Új privát üzeneted érkezett!

Bogárka, nekem is a Doni tetszik jobban, mert van pár Benedek ismerősöm, egy csomóan Benítónak nevezik, és erről pedig Mussolini jut eszembe Kép (ne tegyél orrot a szmájliknak, és akkor rendesen vigyorogni fog ) Szerintem amúgy a mély hangrendű keresztnév jobban illik a mély hangrendű vezetéknevetekhez, habár ezen csak akkor gondolkodtam el, mikor mondtad, hogy a Benedek magas.

Ruzy! A párom alapvetően utálja, hogy pofázom a neten, és láss csodát, barátom! Hétvégén belépek 2 fórumra, egyik a Babanetes. Erre hangosan mondom: " te jó ég, mekkora termés, több oldal archív, van mit olvasni a Babaneten". Erre ő csak helyeselt!!! Azt mondja kell is az info, ne hanyagoljam el a fórumot Kép

ZÖLD TEA: engem zavar a benne lévő csersav. Én szeretem üresen inni a herbateákat, de se a fekete, se a zöld teát nem tudom meginni üresen, a csersav miatt.

ancsipancsi

Bogárka, gratulálok és üdv a fiús mamák klubjában Kép
a Benedek nekem is tetszik, meg általában a B-betűs nevek, mint Bence, Bertalan, Bendegúz, Balázs, Bálint, Benjámin
a Donátot kicsit "komolykának" tartom, na persze, ha Dodónak becézitek, az más Kép

Ancsi, Benito? jesszumpepi. a kistesója meg majd Adofka lesz? esetleg Fidelke?

votiv 8)
votiv

Votív, tudom, hogy korai, de ezt a nyomtatványt, amit Babának megadtál, szülés után egyszerre több mindenre vonatkozólag kell kitölteni? vagy mindig amit kérünk, oda az X?
mert a CSP-t a párom fogja kérni, de a TGYÁST meg a GYEDET én. viszont ilyen rublikákat nem látok.
mi az a gyermeknevelési tám, meg az anyasági tám?

ancsipancsi

kérdés:
hány hónapos koráig változhat a baba szemszíne? és mileyn előjelei vannak a változásnak? mert gondolom nem egyik nap lefexik kék szemmel, másnap felébred barnával
aztán ha csak félig sikerül, akkor meg olyan lesz mint az ördög a Mester és Margaritában, vagy a Marylin Manson, brrrrr

továbbá: szoktak a kisbabák bandzsítani? vagy Istinek baj van a szemével
de nem mindig bandzsulítózik, szóval tud szépen nézni, de atyám folyton ezzel buzerál, hogy bandzsa a gyerek
eddig 2x volt nálunk gyereknézőbe, elsőre kijelentette: a gyereknek villás nyelve van, másodikra pedig jött ezzel a bandzsasággal Kép
többször nem hívom meg Kép
olyan, mint Moose meséjében a gonosz keresztanya, aki aztán mond valami átkot szegény Istókámra

votiv 8)
votiv

Ancsi, a dokumentumnak több oldala van, lapozgass (kattints a többi fülecskére is)
ott vannak a tgyásos meg a gyedes papírok

ha tgyást kérsz, majd szerezz egy munkáltatói igazolást is, ezt is mindjárt belinkelem ide:

http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam/tgyas

ez egyébként szuper oldalnak ígérkezik, rajta van jobb oldalt lejjebb az ÖSSZES letölthető igénylőlap, és elég jó magyarázatok vannak minden létező támogatási formához

votiv 8)
votiv

Votiv,
babák 1éves koráig bandzsítás teljesen normális, ahogy egyre hatékonyabban fokuszálnak, elmúlik... fenyegesd meg, hogy nem hívod többször, meglátod, Isti rögtön csillagszemű lesz Kép
Nagyon jó, hogy magától kakilt!!! Dórinak is nehezen ment eleinte, és emlékszem, állandó kakafrászban voltam, hogy most van-e, mióta nincs, kell-e hőmérőzni stb. Arra is gondolj, hogy anyatejes babáknál állítólag a tíz kakamentes nap se baj... csak szegény szülő kap idegrohamot! De hogy ment magától, ez TÖKJÓ, az ember már a szarnak is annyira tud örülni, nem? Kép
Szemszín: állítólag 1 éves korig változhat, de többen állították, hogy a barna szemű gyerekeké már ilyenkor is más, sötétes-szürkés, mint a kék szeműeké.

