Új privát üzeneted érkezett!

Sziaszto Lányok!
Bocsánat, h. hirtelen itt termett egy nagy kép a kislányunkról, de csak most sikerült felvarázsolnom!!!

Áron=Andi!
Ha jól emlékszem te kérted a képet. Ugye jó a memóriám?Kép Szóval Ő Eszterke! 2 és fél éves nagylány!KépKépKép

Bocs még egyszer! Jó éjt mindenkinek!

CsMárti (nyári topic)
csmarti

Sziasztok! megjottunk
egyenlore aklimatizalodunk, itt sokkal hidegebb van, ezret Emilia kicsit nyugos
en is kulonbenKép

Kép
babarozsa

Üdv a kisbabás anyukák körében Kép. Várjuk a történetet, ha egy kicsit már kipihented a kórház fáradalmait.

Andrea

KépKép
Áron

Szia Márti!

Köszi a képet, valóban én kértem.
Esztike tündéri kislány. Nagyon tetszik a két pálmafa a hajában. Életvidám, nagydumás kislánynak látszik itt a képen. Csak így tovább és a három hónapból már egy eltelt KépKépKép

Andrea

KépKép
Áron

Babarózsa! Kép De jó, hogy ilyen gyorsan bejelentkeztél! Kép

Guaca! Én most beszéltem Lengyel Boglárka rendelőjével, és már csak márc. 17 után van időpont. E-mailben viszont nagyon kedves és gyorsan segít, ha tud!!

Lilluska! Kép Bocs, engem érdekelne azért a Tóth doktornő elérhetősége, és esetleg a rendelési ideje is, ha nem gond neked! Kép
Köszi! Kép Kép Kép

Macs
maccs

hat igen, de elmeny beszamolni sajnos nem tudok
epp evesi krizisunk van
aludni sem alszunk

Kép
babarozsa

kep a profilomban

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 14:24-kor.
Vendég

Babarózsa! Evési krízis ilyen gyorsan??? Kép
Ha elfogadsz tőlem egy-két tanácsot (nem vagyok túl okos, de már 6 hónapja kízárólagosan szopival táplálom a babát), akkor
1.) pihenj sokat, amikor a baba alszik, aludj te is, de min. heverj le, az első hat hét nagyon fontos, nem baj, ha rohan a lakás, most a baba a fontos!
2.) a szoptatás a "fejben" dől el, a tudatos és tudattalan gondolatok nagyon befolyásolják a hormonok termelését, amik aztán a tejcsit termelik. CSAK POZITÍVAN!!! Kép
3.) Ne félj segítséget kérni, hiába mondják, hogy a szoptatás ösztönös dolog, de már mi sem vagyunk azok az ösztönlények, akik a vadonban is megélnek. Több topikban is írogatok, mindenütt van és volt szopis probléma, nekem is volt, nem vagy vele egyedül! Segítség-források: www.lll.hu /itt vannak telefonszámok is akiktől tudsz segítséget kérni, pl. Martinovichné Debulay Biancát személyesen is tudom ajánlani), www.szoptatasert.hu /itt az oktatási anyagok között nagyon sok okos dolog van leírva, és találsz olyan részt is ahol kifejezetten a gondokkal foglalkoznak/.

Remélem nem haragszol, hogy okoskodtam! Remélem hamar megjavul az cicizés! Kép

Lilluska! Kép Köszönöm szépen! Kép

Macs
maccs

Sziasztok!
Végre sikerült időt szakítanom két szopizás közben és felraktam a profilomba Lilike képét.
Örülök Babarózsa, hogy minden rendben.
Remélem Santha is jól van.
Judit
mirror

Maccs
csak a nyugalom kellett
most nem volt senki ittjpn par oraig
azota szopi alvas, szopi alvas

en is tudom hogy keneKép
a tejjel szerintem nincs gond, bar megijedtem, hogy nem eleg neki, de nem errol van szo

Kép
babarozsa

Babarózsa!
Nagy-nagy gratula!!! Sok boldogságot, türelmet és tejcsit kívánok nektek!Kép

