Új privát üzeneted érkezett!

Panka, köszönöm, már jobban. Pár óráig görcsölgetett, de most sokat enyhült. Nem hívtam fel a dokit végül, nem akarom minden hülyeséggel zaklatni, pláne így, hogy már magától múlóban van. Azért figyelek magamra nagyon, de Picúr is mocorog rendesen, ahogy szokott, úgy hogy egyelôre most nem aggódom.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Már jó rég nem írtam, mert sok dolgom volt. Vérvétel, védőnő, voltam benn a munkahelyemen is, mert amikor eljöttem egy kis rendetlenséget hagytam ott és most elpakoltam, meg elmentem beszerezni gátmasszázs olajat, meg vásárolgattam is sokat, úgyhogy nem tudtam itt osztani az észt. Kép Kép

Engem azzal ijesztgetnek, hogy le van szállva a hasam és nemsokára szülök, de szerintem az én hasam eddig is ilyen volt, mindenesetre holnap megyünk ultrahangra!! Kép

Nekem így a 36. hét után mondjuk tényleg kezd kényelmetlenebb lenni minden, nem jó ülni, nem jó állni, feküdni sem minden helyzetben, úgyhogy van benne valami.

Babus, hát nem írigyellek, azt üzenem a férjednek, hogy ne legyen ilyen gonosz manó!

Ahogy leírtad, nekem úgy tűnik, hogy csak az alkalmat várta, hogy megszabadulhasson Dolfikától, mert mivel szeret téged eddig nem akarta azt mondani, hogy vagy ő vagy a kutya, szóval bár nem szerette, de valahogy elviselte. Most viszont van egy jó indoka, mégpedig Kristóf, mert egy ilyen kisbabát még a széltől is óvjuk általában és jó indok, hogy kisbaba mellett ne legyen háziállat stb. mégha a tapasztalatok szerint egyáltalán nem árt, sőt minél jobban steril körülmények között tartjuk a babát, annál kevésbé lesz edzett és jó immunkrendszere.

Na szóval párodnak eddig csak annyi indoka lehetett volna Dolfi ellen, hogy ő nem akar kutyával élni, most meg itt egy védtelen kisbaba, akit ő csak védeni akar minden ártalomtól, érted, így már sokkal jobban hangzik. Nem beszélve arról, hogy ha ő nem szívesen él együtt kutyával, akkor úgy érzi a gyerekének sem jó az. Kép

És ebben a konfliktusban az a rossz, hogy vagy ő enged, vagy te, kérdés melyikőtök legyen az, és talán még így a legjobb, hogy napközben ott van, este nincs, mert ez egy köztes megoldás, mindkettőtöknek jut is marad is. Ennél jobb megoldást én nem tudok erre a problémára, ha mindkettőtök álláspontját latba vetem.

Vagy még olyan ötletem van, hogy ha a férjednek van esetleg valami olyan szokása, amit te nem szeretsz és nem örülsz neki, de elfogadod, azért mert a férjed és szereted, az még lehet tárgyalási alap. Kép Talán azzal még meg lehet győzni, hogy te azt fogadod el az ő kedvéért, ő tegye meg fogadja el a te kedvedért a kutyát.

ruz
36+1
ruzicsky

Babus!

Kutya ügyben teljesen megértelek. Annyira lehet szeretni ezeket a kis szaros kutyinkákat, hogy csudaKép Nem tudom..... valahogy kéne hatni a párodra, vagy legalább tényleg adjon értelmes választ a miértre, ne csak annyit, hogy "csak".

A másik: neki sem esik le a kezéről a gyűrű, ha pl elmosogat. Beláthatná, hogy most megváltozott a helyzet és igenis amiben csak tud segítsen be. Még, ha csak apróságokról van szó, neked az is előrelépés, és a mosogatás igazán nem az az ördöngős dolog. Nem akarom az idegeidet húzni, de ha nekem ilyet mondana az emberem, hogy ő fáradt, mert ő dolgozik (magyarán én CSAK itthon vakarászom a vakarni valómat), biztosan kiosztanám neki az észt, hogy a kisbabával otthon levő anyuka 24 órás szolgálatban van és a 8-9 órás munkahelyi ténykedés ennek a nyomába sem ér!!

Tényleg, az a hapi, aki így gondolja megérdemelné, hogy megkapja a babát egy pár napra, aztán megtudná, hogy mi a figura.

Na, jól van, továbbra is azt gondolom, hogy majdcsak szépen lassan kialakul az új életetek és akkor rendeződnek a dolgokKép

Muki(32+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Rég nem írtam, de azért olvasgattalak Titeket.
Borbolya, köszi, hogy hiányoltál.

Mi is egybe vagyunk még! Hétfő-szerda-pénteki napokon járok ctgre. Hétfőn megvizsgált a dokim, akkor 50%-ban volt megrövidülve a méhnyak, ma pedig azt mondta, hogy már simul, de még zárt a méhszáj. Mai ctg tökéletes lett, igaz a méhtevékenység nálam is 0. Ennek ellenére minden alkalommal csinálunk áramlásvizsgálatot.
Ma kicsit beparáztam, mert azt mondta a dokim, hogy hétfőn nála kezdjek, mert ha úgy áll a dolog, akkor nem ctg-re megyek, hanem szülőszobába! Gondolhatjátok, hogy elkerekedett a szemem!
Azt is mondta a doki, hogy a kiírt nap után be kell majd feküdnöm (ha nem születne meg addig), de ebben még szeretnék vele egyezkedni. Nappalra bemegyek, de éjszaka szeretnék itthon aludni. kb. 5-10 perc alatt bent vagyunk a kórházban, ha valami lenne éjszaka.
Hát jó lenne már mához egy hétre babázni!
Barátnőm szerint vasárnap szülök és hétfő hajnali baba lesz.
Én nemtom mikor akar kibújni a kis csajszi, de a rokonság meg az ismerősök már nagyon türelmetlenek. Szinte naponta felhív valaki, azzal, hogy egybe vagyok-e még. Én meg vegyes érzésekkel vagyok: várom is nagyon hogy megszülessen, meg félek egy kicsit a szüléstől az utánna következő időszaktól pedig főleg.
Remélem az én kicsi macskám nem kerül Dolfihoz hasonló sanyarú sorsra. A párom csak miattam tűri meg, mert én imádom a kis drágát. Pedig a macsekok veszélyesebbek mint a kutyák!
Timur, a Te zizis macskád hogy van?

Tameszékről nem tudtok valamit? mióta hazamentek nem is nagyon írt. Biztos lefoglalja nagyon Marcellka. Tamesz, életjelet kérünk!!!

Timka
timka

Ruzicsky
Pontosan így gondolom én is. Kristóf csak egy kifogás a kutya ellen. Mintha erre várt volna, végre egy jó alkalom, amikor kihajíthatja a kutyát.
Ráadásul az anyósom is az ő véleményén van, ki is lett osztva rendesen,hogy ő ebbe ne avatkozzon bele. A múltkor még az én szüleimet is felhívta az a nőszemély, hogy tegyenek engem helyre kutya-ügyben, különben ő teszi meg. (persze az én szüleimet mindez nem érdekli, apukám minden reggel áthozza a kutyát nekem, délben is átjön, míg én leszaladok a kutyussal, délután pedig anyukám jön át a kutyáért és viszi hazaKép)
Szerencsére ezekután apuci leállította az anyját, de azért bizonyára még így is beledumált egy-két hülyeséget a fejébe.

