Új privát üzeneted érkezett!

Sygnum!Kép

A védőnőlátogatás szerintem sem a legfontosabb, sokat úgysem tud érdemben segíteni, max. tanácsokat ad. Dehát ha muszáj... :-/

Lara!

Ma én is pont ezt néztem, hogy milyen erőteljes sárga a folyásom. Nem tudom, hogy ez lehet-e baj... Eddig volt valamiféle, de ez most élénkebbnek tűnik. (meg nekem ma görcsölget is néha a hasam, és most nem kétoldalt, hanem középen, lent). Neked nem társul ilyesmi is hozzá?
Most picit meg vagyok ijedve. A dokim csak jövőhéten rendel. Meg eddig bármilyen folyásom volt, mindig "legyintett" rá, hogy simán belefér.

Szerintetek?

Falina! Kép

Biztos minden rendben lesz! Írj, ha voltál dokinál!
vikó

Hanee,
jelentkezős mail ment. Kérlek jelezz vissza, hogy megkaptad-e!!!

Köszi: Mirci Kép
mircimama

Tmarie:

Én nem vagyok szakértő, egy bérszámfejtő emberkét kérdezz ki nagyon alaposan, hogy hogy is van, DE. Nekem az volt a helyzetem, hogy tavaly vállalkozóként dolgoztam, és a saját cégemen keresztül fizettem magamnak egy minimálbért. Januártól felvettek egy céghez, ahol normálisan be vagyok jelentve, természetesen a minimálbérnél jóval többre. Nekem se tetszett, hogy a tavalyi minimálbérem alapján méricskélik a TGYÁSt, igy azt csináltam, hogy visszamenőleg "kirúgattam" magam a cégemből november végétől, igy keletkezett egy több mint 30 napos luk a munkaviszonyomban. Emiatt állitólag majd a szülés előtti közvetlen 180 napot fogják alapul venni a TGYÁS kiszámolásához. A GYED kiszámolásához már a 2005-os fizetést fogják nézni, mert mire odajutunk hogy azt számolgatják, 2006 lesz.

De mondom, én csak a saját helyzetemért vállalok felelősséget, neked csak megemlitem, hogy én igy csináltam. Azt még nem tudom, bevált-e a "trükk." A könyvelőm azzal riogatott hogy az utólag bejelentett munkaviszony megszűnésért kiróhatnak rám mindenféle büntetést, ő 100e körüli összeggel riogatott. De nekem még az is megérte, mert annyival magasabb a mostani bejelentett fizetésem, hogy inkább kifizetem a büntetést, csak kapjam a magasabb TGYÁSt. Meg azt is mondták, hogy a luk miatt majd nem kapok annyi táppénzt, ha esetleg kell. Meg ugye most nagyon nagyon kell figyelnem arra, hogy tényleg meglegyen a 180 nap munkaviszonyom itt, tehát semmi szabadság, semmi betegség.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hanee,
tudom, hogy nem a barátnőm folyása a mérvadó, csak hát ezzel nyugtatom magam, amíg megyek a dokihoz. De mindenképp szólni fogok neki erről, ha kell vegyen kenetet, hogy kiderüljön mi ez.

Vikó,
görcsölgetést nem érzek, csak néha 1-1 másodperces szurkálásokat kétoldalt meg ritkán a hüvelyem felől. Én is csak a jövő hét pénteken megyek a dokihoz, akkor tudom vele megbeszélni. Hát én sem vagyok nyugodt.

Lara(15+2)

Lara

KépKép
lara77

Vikka: szerintem annyira nem rossz a helyzetem (br.100 e kaptam, de ezzel nem lesz még meg a max. GYED). Csak sok dolgot nem tudok, amit jó lett volna tudni akár korábban is Kép
tmarie

Rokica,
múlt héten beszéltem a könyvelőmmel, mert én is elég nyűgös vagyok tgyás, gyed szempontjából. Az idei 180 napom elég neccesen jön ki július végéig és aug.11-re vagyok kiírva. Viszont a 180 napba a szabadság és a betegszabi (15 nap) is beleszámít, tehát az nem ront a helyzetünkön. Csak a táppénzre kell figyelni, azt nem "engedhetjük meg" magunknak, mivel azt már nem a cégünk, hanem a tb fizeti. Én úgy tervezem, hogy júliusban kiveszem a szabimat és augusztusban elmegyek tgyásra (ez a szülést megelőző 4 hétben már igényelhető). De aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz az élet.

