Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nekem a doki kivette a varratokat mielőtt hazaengedett és egy megváltás volt! Utána egyáltalán nem fájt és gyönyörűen begyógyúlt.
Én most vagyok a 12. héten, sajnos még mindig nagyon hányok, és amúgy is rossz a közérzetem. Szegény Bencusom nem nagyon érti, hogy miért vagyok ilyen passzív.
Kicsit meg vagyok rettenve, mert mindenki 4-5 hónapos terhesnek néz. Bencével is nagy volt a hasam, de nem ennyire. Ő 4280 gr-mal született, ez azért az alap 60 kilómhoz és a 164 cm-hez nem apró. És most azzal rémisztgetnek, hogy a második baba mindig nagyobb!! Tapasztalat???
zsizbó30
 
 


Sziasztok!

Mi a véleményetek a köldökvér levételéről?

Kérdeztem az orvosomat is, természetesen nem ellenzi, de kifejezeten nem is támogatja a dolgot. DE!!! Felhívta a figyelmem: a saját döntésünk, a saját gyerekünk. Kíváncsi lennék, Ti mit gondoltok, én ugyanis vegyes érzésekkel és gondolatokkal vagyok a dolog iránt.
Várom gondolataitokat!
Üdv és gratula mindenkinek!
andiska
 
 


Sziasztok!

Bálna!
Gratulálunk a Picurhoz, s köszönjük a történetet! A képet pedig várjuk Őfelségéről!

Andiska!
Mi is ezen a témán filózunk. Mi tegnap voltunk a nődokinál, s kérdeztük meg a véleményét. Ő is hasonlóan kitérő választ adott: Igazából nem mondhat se nemet, se igent a dologra, pártatlannak kell maradnia, nekünk kell döntenünk. Azonban csak elmondta a véleményét és az inkább a nemre vonatkozott, bár nyitva hagyta a válaszát. Döntsünk mi. Hogy mik voltak az érvei?
- Szerinte annyi pénzből, amennyit kérnek érte (bár ha a saját pénztárcánkat nézzük nem kevés az a 342000 Ft), nem lehet 15-20 évre megfelelően tárolni a mintákat.
- Ha nem volt a családban genetikailag örökölhető nagyobb gond, igazán kicsi az esély arra, hogy szükség lenne rá. Ha mégis adódik valami gond, az ember szervezete is tartalmaz annyi őssejtet, hogy azzal a tudomány mai állása szerint tudnak javítani az adott problémán. És közeli rokonok is lehetnek megfelelő donorok.
- Manapság kicsi még az a terület, ahol ezt alkalamzni tudnák gyógyításra. A kérdés az, hogy a gyorsan fejlődő világunkban 10-15 év múlva milyen betegségeken tudnának egy ilyen levett minta segítségével segíteni.

Hát ennyi. Mi is gondolkodunk a dolgon, de még nem döntöttünk.

Mi is várunk további véleményeket a témában!

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 

 
 

Sziasztok,

Ezt a levelet alfa állapotban irom, elore is bocs a hibákért.
Sorry, a megkesett valaszokkal (is) de az éjszakák eléggé kifárasztanak.

Szval. látogatók (Memaminak)
Mi alakitottuk ki a rendszert a szobában. Megbeszéltük egymássak, hogy mi legyen a rend. Szerencsére elég normális csajszikkal voltam igy ez nem okozott konfliktust. Abban egyeztünk meg, hogy minket nem zavar ha bejön 1-2 látogato. Ha tobb jött akkor mindenki kiment a folyosora. Tényleg nem zaravo ha csendben beszélget egy pár ember. Szerintem inkább nekik lehet zaravo, hogy a szoba hallgatja a beszélgetésüket.
Ha gyerekek jöttek akkor mindig kimentünk. Csak egy kis gyümölcslére jöttek be a lurkok.

