Új privát üzeneted érkezett!

Greenolive
Neked a Bártfaiban mondták ezt az eredményt?
Nekem ott mértek 2.2-t a 36. héten és a Praxisban 1.5-öt a 35. héten, állítólag az uh gépek különbözőképpen vannak beállítva és eltérő súlyokat figyelembe véve generálnak egy babasúlyt.
Mindenesetre most megint jól megijedtem, az én babám tényleg nem akar már megnőni???
MEli
meli28

Nem , a magándoki rendelőjében . De azt is mondta hogy ez becsült súly , sok lehet + - ban is az eltérés .

Kép
Kép
greenolive

Ezek az adataim , elvileg pont 32. hetesen.

BPD: 85
OFD:97
HC:275
TAD:83
AC:251
FL:61

Kép
Kép
greenolive

Azaz nem is az én adataim , hanem Ároné Kép
Neked mik voltak ?

Kép
Kép
greenolive

Lányok,
nekem meg a 27. héten a Praxisban 0,9 kg-t mértek. Akkor az most nagyon kevés?Kép

Kép
Kép
manoka11

Manóka
Szerintem az jó, nekem 29 hetesen volt 0.9 és ugyancsak ott mérték.
Greenolive
35, 2 nap híján 36 hetesen a Bártfai méretek:
BPD:88
OFD:103
AC:273
HC:316
TAD 95FL:73
Kezdem úgy érezni, hogy valami nagy baj lehet a számolással, vagy a manóka nagyon manóka.
meli28

UH gép függő . Még az előző alkalommal mondta a dokim , hogy az övé pl.: japán és az ottani gyerekek méretére van beállítva a gép .

Kép
Kép
greenolive

Bocsi rosszul írtam:
HC 301
meli28

Meli !
Szerintem az enyém van "eltúlozva " grammban . Látom a te adataid nagyobbak és mégis ugyanazt a súlyt mondták .

Kép
Kép
greenolive

Aha, ez érdekes.Ezen már nem tudok eligazodni
meli28

VAlószínüleg más súllyal szerepelnek a különböző méretek az egyes gépek beállításában.Bár ezt egy szaki biztosan jobban meg tudja mondani. De én már nem is filózok rajta, úgysem tudok rajta változtatni. Én érzem hogy jól van, egész nap fitneszezik,tiszta aktív szerencsére. Biztos vagyok benne, hogy ha még kisebb is lesz ugyanolyan egészséges lesz, mint egy nagy baba. Végül is egy 2.8-al született gyerek is csak gyerek!Lehet hogy genetikailag így van bekódolva.
meli28

Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat, igyekszem gyógyulgatni, most ott tartok, hogy a fejfájásom minden egyéb fájdalmat elnyom Kép Megy a C vitamin nagy tételben, csipkebogyós (hibiszkuszos, saját keverésű, mert az a legtutibb), zöld, vörös, (kék, sárga, hupilila, jóóóóó nagy teagyűjteményem van) teák szigorúan méz nélkül (sajna a mézes teát képtelen vagyok meginni), mézes kenyér, ráolvasás... Fokhagyma az nem, épp eléggé lent van a vérnyomásom egyébként is.

Baba: Gyönyörű a babód! És teljesen rád hasonlít! Ha nem olvastam volna, milyen nehéz volt a szülés, biztos nem gondoltam volna a kép alapján, mind a ketten olyan jól néztek ki.

Lindi: Margaréta is gyönyörű, bár ha tényleg 3900 kg, akkor erősen torzít a gép Kép De komolyan, 3 héttel korábban jött és ilyenekkora, akkor szerintem nem véletlenül indult el.

Manoka: Én is most tervezem a vételét, rámszólt a dokibácsi, hogy nekem már hordanom kellene. Azt mondta, hgy az Anita és a Triumph nagyon jó (de abban nem volt biztos, hogy az utóbbit lehet Mo-n kapni)

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Ha jól tudom akár 400 g-ot is tévedhetnek .
Van valahol egy oldal ahol méretek alapján lehet súlyt számolni , de most nem találom , pedig ide is irta egyszer vki .