Muki
Ma este is szóbakerült ez a fáradtság-munka téma.
Persze-persze, megérti, hogy én fáradt vagyok, de már unja, hogy mindig ezzel jövök. Ő is fáradt, rengeteg a munkájuk, még holnap is dolgoznia kell.
Most erre mit mondjak...

Amúgy előbb elmentem kutyussétára, kivételesen mobiltelefon nélkül, gondolván Kristóf jól belakott, és úgyis nagyon alszik.
Mire 20-30 perc múltán hazaértem, apuci teljesen kiakadva panaszkodott, hogy felébredt a kissrác és valami eszement módon ordított, semmi se volt jó neki. Már a feje is megfájdult, mármint apucinak, úgy üvöltött Kristóf. Már legszívesebben felhívott volna, dehát itthonhagytam a telefont.
Megkönnyebbült amikor hazaértem, gyorsan át is szaladt a barátjához egy kicsit kiszellőztetni a fejét. (megjegyzem, azóta úgy alszik Kristóf, mint a bundaKép)
Erre most megint mit mondjak?! Ő fél óra alatt kikészült, én 3 hete csinálom ezt éjjel-nappal. Plussz még a házimunka.
Dehát férfiak...

Babus

Kép
babus2005

Eveka,
Szerintem a Marcell sokkal jobban illik a vezeténévhez Kép

MA voltam dokinál, eddig azzal riogattak, hogy jó nagy baba lesz, most meg azt mondta, hogy kicsi Kép
Igazából én sem vagyon nagy darab így könnyebb lenne nekem a szülés Kép
Na mindegy, majd kiderül mekkora Kép

Babus,
Szedd össze magad! Nem szoktál ilyen "nyunyi" lenni Kép Ne hagyd, hogy elhatalmasodjon rajtad az önsajnálat! És légyszíves minket (még nem babázókat) ne ijesztgess ilyen depis dolgokkal Kép Így is eléggé be vagyok tojva, na nem a szüléstől, inkább attól, ami utána lesz Kép
Sebaj, majd addigra Te túl leszel ezeke a nehéz napokon és Te fogsz vígasztalni minket Kép

Angéla+Valér
angéla

Sziasztok!
Már tiszta ideg voltam,mert egész nap nem volt babanet.

Eveka
Nekem tetszik mind a két név,de a Marcell szerintem jobban illik a nevetekhez.

Babus
Én eddig abba voltam,hogy a párod is szerette a kutyut,így már érthetőbb tényleg eddig belefért neki most már nem,hogy miért azt szerintem ő sem tudná megmondani.Úgy sajnálom szegény kutyut.

Timka
mindjárt itt van Fanni baba!
Én is félek,hogy Franci hogy fog viselkedni.Amióta itthon vagyok sokkal normálisabb,egész nap velem lehet,napi fél óra simit kikövetel,velem kedves.Csak hát a többi emberrel nem igazán,nem bírja ha piszkálják,mert egyből támad.Mi együtt lakunk a sogórnőmékkel 2 gyerekkel,és mindig macskázni akar a pici másfél éves,de én meg fogom és inkább kiviszem a macskát,mert megcibálja a macska meg megkarmolja.
Én úgy vagyok vele,hogy a gyereknek meg kell tanulnia,hogy az állatt ugyanolyan érzőlény és nem játék.A macskának is van akarata,kedve és nem lehet állandóan a szőrét huzogálva terrorizálni.Szóval kiegyensúlyozottabb a macskám,de el sem tudom képzelni hogy fog a picihez viszonyulni,ha elfekszik a sarokba nem lesz vele gond.A te macskád az nyugisabb nem?
Egyébként az én párom sem rajong Franciskáért,simán kitenné az elkényeztetett szűrét.
Kép

Tamesz biztos nagyon elfoglalt,de egy pár sort én is szívesen vennék már tőle,hogy minden rendben.

Mondjuk ma a párom is mondott egy érdekes dolgot,ügye a munkatársunknál kisbaba van,és hogy apuka van vele éjjel,mert anyuka alszik,és szegény utána úgy megy dolgozni,és milyen fáradt.Aztán megkérdeztem hogy nálunk akkor én non-stop leszek ő meg semmi?

Panka
Az én naptáramba is vasárnap 8.a,Kép
csak a memóriámba volt szombat,akkor én most vasárnap töltöm az egészeket?Még jó hogy eddig szombattal számoltam.

Cicmerák
Anyós jól viselkedett??Kép

Ildi
Eszem isKép,én igazán együtt érzek veledjó lenne ha rendeződne neked is ez a dolog.Ahogy írtad neked sem kiugróan magasak az értékeid és szülés után biztos teljesen rendeződik.Kép

Nektek is hatalmas lett a mellbimbótok?

Timurr
Vendég

Babus
Meg vagy áldva az anyósoddal.Az különbem tuti,hogy nem sokára te vigasztalsz minket.Kép

Timurr
Vendég

Hát igen, Babus! Látod a párod fél óra alatt megzakkant. Ebből kiindulva igazán beleképzelhetné magát egy picikét a helyedbe. Én attól félek, hogy ha nálunk hasonló helyzet alakulna ki, nekem berobbanna az agyam (amúgy robbanékony tipus vagyok, ja egyébként ez a Bika jegyűek jellemzője, itt pedig elég sok Bika baba fog születniKép) és lekiabálnám a fejéről a hajátKép

Anyukám azt mondta, hogy amikor én és a tesóim kicsik voltak, akkor attól függetlenül, hogy Apukám dolgozott, mégis ő mászkált velünk többet, mint Anyukám.

Én már most mondtam a páromnak, hogy ő gyakorlatilag amikor dolgozni megy, pihenni megy(na jó, ez egy picit túlzás, de végülis viszonyítás kérdése).

Timurr!
Az igazat megvallva nekem eredetileg ölég kicsike cicim volt, és még mindig kijelenthetem, hogy van, mert olyan igazán gyökeres változást én nem észleltem. Egy picikét nőtt, a bimbóm is picikét nőtt és talán egy kicsit sötétebb lett. De szerintem még majd szülés után bedurran.

Muki(32+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Mi is meg egyben vagyunk, de a helyzet valtozatlan, a ferjem meg mindig mankozik, igy nem nagyon van idom irni. Azert a korhazba menetelt meg megnezem majd, mert kiderult, hogy az elozo szulesemhez kepest megvaltozott itt is a helyzet. Akkor nem kellett a gyereknek semmit vinni a korhazba, ott kaptunk mindent, csak a hazamenetel napjan hozta be a Jason a cuccot amiben hazajottunk. Na most ez nem igy van, kulon a babanak is kell egy egesz taska cucc. Pelenkak, ruhak stb., mert a korhaz nem ad semmit. Tehat akkor en vajudok es kozben ket taskat cipelek a vallamon, mert a Jason ugye nem tud, neki a mankot kell fogni...
Aztan az anyosom is kozben kijelenetette, hogy jovo het vegen jon. Az, hogy mi (en) mit szolunk hozza az cseppet sem erdekli.
Amugy egy nap volt eddig (mult pentek) amikor ugy ereztem, hogy talan valami lesz, olyan altalanosan rossz volt a kozerzetem mint amikor meg akar jonni. Nem igazan fajt semmi, de nem ereztem jol magam. Ez aztan masnapra elmult.
A 38. heten neztek mehszajat, azt mondta a doki, hogy teljesen puha, de teljesen zart is ugyanakkor.

Babus,
Igazan egyutt erzek veled a kutya temaban. Szerencsere nalunk nincs ilyen helyzet, de nagyon tonkretenne a hangulatomat, ha egyszercsak nem lehetnenek az allataim korulottem.