Málnalevél
Én nem ittam és mégis gyors lett a szülésem (bár a másodiknál már azt mondják gyorsabb)

2. Baba sulya
Nekem az elozo 3.670kg most meg 3,640 kg (10 nappal korábban jott).

Köldökvér
Mi is sokat gondolkodtunk a dolgon. Azt irták, hogy csak kb. 20-kgig használhato fel a vér. Az kb. 6-7 éves kort jelent.
Az én dokim is ránk bizta a dontest. Végül ugy dontottunk nem kérjük.

gátseb
Én már a korházban tudtam rajta ülni. Minden wc-s dolog után lezuhiztam alul sima vizzel. Megtörölköztem ovatosan és torcsivel levegot legyeztem alulra, hogy megszáradjak. Hajszáritoval is probáltam (langyos hofokon) de nekem az tul gyorsan száritott és inkább huzodott tole a sebem. A torcsis legyezés jo volt. Az is jol esett ha lefeküdtem, torulkozott tettem magam alá és ugymond szelloztettem magam. Persze csak csendes magányomban. Ezek a mérsékelt száritási modszerek sokat segitettek.

Pepa
Gátvarrásnál nekem adtak injekciot (ja de én nem voltam EDA-s). Tok jol beadta a dokim a szurit, semmit nem éreztem a varrásbol. A méhszáj varrás volt egy kicsit bizarr. Éreztem ahogy "rángatja" a belsoimet. Az se fájt csak furcsa volt.

Hát ennyi gyorsan. Megyek osszedobom a reggelit és megyunk anyosékhoz.
(Hu de nem egyszeru 2 gyerekkel - de majd csak belejovok)
Üdv, Bog75
bog75
 
 


Sziasztok!

Bog!
Köszi a megnyugtató beszámolót a látogatásról.
Még egy kérdésem lenne: a babák milyen ágyban fekszenek a mamáknál? A Margit kórházban kis kerekes kocsikon voltak, azt könnyen lehetett mozgatni. Napközben bármikor be lehet vinni a babát a csecsemőosztályra?

köldökzsinórvér: megmondom őszintén, nálunk ez a dolog fel sem merült. Bár az egészségnél nem sok fontosabb dolog van, azért ez elég sokba kerül.
Talán a mi unokáink születésénél ez már rutinszerü lesz, de addigra biztosan több területen is fel tudják majd használni.

Már eléggé unom a várakozást. Ma még lesz egy vendégség nálunk, szerdán CTG, és csütörtökre vagyok kiírva.

Málnalevél teát én nem ittam, nem nagyon szeretem a teát, inkább nagy tejivó vagyok. A második szülés azért anélkül is sokkal rövidebb ideig tartott.

Jó babázást anyukák!

Memami
memami
 
 


Sziasztok!

Memami! Itt is kerekes kocsikon vannak a babák, és könnyű vele közlekedni! A csecsemőosztályra bármikor beadhatod napközben. Egyébként ha beadod éjszakára 10-ig kell beadni, és reggel 6-tól lehet elhozni, 7:30-ra visszavinni, mert vizit van a babáknál is!

Az kismama vizit nagyon komoly, benyit az orvos a szobába, megkérdezi, hogy vagy és elmegy. Megjegyzem az első napon szóltam neki, hogy fáj nagyon a gátsebem, erre azt mondta, hogy jó és távozott...többet nem panaszkodtam!
Nagyon pocsék éjszakánk volt, egyszerűen nem akart az istenért sem elaludni a kisbabánk! Szerintünk a hasa fájhatott, lehet, hogy ettem valami olyat (csalamádéra gyanakszom, ettem egy keveset), nagyon nyűgös volt.
balna
 
 


Sziasztok

Gátseb:felszívódó varrataim voltak,de nem vetettem ki mert nem okozott gondott.
Két óra múlva már kint üldögéltem a folyosón az ismert"jó kis"fémpadokon.
Akkor lett kellemetlenebb amikor hazaérve magamra rángattam a régi farmerom(vajon jó-e mégKép)és rajtam is maradt.Na ez egy kicsit megdörzsizte a dolgot.
Inkább akkor volt kényelmetlen(viszketett nagyon)amikor a maradék távozott a harmadik-negyedik héten.
Egyébként bekenegettem neogranormonnal,bepantennel hogy hamarabb hámosodjon,és amikor lehett én is szellőztettem.

Köldökvér:amikor a kislányom született akkor még elég zűrzavaros volt a dolog,így fel sem merült.
Egyébként én isazt tudom róla hogy most még nagyon kevés területen tudják használni.Lehet hogy 15 év múlva szélesebb körben tudják majd alkalmazni,de mivel max.40 kilóig elég az őssejtszám,nem biztos hogy akkor már feltudják használni.A szaporatása is még gyerekcipőben jár.
A csontvelőből nyert sejteket sikeresebben szaporítják.És ennyi pénzért elgondolkodtató hogy nehogy történjen a tárolás közben valami gikszer,aztán kuka.Tudom hogy nem igazán fordulhat elő,de ki tudja.
Szerintem tényleg az unokáink korában lesz ez teljesen kiforrott dolog.