Kép
Kép
greenolive

Kisun, akkor en extremsportolo vagyok/voltam. Ha meg jon a masodik, akkor majd ne nagybetuvel irjam utana, hogy gyerek? Megsem jo ez a kiemelos modszer? Egyebkent miert kaptal szivszeludest? En nem kapnek, nehez ugy lenne kicsi meg pici, de orulnek. Neet se kapna szivszeludest, ugye Neet? Kép

Ildi, ORRSZIPPANTOs temahoz meg: en megvettem az elemeset is (Living Lab markaju asszem), de nem olyan hatekony, mint a porszivos, ugyanugy hangos, szoval gyerek utalja es nehezebb hasznalni, mert nemcsak a gyereket kell lebirkozni mikozben az orrahoz pozicionalod az eszkozt, hanem meg kozben folyamatosan nyomva kell tartani a gombot, szoval vacak, nem hasznaljuk. Es egy csomo le volt Kép De nem birom elviselni, mikor nem kap levegot rendesen, szoval mindent ki kellett probalnom. Jucus, az elektromos verzio (Peszkonka) milyen hangos? Es nem kell egyfolytaban gombnyomni?
moosejaw

Csajok!

Az én diétámhoz képest bármi szar kaja jó lehet csak!Viszek egy kis tányért aztán megpróbálom lementeni rá a kaját.

Baba!

valószínűleg nem vigasztal de elárulom,hogy én Soma megszületése után elmebeteggé váltam és ez nem túlzás:bőgtem,kiabáltam az idegtől.Depresszióba nem estem de szörnyű lehettem és csoda,hogy a család nem vitetett el a Hárs-hegyre.Nekem a szoptatás volt a legkiakasztobb mivel a kispasim egész nap logótt a cicimen.Lassan elmúlt ez az állapot de nagyon meg tudom érte azokat akiknek nem fenékig tejfel az első időszak.Kép

Moos!

Pesztonka zúgó hangot ad,amig törpemuki volt a gyerek tökre imádta,mostanában már nem annyira.Csak bedug konektorba és folyamatosan szív,nem kell nyomni .Nekünk bejött.

Jucusakimárparázikarészletektől
20170114224602

Sziasztok!
Hát túl vagyunk egy alapos megijedésen... tegnap rengeteg különféle vizsgálatra írták ki a kisfiamat (csípő, térd UH, ortopéd,stb) a legrosszabbat amitől a doki tartott kizárták hál'Istennek Kép, maradt egy "szimpla" ciszta a térdében amire kenhetek ezt-azt meg borogathatom de igazából csak a teljes nyugalom használ(na). Viszont iskolába meg musz járni...így most valami köztes megoldást próbálok kitalálni Kép

Baba, Lindi, gyönyörűek vagytok, jó ránézni a babákra Kép Kép

Mindenkinek köszönöm a drukkokat!
zozi

Múszdzsó,
szívszélhűdést attól kaptam, hogy te csak úgy mellékesen mintegy megemlíted Kép én egyébként olyan gyorsan szeretném a következőt, ahogy csak lehet, néha direkt irigylem az itteni kettőazegybenlevőket... ők meg engem Kép kiemelés jó, agyamat kéne néha cserélni-turbózni Kép

Zozi,
fú de örülök, eléggé letörtnek hangoztál tegnap, jó, hogy ezek szerint a riadalom nagyobb volt!Kép

Votiv,
ma séta közben jutott eszembe, hogy ha vesztek babakocsit, vegyél hozzá esővédőt (ha nem adnak), mert ilyen szeles időben is tökjó!

vera
kisün

Zozi: Nem mondott az ortopédus valami megoldást, ami tehermentesítené a térdet? Vagy az nem elég?