Áron!
Jól láttad! Eszternek mindig van mondanivalójaKép! Néha meg tudnám "zabálni" olyan beszólásai vannak! Igen, vidám alaptermészetű. Jó kedvében teremtette az ÚristenKép! Lassan már visszaállhatna a ciklusom, ez ui. eddig még nem történt meg. Igaz, mondta Tóth dr., h. több időre van szükség, mint egy átlagos mensesnél. Türelem, türelem, türelem!Kép

Lilluska!
Köszönjük a dicséretet!Kép

Holnap kezdődik a következő munkahétKép, de már ennyivel is közelebb a tavaszKép! Szép hetet nektek:

Márti
csmarti

Lilluska, Juti!

Köszönöm a segítséget!

Éva
guaca

Mirror, Baba,

Gyönyörűek a babák...

Johanna

Ui. www.hogye.hu cimen találtam sok mindent a homeoptátiáról és ott többek között vannak gyermekorvosok is...

Zsebi

Kép
Kép
johanna1975

Szisztok lányok!

Mindenkinek köszönöm szépen azérdeklődést, és a jó kivánságokat.
Kristi baba Február 4.én reggel 9:35-kor látta meg a világot, egy nappal a mi Vida doktorunk hazaérketése előtt. A szülés komplikáció mentes volt, bár meglehetősen elhúzódott (a kórházba érkezéstől számitva 13 óra), igy minden korábbi tervem ellenére reggel 4:3o-tól EDA-val folyt tovább.Egy pár dolog nem úgy zajlott, ahogy én azt megálmodtam, de kifejezetten csak egy dolog bánt, hogy elkötötték a baba köldökzsinórját rögtön ahogy kibújt.
A súlya 35oo gr, a hossza 56cm, a fejecskéje 35cm,az Apgarja meg 9/1o volt.
A szülésről bocsika de most még csak ennyit, mert nem tudok sirdogálás nélkül visszagondolni rá.
Amúgy normális szerintetek hogy sokat pityereg az ember ilyenkor?
Ha fáradt vagyok azért, ha sir a Kristóf azért, ha eszembe jut mekkora ajándék ő, azért,...

Mirror!

Neked is köszi a gratulációt.
Édes a kislányod!!!
Mit értesz az alatt, hogy sokat eszik a Lili?
A Kristi kb 7x eszik egy nap, és átlagban 12o-akat szopizik, amire azt mondta a gyerekorvos hogy túl eszi magát, és ne adjak neki ennyit enni.
Én persze adok, mert nem hinném hogy többet eszik mint amennyire szüksége van, és ha üres marad a pocijy akkor meg azért fog sirni.Az se jobb...
Tényleg nektek ki az orvosotok, meg a védőnőtök?

Babarózsa!

Gratulálok a pici babádhoz. Próbáltalak megkeresni a kórházban, de nem jártam sikerrel.Mire végre volt időm (utolsó este (hétfő)), te már aludtál.Legalábbis sötét volt a szobádban.Másnap szültél ugye?
Szóval még egyszer gratula, és sok egészséget, jó babázást kivánok Neked.Remélem minél előbb összhangra találsz a babáddal.

Mindenkinek kellemes Valentin napot kivánunk.

Barbara,és Sántha Kristóf
santha

Gumicukor!

Köszi a szülőszoba sztorit, megtaláltam.
Jó Neked, hogy végig nevetgélted, és nem kelett EDA-t kérned.
Indul a második babaprojekt?
Barbara
santha

Kép
santha

Santha
Cuki a kis alvó babád!
Teljesen normális ez a szentimentális állapot. Én még most is megkönnyezem a szüléstörténetem, ha elolvasom. minden perce nagyon erősen él bennem, életem legintenzívebb élménye volt.
babaprojekt majd csak szeptembertől indul, most még addig az előkészületek, bogyó utáni tisztulás kezdődik, méregtelenítő kúra, vitaminrakátrak feltöltése stb. meg még, ha minden jól megy vár ránk egy költözés is a nyáron, de ez még nem 100%.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia Santha!
Koszonom nagyon a fuzetet.
Igen probaltam aludni, de asszem meg nem aludtunk ott volt a parom, aztan lattam a fuzetet.
Igen masnap reggel, de aludni nem tudtam sokat, mert voltak fajasaim, sajnos nem eleg erosek.
Es masnap ki sem tudtam mozdulni a szobambol, nem is mentem sehova igazan.

