Új privát üzeneted érkezett!

Szia Vanda!

Javítottalak.Kép
Tök jó, hogy kiderült a neme.
Vagyok ám, csak a párom most nagyon sokat használja a gépet, ezért örülök ha végig tudom olvasni a napi termést. Válaszolni, hozzászólni nem mindíg marad időm.Kép

Giggancs!

A másik topikon a lányok akik most szültek, épp most szoptatnak, tehát most vannak ezek a mellel kapcsolatos bajaik, arra esküsznek, hogy anyatejet kell a sebes mellbimbóra kenni, hagyni megszáradni, és 2-3 nap alatt begyógyul.
Azt hiszem te is tanácsoltad ezt korábban. Vagy nem???
Bocsi ha keverlek, de annyi mindent mond mindenki.Kép
Az ember győzze kiválogatni.Kép

Hóvirág!

Javítottalak.

Kép
Kép
pipocska

Pipocska!

Igen az anyatejes kenegetés nagyon jo, de attol függ hogy mennyire van kirágva. Nekem a Gigi annyira kirágta, hogy szinte a tej is csipte, igy a korházban adtak rá kenöcsöt.

Hanee!
A haskrém nem illat mentes, akamillás dolgok meg lehet hogy a ciciden száritanának. A testápolot sem ajánlják arcra kenni. Jobbak a gyogyszertáriak és nem is drágák. Fejni különben nagyon kell mert attol is gyarapszik a tejed. Minden szopiztatás után mind a két cicit le kell alaposan fejni.

Ja Pipocska!
Azt se felejtsük el hogy mi nyáron a melegben fogunk szülni és az anyatejnek nem egyszerü az illata ha áll egy kicsit valamin vagy valahol. Pláne az elején amig nagyon erös!KépKépKép

Giggancs (22+2)
giggancs

Pipocska, Giggancs!
Én voltam az anyatejkenegetős! Kép És nekem csodákat tett, pedig Petra nemhogy úgy kirágta, hogy csípett, hanem vérzett is. Előtte én is kenegettem Garmastannal, de az kutyafülét sem ért az anyatejhez képest!!! Én nagyon ajánlom mindenkinek. És ez is nyáron volt, de semmi baj nem volt a szagával!
Én egyébként erről a szappanos lemosás-krémezésről épp az ellenkezőjét hallottam: azért vannak a mellbimbón az un. Montgomery-mirigyek (a kis dudorok), hogy az általuk termelt anyag megvédje mindentől (fertőzéstől, repedezéstől). Pont akkor teszünk rosszat ha lemossuk, mert akkor lekerül róla ez a védőréteg is.
Nem akarok nagyon okoskodni, de Petra születésétől 6-8 hónapig rendszeres látogatója voltam a Szoptatás topiknak, ahol akkor még rendszeresen írogatott egy Pele nevű csajszi (ő most az nlc szoptatási tanácsadója) és tőle rengeteg hasznos infót tudtam meg. Remélem tudok majd nektek is átadni belőle dolgokat ...

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok lányok!

Már megint én vagyok az utolsó, alig győztem végigolvasni a mai szerzeményeket.

Nekem még soha nem néztek méhszájat és lövésem sem volt, hogy kellene, avagy kinyílhat idő előtt stb (talán a Marson élekKép).

Amúgy mostanában érzem leginkább, hogy a hasam keményedik, nagyon-nagyon kellemetlen és ha nem pihenek, akkor fáj is.
A 12. hétig keményen görcsöltem, amikor a dokim MagneB6-ot javallt, 3x1. Ez bevállt, ma már csak 2x1-et eszek, de persze a pocikeményédés kicsit más...

A kismamapárnát én is láttam a Kika szórólapon, így képen okés, de tudomásom szerint csak a Budaörsiben és a Lehel útiban lehet kapni, holnap benézek a bp-ibe, lehet, hogy már semmi jó sincs.

A babánknak még semmit sem vettünk... és ez is az enyém lesz!

Timi (24+6)
timmba

KépItt egy táblázat arról, hogy átlagosan mikor, mennyit hízik a terhesség során valaki.
Vendég

Splendida,
Anorexias a vedonod? Nekem a doki orommel tapsol, hogy 5 kg a hizasom es 23+4 vagyok ma. Azt mondja remekul csinaljuk es vegre jott fel is egy kicsi, mert ugyebar egesz eddig csak 2 kilo volt. Szerintem ne foglalkozz vele hogy mit mondott. A gyumolcsnap az egyebkent jo otlet, ha terhes vagy, ha nem, de csak akkor hogyha te is ugy erzed hogy jot tenne. Ha mindenkepp szeretnel egy lagyabb napot, akkor csinald azt, hogy fozz egy kis husilevest a fothust edd ki belole kis parolt rizzsel meg zoldsegekkel, es egyel sok gyumolcsot, joghurtot es ilyeneket, de semmikepp ne koplaltasd magad.

