Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Jöttem ide hozzátok, ha befogadtok!Kép
14 hetesek vagyunk a pocilakómmal, ő az első babám, nagyon várom!
a pocim már nő, alig várom, hogy érezzek magzatmozgástKép
augusztus 16-ára vagyunk kiírva.

Zsófy
zsófy

Sziasztok!
Ma is volt pici barna, de kevesebb, mint tegnap. Dokit nem hívtam, max, ha holnap is lesz. Tényleg nagyon minimális volt, ha nem figyelem, nem is veszem észre. Ez még belefér az utroról való leszokás közepette, legalábbis remélem... :/

Rita77,
cisztát keresett anno, azt nem talált. Gondolom észrevette volna eközben, ha lenne hematóma. Kicsit szófukar a doki. Azzal nyugtatom magam, hogy biztos minden ok, azért nem dumál sokat...

Mzx-Móni,
rászállok a dokira legközelebb, mert aggaszt ez a méhlepény hollét.

Tündérke26,
ez az uh-d a földszinti uh-ban volt? (Ott vesznek fel videóra, cd-re, dvd-re, ha kérem?)Vagy a saját orvosoddal a rendelőjében?

Ilyen hüvelyi szurkálások nekem is vannak, de pár pillanat alatt elmúlik. Meg néha azt érzem, mintha ki akarna jönni a méhem a hüvelyemen keresztül, mintha ránehezedne.

Én még nem híztam semmit, jó még az elején vagyok. Kép De ahhoz képest, hogy korábban a rápillantástól is híztam, most 2 havi fekvés után 3 kilót fogytam, pedig ettem rendesen. ??? Furi.
Pár napja, mióta elmúlt a hányingerem még annyira sincs étvágyam, mint eddig. A kedvenc kajáimra is fújkodom, legszívesebben nem ennék semmit.

Falina
12+5
falina

Pizzamama!
Nálunk is csak nekem és az apjának rugdos a baba, de leggyakrabban mégis csak nekem. Idegeneknél tök' óvatos és semmi, de semmi, úgy érzem, meg van illetődve. Amúgy a hasam még nem olyan nagy, pedig majd' egyidőben vagyunk. Szerintem az is számít, hogy nem voltam egy nádszálKép

Jut eszembe, ma voltam orvosi vizsgálaton, először láttam az orvost, akit Istvános topikban ajánlottak. Ott kerestem, mivel a kórház is itt van a közelben és be szoktam nézni az oldalra. Nem csalódtam, hogy megfogadtam többek tanácsát, eldöntöttem, hogy nála fogok szülni, teljesen odavagyok, 1000% bizalom. A legzavarbaejtőbb az volt, hogy kíváncsi volt rám, milyen a terhességem, a munkám okoz-e gondot, esetleg másvalami stb-stb. Beszélgetett velem, mintha senki más nem lenne a mai napra, mint én, pedig kora délután mentem és folyamatosan jöttek-mentek a páciensek - egyébként teljesen jólfelszerelt és kulturált magánrendelő és én a magatartásától rendesen zavarba jöttem. A búcsúzásnál kézfogás és "örülök, hogy megismertem" - egész levett a lábamról Kép
Hozzá vagyok szokva a "kérem a következőt", elhadarod a mondókád, becsúsztatod amit gondoltál, kezedbe nyomja a papírod és kituszkol az ajtón magatartáshoz és másnap még csak meg sem ismer... Nem hiszem, hogy csak a magánrendelés teszi a nagy különbséget!
Mondjuk az első vizsgálaton túl kellett esnem, már nagyon utálom a "vetkőzzön le deréktól-t", de volt egy hetes Canesten kúrám, valamint folyamatosan a megrövidült méhszájról és ilyenkről kérdezgettem, mivel egyik leletemen sem voltak eme topikban tegnap-tegnapelőtt emlegetett adatok és így meglehet, hogy bogarat ültettem a fülébe... jelen esetben nem volt miért aggódnom, ma rendben voltam.

Amúgy a kis kolléga 23hetes és 2 napos, viszont a méretei és súlya 24hét 3 naposnak felel meg, iszonyú büszke vagyok rá, kis vasgyúró, csak ne legyen semmi gond!

Splendida!
Én is 75 kg-ról indultam és 83-nál tartok. Az utóbbi két hétben két kiló és délután szinte csak fánkot akarok enni. A zöldségnap nem botorság, célszerű kipróbálni. A védőnő nekem is felrótta a plusszt, mintha legalábbis megdupláztam volna a súlyomat (pedig a dohányzást is azonnal abbahagytam és jött kis nassolás az első két hónapban)... meg kell nézni, hogy ki mondja! Amúgy most megyek terheléses cukorra 1 héten belül...

Hmm, mellbőség, az első 3 hónapban 2 számmal nagyobb, majd most az ötödikben újabb egy szám. Akkora leszek mint egy fejőstehén! Ha nem hordanék melltartót, már a derekamnál járnának, így még tartják magukat az izmok... egy darabig. A héten kezdem el a kismamatornát, biztos jó lesz. Egyik ismerősöm sem járt, nem tudom ez nagy bűn-e? Pont ezért én sem nagyon sürgettem a dolgot, de az izmaim kezdenek nagyon ellustulni.

Zsófy! Üdv. a csapatban!

Na, megyünk aludni!
timmba

Hali!

Tegnap voltunk dokinál. Babóca jól fejlödik, és 100 %, hogy kisfiú, ugyhogy a tábliból egyelöre ki is vehetjük a Gerda nevet. Kép
A pocikeményedésre azt mondta, hogy Magnerot mellett nem szabadna, igy emeltük az adagot, és tegnap megbeszéltük Zurammal (ma pedig itt is bejelentettem a munkahelyen), hogy az elözetesen eltervezett helyett csak jövö hét péntekig dolgozok.
És még mindig faros a lelkem, és ha nem fordul be, csaszi lesz. Kép Persze, ha az ö és az én egészségem ezt kivánja, akkor inkább ez legyen, csak semmi infom nincs se magáról a csasziról (jó, láttam már egy videót császármetszésröl) se az utána való gyógyulásrol, stb. Legközelebb mindent elmesél a doki, akkor Kispapimnak is be kell jönnie, mivel papás szülést tervezünk, igy tart egy kiselöadást Kép

Falina Kép
Bár nem tölem kérdezted, de én is a Söfibe járok. Az UH a földszinten van, és lehet kérni videot (neked kell kazit vinni) ez 2000 pénz, meg állitolag képet is, aminek nem tudom az árát, és én is csak 3 hete tudtam meg...