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Moose!
Rajtad is jókat lehet ám derülni, ha az ember lánya végre nem szelektíven olvas! Kép

Én nem érzek FRONTot, Eszti sem, de a kutyus meg van őrülve ma. Kép

Jó ötlet ÁTMENTENI A KAJÁT saját tányérra, mert ha épp szopiztatsz, vagy látogatózol, bizony elviszik, azt éhen maradsz. Ha megeszed, akkor is éhen maradsz, de igyál sokat, azt úgyis
kell, és akkor nem érzed. Kép

Gyerekek, úgy feszül a hasam, mintha meg akarna jönni. Ne má! Még 3 hó se telt el!! De éjjel 8 óra is eltelik 2 kaja között, nappal meg kb 4. Akkor elvileg már meg is jöhet, nem? Jaj, ugye nem??? Ez a hülye lochia bepótolta a kimaradt 9 hót (5 hétig tartott!!!) és már megint itt tartunk? Remélem, tévedek. Utálnám, ha nem.

Mikortól lehet majd kenguruban vinni a kiscsajszit? Mikor bírja már a gerince a másfél 2 órás cűgölést? Majd ha ülni tud? (Kb félévesen?) Van konkrét tapasztalat?
neet
neet

Jucus!
Komolyan ilyen nehéz volt neked az elsővel? A másodikkal már biztos jobb lesz, pláne ha Soma nem lesz féltékeny, és nem akar folyton rajtad lógni. (Cic ilyenkor járhat neki egy picit, h ne irigykedjék?? Vagy ez hülyeség??)

HASKÖTŐt kaptam, de ki se próbáltam. A 9.10.... hóban már meg-megfájdult a derekam, de sokat voltam itthon, sokat pihentem, így ki lehetett bírni. Aki nem akar a munka hőse lenni és megteheti, az mindenképpen menjen táppénzre, megéri. Hihetetlen mennyit számít, h te nyugis vagy!! Én most aratom a babérjait a vérszegényes táppénznek, meg a munkanélküli párnak! Minden nagyon rosszban van nagyon jó is!
neet
neet

Neet,
kenguru: elvileg már 3 hós kor körültől, amikor már stabilan tartja a fejét. Majd próbálgasd lakáson belül, úgyis észre fogod venni, hogyha fárad, és már nem tartja magát. Én már két hónapos korában próbálgattam, magam felé fordítva irtó jókat aludt a picilány a kenguruban. Most voltunk először utcán, de ez nem a kora miatt volt, hanem mert RONDA idő volt eddig, és úgy kenguruzni nem jó Kép

Megjövés: hát bizony megjöhet. De hogy biztassalak, én sem etetek sűrűbben, sőt: Dóri már gyümölcsöt is kap, azt még mindig késik Kép

Amikor első nap a kórházban zöldborsófőzeléket hoztak, akkor elgondolkodtam azon, hogy vajon mennyire bababarát a helyKép

Dóri ma elkezdett kapaszkodni a kiságy rácsába, húzza magát felfele, asszem eggyel lejjebb kell raknunk az matracát, mert a végén még kimászik Kép

vera
kisün

egyébként az idő most is RONDA, de már nem bírtam tovább kengurúzás nélkül Kép
kisün

Neet, Pipocska, én is szeretem a Brian életét! mi anno még elő is adtunk belőle jeleneteket a gimiben, mint önkéntes szinjátszókör
én játszottam Juditot Kép

Manóka, itt a homeós patikák listája
XI. kerben a Gazdagréti a legjobb, Astoriűhoz a legközelebb meg a Madách téren van

Lindi, Margaréta csodaszép! és milyen lírai ez a fotó a papával... örülök, hogy minden rendben volt Kép most már csak soooksoook tejet kívánok a babának, türelmet és rengeteg örömet az egész családnak!

Babarózsa, tényleg azon a képpen együtt olyanok vagytok, mint a Pieta Kép

votiv 8)
votiv

Manóka, bocs, a link lemaradt
http://www.homeopata.hu/patikak.html

votiv 8)
votiv

Pipocska!
beurott: atyáink atyáinak atyáit is... Kép ugye?

