Új privát üzeneted érkezett!

Teszek fel képeket a srácomról:

Fürdés után sapiban, nehogy megfázzon:
Kép

Fél nap hiszti után kidőlve:
Kép

Babus

Kép
babus2005

Beatrix
BocsiKép A Mini-Manó Bababoltban vettük az adagolós polcotKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Ezzel a fulladásos dologgal kapcsolatban: saját tapasztalat. Hátára fektettem a babát, és egyszer csak visszabukta a tejet. Elvileg ugye kész a baj. NOde magától oldalra fordította a fejét, és simán kijött a tej. Én persze megijedtem, s mire odakaptunk, hogy segítsünk neki, addigra már békésen visszaaludt. Kép Szóval szerintem a kistücskök sem olyan magatehetetlenek.

Az a kék polc engem is érdekelne Kép

Hajrá anyukák, várjuk már az újabb kisbabákat Kép

Egyenlőre az én babám légzésfigyelője a papája meg én Kép Persze van neki is rendes, de nem használtuk még, mert nem marad meg a kiságyban. És igen, bármely kisbabát utolérhet sajnos ez a tragédia, nem csak a kissúlyúakat, vagy a fiúkat.
Meg most ez a " csak egyszer vették át az ágyba és reggelre meghalt" olyan, mint a "csak egyszer engedtem el a kezét és elütötte az autó..." "csak egyszer néztem félre és leforrázta mgát.." szóval ez bármikor, bárkivel megtörténhet. sajnos.

Babus! írtó aranyos képek Kép Ti szoktátok már levegőztetni? És mekkora súlyú már?

Üdv. cic
cicmerák

Cicmerák
2 napja volt 2970grKép Mára már biztos meghaladta a 3 kilót, mert nagyon gyorsan hízik. 140-160gr-októl nem is csodálomKép
De neki rendesen leesett a súlya a születés utánra, 2700gr-mal született ugye és már másnapra 2520gr volt. Szóval ahhoz képest fél kiló gyarapodás 3 hét alattKép

Amúgy az előbb meghozta a postásbácsi Kristófka első hivatalos papírját, a TAJ-kártyájátKép
Olyan furi volt, Kádár kristóf anyukáját kerestékKép Még mindig olyan szokatlan, hogy ez én vagyokKép
Nemsokára küldik a lakcímazonosítóját isKép Olyan furi, mégcsak most született meg, mégis egy kis személyiség, iratokkal, és mindegyiken az anyukája nevénél az én nevem állKép Olyan hihetetlen. Ezt még 3 hét után is nehéz felfogni.
Talán furcsálljátok ezt, de hiába vártuk mindennél jobban ezt a kis csöppséget, időbe telik feldolgozni, hogy ő az én fiamKép Még kimondani is olyan furcsa.
És azt még nem is írtam, hogy ami a legmeglepőbb volt, az az, hogy a szülésemkor semmiféle meghatódottságot nem éreztem. Pedig tudjátok mennyire vártam, azt hittem, hogy majd végigbőgöm, amikor a mellkasomra teszik. De nem. Fel se fogtam. Kijött végre,köszöntem neki, hogy "szia Kristóf, én vagyok az anyu"Kép
De talán ez azért is volt így, mert rögtön elvitték inkubátorba és nem volt időnk ismerkedni. Meg persze az egész szülés olyan viharsebesen történt. Nem is szülni mentünk be a kórházba, álmomba se gondoltam volna, hogy aznap még babázni fogok. Ráadásul apuci se volt ott. Plussz még az, hogy 3 éjszaka nem alvás+ egy szülés után én már a végkimerültség határán voltam.
2-3 órába tellett, mire felfogtam ezt az egészet. Na ekkor már tepertem volna be az újszülöttrészlegre megnézni, hogy van. Csakhát pokolian szédültem, vissza kellett fordulnom. Ott trónoltam az ágyon, majd megbolondultam, hogy nem mehetek be hozzá. Aztán épp az arrajáró takarítónővel üzentem, hogy hozzák be nekem a Kristófot. És akkor meglátni és megszeretni egy pillanat műve voltKép Amikor pedig este egy fél órára elvitték a fürdetésre, rájöttem, nem tudok élni nélküle. 10 perc után rohantam utána szerencsére a kolléganőim fürdették, így nem csináltak belőle nagy gondot, hogy ott voltamKép
De felfogni, hogy anya vagyok, ez még teljesen mindig nem sikerült.
Ezzel csak én vagyok így?????????

Babus

Kép
babus2005

Ja, és levegőztetni?
Hétvégén átvittük az anyósomékhoz, autóval. Nem örültem neki, de az a hárpia kikönyörögte magának. De megbántam, szegény végigbőgte az ottlétet.

Levegőztetni pont ma terveztem, hogy elkezdjük. Ha most ébred, akkor felöltöztetem és kinyitom egy 5 percre az erkélyajtót, holnap már 10 percre. Aztán már majd kimegyünk az erkélyre is pár percre. Legalábbis a védőnő így javasolta.
Aztán 1, másfél hét múlva, ha kicsit jobb idő lesz, akkor majd babakocsizunk isKép

Babus

Kép
babus2005

Babus
Ez már csak így megy.Biztos mindannyiunkkal így lesz,az ember várja,készül és utána minden megy a maga rendjén,természetessé válik,hogy anyukák leszünk,nekem is furcsa még ezt leírni is.Bizony biztos még többet fogok majd aggódni,ha megszületik,eleget eszik-e,nem lesz e hasfájós,tényleg azt honnan tudjátok,ha fáj a hasa?Te mondjuk azért szerintem kicsit jobb helyzetben vagy,mert tudod,hogy kell egy újszülöttel bánni,nem mintha nem bíznák az ösztöneimben,de azért félek mi lesz majd.

Timurr
Vendég

Zsuzsi,
nekem háton alvásra azt mondta a doki, hogy amíg nekem jó mehet. Ha nyom a baba valamit azt úgyis megérzem, mert nem lesz jó, rosszul fogom magam érezni és akkor úgyis máshogy fekszem. És így is volt.Kép

Timurr,
nekem szombati napokon van az Xhét+0nap, így vagyok máj.7.-re kiírva.Kép Neked mikor volt az um? Nekem 07.31.