Tünde Kép
Villányiról nem tudok semmit, talán a Söfis topicban...

Zsófy Kép
Üdv közöttünk, jó pocakosodást.

Puszka mindenkinek
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Rokica!
Hát, lehet, hogy öt körül odaérni azért egy kicsit húzós lenne. Már nem nekünk, hanem neked, mert tulkép a feléről lemaradnál.
A gond az, hogy én is azt szerettem volna, ha egy kicsit később kezdődik (én a fél6-ot kértem, mert általában negyed6-ig dolgozok), de a csajszi azt mondta, hogy a boltban, ahol tartja a tanfolyamot, nem örülnek neki, ha túl későn kezdjük, mert 6-kor zárnak.
Szóval gondold meg, mi szívesen látunk, csak nem biztos, hogy neked így megéri.

Bogárka!
Egyelőre kérdőjelesre beveszlek, és várok még holnapig, hogy hányan jeleznek vissza. De szerintem menni fog a dolog. Kép

Hanee!
Hogy tréfa-e az április 1.? Hát, nem is tudom... te gyere el, aztán majd meglátod ...Kép
(számítok a jövő heti összefutásra)

Zsófí!
Isten hozott picuriddal együtt!

Gem
19+5 Kép
gemini

TimmbaKép
(aki szinten Timi mint en)
hat nalam is sajna jottek fel a kilok, pedig megvolt a tartalek.. nekem meg csak hanyingerem sem volt az elejen, szoval meg ott sem veszettem semmit. nem baj, annyira nem banom. A gyumi/zoldsegnapot tologatom, de megprobalom. Meg sosem birtam ki csak gyumin, attol tok meg tudok ehezni.. En most a turos korszakomat elem (turo+tejfol+mez+kis kanal baracklekvar...hmmm minden nap be kell kanalaznom egy tallal, annyira isteni!!!) De sajna nem birom edesseg nelkul, es ezzel potolom. Terheleses cukor nalam csak a 26.heten. Ugy lastzik ez mindnhol mashogy van.. Hova jarsz tornazni??? En a Tapaine kazettajara neha mozgok kicsit, jobb a semminel, de alapvetoen hianyzik a mozgas, eltunyultam..

JudytKép
Gratulalok a fiusereghez!! Mar is eldolt hogy ferfiuralom lesz Kép varjuk a kepeket!!

Mar en is tok reg (lassan negy hete) nem lattam Boribabat.. ugy megkukkolnam, talan csinal egy uh-t a dokim. De mondjuk az hogy mindennap ficankol nekem, az nagyon megnyugtato es szuper erzes. Mostmar ha rarakom a kezem a pocimra, mindig rug nekem egyet-egyetKép

Vki volt mar a Lehet uti Babadiszkontban??? Erdemes elnezni? Mostmar korbeirodalmaztam a babakocsi temat, de eloben is latni akarom oket!!

Na szep napot mindenkinekKép
Timi
(23+1)
splendida

Gemini!

Én a tudok egy-két használt babaruha boltot, az egyik a munkahelyemmel sréhen van mégpediglen a II. kerület Lövőház utcában, itt nagyon szép rucik vannak, aztán a Mester utca elején a villamos megállóban is van egy hely ott is vannak helyes bébiruhák, ja meg a Fény utcai piacnál az Auguszt cuki mellett is van egy lelőhely.

Betti!
Még semmit sem mutogat magából a Manó és azért mire készültök?
Nálunk már négy hónaposan úgy mutogatta magát teljesen szanaszét volt a lába aztán a múltkori uh-nál ismét mintha csak mutogatná magát, tessék nézzétek mi van a lábam között, úgyhogy ha nem akartam volna tudni akkor is úgy látszott neki mindene, hogy csak na. Egyébként fiút vártunk, mert már van egy nagy lányunk és ő öcsikére állt be. Ja mondjuk nálam is szépen befészkelte magát keresztbe, és jó lenne ha lassan elindulna a kis feje lefele, mert keresztbe még nem jött ki baba.
A Shöpf Méreibe fogok szülni, nem ismerem a kóházat, de majd lesz összehasonlításom az Istvánnal (a lányomat ott szültem).

Minyu!
Én sem láttam a cukros eredményemet, csak a szülésznőt hívtam fel és ő mondta, hogy teljesen jó lett.
Várom a híreket, hogy mit mond a dokid, szerintem olyan 1 kg vagytok már Ti is. Nekem is inkább olyan hullámzóan mutogatja magát, szóval nem igazán van az az örült mozgás és mivel keresztbe fekszik igy talán a lábait érzem lent. Olyan mintha kopogtatna néha belülről, hogy hahó Mami itt vagyok.
Pusza Patri
patri

Hanee,

elfelejtettem tegnap... én sem járok a Dunakeszi Auchanba, csak éppen ott dolgoztunk, és akkor láttam, sajnálom.

Ne aggódj,nem a mellmérettől függ, hogy tudsz-e majd szoptatni, nekem is 80B volt, de én nem gondoltam soha, hogy az kicsi lenne Kép

Gemini, nekem jó az április 1-je, remélem akkor már nem dolgozom (de nálunk minden bizonytalan), ha mégis, majd akkor is szabadulok..
Nekem anyukám fog kendőt varrni, a Nandu honlapon volt leírás, nem bonyolult, bár én képtelen vagyok két csíkot is összevarrni Kép

Judyt gratula a kiskukisokhoz!

KépKép
vikka

Sziasztok csajszik!

