Sziasztok!
Én már hajnaltól nem bírok aludni, de bezzeg nappal bármikor elaludnék...
Panka, igen, én írtam a naplót a második fiam születése után. Nekem sokat segített kívülről látni a napi gondok vicces vagy éppen szép oldalát. Nem süppedtem túlságosan bele az önsajnálatba. Amúgy nem is igen lett volna rá időm
Érdekes, hogy az első szülésem után nagyon depressziós lettem néhány napra. Bőgtem, türelmetlen voltam, bezárva éreztem magam. A másodkiknál már sokkal kevésbé. Egyrészt tudtam, tudom, hogy minden gond egyszer megoldódik (pl. hasfájós időszak, éjszakázások stb.), másrészt tényleg kevesebb időm is volt erre.
Kíváncsi vagyok, hogy most hogyan lesz. Egy kicsit tartok a depressziótól, de reménykedem, hogy a rutin és a mindennapi teendők sokasága átsegít.
Most is kérvényt írtam éppen a főiskolának, hogy a zárótanításomat megtarthassam a jövő héten, különben az olvasás óráról megyek szülni
A szakdolgozatom sincs még teljesen kész, óratervet kéne írnom hatodikosoknak, és mellesleg be kéne járnom a főiskolára is néha...
Apropó, nincs véletlenül valaki közületek, aki tanított már hatodik osztályban nyelvtant? Lövésem sincs, hogyan írom meg 6-8 órára a melléknevek tanítását...
Csütörtökön megyek dokihoz és az első CTG-re (nálunk nem NST van). Nagyon kíváncsi vagyok! Még itthon azért van mit készülődni, de hétvégét lakásátalakítással, polcépítéssel töltöttük, de a tegnapi napon minden rend és tisztaság semmivé lett, mert a villanyszerelő néhány szobában falat bontott
Nem találjuk, hogy miért nincs áram a fél lakás konektoraiban. Még egy futam vár ránk a hétvégén ezügyben.
A babaruhákat már kiválogattam (nagyjából), mosni, vasalni még nem kezdtem amíg ilyen por van. A textilpelusok még a padláson várják jobb sorsukat. Kéne még vennem Garmastam kenőcsöt (ajánlom mindenkinek mellbimbó kisebesedés ellen. Azért nagyon jó, mert szoptatás előtt nem kell lemosni, sőt, a babát védi a szájpenésztől). Még kéne melltartóbetét és a Konakion (K vitamin), de ahhoz majd kell a baba TAJ száma. A többi patikaszert már kiváltottam, előre kértem a gyerekorvostól recepteket.
Tényleg, találtatok már gyerekorvost? Mi nem a kerületihez járunk, mert ajánlottak Kristóf születése előtt egy másik orvost, akire azóta is pótnagyiként is számíthatunk. Legalábbis a véleménye nekem nagyon fontos. Érdemes körülnézni, mert szerintem életünk egyik legmeghatározóbb orvosa lehet egy igazán jó gyerekorvos! És most nem a fizetős magánorvosokra gondolok, mert azt mi sem tudnánk finanszírozni!
Mi még szülés előtt találkoztunk, ami nagyon szimpatikus kérés volt tőle. Azt mondta, előbb nézzem meg, hogy tényleg őhozzá szeretnénk-e járni!
A kórházi listákat olvasva eszembe jutott, hogy annak idején nyitottam egy topicot erről, és azt sokan kiegészítették a maguk ötleteivel. Szerintem hasznos kis oldal lett. Nem tudom, hogy létezik-e, de gondolom megvan még. (a kórházból jó visszajelzéseket kaptam, mikor a másodikat mentem szülni, azt mondták, hogy szerintük is hasznos lista lett... olvassák ám a kórházi dolgozók is a babanetet
Babakocsi: sokáig én is azt mondtam, hogy a legfontosabb az átfordíthatóság. Tényleg nagyon jó dolog, de nekünk végül a mostani (sokadik) babakocsink három kerekű és nem átfordíthatós, de nagyszerűen bevált. Nekem a nagy kerék (nem kell a buszozáshoz megemelni, mert fel lehet léptetni-húzni a busz lépcsőjén) és a magasságban állítható tolókar volt nagyon fontos. Így nem csak nekem kényelmes tolni, hanem a férjemnek is. Egyikünk sem egy alacsony termet.
A Brendonban és Megatoysban járva csodákat láttam babakocsiból és mindenből, de nem irigylem, akinek mindent meg kell vennie, mert iszonyú árak voltak.
Nekünk csak egy járóka kellett, ami emelhető fekvőfelületű (ja, járókából - szerintem - ne vegyetek műanyag, hálós, 2-3-4 kapaszkodós fajtát, mert abban a szerencsétlen gyerek egyrészt szemrángást kap (a háló interferál a szoba bútoraival), másrészt nem bír felállni majd, mert a nagyon hiperszuper kapaszkodók az égben vannak, ő meg szegény a járóka alján... Hihetetlen számomra ez a konstrukció, mi két gyerekkel végigszenvedtük, de most fellázadtam!
Meg amúgy is úgy gondoltam, hogy egy emelhető fekvőfelületű ágyként is funkcionál napközben, amikor úgyis a gyerekekkel általában a nappaliban vagyunk. Kicsit féltem még eleinte majd együtt hagyni a három rosszcsontot, így a nappaliban lesz a nappal ágyként használt járóka, a gyerekszobában pedig a kiságy (gondolom ebben is fog nappal aludni), de éjjel egyelőre egy régi kis babakocsiban fog az ágyunk mellett aludni, így nem kell felkelnem a szoptatáshoz. Ez Bálinttal bevált, mert Kristóf velünk aludt, de nagyon sokáig át is járt éjjelente. Bálint viszont kimondottan egyedül szeret aludni a saját ágyában. Mondjuk ez most lehet, hogy meg fog változni, mivel a napokban fog átköltözni a rendes ágyba a rácsosból.
Befejezem a szájmenést! Már olyan kíváncsi vagyok hármaskára!!!!!!!!!
Ja, kérdezni szerettem volna a már babásoktól, hogy szülés előtt pár nappal nem kellett hirtelen nagyon sokat pisilnetek? Én a múlt éjjel háromszor voltam, most meg kétszer, aztán inkább fel is keltem, mert úgyis mindjárt ébredni kéne. Szóval már nem emlékszem, hogy ez jelent-e valamit.
Szép napot!
Dorka (36+6)