Betsy,
Az a tablazat nem rossz, de az alapjan csak 10 kilot hizhatnank? Nekem azt mondtak, hogy a normalis hizas az 10-15 kilo kozott mozog. Ehhe kepest a noverem 30 (!!!) kilot hizott, a Lilla meg csak ot hetes es a noveremen meg talan ha van meg 10-12 kilo, az osszes tobbi mar el is tunt rola, pedig eszik rendesen es szoptat is. Szoval en ezt mar nem ertem egyaltalan... . Kép

Kepzeljetek, apaja irt nekem egy szep levelet. Nagyon orultem, kuldtem is neki egy sms-t gyorsan hogy en is nagyon szeretem es mar csak 26 nap es talakozunk. Mar nagyon varom!!!

Egyebkent lanyok, megtortent. Kép Kép Beallt az ejszakai kalvaria. A pocakom mostmar bizony akkora, hogy nagyon nehez tole aludni. Ket parna van a labam alatt, ketto a fejem alatt es meg igy is sem igy sem ugy nem jo, es ketszer is felebredtem, hogy vecere kell mennem. Azt hiszem tenyleg epp ideje hazamennem. Kép

Pizzamama akinek 12 napja van mar csak a munkahelyen!! Kép

KépKép
KépKép
pizzamama

Sziasztok lányok!

BEKÖTÖTTÉK A NETET!!! VÉÉÉÉÉGREEEEE

Giggancs:
Ezt jó tudni! Akkor fejni fogom szorgosan.. úgyhogy akkor veszek ilyen tej tároló steril zacsit is.. gondolom ez kis mennyiségű tejjel együtt is lezárható és elrakható, ugye? Csak mert ha esetleg nincs olyan sok tejem, én azt is inkább a mélyhűtőbe tenném higiéniai és tartóssági okokból.
Most jut eszembe, hogy nekem van gyógyszertári D-vitaminos arckrémem! Szerinted az jó a cicire? Illatmentes az is és jó zsírós ilyen télre való krém.. elvileg lehet, hogy még a pocimra is jó lenne Kép De mosni nem fogom a cicimet külön, csak ha úgy érzem, hogy kiszárad (bár egyáltalán nem érzem úgy), akkor majd bekenem.. Kép

Képzeljétek, ma Kiskrampuszom tüntetőlegesen rugdosott reggel, mert már éhes voltam és még mindig nem ettem reggel nyolckor (fél nyolckor szoktam).. de úgy, mint amikor egy kisbaba hisztizik és rugdos gyorsan és erősen a lábával! Rászoltam, hogy "nade gyerek, várj már egy picit, mindjárt eszünk" és egyből lecsitult Kép Annyira jók az ilyenek Kép

hanee (aki ma pont 20 hetes Kép)
hanee

Hanee! Kép
Hat ez tenyleg aranyos lehetett. Kép Az en kis pocaklakom teljesen ontorvenyuen rugdos. Mikor eppen milyen kedve van. Kép Egy dolog viszont nagyon erdekes. Csak az en kezemet rugja meg. A kollegak kozul sokan probaltak, hogy odatetteka kezuket amikor jatszott es abbahagyta, majd amikor en tettem vissza a kezem akkor ujbol indult a jatek. Az egyetlen ember akinek meg hajlando volt megmutatni magat, az apaja, de akkor meg igencsak a mocorgasok elejen jartunk, ezert ezt az elmeletet meg tesztelni kell vele. Kép
Masnal is van ilyen? A mi kis Poochinank szegyenlos. Kép

Pmama&Poochina (23+4)

KépKép
KépKép
pizzamama

Sziasztok!

Hóvirág! Kép Hanee! Kép

Köszi a jótanácsokat! Mondtam a dokinak, aki azt mondta, hogy ha akarok, dolgozzak, de jobb lenne pihenni. Szóval nem mondta azt, hogy mindenképpen, meg, hogy baj lesz, ha nem maradok otthon. Csak ajánlotta. Igazából határozottan érezhető, hogy a beleim. Puffadás, és ez ebben az állapotban sokkal fájdalmasabb (mert ahogy már annyiszor panaszoltam is, nekem alapjáraton is elég durva volt). Még kicsit próbálkozom a munkával, de nem mindenáron, annyit nem ér!!! Viszont pár napja annyit mozog a Babucim, hogy amellett, hogy naaaagyon szuper érzés, még belül is megmozgat Kép és ez jót tesz!!!

Hanee!
Jó pihizést,meg netezést otthonra! Kép
Tényleg édesek a Picurkák megnyilvánulásai! Kép

Timi! Kép

+6 kg eddig? Ne foglalkozz a védőnénivel!!! Én is kb. itt tartok most, nekem egy rossz szót nem szólt senki. Persze gyümizni nem árt! Kép

Pizzamama! Kép

Én nem tudom, hogy bírnék ki ennyi időt Apuci nélkül...? Erős nő vagy, úgy látom!