Babarózsa,
kitartás, próbáljatok meg minél többet kettesben/hármasban lenni, próbálj pihenni, esetleg bízd a párodra és sétálj egy kicsit! Nagyon szurkolok.

vera
kisün

Baba!
Nálunk is az a helyzet, amit Pesztus írt! Én sem akartam cumit adni neki, de a gyerekorvos ajánlotta! Timi is olyan, hogy egyfolytában szopnia kell valamit, ha mást nem akkor az ujját!
Ez délután erőteljesebb nála, akkor úgy néz ki a dolog, hogy fogom a cumit a szájában, mert 2 percenként kiköpi és akkor sír!

Votiv!
A bandzsítás normális ebben a korban!
ildi76

Kisün!
Ezen hangosan nevetek most: "az ember már a szarnak is annyira tud örülni, nem?"
Igen igen igen!!! Kép Kép Kép

Votiv! (és a többi kakaparás!)
Eszter ma nyomta ki (VÉGRE!) a heti adagot. Ágynemű+ruhamosás. Múlt kedd, most meg szerda. Szóval az már 8 nap. De: nem fájlalta a hasát, nem sírt, nem húzogatta fel fintorogva a lábacskáit, mosolygott egész héten (kivéve persze a ficamszűrést...), szóval nem aggódtam. Azért megkönnyebbültem én is, amikor éreztem az eredményt. Megint csak az segített a tisztogatásban, h belógattuk a kád fölé és letusoltuk. Kép) Szóval se tea, se idegen test felhelyezése a popóba, semmi nem kellett hozzá, persze más lehet a helyzet, ha már sír is. De a lábak felfelé nyomizsgálása és masszírozása a pocinak is segíthet.

Kancsiság: ja, előfordul ilyenkor még. A kékségről azt hallottam, h 1 éves koráig is változhat, sőt még azon is túl.

Babarózsa!
A 20 g nem hangzik túl soknak,de ő tudja, mennyi kell neki. Lehet, h legközelebb sokkal több lesz. Eszter is összevissza eszik, volt 130 is az ELSŐ héten, meg most is van olyan, h 30 is elég neki. Tudod, te is valamikor megelégszel egy zsömivel, máskor meg egy fél csirke is lecsúszna. Szerintem. Kép
Szerintem ha te megnyugszol, ő is megfog, és kialakul a redszer is hamar. Bízz benne és magadban, minden jól fog menni!!! Én a terhesség felénél gondolkoztam el dolgokon, h mi lesz, hogy lesz, honnan fogom tudni, mikor mit kell csinálni, és még akkor is,a mikor a pici 2-3 hetes volt, azt mondtam, h hülyeség, h egy anya mindenre ráérez és megérti, mikor miért sír a picinye. De mára már belátom, hogy ez tényleg így van!!! SZóval hagyatkozz a megérzéseidre, ha már kialakultak. Kép
neet
neet

Votiv!
Az meg, hogy Istinek villás nyelve van, még jól is jöhet később... (pajzán smiley helye....)
Ismered ezt a viccet?: A 70 éves Pisti bácsit faggatják, vajon miért olyan jó még mindig a híre a nők körében. Mire ő: Hát, nem is tudom... és szerényen megnyalja a szemöldökét. Kép
Bocsi, nem hagyhattam ki...
neet
neet

Ancsi!
Egyébként az én párom is néha rákérdez, h na ma is osztottad az észt? Persze nem komolyan. Aztán ő is meghallgatja, ki szült meg épp, és kinek épp mit csinál a picikéje. Kép Hát ilyenek ezek a mai féfriak. Kép
neet
neet

Lányok!
Akinek van porszívós orrszívója, milyen márkát érdemes venni? Vagy csak egy fajta van? A férjem akart venni a patikában és üvegből tudtak volna adni, igaz az az egy db volt a vitrinben! Talán valami ősrégi darab volt?! Milyet vegyünk?
ildi76

Votív, én is láttam a munkalapokat, de egyik sem tgyás, vagy gyedes. Hányas számút nézzem? Lehet, hogy más a neve?
A másikat is megnéztem, köszi, ezeket a cégen követelni fogom majd.

