Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Én már hajnaltól nem bírok aludni, de bezzeg nappal bármikor elaludnék...

Panka, igen, én írtam a naplót a második fiam születése után. Nekem sokat segített kívülről látni a napi gondok vicces vagy éppen szép oldalát. Nem süppedtem túlságosan bele az önsajnálatba. Amúgy nem is igen lett volna rá időm Kép

Érdekes, hogy az első szülésem után nagyon depressziós lettem néhány napra. Bőgtem, türelmetlen voltam, bezárva éreztem magam. A másodkiknál már sokkal kevésbé. Egyrészt tudtam, tudom, hogy minden gond egyszer megoldódik (pl. hasfájós időszak, éjszakázások stb.), másrészt tényleg kevesebb időm is volt erre.
Kíváncsi vagyok, hogy most hogyan lesz. Egy kicsit tartok a depressziótól, de reménykedem, hogy a rutin és a mindennapi teendők sokasága átsegít.
Most is kérvényt írtam éppen a főiskolának, hogy a zárótanításomat megtarthassam a jövő héten, különben az olvasás óráról megyek szülni Kép
A szakdolgozatom sincs még teljesen kész, óratervet kéne írnom hatodikosoknak, és mellesleg be kéne járnom a főiskolára is néha...

Apropó, nincs véletlenül valaki közületek, aki tanított már hatodik osztályban nyelvtant? Lövésem sincs, hogyan írom meg 6-8 órára a melléknevek tanítását...

Csütörtökön megyek dokihoz és az első CTG-re (nálunk nem NST van). Nagyon kíváncsi vagyok! Még itthon azért van mit készülődni, de hétvégét lakásátalakítással, polcépítéssel töltöttük, de a tegnapi napon minden rend és tisztaság semmivé lett, mert a villanyszerelő néhány szobában falat bontott Kép Nem találjuk, hogy miért nincs áram a fél lakás konektoraiban. Még egy futam vár ránk a hétvégén ezügyben.

A babaruhákat már kiválogattam (nagyjából), mosni, vasalni még nem kezdtem amíg ilyen por van. A textilpelusok még a padláson várják jobb sorsukat. Kéne még vennem Garmastam kenőcsöt (ajánlom mindenkinek mellbimbó kisebesedés ellen. Azért nagyon jó, mert szoptatás előtt nem kell lemosni, sőt, a babát védi a szájpenésztől). Még kéne melltartóbetét és a Konakion (K vitamin), de ahhoz majd kell a baba TAJ száma. A többi patikaszert már kiváltottam, előre kértem a gyerekorvostól recepteket.

Tényleg, találtatok már gyerekorvost? Mi nem a kerületihez járunk, mert ajánlottak Kristóf születése előtt egy másik orvost, akire azóta is pótnagyiként is számíthatunk. Legalábbis a véleménye nekem nagyon fontos. Érdemes körülnézni, mert szerintem életünk egyik legmeghatározóbb orvosa lehet egy igazán jó gyerekorvos! És most nem a fizetős magánorvosokra gondolok, mert azt mi sem tudnánk finanszírozni!
Mi még szülés előtt találkoztunk, ami nagyon szimpatikus kérés volt tőle. Azt mondta, előbb nézzem meg, hogy tényleg őhozzá szeretnénk-e járni!

A kórházi listákat olvasva eszembe jutott, hogy annak idején nyitottam egy topicot erről, és azt sokan kiegészítették a maguk ötleteivel. Szerintem hasznos kis oldal lett. Nem tudom, hogy létezik-e, de gondolom megvan még. (a kórházból jó visszajelzéseket kaptam, mikor a másodikat mentem szülni, azt mondták, hogy szerintük is hasznos lista lett... olvassák ám a kórházi dolgozók is a babanetet Kép

Babakocsi: sokáig én is azt mondtam, hogy a legfontosabb az átfordíthatóság. Tényleg nagyon jó dolog, de nekünk végül a mostani (sokadik) babakocsink három kerekű és nem átfordíthatós, de nagyszerűen bevált. Nekem a nagy kerék (nem kell a buszozáshoz megemelni, mert fel lehet léptetni-húzni a busz lépcsőjén) és a magasságban állítható tolókar volt nagyon fontos. Így nem csak nekem kényelmes tolni, hanem a férjemnek is. Egyikünk sem egy alacsony termet.
A Brendonban és Megatoysban járva csodákat láttam babakocsiból és mindenből, de nem irigylem, akinek mindent meg kell vennie, mert iszonyú árak voltak.
Nekünk csak egy járóka kellett, ami emelhető fekvőfelületű (ja, járókából - szerintem - ne vegyetek műanyag, hálós, 2-3-4 kapaszkodós fajtát, mert abban a szerencsétlen gyerek egyrészt szemrángást kap (a háló interferál a szoba bútoraival), másrészt nem bír felállni majd, mert a nagyon hiperszuper kapaszkodók az égben vannak, ő meg szegény a járóka alján... Hihetetlen számomra ez a konstrukció, mi két gyerekkel végigszenvedtük, de most fellázadtam!
Meg amúgy is úgy gondoltam, hogy egy emelhető fekvőfelületű ágyként is funkcionál napközben, amikor úgyis a gyerekekkel általában a nappaliban vagyunk. Kicsit féltem még eleinte majd együtt hagyni a három rosszcsontot, így a nappaliban lesz a nappal ágyként használt járóka, a gyerekszobában pedig a kiságy (gondolom ebben is fog nappal aludni), de éjjel egyelőre egy régi kis babakocsiban fog az ágyunk mellett aludni, így nem kell felkelnem a szoptatáshoz. Ez Bálinttal bevált, mert Kristóf velünk aludt, de nagyon sokáig át is járt éjjelente. Bálint viszont kimondottan egyedül szeret aludni a saját ágyában. Mondjuk ez most lehet, hogy meg fog változni, mivel a napokban fog átköltözni a rendes ágyba a rácsosból.

Befejezem a szájmenést! Már olyan kíváncsi vagyok hármaskára!!!!!!!!!
Ja, kérdezni szerettem volna a már babásoktól, hogy szülés előtt pár nappal nem kellett hirtelen nagyon sokat pisilnetek? Én a múlt éjjel háromszor voltam, most meg kétszer, aztán inkább fel is keltem, mert úgyis mindjárt ébredni kéne. Szóval már nem emlékszem, hogy ez jelent-e valamit.