Puszi Mindenkinek:

Viki(20+2)
vikó

Sziasztok lányok!

Ma voltam a vércukor eredményért és szerencsére jó lett. Kép) Annyira boldog vagyok. Kép)
Bár a vérképem nem tökéletes de sebaj. :Kép)

Hajni 24+1
Vendég

Sziasztok Lányok!
Remélem mindenki jól van,én nagyon szar.......... vagyok megfáztam vagy elkaptam valamit.
Tegnap voltam Uh.
Fekvés:Ferde
SZívhang:jó
Mozgás:jó
Magzatvíz:átlagos
Placenta:hátsófalon
Bpd:47,6
Gerincoszlop végigkövethető.Telitődő gyomor,hólyag.És még mindig szerinte kislány.
Falina!
Már akkartam kérdezni nincs hematoma vagy vérrög,mert az előző babánál nekem azért volt.

Hát a hizáshoz meg annyit,hogy minden terhesség más én az elsővel 22Kg hiztam,a másodikkal 10Kg ,most mer 3Kg tartok.Szerintem egyáltalán nem sok !!!
SZIASZTOK:Rita

rita77

Szia Pipocska,

Beirnál ill. átirnál néhány adatot a táblázatban? Köszi JohannaZSebi

Neme: lány
Nevek: Fanni, Sára, Dorka, ...
Kórház: Kútvölgyi

Sok sok köszi...

Hóvirág: tényleg nagyon egyszerre haladunk..

Kép
Kép
johanna1975

Csajok,
koszi a hozzaszolasokat!!! Az a baj hogy eleve sorol indultam (75) es szoval mar elkerultem a 80-at is!! DE ez nem indokolta hogy akkor etrhesseg alatt egy gramot sem hizhatok. Es a hizasom tok egyenletes volt. A gyuminapot asszem megprobalom, talan fozelek is befer aznapra, legalabbis paroltzoldseg. Egyebkent vedoneni, negyon joszandeku de szerintem kicsit butuska.. Mert itt nekem osszekombinalta hogy a hizas, plussz levettem a gyuruimet (harom gyuru a bal kezemen, estere neha mar szorosabb volt, mint elotte, es ajanlotak is, mert hiertelen megduzzadhat stb) na ebbol a kettobol azt szurte le hogy nehogy fennaljon aterhessegi toxemia, ezert mindenkeppen gyumolcsozzek..?? Az nem a terhesseg vegen jelentkezhet??? Es en ugy gonddolom hogy akkor igenis hirtelen nagy sulygyarapodas tortenhet, a kez/lab bedagadasan kivul.. Szetintem korai volt ezt osszekominalnia, de ki tudja..

PizzamamaKép
Tok hasonlo a terhessegunk, bar ertheto is, egy napra vaygunk kiirva. En detto ki vagyok parnazva, es ejjelente ketszer kelek, nemreg ota!! Nekem is ha barki rateszi kezet a pocimra elhallgat BoribabaKép Apjanak is ritkan rug egyet.. Bezzeg nekemKép) Es azt vettem eszre ha ideges vagyok, mindig rugdal. Pl. fonokkel beszelek, le nem allKép

Na mennem kell
Timi
(23+0)
splendida

Szia Minyu!

Oké majd ha legközelebb mennem kell megnézem a dokinénidet.
Neked milyen lett a terheléses vércukrod, én egy kicsit izgultam,de jó lett.
Mekkora a babukád, neked sokat mozog?

Betti!
Akkor értekezünk a babákról, fiút vagy lányt vársz? Milyen az egri kórház?
Patri
patri

Falina!

A méhlepény tényleg nem vándorol, bár ahogy nő a méh, a körülötte lévő szövetek tágulása miatt egy picit más helyre kerül. Nekem a méhszájnál volt amikor vérezgettem, de már föntebb került, így a vérzésveszély is elmúlt. Biztos félreértett a doki.

mzx-Móni (20+3)

Kép

Kép
mzx

Vikó,

puffadás meg székrekedés... nálam is gázos volt mindig, a terhesség elején is, pedig ettem főzeléket, gyümölcsöt, ha megittam 1l rostoslét akkor se, semmi... két hete viszont (épp azért, mert amikor legutóbb a dokinál jártam az asszisztense soknak találta, amennyit híztam, azt tanácsolta egyek sok főzeléket..) mindennap eszem főzit, már annak is éreztem jótékony hatásátKép, de most rákaptam a mirelit bogyós gyümölcsökre, és minden rendben, mindennap van sikerélményem Kép bár a fagyasztott gyümölcs elég drága, de finom, és jó, ja és azt olvastam a bogyósok segítenek megelőzni a húgyuti fertőzéseket is.

a hízásról..
én 8 kg-t híztam eddig, ami nem kevés. mindezt úgy sikerült elérnem, hogy se csokit, se sütit nem eszem,nem iszom cukros gyümölcsleveket. a baj csak az, hogy képtelen vagyok meglenni krumpli és kenyér nélkül, úgyhogy amíg a babavárás előtt simán megettem bármilyen főzeléket kenyér nélkül, most képtelen vagyok...
én már beletörődtem, hogy amit megeszem, az belém épül Kép, kár ezen aggódni, én legalábbis nem teszem Kép.