ancsipancsi

Votiv!
Úgy tudom, hogy akinek világos szeme lesz, azt hamarabb észrevenni, mint akinek barnára vált, de kb. 1 éves korra már látszik a végleges szín. Zsoltinak a sötétszürkéből (amivel született) olyan fokozatosan váltott középbarnára, hogy nem lehetett észrevenni, csak ha most visszanézem a képeket akkor látom a különbséget.
Mi voltunk 6 hónapos kora után szemészeti ellenőrzésen, mert a párom kancsal volt és féltem, hogy Zsolti is örökli majd. Sokszor kancsalnak láttam a fényképeken főleg. A doktor néni megnyugtatott, hogy semmi baj. 1 éves koráig még előfordulhat a bandzsítás, arról, hogy igazán kancsal-e úgy tudsz meggyőződni, hogy egy szemből vakuval készített fényképnél megnézed, hogy hol csillan meg a fény a két szemében ha ugyanott, akkor biztosan nem kancsal. Kancsalság esetén a fénypont az egyik szemben beljebb, vagy kijebb csillan a másikhoz képest.
Zsoltinak is villásnyelve van, sőt az öcsémnek is, aki már 27 éves és soha semmi baja nem volt vele. Azért szoktak aggódni ilyenkor, hogy nincs-e lenőve a nyelve, de ha így lenne a gyerekorvos biztosan észrevenné.

Ildi!
Nekünk Arianna porszívós orrszívónk van, ez műanyagból van. Kicsit nehéz tisztítani, de egyébként jó. Patikában vettük ott ez az egyfajta volt.
pesztus

Votiv!
Megnézem a képet Istiről a profilodban, biztos, hogy nem kancsal ez a fiú! Mindkét szemében ugyanúgy a pupillája fölött kb. 13 óránál csillan a fénypont. De ha meg akartok győződni róla biztosan, akkor 6 hónapos kora után vigyétek el ellenőrzésre, ártani nem árt.
pesztus

mi a franc az a villásnyelv?
nekem le volt nőve a nyelvem, fel is vágták, én vagyok az élő példa, hogy nem nagy ügy, mert észre se vettem Kép (titokban csinálta a doki).

ancsipancsi

a melóhelyem kertesházas övezetben van, és folyton a panorámát lesem.
ma legalább 5 mamát láttam egész pici kőcükkel, szánkóban húzva. fix, becsatolható ülés volt a szánkókon, a gyerek meg, mint egy király, csak ült és nézelődött! Kép

ancsipancsi

Pesztus!
És az minden porszívóhoz jó? Nekünk egy régi 10 kilós szovjet porszívónk van, vajon arra is ráköthető?
ildi76

Ildi,
nekünk a gyerekdoki azt mondta, hogy az üveg könnyen törik, ezért praktikusabb műanyagot venni. Használni még nem használtam (koppkopp), szóval arról még nem tudok nyilatkozni.

vera
kisün

Köszönöm mindenkinek, aki hozzászól név-ügyben!
És, Votiv kösz a üdvözletet a fiús-mamák klubjában Kép. Egyébként én is odavagyok a B betűs nevekért, csak azt sajnálom, hogy rengeteg nagyon felkapott lett belőlük. A másik favorit a D betű, és úgy néz ki most nagyon ez fog nyerni, mert ma arra a gondolatra ébredtem, hogy nekem Donát lakik a pocakomban! Úgyhogy elnézést minden Benedekre szavazótól. Becézni Doninak vagy Dodónak fogjuk, majd meglátjuk melyik illik rá jobban. Aztán mikor majd komoly fiatalember lesz használhatja a Donátot.

Szóval tényleg kösz mindenkinek!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka !
Nekem tetszik a Donát ( ismertem is egyet ), de nincs belőle sok. Doni is jó . Öcsémet szoktuk Dodónak hívni ( Ő Dávid egyébként ) , bár már egyre inkább kikéri magának, 16 éves Kép

Örülök hogy tetszik az Áron neked is . Hallottátok már úgy becézni , hogy Roni ?

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!

Votiv: Köszi a linkeket Kép Úgy érzem, jól fog jönni Kép

(Megyek vissza dobozolni)

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Tud valaki ajánlani egy jó magándokit az Imrében?Ne legyen túl drága, hol rendel, mi az elérhetősége, stb...
És gond az, ha nem a XI. kerülethez tartozom?
mkatus

Baba!

Köszi, hogy leírtad a történeted! Biztos nem volt könnyű, főleg, hogy így elhúzódott!
Egyébként a szüléstörténeteiteket (de szép magyar szó) olvasgatva és visszagondolva, nekem egész light-os szülésem volt! Vagy lehet, hogy csak megszépül az emlék egy idő után?