Sygnum:
Tegnap ezt előadtam a páromnak is és ő közölte velem, hogy "most igy akarod nem tudományos alapon megmagyarázni hogy lányod lesz?".. pedig én tényleg nem, csak ezt vettem észre és ránk is igaz, hogy a Krampuszka nem mutogatja a fenekét, hanem takargatja.. lehet, hogy lányok genetikailag is szégyellősebbek, mint a fiúk (ez a kisgyerekeknél is általában igy van)? Nem tudom, nem hiszem hogy erre van tudományos magyarázat, de minden esetre érdekes.. Ákos csak azért mondta amit mondott, mert nem akarja hogy belelovalljam magamat, hogy lányunk lesz (mivel nem 100%) és aztán kiderüljön hogy fiú.. Kép

Tündérke:
Nekem van egy olyan érzésem, hogy az ultrahangodat nem megfelelően csinálták meg. A 20. heti a legfontosabb ultrahang és ez mond a legtöbbet a babáról (mindennél többet!) Nem csak arról van itt szó, hogy megnézzék a belső szerveket, hanem le is mérik a babát, amivel meg tudják állapítani, hogy megfelelő fejlettségű-e. Csodálkozom rajta, hogy nálad ezt ennyire trehányul csinálták meg és egyből küldenek is a korionbiopsziára.. mintha az orvos mindenáron azt akarná. Pedig nem vagyok meggyőződve róla, hogy indokolt! Ha kiderülne, hogy fiatalabb vagy egy héttel, az AFP értékedet is újra kellene számoltatni és lehet hogy kiderülne, hogy kutya bajotok.. persze gondolom mostmár mindenképpen megcsináltatod, de én csak a fejemet csóválom innen a székemből, hogy minek tesznek ki téged, pedig én már szinte látom, hogy itt csak az orvosok figyelmetlensége miatt kerül erre sor.. mellékinformációként elmondom, hogy én az ultrahangon legutóbb majdnem fél órát feküdtem bent! Voltak előttem többen is, de az orvost nem érdekli. Mert fontos. Többször alaposan megnézte és ez önmagában semmi, nekem is végigmutogatta, hogy lássam! a szivet, a gerincet, a vesét, a gyomrot, a combcsontot, a karjait, a fejecskéjét, a szemüregeket és a fenekét is.. bent volt párom is, aki mozizhatott közben, persze neki nem sokat mondottak ezek a dolgok, de rákapcsolta a szivhangra is, amire azt mondta, hogy szép szabályos.. ezek mind fontos dolgok, a kismama megnyugtatásáról már nem is beszélve! Én a helyedben jól elmennék egy 4D-s ultrahangra, mert nem biznék meg az orvosaimban ilyen trehány ultrahangvétel mellett.. Bocsi hogy ezt igy leírtam, de ez az igazság!

Zsófy:
Üdv köztünk! Zsófi: közvéleménykutatás: Te hány éves vagy?
És ugy egyébként is.. ki hány éves?

Pizzamama, Timbba:
Rájöttem! Vagyis gyártottam egy elméletet erre is, hogy miért csak nektek rugdos a baba!
A baba ugye felismeri a szülei hangját, ezt tudjuk. Az érintését ha belegondolunk nehezen, hiszen nem közvetlenül érinted őt meg. Viszont! A baba felismeri az energiaáramlást is.. én jártam tai-chizni és tudom, hogy ennek nagy jelentősége van (és terhesen pl. nem is szabad chi-kungozni). Szerintem a magzat érzi a kezünk energiáit és "auráját".. számára természetes az anyja keze, hiszen annak ugyanolyan energiamezője van, mint annak, ami őt körbeveszi (hiszen az egy test). A papájáét pedig valószínüleg megismeri egy idő után.. ráadásul! a papája hasonló szeretettel nyúl a pocakhoz, mint a mamája, hiszen az ő babája van bent. A hangulatunk és gondolataink képesek megváltoztatni az energia milyenségét és feltehetőleg az apája sokkal máshogyan nyúl hozzá, mint mondjuk egy munkatárs, akinek ez a baba alapvetően nem jelent semmit, vagy legalább is nem sokat. Ebben szerintem tuti van valami, csak persze alátámasztani nem lehet Kép
Vagy túl sok stargate-et néztem?? Kép Kép

Minyu:
A császár miatt ne aggódj! Én tutira császárra itélt mondom ezt neked, engem is megnyugtattak efelől.. a császár után való gyógyulás állitólag csak abban más, hogy nem lent, hanem a hasadon kell gyógyulnod. Tudsz ülni, mert nincs gátmetszésed, de a hasad fáj. Nem vézel, mert nem szakad fel lent, de van egy mütéti sebed.. nem tágul ki a hüvely és nem kell elhúzódó szülés miatt szenvedned, viszont nem is éled át az élményt.. bevallom ez a pont az, ahol engem az élmény kevéssé érdekel azért cserébe, hogy pikk pakk vérmentesen és gond nélkül megvan a dolog.. mostmár annyira megbarátkoztam a gondolattal, hogy nagyon. A babámat csak kikapják, nem kell átverekednie magát a szülőcsatornán, igy a feje sem deformálódik el és sem ő, sem én nem fáradunk ki. Állítólag a császár után adnak injekcióban olyan hormonokat, amik segitenek a "szülés utáni" dolgokban, igy a tejecskéd is ugyanúgy elindul, stb.. ráadásul lehet szülni spinális érzéstelenítéssel, tehát a babát kapásból te kapod a kezedbe elsőnek (ha elér odáig a köldökzsinór). De az egész nem tart tovább 20 percnél (rossz esetben 30) és a papi is ott lehet a közeledben ugyanúgy.. arról nem beszélve, hogy még picike a babád, simán befordulhat még.. ilyenkor még forgolódnak a pociban ide-oda, majd a 30. hét körül kezdj el aggódni.. egyébként valaki írta, hogy vannak ilyen lámpás módszerek amikkel meg lehet őket fordítani.. amiben lehet valami, hiszen a fényt érzékelik és lehet, hogy mennek is utána.

Hú csajok olyan kakaót csináltam magamnak, hogy ha ettől nem lesz székrekedésem, akkor már semmitől Kép

Gem:
A jövő heti összefutás teljesen ok! Melyik nap? És mikor? Nekem bármelyik jó, mert már itthon vagyok, szóval rugalmas tipus.. de ha jót akarsz magadnak ne délre beszéld meg, mert az ebédidőd akkor el fog húzódni délután négyig Kép Kép

Az én Kiskrampuszom ma csöndben van.. nem is rugdosott még.. biztos alszik Kép

hanee (20+1)
hanee

Sziasztok,

Judy: gratula a kissrácokhoz. Ezek szerint egy petéjüek... vagy ez még nem biztos ilyenkor. Nem vagyok egy nagy genetikus...

Bogárka: én továbbra is Benedeket pártolom. A Donátot hogy becézed? Azért adtok egy másik nevet is neki mögé? Bocsi hogy ilyeneket kérdezek, de én mindenképpen két nevet adok, hátha az egyik nem jön be neki....