Eveka,
A ferjed nem soproni veletlenul? Mert nem egy gyakori vezetekneve van, es en anno egyutt jartam altalanosba egy ikerparral (ket fiu) akiknek ez volt a nevuk.

Agi

Kép
Kép
agi

Angéla
IgyekszemKép
Most este elég jót dumcsiztam apucival, de szó szerint csak én dumcsiztam, ő meg hallgatott, számítógépezett közben. Persze nem a kutya meg munka témáról beszélgettünk, illetve beszéltem, hanem elmeséltem neki a szülésem történetét, mármint az érzelmi részét, meg a kórházi élményeimet, meg anyai érzéseimet és hasonlókat.
Olyan jól esett kicsit dumcsiznom. Rájöttem, nekem az a legnagyobb bajom, hogy nincs kivel beszélgetnem. Egész nap egyedül vagyok, este apuci már fáradt hozzám ("kicsit" sokat tudok beszélniKép), max. nektek tudom leírni. De ha mindent kibeszélhetnék magamból, akkor sokkal könnyebb lenneKép

Muki
Majd a szülés után észreveszed a a változástKép Az én cicijeim a szülés után nőttek meg látványosanKép

Tameszról nekem van hírem, bocsi, hogy még nem írtam megKép
Tegnap írtam neki sms-t és azt írta nekem, hogy jól vannak, bár aznap Marcell eléggé nyűgi volt, mert fájlalta a pocakját.
Tejcsijük szépen gyarapszik. Majd igyekszik jönni a netre, de eddig ha volt is egy kis ideje, akkor inkább aludtKép

És egy kérdés: lehet, hogy hülyeség, de nem baj az, ha egy ilyen pici baba cukros teát kap?
Mert este a 140gr tejcsi után már csak teát (babateát)voltam hajlandó adni neki. Először cukor nélkül, de fintorgott és kiköpte. Anyukám azt mondta, nyugodtan tegyek bele cukrot. Így is tettem, kicsit megcukroztam és így már megitta. De kell egy újszülöttnek cukor? Nem korai még ez?

A másik: Nem tudom, tapasztalt anyukák, ti hogy voltatok ezzel a kiságyba szoktatással, de én óvartosságra intenék mindenkit.
Kristóf 3 hete folyamatosan a nappaliban aludt egy járókában. Így egész nap hallotta a hangunkat, ment körülötte a TV, számítógép, akvárium.
De lassan át kéne szoknia a szobácskájába a saját kiságyába, még egy percet se aludt ott.
Gondoltuk, fokozatosan átszoktatjuk oda. Délután nagy nehezen elaludt ott, de kb. 1 óra múlva kegyetlen sírásba kezdett, rohantunk hozzá, a könnye fojt már majdnem, olyan kétségbeesetten sírt. Megölelgettük és behoztuk a nappaliba, a régi ágyikójába. Rögtön megnyugodott és elhallgatott és órákig aludt még.
Szerintem megrémült, amikor felébredt. Idegen ágy, sötét szoba, ráadásul nagy csönd és egyedül van.
Nem tudom, hogy lesz később. Pedig át kell szoknia. Örökké nem lehet itt. És szerintem nem is kényelmes neki, a járókában lévő játszószőnyeg olyan puha, folyton attól félek, hogy belefullad. Meghát a súlytűrőképessége is véges ennek a járókának. Apuci eszkábálta meg állítható fekvőfelületűnek, de már meg van ereszkedve a közepe a súlytól. Ha 4-5-6 kilós lesz majd, kizárt, hogy elbírja. Akkor már majd le kell tenni talajszintre, dehát ott meg csak nem aludhat.
Szóval nagyon könnyen beleszoknak egy-egy ágyikóba, aztán nehéz onnan átszoktatni őket a sajátjukba. Legalábbis nálunk úgy néz ki ez van.

Babus

Kép
babus2005

Babus!

Én cukor ügyben egyelőre csak azt tudom mondani, amit hallottam, olvastam.

Állítólag nem a legjobb se a cukrozás, se később a sózás, elég nekik az az íz, amit eredetileg hordoznak az ételek. Meg szerintem félő, hogy nehogy rákapjon az édes ízre, aztán majd a fogacskái látják kárát. De nem akarok hablatyolni, mert ugye tapasztalat nincs mögötte.

Ja meg még annyi, hogy én pl a barátnőmre tökre felnézek, mert a kislányának, aki most 8 hónapos, a kezdetektől fogva sima itatás céljából szénsavmentes Szentkirályi vizet adott.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Már rég nem jártam erre, sajna sok a tennivaló itthon. Belekezdtem a tavaszi nagytakarításba, mert ugye március-áprilisban már nem lesz erre lehetőségem. Minden szekrényből ki a cuccokat, aztán áttörölni a szekrényt, ruhákat rendbe rakni, stb. Ez még el is megy, na de a konyha!!! Ott ugyanezt szoktam, csak annyi különbséggel, hogy mindent elmosogatok. Mert ugye nem mindent használunk egész évben, és ne legyen poros, stb.

Tegnap voltam uh-on. Kislányunk lesz, így most megkérnélek Angéla, hogy a táblázatban töröld a Zsombort. Mensi szerint 04.04. a szülés dátuma, de uh szerint (ez még a 12.heti) 04.13., de ezt nem kell átírni, mert szerintem hülyeség ez a dátum. Jázi adatai a köv:
BPD:83mm
AC:318mm
FL:62mm
súly: 2.471g
Szóval megnéztem ezeket az adatokat a "terhességi kor kiszámolása" oldalon, és teljesen megfelelnek a 33+4-nek, de az uh. csak 32+2-nek hoz. Ki érti ezt??? Szóval nem foglalkozom az uh-os terminussal. Egyébként azt mondták, hogy nem lesz egy kicsi baba, készüljek fel a 4kg feletti súlyra. Persze annyira nem adok erre az infóra, mert már többen is írtátok, hogy ezek a számítások nem annyira pontosak.

Sajnos én is vizesedem, ezért utána néztem, hogy mit lehet ez ellen tenni, és a következőt találtam:

Vizesedés elleni ötletek:

Hatékony, természetes vízhajtó szerek:
Banán: magas káliumtartalmának köszönheti vízhajtó és vérnyomáscsökkentő hatását.
Eper: nagy mennyiségű karotint, C-vitamint, folsavat, mangánt és káliumot tartalmaz, ezért védi az érfalat, vízhajtó és vérnyomáscsökkentő is.
Karfiol: vízhajtó, csökkenti a vérnyomást és aktiválja az anyagcserét.
Görögdinnye: Kihajtja a vizet a szervezetbõl; enyhíti a gyomorfekélyes panaszokat, és csökkenti a magas vérnyomást.
Uborka: Természetes vízhajtó
Cukkini: Természetes vízhajtó
Zeller: Magas káliumtartalma megfelelõ egyensúlyban tartja a szervezet vízháztartását.
Grapefruit (citrusfélék): Szintén magas káliumtartalmuk miatt jó vízhajtó hatásúak.
Viszont vigyázni kell a petrezselyemmel, ami ugyan jó vízhajtó, viszont terhesség alatt semmiféleképpen nem ajánlott a túlzott fogyasztása. Szóval csak mértékkel.

Nagyon hasznosak lehetnek vizesedésnél a gyümölcsLÉ-napok. Kifejezetten jótékony hatású a paradicsomlé is

Egyébként a következő helyről töltöttem le, ahol még vannak egyéb jó ötletek is:
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/tudnivalok.htm

Nos, hirtelen ennyi.
Kellemes hétvégét mindenkinek!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Ja, és most látom, hogy már nem vagyok kezdő!!!!
Csak megértem ezt is!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést, nem tudok mindent elolvasni, mert lassan ébred a törpicsek enni. Most délelőtt végigtakarítottuk a párommal a házat, egész jól tűrte a porszívó hangját a gyerkőc.