Lara

KépKép
lara77

Rokica: jó Téged itt is látni! Kép Köszönöm a hozzászólásodat! Sajnos a TGYÁS-on már nem tudok változtatni, annyi lesz amennyi (ezek szerint kb. br 70.000), azután meg megpróbálom a max. GYED-et megpályázni, az ugyis 2 évig jár majd.
tmarie

Tmarie!
Én nemrég számoltattam ki Szakbarbárral, mennyi lesz a Tgyás-om. Kb. annyi a bruttóm, mint Neked és ö Tgyás-ra nettó 69000+csal. adókedv.+csal. pótlékot számolt. A gyedem más lesz, mint a tiéd, mert nekem még idén fog indulni, azaz 2004. jövedelme alapján számolják, neked meg 2006-ban indul, amit 2005 alapján fognak számolni. De ha kérdezed a családineten Szakbarbárt kb 1 héten belül kiszámolja, söt tanácsot ad, hogy jössz ki legjobban.

Éva

Kép
sygnum

Uristen lányok..

Két dolog ütötte meg nagyon a szememet..

az egyik:
mi a frászért nem mentek orvoshoz, ha valami bajotok van? azt hiszitek, a fórumozók tudnak segíteni? Ha baj van, nem fontos ki az ember orvosa, nem szabad halogatni semmit, mert itt már nem csak rólatok van szó, hanem a gyereketekről! Kit érdekel, hogy nem rendel egy hétig az orvos? Ha bármi bajom van, elmegyek sürgősen egy másikhoz. Folyamatosan ezt olvasom, hogy napokat halogatjátok az orvoslátogatást, merthogy nem rendel, mert nyiff nyaff.. ezt nem szabad lányok, ez a legrosszabb, amit tehettek, hogy otthon ültök és ide irogattok, ahelyett, hogy látna az orvos.
És nem, egyáltalán nem normális a sárga színű folyás!! Hudefeldühitazilyesmi

A másik: a munkaviszonyba beleszámít a fizetett szabadság, illetve a betegszabadság is.
Viszont a gyed-et is a 2004-es jövedelem után fogják számolni, hiába lesz 2006, mivel 2005-ben szülünk. Mindig a szülés előtti évben megszerzett jövedelmet számolják.
Ergo hogy én most betegszabin vagyok 2005-ben, vajnyi keveset számit a TGYÁS és GYED ügyében. Elég igazságtalan lenne a rendszer, ha az idei évet számolná mindenkinek, ugyanis van, aki veszélyeztetett terhes és egyáltalán nem tud dolgozni már szülésig.. de jövedelme akkor is volt a szülésig. Egyébként a törvény is ugy szól, hogy a jövedelembe beleszámít a betegszabadság illetve táppénz idejére kapott pénz is..
Biztos, hogy igy van, nagynénim számolta ki nekem, hogy miből mennyit kapok és ő a 2004-es jövedelmemet számolta a GYED alapjául is. Azt mondta, azután kapom. Ő biztos, hogy tudja, mert könyvelő, ráadásul csinált is már ilyesmi ügyintézést unokatesómnak.

Megint mocorog a bébi Kép Ugylátszik aludt délelőtt Kép Most meg én lettem álmos Kép

hanee (20+1)
hanee

Hanee! Az én védönöm sajnos nem mondott eddig még semmi olyat, amit nem tudtam volna. Egyébként én úgy tudom, hogy a Tgyás, Gyed folyósításához az orvosnak kell igazolást adni, hogy terhesgondozáson megjelentél szükséges számban. A terh.gondozáshoz meg az is hozzátartozik, ha a dokimhoz vagy akár Uh-ra megyek. A 4 alkalom biztos meglesz a védönönél is, de több nem hiszem. Azért, hogy idegesítsen, hogy mennyit híztam vagy éppen nem híztam inkább nem megyek. De ez csak az én véleményem.

Lara, Vikó! Terhesség alatt változhat a folyás mennyisége és kicsit a minösége is. De biztosat csak az orvos tud rá mondani. Azért a "görcsölgetés" nem biztos, hogy jót jelent, bár lehet, hogy semmi köze a folyáshoz.

Éva

Kép
sygnum

Hanee! Ebben az orvos dologban sajnos nem értek Veled egyet. Eüsként én nem bízok meg minden orvosban. Nemcsak azért, mert mondjuk nem szimpi, de igenis vannak olyanok akik nem körültekintöek, nem olyan jó szakemberek. Lehet, hogy többet árt, mint használ a kezelése. Ha nagy gond van (pl. vérzés), akkor azonnal megyek, de ha csak picit több a folyásom,és nem viszket, csíp..., simán várok néhány napot. Lehet, hogy csak én vagyok nagyon bizalmatlan, de a kórházban sokmindenröl tud az ember, amiröl más nem. Lehet, hogy ez a baj velem.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Lányok!
Szerintem a szülés könnyűsége ugyanúgy nem függ a testalkattól, mint a szoptatás a mell méretétől. Én vagyok a jó példa! Pici vékony testalkat, 4 órás KÖNNYŰ (Johanna! Igenis van ilyen Kép ) szülés, pici cicik és másfél év szoptatás (na jó, tejcsárda sose voltam, de mindig volt elég!).