Szép napot!
Dorka (36+6)
dorka

SziasztokKépKépKép

Csoda történtKép
Kiderült, hogy éhes volt a kis lurkóm, azért pityergettKép
Dehát ki gondolta volna, hogy a 3 óránkénti 100-110gr kaja kevés neki? Meghát csak úgy hízik, pár gramm híján már 3 kiló, pedig a szülés utáni napra 2520gr-ra esett visszaKép Tehát alig 3 hét alatt majd' fél kilót szedett fel, ez azért nem semmi, szerintemKép
De visszatérve a csodára, este újrakezdte a hisztit. Szopizott 100gr-ot, másfél óra múlva még 60gr-ot, de még mindig bömbizett. Már nem bírtam tovább, melegítettem neki a kölcsöntejcsiből, még 60gr-ot, és mind benyakalta. Hogy hová fért bele ennyi kaja, nem tudom, mindenesetre éjjeli fél 12-kor beájult és ma reggel 8-kor nekem kellett összekaparni az ágyikójából, hogy ugyanmár illene felébredni, merthát mióta alszik egy újszülött egyhuzamban 8 és fél órát (hozzátartozik a dologhoz, hogy már hajnali 3 óta be voltam pánikolva, hogy mi van vele, miért nem ébred, fél óránként kiugrottam az ágyból és megnéztem jól van-e, a légzésfigyelő ellenére)
Aztán fél 9-re nagy nehezen magához térítettem és 170gr-ot(!!!) szopizott, persze két ciciből (mondjuk most volt éjszaka 8 órám tejcsit termelni, de ez kivételes helyzet volt, nappal majd 3-4 óra alatt nem tudok neki ennyit produkálni)
És most ismét alszikKép A kis éhenkórászKép Én meg a hajnali pánikhangulatom ellenére úgy kipihentem magam, hogy csak naKépMost pedig várjuk a védőnénitKép

Én is gondoltam rá, hogy tükörrel megnézem a gátsebemet, de végül nem volt hozzá bátorságomKép

Timka
A szélcső egy kis vékony csövecske, amit a baba popsijába dugva kakilásra illetve pukizásra ingerliKép

Babus

Kép
babus2005

Nadine, megtennéd, hogy nekem is elküldöd a mailt? Új cím a profilomban. Köszönöm!

Tücsök, nagyon szép a szoba! Nekem a lámpa tetszik a legjobban, az olyan egyedi így!! Kép

Még régebben volt róla szó, csak már nem emléxem a válaszra. Szóval a magnézium szedését mikor kell abbahagyni?

És azokhoz, akik már túl vannak a szülésen: a hátfájás egyik pillanatról a másikra megszunik, vagy csak szépen fokozatosan múlik? Vagy hogy kell ezt elképzelni?

Végül hosszas töprengés után úgy döntöttem, én is a 34. héttôl kezdem el inni a málnalevélteát, úgy hogy tegnap már ki is próbáltam. Kép Tényleg egészen iható. Én azért rágódtam rajta ennyit, mert még jócskán van dolgunk itthon, és véletlenül sem szerettem volna, ha korábban beindítja a szülést, de végül hagytam magam meggyôzni, hogy ez nem így muködik.

Babus, nem semmi mennyiséget termel be Kristóf! Kíváncsi vagyok, a védônô mit mond erre. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Babus! Az én gyerkőcöm is folyamatosan enne az utóbbi két napban. Azt hallottam, hogy három hetes kor körül van egy ilyen nagyobb szopási igény a babáknál, Nem lehet, hogy épp ez történik? Persze csak tapogatózok, de hátha.

Nekem szülés előtt nem pisilni, hanem mást kellett Kép Kép

POnt azon gondolkoztam, hogy míg terhes voltam, éjszaka legalább kétszer keltem, hogy pisilni menjek. Mióta megszületett a baba, azóta is kétszer kelek őt szoptatni. Szóval egy szavam sem lehet Kép Csak rácsatlakozik, én meg alszok tovább, míg ő szopik. Kép

Most apájával netezett, azóta alszik Kép A védőnénik lemondta a látogatást, de legalább tiszta a lakás Kép Egy ideig.

Üdv. cic
cicmerák

Angéla!
Szerintem inkább írjuk át március 7-re az időpontot. Előre is köszi és bocs a sok nyaggatásért!

Nadine!
Én is örülnék a tejcsiszaporító e-mailnak Kép! eveka@freemail.hu

Zsuzsa!
Áron nagyon szép és hatalmas. Remélem az én Fiam is nagy lesz és akkor bátrabban meg merem majd fogni Kép.

Eveka

Kép
eveka

Borbolya, én a kendőt találom praktikusabbnak, mert sokkal többféleképp használható és jóval olcsóbb is. A premaxx-ot a papa kedvéért vettük mert ő úgy gondolta neki túl feminin lenne a kendő. Egyébként itthon csak a Megatoys-ban láttam, mi ott vettük. 25000Ft
A kendő: www.bababolt.com 5000Ft

KépKép
savitri

Cicmerák, Borbolya
Nem tudom, lehet, hogy mostanra nőtt meg tényleg a kajaigénye.
A védőnő meg volt elégedve vele, azt mondta nem baj, ha éjszaka sokat alszik, de szerinte nappal azért ébresztgetni kell 4 óránként. Hát kíváncsi vagyok, ettől a reggeli 170gr-tól mikorra ébred fel? Szerintem most kivárom, aztán ha sokára ébred, akkor felébresztem.

Borbolya
Nekem nem fájt a hátam, úgyhogy sok okosat nem tudok mondani e témában.
A magnéziumra az én dokim azt mondta, hogy a 36.hét körül ajánlatos abbahagyni.

