Új privát üzeneted érkezett!

Lányok segítsetek: nunit Ti mivel szőrtelenítitek, vagy tettétek csupasszá szülés előtt?
Mert én csak fazont szoktam gyantával szedetni, de semmi több; és rettenetesen gazdagon áldott meg a természet...
Főleg attól félek, hogy nem lesz elég, hogy fáj a gátseb, meg sebes a mellbimbóm, meg kimerülök, meg ilyesmi, hanem még a szőrserkenés borotva után is fájdalmas, meg szúrós...vagy nem?
Segítsééééééééég....olyan kis tudatlan vagyok...

Ada
(29+1)
ada007

Ada!
Krém!!! Csak óvatosan, hogy hova kened... Kép
Az nem szúr utána úgy, mint a beretva. Miután 10 perc alatt hat, akkor is megcsinálhatod, ah már fájdogálsz és azon töprengsz, elindulj-e a Hba. Hogy mivel látod... nos, nekem a kádba helyezett tükör segített... Kép Érdemes egy próbakört tartani pár héttel korábban. Mondjuk most.

Humana reklám, ne is mondjátok, brrr. Legalább hozzátehetnék, hogy ha más nincs... hogy ezzel is ne a tejről beszéljék le a népet...és az, ahogy a papinkó a sötétben kiborogat mindent.. aztána Humanát már a reggeli idillben iszogatja a pici a mamáék ágyában... hát ezt nem gondolták át, az biztos.

Moose!
Köszi, szem javul, voltunk dokinál, adott cseppeket.

Kisün!
Ja, nem vagyok akkora grál rajongó, a brájen jobb szerintem.
Élejenek a nyulak!
neet
neet

Réka!
Gratulálok a picurhoz! Várjuk a képeket!

Jucusnak is nagy gratula, hogy így végig tudta csinálni! Nagyon nehéz lehetett lelkileg is, testileg is! Üdv Pannának idekint!

Moosejaw!
És milyen iszonytos ára van annak a tápszernek! Persze ha valakinek nincs elég teje, ikrei (esetleg hármas ikrei) vannak, az egész család a feje tetején, akkor el tudom képzelni, hogy jól jön.

Baba!
Szerintem is kérdezd meg a LLL-t. Ők biztosan tudnak valami jó tippet mondani! Én ilyenkor, ha láttam, hogy jól szívott, még ha nagyon sírt sem mertem újra etetni, mert féltem, hogy majd a hasa fájdul meg. Maradt a séta, büfiztetés, aztán egyszercsak megnyugodott, és le tudtam tenni.

Neet!
Jobbulást Esztinek! Nagyon aranyos a legutóbbi képen a punk frizurája. Anyukám, ha épp nálunk van fürdetésnél, mindig próbálja Zsolti haját is így fésülni, annyira tetszik neki a punk-baba frizura, de Zsoltinak azért ennél jóval kevesebb a haja, így nem olyan egyszerű.

Ada!
Nekem a kórházban a szülésznőm csinálta meg a borotválást, az egész 1/2 perc alatt megvolt. A férjem erre nem vállalkozott volna én pedig nem voltam abban az állapotban. Én nem bírnám ki ha még ott is gyantáznom kellene. Épp elég így is!
Ha lesz gátsebed, akkor a szőrserkenés a legkevesebb amivel foglalkozni fogsz, persze érezni fogod, de nem olyan vészes!
pesztus

Neet, es mit mondott a doki? Mitol gyulladt be Eszti szeme?
moosejaw

Kisün!
Egyébként tényleg nem lenne hülyeség társadalmi célú hirdetés keretében a szoptatást is reklámozni! Mert persze én magamból indulok ki, hogy biztosan csak végszükség esetén használnám, de azért az ember elképedve tapasztalja, hogy van akinek kényelmesebb a tápszert adnia, mint megszoptatni a babáját, vagy túl hamar feladja a harcot.
pesztus

Babarózsa!

Azt a számot hívtad, amit én is írtam? Nekem eddig mindig sikerült elérnem! Azthiszem otthon fogadja a hívásokat a tanácsadó, talán most hétvégén nincs otthon, ezért nem veszi fel!

Szerintem mindenképpen próbáld meg, hogy kihúzod a szopikat 2 órára, mert az óránkénti etetéstől biztos, hogy fáj a hasa! Akár úgy, hogy fogod a cumit a szájában! Timi attól megnyugszik! Lehet, hogy nem is szopni akar óránként, csak a hasa fáj és azért sír! A szopóreflex meg úgyis állandóan működik, szopna akkor is, ha nem éhes!

Ildi
ildi76

most egy cicibol 30got evett, nem sok

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Már régen írtam, de azért olvasgatok, jó ez a Gyalogg-galopp, Brájen feeling! Kép Már régen láttam őket, meg kéne nézni újra, nekem a kedvenc részem a grálosból, hogy egyezzünk ki döntetlenben, meg mi a kedvenc színed? barna, jaj nem a kék, a kék!! Kép

Voltunk tegnap ultrahangon, bár Bendegúz szokás szerint bújkált előlünk, alig láttunk belőle valamit, tiszta pénzkidobás nekünk ez a 4D ultrahang, a fiunk pedig már most kibabrál velünk, mi lesz még később? Kép Kép Azért aranyos, kis pufi arca van és már 2600 gramm, állítólag még egy kilót fog hízni, remélem ettől többet nem..., valahogy ki is kell jönnie. Kép

Nagy, nagy gratula az újabb kisbabához!! Remélem nekem sikerül majd elkerülnöm ezt a rettegett dokit!! Kép Szegény Jucus, azért sok minden összejött neki, azért a baba remélem felvidítja! Kép

Én mindig borotválni szoktam, szerintem a gyanta a szado-mazo kategóriába tartozik Kép, a krém pedig a veszélyes vegyszer kategóriába, úgyhogy marad a veszélyes penge, egyik jobb, mint a másik. Szóval a penge vált be legjobban, nekem nincs kiütésem tőle, csak a félelem attól, hogy össze-vissza kaszabolom magam. Nagy pocival nehezített a helyzet, de tükörből még megy. Kép

Ancsi
Nem semmi egy sztori! Mire kellhet neki akkora köröm??? Hihetetlen, hogy mik vannak!!