Babus,
Kristóf még mindig nagyon édes.Kép

Panka

panka

Panka
08.01 de ha visza számolok akkor nekem szombatra jön ki a bumm,vagy azt nem kell számolni?belezavarodtam

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Megismerkedtem ma a helyettes dokival, mivel a sajátom elhúzott szabira Kép. Kicsit vegyes érzésekkel jöttem haza. Elég rossz így. A doki nagyon korrektnek és körültekintőnek tűnik, csak a stílusa más, mint a fogadott dokié. Egyébként teljesen normális, csak még idegen. Az mellette szól, hogy sokkal alaposabbnak tűnik, mint a sajátom és mindent nagyon korrekten elmondott, olyan dolgokat is, amit a sajátom nem vázolt fel pl: egy korábbi műtét miatt nem kaphatok EDA-t és oxitocint sem, ha véletlenüül befordul a baba. EZ érdekes volt. Ő hagyná, hogy simán szüljem meg a farfekvéses babát, de azért itt nem kicsi a kockázat. Ezt én nem is vállalom. Csak azért, hogy meg legyen a hüvelyi szülés élménye, nem vagyok hajlandó kockáztatni a Manó életét és picit sem. Én biztosan hamar felépülök majd, csak az a fontos, hogy vele minden rendben legyen. Összességében a doki nagyon rendes volt, örülök, hogy elvállalt. Nekem sem lehet túl kényelmes ez a szituáció.
Egyébként nem tudom meddig húzzuk még. A méhszáj már egy ujjnyira nyitva van, viszont egyáltalán nem illeszkedik. Szakértők, ez mit jelent? Ráadásul a vizsgálat olyan fájdalmas volt, hogy azt hittem, ott rögtön megszülök Kép. Remélem ettől nem indul be a szülés. Ezen kívül hétfő óta eléggé vizesedem. Boka, kéz, arc. Érzésre nem rémes, de látványra (főleg a bokám) viszont már igen. A vérnyomásom nem magas, de jövő héten megyek toxémia tesztre és újabb laborra. Ez is megnyugtat egy kicsit. Én azt szeretném, hogy legalább még ezt a hetet és a jövő hetet bent töltse a Fiacskám. Jó lenne, ha a 39. hét előtt nem születne meg. Bár már most sem lenne koraszülött Kép. De legyen csak tavaszi gyerek és nőjjön meg odabent!!! Szombaton megyünk ultrahangra (ez is nagyon rendes volt a dokitól, hogy ekkorra adott időpontotKép), ahol megtudom, hogy most mekkora és minden rendben van-e vele. Már alig várom!!!
A bölcsőhalál kockázatánál a korai érkezés nem azt jelenti, hogy a 38. hét előtt érkezik a bébi? Én azt hallottam és olvastam, hogy hason nem szabad fektetni a babákat, inkább a hátonfekvés javasolt. Ha sokat bukik, akkor is inkább az ágy végét (ahol a feje van) kell megemelni néhány centiméterrel, hogy inkább visszafolyjon, mint fulladást okozzon a "lötyi".
Más: általában a TENA betétet javasolják szülés után, de abból melyiket? Én vettem szuper méretűt, de ez annyira borzalmas már látványnak is (olyan, mint egy pelenka), hogy csak remélni tudom, azt mondjátok, vegyek inkább normál méretűt, mert az is elég Kép.

Babus, Cicmerák!
Gyönyörűek a Fiaitok! Mindkettő 56-os méretű ruhákat hord még? Vigyázzatok rájuk nagyon! Mindig elfog a babázhatnék, ha Őket látom Kép.

Angéla!
Most már ne javíts nálam semmit és köszi az eddigieket Kép. Ma 37+3 vagyok és úgy tűnik a Gergyely név kiesett, így a fiam vagy SOma lesz vagy Marcell. Lehet szavazni Kép!!!

Üdv: Eveka

Kép
eveka

Babus, egyre szebb a kissrácod! Kép Szerintem tuti nôi szívek összetörôje lesz röpke pár év(tized) múlva. Kép Azt meg nem csodálom, hogy nehezen szokod meg, hogy anyuka lettél. Ezeket a dolgokat elméletben tudja az ember, de sok idôbe telik, míg fel is fogja, és ha kérdezik, már ösztönösen vágja rá a választ. Hülye példa, de én pl még mindig nem tudtam megszokni a férjezett nevem, pedig szeretem nagyon. Csak fura, hogy x évig hívnak valahogy (vagy mondjuk nincs gyereked), és aztán egyik pillanatról a másikra mindez megváltozik. Na nem ragozom tovább... Kép

Voltam ma az új védônônél, sokkal kedvesebb, mint az elôzô, és most kezdem érteni, mi is egy védônô funkciója. Kép Durva volt, megnézte a kiskönyvem, és kiderült, hogy az elôzô védônôm semmit nem írt bele, amit kellett volna, teljesen le volt döbbenve, hogy az a nô nem csinált semmit. Én ugyan csak annyit vettem észre, hogy nekem hasznosat nem mondott és szimpi sem volt, de ezek szerint a munkáját sem látta el rendesen. Kicsit bosszantó, mert utólag már senki nem fogja helyette beírni a dolgokat, de hát ez van. Ellenben nálunk is elérkezett a látogatás ideje, jövô hét kedden jön ki a védônô, szerencsére konkrét idôpontra, így remélhetôleg nem leszek ugyanannak kitéve, mint Babus, amikor napról napra várta a védônôjét.

Egyébként vérnyomás és vizelet is rendben, kérdeztem a málnalevélteáról, ô javasolja a fogyasztását. Szóval lehet, hogy tudományosan semmi nem támasztja alá a hatékonyságát, de azért sokan hisznek benne.

Na nem regénykedek tovább. Kép

Eveka, vezetéknévtôl is függ, de talán a Marcell picit jobb. Kép Bár nekem a Soma is tetszik. És mi van akkor, ha császározni kell valami miatt? Azt is EDÁval végzik, nem? Akkor téged altatnának?! És ki lesz így az orvosod? (Elég, ha kezdôbetuket írsz.)

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya!

A császárt spirális (?) érzéstelenítéssel végzik. Szerintem ez olyan, mint az EDA. Mindenesetre nem altatnak.
Sz. Gy.

Zsuzsa!
Áron nagyon édes! Nagyon kis formás!!!

Indulok még utoljára fodrászhoz, így már csak holnap jövökKép!

Eveka

Kép
eveka

Eveka
Gyanúsan sok a hasonlóságKép
A táblázat szerint te 37+2 vagy ma, én 37+3 voltam az utolsó vizsgálatkor. Mindkettőnk méhszája ekkor 1 ujjnyira nyitott és mindkettőnknek rendkívül fájdalmas volt a vizsgálat.
Én másfél nappal később megszültem...KépKépKép

Nekem extra méretű Tena betétem volt, az is borzalmas. Talán 2 napig bírtam, aztán Allways-ra cseréltem, bővel elég volt.

Zsuzsa
Áron nagyon helyesKép És nagyon nyugisnak néz kiKép

Babus

Kép
babus2005

Angéla!