Cicmerák
Gergő ezekszerint még mindig veletek alszik egy ágyban?
Irigyellek, én nem merek vele együtt aludni. Egyrészt nagyon félek a bölcsőhaláltól. Kristóf tipikusan egy veszélyeztetett eset. Azt mondják, a bölcsőhalál gyakoribb: fiúknál, idő előtt született babáknál, hason fekvő babáknál, illetve téli időszakban. Na, Kristóf esetében az összes fennáll.
Másrészt egyszer próbáltam betenni közénk az ágyba, de 20 perc múlva arra eszmáltem föl (még szerencse, hogy nem mertem elaludni), hogy apuci keze kivágódik középre és ha nem kapom el, úgy fejbe vágta volna Kristófot, hogy csak na. Ekkor döntöttem el, soha többé nem fektetem be közénk.

Így nálunk maradt az a megoldás, hogy most még az első hetekben velünk alszik egy szobában, de külön ágyban, egy járókában, benne a légzésfigyelővel. Ha pedig majd nagyobb lesz, akkor megy a saját kis birodalmába a szupi kis ágyikójábaKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok

Tanácsot szeretnék kérni ti mit és hogyan tennétek a helyembe?
Szitu fogadott orvosom a terheléses cukor vizsgálati eredményeimet átnézte,beírta a vércukorprofil vizsgálatot. a terhesgondozóban beírták pirosbetűvel hogy terh.cukorbetegség (múltkor helyettes doki volt),most megyek és amikor megnézte az ottani orvos az eredményeimet teljesen kiakadt,hogy nekem nincs terhességi cukorbetegségem,nem kell nézegetni és befeküdni,mert teljesen felesleges,ugyanis az értékeim bőven a normálba vanak.Hát mit ne mondjak elég rendesen nézett mindenki.
És akkor én most mit csináljak,hívjam fel a fogadott orvosomat,hogy nem akarok bemenni a kórházba mert nincs semmi bajom?Nem fogja ő ezt rossz néven venni?De könyörgöm,ha nincs semmii bajom akkor ne kelljen már befeküdnöm.
Szerintetek mit csináljak vagy hogy kérdezzem meg tőle?

Timurr
Vendég

Timurr!

szerintem mindenképpen kérdezz rá a fogadott orvosodra, szépen, kedvesen. Mondd el neki, hogy a kétfélé 'diagnózis' elbizonytalanított, és magyarázza el, hogy mit miért mondott, és miért mondhatott mást a másik doki.
Nálam ez be szokott jönni, hisz annyi mindent hall az ember, és mivel én nem értek hozzá, hát kérdezek.
Végső soron a ti életetekről van szó!
Egyébként meg, fizetsz azért, hogy az orvos a rendelkezésedre álljon..még az ún 'hülye kérdések' esetére is...
habár ez így nem hangzik túl szépen... Kép
lirian

Timurr!

Hívd fel a fogadott dokidat, és mondd el neki "csodálkozva", hogy képzelje doktor úr, mit mondtak az eredményemre.... és most akkor mit csinálj, mert most normál értéket kaptál, vagyis azt mondták neked, hogy ez normális. Így a dokid "kompenzálhatja" ha esetleg tévedett. Inkább tartson "okoskodónak", minthogy potyára befeküdj. Szerintem hívd fel.

Babus! Igen, mellettünk alszik, valamikor középen, valamikor szélen és valamikor egyikünk mellkasán Kép
Egyébként fura, mert én világ életemben nagyon mélyen aludtam, semmire nem ébredtem fel. De mióta Gergő velünk alszik, még az apró sóhajtásait is meghallom. És nem nyomjuk össze, mert valahogy mindig úgy ficánkol, hogy hozzámbújik, meghát valamikor a cicivel a szájában alszik el, tehát közvetlen közel hozzám, és az egyik karommal én mindig megtámasztom mikor szopik. Így elaludva apuci nem tudja megütni még véletlenül sem.
Én is tartok a bölcsőhaláltól, de attól meg tuti jobban félnék, ha mondjuk éjszaka bevijjogna a légzésfigyelő Kép Szóval nálunk egyenlőre bejött az együttalvás. Azt hallottad, hogy javítja az esélyeket ha szopizik a baba? Meg ha nem fektetjük hasra? Nagyon őszintén kívánom, hogy legyen ilyen. Még az esélye se merüljön fel Kép Babus! Még gondolatban sem!!!!!! Kép Elég masszív kis gyerek Kristóf is, gondolni sem szabad ilyenre Kép

Megkérdezem itt is: nem itt volt fent egy link a szoptatás alatt ehető ételekről? Ha igen, lécci valaki tegye fel újra! Köszönöm!

Üdv. cic
cicmerák

Timurr, egyetértek Lir-rel és Cic-cel. Szerintem is hívd fel, és kérdezd meg, na nem számonkérôn, csak hogy mi lehet az oka a két különbözô véleménynek. Még az is lehet, hogy az ô gondolatmenetének is van valami logikus magyarázata.

Savitri, köszönöm szépen itt is!

Babus, neked is köszi.

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

jaj dejó,hogy vagytok nekem!
Mindenképp felhívom 4 körül les bent és megpróbálok ügyesen beszélni,csak nem akarom,hogy megorroljon rám.Drukkoljatok majd ne keljen befeküdnöm.Egyébként,hogy ma ezt mondták,hogy jók az eredményeim annyira jobban érzem magam,most boldog vagyok,már hetek óta rányomja a bélyeget a mindennapjaimra ez az egész.

Én most örülök,hogy vettünk légzésfigyelőt,mert barátainknál van egy másfélhetes baba (nagyon szép kis ruhát vettem neki ma),és többször becsippant már nekik majd újra lélegzett,de volt olyan is ,hogy beriasztott és nem tévesen, még lélegeztették is.Hasfájós a kislány a védőnő írtfel neki valamit és állítólag attól ált le a légzése,hát nem tudom.

Online bababoltot tud valaki?

Ma megint meghallgattuk a pindúr szívhangját,ott volt két védőnő tanuló is,4-en álltak körbe,de olyan édi volt kalapált a szíve aztán gyorsan rúgott egy jó nagyot.Nagyon aranyos volt.

És ne kövezzetek meg nem fogok most nyakra-főre édességet zabálni,de megettem egy szelet dobos tortát.Képolyan jó volt,pindúrnak is bejöhetett,mert nagyon aktív!

Finiselők front van ám,itt nálunk a kórházba potyognak a babák!

Babus,Cic
Nem lehetne képet a srácokról?Olyan jó látni a babákat!Kép

Vettünk ma macis lámpát,ha felszereltük megmutatom,nagyon édi.