Gem: gratulálok a szép AFP-hez. Ez tényleg egy tökéletes eredmény. Minden adat a helyén van. És ráadásul kaptál is egy csomó negatív szócskát is a leleten nemde? Tényleg van egy szám, az mennyi neked. Jobb oldalon van felül, hogy hányból hánynak lesz beteg a gyerkőce. AZ a mérvadó, annak kell 200 felett lenni a Kútvölgyiben és akkor tökéletes....De az adatok alapján ott legalább 2500-nak kell szerepelni, ha nem többnek...

MJ-Móni: hát szúrkálás az nekem is van bőven.

Sőt amolyan nyomás, fájdalom nehézség stb is...

Más kaptam antibiotikumot, attól pedig a gombák elszaporodtak, megőrülök. Én aki nem szedek gyógyszert gyógyszereken kell hogy éljek?? Hát ezt nem hiszem el. Orvostudomány ide vagy oda, némelyik gyógyszer többet árt, mint használ.... Vagyis több a mellékhatása mint a rendes hatása...

Más: tegnap olyan szép folyásom volt, hogy azt hittem ott sírom el magam. Utána sem elötte se semmi, de akkor ott egy pillanat alatt, minden fincsiség kijött belőlem. Dokim szabin. Még egyszer nem megyek idegenhez. Mert múltkor is valami állat vizsgált meg.... Fúj....

Zsófi: örülünk néktek....

Mircimama: ügyi voltál a cukorterhelésen. Ha jól emlékszem te sem tömöd magad egyébként cukorral. Ugye. Örülök, hogy neked is Zsebid van... akkor már két Zsebibaba fog születni. Nálunk a kedvesem vezetéknevéből képeztük....És annyira aranyos, hogy rajtaragadt... Azért néha ficánkának is hívom, mikor beindul a drága.....

Hanee: jövő héten mikor is van összefutás. vagy az rám nem vonatkozik??

ZSebianyukája

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Gemini!

Köszi, nekem jó lesz Bolondok napján is bénázni. Kép Igaz én is 5-ig dolgozom, de akkor aznap eljövök hamarabb, és kész. Kép

Judyt! Kép

Szép nagyok a Kisfickók! Szuper!!!

Minyu! Kép

Nektek is gratula a Kisfiúhoz!

Hanee! Kép

A tejci nem függ a mellmérettől!
Egyébként nekem már egyik eddigi melltartóm sem jó rám, de az egy számmal nagyobbakat is elkezdtem kinőni. Kép

Zsófi!
Örülök, hogy csatlakoztok! Érezzétek jól Magatokat! Kép

2 napja lefekvés elött megiszom egy jó bögre forró csokit (kakaó is jó) és azóta nem kelek fel annyit (jó, nem túl hosszú idő ez, de eddig bejött Kép), csak tényleg pisilni, de rögtön vissza is tudok aludni.

Ma viszont görcsölget a hasam, és többször rohantam a wc-re, mert azt hittem nem érek oda időben... aztán végül semmi. Nem tudom mi lehet. Remélem nem valami betegség! Nem szoktam beteg lenne, nehogymár pont most jöjjön össze!

Szép napot mindenkinek!

Viki(20+3)
vikó

Sziasztok KépKép

Judyt KépKép Minyu KépKép
Gratulálok a kiskolbászosokhoz KépKépKépKép!!!
Kép

Gemini Kép
Még én is gondolkozom a kendős dolgon, hogy lehet felmegyek Bpestre akkor Kép. Írnál nekem egy mélt, hogy hol van helyileg pontosan (cím), ha megkérlek? Milyen kendőt lehet ott venni (már ha van ebből több fajta)?

Hanee Kép
Egy kolléganőm babája is nagyon szégyenlős volt, nem akarta megmutatni magát az istenért sem. Aztán egyszercsak sikerült elcsípni a micsodáját Kép és kisfiú KépKép. Mindkét nemnél vannak szégyenlősök Kép.

Zsófy Kép
Üdv köztünk KépKép. A baba mozgását jobban lehet megérezni, ha háton fekszel és figyelsz a pocidban zajló jelekre Kép. Ahogy nő a baba és erősödik, az ember lánya egyre biztosabb abban, hogy Ő mocorog és nem csak a belei űznek tréfát vele Kép.

Vanda
18+6

Vanda

Kép
vanda

Patri!
A Lövőház utca hány számban van az a bolt? Csak mert oda ki tudnák ugrani ebédidőben is! Mostanában egy-egy darabot már elkezdtem vásárolgatni, és annyira feldob, teljesen rendbejött tőle a lelkem.Kép

Hanee!
Most még bármelyik nap jó. Bár jobban belegondolva a csütörtök lenne a legjobb!

Zsebi!
A 21-triszómia szűrésre gondolsz, vagy máshol keressem a számot? Jobbra felül hol?

Gem
19+5
gemini

Tündérke Kép
Én a Villányi dokiról nagyon pozitívakat olvastam KépKépKép Mindenki dícsérte kedvességét és a mintavételnél az ügyességét. Ne izgulj!!!
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vanda!
Itt találsz mindenféle infót. http://www.bababolt.com/
Sajna nem tudom, hogy tudsz-e hozzánk csatlakozni, mert már 8-10-en vagyunk (még várom Pipocska visszajelzését), és elvileg 6-7 emberes a tanfolyam.
A weboldalon van egy március 1-jei időpont, bár részemről jobban szeretném, ha csatlakozhatnál hozzánk. Még visszatérünk a dologra.

Gem
19+5
gemini

Gemini Kép
Köszi a linket Kép Jól van, nem probléma, úgysem tudom még biztosra. Ha másképp nem, majd megosztjátok velünk Ti az itt tanult kendős trükköket az áprilisi talin, okés Kép?
Vanda
18+6

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok,

Johanna:
Ez az összefutás Geminivel ilyen egyéni akció, de ha akarod veled is összehozok egyet Kép Most ráérek... Kép

Vikó:
Nagyon jópofák vagytok mindannyian a mellmérettel kapcsolatban.. leírjátok, hogy nem a mellmérettől függ, hogy mennyi a tej, aztán rendszerüen mindannyiótok azt írja le, hogy hány számmal lett nagyobb a melle.. ez nem valami megnyugtató, lássuk be Kép Nekem egyáltalán nem nő, nem csak picit, vagy lassan, hanem egyáltalán nem.. szerintem.. ugyanazokat a melltartókat hordom. Szóval gondolhatod, ezek után nem túl megnyugtató, hogy leírjátok, hogy nektek meg A-ról C-re nőtt, de már a C is kicsi... Én is akarok tejcsárdákat! Kép

Gemini:
Akkor legyen csütörtök! Csütörtök mikor?

hanee (20+1)
hanee

Hanee!
Csüt 12.30 Batthyány templom előtt?