Johanna!
A Donátot szerintem tök aranyosan lehet becézni: mi majd Doninak, vagy Dodónak fogjuk, meglátjuk melyik illik rá jobban Kép Egyébként ma van a névnapja! Kép. Második neve nem lesz, senkinek sincs a családban, meg a vezetéknév is 3 szótagú, épp elég lesz.

Na megyek, Petra nem bírja ha netezem!

Bogárka (21+5)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sygnum:

Jó, ebben lehet igazság, de azért itt nem csak olyannal találkozni aki nyafog és egy hétig nem rendel az orvosa, hanem olyannal is, aki dilemmázik, hogy "menjek, ne menjek..."
Ráadásul az ember ha vészhelyzet van, biztos tud ismerősök által, vagy valahogyan keresni egy olyan orvost, aki rendel is és megbízhatónak is mondják. Nem azt mondom, hogy az ember menjen az utolsó senkiházi dokihoz, de én is tudok három orvost modani, akikhez nyugodtan lemennék ha az enyém nem lenne egy hétig. Számomra egy folyás sem várhat egy hetet, ha érzem, hogy az nem normális.. egy hét alatt nagyon sok minden történhet az emberi testben.. igaz én nem vagyok EÜ-s.. meg persze nem is azért irtam, hogy most mindenképpen egyet kell velem érteni..
és bocsi ha valakit megbántottam az irásommal..

hanee
hanee

Huu lányok,

egy negyedórás táncbemutató volt az előbb a pocakomban.. egyszer még kívülről is éreztem Kép
hanee

Sziasztok!

Én is Hanee-val értek egyet, ha baj van, és nincs a nődokim, akkor csak keresek egy másikat, akit ajánlanak. Bár nekem szerencsére csak egyszer volt ilyen és a háziorvosom is tudott segíteni. Benne pedig ugyanúgy megbízom.

Ma az én babóm is nagyon aktív, és úgy érzem kezd megváltozni a helyzete (még forog), de a legtöbbet már úgy rúg, hogy azt érzem, nem farral van, hanem fejjel. Teljesen más érzés Kép Azt mondta a párom, hogy ő is érzi, hogy nő a feneke, és már nem volt kénylemes neki a heverészés Kép

Oxigen
25+2

KépKép
oxigen
Györköny

Oxigen:

Szerintem tudja a babád is, hogy merre kell neki fordulnia ;) Remélhetőleg tényleg be fog fordulni a jó helyre, de erre még tényleg van sok időd! Kép

hanee
hanee

"Normális" esetben a tgyást, a gyedet is a szülést megelőző naptári év átlagjövedelme alapján számolják. De ha a munkaviszony megszakad 30 napnál többre, akkor az azt követő időszak jövedelméből számolnak. Ha megvan a 180 nap, és a bejelentett kereset több, mint a minimálbér kétszerese, akkor a tényleges jövedelemből, de ugye nem kaphatunk több gyedet, mint 83.000.- Ft, ha nincs meg a 180 nap, akkor a minimálbér kétszereséből számolnak. Ha viszont a kereseted kevesebb a minimálbér kétszeresénél, akkor azt a kevesebbet veszik figyelembe.
Mind a két ellátás csak akkor vehető igénybe, ha az elmúlt két évben volt 180 biztosított napja az ember lányának.

Nem tudom, mennyire voltam érthető, de szakbarbár nem vagyok Kép, jobb őt megkérdezni..

KépKép
vikka

Én ezt annyival kiegészíteném, hogy a 180 napnak folyamatosnak, megszakítás nélkülinek kell lennie.. ez fontos.

hanee (20+1)
hanee

Sziasztok!
Falina!Igen ott votam a földszinten uh-n.Miért kérdezed?
Hanee!Én is gondoltam,hogy nem csak ennyit kellett volna uh-zni,de gondolom,mert kb.fél órával később tudták csak elkezdeni a rendelést,nem nagyon pazarolták az időt,és pár percnél többet senkire se szántak.A biopsziát akkor is megcsináltatnám,ha alaposan átnézték volna az uh-n,mert addig úgyse nyugszok meg.Remélem legalább az az eredmény jó lesz.

Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

hello!
ki tudja, hogyan számoljam a 16.hetet az afp-hez? pl. szóval 15hetes és x naposan menjek? vagy 16hetes és x naposan...ezt sose tudom...
sziasztok

Zsófy
14
zsófy

Sziasztok!

Zsófi!
Afp-re a betöltött 16. héten kell menni, azaz a 16+x. napon.

Haneevel értek egyet abban, hogy mindenkinek az első negatív jelre menni kell az orvoshoz. A gyerekeink egészsége fontosabb minden félelmünknél és annál is, hogy kinek mikor rendel az orvosa.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!
Judyt!
Nagyon drágák a gyerekek köszönjük a képeket!

rita77

Lányok!

Szerintem az is megoldás lehet, ha felhívjátok a dokitokat, vagy az aszisztensét, hogy kit ajánl addig maga helyett amíg ő nincs.

Kép
Kép
pipocska

Hadd szabadjon megjegyezni, hogy a nevemet hani-nak kell ejteni és nem heninek Kép

hanee (20+1)
hanee

Lányok! Nem akartam ebböl a doki ügyböl vitát indítani,csak jól meg kell gondolni, kihez megy az ember. Nem vagyunk egyformák, mindenki máshol húzza meg a határt, mikor megy és mikor nem. Sztem mindenki akkor menjen, ha bizonytalan és úgy érzi baj van. Sztem is jó megoldás, ha a saját doki javasol vkit, szoktak is lenni ilyen "párok", akik szabi alatt átveszik egymás betegeit.

Bogárka! Boldog névnapot a kicsi fiadnak!

Hétvégén megint nem leszek net közelben. Kellemes hétvégét Mindenkinek! Vigyázzatok Magatokra és a Babákra!

Éva

Kép
sygnum

Éva!
Köszönöm az Ő nevében is! Kép

Jóéjt!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Jó reggelt mindenkinek!
Csak egy bejelentkezés erejéig:
negatív lett végre a laborom! KépKépKép
Kép

Augmentin, lehajolok előtted Kép!
Kép

Vanda + MaszatPéter
19+0

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Vanda! Kép
Örülök, hogy végre rendben az eredményed!!!

Hanee, és a Többiek!

Este bementünk a kórházba, biztos ami biztos (Hanee úúúgy megaszonta, hogy mertem volna nem bemenni! Kép)
Szerencsére nincs semmi, ami aggodalomra adna okot.
Egy tök ismeretlen ügyeletes dokinő vizsgált meg, még soha életemben nem láttam. De kellemes élmény volt, mert nagyon kedves volt, és alapos!!! Azért picit mosolygott, hogy ennyire aggódtam. Kép A párom is azt mondta, hogy látszik, hogy nőből vagyunk, mert minden apró jelnél bepánikolunk. Mindemellett persze azonnal öltözött és vitt is be kocsival. Kép De utána is mondta, hogy "Ugye én megmondtam?". Erre én azt mondtam, hogy oké-oké, de végülis lehetett volna valami baj is, és akkor mit mondd? Így legalább tök nyugodtan bújtunk ágyba este. Nem mindegy!

Ami kissé problémás, hogy most kiderült (megvizsgáltak valami óriási bevilágítós Kép gépezettel is), hogy a szeméremajkaimon, és a belső combomon túl, a hüvelyem belül is viszeres szééép rendesen... Kép
Meg azt mondta, hogy szedjek több magnéziumot.

Szóval, ennyi.

És köszi Hanee! Hiába vagy fiatalabb, hiába várod Te az első Babádat, mégis Te raktál helyre, mert lehet, hogy vártam volna jövő hétig, és addig nyugtalankodtam volna...
Puszikák!!!! Kép

Sygnum!
Téged is megértelek, mert végülis kikaphattam volna v.mi arrogáns, figyelmetlenebb ügyeletest is!

Lara!
Te voltál dokinál?

Szép napot lányok!

Viki(20+4)
vikó

Sziasztok!

Falina!
Nyugi, nyugi ez a lényeg Kép!!! Szorítok, hogy jó híreket kapj, a doki megnyugtasson!!!

Tmarie!
Szerintem is nézd meg azt a topikot az Indexen, ahol Szakbarbár válaszol (Vikka belinkelte). Mindig válaszol és nagyon segítőkész Kép!

Sygnum!
A védőnőhöz is kötelező járni, ezért ment ki biztosan. De miért nem telefonált inkább, hogy miért nem mentél? Az egyszerűbb szerintem Kép. A baba születése előtt pedig ki kell mennie környezettanulmányra is Kép. A szülés után pedig minél hamarabb meg kell látogatni ha jól emlékszem. De a gyerekorvosnak mindenféleképpen az tuti.