Reklámokról meg ne is beszéljünk, katasztrófa!

Egyik kedvencem volt az a reklám, amikor kisgyerekeknek sötétben világítós kártya vagy figura vagy mi volt a chips-ben, és úgy reklámozták, hogy bejön a mama este elköszönni a gyerekektől, hogy na akkor most alvás. Erre miután kimegy a mama és lekapcsolja a lámpát, a gyerekek előveszik a világítós játékot, hogy kezdődhet a játék. Hát ezen kiakadtam, hogy tök jó, arra tanítják a gyerekeket, hogy becsapják a szüleiket!! Kép

r
ruzicsky

A neet-féle szado stílus képviselői próbálkozhatnak még a silk-epillel... de nekem az csak a külső részeken megy, fogvicsorogtatva. Bikinivonal? Hihi, jól hangzik. De a babaváróvonal, az egész más, ott középen kell üresben lenni... Kép

SZEM: valszín tőlem kapta el (nekem piros, fáj, viszket, egy pötty van rajta, árpára gyanakszom)
de lehet, h valami betegség előjele. Na, nagyon remélem, h inkább az első verzió. Eszti még akkor is mosolygott, amikor a drbácsi a szájába nézett, egyéb jelek után kutatva (nem talált!!!), nagyon tündérke volt. És profibban tűri a csepegtetést, mint én. Kép
Kisün
ez megvan?: tyű, de jól vagyok! Kép Ja, és ha valamelyik doki csúnyán viselkedik, csak mondjátok neki:"NI!"
neet
neet

sziasztok

Végig nem olvastam el mindent,de látom nagyjából minden ok. Jucusnak részvétem. Hát végre mi is megszülettünk február 14-én 11óra 15 perckor. Marcell 3300 gr és 53cm,és fekete haja van. Hát mit is mondjak,nem volt egyszerű. Programozott császároskén mentem be,de ugye 2 héttel előbb mert fájásaim voltak. Ctg-re tettek mért is összehúzódást rendesen,de azt mondták várjak még. Ekkor jött a főorvos aki megvizsgált (úgy h elkezdtem vérezni) és rá kb 5 percre elfolyt a magzatvíz. Ja és teszem hozzá a császárt nem akarták megcsinálni mondván h természetesen is megszülhetek. (De hát nekem már meg volt beszélve a császár). Miután elfoly a vizem iszonyatos fájásaim voltak,de nem kaptam fájdalomcsillapítót,mert azt mondták úgyis nemsokára császár lesz. Ez kb fél 9-kor volt és 11-kor kaptam meg a spinált. Lehet h csak én nem bírom a fájdalmat de nagyon szenvedtem. Ahogy megkaptam az érzéstelenítőt sokkal jobb lett. A műtét vége felé viszont nagyon rosszul lettem, nem kaptam levegőt fájt mindenem,de azt mondta az anestens h nincs semmi bajom,ne nyafogjak. És végre megszületett kicsi fiam aki szerencsére egészséges volt. A köldökzsinor 2-szer a nyakára volt tekeredve. Hát röviden ennyi ha érdekel vkit. Voltam jucusnál is mielőtt hazajöttünk és ő is ugyanígy járt asszem. Szóval a kórházról túl sok jót nem tudok mondani. A csecsmősők meg...... van aki segítőkész,viszont van aki le se sz.r hiába kérdeztem. Ja és bedurrant a cicim amire azt mondták ez így jó ne fejjek mert a baba kiszopja. hát tegnapra egymerő csomó volt az egész. Tényleg tejláz azt mondják nekem most ez van, fázok mint a kutya és remegek is, úgyhogy most fejek ezerrel nehogy belázasodjak mert akkor nem szoptathatok. Votiv: te mit csináltál h hamar elmúljon ez a tejláz szoptattál közben? Na megyek amíg alszanak mind a ketten pihizek én is.

üdv juji
juji

Gratulálok Juji!

Nemtom lányok, de ez a főorvos (Rácz, vagy Rákóczi?) nekem sem túl szimpi...pénteken bementem a dokihoz, mert nagyon keményedtem, előttem vizsgált meg valakit a prof és olyan stílusban beszélt, hogy lesült a képemről a bőr....dokim meg ahogy kiment a főorvos, visszahívta a beteget és megvizsgálta rendesen, sűrű bocsánatkérések közepedte...
Én nem ismerem őt, de ez egy rossz tapasztalat volt...bocs azoktól, akiknek ő az orvosuk, no meg lehetett rossz napja is a profnak, így nem ítélek, csak beszámoltam...
ada007

Ajjaj, mostanában elég sok negatív kritika érkezik a kórházról... kezdek parázni, mondjuk én tuti beszólok ha valamelyik túllépi az illem megkövetelte stílust velem. Jó, jó tudom most nagy a szám... remélem akkor is az lesz!

r
ruzicsky

Juji!
Nagyon gratulálok Marcellhez! Nem ment be a dokid vagy amúgy is úgy tervezted, hogy az ügyeletesnél szülsz? És, hogy-hogy azt mondták, hogy simán is szülhetsz, ha meg volt beszélve a császár, nyilván okkal! Én biztos azonnal kiborultam volna! A lényeg, hogy mindketten jól vagytok és szerencsésen átvészeltétek a dolgokat!
A H-ban nekem is bedurrant a cicim! Az egyik csecsemős azt mondta, ez még nem vészes, a másik meg, hogy azonnal le kell fejni! Hát erről ennyit! Remélem nem lesz komoly lázad! Fejjél 1000-rel és közben próbáld kimasszírozni a csomókat! Jó a nagyon meleg vízzel zuhanyozás is!