Gem
gemini

Szija....

Lányok, Ti nem dolgoztok. hogy csak igy ráértek talizni?

Gem: igen arra gondolok... ott neked mennyi van?

Mikor lesz már végre nagy nagy mindenkire kiterjedő tali??? Már várom....

Ma védőnéni... azt is várom, mert nagoyn rendi a csajszi.. annyi kérdésem van, hogy csak na.

Mellméret: hát nekem sem óriási, sőt mondhatnánk elöl deszka hátul léc. na ahhoz képest nőtt, melltartóról szó nincs,még életemben nem hordtam, csak pasifogáshoz.. na de utána jött a nyafogás. hahahahahah:-))

Szóval én sem aggódom, tejcsi lesz, pont amennyi kell a babócának...

Zsebianyu

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Hanee!
Az elméletedet megcáfolja a fiam esete, aki nem akarta mutogatni magát, annyira szégyenlős volt. Még Győrfi dr. sem tudta megmondani biztosan 22 hetesen 4D UH-on Kép. Aztán az utolsó kép ott maradt a monitorán, már majdnem kimentünk, amikor ránézett és felkiáltott: hiszen ott a pöcse Kép. De csak a véletlennek köszönhető volt, hogy meglátta. De azért jó az elméletgyárásod Kép.
A császáros dolgokat egy kicsit megcáfolnám: a császár után is vérzel hüvelyen keresztül, mert a méhlepény helye ugyanúgy egy hatalmas seb, ami bizony vérzik ugyanúgy, mintha hüvelyi szülés lett volna. Főleg szoptatáskor, amikor a méh húzódik össze... Szóval ez szerintem ugyanolyan, mint hüvelyi szülés után (saját tapasztalatom és a barátnőim elmondása alapján).
A műtőben nem kapod kézbe a babát,mivel ki vagy kötözve (folyamatosan nézik a vérnyomást, az a karodon van, az ujjadon pedig az a kis érzékelő,amivel a szívverést is ellenőrzik). Meg amúgy sem lenne jó, ha egyszercsak kalimpálni kezdene az ember lánya,miközben a hasában turkálnak. Szóval esetleg odaviszik a fejedhez, puszit lehet adni, meg nézegetni, de nem adják egyből kézbe. Attól függ milyen spinált kapsz, hogy mikor veheted kézbe. Van amelyik után 24 órát kell feküdni, szigorúan hanyatt fekve, van amelyik után rövidebb idő után meg lehet próbálni felkelni (ami nem biztos, hogy sikerül). De az biztos, hogy egy darabig nem ajánlatos mozgatni a fejet és sok folyadékot kell inni.
Nekem 50 percig tartott a műtét (a fiamat 10 perc után emelték ki, utána engem "stoppoltak"), de úgy tudom tényleg csak kb. 30 percig tart az egész.
Bocs, hogy ilyen kegyetlen voltam Kép! Remélem azért nem hangzott nagyon ijesztőnek amit írtam, túl lehet élni ezt is Kép!

Minyu!
Még sok idő van, a baba bőven befordulhat még Kép. Beszéld meg vele, illetve vesd be a lámpás vagy a négykézlábas praktikákat.

Zsófy!
Üdv közöttünk Kép! Én aug. 17-re vagyok kiírva, majdnem egyidősek vagyunk.

Én elkezdtem Utrogestant szedni, barnázok még mindig, de még mindig nem tudni mitől. Kedden megyek újabb vizsgálatra, addig türelmes leszek.
Üdv, Virág 14+1
virga

Judyt!
Gratula a fiúkhozKép Kép!!

Johanna1975!
Én azért érek ennyire rá, mert még itthon vagyok táppénzen. Jövő héttől nem leszek ennyire virgonc Kép vagy inkább Kép.

Virág
virga

Hú Virág,

Nem lettem én sem feldobva... bár nem tudom még, hgoy milyen szülésem lesz...de azért jó hallani a császárról is... Eddig nem is gondoltam rá, hogy nekem az lehet. De olvastam, hogy ha valaki vékony és gyenge a medencealapja, akkor is jó esélye van rá. Hát majd meglátjuk még van legalább 16 hét hátra.. az a minimum...

Zsebi

Kép
Kép
johanna1975

Bocs, nem akartam senki ijesztegetni Kép. Csak gondoltam kijavítok pár dolgot,mivel én is és barátnőim is császárral szültünk, tehát van tapasztalat.
De azt senki sem tagadhatja le, hogy a szülés nem egy könnyű dolog, akár hüvelyi, akár császár. Mindkettő fájdalmas az esetek nagy részében, de utólag már úgysem számít Kép.
Virág
virga

Gemini!

Ezek szerint Te is a környéken dolgozol? Az bizti, hogy az ember lelkének jót tesz ha vásárolgat a Manójának.
A házszámot nem tudom, de Mix-max a neve és a Széna tértől elindulsz a Lövőházba van a Fény utcai piac kereszteződés, aztán mész-mész és a Káplár utca előtt van. Ja és a bal oldalon van egy Állateledeles mellette, szerintem megtalálod.
Sok sikert a vásárolgatáshoz. Aztán ha vettél valamit beszálolni róla.
Merre dolgozol?
Patri
patri

Virga!
Ez tetszett, szimpi a doki!Kép

Johanna!
Hát nekem ott sajna csak 676 áll. Egyáltalán mit szűr ez a teszt?

Patri!
Én a Batthyány tér közelében dolgozom. Szerintem holnap átugrok a boltba. Köszi mégegyszer!Kép

gem
19+5
gemini

Hanee! Kép

Ne haragudj, lehet, hogy a második bekezdést kihagyhattam volna... Kép De az első mondatoma lényeg!!! Kép Nem függ mellmérettől!!! Anyukámnak sincs pici melle, nőtt is a terhességek alatt, aztán csak pár hétig ment a szopizás! Na, mostmár aztán megnyugodni!!! Kép

Puszi

Viki
vikó

Sziasztok Lányok,

Hanee,
köszi a cukros eredményért az elismerést!Kép Egyébként nekem is teljesen jó a vérképem, pedig majdnem egy tizessel idősebb vagyok és sport helyett én zenélek...