Lara77!
Szerintem a citromsárga folyás nem normális, biztosan kapsz majd valami kúpot. De jobb lenne minél előbb, egyetértek Haneeval! Nem mérvadó az én esetem, de amikor nekem citromsárgás folyásom volt, akkor a kenetben számos gennysejtet és baktériumot találtak, nem fájt, nem viszketett, csak folyt. Kaptam kúpot és elmúlt a hüvelygyulladásom.

Hanee!
Remélem nem veszed okoskodásnak, amiket írok Kép! Szóval a szülés után nem csak a kórházban vérezhetsz, hanem a szülés után 6-8 hétig még normális tartják a különböző mértékű hüvelyi vérzést. Tehát lehet, hogy pár napig csillapul a dolog, de utána megint előjön. Ez a gyermekágyi folyás (lochia). Valakinek rövid ideig tart, valakinek tovább és különböző mértékű. A gáttáji repedés, varrás nem szokott vérezni, hiszen varrva van (bár ebben nincs tapasztalatom, csak gondolom. Majd kijavítanak, ha tévedek Kép)
A császármetszés egy elég komoly hasi műtét, ezért szabad csak alapos indokkal elvégezni.

Vanda!
Gratula a negatív eredményhez!

Nekem úgy tűnik múlóban a barnázásom, pedig már nem fekszem annyit. Lehet,hogy tényleg az Utro használt? Nem tudom, mindenesetre használom még. Jövő kedden UH és vizsgálat. MÁr csak négyet kell aludni.
Ja, és az egyik barátnőm megszült az éjszaka, úúúgy örülök Kép Kép Kép! És a kolléganőm is hamarosan szerintem, mert programozott császára lesz és közel a kiírás időpontja. Jaj, mikor lesz már augusztus Kép?!?
Üdv, Virág 14+2
virga

Sziasztok!

Hanne: biztos, hogy a GYED-emet 2004 év alapján fogják kiszámolni? Mert én az indexen kérdeztem és ott azt mondták, hogy mivel a gyed-et tgyás után fogom igényelni már 2006-ban, azt már a 2005 évi fizetésem alapján számítják. (100 e volt a fizetésem 2004-ben, de a prémiumot 2005-ben kapom arra az évre is…. ezért nem mindegy- ha már kisebb tgyás kapok, legalább a gyed legyen maximum). Nálad más a helyzet abból a szempontból, hogy Te a gyed-et is idén fogod igényelni…
Akkor lehetséges, hogy mégis 2005. év lesz az irányadó?

De jó Nektek, hogy már mozognak a babák Kép és is már alig várom

Tmarie 8+5
tmarie

Sziasztok Csajócák!

Vanda!
Nagyon, de nagyon örülök! Végre! KépKépKépKép
(Én sajnos nem tudok olyan szimpatikus figurákat beszúrni, mint te...) Kép

Rokica!
A cím: Nagy Lajos király útja 112., Mini Manó Babcentrum. Akkor számítunk rád!

Hanee!
Édes vagy ezzel a "templomos kérdéssel". Tegyük fel, hogy megérkezel vármilyen irányból a Batthyányra. Semmi mást nem kell tenned, mint körülnézned, mert egy akkora hatalmas kéttornyú templom van a téren, hogy lehetetlenség nem észrevenni. De ha ez mégsem sikerülne, keresd meg a 11-es busz megállóját azzal szemben van a templom.

Vikka!
Tökre örülök, úgy néz ki, mégis tudok jönni holnap! Bárcsak összejönne.

Mindenkinek szép napot!

Gem
19+6
gemini

Sziasztok Lányok!

Úgylátszik használt valamit a helyrerakás Kép
Vikó, nagyon örülök, hogy elmentél a dokihoz! Már csak annak örülnék, ha ugyanezt Falina is megtenné, mert ő volt a másik, aki nyifizett, hogy menjen-e vagy sem.. de úgy látom mostmár menni fog Kép

Gemini:
A telefonszámodat megkaphatom? Ird meg mailben, az is jó.. Kép

Tmarie:
Én 2005 végétől kapom a GYED-et, ergo valóban 2004-et számolnak. Ha te 2006-ban kapod (ezt nem vettem figyelembe), akkor valóban elképzelhető, hogy a 2005-s keresetedet veszik alapul. Minden esetre tényleg meg kellene kérdezned egy igazi könyvelőt erről meg a pontos összegről is.. de ha akarjátok kikérdezem nagynénimet erről a hétvégén és leírok mindent Kép