KépKép
vikka

Bogárka!

Ez a tejjel való kenegetés is ugy van szerintm, hogy mindenkinél más jön be és más jó! A kenegetést nem szopiztatás alatt értettem, hanem mostanában.

Hanee!
Miért gondolod folyamatosan, hogy kevés lesz a tejed????? Állitsd be ugy magad, hogy igenis lesz tejed méghozzá annyi amennyi a babádnak kell!KépKépKép Különben ma már nagyon jo tej serkentö hatásu dolgok vannak(homeopátiás bogyok,teák,különbözö fortélyok). Ne aggodj emiatt!

Splendida!
Az ugynevezett fájások nekem is leginkább hirtelen mozdulatoknál vannak. Sokszor alig birok felállni a fotelböl és ha feltudok állni akkor meg felegyenesedni nem tudok. Érdekes mert az elsö terhességemnél ilyen nem volt! Egyébként én sem tudtam eddig sétálni, mert mindig gyorsan mentem mindenhova. Alig birtam a Gigi tempoját felvenni azota, hogy elindult. De lassan már az is gyorsnak bizonyul sokszor.SZÖRNYŰ! De holnap megyek orvoshoz és megkérdezem töle, hogy mi ez! Mondjuk tegnap mondtam a védönéninek és ö azt mondta, hogy lehet hogy kéne egy kis magnéziumot szednem. Hát majd holnap kiderül.

Giggancs (22+3)
giggancs

Sziasztok!

Hanee! Ilyeneket az én Picurom is csinál. Ha pl. a hólyagomat rugdossa és megkérem, hogy hagyja abba, megteszi. Vagy ha órákig nem mozog és már aggódok, megkérem, hogy rúgjon legalább egyet, azt is megteszi. Meg is dícsérem mindig, hogy milyen jó kislány.

Pizzamama! Én is úgy vettem észre, hogy válogat. Nekem mindig mozog, általában az apjának is, de másnak nem. Nem tudom, honnan érzi,kinek a keze van ott, de vhonnan biztosan.

Hajni! Létezik tökéletes vérkép terhesség alatt? Sztem nem nagyon.

Rita! Pihenj és igyál sok folyadékot! Jobbulást! És gratulálok a jó Uh lelethez!

Splendida! Én a gyüminapot nem terhesen sem bírtam. Zöldségnapokat csináltam helyette, de állandóan éhes voltam. Azért próbáld meg, mert a magas testsúly -most föleg- nagy munkát ró a szívre, tüdöre.
A toxémiának vannak elöjelei (hirtelen nagyfokú hízás, magas vérnyomás, fehérje a vizeletben)és nem csak a terhesség legvégén jelentkezhet. De nem hinném, hogy a te 6 kg hízásod ilyen elöjel lenne, emiatt ne aggódj!

Vikó! Érdekes ez a puffadás dolog. Én pont akkor puffadok, ha sok gyümölcsöt, gyümilevet (nem cukrosat) fogyasztok. A zöldségtöl nem. A mirelit gyümiket én is szeretem, sokkal jobban kívánom öket, mint a most kapható "frisseket". Mikor hánytam, akkor is csak fagyasztott gyümit tudtam enni.

Tündérke! Nem tegnap voltál Uh-on? Mi van Veletek?

Éva

Kép
sygnum

Giggancs!

Totál igazad van.. nem tudom miért hiszem ezt, valószinüleg rossz berögződés, mert a családban senkinek sem volt túl sok, unokatesómnak pont annyi volt, hogy a babának elég legyen és 3-4 hónapos korától már ki kellett pótolnia (szóval az sem túl sok).. anyunak egyáltalán nem volt.. nagynénimnek sem (de ő beteg volt egy hónapig miután megszülte unokatesómat, szóval amugy is elapadt volna neki).. tehát csládon belül csak ezt látom.. valószínüleg számit.. de igazad van és ezentúl próbálok pozitívan gondolni a dologra!

Ráadásul anyáink korában nem voltak még spéci mellszívó készülékek és steril zacskó meg ilyesmi..

Kép

hanee
hanee

Sygnum:
Az én vérképem tökéletes Kép

hanee (a szerény Kép)
hanee

Sziasztok,

megvan a terheléses cukor eredményem!!! Kép
Az éhgyomri 4.86 lett, majd megittam a 3dl szirupot, és két óra múlva ismét 4.86 lett a cukor. Először azt hittem, hogy rosszul látom, mert századpontossággal ugyanannyi lett... A vizeletben sem cukort, sem acetont nem találtak, tehát az is jó lett.