Tegnap voltam dokinál és ennek tükrében kis javítást szeretnék kérni. A kort 35+6-ra mert a méretei szerint (2700gr, 91BPD, 317AC) ennyi idős. Köszi

Mukika,

Nekem is 2000-es ez az érték de már a 23.-héttől és semmi aggasztót nem mondott a doki ezzel kapcsolatban.

Azt viszont nem tartom normálisnak, hogy a tegnapi vizsgálat óta, (kicsit fájdalmas volt) szinte megállás nélkül görcsölök, na nem az az elviselhetetlen, csak olyan mintha meg akarna jönni Kép
jammie

Sziasztok!

Voltunk a Praxisban. Minden rendben, Alexa 60%-ban megfordult, most ferde harántfekvésben volt (a feje a jobb oldalamon, kicsit lejjebb, mint a feneke) 2400 gramm, 50 cm, és rengeteg haja van! (nem csoda, hogy annyit ég a gyomrom Kép) Győrfi szerint tutira meg fog teljesen fordulni. Nagy nehezen sikerült az arcáról is képet készíteni, nagyon makacs volt, még a talpát is odaszorította a pofijához, kezét, karját, csak hogy ne kukkoljuk meg. Kis ravasz, de nem tudott kifogni rajtunk. Olyan vállai vannak, hogy még azon sem lepődnék meg, ha kiderülne szüléskor, hogy kukacot növesztett. Kép Most nem erősítette meg Győrfi a nemét, bízom benne, hogy ha eddig lány volt a kis vacak, ezután is az. Végül is, összességében már vagy 5-ször ezt mondták, fiúnak viszont még egyszer sem. Na, majd meglátjuk.

Méretei:
BPD = 8,46, HC = 32,5 (fejkörfogat), FL = 6,82 (combcsont)
Ezek alapján 34+3 a kora.

Rakok fel róla egy képet. Alig várom már, megszülessen, kezdek nagyon türelmetlen lenni! Kép Kép

Kép
tothzsuzsi

Eveka, Borbolya,
Spinális (="gerinci") érzéstelenítésben csinálják a császárt, a módszer nagyon hasonló az EDA-hoz, ugyanúgy gerincbe adják, csak más szövetrétegbe, és ugyanúgy csak az altestet érzésteleníti, de a mama tudatánál marad. Nem valószínű, hgy ha EDA-t nem lehet csinálni, akkor ezt lehet. Másik módszer szerint meg altatásban csinálják. Ennek csak az a hátránya, hogy akkor csak a felébredés után kapja meg a mama a babát.

KépKép
connie

Sziasztok!

Hát, én nem javaslom nagyon ezeket a Tena betéteket, bár nem tudom, hogy drága e. De Babusnak igaza van, olyan sokáig nem lesz nagy vérzés, utánna meg már kényelmetlen. Mondjuk nekem kórházi betét volt, az is pelenka méretűKép

Mi még 56-os rucit hordunk, de van jó pár 62es is, mert engem beijesztettek még a 28. hét tájékán, hogy nagy baba lesz, erre nagyobb rucikat vettem. Erre tessék, még az 56-os sem mind jó Kép Mondjuk ez is fura, mert egy-egy márka 56-osa akkora, mint a másik 62-ese.

Nekem is fura, hogy babám van Kép Nem egyszer van, hogy én is meg a férjem is azt hajtogatjuk, hogy " el sem hiszem...." De tényleg. Nagyon vártuk már, de felfoghatatlan, hogy ott szuszog, meg ránk néz, meg hogy saját testemből táplálom. Szóval fura. Na meg az, hogy HOGY FÉRT BELÉM EZ A GYEREK???? Hát ez máig felfoghatatlan nekem.
Egyébként én sem sírtam, mikor rámtették, még zsinórral együtt. Mi inkább nevettünk, meg áttanulmányoztuk. Meg elcsodálkoztunk a mókás lábujjain Kép De az nagyon meghatározó volt, ahogy ránk nézett. Jól bevésett minket a kis agyába, az tuti. Annyira tudatos nézés volt, hogy talán azóta még ilyet mégegyszer nem produkált. Valami olyan érzelem és tudás volt a szemében, hogy még most is beleborzongok. Mi sokat voltunk hármasban a szülőszobán, volt időnk ismerkedni Kép

Timurr! Szerintem nem kell félned. Olyan ösztönösen jön minden. Nálam legalábbis így van. Én halál nyugodt anyuka vagyok (kopp-kopp) és szerintem hat a babára is. Bár én nem voltam egy parázós alkat soha.
Hogy honnan tudjuk, hogy fáj a hasa?? Kép Hát az én fiam elvörösödik, megfeszíti magát, a hasát is, "nyögő hangot hallatt" és láthatóan erőlködik. Néha kijön egy-egy puki, akkkor egy angyali mosoly szétterül az arcán, és alszik tovább. De ha nem sikerül, akkor elkezd visítani és erőlködik tovább, akkor nem kell se cici, se odabújás, semmi.

Na mennem kell, felébredt.

Üdv. cic
cicmerák

Timurr,
Akkor most mikorra vagy kiírva? 8 vagy 7-e? Kijavítom szívesen. Én is kicsit szórakozott vagyok mostanság Kép lehet, hogy másét kellett volna javítanom? Kép

Angéla+Valér
angéla

Connie, igen, nekem is az volt gyanús, hogy a spinális érzéstelenítés nagyon hasonlít az EDÁra, talán csak az érzéstelenítô adagolásában tér el, de ebben lehet, hogy tévedek. Ezért nem értettem, hogy ha EDÁt nem lehet, akkor mit csinálnak helyette.

Eveka, Sz. Gy. nem ismerôs, azt hittem, más dokihoz kerültél.

A védônôm azt mondta ma, hogy élvezzem ki azt a kb 2 hetet, ami még maradt a terhesség kellemesebb részébôl. Kép Szerinte a 36. hét után minden bajom lesz, nyom majd a Picúr mindent, fájni fog mindenem, és még aludni sem fogok tudni. Bíztató... Kép De komolyan erre kell számítani a 36. héttôl?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Nadine, Timka, Búzaszem! Nagy a csönd...! Mi van veletek? Kép

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!!!

Én még egyben vagyok, bár elég nyűgösen. Most vagyok a semmi se jó állapotban, úgymond mindenért harapok... lehet ez a front is közrejátszik de Zsanikának is extra hisztis napja volt ma. Ráadásul jön a 13. foga is, éjszaka is ébred, pedig nem szokott. Vagy talán ahhoz akar hozzászokatni hogy a tesó úgy is fel fog kelteni?