Császár:
Hanee, sajnos én is kiábrándítalak a császárral kapcsolatban (teljesen egyetértve Virággal), mert a saját bőrömön tapasztalva tudom, hogy tényleg vérzel, mert a méhed ugyanúgy tisztul, mint sima szülésnél. Engem altattak, így Bencét csak másnap reggel láttam, mert egy egész éjszaka a sebészeti őrzőben voltam. Nagyon nehéz utána két napig felkelni, mert minden mozdulathoz a hasizmodat kéne használni. Ugyanúgy kapsz Ergam (méhösszehúzó)cseppet. Szóval így is úgy is megküzdesz a Babáért... Kép
Kép

Johanna,
jó, hogy két Zsebi van (Neked lány, nekem fiú). Az a vicces, hogy ficánkának engem a Párom szokott néha hívni. Még hány becenévről derül ki, hogy "közös"? Kép Kép

Judyt,
én is gratulálok a két fiúcskához!!! Kép

Hányan vagyunk már, akiknek csupa fiú van (lesz) a családban???? Én jelentkezek egynek Kép

Zsófy,
üdv a Csapatban!!! Ki csinálta a fotókat Rólad??? Klassz a moci!!!

Lányok,
ismét egy kismama (Zsófy), aki a 22 évével fiatalítja az átlag életkort... Kép

Tali:
Megvan már a márciusi tali helye? Én már nagyon vároooooooooooom!!!!!! Kép Kép Kép

Mircimarca
mircimama

Rókica!

Szerintem gyere oda, és amiről lemaradsz, azt mi megmutatjuk. Nehogy már ezen múljon.Kép
Gem!
Egyetértesz?
Én egyébként jövök!
A plusz 1-et ma tájékoztattam. Várom a választ.Kép

Hanee!

Nekem se nagyon nő a mellem, ráadásul én 75 b-ről indultam, tehát hozzám képest te is mázlista vagy.Kép
Ha már a mázlistaságnál tartunk!
Hol szereztél 1500-ért kendőt????
Engem is érdekel, hogy mi ez az összefutás!
Ja már tovább olvastam, és tudom. Azt hittem ez már a kendős téma. /Nekem a Battyhány baromi messze van./Kép

Hanee!

Baba zene cd-t én is kérek. Mailjek?

Kép
Kép
pipocska

Mircikém!

Ezen a becenév dolgon olyan jót nevettem.Kép
Aztán elgondolkodtam, hogy vajon Kispicurkókámnak mennyien hívják a Kispicukókájukat?Kép

Császár:
Ezért írtam a múltkor, hogy nem értem, hogy aki csaszival szül, hogy gondolhatja kevesebbnek magát, lés miért keseredik el. Lehet, hogy még többet szenved, mint a sima szülésnél. Mármint szülés után.

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok,

Gem: ott valami olyat irnak, hogy hasonló paraméterekkel rendelkező hány nő szül egészséges gyerkőt. Vagyis hány egészségesre jut egy picit hibás baba... De ne aggódj, az a szám 200 felett jónak számít és a leleteid is szuperek. Nehogy elkezdj parázni. Mert az én számaimnál sokkal jobbak a nyerőszámaid.

Mirci: hát nem semmi egybeesések...

Tali: engem is nagyon érdekel....

Babazene: nekem van mind a kettőből, hát néha kell hozzá türelem, de ha ez jó a babócáknak, akkor mindent őértük.....

Unokatesóm szült császárral és bizony nagyon szenevedett ő is. Persze pár hét után már nem is emlékszik rá... de ott és akkor. Azt hiszem lányok, nincs könnyű szülés.. Vagyis hiszek benne, hogy a babócával meg lehet mindent beszélni és az talán kicsit segít, de nem sokat. Fájdalmas és kész. Ott rontottuk el, hogy Nőnek születtünk, mennyivel könnyebb a pasi lét...:-))

Zsebianyu

Kép
Kép
johanna1975

Halihó!

Hívtam dokit utroról leszokás közbeni barnázás ügyben, hogy megnyugtasson. Hát egyáltalán nem nyugtatott meg, nem tetszett neki a dolog és holnap látni akar... Kicsit kiakadtam, hogy miért nem hívtam már tegnap reggel, hogy még akkor megnézhetett volna...
Remélem most is csak nagyon elővigyázatos, mint eddig mindig. Többször kellett hívjam, azonnal behívott és a végén mosolygó arccal jöttem ki szerencsére! Most is így szeretnék kijönni!

szomorú Falina
ma 13
falina

Szomorú Falina,

Nyugi... nincs semmi baj... a doki megnéz és mosolyogni fox... Sajna én dokim szabin, de már várom, hogy tudjak vele értekezni...

zsebi

Kép
Kép
johanna1975

Falina,
nagyon szurkolok, hogy holnap is mosolygósan gyere ki a Dokidtól!!!!

Pipocska,
ilyen összetett becenevet nem sokan tudnak összehozni....Kép Eszembe jutott (vagyis a múltkori videózáson hallottam magam,) ahogy Bencét becéztük néhány naposan: Csibefutam. Akkor nagyon illett Rá, de most utólag elég viccesen hangzik... Kép

Johanna,
a Mirci is a Párom találmánya. Mi (ha egymással beszélünk), sosem hívjuk egymást a keresztnevén. Valahogy így alakult. A régi kapcsolataimban ez nem volt ennyire jellemző...

Mirci (25!!!!)
mircimama

Sziasztok!

Sorry, átjöttem ide egy kérdés erejéig: érdeklődni szeretnék, hogy van-e itt valaki, aki ért a gyeg- illetve tgyás-hoz? Tgyás-t ki fizeti: a munkáltató vagy pedig az egészségügyi intézmény???

Köszi: Tmarie 7(9)+4
tmarie

Falina!

Jól tetted, hogy telefonáltál, a barnázás sosem normális, és inkább legyen túl óvatos az ember lánya, de a babának legalább ne legyen baja!
drukkolok!

Splendida Timi!

Segítenél nekem babakocsi témában? Teljesen le vagyok maradva. Hol érdemes utánaolvasni? Csak azt tudom, hogy olyat szeretnék, amit össze lehet úgy hajtani, hogy egy 50*100*25-ös helyen elférjen, és minél több funkciója legyen, valamint lehetőleg ne kerüljön 70ezernél többe. Ezért az árért már lehet olyat kapni, ami kibír több gyerkőcöt is?

mzx-Móni (20+4)

Kép

Kép
mzx

Tmarie!