Ma papa vett Infacol cseppet hasfájásra! Kíváncsi vagyok használ-e Timinek! Bár kicsit félve adom be, mert elég nagy adagot kell a szájába nyomni!
ildi76

Kisün, Neet, az a jó, ha a szar-ügy mégsem olyan szar ügy, igaz? Kép tök nagy öröm, ha végre sikerül, de ezt csak az élheti át igazán, aki úgy várja, mint más a télapót/hétvégét/nyarat/fizetést stb...
pedig tudtommal nem vagyok fekalofil, csak a gyerekem tesz kissé perverzzé Kép

Ancsi, villás nyelv: nem kerek/hegyes a vége, hanem olyan szívecske forma, középen van egy pici "bevágás" vagy mi, na, nem tudom jól elmondani, gondolj a kígyókra, olyasmi
na de nehogy azt hidd ám, hogy Istinek kígyónyelve van, csak középen picit bevág.. Kép
Neet, csak azt tudnám, ez mire lesz jó... Kép

Ox, nincsmit. milyen dobozon dolgozol épp?

Tényleg, Zanza, nem volt igazam, mert ez az öltöztetősdi nem csak jól hangzik, elég jópofa meló is lehetett Kép persze annak, aki nem csinálta, ugye? kit öltöztettél? és vetkőztetni nem kellett senkit? ;)
és mit tanultál utána?
hogy vagytok? hasfájás? nincs új kép Rékáról?

Ildi, tök jó, hogy nem parázol a cumin. megértem, hogy el akartad kerülni, és nagyon tetszik a hozzáállásod, hogy mégis rugalmas voltál
de nem is akkora tragédia, eddig 99%-ban azt hallottam, hogy a baba magától "letette"

sőt, emléxem a tesómra, őt anyám 5 éves koráig hagyta cumizni, amit kicsit soknak tartok ugyan, na de egy nap aztán anyám eldugta a cumit, másnaptól kezdve az öcsém pohárból ivott, mint a kisangyal - mert a "nagyfiúk (nagylányok) pohárból isznak", érted Kép

Pesztus, nagyon köszi a csekkolást Kép
hány foga van már Zsoltinak? most konstatáltam, hogy egy napon született anyukámmal Kép

votiv 8)
votiv

Bogárka!
Ahogy ízlelgetem, úgy kezd megtetszeni a Donát. Kép

Ancsi!
Le sem tagadhatnád (hogy fel van vágva a nyelved.) Kép

Cumi: Eszti hébe hóba bekapja (MA MAGÁTÓL MEGFOGTA!!! bár fordítva, de akkoris!!), de csomószor nem kell neki. Néha viszont megnyugató neki. Kép

Votiv!
Hááát, még nem találkoztam ilyennel (nyelvvel, csak ilyesztően pirszingessel...) de VALAMIRE biztos jó lesz. Kép Kép
neet
neet

Te Lyóisten!
Hogy írtam azt le, h ijesztő??? Sokat netezek, ez lehet a baj... Kép
neet a nyelvzseni...
neet

Neet !
Én sem vagyok nyelzseni, sőt Kép , de azért vannak iLYesztő szavak : muszáLY , utáNNa ezek a kedvenceim Kép-sorry az offért .

Kép
Kép
greenolive

Votivcucus! légyszi írj a nyomtatvány ügyben is. nem találom, hogy melyik fül a tgyás és a gyed, és a cégünk nem kifizetőhely.

ancsipancsi

Baba, ez tenyleg nehezen indult. Jo, hogy beszoltal annak a taplonak, akar ki is uthetted volna. Emi biztos nemsokara belejon, eleinte az enyem is allandoan bealudt (a sargasag miatt aluszekonyabb volt). Egyre ugyesebb es gyorsabb lesz, mire kethos lesz, mar olyan fitt leszel, hogy atletikaversenyeken is indulhatsz.

Bogarka, orulok, hogy igy dontottel. Epp azt akartam irni, hogy senkinek semmi koze az egeszhez (csalad, baratok, ismerosok), Te meg apa dontsetek el! (Egyebkent en imadom a Benedeket, de sajna mostansag nagyon elszaporodott, meg a vezetekNEVetekhez szerintem a Donat jobban passzol.)

Koszonom Ruz, nagyon kedves Kép A konyvem majd neked ajanlom.

Votiv, szerintem annyira nem volt erthetetlen, de akkor forditom a hozzad cimzett KERDESem: honnan tudod, hogy a dokik olvassak ezt a topicot? A nyuszi SZEMe meg csodaskek, nemsoka hethos lesz, de apa is kekszemu, szoval lehet, hogy mar nem valtozik. A bandzsitas termeszetes ilyen aproknal, mert meg nem tudnak messzebre fokuszalni, nalunk is volt akkoriban, de hamar elmulik, meglatod. Rajottem, hogy a nagyszuloknek egyebkent lovesuk sincs a gyerekekrol, csoda hogy minket fel tudtak nevelni. Vagy mar mindent elfelejtettek, vagy szornyen elavult a tudasuk. Fura, de maris ez a tapasztalatom.