Memami a Jánosban is kis"bevásárló"kocsikbanKép vannak a babák,abban tologathatod őket.
És beviheted amikor gondolod a csecsemőosztályra.

A látogatás tényleg megbeszéléskérdése.Mi is úgy csináltuk ahogy Bogék.Apuka nem zavart ha bent volt,sőt néha olyan traccsparti alakult ki hogy csak nocsak.Ha más jött megkérdeztük egymást zavar-e(most egy nagymama,dédi v.testvér miért zavarjon),de ha többen jöttek akkor kimentünk a folyosóra.
Én pld.babót bent hagytam ilyenkor,ha nyüszizett úgyis hallottam.
Csak akkor kértük meg a férfi embereket hogy menjenek ki,ha öltöztünk.

dobolyka
dobolyka
 
 


Sziasztok!

Este felhívott egy barátnőm, hogy érdeklődjön felőlünk. Elmesélte, hogy amikor egy héttel már túlhordta a kislányát, be kellett volna feküdnie a kórházba. Attól viszont annyira írtózott, hogy a férjével inkább tettek az ügy érdekében. Reggel már szülni mentek...

Köszi a sok választ. Igazából nem tudom még, hggy éjszaka be fogom-e adni az osztályra a babát. A tejem nekem eddig mindig csak a hazamenetel előtti napon indult be, de még előtejem sem volt egy csepp se. Így szoptatni nem tudtam néhány napig. Persze mellretettem a babát, csak nem evett semmit. Másrészt mindkét gyerekem besárgult és elég aluszékony volt, szinte a hangjukat sem lehetett hallani a kórházban. Na aztán itthon már kieresztették a hangjukat. Azért reménykedem, hátha most előbb beindul a tej.


Memami
memami
 
 


Sziasztok!

Egy párszor már én is csatlakoztam a fórumhoz, de eddig inkább csak lelkes olvasó voltam. 33 hetes kismama vagyok, a jövő héttől szeretnénk a párommal csatlakozni a kórházi keddi előadásokhoz. Azt lehet tudni előre, hogy mi lesz a napi téma?
Papás szülést tervezünk, de még nem biztos, hogy szülhetünk, mert a méhlepényem mélyen, a méhszájnál van. A dokim azt mondta, majd az utolsó héten tud konkrét választ adni a szülésre vonakozóan.

Üdv,
kisgömböc
kisgömböc
 
 


Szia Kisgömböc
Ha jól emlékszem a téma kedden a csaszi és a gyermekágy. Ez után lesz (Március 1) lesz szülöszoba látogatás (persze csak akkor ha nincs ott senki :-)
Üdv
Pepa
Pepa
 


Szia Pepa,

Köszönöm az infót, mindenképpen elmegyünk.

Üdv,
kisgömböc
kisgömböc
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Ismét nehéz éjszakánk volt. Nem tudom, ki mennyi idős várandós, de nekünk (33. hét) elég rossz éjszakáink vannak. Én szinte minden órában felébredek (szerencsére a baba többnyire alszik), sehogy nem jó a fekvés, sétálgatok a lakásban és alig várom, hogy reggel legyen.

Ctg-re a 35. vagy a 36. héttől kell járni. Előre kell kérni időpontot, vagy csak odamegyünk és kivárjuk a sorunkat? -pl ilyen kérdések jutottak eszembe ezen a hosszú éjszakán

Szép napot kívánok Nektek!
kisgömböc
kisgömböc
 
 


Bálna,

Nem akarlak biztatni de nem biztos. hogy csak a csalamádé az oka a hasfájásnak.
Nálunk azért kezd elviselhetöbb lenni a helyzet. Az Infacoltol jo nagyokat buffent Csanádom és sokat alszik a hasamon. Egymáson alvás is jobb a semminél.

Kgömböc.
CTG nekem a 36. héttöl volt.

