egyszercsak fog rohamtempóban megindulni a növekedésben Kép Rajtam a 18. héten kezdett el látszani, hogy pocim van Kép Na azóta a sokadik hasméretet is kinőttem Kép

Splendida: Hogy irigyellek. Én majdnem kivágtam az órát reggel az ablakon, de fel kellett kelnem. Húz vissza az ágy rendesen, de nem nagyon tudok mit csinálni, haladni kell a pakolással.

Tegnap este annyira sikerült megrugdosnia a babámnak, hogy azt hittem kijön a köldökömön. Az összes EU csillag körözött a szemem előtt, szóval most nem is tudom,lehet, hogy visszaküldöm a babóm medencevégűnek még? Kép Jajjdenagyonfájt... Viszont ma reggel szépeket rugdos, csak a hasam hullámzik Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok csajszik!

Betsy:
Miért állsz hozzá ilyen negatívan?:
"Eddig minden rendben. Már csak 10 hetet bírjon ki a pocakomban, akkor már van esély arra, hogy életben marad!"
Miért ne maradna ott? Tudom, hogy volt neked korábban egy rossz élményed ezzel kapcsolatban, de szerintem pesszimistán akkor sem szabad hozzáállni.

Megann:
van köztünk olyan is, aki a 18. hétben, vagy a 20. hétben jár és még alig látszik a hasa, úgyhogy emiatt szerintem igazán ne aggódj.. a has növekedésének mértéke teljesen alkati kérdés.

Timmba:
A babazene cd miatt légyszi e-mailt irj, igen. Meg ha a tali érdekel amiatt is Kép
Úgylátszik nálam a has növekedés dolog olyan, mint nálatok a cici Kép Engem a hasam feszélyez eléggé és attól nem bírok aludni.. kenegetem mint a veszett egér, nehogy csíkosodjak.. hál'isten eddig minden ok a bőrömmel (kop kop). Párom amúgy azt mondta, hogy szerinte hülye vagyok, mert nőtt a mellem.. Persze nem számokkal, de látható szerinte.. azért ez megnyugtató Kép

Oxigen:
A derékfájásom a porckorongsérvem miatt van.. de legalább ti átérzitek, milyen lehet nekem, amikor fáj, mert egy terhees nőnek általában alapból is fáj, hát még sérvvel Kép

Az én babám nem hullámzik még, csak mocorog Kép Eddig egyetlen egyszer csinált ilyen 10-15 perces kiselőadást bemutatva a mozgáskultúráját, de a pocimon akkor sem látszott semmi. Azért azt figyelembe kell venni, hogy az én hasamon van egy kis háj is, és hát azon gondolom nehezebben jön át a hullámzás.

hanee (20+3)
hanee

Sziasztok,

Hanee: szépek a képeid. Tényleg nagyon nagy a hasad, én szépen albújhatod mögötted, pedig már 23 hetes a kiscsaj....Orvossal kapcs. egyetértünk, ha valami nagy gáz van, akkor én is megyek. Sőt hát látthattad mentem is és nem lett túl jó vége.... mi is az emilcimed? ahhová tudok irni.. az enyém: johanna1975@vipmail.hu, ha tudsz irhatsz te is nékem.... örömmmel venném...

Márti: emilem: johanna1975@vipmail.hu.. irjál ám..

Bogárka: tényleg mázlid volt a szülésnél. málnalevelet én is be akarom vetni. Figyi arra a bacilusra mindenkit néznek, vgy te külön kérted? egyáltalán mikor vesznek kenetet, mennyivel a szülés elött.. egyáltalán hogy működik ez???

Gem: jóga....hmmmmmmmm de jó nektek....

Lara: és bevállt neked a doki? jól vizsgál? mert én tőle kezdtem vérezni... de azt tovább ne add.... jössz majd előadásra? márc1... Gem. azt nézte ki magának és nekünk is. jó lenne menni. szülőszoba a legérdekesebb..

Gem: tényleg te mikor és mi alapján választsasz majd szülésznőt?

Oxigén: én sem vagyok húsevő, néha megkívánom, vagy inkább a bébim, akkor eszem egyébként nem. Én csak joghurtot eszem, a tejet sem bírom meginni. Nem is tudom mi lesz a cukorterheléses vizsgálaton??? Na de ki kell bírni....
Tényleg voltál tornázni? találkoztatok Bogárkával?