Kisun, most hogy ESZTEK (hanyszor, mikor es melyik marad el)? A PIKNIKen meg mar most kezdhetsz gondolkozni, mert szerintem nem konnyu olyan helyet talalni, ahol ilyen kicsikkel tobb orat el lehet tolteni. Szoval ret nem jo, mert tavasszal ott meg nem lehet pelenkazni, megfaznak.

Ildi, a PORSZIVOS ORRSZIVObol mindegy melyiket veszed, tok egyformak. Azert kukkants bele, mert nekem mar volt olyanhoz szerencsem, ami nem szep egyenes, hanem girbegurba volt a vegen, amit pont a bebiorrba helyezel! Nekunk "Csopi" van, ez uveg, eddig nem volt vele gond, dehat nem a gyerek jatszik vele, hanem en, kesobb majd lehet, hogy nekunk is muanyag kell mar. Ja, ha megsem passzolna a porszivodhoz, akkor majd azt kell lecserelned Kép
moosejaw

Mamak, nagyobb gyerkocoket hogyan PELENKAZtok? Nalunk minden egyes alkalom egy birkozomeccs, meg mielott a ruhajat kigombolnam, mar harmat fordult es masfel meterre van, szoval akkor meg el sem jutottam a pelenkaig. Ha valahogy sikerul is kihamoznom es letorolnom a popojat, mielott minden kakas lesz, bekremezni es ujra becsomagolni meg ennel is sokkal nehezebb. Olyan erdekeset nem tudok a kezebe adni, ami egy percre lekotne, a telefont meg a taviranyitot meg azert nem akarom. (Az utobbit tegnapelott azzal az egy fogaval rendesen megragta, gyonyoruen latszik tobb vonalban.) Ja, a pelenkazot mar reg szetszereltuk, mert mar ertelmetlen meg veszelyes volt, a 180*200as franciaagyon vivok a lannyal.

Neet, Ancsi nyelven en sem csodalkoztam Kép
moosejaw

Moos, Pesztus!

Köszi a porszívós választ!

Babarózsa!

Ha van időd egyáltalán felénk nézni... végülis akkor a dokidnál szültél? Szerintem is jól tetted, hogy beszóltál neki! Mégis mit? Kíváncsi vagyok! Én még képen is rúgtam volna! De a szülésznőddel legalább meg voltál elégedve, ugye? Legalábbis úgy vettem ki!
ildi76

Sziasztok,

hát, 5 nap kihagyás kb. 1 napos olvasást jelent. De a végére értem.
Jujinak gratula,
Babának nem tudok mit mondani, szerintem csak a nyugalom segít. Ábel is végigordította a 4 napot a kórházban (3 ágyas szobában voltunk, mindig mászkálás volt), aztán ahogy hazaértünk, 3 óránként evett-aludt-evett-aludt.
Ildi, szerintem is a CSÖPI típusú orrszívó a jó, eddig még csak egy tört el a 2 év alatt, viszont vettem vmi m?anyagot is egyszer, na az nem fért be a gyerek orrába, úgyhogy nem mindegy, milyet veszel. Ja, és általában csatlakoztathatók minden porszívóhoz.
Bori, 32
lakibori

Moosejaw,
Dóri kicsit koraérett, ezért most épp 4x akar csak enni. Hozzáteszem, 3 hós kora előtt átállította magát a 6x-ról 5-szöri evésre, eleinte kételyeim voltak, de miután jobban hízott, mint előtte, beláttam, ő csak tudja. Mostanában pedig azt vettem észre, hogy az esti 9-es szopihoz már ébresztgetni kellene, ezt most elhagytam, korábban fürdetjük, 8 körül eszik utoljára, és láss csodát, este 9-től reggel 7-ig alszik!Kép
Közte meg kb. 4-óránként kajál, ez még csak TESZTÜZEM, meglátjuk, mi lesz belőle.
Dóri már eszik almát (megkövetlek, Hipp-hívő lettem Kép) meg hasonló gyümölcspépeket, és szereti a sütőtököt is, ezek inkább kóstolások-kiegészítések, de IMÁDJA, alig lehet leállítani, ha elkezdi "kanalazni". Igy anyatejet is pépek előtt kap, mert nem gond, ha csak utána kínálom. Kétszer kap, "ebéd" és "uzsonna" után, de még egyik kajálást sem váltottam ki, mindegyiknél szopik is.