Timurr
Vendég

Kép
cicmerák

cicmerák

cicmerák

jaj Kép ez nem tudom hogy jött össze
cicmerák

Cic
Köszi.Képhiába, kell a lelkivilágomnak.Nagyon aranyos.

Timurr
Vendég

Kép
Ez egy "ÉÉÉÉjjjeeeeen, jól laktam" kép Kép
cicmerák

de kis édesKép
Vendég

Cic,irtó édi!Kép
Megjártam a kórházat,méhnyak megrövidült de teljsen zárt a méhszáj.Valószínű,hogy kihúzzuk a kiírásig bár a frontok bármire képesek.A kórház itt is tele volt.Ha nem indul el magától akkor pedig március elsején kell bemennem és valszeg másodikán,műtét.Szóval meg van a nagy nap a többi Kamillán múlik.
Bocs,hogy most nem reagálok semmire de mennem kell mert a lakás úszik és vmi kaját is kéne varázsolni.Majd még benézek.
sziasztok
nyetus76

Timurr

Kép

Kép
babus2005

Jajj, már annyira szeretnék én is babázni Kép
lirian

Babus
Kössszii!Olyan szépek.Nagyon szép kis formás arca van Kristófnak.És ez a ruci is nagyon szép.
És a kis csókos szája.Leállítom ám magam,csak jól esik nézni a kis drágákat.

Kép

Timurr
Vendég

Liria

Én is.
Hétvégén megyünk megnézni azt a a babát akiről már beszéltem,úgy várom,még ilyen picikékkel nem igazán volt dolgom.majd jól kinyönyörködöm magam élőben is.

Timurr

Timurr
Vendég

Csajok

Nem kell mennem a kórházba!!!Éljen,éljen!
Kép

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Eszter,
ez a babától is függ, az én pici fiam jövő hónapban lesz 2 éves, de még mindig velem szemben ül a babakocsiban. Ha háttal van nekem úgy nem szereti, kell neki, hogy lásson.

Tücsök,
babaszoba aranyos. Jó egy ilyen ügyes kezű nagypapa a háznál.Kép

Dorka,
nagyon szerettem olvasni a naplódat, mindig vártam az újabb részeket.Kép

Babus,
kis éhenkórász KristófKép, de legalább mostmár tudod, hogy mi volt a gond.
Én is nagyon féltem a bölcsőhaláltól, és én pont amiatt altattam magunk között Benit. Állítólag úgy kisebb az esély. Igaz, hogy nekünk nem volt légzésfigyelőnk.Kép

Timurr,
nem lennék a helyedben. Mit mondott a fogadott orvosod? Én is ma voltam tanácsadáson.Kép

Panka

panka

Panka

Elég balfék voltam hebegtem-habogtam míg kinyögtem mit akarok a telefonban.És azt mondta,hogy ő látta hogy jók az értékek csak nem akart szólni,ha már ennyire vizsgálja a cukrom a másik orvos.Nem rossz mi?De a lényeg hogy nem kell a kórházba befeküdnöm.

Vérnyomás,pisi minden rendben?Te mikorra vagy kiírva?

Timurr
Vendég

Timurr Kép

Grat Kép))
lirian

Timurr,
akkor csak jó, hogy rákérdeztél.Kép Szupi, hogy nem kell bemenni a kórházba. Május 7-re vagyok kiírva, eddig szerencsére minden ok. Kisfiammal egy kicsit magas volt a vérnyomásom, emiatt sokkal többet kellett orvoshoz, vizsgálatokra járni, így hát most élvezem a gondtalan babavárást.Kép

Panka

panka

Sziasztok!

De jó itt a hagulatKép, gyönyörű babák születnek ebben a topicban. Nem hiába szeretnék én is ide tartozni..Kép
Szóval a hangulatot nem szeretném rontani. Tegnap voltam dokinál, aki rohant, mert a szülőszobán már várták. Azonban ragaszkodtam hozzá, hogy tudjon a vérnyomásgondjaimról. Megmérték, 170/105 lett, persze izgultam, de nem attól volt ilyen magas. Rügvest bekerült a kiskönyvembe: toxemia, oedema...remek..gondoltam. Kaptam 2 féle vérnyomáscökkentőt, és azt a tanácsot, hogy nagyon keveset igyak, semmi sót ne egyek, és tartsam továbbra is a komoly diétát, amit eddig. Ha nem hat a gyógyszer, akkor kórházba kell menni...Ma kellett felhívnom újra az orvosomat, és megmondani, hogy mennyi a vérnyomim...egész nap 128/80 és 123/72 között volt, úgyhogy nem kellett befeküdni. Szülésig szednem kell a bogyókat, amitől nem vagyok túl boldog, de persze ha a babámnak így jó, akkor mindent kibírok.
Remélem megmarad ez az állapot még 3 hétig, csak a szomjazást bírom nehezen..eddig éjjel is fel keltem inni, és mindent besóztam volna, ha nem tudom, hogy vigyázni kell.
Veszélyes dolog ez a toxémia...meg vagyok ijedve.

Dalmi
dalmi

Lirian
kösziKép

Panka
Akkor lehet egyszerre szülünkKép,mi lesz a neve a babának?remélem együtt tudjuk élvezni a babavárást és nem lesz semmi gáz már.elég volt a stresszből szinte éreztem ahogy a boldogsághormonjaim felszabadultak.

Dalmi
Drukkolok nekedKép,hogy ne legyen semmi gáz,mérd sokszor a vérnyomásod.Vizesedsz is,vizeletedbe fehérje volt?Remélem nem,és azt is hogy ilyen marad az állapotod szülésig.Veszélyes a toxémia,de úgy hallottam ez 3 tünet egyszerre jelzi.Persze egy jelnél is figyelni kell.
Én azt hittem terhes leszek és én leszek a legboldogabb kismama semmi gondom nem lesz,erre mindig akad valami aggódni való.

Timurr
Vendég

Timurr, szuper jó hír ez!!! Kép Örülök nagyon, hogy rendezôdni látszik a dolog...

