Sziasztok!
Gyorsan beugrottam én is, míg Gergő alszik, apuka meg elment boltba. Panaszkodni jöttem, úgyhogy akit lehangolna, inkább ugorja át
Hát itt voltak anyósék
Rosszabbra számítottam, de azért így is lefáradtam estére. De annyira, hogy azt hittem összeesek a fáradtságtól, még a fiam sem fáraszt le ennyire.
Nektek is ilyen "mézga" családotok van?
Kezdődött azzal, hogy felébresztették! a gyereket, mondván, hogy ha már itt vannak, ne aludjon a baba. Sebaj, gondoltam legalább alszik majd este.
Aztán megéhezett Gergő, én meg finoman jeleztem, hogy elvonulok szoptatni. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de azért apósom előtt mégsem dobálnám a csöcsömet, bár nem vagyok egy szégyenlős fajta. De azért nálunk a szoptatás az egy személyes dolog, nyugiban stb. Bementem a babaszobába, épp készülök neki, erre megjelenik az após, behajol a fejembe, és elkezd gügyögni a gyereknek. És egész szopi közben dumált halál érdektelen dolgokról, és közbe még figyeljek rá.
Aztán elaludt a kanapén a gyerek mellett kb. három helyet elfoglalva.
Közben anyósnak főzzek kávét, meg találjak neki helyet, hogy rágyújtson a lakásban, mert azért ki mégsem menne. Na itt már én is gondolkoztam egy cigin, hogy elbújok valahová aztán jól elszivom.
Este észrevett az anyós egy azaz egy db. csalánkiütést a gyereken, majd egy másikat is, és javasolta, hogy hívjam ki a gyerekdokit. Majd szerinte váladékozik a gyerek szeme...szóval mindent kitalált már. Aztán a szoptatási technikám sem volt jó, meg hogy miért nincs a kiságyban a gyerek, miért van itt.
Na meg a kaja. Tudjátok ők meg anyuék rengeteg kaját szoktak nekünk hozni, ezzel is tehermentesíteni minket. Ami tényleg jó dolog, és örülök neki, meg mnden. De! Tudja, hogy szoptatok, erre bablevest hoz, meg sárgaborsófőzeléket, merthogy a kisfia szereti. Hát kösszépen.
Ja, meg hát elvileg úgy volt, hogy reggel jönnek, este mennek. Erre késő délután mondják, hogy ők ittaludnánk. Hát nem tudom. Azért szerettem volna hamarabb tudni, ágyneműhúzás meg takarítás szempontjából. Na mindegy.
Mert az igaz, hgoy anyu is volt itt nálunk négy napot, de ő tényleg segített. Mosott, meg takarított, meg ha látta hogy fáradt vagyok, elment a szobába és nem zavart. De ők nem. Még megnézték a filmet, meg vacsi, meg társai, én meg a gyerek meg már kóvájogtunk a fáradtságtól, mert mi füri után már bebújunk az ágyba.
Aztán reggel már hétkor! fentvoltak, és persze nem bírtak a szobában maradni, feltétlen ki kellett jönni, pedig a babával mi még aludtunk volna. Na nem idegesítem már magam, mert még elmegy a tejem.
A másik szám a bátyámék. Kiakadtam rajtuk. Elvileg ők lesznek a keresztszülők, de már elbizonytalanodtam egy kicsit. Szóval telefonáltak, hogy jönnek látogatni. Mondom ok, csak időzítség már úgy, hogy ne késő délután jöjjenek, mert akkor már fáradt mindenki, mert szopi, füri és társai. Erre kijelenti, hogy ő nem mondja le lovaglást ezért. Na ja, fontosabb. Idejönnek, épp hogy ránéznek a gyerekre, a barátnője még átfutott egy újságot, elvittek egy tálca sütit, és mentek is. Se egy virág, se egy kisruha, semmi. Nem mintha szükségem lenne rá, de basszus én egy sima baráti látogatáskor sem megyek üres kézzel, nem hogy egy kisbébihez.
Úgyhogy egy ideig elegem van a kiscsaládomból. És különben is hagyjon mindenki békén.
Ti hogy álltok az anyósékkal?
Babus, a te szavaidból ítélve, te sem rajongsz érte
Na megyek, nehogy apuci meglássa az irományomat
Puszmák
cic