Pelenkázással egyébként nálunk most kezdődnek a gondok, mivel mindig hasra akar fordulni, tehát egyik kezemmel próbálom a hátán tartani, másikkal fogom a krémestubust, a harmadikkal meg... hát ez az! Kép

vera
kisün

Lányok, nem tudtam visszajönni tegnap és ma sem jobb a helyzet... mi meg éppen tiszta idegek vagyunk a férjemmel mert manóka lába nagyon fájt már kb.10 napja, elvittem dokihoz, beutalt a UH-ra és rettenetesen sejtelmesen nem mondott semmit csak hogy szakmai okokból nagyon sürgős a vizsgálat. Hát én kész vagyok. Most megyünk.Drukkoljatok, beledöglök ha valami komoly baja van Kép
zozi

Zozi!
Jelentkezz majd! Reméljük, hogy nincs komoly baj!

Lindivel mi lehet???
ildi76

Zozi, DRUKKDRUKKDRUKKDRUKK!

Kisun, nalunk 2-3hosan volt 4 eves, a vedono ki is akadt rajta teljesen, a doki viszont nem, hiszen semmi gond nem volt, a lanyka szepen fejlodott, aztan 4hosan kezdtunk megint 5szor enni. Most is 5 van, ebbol 2 vagy 2esfel a kanalas. Ha az utolso eves kb 23, akkor az elso 7, de van hogy sokkal elobb bealszik es azt mar felalomban nyomja, reggel viszont mindig korabban kel, ma peldaul mar 5 elott fenn volt Kép Igen, a HIPP nagyon jo, gyerek is szereti. Sajnos eleg draga. Most a multkori kelbimbos allergiaeset ota vegkepp nem merek meg ismeretlen eredetu zoldsegekbol gyartani, de mar nagyon toprengek rajta. Vedono azt mondta, hetente csak egyszer adjak sargat (repa, sutotok, merthogy mar tok sarga volt a gyerek), zoldet se tobbszor egymas utan, a paradicsomot nem szereti tehat piros kilove, akkor mi marad meg? Szoval nem is megcsinalni, hanem kitalalni nehez?
moosejaw

Sziasztok!

Ildi, vhol olvastam, hogy az üvegböl készültek az újszülöttek-kiscsecsemöknek ajánlott, a könnyebb kifözhetöség-tisztitás miatt. Nekünk is üvegböl van, de tisztani kész rémálom, ha nem akkor és ott kezdesz neki. Kép
INfacol félmegoldásként bevált nálunk, de legalább a puki elindult kifelé a gyerköcböl.

Ancsi, a GYás, és Gyed lapokat a Teve u.-ban tudod személyesen beszerezni, vagy www.oep.hu oldalán letölteni. A letöltött lapokat utána cégbélyegzövel kell ellátni az oldal alján, csak úgy fogadják el. (legalábbis mikor én adtam le követelték tölem, + adtak egy újat, hogy töltsem ki és küldjem vissza.)

Votiv, érdekes munka volt, vetköztetés is volt, hogy a másik ruhát rá tudjuk adni.Kép
Gyorsöltözésnél segítettem: Tokodynál, Leblanc Gyözönél, ILosfalvy Róbertnél (itt majdnem pofára estem a hosszú köpenyben, amig feljutottam az emelvényre)+ kevésbé ismert müvészeknél.
Mostanában bealszik szopi közben, mikor leteszem sírni kezd és követeli a folytatást. 1x-2x feltudom ébreszteni, de ha többször alszik be, akkor nem. Kép

Kép
zanza

Moosejaw,
Hipp: ex-Madrinában kicsi HIPP gyümölcsdesszert csak 98 pénz, azt hittem, rosszúl látok, de aztán mégse, vettem rögtön SOKAT. Gond csak az, hogy rapszodikusan kapnak Kép . Hmmmm...dóri szinte minden nap sütőtököt kap (de még nem színes...) ezek szerint ez nem lenne jó neki?
Meg vagyok nyugodva, hogy ti is gyorsan ritkítottatok Kép
És azt gondolom, ha nincs baj és rendben fejlődik, akkor én nem fogom éjszaka meg este meg nemtudoménmikor keltegetni a lányt, hogy ugyan egyé' má', aztán mivel jól megzavartalak, légyszi ne is aludj visszaKép

Zozi,
uuuuutálom, amikor orvosok sejtelmesen sürgős vizsgálatokat rendelnek!!!! Nagyon remélem, csak vihar egy pohár vízben, és minden rendben lesz!!!!