Ma reggel viszem Bencét az oviba, és látom, hogy az Ő csoportjában skarlát megbetegedés van. Na, jól meg is ijedtem, és hívtam a Dokimat, aki azt javasolta, legyek Bencével otthon.

Szerintetek milyen hatással lehet a skarlát a szervezetünkre???

Hízás: én most tartok +7kg-nál és épp az előbb ettem meg egy nagyon finom csokis-kókuszos fánkot, ami kísértetiesen hasonlított a Dunkin Donutsra. Imádtam azt a fánkot. Sajnos én is úgy vagyok vele, hogy ha megkívánom, nem nagyon fogom vissza magam... Bencével 15kg-ot híztam, és az utolsó 3 hétben vizesedtem, illetve avérnyomásom ia 140 körül mozgott. A Doki befektetett két héttel a szülés előtt, hogy pihenjek, és hogy figyelhessék a vérnyomásom (toxémia gyanú) miatt. Szerencsére nem volt toxémiám, de úgy vettem észre, hogy erre nagyon figyelnek az orvosok.

Mirci (24+6)
mircimama

Sziasztok!

Én amióta terhes vagyok azt eszem amit kivánok (fittyet hányva az összes védőnőre és orvosra) volt olyan is, hogy egyik nap brassói volt ebédre, másik nap szalonnás tojás, harmadik nap meg sült hurka krumplival.. (már a gyomrom nem birta).. meg olyan nap is van, hogy fél liter fagyi lekúszik tv-zés közben, érdekes mégsem hiztam 14 kilót 20 hét alatt, csak ötöt.. szóval szerintem aki egészséges és rendben van cukor meg egyéb ügyileg az azt egyen amit kiván Kép

hanee
hanee

Hanee: Igenigen, muszáj magad erősíteni az "elég tejem lesz" témában, de evvel teljesen együtérzünk, a családban nálunk sem volt senkinek elég teje, de majd én bebizonyítom, hogy nekem soksok tejcim lesz Kép

Toxémia: Én már láttam (sajnos) olyan nőt, aki toxémiás lett. Megnyugtatok mindenkit, az nagyon feltűnő dolog, mert a vérnyomáson-hízáson-puffadáson kívül egyéb oylan jelei is vannak, mir sztm nem keverhető össze semmivel, ilyen pl. a hirtelen légszomj, a bágyadtság. Ha a nőnek nem is tűnik fel, a párunknak biztos.

Oxigen (énis énis kérek csokis-kókuszos fánkot! Kép)

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Ma reggel 3 óra hosszat vártam, míg bejutottam a dokimhoz. Először kicsit ideg voltam, aztán meg bealudtam... de azt sem lehetett teljesen, mert ugye résen kell lennie ilyenkor az ember lányának, hogy bejusson...Kép

Vikka!
Annyit azért árulj már el nekem, hogy hova is ment fel rád pontosan az a 8 kiló??? Mert én nem láttam. Persze már vagy 10 napja nem találkoztunk, úgyhogy bármi meglehet ;)

Splendida!
Alkalmanként Ventolint szedtem (állatközelben), különben pedig Syngulairt. Ez utóbbiról teljesen leálltam, amikor megtudtuk, hogy baba jön, bár nincs szteroidtartalma, úgyhogy elvileg nem lehet káros, csak még terhes nőkön nem tesztelték (nem is értem, hogy miért ;))
Nekem több gondom van az allergiámmal, mint az aszthmámmal. Lekopogom, de tulképp teljesen tünetmentes vagyok gyógyszer nélkül, a Ventolinhoz is csak végesetben nyúlok, mondjuk 4 hónap alatt 3szor fordult elő velem. Lényeg, hogy a port és főleg az állatokat kerülnöm kell.

Banyóci!
Mi van veled ? Megint nagyon eltűntél! Ma voltam dokinál, és adott beutalót cukorterhelésre. Te mikor mész? Nem mostanában esetleg? Hogy vagy?

Hanee!
E-mail megy mindjárt.

Kérdés: ma kaptam meg az AFP-s papírkámat. Vki megfejti nekem, hogy most akkor mekkora a MOM-om?

Érték - MoM
AFP 25.3 IU/ml - 0.81
HCG 42.6 UI/ml - 1.42
uE3 1.38 ng/ml - 1.29

Köszi
Gem
19+4
gemini

Gemini:

Én nem tudom ebből hogy számolják, de mind a három érték megfelel a középértéknek.. szóval aggodalomra semmi ok Kép (lehet, hogy átlagolják belőle)..

hanee
hanee

Patri Kép
Pontosan nem tudom a cukros eredményt, de a doki azt mondta, hogy jó lett.
Ma megyek pont dokihoz, igy méretekkel nem nagyon szolgálhatok, de szépen növöget, és rugizik is. Hajaj, néha nagyon rá tud zenditeni. Kép Mostanában általában "befelé" rugdos, kifelé inkább a hullámzás Kép látszik.