Minenkinek szép hétvégét

johannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna:
A mailcímem:
hannak.judit@mailbox.hu
hanee

Johanna!

Igen, mindenkitől vesznek kenetet kb. 34-36. héten. Ez a Streptococcus B, ami nekem volt teljesen ártalmatlan baci - rám, de Petrának okozhatott volna gondot, ha megkapja. Ha sikerül két antibiot kapni vajúdás alatt, akkor a baba védett, de mivel nem sikerült, ezért megnézték őt is, de szerencsére negatív lett Kép!

Voltunk egyébként tornán, most nem is voltak annyira sokan (mint néha két éve), talán a hó miatt, Oxigénnel találkoztunk, meg összefutottunk a SztImrés topikból is Manókával. Sőt nekem még egy volt osztálytárs is befutott Kép

Mindenkinek szép hétvégét!

Bogárka (22+1)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Splendida Timi!

Köszi a tippeket!!! Én a fekvés miatt eddig csak egy Brendon katalógust láttam, abban nem voltak éppen olcsók a kocsik. Örülnék, ha olcsóbban meg lehetne úszni egy többfunkciós kocsit, a kataólus alapján a 70e Ft nem tűnt éppen soknak egy olyan kocsiért, amiben autósülés, fekvő és ülőkocsivá alakítható rész is van. Egyelőre elég homály nekem a téma, mert alig van olyan kocsi, aminél rendesen leírnák, hogy az árban mi van benne, és mi mindent lehet még plusz vagyonokért hozzá venni. Sosem fogom megérteni, hogy egy kocsitáska hogyan kerülhet 15eFt-ba! Biztos van, aki megveszi....
Megnézem a linkeket, hátha okosabb leszek.

Megann! Nyugi, 10 hetesen még alig van olyan lány, akin látszana! 12 hetes terhességnél ha háton fekszel, akkor a szeméremszőrzet felett 1-2 centivel kitapinthatod a méhed tetejét. Egy, a környezeténél keményebb valamit fogsz érezni. Szóval akkor még nagyon pici a méh, nem is csoda, hogy nincs az embernek pocakja, hiszen még megbúvik egész lent a baba.

Hanee! Ez aztán a pocak! Ha így haladok, akkor nekem a szülésre lesz csak ekkora! :-) Te nem sokáig titkolhattad a terhességet.. :-)

Mzx-Móni (20+6)

Kép

Kép
mzx

Lanyok, koszi a nyugtato szavakat!
Olyan jol esik!
Tiszta ideg vagyok, mert ezen a heten kellett volna uh-ra menni es mivel az utazasunk egy hetet csuszott, most meg kint vagyok..
Es hat annyi elhalt babarol hall az ember....
Na de fo az optimizmusKép
Marha irigy vagyok am ratok, szoktatlak olvasni titeket, olyan nagy mar a babatok!
Olyan jo nektek.KépKépKépKépKép

Koszonom meg egyszer

Megann 10+6

Kép

Kép
megann

Sziasztok Lányok!

Rég tudtam irni, mert a párom bitorolta a gépet folyamatosan. De most kaptam egy kis lehetöséget.Csütörtökön voltam dokinál, de a mano még mindig nem mutatta magát. A has fájdogálásomra magnéziumot kaptam. Jövö héten megyek a cukor lötyis vizsgálatra meg pajzsmirigyre, mert nagyon lihegek meg könnyen elfáradok. A cukros lötyit nekem itthon kell meginnom és két ora mulva kell mennem a vérvételre. A labort is felhivtam ,hogy ez jo-e igy, mert kicsit furcsáltam. De azt mondták a laborban is hogy igen, igy csináljam. Ki érti ezt, hogy mindenkinél és mindenhol másképp csinálják ezeket a fránya vizsgálatokat?!