Virga:
Egyáltalán nem okoskodás, amit irsz, igy utolag inkább az az okoskodás, hogy én azt hiszem, hogy ez milyen egyszerü lesz, pedig nem Kép
Irhatsz nekem róla nyugodtan, mert szeretnék minél többet megtudni a császározásról. Ugyanis nekem feltehetőleg programozott császárom lesz a sérvem miatt. Bevallom félek tőle még mindig, minden megnyugtatás ellenére. Ragaszkodom az érzéstelenítéshez (minden fájdalommal együtt), mert azt tudom, hogy a babának is jobb, ha nem altatnak, arról nem beszélve, hogy nem szeretnék véletlenül "nem felébredni" utána Kép
Gondolom az, hogy "nagy műtét" arra értendő, hogy felvágnak 4 réteget és mindegyiket összevarrják. De alapvetően mint műtét, én úgy tudom a rutinműtétek közé tartozik.. vagy nem?

hanee (20+2)
hanee

Sziasztok,

Hanee: bár én nem megyek talizni Véletek, de a templom tényleg nagyon feltűnő a téren. Az egyetlen kéttornyú barokk templom Budapesten és Szent Annának hívnak. A csarnokkal van szemben, de nem lehet eltéveszteni. Na most jól kijött belőlem az idegenvezető....Bár Gemini is szakember... :-)
Én nem értek Veled abban egyet, hogy elmenjek másik dokihoz, kívéve, ha nagy gond van. Persze ki ítélje meg, hgoy mi a nagy gond és mi nem?? ez jó kérdés... De én elmentem egy másikhoz, megvizsgált, véreztem, okosabb nem lettem és nem is mondott semmi értelmeset, sőőőőőőőőt... Jobb a saját, tudom ha nincs kéznél, akkor kell más, de... Persze nekem is el kell mennem dokihoz, mert nekem is hasonló folyásom van, mint Laranak talán... Szép kis citromsárga finomság....nem állandóan hanem csak egyszer...

Lara: neked ki a dokid? Kútvölgyis vagy Te is ugye? Folyás ügy engem is érint...

Judyt: tényleg aranyosak a képek és a szövegek is.

Hanee: még egy kérdés? Hol és hánykor is van a tali?

Bogárka: Donát tényleg aranyos lesz én a Bánki Donátot kívül még másról nem hallottam, úgyhogy nincsenek előítéleteim.. bár azok úgysem jók... Tuti édes lesz a kicsi fiad.... Hát remélem nekem is könnyű szülésem lesz, mit tettél az ügy érdekében? Málnalevéltea? maszírozás, beszéd a babával? vagy mi volt a titkod? vagy egyszerűen csak mázlista vagy?

Gem: mikor mész legközelebb előadásra?

Zsebi

Kép
Kép
johanna1975

Gem,

én is drukkolok, hogy gyere! Én meg nem fogok elkésni Kép.

Mini Manó Babcentrum Kép, ez szerintem jobb, mint a Babacentrum Kép Kép

Tmarie,
igaz, a gyed számításánál a jogosultság első napját megelőző naptári év átlagjövedelmét veszik alapul. Tehát, ha te csak 2006-ban leszel jogosult gyedre, akkor az idei jövedelmed lesz az alap.

Hanee,
annak a 180 napnak, aminek a szülést megelőző két évben meg kell lennie, nem kell folyamatosnak lennie.

vikka
24+4

KépKép
vikka

Zsebi, Hanee!
Azért vigyázzunk ezzel a "templom a csarnokkal szemben van" kijelentéssel, mert szerintem a csarnokkal szemben a metróállomás, illetve a Duna, majd a Parlament van. Szóval nem szeretném, ha az esti hírekből értesülnénk, hogy Haneet kifogták a jeges Dunából!!!Kép
Egyéként, csak hogy kiéljem idegenvezetői véremet, azt mondják, hogy a Szent Anna templom Budapest legszebb barokk temploma. Hát, nekem vannak fenntartásaim ez ügyben. Egyáltalán a "barokk" és a "szép" szerintem két egymást kizáró fogalom, de ezt csak az én véleményem ...
Megy a szám...mármint a telefonszám Kép

Zsebi!
Tegnap voltam okoskodáson, nem volt rossz, csak majdnem bealudtam. Meg egy kicsit furcsán éreztem magam, mert mindenkinek akkora pocakja volt, mint egy HÁZ Kép, én meg ott a nyafka kis 20 hetemmel eltörpültem, mintha csak külső megfigyelőként lettem volna jelenKép. Viszont ebből is látszik anyai buzgóságom Kép, hogy lám én már ilyen "pöttöm" hassal is elmegyk informálódni Kép

De jó volt, mert tényleg mondtak okos és hasznos dolgokat, meg az újszülött osztályra is felvonultunk (nem volt semmi látvány, ahogy kb 20 terhes nő vonult együtt, még a kórházban is megmosolyogtak mindet - képzelem mi lesz a kismamatalin!Kép)
És a legfontosabb: következő előadás,a mire megyek: március 1., szülőszoba-látogatás. No ez nagyon érdekel! Nem jössz??? És te, Lara???