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Cicmerák
Nagyon édi a kisfiadKép
Gergő hol tart súlyban? Csak mert olyan nagyfiúnak látszik márKép

Timurr
Örülök, hogy megúszod a kórházatKép
Amúgy csak nyugodtanKép, imádom ha dícsérik KristófkámatKépKépKép

Dalmi
KitartásKép Már csak pár hétKép És nyugi, nem lesz semmi gondKép

Babus

Kép
babus2005

Na remélem nem hagytam ki semmilyen javítást Kép Ha mégis, akkor csak szóljatok.

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
3. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
4. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
5. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
6. Nadine 39+2 2005.02.21 Gréta - - Zsanett 2003.06.03 DEOEC
7. Timka 39+2 2005.02.21 Fanni - - - SOTE II.
8. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] 39+0 2005.02.23 Hanna / János Kornél - - - Semmelweis Kh. Miskolc
9. Nikcsi 39+0 2005.02.23 ??? / ??? - - - Margit Kh.
10. Ági 38+5 2005.02.25 Liam Bálint - - Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
11. Beatrix 38+4 2005.02.26 Ákos - - Csabi 2001.04. Szolnok
12. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] 38+4 2005.02.26 János - - - DEOEC
13. Nyetus 38+2 2005.02.28 Kamilla - - Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
14. Monci 38+1 2005.03.01 Rita / Máté - - - Szt. Imre Kh.
15. Jck 37+5 2005.03.04 Sára / Dávid - - - BM
16. Eveka 37+2 2005.03.07 Marcell? Gergely? - - - MÁV Kh.
17. Maya 37+1 2005.03.08 Gellért - - - Szt. István kh.
18. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 37+0 2005.03.09 Kamilla / Kristóf - - Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
19. Mano2005 37+0 2005.03.09 Fanni / ??? - - - HIETE
20. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] 36+6 2005.03.10 Valér - - - Bajcsy kh.
21. Dorka 36+4 2005.03.12 Bernát Kolos - - Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
22. Wester 36+4 2005.03.12 Luca Zsófia - - - Szombathely
23. Csibe26 36+3 2005.03.13 ??? / ??? - - - Szt. Imre Kh.
24. Zsana75 36+3 2005.03.13 Sára / Vilmos - - - Szt. István Kh.
25. Lirian 36+3 2005.03.13 Daniella Lili - - - Schöfp Mérei
26. Ruzicsky 36+0 2005.03.16 Gellért, Bendegúz - - - Szt. Imre Kh.
27. Dalmi 35+5 2005.03.18 Lenke - - - Szt. István Kh.
28. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] 35+4 2005.03.19 Dóra - - - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
29. Ildi(Delfinke) 35+2 2005.03.21 Marcell Tibor - - - Péterfy Sándor Kh.
30. Jammie 35+0 2005.03.23 Laura Noémi - - - Péterfy Sándor Kh.
31. Hadri 34+4 2005.03.26 Barnabás - - - Nagykanizsa
32. Menjuss 34+3 2005.03.27 Dóra Johanna - - - Péterfy Sándor Kh.
33. Borbolya 34+1 2005.03.29 Panna / Benedek - - - MÁV Kh.
34. Zsu 34+0 2005.03.30 Alexandra - - Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
35. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] 33+2 2005.04.04 Jázmin / Zsombor - - - Egri Kórház
36. Nebula 33+2 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - - - Szt. István kh.
37. Pszi 33+1 2005.04.05 Kinga / ??? - - Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
38. Greenolive 32+1 2005.04.12 Áron - - - Szt. Imre Kh.
39. Mónika 32+1 2005.04.12 Dorina v. Réka - - Ádám Pécsi Megyei Szülészet
40. Mukika 32+0 2005.04.13 Aliz - - - Szegedi női klinika
41. Zsuba31 31+0 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
42. Vaktyuk 30+4 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
43. Connie 30+3 2005.04.24 Eszter / Gergő - - - István Kh.
44. Edinka 30+2 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
45. Zsisske 30+2 2005.04.25 Roland - - - István Kh.
46. Panny 30+2 2005.04.25 Kristóf - - Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
47. Franyo 30+0 2005.04.27 Boglárka Réka / Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
48. Psandi 30+0 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
49. Gézenguz 30+0 2005.04.27 Anna v. Luca / Marcell - - - MÁV Kh.
50. Neszi 29+3 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
51. Pfranciska 29+3 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
52. Asszony 29+2 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
53. Panka 28+4 2005.05.07 Molli Anna - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
54. Timurr 28+4 2005.05.07 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
55. Ildibaba 28+0 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
56. Szilvi (Patri) 27+3 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
57. Norkini 26+0 2005.05.25 ??? / ??? - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
58. Akiren 25+5 2005.05.27 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
</pre>

Zsuzsa,
Hol marad a szüléstörténeted? Már tökre várom Kép
A korházban rendesek voltak a csecsemősök? Mit kellett vinned a babának?

Angéla+Valér
angéla

Sziasztok!

Babus,Cic!
Hát ezek a kis srácok iszonyú édesekKép

Timurr!
Grat, hogy megúszod a kórházat!

Dalmi!
Nem gyöngén felment a vérnyomásod! De most már csak nem lehet gond, figyelnek rád, az jó.

Én ma voltam dokinál, megegyeztünk, hogy azon a 4 nap differencián nem múlik semmi, ami a 12 hetes uh szerinti kor és a menzeszhez számított kor között van, így visszatérek az eredeti számításhoz, ami a táblázatban is van. Ezek alapján ma töltöttük a 32. hetet.
Viszont az nem jó, hogy a sok keményedés miatt (3*1-es magnézium mellett) rövidült a méhnyak. Most 2000-es. Remélem nem okoz ez gondot, illetve nem rosszabbodik.

Muki(32+0)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Lányok!
Köszi a bíztatást! Kezdek megnyugodni, mióta tartósan normális a vérnyomim.

Timurr!
Igazándiból nem vizesedik durván semmim, egy alkalommal hirtelen bedagadt a kezem, de kicsivel később lelappadt. A vizeletemben egyszer találtak fehérjét, de a kontrollon nem volt semmi benne. Holnap megyek teljes vizeletvizsgálatra.