Üdv, Bog75
bog75
 
 


Kisgömböc
Szintén problémásan alszom (30 hét). Nekem mintha a bordámat tologatná a baba. Szokott segíteni ha kitámasztom a hátam félig fekvö pozocióban és igy néha aludni is tudok :-)
Kedden nagyon sokan vannak. Mult héten 2 padot hoztak be és még igy is álltak az ajtóban.
Pepa
 


Szia Pepa,

A borda effektus nálam is megvan, de csak a jobb oldalon. Már lassan én nem férek el az ágyban a párnák és a takarók miatt:o))
Mi a Lintnernél fogunk szülni. Ti? Tudsz valamit a kórházi tarifákról?
kisgömböc
 
 


Szia Pepa!

Mikorra vagy kiírva? Nagyon közel lehetünk egymáshoz, mert mi is a 30. hetet tapossuk. A mi Manónk várhatóan ápr.30. körül bújik ki.

Aludni mi sem alszunk. Mindig is jó alvó voltam, sose hittem volna, hogy az alvással gondjaim lesznek. 3 óránként menetrendszerűen felébredek. 10-15 perc ücsörgés az ágy szélén, vagy járkálás, s utána ismét 3 óra alvás. De ez így elég fárasztó. nem tudom rendesen kipihenni magamat. Délben pedig olyan álomkór tör rám, hogy mindig az az érzésem, hogy mindjárt lefordulok a székről. De hála Istennek nekünk már csak ezt a hetet kell dolgosan kibírni. Elsejétől "itthon" vagyunk.
Ma reggelre a Pocaklakónk szétnyomta a csípőmet. Most elég érdekesen járok. Leginkább egy medvéhez tudnám hasonlítani magamat. Érzésre meg olyan, mintha az egész éjszakát átaerobikoztam volna a csípőm formálása érdekében.

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok

Kisgömböc,
Mi a Kaszás dokinál fogunk szülni. A tarifákrol lehet hogy a többiek többet tudnak mert nekünk elsö babánk lesz.A szoba árakrol tudok infot mondani ha érdekel.

Timtom,
Május 6-ra vagyunk kiírva, még az is lehet hogy bent találkozunk.
Alvásrol annyit..én világéletemben hason aludtam el és erröl tényleg nehéz volt leszokni. Most kötelezö az éjszakai WC vizit, a tüdöm meg a bordáim össze vannak paszírozva. Ugyanakkor nem panaszkodom mert máshoz képest nagyon jól vagyok (látom nektek is kellemesen telnek at éjszakák).
Igazábol már nincs sok hátra :-)
Én már 3 hete csak egy fél napot dolgozom hetente, jó itthon lenni!!!
Fiú lesz vagy lány?
Üdv
Pepa
Pepa
 


Családon belüli megszólításokról készítek felmérést (magyar és norvég viszonylatban) és nagy segítség lenne számomra, ha kitöltenétek az alábbi oldalon található kérdőívet:

www.sammm.fw.hu

Nagyon szépen köszönöm!

- Adrien
ui: Remélem, senki nem veszi zokon, hogy beírtam ide, de az aktív témáknál nagyobb eséllyel találok válaszadókat. Köszönöm a megértést!
sadrien
 
 


Sziasztok!

Végre sikerült felraknom a kisbabám képét! Íme!
balna
 
 


Sziasztok!
Balna bizti sikerült?Kép
Nem látom!!

Memami is már biztos babázik.
Hogy vagytok?

Pepa nem akarlak ijesztgetni,és remélem nem is lesz így,de a Kaszásnál 6.-án szült egy rokonunk aki nagyon panaszkodott a szülés alatti vizsgálatokra.A Kaszás végig kézzel tágította(már szülés elött két héttel elkezdte a vizsgálatoknál)és durván vizsgálta.
Pedig azt mondta a leányzó felkészült rá,mert a sógórnője és egy barátnője is a dokinál szült(akkor még Bm-es volt),és mindannyian ezt mondták róla.De minthogy első babás nem tudta mi az hogy tágítás,és mennyire fáj.
És a Kaszásról hallottam már máshol is hogy elégdurván vizsgál(Nlc)szülés alatt,és mindig a kismama érdekeire hivatkozik a tágítás és a hasbakönyöklás kapcsán.merthogy így gyorsabb és a mamának nem kell mondjuk 8 órán keresztül szenvednie.
Azért jó lenne ha neked kellemesebb emlékeid maradnának róla.

dobolyka
dobolyka
 
 


Sziasztok!