56-os cuccokkal vigyázni kell mert egyik márkából tényleg kicsi a másik márkából meg nagy ugyan az a szám. Azt tudom hogy volt olyan 56-os rugija Zsaninak amit majdnem 2 hós koráig jó volt, de volt olyan 62-ese ami 2 hétig....

Na megyek hajat mosni, hátha megszülök közben Kép De ez szerintem esélytelen, én leszek megint az aki örökre terhes marad, legalábbis Zsanival azt éreztem.

Nadine 39+3

Nadine
KépKépKép
nadine

Borbolya,

Idézem: "A két módszer abban különbözik egymástól, hogy spinális érzéstelenítés (anesztézia) esetén a gerinc agyburka alá fecskendezik egyetlen adagban az érzéstelenítő gyógyszert, míg az EDA alkalmazásakor a csatornát körülvevő térbe, az agyburok elé, s katéteren keresztül folyamatosan adagolják a gyógyszert."

Ezek szerint marad az altatás.Kép

KépKép
connie

Borbolya,
Azt akartam még írni, hogy nem törvényszerű szerintem, hogy a 36. hét után minden bajod legyen, nekem az egyik barátnőm meglepően könnyedén vette mindhárom terhességét, még a végén is.
(Nekem meg már most is minden bajom van.Kép Mióta lemászott a pici, azóta úgy érzem magam, mint egy szatyor, amelyik egy dinnyét tart.Kép)

Hajni
(30+5)

KépKép
connie

Hajni, ez megnyugtató. Kép Akkor én itt és most el is döntöm, hogy szuper jó lesz a 9. hónap is, ha már eddig megúsztam különösebb nyuglôdés nélkül. Kép És punktum. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok! Kép

Hála a jó istennek a cukrom kezd rendbejönni, már 3napja 6-7 között mozog! Úgy örülök, hipp-hipp-hurrá!
Timurr!
Örülök, hogy megúszod a kórházat! Rendbe jött a cukrod?Én hétfőn reggel megyek vissza, kiváncsi vagyok mit mondanak az ˝istenek˝!

Az én kis lurkóm is medencefekvéses, úgyhogy császár lesz!Elvileg ugye még befordulhat, de nem nagyon akaródzik neki!Ő így érzi jól magát! <!--attachment: mosoly-156989.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*2.0**mosoly%2ebmp --><center><pre>
Kép
mosoly.bmp (2.0 k)</pre></center><!--/attachment-->
A kis lusta!

Nagyon szépek a babucik; már úgy várom hogy én is kezemben tarthassam életünk értelmét! mÁr most imádom őt!

Ildi

delfinke

Borbolya
Én semmivel se éreztem magam másképp a 36.hét után, mint előtte. Talán csak türelmetlenebb voltam már, mert nagyon babázhatnékom voltKép

Mi még simán az 56-os rucikat hordjuk, de a legtöbben még most 3 kilósan is elveszik keze-lába. Most pl. úgy alszik, hogy egy üres body ujj látszik ki a takaró alólKép
De van 50-es rugink is, ami viszont nagyobb, mint a többi 56-osKép
Én nem is a méreteket nézem, hanem ránézésre adom rá a ruhákatKép

Ildi
Örülök, hogy rendeződik a cukrodKép

Cicmerák
Azon én is sokat filóztam már, hogy hogy fért el bennem KristófKép
Rettentően irigyellek, hogy ilyen nyugis kismami vagyKép
Bár én se az miatt vagyok ideges, hogy mit hogy csináljak Kristóffal, hanem minden más miatt.
Ma megint kibuktam kicsitKép Azon, hogy túlságosan megváltozott az életem. Pedig világéletemben erre vágytam, most mégse vagyok olyan boldog.
Hullafáradt vagyok, bánt, hogy nincs elég tejcsim és idegen anyuka tejét kell még hozzáadnom.
Ápolatlannak érzem magam, utálok zuhanyozni, attól én nem érzem magam tisztának, zsíros a hajam, szőrös a lábam. Nyomott vagyok. Rumli és piszokság van a lakásban.
Megőrülök a bezártságtól, a melegtől, ami a szobában van, mehetnékem lenne már bárhová, csak ki a szabadba. De nem 10 percre, és nem rohanva és mobiltelefonnal a zsebemben, várva, hogy mikor szólal meg, hogy menjek, mert felébredt Kristóf.
Még így is, hogy nappal itt van Dolfi kutyus, így sem az igazi. Nagyon hiányzik, hogy éjszaka nem szuszog itt mellettünk. Ráadásul megszakad a szívem, hogy az esti séták után folyton hozzánk akar hazajönni. És apum is mondta, hogy nem tud rendesen sétálni vele, mert folyton felénk akar eljönni és feljönni hozzánk.
Ráadásul valahogy apucival sem a régi már minden, ő is folyton fáradt, holott ő végigaludja az éjszakákat, még a sírásra sem ébred fel, ráadásul nem érti, én mitől vagyok ilyen leamortizálódott, és miért nem örülök, hogy itt van várva várt Kristófunk. Nem is lehet vele beszélgetni erről.
Na mindegy. Talán ha jön a szép idő és végre nagyokat sétálhatunk majd, akkor helyreállnak a dolgokKép

Babus

Kép
babus2005

Jajj, Zsuzsi, a lényegKép
Pici Alexa nagyon-nagyon aranyosKép

Babus

Kép
babus2005

Connie és Többiek!

Nem lesz altatás!!! Az alapvető különbség abban áll, hogy EDA-nál hüvelyi úton szülnék, de mivel itt nem éreznék minden fájást az EDA miatt, lehet, hogy nyomással kellene rásegíteni és megnyílhat a korábbi műtétem sebhelye. Mivel császárnal a méh nincs nyomásnak kitéve -hiszen úgyis vágnak-, így jöhet a spinális. EDA-val nem császároznak senkit. Hát ennyi a különbség. Altatni csak abban az esetben altatnak, ha nagyon sürgősen kell beavatkozni és nincs idő megvárni a spinális érzéstelenítés hatását. De ez mindenkinél így van.

Delfinke!
Üdv a császárosok táborában! Nekem is az lesz, hacsak meg nem tréfál itt a végén a Fiacskám Kép. Én igazából nem bánom. Farfekvésben biztosan nem szülném meg a babát. Úgy gondolom, neki így lesz a legjobb. Én pedig már csak másodrangú vagyok Kép. Sokkal nagyobb bennem bennem a baba iránt érzett féltés és aggódás, mint a vágy a hüvelyi szülés után Kép.