Ildi
ildi76

Sziasztok!

Gratulálok Jucusnak és Pannának, tényleg nem lehetett könnyű ilyen lelki állapotban...

Juji, Nektek is gratulálok!
Mostanában egyre több a negatív vélemény a dokikról. Nekem pedig már csak 4 napom van...elvileg. Jajjj.
anyamacska

Anyamacs!
Akkor Te vagy a következő? Nem is tudtam, hogy már itt tartasz! Kinél szülsz?
ildi76

Nincs orvosom, ezért kezdtem izgulni. Csak szülésznőm van, de benne nagyon bízom. Őt Czakker Juditnak hívják. A többi a szerencsémen múlik.
anyamacska

Anyamacs!

Én dokit a végéig nem is láttam! Csak a szülésznő vizsgált meg és foglalkozott velem! Szerintem ne izgulj! Drukkolunk majd!
ildi76

Sziasztok!

Először is bocsi Neet, hogy csak most reagálok, de mostanában mire elolvasom a hozzászólásokat, addigra nem marad időm válaszolni.
Tehát: igen, arra a hozzászólásra gondoltam.
Azóta is örömmel látom, és jót derülök rajta, hogy egyre több idézet "hangzik el"
Esztinek sok-sok gyógyító puszi. Nem véletlenül írtam mikor a legelső képet felraktad, hogy egy kis tündérke. Ezt hogyan csináljátok, hogy mindent mosolyogva visel?Kép

Juji!

GRATULÁLOK!
A Valantin naphoz meg különösen.Kép
A mi Picurkánk is valószínűleg Marcell lesz.

Jucusnak is nagy GRATULA, ugyanakkor őszinte részvétem.
Félelmetes, hogy néha miket produkál az élet.

Ada!

Ha csak rossz napja lenne, akkor az nem tartana hetekig.Kép Mint ahogy te már nem tudom hányadik vagy, aki nem tudsz róla jó véleményt írni.
Mekaptad az értesítésemet a kendő tanfolyam változásról?

És hová lettek a bigyók??
A raf,... raffiakötő-állványok, amiket apáink tettek oda ...
még előző este.
Úgy este fél nyolc körül.

Kép
Kép
pipocska

sziasztok

ildi: de a dokim csinálta a császárt,de őt csak akkor hívták be amikor már előkészítettek a műtéthez, ill én szóltam a dokimnak ha bent vagyok a kórházban,ő felhívta a profot,aki azt mondta ha majd ő szól h mikor jöjjön be. Nem is engedtem volna h más csinálja meg a műtétet. Mindenkinek köszi a gratulációkat.

üdv juji
juji

A szülés(rém)történeteketKép olvasva most felidéződött bennem az én évekkel ezelőtti szülésem és kicsit rossz kedvem lett hogy még manapság is megtörténik/történhet az ami velem anno. Én a klinikán szültem,mai szóval élve "programozott cs.-al",azért volt rá szükség mert egy gyerekkori balesetből kifolyólag elég gáz a csípőm (törve volt a combnyakkal eyütt, hosszabbra húzták a lábam, stb...)ráadásul farfekvés és elég nagy várható súly.. szóval ortopédustól is volt már papírom hogy jav.csász.
Erre mikor bementem (a kiírt napon) megvizsgált egy magasabb beosztásban lévő törpebarom és úgy ítélte hogy á, nincs itt szükség műtétre, megszületik AZ magától is. Mivel az én dokim akkor még "csak" tan.segéd volt és fiatal így a törpének volt nagyobb szava.(jóvá kellett hagynia a császárt, pláne hogy az ő részlegén kaptam ágyat a szülés előtt) Na és akkor elkezdődött a vesszőfutásunk az idővel, fájásokkal,stb.mert mondanom sem kell hogy hiába "fájtam" már hosszú órák óta, a babó csak nem mozdult előre. A vége azért "hepiend" lett mert meglett a műtét, és egy egészséges csodaszép babám lett de ha az orvosom nem mozgat akkor meg minden követ és nem von be pl. ortopéduskollegát (aki min. olyan rangban van mint az említett törpebarom-szülész) akkor ma valószínűleg vagy a gyerkőc vagy én nem lennék 100-as.
Hát ennyit a rémtörténetemről, csak én azt hittem hogy már más világ van Kép
Ezek szerint nem árt résen lenni és nem hagyni magunkat, magatokat. Hű mennyit ömlengtem, bocs.Kép
zozi

Juji!
Hát ez a történet nem hangzik túl jól, de remélem most már hamar egyenesbe jöttök! Gratulálok Marcellhez! Ügyeletesnél, vagy választott dokinál szültél? Szerintem mindenképpen fejjél, bár én szerencsére csak könyvből ismerem a tejlázat. Nekem kétszer csomósodott a cicim, akkor az tett jót, hogy többféle helyzetből próbáltam rátenni Zsoltit. Persze közben masszíroztam a csomót.

FEJÉS
Azt nem értem, miért mondják a csecsemősök, hogy ne fejjen az ember? A fejés tudtommal a tejtermelésnek is jót tesz, de ha csomósodik a cici akkor is szükséges. Van erre szerintetek valami ésszerű magyarázat, vagy csak sajnálják a fejőgépet odaadni?! Igaz a kórházban még nem, de utána otthon minden szoptatás után fejtem egy jó darabig, míg úgy éreztem beállt a kereslet-kínálat egyensúly.