Úgy tudom, hogy minden terhességi juttatást a hatóságok fizetnek, legfeljebb a munkaadón keresztül történik a kifizetés. Azaz a munkaadónak ilyenkor már nem kerülsz pénzbe. Persze ez nem 100%. Ha senki nem tudja egész biztosan, akkor egy kolléganőmtől megkérdezem neked.

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Tmarie az Egészségbiztosítási Pénztárhoz kell benyújtani az igényedet, ezért gondolom onnan is kapod. Semmiképpen nem a munkáltatód fizeti.

Bocsánat, hogy megint átküldelek egy másik fórumra, de az indexen van egy topik,ezen a címen megtalálod:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

GYÁS,GYED, GYES & egyebek a neve, itt Szakbarbár válaszol az ilyen kérdésekre.

KépKép
vikka

Helló Lányok!

Zsófy! Üdv közöttünk!

Minyu! Gratulálok a Kukishoz! Sztem sokat fog ö még forogni a szülésig. Császáron felesleges még gondolkodni.

Hannee! Az energiaáramlással kapcsolatban igazad lehet, mert a gyerekek is sok olyat megéreznek, amit a felnöttek nem. Pl. megérzik kiben bízhatnak, kiben nem. Még az idegeneknél is. Ez uígy müködhet a magzatoknál is.

Johanna! Anyám is, növérem is vékony (medencealapjukat nem ismerem), de mind a ketten term. úton szültek. Ami elöfordulhat, hogy szük az anya medencéje a baba meg túl nagy. Hát akkor sajnos tényleg nem fér ki lennt. Én is vékony vagyok és a medencém sem túl széles, de akkor sem szülök császárral és kész. Remélem nem lesz óriásbébim!

Mircimama! Mit zenélsz? Hogy viseli a Pocilakó? Az enyém megnyugszik, ha fuvolázok.

Falina! Ne légy szomorú! Pihenj addig is és nem lesz baj!

Képzeljétek, ma megjelent nálam a védönöm. Már hiányolt, mert 2 hónapja nem voltam nála. De én olyan feleslegesnek tartom odamenni. Csomó idö eltelik, mire bejutok és úgyse tudok meg semmi újat. Ha vmi gond van, úgyis a dokihoz küld. Mit gondoltok erröl?

Éva (25+3)

Kép
sygnum

Lányok!
Itt lehet elérni az újabb képeket (20 hetes):
http://babanet.hu/album/main.php?album=4265&page=2
Majd kattintsatok a képekre van hozzá szöveg is.

Judyt+2 pasi

Judyt
KépKép
judyt

Tmarie! A www.csaladinet.hu oldalon a szülök menüponton belül baloldalt megtalálsz mindent a GYES-GYED alatt (anyasági segélytöl a csal. pótlékig). Szakbarbár itt is válaszol kérdésekre.

Éva

Kép
sygnum

Judyt! Aranyosak a fotók! Tényleg nagyon szépen látszik mindenük.

Éva

Kép
sygnum

Falina,
remélem minden oké lesz holnap a dokinál és mindeketten mosolyogni fogtok.

Szurkálást én is sokszor érzek, minden irányból, jobbról, balról, alulról. Bár inkább csak akkor, ha elfeledkezek magamról és túl sokat rohangálok. Amikor nyugis napjaim vannak, akkor szinte nem érzek semmit. Még egy kérdés: van valakinek élénk citromsárga folyása? Mert nekem van, a barátnőmnek is volt a terhessége alatt, de hát nem is tudom... Jövő héten megyek dokihoz, megkérdezem ezt is, meg a szurkálódást is.

Lara

Lara

KépKép
lara77

Sygnum,
szintén zenész....
én klarinétozom, és a Mátyás templom zenekarában játszom (pont holnap este lesz koncert). Bence is nagyon szerette, ha játszom, és Zsebi is mindig rugdos. Fura lehet bentről hallaniuk... Kép

Mirci
mircimama

Judit, Minyu,
Udv a fius taborban! A barati koromben mostansag csak lanyok szulettek. Sajna, igy nem sok eselyem van kinott ruhak atvetelere, rozsaszinben megsem pompazhat a picur. Itt a forumon az az erzesem most tobben varunk kisfiut, vagy csak mi tudjuk es a lanyosok meg nem mindenki.

Hanee,
Mi majdnem egy idosek vagyunk, legfeljebb 1 hettel lehetek fiatalabb, de en meg nem vettem semmi uj, nagyobb ruhadarabot magamnak. Nincs kismama nadragom es meg a regi melltartoimat hordom. Persze lehet, hogy nonek velem, de mindenkeppen gyanus a 20. het korul, megsem izgat nagyon. Szoval ne aggodj te sem!

Falina,
Jobb lesz ez igy ha lat a doktor legalabb megnyugszol.

Lanyok,
A terhessegi csikok konkretan hol jelentkezhetnek? En vettem mar vagy 3 hete Milupat a DM-ben, ott le van rajzolva a has ket oldala, a belso comb, meg a fenek + a szovegben a mellett is irjak. Ezekre mindre kell? Nekem tok zsiros a borom egyszer bekentem a mellem es pattanasos lett. Feleslegesen nem kenegetnem magam ha nem muszaj mindenhol.

Udv: Monika

mmónika

Mmonika,

szerintem ne kend vele, ha pattanásos lettél tőle Kép, nekem az Avon kenőcstől lettek pattinkáim, most túl is adok rajta...

aztán kaptam egy másikat, ez valami román csoda, vagy legalábbis románul van rajta minden, AslaVital a neve, ez jó, de most elfogyott, és nem tudom, hol lehet kapni..
Nem tudja esetleg valamelyikőtök?

KépKép
vikka

Köszönöm a segitségeteket, akkor más fórumokon / website-okon utánanézek a GYED-nek. Remélem valahogy meg lehet oldani, hogy a 2005 évi fizetésem alapján számolják...

Tmarie
tmarie

Mmónika Kép
Próbálj ki más terhességi csíkra való krémet! A Milupás tényleg eléggé zsíros, nekem még reggel is érződik a bőrömön (persze más, hogy nekem meg ez nagyon jó, ugyanis nagyon száraz lett a bőröm, s viszketek mindenhol).
Az Avon terhességi csíkra való krémjét is használgatom, az lágyabb, hamarabb felszívódik, nem annyira zsíros. Próbáld meg ezt, hátha Neked meg ez használ.
A csíkok egyébként legtöbbször a has alján (köldök alatt), mellen oldalt, combon kívül-belül, fenéken Kép szóval majd mindenhol Kép jelentkezhet.