Zsebi, gondolom jógára még mindig nem jöhetsz, mi?

Kendősök!
Április 1. 16 óra megbeszélve a csajjal. Azt modnta, 6-8 embernél több nem menjen, mert különben nem tud mindenkivel foglalkozni, és akkor meg az egész nem ér semmit. A helyzet az, hogy mi (Vikka, Hanee, Pipocs+1 (?), Gemini+1, Viki, Mircimarca és Oxigén) már így is 8 v 9-en vagyunk, és akkor Rokicát, Bogárkát és Vandát még bele se számoltam.

Megoldás lehet még, hogy valakinek nagy lakása van, ahova mindannyian beférünk, és akkor ott tarthatnánk, és a csaj is maradna több időt, hogy tudjon mindenkivel foglalkozni, csak ehhez tényleg kellene egy nagy lakás. És akkor mondjuk megbeszélhetnénk akár a péntek 5 órát is, Rokica is odaérne, és mindenki jöhetne, aki a 8 főbe már nem fért bele. Valaki tud segíteni?
Ha ez összejön, akkor viszont mindenkinek előre be kellene szereznie a kendőt, hogy tudjon mivel gyarkorolni. Ha valaki bevállalná, tök jó lenne, de mi 34 nm-en élünk, egy kicsit sűrűn lennénk a lakásunkban.

Gem
19+6
gemini

Johanna,
a dokim Mészáros Gábor a Kútvölgyiben.

Lányok,
Én is voltam dokinál a folyás miatt este. Megvizsgált és kikérdezett alaposan, hogy milyen (nem szúr, nem csíp, nem ég, nem büdi). Ő is mosolygott és megnyugtatott. Szóval semmi gáz, csak én is túlaggódtam a dolgot Kép

Más: ma reggel 3 kopogtatást éreztem a hasamon. Lehet, hogy a babám volt? Még csak 15+3 vagyok, bár az uh szerint 1 héttel nagyobb a koránál. De semmi máshoz nem volt hasonlítható. Azóta nem éreztem semmit, bár autóban vezetés közben nem igazán erre figyel az ember.

Lara

Lara

KépKép
lara77

Gemini,
megpróbálhatjuk a márc.1-ét. És akkor tutira nem neked lesz a legkisebb pocakod Kép

Lara

Lara

KépKép
lara77

Lara!

Örülök, hogy Téged is megnéztek! Akkor legalább Ti is nyugodt szívvel feküdhettetek le este. Kép
Szerintem simán lehetett a Babád! Én is éreztem már ilyenkor (sőt, korábban is)hasonlóakat, amikben sokszor nem voltam biztos. Így utólag, már biztos vagyok benne, hogy akkor is Ő volt. Na meg főleg, ha még nagyobbnak is gondolják! Kép

Gem!

Elkezdtem gondolkodni a nagyszobánkon Kép, de igazából mi is egy 59m2-es lakásban lakunk, ami nem túl nagy. Asszem szűkösen lennénk. Kép Tele van bútorokkal, meg egy-két elég méretes terráriummal is, de remélem valaki jobb "kéró-paraméterekkel" rendelkezik!

Kép

Viki
vikó

Sziasztok!

Gem: Nálunk van-lesz-lenne hely, de nem Budapest. Az baj? Fót és most még szinte csak auóval megközelíthető.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Kednősök!
Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy olyan lakás legyen, ahol nincs állat, mert oda nem tudok jönni. Köszi

Gem
19+6
gemini

Oxigén!
Hát én(mi) speckó nem tudom megszervezni a kijutást!
Gem
gemini

Nálunk állat is van, kicsi is a lakás, és Fótra sajnos én sem tudok eljutni (könnyen)...ajjajjaj

KépKép
vikka

Sziasztok Lányok!

Örülök, hogy úgy néz ki, ma mindenkinél minden ok.
Én nem akarok beleszólni ebbe a hordozókendős dologba, de szerintem ennek a tanfolyamnak pont az lenne a lényege, hogy minél több kismamit elkápráztasson a kendő hasznosságával, és meggyőzzön, hogy ott vásároljátok meg a Mini Manóban. Ha pedig mást is vásároltok mellé, az még jobb. Ezt csak azért írom, mert ha én szervezném a tanfolyamot, tuti nem örülnék, ha ilyen ötletekkel bombáznának. Kövezzetek meg, ha nincs igazam.