(Honnan tudtátok, h szomorkodok? Kép Hát, inkább csak úgy elapátlanodtam, de most hazajött, úgyhogy holnapig pá! Kép)
neet
neet

Greenolive, Meli, ha már így belejöttetek a számolásba, itt egy link
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/kiszamolo.htm
mi itt már a legtöbben eljátszogattunk vele Kép

votiv 8)
votiv

Neet, nekem tenyleg akkor jott MEG, amikor abbamaradt a szopizas, de ez nem torvenyszeru Kép Biztos azert van, mert a multkor mar a masodik baban gondolkodtal. Milyen kis rendes a szervezeted, hogy igyekszik Kép KENGURUT csak akkor szabad hasznalni, amikor mar magatol is ul, a gyerekorvos meg az ortopedus nektek ezt nem ragta a szatokba? Persze akkor mar senki nem birja cipelni a lurkot, szoval a kenguru halott ugy. BRIANt mi is imadjuk: Romani venite domum Kép Mert ablativus es felszolito mod. Ja, most meg Votiv SZELEKTALt , pedig vartam, hogy kommentalja a talalos kerdest...
moosejaw

Greenolive azt hiszem pont erről beszéltél Kép

beszereztem a rózsalekvárt, Jucus, most már mehetsz szülni. holnapután? jájj de izgi!

Ildi, a tiédet hová/mikor szállítsam? írj egy mélt
Isti is jön ám

ma már egész messzire kirándultunk, el a Herbaházba

a babakocsivétel egyre jobban érik
Kisün, az esővédő jó ötlet
a hordozóján is van

kinek van olyan babakocsija, amelyik
- összecsukható (kocsicsomitartóba befér), de mégis masszív
- aránylag azért könnyebb (4. emeleten lakunk, lift nélkül)
- jól működnek a kerekei/fékje van (egyáltalán az van mindegyik babakocsin?)
- terepen is elmegy
meg nem is tudom....
kérek szépen tanácsokat, milyen márkát érdemes vennem, és mire figyeljek oda
köszönöm előre is

votiv 8)
votiv

Moose, nem jutott eszembe semmi blikkfangos Kép

votiv 8)
votiv

mindjárt péntek, leadás, és még egy nyamvadt sort se írtam, áúúú
és épp az agyhalál állapotában vagyok
egész nap főztem
ez mindig kikészít
és ráadásul iszonyat stressz, hogy ne boruljon rám semmi, mert totál kétbalkezes vagyok
"mindig csak a szex, meg a szipu" Kép

votiv 8)
votiv

Neet!

Most képzeld el!Tényleg bezazultam.
Sománál a cici már nem hiszem,hogy játékos lenne,de én nem is szeretném.Ha valami miatt még is kiakarja próbálni(jaj!)akkor nem fogok nagyon(csak kicsit)ellenkezni.

Votiv!

Nagyon szégyenlem magam de:
Én annyira tájékozatlan vagyok!Melyik újságot vegyem meg és mikor?És milyen néven publikálsz?Most komolyan!

Jucus
20170114224602

Votiv !
Köszi ezt ismerem , ezzel én is szoktam szórakozni Kép
Van egy másik oldal ( nem magyar ) , ahol a méretek alapján számol becsült súlyt . De majd meglátom már hamarosan mekkora , ha kijön Kép