Babus!
Igen-igen, nekem is Te jutottál ma eszembe... Azért én még nagyon szeretném, ha másfél hétig bent maradna és legkorábban a 39. héten jönne ki a Manó. A hasam nekem nem fáj, viszont a vizsgálat helye és az egész hüvely nagyon. Lehet, hogy egy félcseppnyi vér is kiszivárgott belőlem. Majd figyelem, nem volt egyértelmű. Ha nem jön több, nem aggódom tovább. Remélem a fájdalom reggelre elmúlik és kitart a kis Gazfickó odabent még! A biztonság kedvéért azért holnap csak feküdni fogok alápárnázott lábakkal... Nagyon meglepődtem, hogy 1 ujjnyira nyitva találta a méhszájat, mert semmilyen fájdalmat nem éreztem sőt még málnalevél teát sem ittam egy kortyot sem. Az utóbbit a jövő héten el akartam kezdeni arra az esetre, ha mégis befordulna, de most már úgy döntöttem, hogy inkább nem. Hacsak meg nem szűnik ez a buta fájdalom a hétvégéig. Ja, egyébként én is 37+3 vagyok Kép!

Jó éjt Nektek!

Eveka

Kép
eveka

Borbolya!
Nem szabad a védőnőnek mindent elhinni! Nekem eddig minden teljesen könnyedén ment. Az egyedüli kellemetlenség az, hogy most a 37. héttől el kezdtem vizesedni. Mondjuk azt eléggé. Látványnak nem túl épületes (főleg a bokám), de érezni nem igazán érzek belőle semmit. Csak amiatt aggódom, hogy nehogy toxémia legyen. De amíg a vérnyomásom jó és nincs fehérje a vizeletemben, addig nincs ok aggodalomra. Ezt pedig ellenőrzik. Egyébként jövök-megyek, vezetek, délutánonként alszok 1-2 órát. AZ alvás tényleg nem olyan egyszerű már, de inkább azért ébredek fel többször éjszaka, hogy miközben megfordulok, nehogy megnyomjam a Fiamat. Egyébként kicsit csökkent az alvásigényem és mindig éberen ébredek bármilyen szakasza is legyen az éjszakának. Ez gondolom már amiatt van, nert szervezetm készül a nagy babaellátási feladatra. A délutáni 1-2 órás alvás viszont mindent kompenzál. Szerintem ez a szakasza is szép a terhességnek. Ami nehéz, az az, hogy ne kívánd minden percben, hogy legyen már kint a bébi, hiszen jobb neki odabent, de tudod, hogy már koraszülött sem lenne, ha kijönne Kép. Egyszóval a finishben a legnehezebb a türelem...

Eveka

Kép
eveka

Babus!
Ne aggódj! Jön a tavasz, viheted le Kristófot sétálni és újra mindent ragyogó színben fogsz látni! Az viszont szerintem nagyon fontos, hogy ne legyen lekiismeretfurdalásod a tejcsipótlás miatt!!! Az a lényeg, hogy Neked is van tejed és csak pótolni kell. Ha nem tudsz ebben megnyugodni, szerintem romolhat a helyzet. Nagyon jó anyuka vagy és ezt vedd tudomásul. Ahhoz pedig Neked is jogod van, hogy szomorú vagy türelmetlen légy, főleg, amikor ilyen hormonális változáson estél át. Szerintem írd ki néhány lapra, hogy Te vagy a világ legjobb anyukája és ragaszd ki a lakás több pontjára. Vagy elég, ha csak bemész a babaszobába, amit olyan nagy szeretettel készítettél és máris elszállhat minden kétséged!!! Kristóf egyébként gyönyörű és nyugodt, látszik a képeken, így nem is értem, hogy merülnek fel Benned kétségek Kép. Apucival pedig beszéj majd hétvégén, amikor egy kicsit kipehni magát és nem dolgozik Kép. Biztosan meg fog hallgatni és támogatni fog, ha megérti min mész keresztül.

Bocs a monológért. Szülés után szerintem nagyon hasonló leszek Hozzád Kép!
Gondolj arra, hogy milyen jó, hogy Kristóf már kint van, egészséges és gyönyörű és már nem azért kell noszogatni, hogy mozogjon a pocakban, mint az én Fiamat Kép!

Most már tényleg nyugovóra térek. Jó éjt Mindenkinek!!!

Eveka

Kép
eveka

Jajj Babus!
Nem túl biztató, amiket írsz.Kép
Néha pont az általad felsoroltakra gondolok, hogy
hogy fogom viselni a fáradtságot, a bezártságot, az igénytelenséget stb. Pedig nekem még nem kéne ezen filóznom, hanem örülni a ránk váró dolgoknak, ami persze működik is, csak józan paraszti ésszel belegondolva tudom, hogy vagyis csak sejtem, hogy mik várnak ránk, illetve leginkább rám. És egy picit tartok ezektől. Főleg, hogy látom, hogy olyan embereket sem kerül el, akik erősebbnek tűnnek mint én. Na de nálatok is majdcsak rendeződnek a dolgok. Azért ha belegondolunk hatalmas változások következnek és következtek be azoknak a családoknak az életébe, ahol baba születik. Hiszen már semmi nem ugyanaz, és természetes, hogy nem hipp-hopp megy az átállás.

Nálunk is lesznek problémák. Rögtön az alvással. Az én párom ma is este 9-kor közölte, hogy megy aludni, mert álmos. Mondtam neki, hogy igaza van, addig aludjon, amíg lehet, ha pici gyermekünk megszületik úgyis el kell felejtenie a 8,5-9 órás éjszakai egybefüggő alukálásokat. És nem tudom majd hogy viseli, mert azért számítok arra, hogy ha úgy adódik, akkor igenis éjszaka is besegít nekem, elvégre a babát sem egyedül csináltam és nem csak magamnak szülöm.

Na jól van, nem regélek.

Muki(32+1)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Babus!