Zanza,
csodaszép kis manóka, ahogy ott lapul KépKépKép
kisün

Ancsi, ez a nyomtatvány az 1xi anyasági tám, a csal pótl, a gyes és a gyet kérvényezésére jó
http://www.ahh.gov.hu/file/ugyfelkapcs/nyomtatvanyokurlapok/csaladtamogatas/csal adtamogatasok_nyomtatvanyok.xls

a másik linken van a tgyáshoz az igénybejelentő és a munkáltatói igazolás rtf-ben - ezt töltsd le, mert ezt ki is tudod géppel tölteni, a pdf-be meg nem írhatsz bele
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam/tgyas

és itt a gyed, szintén rtf-ben letölthető/kitölthető nyomatványokkal (ehhez is kell munkáltatói igazolás, mint a tgyáshoz)
http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam/gyed

Moose, miért, te nem olvasnád, ha valahol rólad írnának? Kép egyébként a dokim mondta

Zanza, elájulok, ez a nőci! már most hogy teszi a kis kacsóit Kép nemsokára keresztbetett lábakkal fog ülni, és hosszú szipkából buborékokat fog fújni Kép a májer öltözködéssel se lesz gondja Kép könnyű neki, mindenre megtaníthatod
na és biztos tarolni fog a jelmezbálokon is Kép feltéve, hogy apa kölcsön tud venni pl. egy ilyen királyi palástot, mint amiről írtál...

votiv 8)
votiv

Zozi, fel a fejjel, remélem semmi gáz.

Juji, hát gratulálok. Persze kár, hogy beelőzted Jucust... Kép puszilom Marcellt, és tejjel(-mézzel) folyó kánaánt kívánok neki! Kép

Lindi és Juji biztos benn pletykáznak a H-ban, Moncival és Kókuszdióval Kép vagy Lindi hazament már?

Jucus, ugye egyben vagy még? mostantól kezdve minden nap kérünk 1db jelet, ha még otthon vagy, mert én már most szétizgulom az agyam értetek!

votiv 8)
votiv

ma is voltunk sétázni, anya leizzadt magáról újabb két kilót, amit itthon, ahogy betette a lábát a lakásba, újból beletömött a testibe, egy egész ananász, fél sárgadinnye, két óriástúrórudi, egy karamellás pudding és egy rózsalekváros zsömle formájában
pfujj, de undorító így összezabálni mindent
még jó, hogy terhesen nem voltam kívánós...

a sétával kapcs: a végére már tele volt a töhötöm azzal, hogy mindenki haverkodni akart velünk. holnap kiírom egy táblára, és a nyakunkba aggasztom, hogy István, 2hós, FIÚ, mondom, hogy István, nem, nem KISLÁNY, hanem ISTVÁN, harap, de oltva van.

votiv 8)
votiv

Sziasztok lányok

Remélem nem veszitek tolakodásnak , hogy a jól összeszokott csapatotokba beinvitálom magam.Eddig Iris néven szerepeltem, de okosan elfelejtettem a jelszóm, így újra be kellett regisztrálnom.
Szeretem olvasni a babanetes társalgót, sokszor jókat nevetek azokon amiket írtok, máskor nagyot csodálkozok, hogy milyen meglepiket okozhat egy kisbaba. Nekem még 4 hetem van hátra a babamanó születéséig, és bár nagyon várom, tele vagyok kérdésekkel a szülést és a szülés utáni dolgokat illetően.
A szent imréről nagyon sok jót hallottam, állítólag elég emberi körülmények vannak. De gondolom orvosa válogatja!! Ráadásul elég problémás volt a terhességem, most is éppen azzal riogatnak, hogy mini a kisbabám.Ettől teljesen kész vagyok, elkezdtem 2 pofára táplálkozni, hátha az segít, de szerintem csak magamat hízlalom!!

Egyik kérdésem, hogy milyen tapasztalatotok van Ujvári Borival, ő a választott szülésznőm, már találkoztam vele, nekem nagyon szimpatikus volt, valamelyikőtök szült vele? A homeos bogyók nagyon érdekelnek, többször emlegettétek, hogy a kisbabátoknál segített, a szüléskor mit ajánlotok használni?
Már ezerrel készítem elő a babakelengyét, a baba manó ruháit most fogom kimosni, szerintetek moshatom normal mosószerrel, vagy valami spéci mosiszert használjak?
Most ennyi, bocsi hogy az okos kérdéseimmel bombázlak benneteket, de hozzám képest professzorok vagytok szülés és baba téren!
Remélem tudok nektek egy két gondolattal segíteni is:
Votiv!
Kancsiság: nem kell megijedni (a tudományos könyvem szerint). Babuci még nem tudja egyszerre használni mindkét szemgolyóját, egy tárgyra irányítani tekintetét, Fokozatosan elmúlik, ahogy a baba megtanulja fókuszba állítani a szemét.
Ildi!