Ahogy itt olvasgatlak titeket egyre inkább várom . Kép

Kép
Kép
greenolive

Votiv, amelyik terepen is elmegy, azt nemnagyon viszed fel gyalog az emeletre Kép Akkor csak "vazlatosan":
MERET: altalaban beprobalhatod a csomagtartoba a bolt elott (Brendon peldaul mondta, hogy persze, de mi vegul nem probaltuk), illetve a katalogusokban es honlapokon az osszecsukott mereteit is feltuntetik
SULY: ezt szinten feltuntetik a leirasokban, de szerintem emelgesd vegig azokat, amik tetszenek, akar Istivel is probalhatod, ha nelkule, akkor meg ugy kalkulalj, hogy meg tiz kilot gondolj bele
FEK: a mienken ket fek van, kezi a tolokaron es a lehajthato rogzitofek a kerekek kozott, hat a kezifeket sosem hasznalom, szerintem eleg a rogzito alul
KEREKEK: ha nem is mesz terepen, en akkor is nagy gumitomlos kerekeket javasolnam, lehetoleg a kerekek felett rugokkal, mert a jardak legalabb olyan rosszak, mint az utak, szoval kell a gyerkocnek is a lengescsillapitas, majd meglatod, pumpalni meg nem kell surun, mi most pumpaltuk fel eloszor fel ev utan
masreszt vannak a bolygo meg a fix kerekek, a bolygoval konnyebb manoverezni, de csak popec uton, terepen mar nem megy sehogy, az a jo, amelyik bolygosithato es fixalhato is, sajnos altalaban a csirke muanyagkerekuek a bolygosok, ami nagy gumikerek is meg bolygo is, az mar marha draga
harmadreszt vannak a harom es a negykerekuek, hat, amelyik neked tetszik, haromkerekubol is van, amelyiknek bolygosithato az elso kerek, szinten draga
MENETIRANY: az a jo, ha mindket iranybol tolhatod, amig ilyen picurka, veled szembe nez, igy biztonsagban erzi magat, ha lat, kesobb meg elore, mert akkor mar mindent latni akar, ket verzio van, vagy a tolokar atfordithato, vagy az uloreszt kell leszerelni es megforditani, de ez sem veszes, ket perc, es ugysem cserelgeted gyakran, mi meg nem forditottuk elore a gyerkocot, pedig majdnem hethos, szoval egyszer kell csak atszerelned
DONTHETOSEG: kiskobaknak olyan kell, amit egeszen fekvoig le tudsz donteni, majd kesobb allitod csak feljebb, a mienk meg mindig nem teljesen merolegesen van, hanem kicsit dontve, ugy kenyelmes neki, plane hogy mindig be is alszik menet kozben
BIZTONSAGI OV: otpontos legyen, vannak parnazottak is
KARFA: van hogy leveheto, van hogy kinyithato, szerintem a muanyagnal jobb a textilbevonatu rudszeru, mert kesobb majd jol kapaszkodhat benne a lurko, pohar vagy cumisuvegtarto aztan tok felesleges baromsag
TAROLAS: az a gyenge csomagtarto a kocsi aljan, hiaba nagymeretu, azert nehez dolgokat nem nagyon lehet beletenni, mert leszakad, meg lehet olyan kiegeszito halot venni, amit a tolokarra rogzitesz (nekunk meg nem kellett), illetve elofordulnak zsebek kulonbozo helyeken, pohartarto a tolokaron (szerintem ez is baromsag), akasztok a vazon
TARTOZEKOK: esovedo, labzsak (ilyen hidegben kell az, hiszen o egyaltalan nem mozog, pled keves szerintem, hiaba van anorakban), pumpa (ha gumikerekest veszel, bar lehet, hogy a bringapumpad is jo hozza), pelenkazotaska (ilyened mar biztos van, de setahoz ugysem kell), szunyoghalo (na, ez aztan raer), mozeskosar nevezetu fekvobetet (ha fekvoig dontheto kocsit veszel, akkor ez felesleges, csak a helyet foglalja majd otthon), autosules (hat ilyened mar van, es sok tipusnal nem tul biztonsagos, ahogy racsatizzak a kocsira), futoszar (ezt hasznalom, nem futok, csak paranoias vagyok, hogy kitepik a kezembol a kocsit, vagy lejton legurul) meg mittudomen mik vannak meg

Hat biztos kihagytam valamit. Kerdezz nyugodtan. A tobbiektol bocs a litaniaert. Nekunk ABC Design Novus 3 van (idei modell Sinus 3 neven fut). A Brendon Ulloi uti boltjaban vettem tavasszal, kifuto aron, mert tavalyi szin volt, ezert 10e-vel olcsobb. Az ABC Design honlapjan szepen rajta vannak a kocsik: ww.abc-desing.de, tobbi gyartot msot fejbol nem tudom.

Bikkfang nem kell, csak hogy tetszett-e. Hm? Ahogy elnezem mar megint mennyit irtam, hat valoban talalo a talalos kerdesem...
moosejaw

Sziasztok!

Gratuálok minden mostanában született babócának, és mamócáiknak is!
Sajna a múlthéten kimaradtam pár napra, aztán szerettem volna írni, de ahhoz meg be kellett pótolnom a lemaradást... Így mostanra végeztem.