Anyamacska!
Ne izgulj, mivel mostanában két negatív történet is volt, most már következnie kell egy pozitívnak is. Ez az én filozófiám a repülőgép lezuhanásokkal kapcsolatban is. A szülésznő pedig nagyon sokat számít, ha bízol benne biztosan szép szülésed lesz!
pesztus

Ancsi!mail remélem megérkezett!

REKLÁMOK: a Humanasom én is kiakadtam, csak hogy még 1 percet se kelljen a gyerekkel foglalkozni a mai karrierista világban, rögtön ott a "DOBOZOS TEJ" rémes. Mindjárt kitalálják a gombnyomásra szájba cuppanó cumsisüveget is!nálunk a rendelőben egy darab tápszerreklámot sem volt szabad kitenni,úgy tudom a tápszereken rajta kell, hogy legyen, hogy a gyermeknek 6 hónapig kizárólagosan anyatejre van szüksége ha 1 mód van rá és ezt legalább a reklám végén is be lehetne nyögni úgy ahogy a gyógyszerreklámok végén a kockázatos dumát...
bcickany

Juji!
Közben olvastam, hogy a saját dokid csinálta a műtétet!

Zozi!
Ez kísértetiesen hasonlít egy rokonunk szüléstörténetéhez (szintén klinika 6 évvel ezelőtt). Egyszerűen nem akarták megcsászározni, csak szenvedett, de a szülés nem haladt, és végül csak császározni kellett! Nem értem ha egyszer szükséges és indokolt miért nem csinálják a műtétet. Van ahol meg rendelésre császároznak, kicsit furcsa ez a rendszer szerintem.
pesztus

Szerintem nagyon sok olyan reklám van, ami még aranyosnak is tűnhet,de mégis nagyon negatív példát mutat. Pl. eleinte még tetszett is a Danone pudingos reklám, de ha belegondolok hogy arra tanítja - ráadásul a saját apja - a gyereket hogy hazudjon.
pesztus

Moos, kérlek akkor add meg, hogy mennyi a gyed mostanában minimálbér után, mert senki se tudja pontosan megmondani!
Még valamit akartam tőled kérdezni, de elszállt, és már nem emléxem Kép

ancsipancsi

ja, igen MOOS! meg tudnád adni a telószámát vagy a pontos nevét annak a központi esketőnek? mert a pasim csak a sültgalambot várja Kép

ancsipancsi

Moose, általában hétfö a szabadnapja páromnak. Elötte mindenképpen szólok, ha támadunk. Kép
zanza

Pipocska!
Megkaptam az értesítést a kendős tanfolyamról; megyek én akkor is!!!!

Anyamacs!
Én is Czakker Judittal szülök, majd mesélj kérlek!!!! Nekem a dokinénim nagyon dicsérte!
ada007

Juji, gratulálok a kisfiadhoz! remélem hamar fel tudjátok dolgozni ezt a bonyolult kezdetet és a folytatás minden szempontból könnyű lesz! kívánom, hogy ne legyen semmivel se gondotok ezután!

a szopival kapcs: csak légy nyugodt, és alapos, és inkább fejjél, mielőtt baj lenne (begyulladna a cici).

olyan nincs, hogy "nem szoptathatsz", én 40 fokos lázzal is 3óránként szoptattam (az egy régi vélemény, hogy lázasan nem lehet, azóta felülbírálták ezt is)

muszáj szoptatni, csak ez segít a csomókat eltüntetni - sokkal hatékonyabb a baba technikája, mint a fejés! Kép

forró víz is jó: zuhanyozd forró vízzel (amilyen forrót csak el tudsz viselni) a cicid, és közben próbáld kifejni/masszírozni a csomókat
ráadásul minden lefejt csepp helyett 2 új, friss tejcseppecske jön hamarosan!
szopi előtt is, forró vízzel mosd meg a cicid, így indítsd a tejcit, könnyebben folyik
a fejés/szopi után is jó, ha átmasszírozod a cicidet, hogy minden csomót (duzzadt tejmirigyet) alaposan kinyomj
ehhez használhatsz szoptatós olajat is pl weledásat vagy sajátot (mandulaolajba pár csepp ánizs- és, édesköményolaj), ez a baba emésztését is javítja, nem is kell lemosni, tökéletesen felszívódik

masszírozz csillag alakban, aztán jobbról-balra, balról-jobbra "átgyúrva" a cicit (különösen a hónalj felőli részre ügyelj, ez a leginkább hajlamos gyulladásra)
próbálj meg változatos helyzetekben szoptatni, hogy a babód az egész cicit leürítse
pl. tedd "könyök alá" (magad mellé egy nagypárnára, hogy átnyúlva fölötte és ráhajolva h pont a hónaljad alatt legyen), szoptass ülve stb
fontos, h a baba teste és feje egy irányba nézzen, akkor a leghatékonyabb a szívása
szóval ne kelljen neki a fejét elfordítania a szopihoz
mindjárt nézek vmi homeopátiás szert is a tejlázra
csak őrizd meg az erődet és a nyugalmadat, ez egy hihetetlen türelemjáték

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Újra itt, hulla fáradtan...Előszőr is köszönjük a gratulációkat!!!