Köszi szépen, Alexa nevében is! Kép Kép

Megadnád majd priviben a mobilszámod? Címem: tothzsuzsi@vnet.hu

Zsu (34+3 a táblázat és a tegnapi uh szerint is)
tothzsuzsi

Tóth Zsuzsi
Nagyon jó ,hogy befordul majd a kiscsaj,biztos a sok forgolódástól izmos a válla.KépNagyon szép a képen,biztos nagyon szép kislány lesz.

babus
én így hogy nappal veletek van Dolfie már végképp nem értem,hisz este meg otthon van a párod,ő eletudná vinni a kutyát nem?Szóval szerintem visszaköltözhetne hozzátok.
És mivel mondtad,hogy anyukádék áttdnak járni hozzád,én ajánlanék nekes egy welnes-nap helyett welness órákat.Radírozd le magad,arcmaszk,hajmosás,borotválkozás,kenegetés és tuti jobb kedved lenne.Séta meg nem sokára beindul jó idő lesz és mehetsz Kristóffal együtt barangolni.A párod meg férfi.Kép

Ildi
Most mit mondjak ,eddig is tudtam hogy jó a cukrom és ezért is voltam olyan ideges a felesleges diéta,kórház miatt.A terhesgondozóban lett a kajás értékem 7.1 (eggyel több),azért küldött el az ottani doki a cukroslötyire,aminek az eredményét a saját orvosomhoz vittem,ő átlapozta és egyből mondta a diétát,meg a vércukorprofil vizsgálatot,holott a legmegasabb értékem 7.6 volt a két órás meg 7.0.Múltkór helyettes volt a gondozóba,beleírták a kiskönyvembe piros betűvel,hogy cukros vagyok.Tegnap a gondozóban azonban az ottani rendes dokinak végre feltűnt,hogyteljesen jók az értékeim és hogy nincs semmi bajom.Na kérem 3 hét idegbaj,3kg mínusz,de legalább nem kell a diéta és a kórház.Felhívtam a fogadott orvost ,hogy akkor mi van mert a kórházat ő mondta,és mondta,hogy látta hogy jók az értékek,csak ha már a másik orvos tovább küldött....Szóval téboly,de már nem is akarok rá gondolni,de legalább ehetek normálisan.2 kg + van rajtam.Asszem most bele fogok húzni,kiéhezetettem a szervezetm.

Angéla
Az biztos,hogy május 8.-ra vagyok kiírva az szombat,akkor szombatonként töltöm be a heteket nem?akkor vagyok most 28+6.Ha minden igaz,de már megkevredtem.

Képzeljétek a legyen ön is milliomoson bealudtam és fél 9-ig aludtam,igaz 5 wcvel,na ma biztos még éjfélkor is fent leszek.És ez a kis piszok,nem hagyott aludni,úgy bökdösött valamelyik hegyes részével.Adok is magunknak enni (baba,macska,én)Kép

Timurr
Vendég

Babus,
én is jó ötletnek tartom, amit Timurr írt, a wellness órákat. Nekem fantasztikusan feldobta a hangulatomat, amikor három hónap hányás után már volt annyi erőm, hogy rendbe szedjem magam, frizurázzak, radírozzak, szőrtelenítsek.
Bezártság szempontjából rossz ez a tél, az ember lánya még az erkélyre sem ülhet ki egy kicsit.Kép Bár én kijárok levegőzni 10-10 percekre, mikor eszembe jut.

Párodnak is biztos új ez a helyzet, lehet, hogy őt is megviseli, csak a kispapák nem engedhetik meg maguknak a hisztizést.Kép Jó lenne, ha tudnátok beszélni róla.

KépKép
connie

sziasztok,
hát nem tudom mi volt tegnap de már majdnem indultunk a kórházba úgy fájt a hasam vagy inkább a gyomrom.Aztán szerencsére jól kialudtam magam és most minden oké.A méhszáj még zárt így most már szeretném kihúzni a jövő hetet annál is inkább mert még be vagyok jelentve fodrászhoz is (ha-Ha Kép).
Babus,kitartás jön a jóidő és mindent másképp fogsz látni.Tejcsi miatt nem aggódj egy percet se nem ezen áll vagy bukik a jó anyaság.Én a két gyerekesség miatt aggódom mert Dini nyúz az egyik oldalról a pici meg majd a másikról.Hát érdekes lesz egyáltalán,hogy fogom szoptatni.
Császáros témához:Én az voltam és leszek most is.Már mindent megkérdeztem ezzel kapcsolatban.lehet Edat is kérni nemcsak spinált.A különbséget jól leírta már vki,a spinálnál egy vékony tűvel szúrnak az eda kicsit vastagabb és utána a kanül még bennt marad a gerincnél és a további gyógyszereket és fájdalomcsillapítókat is tudják azon keresztül adagolni.Spinálnál min.12 óra fekvés,edanal 6 óra fekvés javasolt utána.Sajna aki érzékeny rá spinálnál kialakulhat ún. postspinális fejfájás ami meg tudja keseríteni a műtét utáni napokat.Jó erre előre készülni,nekem quarelint,kávát és mindent ami emelei a vérnyomást javasoltak mivel ez a szer nagyon leviszi a vérnyomást.Nálam ez különösen kell mivel irtó alacsony a vérnyomim.van akinél persze mindez nem jelentkezik egyáltalán.Sajna nekem nagyon görcsölt a fejem így most próbálok jobban odafigyelni.
sziasztok,finiselőknek kitartást!
nyetus76

Még csak annyit,hogy a Rókus kórházas topicban Snoopy nevű aneszteziológus nagyon szakszerűen összefoglalta a spinál -eda témát.
akit érdekel és érint.
pusz
nyetus76

SziasztokS!

Akkor úgy látom nekem jobb a helyzetem. A párom abszolut partner mindenben. Bár volt még az elején vagy két nap, amikor a wc-re sem tudtam nyugodtan leülni, mert amint nyöszörgött a baba, felkapta és jött szólni, hogy siessek. Én is koszosnak és ápolatlannak éreztem magam, még zuhanyozni sem tudtam elmenni. egyébként én is utálom. Pár napja viszont gondoltam egyet, éés egy szopi után apuci kezébe nyomta a gyereket és egy órára beköltöztem a fürdőbe. Fürödtem! Borotválkoztam, meg minden eddig kihagyott procedúrát végigcsináltam, és esküszöm a hangulatom is jobb lett.

Ma jönnek anyósék! Ajjaj! Kicsit parázok tőle. Kicsit fura nekem. A gyreknek még egy kisruhát sem vett egész terhességem alatt. az észt viszont osztotta. Na meg kijelentette, hogy minek veszünk kiságyat meg a többi cuccot a gyereknek, előbb tűzhelyet vegyünk. Ez volt nyolc hónapos terhesen. Na mindegy. Majd beszámolok mi volt. Ja, meg azt mondta, hogy ő nem fogja meg a gyereket, míg nincs pólyája. Hát nincs. Kíváncsi leszek.

Na ma este én is megtapasztaltam az esti hisztit. Már jó korán, kilenc körül elaludtunk, egykor ébredt a baba. Gondoltam sebaj, egy gyors szopi, és alszunk tovább. De csak nem akart aludni. Bevetettem a szélcsövet, jött is anyag rendesen. De még mindig nem volt jó. Egy órát mászkáltam vele, de ez sem volt jó. Majd felébredt apuka, átvette, és csodák-csodájára elaludt a vállán, majd a mellkasán aludt vagy egy órát, aztán reggelig kihúzta. Mindenesetre fáradt vagyok. Nem irigylem azokat, akiknek egész este fent kell lenni a bébivel.