Jucus!

Ha jól emlékszem, kedden volt a szülinapod? Istenke éltessen sokáig!
Én is találkoztam Kókuszdióval, nagyon aranyos, szimpatikus "csajszi" KépMondta, hogy Te is voltál bent nála kedden délelőtt.

Votiv!

Valahol olvastam a teakeverékedről, de reményem sincs, hogy ismét megtaláljam. Megköszönném, ha leírnád nekem!

Oxigén!

Jobbulást kívánok neked! Én a citromra és a forró teára esküszöm, sok pihenéssel, jól betakarózva. 1-2 nap alatt kiheverhető.
Pár napja kérdezted, hogy mikor vizsgáztam
2003 novemberében. Nagyon jó érzés volt, mikor 1,5 hónappal később végre ide is adták a papírt. Mert nálunk ez így divat...

Macs
anyamacska

Sziasztok!

Votiv, a Teréz krt-i "nagy ügyeleti" patika, meg az Auróra u-i sztk patika. Viszont a Lajos u.ban helyböl kaptam.
De olyan babakocsit nem találsz egyik gyerekboltban sem, amelyiknek a küllöin éles fémeszközök vannak felszerelve az illetéktelen személyek távoltartására.Kép

Moose, óbudai lakosok vagytok? Csak logikai szakkörösként gondolom.

Kisün, még mindig jókat vigyorog, ha eszembe jut a bulvár föcímed.Kép
zanza

Votiv
Köszi a számolósdit, most kicsit megnyugodtam. De azért folytatom a vitamin és zaba kúrát, hogy minél nagyobbra nőljön.
Milyen jó, más attól retteg, hogy hogy lesz képes megszülni az óriásbébijét, én meg amiatt, hogy nem lesz óriásbébi!!
De 4 hét mólva vagy hamarabb úgyis kiderül!
meli28

Meli, szerintem ne aggodj, a vegen no a legjobban, nem hiszem hogy pici lesz.

Solyomszem Zanza, kivalo a megfigyeles. Te is erre taborozol?

Minden mesekonyvek birtokosa, o Szerencses Kisun! Megvan neked a "Mar tudok olvasni!" sorozatbol Verboczy Antal: Buksi nem valogatos cimu muve? Ne felj, ezt megtalaltam, csak azt akartam javallni, hogy olvasd el, allati jo. Meg Lene Mayer-Skumanz: Ne hagyd magad, Florian! cimu konyve is, de az mar inkabb ifjusagi, nem mese (ez Delfin konyv). Jovo heten kikerdezlek Kép
moosejaw

Moose, köszi! nem is gondoltam, hogy ekkora feladat lesz
kinyomtatom, amit írtál, és azzal megyek majd kocsit nézni

Anyamacs, a szoptatós tea:
ánizs, édeskömény, citromfű, kömény, kapormag, majoranna egyenlő arányú keveréke (persze ez variálható, attól függően, milyen ízt szeretnél, citromosabbat, vagy inkább édesebbet)
lehet még hozzá tenni csipkebogyót, ettől csak picit lesz savanykásabb, vagy bármit, amit szeretsz, hibiszkuszt, kamillát, hársfát...

a csipke-hibiszkuszt egyébként én is nagyon csipázom, Oxi Kép

Meli, Greenolive! az utsó 4 hétben kb negyed kilókat nő hetente a babó, úgyhogy az minimum +1kg még!
a saccolás +-400 gramm az UH-n, úgy tudom. nekem 4 kilót modtak, Isti 3700 lett (lehetett volna 4400 is????)
ez a japán gyerekes UH jó. tetszik. Kép

Zanza, a kelléktárban nincs véletlenül egy ilyen harci szekér kölcsönözhetőben? Kép

votiv 8)
votiv

Votiv, Moose
Köszi a biztató szavakat, én már meg is nyugodtam, megyek apucit is megnyugtatom!
Meli
meli28

Votiv

Köszönöm szépen a teát! Tulajdonképpen mi a kötelező és mi a fakultatív alapanyaga? Így olvasva nagyon finomat lehet belőle alkotni Kép

Meli, Greenolive

Nekem 36. héten mondták, hogy 2500 gramm a baba, (még rám is ijesztettek, hogy elég kicsi a súlya) de most, a 39. végén már 3300 gramm lett.