Eddig csak lelkes olvasó voltam a fórumotoknak. Azonban keddenként én is szeretnék járni a felkészítőre, de nem tudom, hogy pontosan hol tartják. Tudnátok nekem ebben segíteni?
Ha igen, akkor kérlek azt is írjátok le, hogy a terem pontosan hol van. Ez azért fontos, mert én eddig terhesgondozásra a Margitba jártam és csak egyszer voltam a Jánosban (a Margit közelebb van hozzám).
Előre is köszönöm

Panduci
panduci
 
 


Sziasztok!

Nem sikerült felraknom, de itt megtudjátok nézni!
http://www.actionphoto.hu/photo2.php?d=csabi_WEB&ind=0&pw=1
balna
 
 


Sziasztok!

Dobolyka,
Remélem nekem nem lesznek ilyen élményeim, bár nekem is elsö babám lesz. Az egyik kollégám mult héten szült a Kaszásnál, de még nem tudtam vele beszélni. Remélem vele nem volt ilyen.
Azért köszönöm és mindenképp odafigyelek.

Panduci,
János korház szülészet, elsö emelet, könyvtár. 5-kor kezdődik.

Üdv
Pepa
Pepa
 


Köszi Pepa!
Én amúgy május 13-ra vagyok kiírva, így még találkozhatunk is a kórházban.

Üdv
Panduci
panduci
 
 


Sziasztok!

Pepa,
Én is Kaszás dokinál szülök majd! Most a 33. héten járok, ápr. 25-re vagyok kiírva. Dobolyka rémisztő sorai után csak bízni tudok a dokinkban, mert én sem szültem még, tapasztalatom nincs...
De azért ez ijesztően hangzik!
Egyébként Te meg vagy elégedve vele? Én eddig nem vettem észre semmiféle utalást az efféle "durvaságra", de tény, én néha nehezen igazodok ki rajta.
Üdv
Andi
andiska
 
 


Hello!
Andiska nem én szültem a kaszásnál hanem a rokonságból,ismeretségi körből hárman.Ők meséltek utólag a szülés után.A gondozással elégedettek voltak,csak a szülés alatti vizsgálatokról volt rossz vélemyényük.
Nem akartam senkit ijeszgetni,de azért én is szerettem tudni a saját dokimról.Jót,rosszat.

Balana megnéztem a kisfiad,nagyon szép baba.
dobolyka
 
 


Sziasztok,
Szerintem minden szülés más. En egyébként is olyan vagyok, hogy mindenre többször is rákérdezek. Ezt tudja rólam a Kaszás és remélem nem tesz semmit beleegyezésem nélkül.
Most többen fognak szülni (szültek) nála, majd én is továbbítom az info -t amint megtudok. valamit.
Andi, mi az amin nehezen igazodsz el?
Pepa
 


Az elsö gyerekem nekem is Kaszás doktornál született még a BMben, hasonló tapasztalataim voltak. Doki bizonyos idöközönként megjelent és tágított. Az elsö sikerült "kissé" durvára, láttam, hogy nagyon meglepödödött, gyorsan kaptam egy Dolargant (kihagytam volna inkább), a többinél kíméletesebb volt, de akkor már annyira paráztam, hogy mindegy volt. Mivel nekem oxytocinnal indított vajúdásom volt, elképzelhetö, hogy az én esetemben valóban szükség volt a beavatkozásokra, bár nekem úgy tünik, nála elég sokan járnak így. Egy ismerösömhöz nem nyúlt viszont hozzá (direkt rákérdeztem), igaz ö nagyon gyorsan vajúdott és szült magától is. Szerintem meg kell vele beszélni elöre mi a gyakorlata, és ha hajlíthatatlannak tünik, váltani. Én otthagytam, mert már egy rákszüréstöl is rosszul voltam nála, annyira féltem. Bennem maradandó nyomokat hagyott, mondjuk a szülés se alakult úgy, ahogy szerettem volna, biztos ez is benne van. Egyéb szempontból nagyon rendes volt, lelkiismeretes orvos, emberileg is nagyon "ott van" (hozzám naponta bejött a lelkemet ápolni a császár után a fejfájásom közepette..), csak ez az egy dolog zavart, igaz ez annyira, hogy a másodiknál elmenekültem. (Ha nem lehet megúszni a tágítást, akkor egy tanács: nem kell uralkodni magatokon, hanem üvöltsetek ha már fáj. Szerintem abból indul ki, ki mennyire bírja, ha idöben elkeztek nyafizni, nem fogja túl keményen csinálni, végül is nem szadista. Én próbáltam uralkodni magamon, kár volt. Amíg nem a gyerek életéröl van szó, nem kell erön felül kooperálni ehhez.)
moncaberta
 
 


Sziasztok,

Bálna, nagyon édes ez a baba. Le se tagadhatnátok, hogy fiu - nagyon pasis. Jol vagytok? Éjszakák, szoptatás minden OK?(Vhogy mindig azt hittem, hogy barna haju vagy).