Akiren, Pipocska, Vikka, Tündi!
Röviden Péterfysek! Bocsi ha kihagytam valakit. Nem hétfön lesz megint valami elöadás, ami elött persze cukizni KELL?KépKépKép

Hanne!
Már irtam neked a császárrol, hogy nem érdemes töle félni. Mostmár csak a legfelsö réteget vágják a hasadon, utána nem vágnak hanem szét huzzák az izmokat. Éppen azért hogy ne sérüljenek a szövetek annyira. Tehát csak egy réteget varnak. Legalább is nálam igy volt. Igazábol az elsö három nap volt nagyon gázos, aztán már elviselhetöbb volt sokkal. Csak köhögni, de leginkább tüsszenteni nem szabad. Az elég kellemetlen! Én ugy emlékszem, hogy itthon még egy kicsit véreztem aztán az is elmult. Mondjuk az tény hogy még egy jo darabig az oldalra fordulás éjszakánként, meg a hirtelen mozdulatok elég nehézkesen mentek de nem elviselhetetlen. Nekem 12 ora után kellet felkelnem(kétszer szurtak), ami elsöre nem igazán sikerült de egy félora mulva már kitudtak kisérni a vécére. Igaz hogy akkor jött alul felül egyszerre, már bocsánat, De felkeltem. Ilyenkor nagyon nagy szükség van az ápolo nöre. Nekem akkor szerencsém volt, megfürdetett segitett mindenben aminnyit csak kellet. Szopiztatni már másnap tudtam. Igaz a felülés elég érdekes és kicsit hosszadalmas volt, de muszáj volt és sikerüt. Hát hirtelen ennyi. Ha van kérdés csak bátran. A képeid nagyon jok a mérettel kapcsolatosan nagyon megértelek mert igaz én egy kicsit idösebb vagyok, de arányában annyival nagyobb is a hasam. Tehát én se kis csomagot hurcolok!

Giggancs (22+6)
giggancs

Szia Giggancs!

Számomra az nem világos, hogy miután megszülök tegyük fel császárral, elviszik a babámat.. mikor láthatom? És mikor szoptathatom? és amig nem szoptathatok, addig mit csinálok a cicimmel? és addig őt mivel etetik és kik?

hanee
hanee

Szia Hanee!

Menjünk sorba, az alapján ahogy nálam volt.
Amikor kiemelik a hasadbol, akkor talán láthatod egy pillanatra. Elviszik lemossák, ellátják meg ami ilyenkor szükséges. Ha a párod ott van akkor ő megfoghatja egy kicsit. Aztán vissza viszik hozzád, de csak a fejedhez teszik, megfogni ugye nem tudod mert le vagy szijjazva. Amikor a Gigit igy vissza hozták a fejemhez, bekapta az orrom és ugy szopizta hogy majd lejött a helyéröl az orrom. Aztán vagy oda adják még a párodnak vagy beviszik a csecsemö osztályra. Téged ez idö alatt stopolnak.KépKépKépAztán ugye jön az a kötelezö pihi,amig nem kelhetsz fel. Utána ha már feltudsz biztosan és egyedül kelni akkor majd behozzák a babádat. Persze ezeket a dolgokat az is befolyásolja, hogy mikor szülsz. Én délután negyed kettökor szültem, este fele kihozták a Gigit, de csak nézni tudtam és kb. tiz percig volt kint. Aztán másnap reggel már élesben ment minden, hozták és ott is hagyták nálam. A ciciddel nem kell semmit csinálni, mert valoszinüleg akkor még nem indul meg rögtön a tejed. A tej elindulása is egy-két nap álltalában. Hát hogy pontosan addig mivel etetik azt nem tudom, mindenhol mással. Van ahol cukros vizet adnak nekik van ahol lefejt anyatejet. És hogy kik, hát a csecsemösök. Remélem mindenben tudtam kielégitö választ adni.KépKép Persze hangsulyozom, hogy ez nálam volt igy. Lehet hogy ebben is van ami korház függö. És persze töletek is és rajtatok is sok mulik és függ. Ha van még valami kérdezz bátran. Ha gondolod kérdezhetsz emailben is ha valami olyat szeretnél tudni. A cimem: giggancs@citromail.hu

Giggancs (22+6)
giggancs

Szia Giggancs!

Hogy fogok kibirni annyi órát a gyerekem nélkül? Uristen.. és az anyatermészetben mit adtak az újszülött csecsemőnek ha nem volt egyből tej? Lehet, hogy 24 órán át nem kapott semmit?
A tej mikor indul be általában?

hanee
hanee

Hanee!
A tejtermelés beindulása elég egyéni, de nagy átlagban hüvelyi szülés után 2-3 nap, császár után 3-4 nap (+ - 1 nap). Ami az etetést illeti, az kórházanként változik. Cukros víz, sima víz, tápszer, ... . Eddig ezekről hallottam. Jobb helyeken kérik a beleegyezésed, h. tápszert adhassanak a babának. A vízzel kapcsolatban nem nagyon kérdezik a véleményed. A babák különben nem éheznek, mert tartalékolnak. Ha olyan a pici, akkor az első 1-2 napot átalusssza, és nincs gond az evéssel. Sok múlik azon, h. mi van a fejedben szoptatás-ügyben!!! Érdemes türelmesen, kitartóan várni, h. beinduljon ez az egész (csodálatos!) folyamat. Fejéssel, relaxálással lehet serkenteni . Ennyit röviden.