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Hanee! Mázlista! És hogy csinálod, hogy tökéletes?
Tejcsi miatt ne aggódj, pont az árt a legtöbbet. Mindenki tud szoptatni,ha akar. Legalábbis ezt mondják a szakértök.

Gemini! Sztem a 0,81 a MoM-od és az ok.

Kép
sygnum

Sziasztok!

Gemini!
Szerintem is 0,81 a MOM-od.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Gem,

kedves vagy Kép a mellbőségem 10 centivel, a csípőbőségem 8-cal nőtt, a derekam asszem 12-vel (de az nem számít Kép ). úgyhogy biztos megvan a 8 kg Kép

én is úgy gondolnám, hogy 0,81 a MOM-od.

Jössz szombaton jógázni?

KépKép
vikka

LÁNYOK!
Pénteken megyek a dokimhoz de van egy kis gondom.

Alul a hüvelynél nem mindig, de naponta legalább 2-3 órára olyan érzésem van mintha hatalmas nyomás helyeződne rá belülről! Nincsen megdagadva, nincsnek az erek kitágulva meg semmi csak ez a nyomás furiii és elég kellemetlen tud lenni. Tapasztalt már valaki ilyet? Ez lehet a jele a méhszáj kinyilásának?

Légysziiiiiii válaszoljatoooookkkk!!!!
Ja még egy kérdés!

4D UH-n meg tudják mondani a méhszáj állapotát? vagy csak hüvelyi vizsgálattal lehet megállapítani?

Köszi,
MJ-Móni 18+5
mj__móni

Spledida,
Hat ezek a lanyok! Kép Jol elinteztek minket. Nem baj olyan szepek. Kép En felraktam hatternek a kepernyomon Poocina egyik nagyon szep kepet es allandoan rotyogok amikro ranezek. Mar meg sem kerdezik az irodaban, hogy megint mi tortent, mindenki tudja min nevetek. Kép

Syg,
A babaok nagyon erzekenyek. Mindent tudnak es ertenek. Kép Azt meg orommel hallom hogy nem csak a mi kislanyunk ilyen valogatos. Szerintem ilyenkor az az elemi biztonsagerzet miatt nem rugdaloznak masnak. Minket, a mi rezgesunket ismerik es az jo nekik. Nekunk meg az apukak kedveskedese a pocakhoz jol esik, ezert a gyerek is pozitivan reagalja le. Bar lehet hogy itt most probalok tobb ertelmet rabirni a picurikra mint amennyi tenyleg van, de en tenyleg elhiszem, hogy minden ereznek es ertenek.

Hanee,
Hat ez a mitol hizunk tema erdekes. Kép En terhesseg elott a kaja gondolatatol is hiztam most meg ahhoz kepest hogy mit ossze zabalok mar 5 honapja az 5 kilo igazan nem sok. Kép Az ebedeiden meg jot nevettem. Kép Barcsak mar en is jo kis hazait ehetnek...a magyar konyhanal jobb nincs a foldon. Kép Es mar en is szeretnek finom kenyerete enni!!!! Kép Kép

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Vikka
Ha-ha-haKép
A jóga sajnos nem biztos, hogy összejön most szombaton. De rajta leszek az ügyön...

Mindenki!
Nemrégiben beszéltetek használt babaruha boltokról. Hol vannak jobbfajták? Merre érdemes menni?

Gem
19+4
gemini

Mj_moni,

A mehszaj nyitottsagat es azt hogy rovidul-e egy sima ultrahanggal is meg tudjak nezni. Nekem eddig egyetlen egyszer kellett fizikalis vizsgalatot csinalni, akkor is csak azert hogy mind a ket fajta meglegyen, az meg most volt, amikor begorcsoltem es korhazba vittek.
A nyomas erzesere sajnos nem tudom a valszt...en is szoktam furcsakat erezni, olyat mintha "nehez" lenne, neha meg szurkal is, de en ezeket mar regota erzem es most egy kicsit megrovidult a mehszaj... . Odafigyelni mindenkepp erdemes ra es a dokinak is szolj majd szerintem, de talan annyira nem kell felni. Majd szolj, hogy mit mondott az orvos.

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Mj-Móni! Hasonlót én is szoktam érezni, de nekem nem tart olyan sokáig. A méhszáj kinyílását úgy tudom nem lehet érezni, csak hüvelyi vizsgálattal állapítható meg.

Pizzamama! Sztem is nagyon értelmesek ezek a kis Manók, sokkal többet tudnak, mint amennyit mi tudunk róluk -ezért is kutatják annyira a magzati életet. El se tudom képzelni, hogy régen azt gondolták róluk, hogy még nem igazi emberkék. Bár ezek biztos nem a nök voltak.

Igazad van, a magyar kenyérnél nincs jobb a világon!

Éva

Kép
sygnum

Patri!