Na, nagyon cseles a gyerek, már indul is a hiszti a kajáért, szóval most megetetem, utána remélem még tudok jönni, bár akkor meg az apját kell etetnem, szóval zajlik az élet, használja ki mindenki a segítségét, nekünk nem könnyű nélküle, de megoldjuk! Szerencsére az én gátsebem mire hazajöttünk már nagyon jól volt, de én szedtem rá az arnicat, biztosan segített!!!
Na most már üvölt, majd rakok fel vigyori képeket is!!!
üdv
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Timurr,
Igen, vasárnap töltöd.Kép

Babus,
nekem anno a védőnő azt mondta, hogy 1dl teához 1 kiskanál cukrot lehet adni. De az én fiamnak így sem kellett.Kép

Tamesz,
várjuk a képeketKép

Zsuzsa,
szüléstörténetet jó volt elolvasni. Nem irigyellek a hosszú kitolási szak miatt.

Panka

panka

Jimbone,
olvastam a születéstörténeted, hát neked sem volt könnyű, de legalább gyorsak voltatok, nálunk is hasonlóan gyorsan indult a dolog, meg a tágulás is, csak belassult, de majd egyszer megírom én is a mi történetünket. És gyönyörű a szőke herceg!

Timka
mizu? nagy a csend? Gyanús vagy!!!:-)))

Timurr,
Örülök, hogy nem kellett kórházba menned!! CSak így tovább a cukorral! a szoba nagyon cuki lett!

Babus,
a mi fiúnk sem aludt még a kiságyában, csak egyszer 1 órát, majd üvöltés lett a vége!!! velünk alszik, mert hatalmas ágyunk van és így jobb, mert mind a ketten halljuk. A legszebb amikor az apjával együtt ketten horkolnak, én meg nem tudok aludni! Mostanában már van annyi tej, hogy napközben vígan elvan vele, éjszakai etetéskor szoktunk kicsit pótolni, hogy tovább bírja, és kicsit mi is tudjunk pihenni!
A kiskanál cukrot nekünk is mondta a védőnő, de én kihagytam, így is megissza ha nagyon kell neki, egyébként csak a hasfájása miatt kapja a teát! Ma lesz súlymérés, kíváncsi vagyok mennyit hízott 1 hét alatt, mert 3450-nel született, 3260-nal adták haza, elvileg 100-120-at kellene!!!

Brigó,
hát ha neked is ekkora babád lesz, akkor készülj valamivel a gátvédelemre és a gátsebedre, mert nekem 3 rétegben varrták 1 órán keresztül, mert minden szétszakadt, ahogy kipaszírozták a gyereket!

Ja, üdv az újaknak! Én kicsit lemaradtam, de majd igyekszem bepótolni!!!

Na most ennyi és akkor néhány kép:
tamesz+Marcell

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Zsuzsa!

Hát nem semmi a történeted.

Muki(32+3)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Kaja utáni elégedett vigyor!!!
Kép
Hú, de elálmosodtam a nagy szopizásban!!!
Kép
Ma ílyen nagyfiúsan nézelődtem a hordozómban!
Kép

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Most pedig így hagyom anyut babanetezni!!!
Kép

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz!

Az előbb épp hiányoltam a beígért képeketKép

Marci baba nagyon aranyosKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok
Sajnos eddig nem tudtam feljönni a babanetre, mert valamiért nem jött be. Még nem tudtam visszaolvasni, hogy eddig mit írtatok.

Babus: igazad van, hogy jobb megelőzni, végül is én is csak nyugtatni akarom magam, hogy nem lesz probléma. De az is igaz, hogy sajnos baj bármikor megtörténhet. Én mielőtt otthagytam az egészségügyet még előtte éjszakás voltam. Soha nem mentem ki a babás teremből ha műszakban voltam és nem volt műszaktársam, de akkor úgy gondoltam, hogy beszélgetek még a délutánosokkal, lazábban veszem a dolgokat, hisz ez az utolsó hétvégém itt. De nem tudom miért úgy éreztem, hogy be kell mennem és én is jól tettem, hogy bementem, mert már lila volt a baba a fuldoklástól, de úgy, hogy akivel bevoltam osztva ott volt a kórteremben de csak háttal állt. Nyáron nálunk szokás volt felvenni nyári bedolgozókat, hogy a szabadságot meg tudják oldani és egy varrónő kislányt osztottak be hozzám. Mondanom sem kell, hogy nagyon megijedtem és miután leszívtam a babát egy jó pár kört megtettem az ágyak körül mire meg tudtam nyugodni. De érdekes módon otthon mikor az Ádám megszületett még arra is felébredtem ha kicsit másként vette a levegőt. Azt mondják, hogy van valami belső megérzés, amivel az anyuka érzékeli a kisbabáját. Ettől függetlenül én is jobban hajlok arra, hogy legyen légzésfigyelőnk.

Sajnos be kell fejeznem. Remélem később még el tudom olvasni, hogy mi van veletek.

Monika
monazsu

Tamesz

Nagyon örülök,hogy itt vagy.KépNagyon szép kislegény Marcell,nagyon cuki.
Sajnálom a gátsebed,már előre félek brrr.Fáj is még nagyon?
Bejött,hogy eleven idekint is?
A könyvet visszaszeretném neked juttatni,kijegyzeteltem belőle,de most nem is nézem,mert örülök hogy ehetek.Kép
Postán elküldjem?

Panka,Angéla
Akkor kijelentem,hogy ma vagyok 28+6,ügye?és május 8.Angéla ígérem többet nem variálok max. ha hétfőn meglátják a nunit (vagy kukit).Kép

Timurr
Vendég

Tamesz
Gyönyörű MarcellkaKép

Érdekes, nekünk pont nappal kell rápótolni a tejcsire, és még úgy se akar visszaaludni, éjszaka viszont megelégszik a szopival is és utána rögtön bealszikKép

Ma délután én is beraktam Kristófkát a hordozójába, mert nem akart aludni az ágyikójában, keservesen üvöltött. Nagyon bejött nekiKép, fél óráig nézelődött, majd jól bealudt. Ezután óvatosan visszatettem az ágyikójába, (mármint a járókájába, mert a rendes ágyikójában még mindig nem marad megKép) és 6 órát aludt egyhuzambanKép
Most pedig 110gr (saját!Kép)tejcsi + tea után próbálja magát álomba cumizniKép

Ja, és ma megmértük megint, 3100grKép Hihetetlen módon hízikKép

Hoppá, nem sikerült az álomba cumizás. Sír...

Babus

Kép
babus2005

Megint a hordozójában csücsülKép Nagyon megszerette. Remélem ebből nem csinál rendszert.

Babus

Kép
babus2005

Szia Brigó!

Én is Egerben élek, és itt fogok szülni , előreláthatólag május közepe felé. Második babámat várom, a kisfiamat is itt szültem dr.V.Zsoltnál, de azóta már váltottam orvost.
Olvastam az egri topikban, hogy milyen véleményed van róla. Esetleg priviben megírnád, hogy mi volt a tapasztalatod?
Ki a dokid? Szülésznőt fogadsz?
További kellemes babavárást, bízom benne, hogy jelentkezel, ha lesz időd. Köszi!