Macs
anyamacska

Macs

Ez jól hangzik, akkor elég sokat nőtt 3 hét alatt. Most már tényleg nem izgulok.

Lányok!

Van valaki, aki március közepe tájára van szülésre kiírva?
Meli
meli28

Lindi!
Gyönyörű a kis Margaréta, szeretettel gratulálok hozzá!

Votiv!
Moosejaw minden részletre kiterjedően leírta a jó babakocsi ismérveit. Nekem az egyik legnagyobb gond volt babakocsi kiválasztása, mert olyat, ami minden szempontodnak megfelel biztosan nem találsz. Én is szerettem volna nagy gumikerekeset, de azok súlyra nehezebbek voltak, így a kerék volt az, amiből végül engedtünk.
Végül egy Peg Perego Milano babakocsit vettünk, átfordítható karfa, első, hátsó kerekek bolygósíthatók, fékezhetők, vízszintesre hajtható háttámla, hátul kicipzározható (ez nálunk nagyon bejött, mert mikor még nem mertem ültatni Zsoltit, de már szeretett volna nézelődni, hasra tettem benne és így kicsit felnyomva magát nagyszerűen kilátott és még a háta is erősödött). Van rajta testvérfelálló, de az a gyanúm, ha hamar jön a második testvér ez még nem megoldás. Elég jó széles, még így 1 évesen is ebben alszik Zsolti hason fekve. A csomagtartóba befér, kb.10kg ha minden rajta van. Azért a negyedik emeletre nem szívesen vinném fel minden nap gyalogosan, de bármilyen járműre könnyen fel lehet tenni.

Szerintem ez az UH-os SÚLYBECSLÉS olyan bizonytalan, hogy emiatt nem érdemes izgulni. Nekem végig nem mondtak semmi súlyadatot, így nem volt min izgulni.

KENGURU
Én is úgy tudom, hogy csak akkor lehet használni ha már ülve meg tudja tartani magát. A hordozókendő ebből a szempontból jobb, mert az annyira rádszorítja a gyereket, hogy nem neki kell magát megtartani, nem az ő gerincét terhelia súly. Kb. olyan mintha tartanád az öledben a babát. A kendőre azt mondják, már újszülött kortól alkalmazható, de azért én ezt sem kockáztatnám, én Zsoltit kb. 4 hónapos korától tettem a kendőbe.
pesztus

Baba! Úúúúristen! Rögtön szülés utáni képek!!! Marha jó! Olyan klassz abban a sapiban! Kell bevinni sapit a kórházba?

Lindicita! Mindig elérzékenyülök a papás-babás képetől. Olyan jó!

Zozi, hála Istennek, hogy legnyugodtatok kicsit. Lehet, hogy nem kellene suliba járnia 1-2 hétig a kőcnek, nem? Nemsokára úgyis tavaszi szünet, és toldjátok meg pár nappal.

Ancsipancsi
14+1
(emlékeztek nemrég még hogy sírtam, hogy barnázom? aztán most meg már 14 hetes vagyok Kép )

ancsipancsi

éljen, kitörlődött, ami írtam... Kép
1. jó, h összenyomták az elejét az oldalnak. végre.
2. babakocsink: olyan 90%ban, mint amit MOOSE írt. Csak miért van ráírva, h gyerkekkel ne emeljük? Hát hogyne emelném? Vagy most mi van? Benhúros kiegészítők nincsenek ratja viszont. Kép

Ancsi!
Hát ez az! Tegnap még gondolkoztál, h ez 1 csík-e vagy 2, azt tessék, mindjárt félidős leszel! Kép

Jucus!
Ne parázz, veled vagyunk.

Greenoliv, Manoka, és akit még a méreteken "aggódik":
Eszter 32 hetesen volt 1.9 kiló, 3.5tel szül. Ha ez mond valamit. De jósolták nagy és "hát ez nem lesz valami nagy" babának is.... én 4gyel születtem. Erről ennyit.