Tehát Marci február 10én, csütörtökön 17:45kor megszületett. Vicces volt, mert szerdán körbe néztem a lakásban és úgy gondoltam, hogy na most már jöhetne. Kimosva, kivasalva minden, és még hétvége is esne a 4 napba, csak a kutya miatt (nem lenne annyit egyedül). Marci úgy látszik ébren lehetett és figyelt, mikor ezen gondolkodtam, mert csütörtökön f1kor fájásokra ébredtem. Reggel be is mentünk a kórházba, de még nem voltak rendszeresek, úgyhogy haza engedtek. Pontosabban be akartak fektekni, de miután közel lakunk a Hhoz, jobbnak láttam otthon anyukámmal fájdogálni, mint egyedül egy szobában. 7 perces fájásaim voltak, mikor 1kor elfolyt a magzatvizem. Be a kórházba, f3kor már a sárga szobában feküdtem. Nagyon szép!!!Apuka velem volt és olyan sokszor hagytak minket egyedül, hogy ott arra gondoltam biztos nagyon utáltam volna, ha nem jött volna be. Nagyon büszke voltam rá, sokat segített. Ő szerinte egész könnyű volt az egész, ott azt mondta, hogy akár másnap végig csinálná újra az egészet. Persze én ezzel tudtam volna vitatkozni..Kép Szerencsém volt, mert a Bálintok voltak az ügyeletesek. Ha ezt tudtam volna előre...!Vizsgaidőszakban lett volna ilyen szerencsém! Bálint Sándor párszor bejött, egy tündér volt, megfogta a kezem, megsimogatta az arcom, pedig nem is az ő "betege" voltam. Aztán mondta, hogy adjam ki a hangom, hát azok az ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ-k a legjobb fájdalomcsillapítók! Csak egy szegény kismamát ijesztettem halálra a szomszéd szülőszobában... Utána már olyan gyorsan történt minden, pár kitolással Marci meg is lett. Annyira gyönyörű volt és nem is sírt igazán! Képeket még nem tudok felrakni, mert túl nagyok, de nemsokára megoldjuk.
Csecsemősök többnyire kedvesek voltak. Érdekes nekem is már majd szétdurrantak a melleim, mikor még azt mondták, hogy nem kell fejni. Szerencsére jó sok tejem van, de kell is, Marci egy mellből 80at szopik! És utána még fejnem kell. Úgyhogy nagyon büszkék vagyunk az étvágyára!
Nálatok, hogy voltak az éjszakák? Én nem is tudom, hogy bírom ennyi alvással.

Réka
reka80

Réka!
Nagy nagy gratula a kis Marcihoz....olyan sok jót írtok a Bálintokról, hogy lassan ott járok, hogy meg kell őket néznem élőben is....

Amúgy szül/t valaki Urbán drnőnél?
ada007

Votiv!

Mi az a csillag alakban maszírozás?
Ráér a válasz akkor, ha lesz egy kis időd, nekem még van időm májusig, csak ha többet nem kerül szóba, akkor nem tudom elmenteni.Kép
Puszi a kis bájgödrösnek.

Kép
Kép
pipocska

Rékának és Jucusnak gratulálok!
mammamia, Szánthó doki... betojtam, ahogy az első üzit láttam
meg hát nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek, Jucuskám KépKép

Moose, emésztéssel kapcs homeopátia babáknak:
http://www.datanet.hu/pharma/phorient/139/139homeo.htm
és
http://www.datanet.hu/pharma/phorient/140/140homeo.htm
egyébként a Pharmorient nevű gyógyszerészeti napilap oldalán el lehet olvasni a régebbi számokból is rengeteg mindent, van egy cikksorozatuk: amit a homeopátiáról tudni kell címmel
http://www.datanet.hu/pharma/phorient/pho.htm

én vagyok a kétszázadik, aki Avent isist használ
csak a mellgyulladáskor vettem, mert akkor már magamtól nem tudtam kifejni a tejet, kellett a szerszám
azóta meg úgy ellustultam, hogy inkább azzal fejek, gyorsabb, mintha én csinálnám
én is szemen spriccelem Isti csomószor

Zanza, legalább valami koronázási éxert nem tudna kicsempészni? hogy álltok hasfájással?
sztem téged is érdekelhet az a link, amit az előbb Moosenak szántam

konakion: nálunk is volt vérfürdő, míg a pöttyöt meg nem találtuk

Moose, a kanapét megkérdem tőle, ha el nem felejtem, tök lukas az agyam, mint az ementáli
biztos vashiány Kép

votiv 8)
votiv

tejlázra homeopátia:

bryonia 9CH, napi 2-4x5 golyócska, ha a melleket egyre nehezebb üríteni, fájdalmas, duzzad, feszül a cici, erős nyomásra enyhül. erős szomjúságérzés, a szoros melltartót igényli az anya (a mozgás is kellemetlen)

belladonna 9CH napi 2-4x5 golyócska, ha van láz, fájdalmas, duzzadt cic, pirosas a bőr - a gyulladás valamennyi tünetére!

apis mellifica 15CH napi 2-4x5, ha a ciciben a bőr alatti szövetben jelentős duzzanat alakul ki, a bőr matt, rózsaszínes-piros, égő-szúró fájdalom, hidegre enyhül

votiv 8)
votiv

Juji, gratulalunk! Erot, egeszseget, tudod Kép Amit a tobbiek is irtak, forroviz, masszirozas, kulonbozo testhelyzetek, ez segit, es SEMMI IDEGESKEDES, de ha megis belazasodnal, akkor is tovabb kell szoptatnod, es a gyulladt mellbol eloszor, hogy uruljon. A lurko ezerszer hatekonyabb barmilyen mellszivonal es nem lesz semmi baja, ha lazasan szoptatsz, persze ez csak a mellgyulladasra vonatkozik. De azert mindenkeppen kerdezd meg a dokidat. Nekem ketszer is volt ehhez "szerencsem", 39C Kép de masnap mar 37C volt (persze augmentin, algopirin es jegeles szopi utan kellett, hogy ilyen gyorsan javuljon, illetve nekem egyaltalan nem volt csomos, csak langvoros, meg a laz, amin marhaul csodalkozott is az osszes doki a Hban, hogy ilyet meg nem lattak)

