Votiv, amelyik terepen is elmegy, azt nemnagyon viszed fel gyalog az emeletre
Akkor csak "vazlatosan":
MERET: altalaban beprobalhatod a csomagtartoba a bolt elott (Brendon peldaul mondta, hogy persze, de mi vegul nem probaltuk), illetve a katalogusokban es honlapokon az osszecsukott mereteit is feltuntetik
SULY: ezt szinten feltuntetik a leirasokban, de szerintem emelgesd vegig azokat, amik tetszenek, akar Istivel is probalhatod, ha nelkule, akkor meg ugy kalkulalj, hogy meg tiz kilot gondolj bele
FEK: a mienken ket fek van, kezi a tolokaron es a lehajthato rogzitofek a kerekek kozott, hat a kezifeket sosem hasznalom, szerintem eleg a rogzito alul
KEREKEK: ha nem is mesz terepen, en akkor is nagy gumitomlos kerekeket javasolnam, lehetoleg a kerekek felett rugokkal, mert a jardak legalabb olyan rosszak, mint az utak, szoval kell a gyerkocnek is a lengescsillapitas, majd meglatod, pumpalni meg nem kell surun, mi most pumpaltuk fel eloszor fel ev utan
masreszt vannak a bolygo meg a fix kerekek, a bolygoval konnyebb manoverezni, de csak popec uton, terepen mar nem megy sehogy, az a jo, amelyik bolygosithato es fixalhato is, sajnos altalaban a csirke muanyagkerekuek a bolygosok, ami nagy gumikerek is meg bolygo is, az mar marha draga
harmadreszt vannak a harom es a negykerekuek, hat, amelyik neked tetszik, haromkerekubol is van, amelyiknek bolygosithato az elso kerek, szinten draga
MENETIRANY: az a jo, ha mindket iranybol tolhatod, amig ilyen picurka, veled szembe nez, igy biztonsagban erzi magat, ha lat, kesobb meg elore, mert akkor mar mindent latni akar, ket verzio van, vagy a tolokar atfordithato, vagy az uloreszt kell leszerelni es megforditani, de ez sem veszes, ket perc, es ugysem cserelgeted gyakran, mi meg nem forditottuk elore a gyerkocot, pedig majdnem hethos, szoval egyszer kell csak atszerelned
DONTHETOSEG: kiskobaknak olyan kell, amit egeszen fekvoig le tudsz donteni, majd kesobb allitod csak feljebb, a mienk meg mindig nem teljesen merolegesen van, hanem kicsit dontve, ugy kenyelmes neki, plane hogy mindig be is alszik menet kozben
BIZTONSAGI OV: otpontos legyen, vannak parnazottak is
KARFA: van hogy leveheto, van hogy kinyithato, szerintem a muanyagnal jobb a textilbevonatu rudszeru, mert kesobb majd jol kapaszkodhat benne a lurko, pohar vagy cumisuvegtarto aztan tok felesleges baromsag
TAROLAS: az a gyenge csomagtarto a kocsi aljan, hiaba nagymeretu, azert nehez dolgokat nem nagyon lehet beletenni, mert leszakad, meg lehet olyan kiegeszito halot venni, amit a tolokarra rogzitesz (nekunk meg nem kellett), illetve elofordulnak zsebek kulonbozo helyeken, pohartarto a tolokaron (szerintem ez is baromsag), akasztok a vazon
TARTOZEKOK: esovedo, labzsak (ilyen hidegben kell az, hiszen o egyaltalan nem mozog, pled keves szerintem, hiaba van anorakban), pumpa (ha gumikerekest veszel, bar lehet, hogy a bringapumpad is jo hozza), pelenkazotaska (ilyened mar biztos van, de setahoz ugysem kell), szunyoghalo (na, ez aztan raer), mozeskosar nevezetu fekvobetet (ha fekvoig dontheto kocsit veszel, akkor ez felesleges, csak a helyet foglalja majd otthon), autosules (hat ilyened mar van, es sok tipusnal nem tul biztonsagos, ahogy racsatizzak a kocsira), futoszar (ezt hasznalom, nem futok, csak paranoias vagyok, hogy kitepik a kezembol a kocsit, vagy lejton legurul) meg mittudomen mik vannak meg
Hat biztos kihagytam valamit. Kerdezz nyugodtan. A tobbiektol bocs a litaniaert. Nekunk ABC Design Novus 3 van (idei modell Sinus 3 neven fut). A Brendon Ulloi uti boltjaban vettem tavasszal, kifuto aron, mert tavalyi szin volt, ezert 10e-vel olcsobb. Az ABC Design honlapjan szepen rajta vannak a kocsik: ww.abc-desing.de, tobbi gyartot msot fejbol nem tudom.
Bikkfang nem kell, csak hogy tetszett-e. Hm? Ahogy elnezem mar megint mennyit irtam, hat valoban talalo a talalos kerdesem...