Na megyek etetek Kép

Üdv. cic
cicmerák

Sziasztok!
Még egyben vagyunk sajnos! De márcsak 5 nap a kiirásig! VAgy lehet, hogy manóka nem kiváncsi a nagy világra? Ha beleszámolom a 2 hét túlhordást akkor még márc 9ig is bent csücsülhet. De nem szeretném. Megbeszéltük apucival, hogy hétvégén jól kipihenjük magunkat és hétfőn hajrá. Mondogatom ezt babucinak is, de ha hamarabb akarna jönni nagyon boldog lennék. Amúgy nekem méhszájat 35 hetesen néztek utoljára akkor zárt volt. Állandóan keményedik a hasam , éjszakánként alig alszom, mert szinte óránként kell mennem pisilni. Ráadásul becsipődött a bal oldalam,, igy most úgy megyek mint egy csipőficamos.
Szerintetek az baj, ha 3 hét alatt a Bpd 90mm ről csak 91mm lett? MErt a védőnő azt mondta, hogy nem. Sőt a combcsont és az Ofd is kisebb lett. Szerintem a doki elmérte. Épp a hétvégi partit beszélte meg egy másik dokival amikor mérte a babát. A súlya ok 3500g. A 32 hetes vizsgálaton be volt csillagozva a Bpd, nagy fejű gyerek lesz, most meg tömzsi és kis fejű. Jók ezek az uh-ok, csak azért vannak hogy legyen min parázni.
Már 6szor voltam ctg-n, de halál egyenes méhtevékenységem van. Persze ahogy leszállok a gépről, rögtön bekeményedek. ÉS van úgy hogy 10 percenként, csak nem rendszeres. A hasam nagyon fent van, gyomorsavam az egekben. LEhet, hogy nem is fog lemenni a hasam? Akkor nekem most arra kell számitanom, hogy elfolyik a magzatviz? ÉS ha nem megy le akkor császár? Én azt egyáltalán nem szeretném.
Hál Istennek csikjaim nem lettek, pedig a sok viz miatt is 23kg hiztam, és előtte sem voltam vékony. De remélem ez a sok viz szülés után le fog menni rólam. 38as papucs helyett 41ért kellett elszaladni mert csak a 3 lábujjam fért bele. Még jó, hogy felpróbáltam mielőtt elcsomagoltam.
39+2

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Eveka!
Én is úgy gondolom, hogy jobb a császár ilyen esetben!Az én orvosom azt mondta, hogy megpróbálhatja befordítani ha kérem; de nem szívesen teszi!Erre én közöltem, hogy Marcika úgy fog megszületni ő ahogy akar!Kép
Ha császár akkor császár, itt most ő a lényeg!

Timurr!
Egyél helyettem is légyszí; én folyamatosan éhes vagyok!
Kép

Sziasztok!

Ildi

delfinke

Hú Csajok, elkezdett görcsölgetni a hasam. Ugye ez nem olyasmi, ami miatt aggódnom kéne?!?! Nyugtassatok meg lécci!

Borbolya
34+3

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya,
hogy görcsöl? Megnyugtatni én nem tudlak, hívd fel inkább a dokit vagy a védőnőt, hogy mi a véleményük. De szorítok, hogy ne legyen gond!

Írj, hogy múlik-e vagy mi a helyzet.

Beatrix
beatrix28

Beatrix, nem elviselhetetlenül görcsöl, csak olyan menzi-szeruen, csak most azon paráztam be, hogy többen írták, hogy a vége felé volt ilyen tünetük. Ugyan nem tartom valószínunek, hogy ennyi idôsen bármi történjen, csak kicsit elbizonytalanodtam, hogy most akkor ez mi?!?!

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!Kép

Azzal nincs gond, hogy Kristóffal ne akarna foglalkozni apuci. Az elejétől fogva ő fürdeti, én csak asszisztálok hozzá, bármikor elgügyörészik vele, kézbe veszi, szóval imádják egymást és jól elvannak.
Ő inkább engem nem ért meg, hogy miért nem vagyok olyan mint régen, olyan kis felpörgött, mindig vidám. Miért nem örölük felhőtlenül a kisbabánknak. Miért nincs időm semmire.
Látom rajta, hogy hiányzik neki a régi kis felesége.
Mert mostanság egy nyomott, karikás szemű, morcos nőszemély várja mindig haza, aki állandóan csak panaszkodik. És akinek egy perce sincs rá, mert még este 10-kor is mosogat, utána zuhanyzik, utána álmos vagy szoptat.
El se akarta hinni nekem, hogy létezik olyan, hogy a szülés után az anyukák kicsit bedepisedhetnek, ő még sose hallott ilyet.

Dehát ő könnyen beszél, 6-tól 4-ig dolgozik, utána ugyan babázik rendesen, de ettől függetlenül ugyanúgy találkozik a barátaival, ugyanúgy leül a számítógépe elé, ugyanúgy nekifekszik aludni este 10 körül, és ugyanúgy végigaludja az éjszakákat, mint eddig, fel sem ébred Kristófka sírására. Hát így könnyű. De én 3 hete csinálom megállás nélkül, nekem nincs különbség éjszaka és nappal között, én nem tudok eljárni ide-oda, sőt, még a boltba se tudok leszaladni, merthát kire hagyjam addig Kristófkát.

Persze, ez a wellness-óra jó ötlet, de ha van egy kis időm, örülök, hogy pihenhetek. Még megszépülni sincs erőm, pedig nagyon jól esne.
Én amúgy fürödni nem merek, az én dokim a lelkemre kötötte, most még nyitva van a méhszáj, ilyenkor egykönnyen feljuthatnak oda a bacik.

Jimbone
De jó neked, hogy ennyi tejcsid vanKép
Nálunk egyébként pont a szopival nincs gond, Kristófka úgy szív, mint egy porszívó, egyből rátalál a cicire. Amíg még volt bőven tejcsi, addig 10 perc alatt teleette magát.
ezért is különösen bánt a dolog. Dolgozik,dolgozik a drága, kitartóan, mégsem lakik jól.

Borbolya
Szerintem is a dokidal beszélj!!!

Zsuzsi
Rögtön elküldöm majd a számomKép

Babus

Kép
babus2005

Babus!