Kézzel tágitás
Nem akarok okoskodni(de mégis fogok). Minek a kézzel tágitás? Szerintem azt csak akkor csinálják, ha nincs turelmuk kivárni a dolgok természetes menetét. Illetve ha a doki gyorsitani akarja a dolgokat. Szerintem felháborito. Az én dokim nagyon finoman vizsgál. Soha de soha nem fájt egy vizsgálat sem pedig 2 gyerek után már volt egy pár kozos "turink". Nálam szulés kozben inkább az egyik majd másik oldalra fekvéssel segitették a méhszáj gyorsan felfejtodését. Megtehette volna, hogy kézzel csinálja de az fáj, sérulést is okozhat és minek ha a természet idovel megoldja. Brrrr.. még belegondolni is rossz ebbe a tágitás dologba. Persze lehetnek indokolt esetek de nem nagy számban.

Üdv, Bog 75
(Már csak 1 honap és ismét megyek edzést tartani. Tara-ra-ra-ra...- szabadulás!!!!)
bog75
 
 


A kézzel tágításra én is ugrok,a nagylányom születésénél nekem is csinálták.
Ráadásul nem csak szülés özben hanem már elötte is.Vagyis a doki hogy meginduljon a szülés kézzel nyitotta ki a méhszájat.
utána két évig vártam a gyógyulását a jó kis méhszájsebemnek.
Rokon aki most szült a Kaszásnál azt mondta imádkozott hogy legyen még főorvosi vizsgálat,mert az nem fájt,különben nyüszítve menekült az ágyon.Meg kellett nézni a főorvosnak is mivel túlhordott,indított baba volt.Plussz kapott a doki súlyából a kitolásnál.De a doki megnyugtatta hogy így nyert egy órát,ennyivel hamarabb lett meg a baba.
dobolyka
 
 


Sziasztok!

Szerencsére nekem sem volt kézzel tágítás, az brutális lehet. Abból kiindulva, hogy a méhszájvizsgálat mennyire fájdalmas, én utána mindig nagyon véreztem...

Bog: Jól vagyunk, már a gátsebem is begyógyult! Hála! A babám egyre jobb, éjszakánként ha felsír csak magammellé fektetem úgy szoptatom, és elalszik, úgyhogy nem is zargatom böfivel, meg peluscserével! Szépen mellettem alszik, ha felvenném, akkor nehezebben aludna vissza! Az éjszakai etetések 12,3, és 6-7 között vannak, már kezdem megszokni. 7-től még 10-ig együtt alszunk, lustálkodunk a babával Kép
Tejem szerencsére van bőven. És ti hogy vagytok? Milyenek a ti éjszakáitok? Milyen edzéseket tartasz?
Mikor lehet elkezdeni a tornát, nekem is nagyon hiányzik már a mozgás, meg a levegő. Az az igazság, hogy felüléseket már csinálgatok, csak óvatosan, nem viszem túlzásba, de mivel a 9.hónapig tornáztam, így eléggé hiányzik a mozgás!

Nagyon várom már a jó időt, hogy lelehessen menni sétálni!
A védőnőnek kell fizetni azért ha kijön? Én csak a dokinőnek fizettem.
balna
 
 


Sziasztok!

Én csatlakoznék hozzátok, nagyon hasznos infokat tudtam meg már pár levél elolvasása után.
Még az elején vagyok, csak 12 hetes, most megyek a genetikai ultrahangra, de már nagyon kiváncsi vagyok, miben különbözik ez a többitől?

Igaz az, hogy elmúlik a hányinger, hányás, gyomorégés a 12.hét után? Sokat szenvedek miattuk.:-(

Tudtok valamit a Dömötöri dokiról?