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Így csücsülök a hordozómban:
Kép

Imádom a Micimackós csörgőmet:
Kép

Kép

Kedvenc kutyás pizsimben:
Kép

Kristóf

Kép
babus2005

Zsuzsa!
Nem lehetettt könnyű a szülésed... De most már az alényeg, hogy mindketten otthon vagytok egészségesen!!! A ciszta azóta végleg eltűnt?
Mekkora volt a Fiad BPD-je?
BOLDOG NÉVNAPOT NEKED Kép!!!

Brigó!
Köszi a vizesedést enyhítő tippeket! Hamarosan kipróbálok egy-kettőt közülük!

Ági!
A férjem nem soproni. Sőt, az ország másik szegletéből származik és ráadásul egyke Kép. Gyors felépülést a férjednek és kitartás anyós ügyben. Leht, hogy a Bébid megment majd tőle és inkább kibújik a látogatása idején Kép? Legalább cipelhetné a táskáidat kórházba Kép!

Tamesz!
Nagyon édes Marcell!

Babus!
Kristóf is, továbbra is!!!

Mindenkinek köszönöm a szavazást a nevekre! Az az igazság, hogy nekem hetente hol az egyik, hol a másik név tetszik jobban a kettő közül, így teljesen döntésképtelen vagyok. De a azép hosszú vezetéknévhez mindkettőt nem adhatom Kép.

Voltunk ma ultrahangon. Nem hízik olyan gyorsan a Manó, mint számítottam rá. A 34. héten 2271 g-ra becsülték a súlyát, most, a 37. hét végén 2750 g-ra. Ez fél kilós gyarapodás 3 hét alatt. Méghogy bőven 3 kg fölött lesz a gyerek... A méhszáj már csütörtökön 1 ujjnyira nyitva volt, most pedig a méhlepény is el kezdett öregedni. Most II-es érettségű és sok a meszes rész, így félek, hogy már nem fog tudni sokat hízni odabent. Nektek mikor lett ilyen érettségű a lepény? Azért remélem, hogy legalább a 3 kg-ot eléri majd. A BPD-je viszont nagyon nagy (98-99mm). Anyukák, Nálatok mekkora BPD-vel születtek a Gyerkőcök? Úgy tűnik engem az én kis kis szépen barázdált agyú Fiacskám megkímél a szakadásoktól, mert stabilan farfekvése Kép. Egyébként ma úgy indult az UH, hogy az új doki hosszan nézegette a Manó agyát, majd közölte, hogy ez olyan szépen barázdált, hogy biztosan fiú. Persze apucinak ez nagyon tetszett, így rögtön nagy lett az egyetértés közöttük Kép! A doki szerint épp a feje miatt maradt farfekvésben, mert egyébként nem fért volna el kényelmesen. Az én okos Fiam Kép. Remélem most már így marad és minden rendben lesz Vele! És abban is bízom, hogy ez a fejméret még normális. Talán kihúzzuk a 39. hétig...

Jó éjt Nektek!

Eveka

Kép
eveka

Tamesz!
Gratula Marcell babához. Nagyon szép kisfiú!!! Persze igaz ez a többi srácra is, így asszem Jázmin nevében beállok a sorba...

Egyébként jól megbiztattál a gátsebbel kapcsolatban. Majd utánaolvasok, hogy milyen tornák, szerek jók ilyen esetben. De azért nem adom fel a reményt, hogy hátha nem lesz nagy baba.

Egy kérdés a babásokhoz:
én úgy hallottam, hogy az újszülöttet 6 hetes koráig nem célszerű nem vízszintes felületre fektetni (pl. hordozó). Ez most igaz vagy sem??? Mert az oké, hogy amíg hazahozzák a kórházból, az nem sok idő, de napközben nem ajánlott ebben "fektetni". Szerintetek? Vagy olyan huzamos ideig ti sem hagyjátok benne a fiukat?

Eveka!
Gratulálok az intelligens Marcell(???) babához!!!

Betécske!
Küldök mélt.

Nadine, Timka, Búzaszem, Nikcsi, Ági, Beatrix, Vargáné!
Úgy látom, hogy a jövő hét a ti hetetek lesz!!! Mindent bele!!!

Kellemes vasárnapot mindenkinek!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó
Nekem se szimpi a hordozó, sose volt az, nem tudom, aki ezt kitalálta, milyen egészségügyi indíttatásból alkotta meg, mert szerintem tök kényelmetlen és nem is egészséges a hátnak, még egy felnőttének se, nemhogy egy újszülöttének.
Ettől függetlenül mégis vettünk hordozót és végső elkeseredésemben bele is ültettem Kristófot, hátha tetszik neki, éshát tetszett nekiKép, de amint elalszik benne, átteszem mindig az ágyikójábaKép

Eveka
Az én méhlepényem a legutolsó, 37+3 napos UH-on már el volt öregedve, Kristóf BPD-je 95 volt és 2705gr-ra saccoltákKép Két nap múlva kiderült, hogy 5gr-ot tévedtek csupánKép

Zsuzsa
Elolvastam a szüléstörténetedetKép
Kemény volt, de legalább rövidKép

Bibíííí, ma délután kimozdulunkKép a következő etetés után átjön anyukám vigyázni Kristófra, mi meg elmegyünk valahováKép Még nem tudom hová, talán csak a városba, de lehet, hogy MátrafüredreKép A lényeg, hogy megyünkKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Gyorsan beugrottam én is, míg Gergő alszik, apuka meg elment boltba. Panaszkodni jöttem, úgyhogy akit lehangolna, inkább ugorja át Kép

Hát itt voltak anyósék Kép Rosszabbra számítottam, de azért így is lefáradtam estére. De annyira, hogy azt hittem összeesek a fáradtságtól, még a fiam sem fáraszt le ennyire.
Nektek is ilyen "mézga" családotok van?
Kezdődött azzal, hogy felébresztették! a gyereket, mondván, hogy ha már itt vannak, ne aludjon a baba. Sebaj, gondoltam legalább alszik majd este.
Aztán megéhezett Gergő, én meg finoman jeleztem, hogy elvonulok szoptatni. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de azért apósom előtt mégsem dobálnám a csöcsömet, bár nem vagyok egy szégyenlős fajta. De azért nálunk a szoptatás az egy személyes dolog, nyugiban stb. Bementem a babaszobába, épp készülök neki, erre megjelenik az após, behajol a fejembe, és elkezd gügyögni a gyereknek. És egész szopi közben dumált halál érdektelen dolgokról, és közbe még figyeljek rá.
Aztán elaludt a kanapén a gyerek mellett kb. három helyet elfoglalva.
Közben anyósnak főzzek kávét, meg találjak neki helyet, hogy rágyújtson a lakásban, mert azért ki mégsem menne. Na itt már én is gondolkoztam egy cigin, hogy elbújok valahová aztán jól elszivom.
Este észrevett az anyós egy azaz egy db. csalánkiütést a gyereken, majd egy másikat is, és javasolta, hogy hívjam ki a gyerekdokit. Majd szerinte váladékozik a gyerek szeme...szóval mindent kitalált már. Aztán a szoptatási technikám sem volt jó, meg hogy miért nincs a kiságyban a gyerek, miért van itt.
Na meg a kaja. Tudjátok ők meg anyuék rengeteg kaját szoktak nekünk hozni, ezzel is tehermentesíteni minket. Ami tényleg jó dolog, és örülök neki, meg mnden. De! Tudja, hogy szoptatok, erre bablevest hoz, meg sárgaborsófőzeléket, merthogy a kisfia szereti. Hát kösszépen.
Ja, meg hát elvileg úgy volt, hogy reggel jönnek, este mennek. Erre késő délután mondják, hogy ők ittaludnánk. Hát nem tudom. Azért szerettem volna hamarabb tudni, ágyneműhúzás meg takarítás szempontjából. Na mindegy.
Mert az igaz, hgoy anyu is volt itt nálunk négy napot, de ő tényleg segített. Mosott, meg takarított, meg ha látta hogy fáradt vagyok, elment a szobába és nem zavart. De ők nem. Még megnézték a filmet, meg vacsi, meg társai, én meg a gyerek meg már kóvájogtunk a fáradtságtól, mert mi füri után már bebújunk az ágyba.
Aztán reggel már hétkor! fentvoltak, és persze nem bírtak a szobában maradni, feltétlen ki kellett jönni, pedig a babával mi még aludtunk volna. Na nem idegesítem már magam, mert még elmegy a tejem.