Szép estét mindenkinek:

Márti
csmarti

Szia Hanee!

Jaj Istenem! Ne parázz már ennyire és ne lásd ilyen tragikusan a helyzetet. Nem ti lesztek az elsök és nem is az utolsók akik igy járnak. Mégis kialakult anya és babája kapcsolat. Látod másnak is hasonlo a véleménye és a tapasztalata. Nem fog éhen halni a babád én is azt hiszem hogy az elsö nap nem is nagyon esznek a babák. Látod Márti 2-3 illetve 3-4 napot mond, nekem meg már a szülést követö napon beindult a tejem. Mindenkinél másképp alakulnak a dolgok. Ne izgulj, teljes mértékben ugysem tudodo befolyásolni a dolgokat. Avval meg hogy idegeskedsz csak rosszabb lesz. Ne agyalj annyit jön minden magátol.!KépKép

Puszi
Giggancs (22+6)
giggancs

Hanee!
A tej tényleg csak 2-3. napon indul be, addig viszont van előtej, ami igaz csak pár csepp, de az akkor bőven elég a babának! Azt az időt, amíg nincs veled meg tuti átalussza, ők is kipihenik a születést, és tartaléka is van annyi - ahogy Márti is írta - hogy ne éhezzen. Úgyhogy tényleg ne parázz ezen, minden oké lesz!!!

Bogárka (22+2)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Hanee!
A barátnőm is császárral szült 2 éve a DOTE szülészeten. Este 11 körül volt a műtét, reggel már megkapta a babáját. A mai napig tudja szoptatni, pedig április elejére várja a második babáját.KépZozi ilyen szép, eleven, okos gyerek.
Heni is kinlódott az elején a szoptatással, nehezen indult be a tejtermelése, de utána még leadni is tudott.
Bababarát kórházakban legfeljebb csak vizet adnak a babának, tápszert nem.
Az első napokban a testsúlyuk kb. 10%-át elvesztik a törpék, éppen amiatt, hogy akkor még nem kapnak annyi táplálékot. A természet nagyon jól alkotta ezt meg! Csak a mamák kitartásán múlik. A 75A-B-s mellméretemmel én is FOGOK szoptatni!!!

Tegnap apa-nap volt. Apával kettesben töltöttük el az egész napot. Semmi rohanás, net, barátok. Csak mi ketten, a baba azért ott volt. Élvezte ő is a mi nyugalmunkat.
Időnként olyan jó, ha az ember a párjával tölti az időt!!!
Jó hétvégét mindenkinek!
Betsy
Vendég

Sziasztok!
Volt egy kis internetproblema, valami oknal fogva nem engedett feljonni a rendszer a babanetre, allandoan "gateway time out" volt. Most viszont beengedett es megprobaltam mindent visszaolvasni. Hat volt termes rendesen. Kép
Judyt,
En is gratulalnek a kisfiukhoz! Gondolom most jol el lesztek latva tennivaloval egy darabig. Kép
Hanee,
Nem tudom, hogy a mutogatos/takargatos elmeleted mukodik-e. A mi kislanyunk premierplanban mutogatta, hogy nincs kolbasza. Kép
A masik elmeleted szerintem klappol. En rei kizek es meg egyeb hasonlo dolgok es teljesen egyet ertek veled. Az aura es az azt ero energiahatasokat mind lereagalja a gyerek. Ez kesobb is megmarad szuletes utan. Nem veletlenul van az hogy bizonyos embereket szeretnek a babak es neha nekunk ugy tunik, hogy minden ok nelkul sirnak, ha valakinek a kezebe adjuk.
Timba,
Hat az en pocakom mar jo nagy!! Kép En 61 kiloval lettem terhes, szoval rajtam is volt mit fogni mar elotte is, de most meg olyan vagyok, mint egy hordo. Tegnap csinaltunk egy kepet rolam, azt feltettem a profilomba, ha gondolod nezd meg. Kép
Splendida,
Csoki! Edesseg! Ram is ramtort az edessegroham! Az irodaban az asztalomon van egy uveg nutella es egy kiskanal! Otthon a fagyasztoban all a csokifagyi, az ejjelszekrenyen pedig a minicsokik. Biztos, ami biztos, nehogy csoki nelkul maradjak. KépAzert igyekszem moderalni magam, de nem nagyon megy. Kép
Na, most ennyit tudok csak irni, mert azert talan dolgozni is kene. Kép

Puszi,
Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Sziasztok!