Meglepetés -baba lesz, mármint a nemét illetően.
Az egri kórház nagyon rossz hírű. A kisfiamat, aki most 3 éves szintén itt szültem; mivel minden rendben volt, és életem legszebb emlékei közé tartozik a szülés, így az a pár nap is hamar elment a kórházban. Kép
Kistesó még harántfekvésben van, ez egy kicsit aggaszt. Remélem még megfordul.

Ti lányt vagy fiút vártok? Hol fogsz szülni?

B.Kriszta!
Nagyon rég jelentkeztél! Mi újság Veletek?Még mindig dolgozol?

Betti

Betti

Kép

Kép
betécske

Mirci!
Úgy tudom, hogy a skarlát nem veszélyes a magzatra, nekem egy barátnőm lett az egy napra rá, hogy találkoztunk, és direkt megkérdezte a dokiját, hogy mi lesz velem, ha elkapom. Szerencsére nem kaptam el, remélem Te se fogod!

Gemini!
A 0,81 teljesen oké! Mai szemlélet szerint 0,5 és 2 között jó. Úgy vettem észre ez egy kicsit változott két év alatt, gondolom rájöttek, hogy rengeteg kismamát feleslegesen küldtek el mindenféle vizsgálatra, így módosítottak kicsit a határokon!

Mj-Móni!
Ilyen hüvelynyomást én is szoktam érezni, de a méhszájam teljesen zárt. De szerintem ezt nem is lehetne így érezni, sőt sztem egyáltalán nem érezni...

Hanee, Oxigen!
Tényleg ne parázzatok tej témában! Nekem Anyukám engem 3 hétig, öcsémet már egyáltalán nem is szoptatta, persze nekem is voltak néha paráim, de valahogy úgy gondolkodtam, hogy hát ez olyan természetes dolog, miért ne sikerülne. (persze a tudatalattim elárulta, hogy mitől félek: szüléssel soha, szoptatással viszont rengeteget álmodtam a terhesség alatt Kép )
Aztán Petra másfél évig szopizott, akkor is csak a Tesó miatt lett vége. Sztem ha megszületik ott fogja folytatni ahol abbahagyta Kép

Ja, és köszönöm Mindenkinek a név-szavazatokat! Úgy néz ki megszületett a döntés: Donát lakik idebenn Kép (minden Benedek-pártitól elnézést!)

Üdv: Bogárka (21+5)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Lányok, köszi a választ Kép, most egy kicsit megnyugodtam, de pénteken azért megvitatom a dokival.

Ne keressetek jövő hét szerdáig nem leszek, készülök az államvizsgámra.
Pusszancs mindenkinek
MJ-Móni 18+5
mj__móni

Kendősök! - Rókica, Vikka, Hanee, Pipocs + 1 fő, Viki, Mircimarca, Oxigén!

Sajnos a március 29-i időpont nem jött össze, viszont ÁPRILIS 1-jén (péntek) megoldható lenne a dolog. (16.00 óra).
Ennek megfelelően kérem mindazokat (ld. fent), akik jelezték részvételi szándékukat, írják meg nekem, hogy ez az időpont megfelel-e. Ha hatunknak jó, akkor már okés a dátum.

Kendőt ott helyben is lehet venni (5e Ft körül van az ára).
Várom a visszajelzéseket péntekig, akkor kell visszahívnom a csajt!

Üdv

Gem
19+4
gemini

Sziasztok!

BettiKép
Minden rendben velunkKépEste irok mailtKép

Kriszta es Akos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Gemini!
Lehet még menni kendőzni?
Nekem jó lenne az időpont is!
Kendőm van, Petránál használtam is és imádtuk mindketten, de annyit bénultam a megkötéssel. Most jó lenne kicsit ügyesebnek lenni Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

korábban felröppent a légzésfigyelő témája, igaz csak röviden. Én csak annyit szeretnék ehhez hozzáfűzni, hogy a sógornőméknél életet mentett. (Ha nincs a légzésfigyelő, akkor sajnos már a baba sem lenne).
Heni
hencsike

Sziasztok,

Bogárka,
köszi a skarlátinfót!!! Kép

Gem,
részemről ok. az április 1. kendős talihoz. Én venni is fogok egyet ott.

Mircimarca
mircimama

Sziasztok Lányok!
Most jöttünk az UH-ról.Minden rendben volt.Kép
340 és 350 grammosak a kicsikék.Kép
És csak úgy mutogatták a pöcöröjüket.Kép

KépKép

Judyt+2 fickó

Judyt
KépKép
judyt

Gemini:

Nekem sajna a du 4 óra nem jó, le kell hogy mondjam. Fél ötig dolgozom, és legkorábban úgy tudnék odaérni, hogy munka után bevágom magam az autóba, és akkor amennyi idő az Árpád hidtól odaérni. Szerinted az mennyi idő? És nagy gáz ha kések?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Judyt!!!!!!!!!!!!
Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hogy fogják hivni őket?
Milyen egyformák (mármint a súlyuk!!!!)
Képpppppek??????????????
Rita

rita77

Rita!
Még nem döntöttük el a neveket, de majd ha meglesz megírom.Kép
Képek lehet, hogy holnap lesznek.Kép

Judyt+2 fickó

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Gemini: Nekem jó az az időpont is. Kép

Bogárka: Így vagyok evvel én is Kép Meg anyukám nagyon támogat, el is mondta, hogy ha neki is ilyen háttere lett volna, biztos neki is sokkal tovább és több teje lett volna. (A fogalmazás már nem megy Kép)

Judyt: Gratula! Képekképek Kép

Oxigen
(25+1)

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok Lányok!