A másik szám a bátyámék. Kiakadtam rajtuk. Elvileg ők lesznek a keresztszülők, de már elbizonytalanodtam egy kicsit. Szóval telefonáltak, hogy jönnek látogatni. Mondom ok, csak időzítség már úgy, hogy ne késő délután jöjjenek, mert akkor már fáradt mindenki, mert szopi, füri és társai. Erre kijelenti, hogy ő nem mondja le lovaglást ezért. Na ja, fontosabb. Idejönnek, épp hogy ránéznek a gyerekre, a barátnője még átfutott egy újságot, elvittek egy tálca sütit, és mentek is. Se egy virág, se egy kisruha, semmi. Nem mintha szükségem lenne rá, de basszus én egy sima baráti látogatáskor sem megyek üres kézzel, nem hogy egy kisbébihez.

Úgyhogy egy ideig elegem van a kiscsaládomból. És különben is hagyjon mindenki békén. Kép

Ti hogy álltok az anyósékkal?
Babus, a te szavaidból ítélve, te sem rajongsz érte Kép

Na megyek, nehogy apuci meglássa az irományomat Kép

Puszmák
cic
cicmerák

Babus! Kép Szerintem azért szeretik a babák a cukrosat, mert már megszokták magzati korukban. Az enyém tuti, mert rengeteg édességet ettem. De ez csak az én következtetésem, és lehet hülyeség. Én egyébként csak nagyon picit teszek egy 125-ös üvegbe, nem hiszem, hogy baj lenne. Majd inkább a fogzási időben kell jobban odafigyelni. Szerintem. De mondom, ez saját vélemény.

Nekem nem volt gátsebem, nem tudok hozzászólni, bár azt hallottam, hogy minél jobban kíméled, annál tovább fáj. Szóval jobb, ha ráülsz, mégha fáj is, hamarabb gyógyul. Nekem ezt mondták a szobatársaim.

Kristóf és Marcell nagyon édes Kép Küldjétek a képeket, nekünk bekrepált a gép Kép úgyhogy egy darabig nem lesz.

Én is shzoktam hordozóba tenni, és nem hiszem, hogy rossz lenne neki. Ha elalszik benne, meg nézelődik, akkor csak nem lehet olyan rossz.

Az én méhlepényem is el volt öregedve. Gergőt hétfőn 3000 gr-ra becsülte a doki, és vasárnap 3000 gr-al született Kép

tényleg húzzatok bele kismamik Kép Szeretnénk már újabb kisbabákat látni Kép

ÜDv. cic
cicmerák

Sziasztok!

Voltunk tegnap Uh-on, Bendegúz szokás szerint elbujdokolt előlünk. Kép Már 2600 gramm, állítólag még egy kilót fog hízni és minden jel arra mutat, hogy kitöljük a 40 hetet. Úgyhogy nekem előírva a türelmes várakozás. Kép De egyébként meg nagyon jól vagyok, mert voltam a héten vérvételen is és jók lettek az eredmények, javult a vérképem a múltkori óta, nem magas a cukor, nincs fehérje, lábam nem vizesedik, vérnyomásom 100/70, eddig össz-vissz 8 kg-ot híztam csak a kezem zsibbad, de ez a legkevesebb. Kép

Cic!

Nem írigyellek, nekem az anyósomék a lenti szinten laknak, ez azért jó, mert látnak szinte mindennap és mégis ott lent megvan a saját helyük, nincs az, hogy itt alszanak. Kép A szüleim már más tészta és nemrégiben jártak itt többször én meg akkor már terhes voltam így a toleranciaküszöböm nem volt túl magas, ezért igen megérezték, hogy nekem már idegesítő az állandó ide-oda toporgásuk, meg hogy reggel 6-tól már motoszkálás van a lakásban, mikor még aludnék meg a többi hasonló amiket te is írtál. Szóval kicsit szerintem meg is sértődtek, mert nem nagyon tudtam eltitkolni az érzéseimet, kicsit szégyelltem is magam emiatt, mindenesetre anyu mondta, hogy eljön segíteni, de csak ha nem utálom ki...jajj, szóval érzékenyen érintette a dolog, mondtam neki, hogy szívesen látom, de csak ha csendben lesz, amikor én aludnék napközben és akkor nem lesz kiutálva, szegény sajnálom, mert nem akarom megbántani, de nagyon alacsony a tűrésküszöböm és babával még alacsonyabb lesz.

r
36+3
ruzicsky

Sziasztok,
most gyorsan csak a hordozóról, mert mindjárt etetés van! Szóval a védőnő javasolta, mert abban olyan gömböc pózban van, mint a pocakban és ha jól kibéleljük betakarjuk akkor hasfájásnál segít neki a meleg is megnyugodni, és ez így is van, nálunk bejött, tehát ezért használjuk!!!
Majd megpróbálok még jönni!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Úgy látom, hogy ide még nem jutott el a jó hír:
MEGSZÜLETETT BÚZASZEM HANNÁJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Timi üzenete: "Örömmel értesítelek Benneteket, hogy 2005. február 19.-én 21.40-kor 22 órás vajúdás után 3 tolófájásra előbújt Faragó Hanna, aki 4 kg-s 57 cm-es nagylány"

Gratulálunk! Sok boldogságot és sok-sok tejcsit kívánunk!

Panka

panka

Sziasztok!

Brigó,
A gátvédelemhez a Kriston Andi féle intim torna a legjobb szerintem. Én voltam nála tanfolyamon, de van kazija is, könyve, bár ezeket nem ismerem. Akármilyen későn is kezded el, még akkor is jobb, mint a semmi. Plusz szülés utánra is jó lesz majd, regenerálódni. Nagyon fontos, hogy meg lehet vele tanulni ellazítani is a gátizmokat,és így nyomáskor nem feszíted be azokat is, ami ugye pont ellentétes a céllal.Kép Legalábbis az okosok ezt mondják, én csak áprilisbna tudom majd megerősíteni a gyakorlatból is.Kép
Azon kívül nekem a gátmasszázst ajánlották még, a 36. héttől.
Na meg olyan szülésznőm lesz, aki profi a gátvédelemben.

Cic,
Nekem a szüleim voltak régebben tisztára ilyen fárasztó vendégek, volt, hogy anyám kicipelt az Ikeába magával, úgyhogy ájulás közeli állapotban voltam, csak mert korábban megígértem, hogy elkísérem. Meg beállítottak a szülinapi bulimba, hogy akkor ők ott aludnának nálam. De mióta terhes vagyok, visszafogják azért magukat, remélem, ha meglesz a baba, akkor is megtartják ezt a jó szokásukat.Kép
Anyósomék meg már nem élnek.Kép
Bátyádék nem semmik.Kép

Eveka,
A múlt heti uh-n nekem már II.-es volt a méhlepényem, 30 hetesen +3 naposan. De még van 2 fokozat, ha jól tudom. A BPD 83 mm volt.