Az én terhességem során is mindig volt valami, ami miatt idegeskedtem. Az első laboromat elveszítette a doki, majd a 3 trimeszter elején boldogan újságolta, hogy megvan ám!Kép Megismételtük a vérvételt...
Aztán az AFP eredményemet kellett megismételni, mert nagyon alacsony volt. Majd a terheléses vércukrom nem tetszett a dokinak, pedig nem volt magas, 6,1mmol-t mértek. Mindegy, megismételtük azt is, és az 5,6-os értékkel már elégedett volt. Folyamatosan nézik az ellenanyagtermelést. Szóval kb. a huszadik vérvételen vagyunk túl. Nem panaszképp mondom, mert nem fáj egyáltalán, csak lehetett volna, hogy legalább a vége nyugalmasabb legyen. Egy gyönyörű, egészséges kislányt szeretnék, aki valószínűleg a születése után sokkal több fejfájást okoz majd (jól csinálom-e?mire van még szüksége? miért sír? stb.), mint a hülye laborértékeim. Mégis sokkal inkább vágyom az ilyesfajta "gondokra", ha értitek, mit akarok.

Babus!
Tényleg nincs már sok hátra...de izgalomból már kezdek besokalniKép. Gondolom megérted, emlékeim szerint Te is sokat aggódtál Kristófka születéséig.

Köszi mindenkinek a barátságot, ja és Angéla, köszi, hogy bent vagyunk a táblázatba!

Dalmi
dalmi

Muki,
Nekem is azt mondta a doki tegnap, hogy rövidült a méhnyak, de azt is, hogy ez nem baj, és nincs vele teendő. Nekem fogalmam sincs, mit jelent.Kép Én a 31.-ben vagyok most.

Timurr,
Ez szuper hír!

Dalmi,
Szorítok én is, hogy ne legyen semmi gond.

Angéla,
Alkalomadtán, ha javítod a táblázatot, tőlünk törölheted a lány nevet, viszont a fiúkhoz még írd be légy szíves az Ákost is. Úgy látszik a babának az tetszik, mert ahányszor rágondolok, önkéntelenül is így hívom. Hiába akartuk Gergőnek nevezni.Kép
Köszi!

KépKép
connie

Sziasztok
Timurr örülök, hogy megoldodott a cukor problémád.

Dorka feltudnád tenni a Naplódat? Már olvastam máshol is róla és nagyon érdekelne. Már én is előre félek, hogy fogok boldogulni a két manóval. Ádám olyan anyás lett most, csak mellettem hajlandó elaludni és nem tudom, hogy mit csináljak majd a szülés után. Sőt ha leülök a sz.gép elé, akkor minden csibészséget kipróbál, hogy ne sokáig tudjak itt ülni. Érdekes takarítani, főzni hagy, csak ne írjak "levelet".

Babus a bölcsőhalál a koraszülötteket veszélyeteti, akiknek légzési problémájuk volt, kis súlyuak (2000 alatti). A hason fekvés azért veszélyes, mert ha a takarót magára húzza, akkor nem tudja lerúgni, én ezért fogok hálózsákot használni. Amúgy az a legjobb ha oldalt fekszik, de szerintem a hason fekvés jobb a háton fekvésnél, mert ha bukik és a hátán fekszik, akkor könnyebben félrenyelhet. (nem folyik ki a szájából, mint hason fekvés esetén). A téli babákat azért írják, mert ilyenkor hajlamosak az anyukák túlöltöztetni a babát és a túlmelegedés okozza a problémát. Ezeket azért írtam le, mert én is nagyon sokat aggódtam mikor Ádám megszületett, állandóan figyeltem, hogy lélegzik e. Képes voltam az összes kismama újságot elolvasni, hogy el ne aludjak és mikor végre elaludtam akkor az Ádám ébresztett, hogy éhes. Így keveset aludtam, nyűgos voltam, kevés volt a tejcsi.... szóval sok problémát okozott. De nem volt semmi baj szerencsére. Ennek ellénre most nem tudom eldönteni, hogy vegyünk e légzésfigyelőt vagy sem. Annyi mindent lehet venni az árából, de viszont a picur élete nem mérhető össze azzal a 30 000 Ft-tal. Szóval dilema.
Dalmi nem irigyelek, biztos nagyon várod már, hogy megszülessen a baba és minden OK legyen.

Connie, Muki én rövidült méhnyakkal jobban vigyáznék magamra. Pihenjetek többet és a hajolgatással nagyon vigyázzatok. A vizsgaidőszakban én is sokat keményedtem, jól meg is ijedtem. De mióta levizsgáztam hála az égnek ilyen problémám nincs. Valószinűleg a stressz miatt volt.

Babakocsi: nálam az a fontos, hogy könnyú legyen. A nap ellen lehet venni napernyőt. De ha most vennék babakocsit én is átfordíthatót vennék. Be kell fejeznem, mindenkinek szép álmokat kívánok.
Monika
monazsu

ÓÓó csajok!
Abban a reményben ültem le olvasgatni, hogy este még sokat írtatok, no de nem baj.
Volt egy rövid időszakom, ami most úgy látszik újra kezdődik, méghozzá, hogy felkelek hajnalban pisilni, és ha az időpont 3-4 óra körülre esik, akkor akár 1 órát is vergődök mire sikerül visszaaludni. Most is már 40 perce forgolódtam(miközben a kislányom komolyban nyomta a tornát) és úgy döntöttem, inkább jövök és zsibbasztom a szemem egy kicsitKép
Képzeljétek, ahogy ide leülök a gép elé, Lizi mindig elkezd csuklaniKép

Connie!
Monazsunak igaza van. Nekem is azt mondta a doki, hogy teendő nincs vele, annyit viszont jelez a dolog, hogy amikor úgy érzem keményedek, akkor a lehetőségekhez képest azonnal le kell feküdni. De ez olyan gázos, mert tutira akkor érzem magam ilyen szempontból a legrosszabbul, amikor pl. nem hagyhatom ott a gázon a kaját, vagy vásárláskor, vagy egyéb lehetetlen helyzetekben. Meg nálam tutira a hajolgatás tesz be. Egyszerűen sokszor fel tudnék robbani, amikor újra és újra kiesik a kezemből vmi, amiért le kell hajolni. De egyszerűen olyan suta vagyok mostanság.Ez az átkozott gravitáció, ugyebárKép
Na meg nekem nagyon nem hiányozna, hogy esetleg ki is nyíljon egy kicsit, mert nálam kétszer már kitenyészett a Streptococcus Agalactae, és szerintem most is biztos van(tegnap vett kenetet a doki)és ha megnyílna a méhszájam, akkor a ronda bacik felsétálnának, aminek egyenes következménye..... na inkább nem is folytatom. 6 hétig még zárva kell maradnom!
Na meg sokszor annyira a méhszájamhoz nyomja a bogyóját ez a kis puna, hogy az is közre játszhat a dolgokban.