Neet, orulok, hogy jobban vagytok Kép

Pipocs, tegnap neztem az ujszulott kepeket a lanykamrol es az jutott eszembe, amit te szoktal mondani es bar eros tulzasnak tartottam, pedig tenyleg: kispicurkoka Kép

Zanza, most jottem ra, hogy meg ket hosok sem vagytok (ugye, szilveszter?). Es mar hetente cipelitek kisholgyet a nagyihoz? Miert nem a nagyi megy hozzatok? Igy nem is merek kulon programot csinalni nektek, ilyen telidoben ilyen aprokaval... De kesobb majd mar igen Kép

Ruz, tenyleg a tehenet miert lottek ki? Az nem mondott semmi rosszat...

Ancsi, pontosan 34.521,- vagy 35.671,-, attol fugg 30 vagy 31 napos a honap. Hu, akkor ez a februar micsoda disznosag! Valojaban eddig TGYASt kaptam, GYEDet csak most fogok, de minimallenel tok ugyanaz az osszeg mindketto, ugyhogy ezekkel szamolhatsz.

Harom kozponti hazassagkoto terem van:
1. sz. 1067 Budapest, Teréz krt 13. (1) 3225472
2. sz. 1054 Budapest, Vértanúk tere 1. (1) 3319504, (1) 2694352
3. sz. 1014 Budapest, Úri utca 58. (1) 2143122, (1) 3561139
Mi a varban inteztuk, itt a felfogadas:
Hétfő: 14-18 óráig
Szerda:8-16-ig
Péntek:8-12 óráig.
Ha nem abban a keruletben eskudtok, amelyikben laktok, akkor a keruleti nepessegnyilvantartobol ki kell kernetek egy-egy igazolast, hogy hajadon, illetve notlen a csaladi allapototok, ez nem lehet egy honal regebbi asszem. Ez kell a bejelentkezeshez, tehat eloszor ezt intezd (nekunk ez ket perc volt es ebben a hivatalban egy lelek sincs soha, szoval varni se kellett), hogy ne kelljen rogton ketszer menned. A varban asszem kedden es csutortokon delelott, penteken delutan es hetvegen lehet eskudozni, szoval biztos el tudjatok meg intezni, egyebkent meg olyan szabalyok vannak, hogy minimum 30 nap mulva adhatnak idopontot, de indokolt esetben (amilyen a baba is!) lehet elobb. A magyarorszag.hu oldalon az ugyleirasok kozott megtalalod a hazassagot, de sajna mar feleannyi info sincs rajta, mint egy eve, amikor meg ekormanyzat.hu-nak hivtak. A hulye politikusoknak miert nem eleg a domain-t, a design-t, meg a sok mellebeszelest "frissiteni", miert kell az allampolgaroknak szolo hasznos tudnivalokat is ujrairni? Kép
moosejaw

Reka, gratulalok. erot, egeszseget stb. Kép Vegre egy kellemes elmeny, plane ha apat kerdezzuk Kép

Votiv, kosz a linkeket, megnezem. Akkor ne feledd a kanapet. (Nem bonyolult, szogletes sarokfazon, karfak nelkul. Ja, atkuldjek rola kepet e-mailen?)

Ada, peldaul en.
moosejaw

Réka!

Én is nagyon gratulálok! Örülök, hogy minden jól ment! Kitartás, az első 2-3 napon általában senki nem alszik, de javulni fog a helyzet!

Jó éjt!
Ildi
ildi76

Neet, pusziljuk Esztit, Téged is, gyógyuljatok meg hamar
kamillás borogatás nálunk is bejött, a végére Isti már hagyta is... Kép
én homeós bogyót (euphrasia, aliasz szemvidítófű) is adtam neki, 2 nap alatt elmúlt a kötőhártyagyuszi (vagy árpa?) már mindegy is

votiv 8)
votiv

Pipocs, holnap leírom részletesen, most még vár rám egy fürdetés Kép
Réka, Ildi igazat szólt, csoda, hogy kibírtuk, de szerencsére elég hamar elmúlt!
továbbra is állítom, a nyugodt éjszaka titka a jó fürdés/ellazulás +az álomba etetés Kép
már alig várom a képeket!
mégegyszer gratulálok és rengeteg tejcsit kívánok!

votiv 8)
votiv

Fú, gyerekek!
Nagyon durvák ezek a szülésélmények manapság! Kép Nekem a szó, h ÉLMÉNY, mindig valami pozitívat éreztet, de sajna nem itt...talán Réka az egyetlen kivétel?
Minden mamának és babának gratula, ügyesek voltatok, végülis mindenki 2 darabban lett. Kép
ha most mennék szülni, tuti megint nem választanék dokit, szülésznőt esetleg. A dokikkal az a baj, h ha van választott, az ügy.rá akarja bízni (pénz? felelősség??), ezért nem nyúl a kismamához. Még akkor se, ha az már üvölt, hogy jehova.... Szóval a rendszer úgy ahogy van, kakis egy kissé. Éljenek a szülésznők, punktum.