Az ízekhez: apukámnak szent meggyőződése, hogy az újszülötteknél minden íz csak szoktatás kérdése. Engem annak idején az ujjszopásról akartak leszoktatni, keserűbbnél csípősebb ízekkel, de nekem még a kinin is ízlett. Pedig az tényleg rohadt keserű. Hát, nem tudom...

Rajtam kitört a fészekrakási mánia, és bepánikoltam, hogy semmivel nem leszünk kész, pedig van még két hónapunk.Kép Ma vettük meg a sötétítőnek az anyagot a gyerekszobába, az legalább látványos fejlődés lesz, ha megvarrom.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Most néztem, hogy péntek de. még írt Búzaszem és akkor még nem volt semmi jele a szülésnek, nála is akkor elég hirtelen történhettek a dolgok.Kép

Tamesz,
nagyon édes Marcell.

Timurr,
holnap uh után majd várjuk a beszámolótKép

Babus,
jó a hordozós kép (na meg a többi isKép)
Milyen volt a kimozdulás?

Eveka,
kisfiam BPD-je 34hét+1naposan volt 90mm (utána sajna már nem mérték) és ő 39 hetesen 35cm-es fejkörfogattal született.

Brigó,
a pocakban sem vízszintesen vannak. Szerintem ha nem lenne jó nekik nem ajánlanák a hordozókat újszülött korttól. Meg a legtöbb baba nagyon szeret benne lenni. Kisfiamnak nem lett tőle semmi bajaKép

Cic,
családodKép Nálunk sem sokkal jobb a helyzet.

Ruzicsky,
szupi, hogy minden rendbenKép

Panka

panka

Tamesz
Itt vagyok! csak nem nagyon van időm netezni.
Jó lenne már jövő héten lezavarni a szülést, mert már mindenem fáj. Ma reggel alig bírtam kikászálódsni az ágyból, annyira fájt a medencecsontom.
Keményedéseim már vannak, kíváncsi vagyok milyen eredménnyel. Holnap reggel CTG előtt dokinál kezdek. Jön velem Apa is, mert mondta a doki, hogy ha már 2-3 cm tágulásom van, akkor szülőszobára megyünk. De hogy lehetne nekem holnap reggelere akkora tágulásom, mikor keményedéseim is csak vanagatnak és az se fáj nagyon. Na nem mintha hiányolnám a fájdalmat...
Igaz, Zsuzsa a példa rá, hogy fájások nélkül is ki lehet tágulni!

Búzaszem!
Gratulálok az hatalmas Hannához! Tied az első lány a topicban! Sok-sok fincsi tejcsit!
A 22 órás vajúdás miatt nem irigyellek!

Timka
timka

köszönjük a dícséreteket!

Gratulálok Búzaszemnek, nem semmi méretekkel rendelkezik a kiscsaj, nagyon sok boldogságot és tejet nektek!!!!

Timka,
kitartás, én pl 10-kor mikor beértünk még csak másfél ujjnyira voltam kitágulva, és délre 3,5-re, szóval megy az gyorsan, a szülésznőm szerint a málnalevéltea sokat segített!!!! Szorítok holnapra, és kitartás, bár a végén már én is elég nyűgös voltam!

Képzeljétek ma kivittük 5 percre a gyerkőcöt, mert 9 fok és gyönyörű napsütés volt, hát nagoyn élvezte, csak nézett nagyokat, élvezte a napsütést!!
Most az apjával próbálkozik elaludni, hát nem tudom menni fog vagy sem, de bízom benne!!!!

Ja és lemértük az este, 3430 gramm volt 11 naposan, tehát 20gramm hiányzik a születési súlyához, az szerintem jóóóóóó!!!
Íme egy tegnap esti fürcsis kép!
Kép
tamesz+marcell

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz, vigyázz, mert Marcell még megsértődik, hogy így kiteregeted ország-világ elé az aktfotóját! Kép Kép Kép Amúgy nagyon édi a kis kukis!!! Kép

r
36+3
ruzicsky

Sziasztok!
Kösz mindenkinek a hordozós infót.

Cic!
Szorítok, hogy egy ideig "elkerüljön" titeket a family, és így nyugodtan tudjátok élni kis életeteket.
Azért az durva volt, hogy após nem mozdult szoptatáskor!!!

Ruzicsky!
Gratula a jó eredményekhez! Szerintem te is tök hamar meg fogsz szülni, mert most beletörődsz, hogy meg kell várni a 40. hetet, és biztos hamarabb kibújik majd a kissrác.

Búzaszem!
Gratulálok Hannához! Sok boldogságot nektek! Remélem minél hamarabb ismét a körünkben üdvözölhetünk, és beszámolsz mindenről!

Connie!
Köszi a tanácsot! Holnap hozzákezdek az információk felkutatásához.

Tamesz!
Gyönyörű a kisfiad. Remélem az egri nagypapi büszke rá!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

BrigÓ

Köszi a gyors választ! Én is igyekszem vele!

Cicmerák!

Én nagyon meg tudlak érteni, hasonló cipőben járok. Apósom szerencsére nem tolakodó, de mivel 120 km-re laknak tőlünk ezért nálunk is előfordul ittalvás. A férjem az egyetlen fiuk, tehát unokájuk is csak a mi gyerekeink lesznek.1 még pocakban, májusra várjuk.
Az én helyzetemet még tetőzi, hogy édesanyám már sajnos nincs köztünk, pont holnap lesz ennek 5 éve! Nem is látta az unokáját, mivel a kisfiam még csak 3 éves. Gondolhatod mit érzek, hogy saját anyám nem cirógathatja az unokáját, csak egy (számomra)idegen nő, aki még ha rendes is, de akkor is csak az anyósom!Kép
De aztán úgyis hazamennek, és 2-3 hétig nyugi van! Szerencsére a férjemmel egyet értünk abban, hogy a 120 km nem olyan nagy távolság, hogy egy nap alatt ne lehetne oda.-vissza megtenni, így az utóbbi időben már nincs itt vagy ott alvás.
Ne haragudj(atok) hogy így ismeretlenül belekotyogtam, olyan jól esett!

Babus gyönyörű a kisfiad!

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Búzaszemnek nagy gratula! Hanna baba igen nagy lettKépÉs Ő az első lányunkKép

Cic!
Hát nem tudom, hogy bírtad ki szó nélkül, főleg após figurázását. Én már most kijelentettem a páromnak, hogy ő az egyetlen férfi akit el fogok tűrni magunk mellett szoptatáskor. Még Apám előtt sem szoptatnék,nemhogy após előtt! Mondjuk szerintem a párod is esetleg rendre utasíthatta volna az édesapját.

Muki(32+4)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok,
Csak egy percre ugrottam be. 2 napja nagyon szarul vagyok. Benyeltem valamilyen vírust. Hányingere vam, meg hasmenésem.
Sajnos a lázam elkezdett felszökni. Tud valaki sos segíten, hogy mit lehet rá beszedni?

Köszi

Angéla
angéla

Angéla!

Algopyrint (jól írtam?)!!!