Na jó!Száz szónak is 1 a vége, még többet kell pihenni (és a párom hülyének néz, hogy ilyenkor netezek)Kép

Muki(32+1)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Muki, Monazsu,
Köszönöm! Akkor vigyázok majd a hajolgatással, bár én is leejtek mindig mindent. Tegnap vagy kétszer meg kellett igazítanom az utcán a nadrágszáramat, hogy ne lógjon a latyakba, és nagyon kellemetlen volt, hogy le kellett hajolnom.Kép
A pihenés nem gond, egyrészt már hónapok óta itthon dekkolok, másrészt a vizesedés miatt is pihennem kell, úgyhogy vettünk fel egy bejárónőt, aki kéthetente kitakarít meg kivasal. Sajnos senkink nincs Pesten, aki be tudna segíteni.Kép
Keményedést viszont nem érzek, eddig azt hiszem egyszer-vagy kétszer volt egy hónap alatt. De a kislegény feje nyomja rendesen minden lenti alkatrészemet.Kép

Hajni (30+5)

KépKép
connie

Jó reggeltKép
Először is gratula a babásoknakKép Kép
Láttom viszonylag sokan vagyunk a 30 héten!!
Tőletek szeretném megkérdezni hogy nektek hogy fekszik a babátok?
Mi hétfőn voltunk 30 heti uh, és a doki azt mondta hogy medence fekvésű!!!
(De nem mondta hogy ez rossz)
Mikor kell hogy beforduljon?
És ha nem fordulna be akkor császározni szoktak?
Különben egyfolytában érzem hogy helyeszkedik a kicsimKép
Lehet hogy próbálkozik?
A másik: tegnap éjjel iszonyú rosszul aludtam fájt a derekem meg a medence csontomKép
Nektek van ilyen problémátok?
Szerintetek fájhat attól a csont hogy most "tágul,nyilik"?
Előre is köszönjük a segítséget
Edina és Viktória

Kép

Kép
edinka

Timurr! Kép Nem baj, az a lényeg, hogy nem kell befeküdnöd!

Babus! Kép Őszintén megmondva nem tudom, hogy hány kg Gergő, mert nem mérem a súlyát. De látszik rajta, hogy jól gyarapszik. A védőnénink két nap különbséggel látta, és azt mondta, hogy szemmel láthatólag sokat hízott, kerekedett két nap alatt. Jól eszik, mindig van tele pelus, egyenlőre nem aggódom. De jövő héten megyünk a rendelőbe, akkorra már tudni fogom. Meg nekem meggyőző volt, hogy 3000 gr-al született, másnapra leesett a súlya, de már 3000 gr-al jöttünk el a kórházból, amin mindenki csodálkozott.

Edinka! Nekem szinte végig fájt a derakam a terhességem alatt, csak apuci esti masszírozásai segítettek valamelyest Kép És igen, fájhat attól, hogy tágul, de attól is fájhat, hogy a baba nyom egy ideget.

Pusza
cic
cicmerák

Sziasztok!

Dalmi,
így, hogy folyamatos kontroll alatt állsz biztos nem lesz semmi gond. Van itt egy magas vérnyomásos topik, ha gondolod nézz be oda, sok hasznos dologról lehet olvasni.

Timurr,
és majd ha megszülsz még utána is mennyi aggódnivaló leszKép. Ehhez hozzá kell szokni. Mostmár biztos nem lesz semmi gond nálatok.
Név: most úgy néz ki, hogy Molli Anna lesz.
Most nézem a táblázatot, te is 7.-ére vagy kiírva? Eddig nem 8.-a volt?

Angéla,
köszi a javítástKép

Muki,
ezt a pár hetet már csak kihúzzátok valahogyKép

Edina,
biztos, hogy a tágulás miatt fájnak a csontjaid.

Panka

panka

Panka!
Köszi bízom benne, hogy kihúzzuk. Muszáj!
Edinka!
Az én babám fejjel lefelé van, remélem, hogy nem is akar már változtatni ezenKép
Amelyik baba popóval lefelé van, állítólag akár az utolsó percig megfordulhat, bár ahogy telik az idő ehhez egyre kevesebb hely áll a rendelkezésére.
Nyilván a doki azért nem mondta, hogy ez rossz, mert nem is az, még van ideje a picúrnak.
Az meg szerintem dokifüggő, hogy ki az aki megpróbálja megfordítani, vagy ki az aki császároz, esetleg ki vállalja így is a szülést.

Én is akartam kérdezni, hogy más is tapasztal-e olyat, hogy időnként frankón fáj a szeméremcsontja, meg a farokcsontja. Az enyém az képes rá, de nyilván ez is a változások következménye. A párom csak röhög, mikor nyögök, hogy jajj de fáj a farkamKép

Muki(32+1)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Edinka!
Nekem a 28. héten volt UH, amin mondtáh, hogy farfekvéses, de hogy a 36. hétig van ideje megfordulni, es ha addig nem tette meg, akkor megprobálja a dokinéni megforditani. Ha meg igy se fordul akkor császár. (De szerintem kérdezd majd meg a dokit, mert teljesen változó melyik hogy áll a kérdéshez).
De remélem már megfordult, mert olyanokat szokott mostanában nyomakodni, hogy csak ugy hullámzik a hasam Kép
Nekem is nagyon fáj éjszaka a csípőm, de oldalt a forgómnál. ugyhogy fordulok egyik oldalról a másikra, de sehogy se jó. Hasra ugye már rég nem tudok, háton meg bizonytalan vagyok, hogy szabad-e.