"Mama, nekem nagy orrom van?"
"Mit kaptunk mi a rómaiaktól?"
"A hülye buzik!"
"Ti vagytok a Júdea népe front? A jó édes anyád!"
Ezek voltak a kedvencek! Kép Kép Kép Kép
neet
neet

Neet, én már wordbe írok mindent, mert ha elszáll, megüt a guta. Aztán átmásolom. Szerintem amúgy azért van ráírva, hogy gyerekkel ne emeld a kocsit, mert ők nem vállalnak felelősséget, ha fejre esik közben belőle a kőc.
Amúgy mi lehetünk barátok, mert 1. a te benyögéseiden röhögöm a legtöbbet, 2. én is imádom, és ennél fogva kb. ötszázszor láttam már a "mi a neved zsidóóóó?"-t Kép

nekem a kedvenceim, a: "mi a neved zsidó?", meg persze a "dobjátok a padlóla le!" és a "Ti vagytok a Júdea népe front? A jó édes anyád!".

ancsipancsi

Votiv, orulok, hogy segitettem. Majd tudosits, milyet vettel. De mi van mar a talalos kerdesemmel? Vagy nem ertheto a poen? ti. mi altalaban olyan sokat irunk...

Neet, Ancsi, ti mindannyian egyenisegek vagytok. En nem Kép Egyebkent meg a Romolus nevuek a hazba mennek.
moosejaw

Újabb szép reggelre ébredtünk, összenyomták az archívot, végre, köszönjük!

Ancsi, gratulálok! vigyázz magatokra, csak így tovább

Ancsamacs, a "kötelező" az, ami a lehet még belerakni hozzávalók előtt van, de pl. kapormagot csak kevés helyen kapsz (pl. a herbaházban igen www.herbahaz.hu), köménymagnak beválik a bolti "fűszerkömény", és a majoranna is lehet bolti
a legeslegalapabb alap az ánizs, édeskömény, citromfű

a csalán is fokozza a tejtermelést, de nem árt vigyázni vele
kis mennyiségben nagyon gyorsan használ (mert vízhajtó), ha du. iszol egy csészével, estére rengeteg tejed lesz
nagy mennyiségben viszont épp ellenkezőleg hat, és kihajtja belőled a tejnek való folyadékot is Kép

Hordozókendő: vannak kifejezettem újszülötteknek való kötési módok
a baba tud feküdni is benne ill. magzatpózban összegömbölyödve "ülni" is, úgy, hogy a gerincét nem terheli
a hordozókendő azért jó, mert felveszi a gyerek formáját, így nagyon kényelmesen tartja
Isti nagyon szereti!
menet közben hallja a szívdobogást is, ami az egyik könyvem szerint serkenti az emésztést, a vérkeringést, kiegyensúlyozza a légzést, megnyugtat, és felére csökkenti a sírásadagot
nekem nagyon jók a tapasztalataim vele
Isti max 5 perc alatt elalszik, ha magamra kötöm

egy hátránya van csak, hogy a terhesség és a szülés után legyengült izomzattal/kondival hamar jó nehézzé válik a kis csomag
de legalább jó edzés Kép

votiv 8)
votiv

Moos, te is egyéniség vagy, csak te szigorúbb, és alig merek hozzád szólni! Kép

ancsipancsi

bocs, Anyamacs Kép

Neet, mindjárt hétvége, te kis apátlan!

Jucus: Vasárnapi Hírek, vasárnap, Bálint Orsolya, B. O., bors
8. old. Kultúra, Távkapcsoló rovat, ez fix
jövő héten lesz egy egész oldalas Oszkár szpesölöm is Kép

a www.szuloszoba.hu oldalon a "Könnyfakasztó és szívmelengető" címszó alatt is van 1 kritikám
aztán ez is tőlem van http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=93&cid=854

és 2 hete már a VH is a neten van, szóval nem is kell megvenni
http://vasarnapihirek.hu/index.php?page=14

votiv 8)
votiv

Ancsi, mi mind egyéniségek vagyunk!

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?