Judyt!

Aranyosak a manók. Mi a 13. héten láttuk őket úgy igaziból egyben. Azóta csak részleteket látunk, a videón pedig nem látszik szinte semmi. Néha összetévesztjük a veséket a szemekkel, a gyomrot pedig a szájjal Kép

Annamari
24+6

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Kendősök:

Én szivesen felajánlanám a lakásomat, jó nagy, beleférünk, az Újpest Központi metróval szinte szemben van, tehát könnyű odajutni, DE van két macska meg két futóegér... szőnyeg viszont nincs, úgyhogy ki lehetne zárni őket a nappaliból. Gem, neked úgy se jó? Allergiás vagy?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Gemini Kép
Aranyos vagy, hogy próbálsz lehetőséget keresni, de szerintem is maradjatok annyian, amennyit elvállalt a kendős-néni Kép ott, a Minimanóban. A helyszín változtatásával felborulhat minden. Aki már nem fér bele a csapatba, annak is lesz még alkalma erre a tanfolyamra. Kép
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Bannamari!
Bocs, nem vagyok túl jó kedvemben, de azért annyit megjegyeznék:
1. Az ötlettel nem én bombázom a csajt, hanem ő kérte, hogy lehet-e valaki lakásán.
2. Szerintem igenis szimpatikus, hogy nem csak az üzleti szellem vezeti, hanem a jólélek is, hogy abban a másfél-2 órában mindenkivel rendesen tudjon foglalkozni. Szerintem is sokkal többet ér 8 embernek rendesen megmutatni, hogy s mint kell bánni a kendővel, mint 15 emberrel szerencsétlenkedni, és arra hajtani, hogy a boltból minnél több dolgot rájuk lehessen sózni.
Ez az én véleményem.
3. Kifejezetten tisztességesnek tartom, hogy inkább tart külön tanfolyamot kétszer 6-8 embernek, mint egyszerre 15-nek, mert ő ugyanúgy megkereshetné ugyanazt a pénzt másfél óra alatt, mint kétszer másfél óra alatt, de mégsem teszi! Szóval ismét csak a csaj pártját kell, hogy fogjam.

Ami pedig a helyszínt illeti, maradjunk abban, hogy a lakáskérdés megoldása tényleg bonyolultnak tűnik, úgyhogy maradjon az eredeti helyszín. 8+1 fővel (Pipocs vendége még kérdéses).

Rokica: ha beesel, várunk.

Gem
19+6
gemini

Sziasztok!

Gem!
Nem azt mondtam, hogy a te ötleted volt a lakás, hanem, hogy én rögtön azt láttam a tanfolyam mögött, hogy ez nekik egy üzleti lehetőség. Még akkor is, ha nem ott tartanák a minimanóban. Persze a csaj tisztességét egyáltalán nem kérdőjeleztem meg, veled pedig semmi bajom nem volt.
Amúgy szerinted miért indítanak egy ilyen tanfolyamot?

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Bannamari!
Bocs a félreértésért.
Szerintem a csaj egy kicsit a megszállottja is lehet ennek a kendő-ügynek, de mindenképpen üzlet is van mögötte. Bár máig nem világos számomra, hogy ő milyen kapcsolatban áll a bolttal. Ezt csak ők tudják.
Gem
gemini

Gem!
Milyenk lakás nagy is, állat sincs (csak egy 20 hós embergyerek Kép ), kijutás ... háát elvileg megy bkv-val is (3-as busz+50-es kisbusz fel a dombra), de kocsival egyszerűbb. Persze 3 emberért le tudok menni a 3-as megállójába is (ha el tudom addig passzolni Petrát).
Szóval én benne vagyok, gondolkodjatok!

Johanna!
Igen, igen! Volt málnalevéltea 34. héttől napi két bögre, és beszélgetés a babával, ami azért érdekes, mert pont említettem neki ezt a 4 órát, mondtam, hogy annyi azért legyen (mert Streptococcus B miatt kellett - volna- kapnom 2 antibiot, és ezt csak 4 óránként lehet), de ő pontosan értette, így a második szuriról már lekéstünk Kép (ezért sajna ő kapott 3 napig, amíg ki nem derült, hogy negatív)!
Aztán, hogy ez hatott, vagy szerencsém volt, ki tudja?

Bogárka (22)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Viszketősök!

Ma olvastam az egyik Kismamában (sikerült megkaparintanom a bababörzén az összes 2004-es számot, és most azokat böngészem állandó jelleggel), hogy viszketegség a terhesség alatt lehet epepangás eredménye is, és az epére a borsmenta teát javasolják, ez csillapithatja a viszketést. Szerintem megéri kipróbálni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?