Ti mit hallottatok? Lehet háton aludni? Mert valahol olvastam, hogy olyankor a baba nyomja a hasi ütőeret, és csökkenti a saját vérellátását. Hááát.. nem tudom. Azóta kicsit elbizonytalanodtam ezzel kapcsolatban.

Zsuzsi
zsisske

Zsuzsi,
Elvileg nem nagyon szabad háton már ilyenkor, és azt olvastam, hogy a kismamák többségének már nem is kényelmes. Én csak egy hete nem alszom háton egyáltalán, nem is tudnék, mert érezhetően nyom már a pocakom be az ágyba, és nagyon kellemetlen.
Párnákat nem próbáltál még magad köré, alá rakni? Hátha segítenek. Pár éjszaka alatt meg lehet tanulni párnával együtt megfordulni, felébredés nélkül.Kép

Hajni (30+5)

KépKép
connie

Monazsu
Én mindenképp örülök, hogy vettünk légzésfigyelőt. Ráadásul eddig elég megbízhatónak tűnik, még sose risztott, se tévesen, se szerencsére máshogy seKép
Én is tudom, hogy elvileg oldalt feküdve lenne a legoptimálisabb, bár abban nem vagyok biztos, hogy a legbiztonságosabb is-e, merthát én is babák között dolgoztam, és nem egyszer tapasztaltam már, hogy egy komolyan félrenyelni és megfulladni szándékozó baba az oldaláról simán be tudja fordítani hátra a fejét és már kész is a baj.
Egy konkrét esetet nagyon megjegyeztem. Én a munkahelyemen mindig hasra fektettem a babákat, egyszer kivételt tettem, mert a babának nem a fejébe, hanem a kézfejébe ment az infúzió, így egyszerűbbnek tűnt az oldalára fektetnem.
Hát egy csodának köszönheti, hogy nem fulladt meg. (Nálunk ugyanis két helységből áll az osztály, átlag 10 (beteg)babával és 1 nővérrel.) Teljesen véletlenül átmentem abba a részbe, ahol ő feküdt, hát alig bírtam lekapni az infúzióról és szaladni vele leszívni, mert úgy fuldoklott. Ez meggyőzött, hogy az oldalt fekvés sem biztonságos. Mert hiába támasztod ki a hátát, a fejével fuldoklás közben igenis be tud fordulni hátra.

Az is valamilyen szinten kétségbevonnám, hogy koraszülötteket, 2 kiló alattiakat és légzési problémás babákat veszélyeztetne a bölcsőhalál.
(Ez is tapasztalat, mert a fősulin olyan különórára jártam, ami ezzel foglalkozott, a Madarász utcai Gyerekkórház Alváslaborjába jártunk, ott voltak az óráink.)
Mert oké, náluk nagyobb rá az esély, de attól hirtelen csecsemőhalál a neve, hogy váratlanul, minden előzmény és ok nélkül, akár makkegészséges babán következik be. Sajnos nagyon sok esetet hallani, amikor gyönyörű, egészséges, időre született baba teljesen váratlanul meghal.
Én olyat is hallottam, hogy a babának volt légzésfigyelője, sose volt gond, viszont egyetlen egyszer egy reggel maguk közé vették az ágyba a szülők a babát, és mire felébredtek, a baba már meghalt.
Én bizonyára eltúlzom ezt a dolgot, valószínűleg ez foglalkozási ártalom is nálam, de azt gondolom, ez egy szörnyűséges és kiszámíthatatlan dolog, bárki babájával bármikor előfordulhat és nekem kötelességem mindent megtenni, hogy amennyire csak lehet, megpróbáljuk megelőzni, vagy legalább időben észrevenni.
De mondom, ez bizonyára csak az én mániám. Én mindigis ilyen parázós voltam.

Babus

Kép
babus2005

Muki
A szeméremcsontom nekem is nagyon tudott fájni az utolsó pár hétben.

Zsuzsi
Én is úgy tudom, nem ajánlott háton feküdni. Sőt, a baba vérellátása szempontjából a bal oldalon fekvés a legjobbKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Babus Kép,
ugyanígy gondolkodom, mint Te. És ugyanolyan parás vagyok, mint Te. A bölcsőhalál és a félrenyelés nekem is nagy félelmem, ezért én is mindent megteszek, hogy legalább ezeket ki tudjam küszöbölni.
Kérdeztem már, de biztos átsiklottál felette, a kék adagolós polcot hol vettétek? Nagyon klassz és praktikus.
Hát.. Kristófka igazán kis éhenkórász baba Kép, de biztos a kisebb születési súlyát akarja gyorsan megnövelni. Kép Ez a kapott tejcsi dolog tényleg okozhat problémát hasfájás ügyben, de hátha nem lesz ilyen gondotok ezután.

Zsuzsi Kép,
én is úgy tudom, hogy nem szabad háton feküdni huzamosabb ideig, de nemcsak a baba vérellátása, hanem az anyukáé is korlátozott lesz, amiért elnyomódik egy ér. Egyébként a körbepárnázás nálam is működik! Egy a hátamnál, egy a hasamnál és egy a térdeim között. Muris, mire elhelyezkedem, de kényelmes. Aztán valóban csak a forgásnál kell kicsit igazgatni és alvás tovább. Kép

Timurr Kép,
de jó, hogy nem kell befeküdnöd. Kép Remélem, semmi aggódni valód nem lesz most már szülésig. Kép

Kíváncsi vagyok, hogy ez a frontos téli idő mikor indítja be a babaesőt, mert most megint vagyunk páran, akik már éppen szülhetnénk is. Kép

Beatrix
beatrix28

Sziasztok

Hát az én fekvési pozíciómat mindig a baba irányítja,mindig piszkál.Van hogy oldalt,de ha meg hanyatt fekszem akkor olyan rugdosódást levág.És tök jó már nekem is hullámzik a kis drága,mintha lambadát járna bent.

Panka
Május 8.-ra vagyok kiírva és akkor elvileg szombatonként töltöm be a heteket,én az alapján kértem Angélától,hogy javítsa ki,láttam akkor átmentem május 7.re.De sebaj biztos ő másképp számolja.

A kisbaba akiről meséltem,hogy leállt a légzése 3.75-el született,37. héten.

Itt volt ma a védőnéni,én szeretem nagyon kedves.És ragyog a terciánk.

Timurr
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?