Hanee!
Tényleg ne aggódj már ennyire Kép! Ha hüvelyi úton születik a baba akkor sem biztos, hogy több tejet kap, mivel az első pár napban csak pár csepp előtej szokott lenni. Levit reggel 3/4 8-kor emelték ki, nekem nem mutatták meg, hanem egyből az apukának vitték, de Ő sem kapta meg, hanem elvitték inkubátorba melegedni. Máig nem tudom, miért Kép. Én őt először valamikor kora délután láttam és délután 4 körül próbálhattam meg felkelni. Ilyenkor mindig segítenek, melletted vannak, a nővérke jött velem zuhanyozni, megmutatta, hogy csináljam (vigyázni kell a sebre), aztán újra fekvés reggelig, akkor vették ki a katétert és már egyedül mozoghattam. Reggel fél hatkor kaptam meg Levit, tudtommal addig nem kapott semmi pótlást. Hát ennyi röviden, nem olyan vészes Kép! Nekem egyébként nem programcsászár volt, hanem 12 óra vajúdás után így alakult Kép. Ja és a MÁV Kórházban voltunk.

Pocakméret: én az enyémet hatalmasnak látom. De persze biztos azért is, mert amúgy sem kicsi, meg persze második baba.
És egyre gyakrabban (kb.kétnaponta) érzek pici mozgásokat Kép Kép!

Nem írok többet, mert a férjem mindjárt megy futni, addig meg beleolvasok a többi topikomba is Kép.
Üdv, Virág 14+4
virga

Sziasztok,

Lányok, akinek a méhszájával volt valami probléma milyen gyakran járt kontrollra? Hetente? kéthetente?

Márti: cukros víííííííííííz? Jézusom ez szarul hangzik.. ha én nem eszem cukrot és a bébit sem akarom erre szoktatni, akkor szólhatok a kórháznak hogy ne adjanak neki cukrot?

Hanee: irok emilt néked....

Bogárka: igen tudom, hogy az a baci ránk nézve nem okoz semmi bajt... de ismerek olyan bébit aki nagyon beteg lett miatta, hetekig volt intenzíven... Jaj jaja annyi mindenre kell figyelni....

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna,
Nekem rovidult a mehszajam es ezert most ket het utan megint megyek es majd most meglatjuk. Remelem minden okes, mert 7 nap es repulon ulok. Nem szeretnek itt ragadni. Kép
Nalad is van valami gond?

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Sziasztok lányok!

Először is köszönöm mindenkinek a megnyugtató szavakat és fejrebeszélést. Az volt a baj, hogy egyáltalán semmilyen elképzelésem nem volt erről a szülés dologról eddig és lévén, hogy elég fiatal vagyok, számomra a téma is eléggé friss még. De úgy érzem, mostmár kezdek megnyugodni.
Szerintem cukros vizet azért adnak a babáknak, mert az gyorsan felszívódó tápanyag. Ártani nem árt, de mégis ad egy kis energiát a babáknak.

Viszont.. hogy ne töltsem itthon unalmasan az életemet csináltam a babás portált Kép
Mostmár mégegy lesz a neten, remek Kép Kép

Viszont! Szeretnék csinálni egy cikket bele, ami a magzat fejlődési szakaszait követi hétről hétre. És ehhez kellenek nekem fotók. Sok, rengeteg fotó! Kérlek titeket, hogy küldjetek nekem ultrahangos fotókat a babáitok minden korszakából, amikoris sikerült egy-egy jobb képet elkapni (jöhetnek 5-6-7-10 hetes fotók is!).