Timi
timcs
 
 


Sziasztok!
A kézzel való tágitás a szülés során rendkivül káros!!!!!!!!!!!!!!És ha a doktorbácsi siet valahova az az ő baja de a kismamákat hagyni kéne normál ütemben szülni...később pedig jönnek a problémák úgy mind a méhszájseb stb.szerintem nem kell ebbe a beavatkozása beleegyezni senkinek...a baba megszületik akkor is ha az anyuka normális ütemben vajúdi akkor is.
Arról nem beszélve hogy azt nem lehet mondani hogy megspórolsz pár órát))))))Képés nyerek esetleges szövet szakadást és egyéb sérüléseket...
Mindenkinek jó babázást.Kép
Timi!Én nem nagyon vagyok elragadtattva a Dömötöriről...a Nőklapja Cafén is lehet róla véleményeket olvasni....és a hálapénz.hu-is.
Üdv.Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Szia Vera!

Köszi az infot, hol találok róla valamit a Nőklapja Cafén vagy hogy? Még "kezdő" vagyok és nem találom! Kép

Timi
timcs
 
 


Timcs szia!
Az NLC-n beütöd a keresőbe hogy János kórház,kattintasz a témák címére és kidobja az összes Jánosos topikot.
Ott böngészhetsz.
dobolyka
 
 


Tudja esetleg valaki, hogy a mai szülésfelkészítő tanfolyamon du. 5-kor mi a téma?

Köszi, eszter
eszter17
 
 


Szia Eszter!

Ha minden jól megy, mármint nem szülnek éppen, akkor szülőszobanézés lesz!!! Gyere, ha tudsz, biztosan sok kérdésünkre választ kapunk, talán félelmeink is eloszlanak....

Pepa,
nekem néha az az érzésem a donkinkkal kapcsolatban, hogy nem mond el mindent, ami az adott témához, adott állapothoz szükséges info. Én pl. ezt a kórházi keddenkénti előadássorozatot is mástól, véletlenül tudom. Néha olyan érzésem van, megsértődött...pl. 4d-s babamozis élményeimet és emlékeimet (képek stb.) kár volt megmutatnom és elmesélnem neki, mert azon a vizsgálaton nem mérte meg a babát, mondván, úgyis nemrég mérte MÁS!!! És ezen a máson volt a hangsúly! Ha neki lenne 4d-s gépe, biztosan nem mennénk máshová, de miért bűn ez az élmény?! Ha nem mesélem el, nem is tudja meg...sebaj, szombaton megyek hozzá és most NAGYON VÁROM!
Azért én bízom benne!!! Csak így lehet! Bízom benne, nem fog kézzel tágítani és egyéb gond sem lesz.
Andi
andiska
 
 


Sziasztok!
Zsolnai doktor magánrendeléséről tudna valaki valamilyen információval szolgálni? Hol van, mennyibe kerül most egy vizsgálat, be kell-e jelentkezni stb. nála szültem anno de régóta nem jártam a Jánosban.
Kata
kovkata
 
 


Andiska,
Ezek szerint tényleg hangulat függő, nekem a terheskönyvembe is beleírta hogy mikor van elöadás és hova kell menni.Szerintem nála sokat kell kérdezni, van amikor a férjemnek is percekig magyaráz. Egyébként volt már nálam is olyan hogy türelmetlennek tünt.
Nem sikerült a szülőszoba látogatás és nagyon sokan voltak. Lehet hogy jövö héten összejön :-)

Bálna,
Nagyon helyes a baba!! Gratulálok nektek.

Pepa
Pepa
 


Sziasztok!

Pepa: köszi!

Én is voltam 4D-n, de tőlem, kérte is a dokim, hogy mutassam meg a képet, amit ott készítettek! Jól esett! Én jártam előkészítőre, nekem pont a legérdekesebb, a szülőszoba maradt ki..., de élesben bepótoltam Kép

bálna
balna
 
 


Sziasztok!

Jelenleg 28 hetes első babáját váró kismama vagyok.

Látom többen is pártoljátok az Eda-t.
Mivel én még nem szültem, így nem tudhatom előre, hogy kifogom-e bírni nélküle.

Dr. Pálmai a dokim, és nagyon rendes, maximálisan mindenben segít!
Csak ajánlani tudom.
adler75
 
 


Kedves Timcs!