Judyt Kép
Szuperek a képek! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fogjátok hívni őket. Ötleteitek vannak már?

Vanda + MaszatPeti
18+6

Vanda

Kép
vanda

Tmarie,

drukkolok,hogy sikerüljön jól járnod, az én helyzetem sem volt túl kedvező, de most úgy néz ki, már nem járhatok nagyon rosszul... szóval, drukkolok!

KépKép
vikka

Sziasztok ismét Kép

Gemini: nekem jó, beirtam a naptáramba.. egyetlen kérdésem van már csak: Hol van ott a templom? Kép

Johanna:
máricu 5-én lesz a tali! Addig már valahogy csak kibirod Kép
Amúgy én nem dolgozm, de csak tegnap óta.. ezért több időm lett Kép

Virga:
A császár utáni nemvérzést arra értettem, hogy úgy hallottam, hogy sima szülés után sokszor előforudl, hogy az ember már hazament a kórházból és még vérezget utána.. azt nem tudtam, hogy ez mitől van.. és lehet hogy tévedek Kép Végül is én még sosem szültem.. Kép
Nameg arra gondoltam, hogy mig a szülés után a szülést kell kipihenned, császár után egy műtétből kell felépülnöd.. fene sem tudja, hogy melyik a jogg, de a szülés biztos, hogy természetesebb. Na mindegy, ez van ezt kell szeretni Kép

Vikó: jólvanna Kép Különben azóta voltam fürdeni és jobban megvizsgáltam magamat és rájöttem, hogy azért változott a mellem akkor is, ha nem nőtt.. kicsit teltebb lett meg a bimbóm is valahogy olyan más lett.. olyan kidudorodó Kép Kép
Egyébként én is felfedeztem ilyen bigyókat a mellemen.. nem is tudom minek hivjam őket.. fehéres szine van és olyan, mint egy pötty bármi. Na ezt jólmegaszontam..

Mircimama:
Én is zenéltem Kép Hmm lehet, hogy előkapom a gitáromat és elhúzom a manóm nótáját Kép
Figyi! Azt irtad, hogy várod a találkát.. de nem jelentkeztél e-mailben.. kérlek, ezt pótold, mert annyi emberre szervezem, ahányan e-mailt irtak nekem.. hannak.judit@mailbox.hu címre jöhet a mail. Ez fontos, mert nem mindegy, hány főre foglalok helyet!

Én azt az egyet nem tudom már: Ha nem látom a babámat 24 órán át, hogy szoptatom meg? Nekem ez az egész teljesen homály..

Pipocska:
A kendőt netes hirdetésből szereztem Kép Szerintem nagyon jó vétel volt, kb. annyi látszik rajta, hogy kimosták párszor, tehát a szine már nem annyira élénk, mint volt. De nagyon szép így is Kép Szines csíkos! És jó minőségű.. tényleg látszik rajta, hogy nem csak úgy összedobták. Viszont jó baba illata van Kép Kép
Beikszeltelek a listámon, hogy kérsz babacd-t, de azért mailhetsz is biztos, ami biztos Kép
Gyere msn-re ha tudsz! Én itt vagyok a gépnél Kép
Egyéni találkát veled is szivesen szervezek bárhova Kép

Johanna:
nem értek veled egyet! Tök jó nőnek lenni, szülhetek Kép Szoptathatok.. babázhatok.. pasiként ezeket nem élhetem át, sem a terhességet.. ez pótolhatatlan Kép
Ja, és kérlek te is jelentkezz e-mailben ha a talira jönni szeretnél! és mindenki más is!!!

Sygnum:
A védőnőhöz nem fölösleges menni, ugyanis a TGYÁS/GYED/GYES folyósításához szükséges a terhességed alatt 3-szor meglátogatni őt, ezen kívül egyszer neki is el kell mennie hozzád. Nameg sosem fölösleges, mert mondhat okos dolgokat!

Judyt:
Szuperek a fotók! Főleg az ujjszopogatós Kép Most hogy igy néztem, eszembe jutott, hogy nekem is mondta a doktornő az ultrahangon, hogy szopizza épp az ujját, de nem láttam sajnos, mert én nem látom át ezt a 2D-s ultrahangot igazán Kép

Lara:
A terhesség alatt a normális folyás fehér színű.. én mindenképpen megmutatnám a dokinak (attól, hogy a barátnődnek ilyen volt, még koránt sem biztos, hogy normális)..

Mmónika:
Szerintem ha nem érzed hogy viszket a bőröd és száraz, akkor egyelőre fölösleges kenegetned. Ez bőrtipustól is függ.. sejthető, hogy én minden fürdés után egy kiló krémet kenek az egész hasamra, mert akkora már, mint egy vizilóé és viszket és húzódik rendesen.. próbálom elkerülni a csíkokat és repedéseket Kép
A mellem miatt csak azért aggódok, mert idegesít, hogy mindenki más egy tejcsárda, nekem meg még mindig pici.. én szeretnék nagyobb melleket Kép Lehet, hogy ez nálam inkább hiúsági kérdés, mint szoptatási Kép Kép Azt tudom, hogy nem ettől függ a szoptatás... Kép

Tmarie:
Azt most megmondom, hogy soha nem fogják a 2005-ben született babád után a GYED-et és egyebeket a 2005-ös fizetésed után számolni. A 2004-es után számolják. Ez jogszabály, ez alól nincs kivétel. Ha csak egy hónapig dolgoztál 2004-ben, akkor azt veszik alapul és átlagolják a ledolgozott napok számával (tehát ha mondjuk 2 hónapot dolgoztál, akkor az összes bruttó fizetésedet leosztják a ledolgozott napok számával, ebből levonnak x %-ot és a maradékot kapod naponta).
Szóval ha kevesebbet dolgoztál mint egy év, attól nem vagy hátrányos helyzetben! A lényeg, hogy a szülés előtti 6 hónap alkalmazottságod meglegyen.

Mzx:
Szerintem az általad megadott összegnél olcsóbban is lehet kapni több generációt kibíró babakocsit! Mi 26-ért vettünk egy ABC Design babakocsit (leértékelve) és szerintem ez is kibirna több gyereket ha vigyázunk rá.. jó massziv Kép

hanee (20+1)
hanee

Gemini:

Hát szivesen mennék, hol is van pontosan? Addig tartsátok szóval a hölgyet és késleltessétek!!! Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?