Búzaszem! Kép

Nagy-nagy gratula a "pici" Hannához! Kép Jó egészséget, mielőbbi felépülést és sok-sok tejcsit kívánok! Kép

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

Nagyon sajnálom, hogy Sokatoknak gondja van anyós-apóssal Kép. Az enyémek rendesek, csak sajna nekem nagyon alacsony a tűrőképességem. Mondjuk ez a saját szüleimmel szemben sincs másképp, csak ott gyorsabban megkönnyebbülök, mert elmondom, ha ba bajom van, mivel velük szemben nem kell udvariaskodni. Mi már jó előre megtartottuk mindkét szülőpárosnak az eligazítást, így remélem nem lesz gond, de azért azt is remélem, mernek jönni és nagyon fogják szeretni az unokájukat na és persze viszont Kép. Nálunk úgy van, hogy ha gond van apósomékkal, azt a férjemnek kell elintéznie, ha anyuékkal, azt nekem. Ez így korrekt. Úgyhogy Cicmerák, szerintem szólj a férjednek, hogy tartson eligazítást Kép!!! Én előre szóltam anyuéknak és anyósoméknak is, hogy nekem egyébként sincs sok türelmem, de a szoptatás és a sok éjszakázás miatt egy ideig annyi sem lesz, mint eddig, így ne sértődjön meg senki rám, mert úgy sem lesz sem időnk, sem energiánk foglalkozni ezzel. Örüljenek az unokának Kép. A férjem egyke, anyuéknak is a fiam lesz az első unokájuk, így roppant nagy érdeklődésre számíthatunk Kép. Szoptatás pedig zárt ajtók mögött lesz kettesben a Fiammal vagy maximum Apuci jöhet még be. Persze a fürdetés lehet majd nagy családi esemény Kép. Lehet, hogy ez túl keménynek tűnik, de szerintem rendes dolog tőlünk, hogy előre szóltunk és nem később jött a hidegzuhany! Végül is az előre felvázolt dolgokhoz képest csak pozitívan csalódhat mindenki Kép! Nálunk igazából azért nehéz, mert mindkét szülő itt alszik, ha jön, a lakásunk viszont csak másfél szobás. Szóval kicsi a tér, az élettér. Ezt én mindig nehezen szokom meg. Mire megszoknám, addigra pedig mindenki hazamegy. Háááát, nem vagyok egy könnyű eset Kép!

Babus!
Remélem nem becsüli túl Marcell/Soma súlyát sem az ultrahang. Remélem 3 kg körül lesz, de legalább akkora, mint Kristóf. Ő már nagyon kis formás.

Egyébként Marci/Soma elég sokat mocorog. Nem rugdos nagyokat, de a fejét szinte állandóan mozgatja. Remélem ez annak a jele, hogy még maradni akar 1-2 hetet odabent!
Ma összeraktuk a kiságyát, beleraktam az ágyneműjét, felraktam a baldachinját is. Remélem tetszeni fog neki! Képet még nem küldök az ágyikóról, csak ha már benne lesz Őfelsége is Kép.

Búzaszem!
Gratulálok Hannához! Nem lehetett egyszerű világra hozni egy ekkora babát! Biztosan gyönyörű, de várjuk majd a képeket is a megerősítéshez Kép!!!

Angéla!
Algopyrint nyugodtan bevehetsz. Én is azt vettem be, ha lázas voltam- 38 fokos láztól már érdemes egyet bevenni és mehet csuklóra, bokára vizes ruha. Nekem ezek bejöttek, pedig nekem mindig nagyon magas lázam szokott lenni. Én azért ajánlom az algopyrint, mert nekem egyébként is csak ez viszi le a lázam. Ja, és vegyél be Cetebét is, igyál sok citromos teát, mert a C-vitaminnak is van lázcsökkentő hatása, ráadásul ezt nem adagolhatod túl, mert a felesleg a vizeleteddel együtt kiürül. Remélem nem szökik magasra a lázad. Gyors gyógyulást!

Jó éjt Nektek!

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok!

Búzaszem
Micsoda nagy lány lett Hanna! nagy gratula hozzá! Jól beelőztél Kép

Én is bejelntekezem még egybenvagyunk, holnap reggel negyed 9-kor lesz az első aminoszkópia, majd ha gép közelébe kerülök beszámolok milyen volt, bár én inkább már haza se jönnék csak a babával együtt. Kép remélem azért nem kell annyiszor mennem mint Zsanival anno 8* néztek, és mindig minden rendben volt. Most is legyen minden rendben csak nem bánnám ha elfolyna a magzatvíz, vagy valami, mert nagyon nyűgös vagyok.

Angéla
Algopyrin, Cvitamin, sok folyadék, pihenés.

Na megyek alukálni, már ha tudok mert most már az se egyszerű....

Nadine 39+6

Nadine
KépKépKép
nadine

Búzasszem én is gratulálok!Megindítottad a csajokat, úgyhogy most már mi jövünk.Kép
Olyan fura,hogy egyik nap még itt dumálunk,aztán meg sorba jönnek a babák és minden megváltozik.
Timka,Nadine titeket még megvárnálak és akkor jöhet Kamilla nálunk is.
Én délelőtt még elég aktív vagyok aztán délre elmegyek Diniért és délutánra már hulla vagyok,este pedig egyenesen használhatatlan.Szerencsére apa sokat segít és szülés után anyukám és anyósom is tud jönni majd.Szerdán megyek a szokásos heti ctgre.Múlt héten a bpd nálunk 96mm volt.Akkor az már gondolom nőtt azóta.Angéla,bármit bevehetsz kivéve antibiotikumot,azt csak orvosi felügyelettel.Én így tudom.Gyógyulj meg!
kitartás jönnek a frontok!
sziasztok
nyetus+kamilla(megkeztük a 39. hetet!!!!!!!)
nyetus76

Sziasztok!

Hát nem könnyű ez az anyósapós helyzet De a lényeg, hogy nincsenek mindig itt, és ki lehet bírni. Mondjuk nnálunk az a baj, hogy a férjem "rajongásig" szereti a szüleit, és ritkán látja meg a hibáikat, de azért terelgetem

Búzaszemnek nagy-nagy gratula Várjuk a képeket és a beszámolókat!

Nadine kitartás, mindjárt meglesz a babóka!

Erről a gyógyszeres dologról lemaradtam. Mindenesetre én fájdalomra (fej és fogfájás) Quarelint vagy hogy írják vettem be, és semmi baj nem lett. Persze ritkán csak, ha már nagyon nem bírtam.

Babus, hol vagy? Talán vissza sem értél a kirándulásból?? HOgy telt a kiruccanás?

Remélem ez a havazás meghozza a babaesőt

Üdv. cic
cicmerák

Sziasztok!

Voltam ma reggel NST-n, Ákoska még jól érzi magát odabent. Kép A kórházban a szülőszobán állítólag teltház van, remélem, annyit vár a kisfiam, hogy legalább szülőágy jusson. Kép Már nagyon szeretnék babázni, de valahogy "félek" is egy kicsit. Bár gondolom, ezzel sok kismama így van. Jó lenne kicsit felpörgetni az időt. Kép

Búzaszem Kép, várom majd a születéstörténetet, nem semmi a 22 órás vajúdás!

Angéla Kép, jobban vagy már? Remélem, gyorsan átmegy rajtad ez a nyavalya.

Babus Kép, Ti aztán jól kiruccantatok. Kép Hogy bírta Kristófka nélkületek?

Cic Kép, nem irígyellek a szopis élmény miatt, biztos nagyon kellemetlen lehetett. Nálunk szerencsére a család minden férfi tagja (persze kivéve a Páromat) szemérmes annyira, hogy ilyen nem fodulhat elő. Férjem pedig anyósékkal szemben mindig rendezkedik, erre még kérni sem kellett, ő sokkal érzékenyebb a "hülyeségekre", én talán elnézőbb lennék. Anyuékat szerencsére még nem kellett helyretenni, de az az én dolgom lenne.
Tesódék látogatása sem sült el jól, de rá se ránts, ennél már csak jobb lehet. Kép Meg legalább túl vagy rajta, egy ideig talán nyugi lesz. Kép

Beatrix
beatrix28

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?