Úgy tünik, nem ismétlődik meg az eseted,legalább is remélem. Ha jól emlékszem Nálatok a fájdalmas vizsgálat utáni napon Kristóf nem nagyon mocorgott és ezért mentetek este CTG-re. Na Marci/Soma a tegnapi aggódás után belehúzott. Már mocorgott néhány közepes erősségűt és csuklott is, így ma nem fogok elindulni CTG-re, pedig már erre is volt példa. Remélem azért fog még mocorogni délután is. Úgy tűnik Neki is a napsütés jön be! Ha minden jól megy márciusig kihúzzuk Kép. Azért tegnap óta sokkal inkább nehezemre esik a járás, mert nagyon nyomja a szeméremcsontomat, pedig le sem ereszkedett a hasam. Pedig eddig nagyon virgoncan mászkáltam. Viszont a vezetés ma reggel nem esett nehezemre, így Apucit el tudtam vinni.
Szerintem nekem sem fog könnyebben menni a szülés utáni lábadozás, gyerekről való gondoskodás. Ráadásul mindkettőnk szülei nagyon messze laknak (220 ill. 350 km), így csak magunkra számíthatunk. Én mindig is tartottam a szülés utáni depitől, így a férjemnek már előre próbáltam ezt a témát pedzegetni. Ráadásul van egy barátnőm, akinek ikrei születtek, sok-sok nehézsége volt az elején, így ő már vázolta a férjecskémnek, hogy mennyire fontos, hogy egyfolytában csak azt mondogassa nekem, hogy tökéletes anya vagyok Kép. Szóval az elméleti megalapozás már meg volt! Egyébként Ő megért Téged Kép. Hidd el Nálatok sem lesz gond. Az Apáknak fel kell nőni a feladathoz, nekik a hormonok nem segítenek, de nem is keserítik el őket Kép. SZóval bocs a sok hülyeségért, amiket írok, de az említett barátnőm nagyon belémplántálta ezeket a gondolatokat.

Eveka + Marcell/Soma (37+4)
Szavazni még mindig lehet a névreKép! Vezetéknév: Schwarczkopf

Kép
eveka

Babus,
és akkor neked nem segít a házimunkában senki????? Nem csoda, hogy hulla vagy, ha este 10-kor még mosogatnod kell.Kép

Mi a párommal felosztottuk a házimunkát, amikor összeköltöztünk, de persze minél nehezebben vagyok, annál több marad rá.Kép

KépKép
connie

Connie
A múlt héten nappalonként itt volt anyukám, ő sokat segített.
Most a nagyik felváltva főznek, de a többi rám marad.
Apucim nem egy házias típus. Kaját még úgy-ahogy csinál, ha nagyon kell(eredetileg ugyanis szakács, csak éppen hegesztőként dolgozik), de másra nem tudom rávenni. Ő ugyanis FÁRADT, mert DOLGOZIK. Még szerencse, hogy én nem vagyok fáradt.

Meg a kutyust is kérdeztétek.
Nem tűrné meg esténként itt a kutyát. Az okát ne kérdezzétek. Szerintem ő maga se tudja. 2 és fél évig élt a kutyával egy fedél alatt. Sose szerette, soha nem vitte sétálni (de tényleg egyetlen egyster sem), de megtűrte, megsimizte, enni adott neki, időnként játszott vele.
Most viszont még megsimogatni se hajlandó, egy jó szava nincs hozzá, ha netán 5-10 percekre találkoznak is. Sőt, mire ő hazaér, a kutyámnak szó szerint el kell innen pucolnia. Apuci 4:20 körülre ér haza, anyukám pedig kb. 4:10-re ér ide a munkából, így ő szokta elvinni hozzájuk.
Nem értem, mi lett e hirtelen utálat oka. De nagyon rosszul esik ez nekem, és Dolfikának is. Fut oda hozzá örülve, és semmi reakció, se egy simi, se semmi.
Vessetek meg érte, hogy a saját férjemről ilyet írok, de szívtelennek tartom. Egy állattal ilyet nem lehet csinálni. Szegény kutyus nem érti, eddig szerették(legalábbis ő úgy érezte), most meg semmi. Látom a szemében a szomorúságot. Én annyira nagyon át tudom érezni a bánatát.
És haragszom ezért apucira. Nem elég, hogy elszakít, mégha csak részben is a kutyámtól, de ráadásul még Dolfika szívét is összetöri.
Arról nem is beszélve, hogy erről azelőtt szó sem volt. De legalább megmagyarázná az okát.
Mert oké, folyton azt hajtogatja, hogy baba és kutya egy helyen nem fér meg. Oké, nem értek vele egyet, de elfogadom, valamennyire. De arra, hogy miért taszítja el magától a kutyát, arra már nem válaszol. Annyit mond rá, hogy "csak".

Szóval nehéz természet az én ApucimKép

Babus

Kép
babus2005

Eveka
Amúgy nem volt hülyeségKép

És szerintem MarcellKép

Babus

Kép
babus2005

Babus,
Kép

Pedig apuci is jobban járna, ha segítene neked, meg nem zavarná el a kutyát, mindjárt nem "egy nyomott, karikás szemű, morcos nőszemély várná mindig haza, aki állandóan csak panaszkodik."

Lehet, hogy Dolfikán tölti ki a féltékenységét.Kép

KépKép
connie

Eveka,
Szerintem is Marcell.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Timurr,
akkor neked vasárnaponként kezdődik az új hét és akkor jó a 05.08. De amúgy meg úgy is akkor fog kibújni amikor ő akarKép
Az én naptáram szerint 05.08. vasárnapKép Neked is van macskád?

Eveka,
nekem a Soma is tetszikKép
Anno én extra méretű Tenát vettem, és nekem kellett ez a méret.

Zsuzsi,
nagyon jó a kép.

Búzaszem,
jó, hogy írtál magatokról egy kicsitKép Kitartás, már nincs sok idő hátra.

Borbolya,
hogy vagy?

Üdv, Panka(28+6)

panka

Babus, szerintem igaz, amit állítanak, hogy a férfiak más bolygóról valók. Vannak dolgok, amik egyszeruen nem férnek a buksijukba. Gondolom ilyen lehet esetetekben a kutyustéma, egészen egyszeruen nem érti, neked miért olyan fontos, és valszeg a legkisebb erôfeszítést sem teszi, hogy megértse. Ugyanez vonatkozik a te fáradtságodra. Nem tudom, mi a megoldás, talán tényleg csak az idô fogja megoldani a gondokat: elôbb-utóbb mindenki beleszokik a szerepébe, a jó idô közeledtével többet tudtok kimozdulni, talán ha már kevésbé lesztek fáradtak, beszélgetni is jobban tudtok. Mindenesetre addig is kitartás, és ne felejtsétek el, hogy miért vagytok együtt, hogy mennyire szeretitek egymást, akkor is, ha néha legszívesebben leharapnátok egymás fejét. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?