Pipocs!
Nem mosolygunk mindig, de az esetek 90%ban igen. Kép Hálistennek nagyon nyugodt baba, mondjuk minket sem lehet egykönnyen kihozni a sodrunkból. Meg az is biztos sokat segített, h semmitől se "paráztam" a terhesség alatt, és azóta se. Bár a kis szeme most azért megijesztett... de már talán javul az is.
Votiv!
Ha egy kézzel tartom a fejét (hanyattfekve), a másikkal nyugodtan nyomizsgálhatom rajta a kamillateás vattát, közben gügyögök, mosolyogok rá, és igyekszem gyors lenni. Ezután őelőtte saját magamnak is vattázok (persze másikkal, nyugi!), így láthatja, hogy anyunak is van ilyen, talán ezáltal elfogadhatóbb neki is. (ja, ha a felnőttek is ezt csinálják... Kép)

CIC:
nekem is volt Hban durr, ígértek mellszívót, ha nem javulna, jött a melegtusi-effektus, és az Esztiféle szívóeffektus, ezek aztán meg is oldották a dolgot. Kép
Viszont a komoly fájdalom csak hetekkel később múlt el, nem akarok senkit elijeszteni. De ha többünknek fáj, legalább arra lehet gondolni, h midnenki otthon nyüszít az első időkben. "Nem vagy egyedül." És ez jó.
neet
neet

Ekkora mazochista gondolom, senki sincs,de azért leírom, amit hallottam: MEREVÍTŐS MELLTARTÓt nem szabad ilyenkor hordani, mert elzárhatja a tejcsatornákat. Juj.

Esküdözés:
mi húsvétkor szóltunk, hogy akkor jövünk júniusban. Volt hely, mi esküdtünk (2004) abban az évben harmadikként... Kép Kép Éljenek a Balaton-parti kis falucskák. Egyébként bárhol összeadnak az országban, de ahogy Moose is írta, kell papír, h nem követsz el bigámiát. Tehát hogy hajadon/nőtlen/elvált vagy.
neet, akinemokoskodiktovább
neet

Hát ekkora termést reggel óta Kép

Neet,
én Python-mindenevő vagyok, nincsenek preferenciáim Kép talán a filozófusok focimeccse, az eddig überolhatatlan Kép
Örülök, hogy Eszti jobban van, gyorsan túl lesz rajta! Olyan megható, nem, hogy kis beteg pici drága, és még akkor is mosolyog! Kép

Réka, Juji,
gratulálok mégegyszer, sajnos úgy látszik a február eddig nem a felhőtlen szülések hónapja Kép de az a lényeg, hogy jól vagytok mindketten, a babák gyönyörűek és egészségesek Kép a többit pedig felejtsétek el gyorsan és örüljetek egymásnak!!! Kép

Pesztus,
nem akarok cinikus lenni, de lehet, hogy nem nagyon akaródzik a csecsemősöknek még a fejőberendezések sterilizálásával is foglalkozni. na most cinikus voltam Kép

vera
kisün

Neet,
nem lehet merevítős melltartót hordani???? Ó JAJ, MOST MIT CSINÁLOK KépKépKép
kisün

Sziasztok!

Moose, eddig nagyi járt hozzánk, csak kipurcant a térde (hülye építésü a ház, egy emeletet még fel kell gyalogolnia, és az izületei nem bírják), + páromnak hiányzik a kutya.
Egyébként én sem bírol két napnál többet itthon kuksolni, mennem kell vhova. És ilyenkor indul a karaván.Kép

Votiv, a Chamomilla 15CH bejött, most már csak nyögések vannak, és egy-két felsírás, ami helyböl múlik. Kép bár van mikor a gyermek dacoskodik és nem akarozik bevenni a szert, ilyenkor ö szenved, mi hallgatjuk! Kép

Juji, Réka gratula még egyszer a babókhoz!
zanza

Votiv,

Éppen egy ilyen házitündér - segítséget keresünk. Tudnád számszerüsíteni a mamabarát árat?

Juji,

Nekem a 11 hónap alatt, míg szoptattam, kb. 8-10 alkalommal volt mellgyulladásom, ebböl 2x volt lázam. Szerintem ez alapvetöen alkati dolog. Az elsö volt a legrosszabb, tél volt, elöször azt hittem, valami influenza - szerü nyavalya kapott el. A következöknél már az elsö jeleknél tudja az ember, mit kell tenni, így nem annyira vészesek. A legjobban a baba tudja a csomót megszüntetni, gyulladás esetén minden szoptatás alkalmával a gyulladt mellböl kezdtem szoptatni, a másikat fejtem inkább. Igyekeztem úgy tartani a babát, hogy az alsó ajka essen a csomó felöli oldalra (úgy tapasztaltam, akkor oldódik a legkönnyebben). A forró zuhannyal azért vigyázz, az elsö alkalommal 38 fokos lázzal én beálltam a tus alá masszírozni, mikor kijöttem azt hittem, jól vagyok, a biztonság kedvéért megmértem: 39.3-ra felment. A szoptatáshoz kitartást, nem egyszerü, de hosszú távon - egyéb elönyei mellett - mégis a legkényelmesebb megoldás.
guaca

Réka! Nagyon klassz történetet írtál, én is így akarok szülni Kép

Moos! És ebben a 35eFt-ban van a 3eFt adókedvezmény meg a családipótlék, vagy az megy a papa számlájára? Mert nálunk így lenne!
Köszi a sok infot, elküldtem mélben a papának, majd ő intézi! Amúgy nálunk a SAJÁT kerületünkben is azt mondták, hogy először ki kell kérnünk ezt az igazolást Kép Akkora barmok! Nem hogy ők hivatalból kikérnék saját maguktól!!!!

Neet, nekem csak merevítős melltartóm van Kép , de van pár, amiből már kioperáltam a cuccot!