Mircimama:
A terheléses cukrod eredménye mondhatni tökkéééletes Kép

Sygnum:
Be kell, hogy valljam, meggyőződésem, hogy közrejátszik az egészségemben az a tényező is, hogy mindössze 23 éves vagyok.. ezen kívül egész életemben sportoltam (két éve ugyan semmit, de az állóképességem megvan), ráadásul sportszivem van (percenként nem 72-t, hanem 62-t ver), igy kizárt a szivroham és a magas vérnyomás.. ráadásul a családunk is elég massziv és egészséges (vasszöget dróttal is megeszik). Leszámítva a gyomorproblémámat és a gerincsérvemet tökéletes egészségnek örvendek minden tekintetben én is és hálistennek az influenzák is elkerülnek.. általában ha mégis elér, 2-3 nap alatt lezajlik rajtam.. emlékszem egyszer kaptam egy enyhe tüdőgyuszit (lehúzódó hörghurut gyulladás).. egy hétig feküdtem vele utána mentem edzőtáborba mert nem birta ma seggemen ülni Kép

Vikka:
Nekem nem nőtt a mellbőségem: Mázlista! Habár nem méricskéltem, de még mindig ugyanazokat a melltartókat hordom kb.. talán egy nagyon picivel lett nagyobb.
Egyébként lányok én ezen aggódom.. nekem alig nő a mellem valamit.. vagy ez a végén indul be? Egyébként sem voltam valami tejcsárda (80B).. hol fér el ebben annyi tej??

Pizzamama:
A terhesség előtt én is nagyon hizékony voltam! Közvetlenül előtte fel is szedtem pár kilót nagymamám házikosztjától Kép Sokminden nem változott, csak most nem szól érte senki ha hízok 3 hónap alatt 5 kilót Kép Kép Kép

Lányok mondok valamit.. a magyar kenyérnél van jobb! Két magyar kenyér és egy zsömle Kép
De még ennél is vna jobb: kakaóskalács áfonyalekvárral! Azt eszek éppen Kép

Gemini:
Ez az április 1-i időpont tréfa ? Kép Nekem amúgy jó Kép
Kendőm már van! 1500 pénzért szereztem egy kismamától és szuperjó anyagból van Kép

Lányok! Megfigyeltem valamit a nemek eloszlásával kapcsolatban! Eddig akiknél kiderült hogy kisfiuk lesz (Judyt gratulálok a két kisfiúhoz! A te eseted inditott gondolkozásra), mindegyik "csak úgy mutogatta a micsodáját" és mindenkinél akinél kiderült hogy kislány inkább takargatták a babák a nunit.. az enyém is takargatja (nem is egyszer, kétszer is takargatta), és őt is lánynak saccolják.. ebben lehet valami nem? Mit gondoltok?

hanee (20)
hanee

Vikka! Sztem Te vagy a mázlista! Az én mellböségem 70A volt (és néha még azok a melltartók is nagyok voltak), most meg 75C-nél tartok és lassan ez is szük lesz. Sajnos már el is kezdett repedni, hiába kenem. A tej mennyisége meg nem a mell méretétöl függ. Úgyhogy örülj neki!

Hanee! Már ök is igazi nök vagy nem? A kisfiúk meg büszkék a kukijukra.

Judyt! Gratulálok a fiúkhoz! És hogy ilyen ügyesen növögetnek és nincs semmi baj. Nem lehet nekik könnyü kettesben. Bár ki tudja...

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!
Tegnap voltam a Söfibe uh-n,futószalag-szerüen elintéztek,mert késésbe voltak,és előrevették a genetikai-tanácsadásról átküldötteket.Nem is nézték csak a baba fejét,és a szivét,meg,hogy milyen a víz,és hol a lepény.Vasárnap este kell bemennem,és hétfőn reggel csinálják a lepény-vételt.Tud valaki valami infót adni Villányi dr-ról?Ő csinálta az uh-t,és ő fogja a lepénymintát is.Nagyon kedves volt,mondta,hogy nem kell félni,nem fog fájni,aludjak nyugodtan stb.
Ja,és ő 18 hetesnek saccolta a bébit,pedig tegnap volt 19.De mindegy,már szeretnék túllenni az egészen.
Na megyek,majd jelentkezek.
Sziasztok,Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?