A portál címe: http://gportal.hu/kiskrampuszok

Nézzétek meg és regisztráljatok is ha van kedvetek Kép majd igyekszem sok érdekeset feltenni, de ha nektek van ötletetek, azt is szívesen veszem.

hanee (20+4)
hanee

Johanna!
Nem emlékszem, h. a Kútvölgyiben mit adtak a babáknak, de biztos kaptak vmit. Láttam az üvegeket. Ráadásul azzal a régi (hosszú és ronda sárga) cumival!Kép Hogy Eszter mennyit kaphatott azt nem tudom, mivel ő 2 napig egyfolytában aludt, aztán meg már volt tejem. Nem is kevés!Kép Majd kérdezz rá az egyik előadáson, érdemes!

Lányok!
Megkaptuk a következő zöld jelzést!!!Kép Visszaállt a ciklusom! Pontosan a műszeres befejezés után 4 héttel. Remélem, h. 3 hónap múlva pozitív terhességi teszttel dicsekedhetem!!! Hol van már az a tavasz???!!!KépKépKép

Márti
csmarti

Márti hatalmas gratula neked!!! Kép

hanee
hanee

KÖSZI!!!Kép
csmarti

Szia Márti,

Én is drukkolok... Dokinkhoz mikóóóóó mégy? Nekem azt hiszem kéne. Legalábbis majd felhívom. Miután az a másik doki megvizsgált jöttem rá, hogy a miénk milyen jó.

Hanee: jártam a portálon, tecccccik...

Pmama: igen méhszájam állapotát nem egészen jónak ítélték meg. De remélem nem rosszabbodik.

johannaZseb

Kép
Kép
johanna1975

Johanna,
remélem 3 hónap múlva már ott ülök a terhes gondozásánKép! Addig nem nagyon kell mennem, mert a műtét után mindent megbeszéltünk. Legközelebb a pozitív teszt után vár. Akkor viszont jó korán kell menni, mert egy kis hormonális (sárgatest) rásegítést kapok a biztos megtapadás érdekében. Csóközön a "Jóembernek"KépKépKép!

Márti
csmarti

Lányok!
Az előbb elfelejtettem írni, h. Mzsófi orvost vált (nyári szabadság miatt). Tudnátok vkit ajánlani a Péterffyben vagy az Uzsokiban? Nagyon köszi!

Márti
csmarti

Márti!
Szuper!!! Csak igy tovább!

Hanee!
Emil ment.
Mit akartál a Dunakeszin lévő Auchan-ben venni?
99%, hogy tudok segiteni.

Lányok!
Nektek nincsenek bőrproblémáitok?
Szárad a kezem, viszkető kiütések jelennek meg és múlnak el rajta valamint a karomon és a hasamon piros foltokat látok. Mi a fene lehet ez?

Andi
andi18

Hanee,
Kepeket kuldtem. Kép

Andi,
Szerintem menj el orvoshoz. Lehet hogy allergias vagy valamire. Nem valtottal mostanaban mosoport vagy tusfurdot?

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Sziasztok!

Pizzamama köszi a képeket!

Andi: Kifogót akartam szerezni, mert állitolag ott még lehet kapni 800 Ft / db áron kifogót..

Lányok feltettem az első cikket a portálra!
http://gportal.hu/kiskrampuszok

"A munkavállaló jogai a terhesség alatt"..
akit érdekel olvassa el Kép

hanee (20+4)
hanee

Andi:
Elfelejtettem irni, azt olvastam ezekről a kiütésekről, hogy B-vitamin hiánytól lehetnek. Ilyenkor azt tanácsolják, hogy együnk B-vitaminban gazdag kajákat.. az nem tudom mi, de ha veszel MagneB6-ot, az biztos segit valamit, ártani viszont nem fog.

hanee (20+4)
hanee

Bannamari!
A babakocsi képei nem sokára megérkeznek hozzám, és akkor küldöm neked tovább. Jelenleg Japánban van az a számítógép, amin a képek vannak!KépKép

Márti
csmarti

Márti!
Drukkolok neked! Legyen minél előbb babócid!
Vendég

Betsy,

Nagyon szep a babad!!!!!!!! Kép

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Pmama!
Köszönöm!!! Anyai szívemnek jól esik, mikor a babimat dícsérik!

Hanee
Küldök néhány képet.6-8-16-24 hetes Uh.

Lányok!
Apa a babaszobát festi. Férfire ilyen munkát ne bízzatok! Az egész ház úszik a festékben!
Betsy
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?