Porszívó ügyben: van egy új fajta, amihez nem kell porszívó de ugyanolyan hatékony. Kb 10000 Ft-ba kerül, de a nevére sajna nem emlékszek, a Kosztolányi Dezső téri fitotékában láttam.

Zanza!
Csodaszép a kisbabád!

Meli
meli28

FÉRJEM MEGKAPTA AZ ÁLLÁST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Bocsi ha off volt, de annnyira örülök!!! VAZZEG, 7 hónap után!!!!!
És köszi mindenkinek a drukkot és bocsi, h csak most reagálok, de nem akartam addig írni róla, amíg nem volt biztos!
neet (a nagyon boldogKép)
neet

Csajszik!

Mellszívót vittetek be a kórházba,És ah fejtetek akkor mi lett a lefejt tejjel,hogyan tárolták,oda adták-e a babának és mibe fejtetek?Cumisüvegbe vagy tejtárolózacsiba?nekem Avent van de Sománál nem vittem be.

Jucus
20170114224602

Sziasztok!

Meli: Üdv! Kép Én ugyan nem tudom a kérdésedre a válaszokat, arra itt vannak a sokkal tapasztaltabbak, de érezd magad otthon körünkben Kép

Zozi: Mi volt? Ugye nincs semi baj? Miért nem mondta meg a doki, mire gyanakszik? vagy akkor miért nem maradt csendben?

Neet: Gratula a férjednek! Kép Milyen állás? Drukkoltunk nagyon. (Még a párom is, most keres ő is, november óta nincs rendszeres munkája). Legyen nagyon jó helye, fizetése, munkahelyi légköre a férjednek!

Votiv: A nem kis méretű könyvtárunkat próbálom soksok dobozba elrendezni éppen, mit mondjak, nem egyszerű úgy, hogy nem emelhetek Kép Így sokkal tovább tart. Viszont újra lehet kategorizálni Kép

Zanza: Éééééééédes a babód Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Votiv!

Rózsalekvárt Te csináltál vagy vettél valahol?

Jucus!

Nem kell mellszívó, van a H-ban gépi! Én elkértem a lefejt tejet, beleöntötték egy cumisüvegbe én meg beletöltöttem a babóba!
Kezdett sárgulni és kellett neki a folyadék a szopi meg nem ment, ezért adtam neki oda! Be is szlepálta rögtön! De volt olyan csecsemős, aki azt mondta, hogy ne adjam oda üvegből, mert nem akar majd szopni! Én fontosabbnak tartottam, hogy kapjon tejet, ezért inkább odaadtam, szerintem 1-2 cumisüveges itatástól nem lesz cumizavar!

Köszi a továbbbi infókat orrszívó ügyben! Mostmár kellőképpen össze vagyok zavarodva, hogy melyiket vegyem! Mindegyiknek van tehát valami hibája!

Meli!
10 ezer mani elég sok, maradok a hagyományosnál, azért köszönöm!
Egyébként üdv közöttünk!
ildi76

Zanza!
Tényleg nagyon édes a babó!

Neet!
Gratula a férjednek! Páromnak is jó lenne, ha bejönne valami!
ildi76

Minden hapsi most van bajban? (szemforgatós-szájhúzós szmájli nincs?)

Ildi: Mit csinál a párod? Hátha... Nekem van most a tarsolyomban pár állás ismerősöktől, innen-onnan, ami az erősebb felemnek nem jó.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Votiv!

Én is rózsalekvárt kérdezném.Sosem ettem azt hiszem.Vedd ezt a mai jelnek!
Ha szülök akkor mindenféleképpen küldök üzenetet valakinek.Mondjuk Neet emilcímét tudtam fejből megjegyezni talán akkor majd neki és remélem,hogy Ő tudosít majd!

Ildi!

Akkor nem viszek én sem!Nekünk a Pesztonka orrszívó jött be mert apa idegenkedett a porszívóra szerelhetőtől és ez is jól szippantyúzik.

Mindenki!

Ha mentek szülőszobára(hogy is jutok oda )akkor ott szülésznő van és vizsgál meg és utána szól dokinak?

Jucus
20170114224602

Oxi!
Informatikus! Rendszergazda volt eddig, meg karbantartást vállalt cégeknél! Most van egy Bt-je, de nem megy!
ildi76

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?