Én speciál 2X hánytam 13 hétig, és utána megszűntek a panaszaim.
(A másodikkal be is kerültem a kórházba, de egy két infúzió után olyan voltam,mint akit kicseréltek.) Segíthet a kóla kúra, nekem a dokim, és mások is ajánlották.
adler75
 
 


Szia Adler!Eda ügyben vannak tapasztalataim mindhárom babót igy szültem ...tudtam hogy nem "birtam" volna nélküle...és nálam szakmai ártalom is...ha érdekel kérdezz róla...Kép
Nekem is Dr.Pálmai a dokim és csak azt sajnálom hogy nem előbb lett az.
Jó babázástKépÜdv.Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Írtam egy litániát Nektek, és elszállt!!!!

Pepa,
Csalódottan jöttem el tegnap, sajnos nagyon beleéltem magam, hittem, hogy bemehetünk! Jövő héten is reménykedem, de ha nem sikerül, a téma (vajúdás/szülés) is nagyon érdekel. Igazság szerint minden érdekel...
Remélem nem kell csalódnunk az orvosunkban, én hiszem, hogy nem, s ezzel le is zárom e témát a magam részéről. Talán struccpolitika, de nekem HINNEM KELL benne, csak így tudok a szülésre felkészülni. Talán mi sem vagyunk mindig egyformák vele....

A köldökvérrel kapcsolatban 2 cikket ajánlok a figyelmetekbe, az első a Kismamából való (hátha nem olvastátok még), s minket, a mi félelmünket igazolja:

http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=17101

A másik ennek kapcsán az Országos Gyógyintézeti Központ veblapja, s az ottani idevágó rész, maga a PROGRAM:
http://www.ogyik.hu/fentimenu/sajtomutat.php?hir=0005

A lényeg, hogy olyasféle hálózatot hozzanak létre, mint a csontvelődonor-hálózat vagy a vérellátó. Mi beadjuk a "közösbe" a köldökvért, s ha szüksége van rá BÁRKINEK, használhatják. Szerintem ez sokaknak jelentene lehetőséget és nem kerül pénzbe sem.
Mit gondoltok?

Üdv
Andi
andiska
 
 


Andiska én olvastam de.azt hiszem a kismamában.
Én tökéletesen egyetértek vele,nem kell súlyos százezreket kifizetni(bár ha gond van ennél többre is hajlandó az ember)nincs bizonytalanság hogy a cégek működnek-e még 15 év múlva is,20 év múlva pedig nem kerül"kukába"a köldökvér.
Soha ne legyen rá nekünk szükségünk,de ha valakinek ez életmentő használhassa.
És fordított esetben is jól esne ha valaki így gondolna ránk,ismeretlenekre.
És amit írtak a mostani felhasználási lehetőségekről,még hosszú évekig ez lenne a legésszerübb megoldás.
Ráadásul azok is lehetőséget kapnának hogy meggyógyuljanak akiknek nincs két-háromszázezer forintjuk hogy tároltassák a köldökvért.
dobolyka
 
 


Sziasztok Anyukák!

Február 25-én este megszületett harmadik gyermekünk, Angéla. Az előzőkhez képest rövidebb vajúdás, gyors szülés, kisebb gátseb, és nagyobb, egészségesebb baba. Szóval ne féljetek még egyszer szülni. Nekünk igazán nagy élmény volt, bár a java még csak most jön.

Ha érdekelnek az élmények, írok részletesebben is. Tegnap hazajöttünk, és remélem ide is be tudok nézni időnként. MÉg egy fotót megpróbálok idetenni.

Sziasztok

MemamiKép
memami
 
 


Sziasztok,

Andi,
A jövö héten szerintem lemaradunk mert megyünk UH-ra. Már alig várom hogy lássam a picit, persze ilyenkor az ember már izgul.
Jövö hét kedd után már nem négy hanem csak két hetet kell várni a következő UH-ig. Nagyon gyorsan telik az idő.

Memami,
Gratulálok ehhez a tündéri kislányhoz. Mennyivel született?
Pepa
 


Memami!Óriási gratula!!!!!!!!!!!!!!!Gyönyörű baba!!KépKépKépés mekkora?

Kép
Kép
vera70
 
 


Memami nagy gratula nektek.
Megint irigykedek,én is szeretnék egy harmadik babót,lehetőleg kislányt.Kép
Már most nagyon csókos a szája.KépKépKép
Írj majd részleteket.
dobolyka
 
 


Memami! Nagyon szép a kisbabád!!! Kép Megírod majd a méreteit! Milyen volt a szülés? Minden rendben ment?

Jó babázást!!! Kép

Bálna
balna
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?