Egyre jobb kedvem van, ahogy egyre világosabb van reggel, mikor melózni kell jönnöm . Azt hiszem a legjobb kedvem akkor lesz, mikor már nem is kell jönnöm, és öt perce döbbentem rá, hogy a március elszáll, aztán az április, majd a május, és huss Kép

ancsipancsi

nekem a doki azt mondta, hogy REPÜLŐS ÚTRA vegyek kompressziós harisnyát. közűletek vett valaki? amúgy semmi baja az ereimnek, nincs viszerem se, de akkor is javasolta a használtatát.

ancsipancsi

na nyomok még egy kis szakirodalmat, álá Bába:

panaszmentes tejbelövelléshez szükséges:
- igény szerinti szoptatás
- az állandó ivás kerülése (vigyázat, a száraz levegőn sokkal szomjasabb az ember)
- tejtermelést segítő szerek (teák) kerülése

bőségesen folyó anyatej miatt keményedő, csomósodó, fájó melleken a következőkkel enyhíthet
- alkalmankként csak egy mellből szoptatás
- szopi előtt meleg borogatás a szoptató mellre és masszírozás szoptatós olajjal. állítsa fel mellbimbóját, hogy a baba jobban bekaphassa, nyomjon ki egy kis tejet, hogy könnyebben kezdhesse a szopást a baba
- szopi alatt hűsítse a másik mellét jégakkuval (szerintem vmi mirelit borsó is megteszi), vagy becsomagolt jégkockákkal, melyet hóna alá szorít, nehogy még több tejet termeljen
- radikálisan csökkentse az italmennyiséget, apró kortyokban annyit igyon, amennyi feltétlenül szükséges
- szoptatás után kezelje hideg borogatással a melleit. legjobb, ha néhány levendulaolaj-cseppel elkevert hideg túrót ken rá, ez segít a leghamarabb
- homeopátiás szerek
Nekem a Bryonia segített.

szoros melltartó: a szopitatós melltartók is "szorosak" úgy értem jól tartják a mellet, nem elszorítják

Pipocs, masszázs: van a kör alak, mikor a bimbó körül körkörösen maszizod, a csillag pedig ha a széléről a "hegye", azaz a bimbó felé, 2 kézzel simítgatod

tejbelövelléskor én szopi előtt mindig csináltam vállkörzéseket és vévigmasszíroztam még a nyakam/vállam és a hónaljam is (ez utóbbi a legfontosabb, merthogy itt van egy csomó tejmirigy és itt a leinkább hajlamos a gyulladásra is!)

remélem mindenki talált valami hasznosat ebben a litániában Kép
Hétfő van. pfuj. de legalább esik a hóóó! szeretem (meleg szobából ablakon át nézni).

Guaca, dobj egy email címet!

Moose, gondoltam Rátok, főleg a kis "parfümszarka" Nyúlra
meg fogom kérni (bántani?) anyámat, hogy ne használjon parfümöt, ha hozzánk jön. Isti feje olyan "büdös" volt még tegnap este is, hogy szívószállal szoptattam
és a ruhája és még a takarója is olyan szagúúúú
pedig kétlem, hogy Isti el akarta szarkázni

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Olvasgatom ezeket a szülésbeszámolókat és csak reménykedem, hogy nekem nem lesz ilyen. Mindenesetre mindenkinek gratula! Kép

Ancsi: Nekem van ilyen harisnyám, nem volt olcsó, de stabil, nem kellett csak egy (nekem seprűvisszereim vannak, nem is szeretném, ha ennél több lenne). A gyógyászati segédeszközboltokban lehet kapni ilyen terhességi kompressziós harisnyát. Szerintem az ödémásodás veszálye miatt mondta a dokid.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Ancsi!
Nyugi, ha nincs is merevítőtlen, majd lesz... terhesség alatt is nőnek a cickók, nade utána.... Kép Kép Pamela A. elbújhat! (Csak sajnos egyéb részeim is egyenes arányban nőttek, csak EZÉRT látszik P.A.-é akkoráknak. Csak az optika teszi...) Én a tescoban vettem leárazva 1500éer, egyébként 3000 körül volt, fehér és fekete színekben vannak. (Voltak?) Bellinda, olyan sprortmelltartó szerűség. És én még gondolkodtam, melyiket veygem, az M-eset, vagy az L-eset. Na, az L-es alig jó...bár már jól kinyújtottam. Kép Azalá kényelmesen elfér a betét is. Ja, betét. Ez megint csak nekem probléma, vagy más csak nem írt még róla? Szóval a legjobb a MIMI DELUXE vagy SIMA MIMI (piros fehér ill. kék fehér doboz), de a FIXIES egy borzadály. Pár csepp tejtől már összekeméynedik, viszketést okoz és borzalmas érzés viselni. A MIMI ehhez képest egy isteni találmány. A deluxe verzióban még ragaszcsík is van, bár sztem az hülyeség, mert minden szopihoz kiveszem, innentől kezdve fölös.
Igen, végre tovább van viágos!!!!! JÖN A TAVASZ!!! Bár most elkezdett hullni a hó, de ez cak gyenge próbálkozása már Hótündérnek. Remélem, Tavasztündi mindjárt itt kopog az ablakon!

SZEMek egész szépen javulnak, köszi a jobbulást-üzeneteket. Kép

Ancsi (ismét)
nekem volt (van) visszerem, de a terhesség nem rontott rajta, sőt. Azért, ha mindenképp repkedni akarsz, hallgass a dokidra.

Guaca!
Akkor ne csodálkozzam, h a jobboldali megint fáj? Nem olyan vészes, de amikor rácuppan, akkor van egy mp jaj. De ennyit bőven megér. Ma először NYITOTT szemmel SZOPIZOTT és mosolygott ismét, és kiesett a szájából, jajj, hogy ne zabálnám meg, mikor ennyire éééédes!! De próbálom visszafogni magam, még mindig nagyon viszket a szemem. De ha Eszti nem vakarja, akkor én is hősiesen megállom.
neet
neet

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?