Kép
babarozsa

Szia Santha!

Én az első hónapban elég sokszor sírdogáltam. Egyszerűen jólesett. Gondolj csak bele, mekkora változás törént az életedben, anya lettél és akkor még nem is beszéltünk a hormonális változásokról. Szerintem ne fogd magad vissza. Sírj, amikor jólesik Kép

Büszke lehetsz Kristófra, nagyon szép baba.

Andrea

KépKép
Áron

Szia Santha!
Már nagyon vártam a jeletkezésedet, izgultam ,hogy minden ok.
Ne aggodj a sírás miatt én is elég gyakran pityergek, majd biztosan enyhülni fog.Egyébként az első pár hét nehéz szerintem, amig nem lehet kimozdulni.Utána talán egyszerübb lesz, legalább is remélem.Vasárnap már rányitottam az ablakot a Lilire, probálom szoktatni.
Nekem a Nelhübel Ágoston a gyerekorvosom, nagyon rendes, szakmailag is megfelelőnek tűnik, és ami nekünk nagyon fontos 6 hónapos koráig házhoz jön nem kell sehová cipelnem a picurt, ha van valami gond.A védőnőm pedig Garamvölgyi Virág (az ö kerületében lakunk Erdő utca)
A doki a kajálásra azt mondta, hogy kb 20-30 percet szopjon, mert az elegendő, és kb 3 óránként.Persze ez lehet kicsit kevesebb és több idő is.De 4 óránál tovább ne hagyjuk tejci nélkül,(persze az éjszaka az más, nem kell felébreszteni enni.)Napközben van azért, hogy a 2 órát sem birjuk ki, mert annyira éhes,akkor adok neki.
Te melyik orvosnál vagy?
Különben furcsállom, hogy a köldökzsinort egyből elvágták.Ki volt a szülésznőd?
Nálam az Ági addig hagyta amig pulzált és csak utána vágta el a férjem.
Kristóf gyönyörű,sok sok örömet kívánunk nektek....
Judit
mirror

Santha,
nekem volt sirhatnekom, szerintem normalis, plane, ha voltak mesterseges beavatkozasok...

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Az elsőnél én is bőgtem, de most. Semmi. Kicsit én is unom a bezártságot, de tegnap elmentem vásásrolni és addig a szüleim vigyáztak a gyerekeekre. Mindkettő aludt, mint a bunda, úgyhogy a nagyinak nem volt dolga velük. Enyim gyerek (lekopogva) eszik, alszik és nézelődik. éjszaka általában egyszer eszik és utána alszik tovább. Anyám szerint hatalmas mázlim van, mert az első is jó alvó volt. Féltem is, hogy még visszakapom, de semmi. Nem mondom napközben szokott sírni, de én nem kapkodom fel. Próbálom az ágyban megvígasztalni. Ha nagyonpipa akkor kiveszem, de ez elég ritka. 5 perc után általában bealszik. Úgyhogy szerintem ez az anyai sírás teljesen természetes az első babaánál, sőt biztos van aki a másodikat is megkönnyezi. De én mondom, hogy így, hogy már tudtam mi fán terem egy újszülött ezerszer könnyebb volt és szerintem ez is sokat számít.
Sosem gondoltam volna, hogy egyszer rutinos anyuka leszek, de tetszik.
Vendég

Cinicini, irigyellekKép

en mar a faradtsagtol sirtam...demindegy jol esik

Kép
babarozsa

Babarózsa
Akkor ezek szerint nem úgy történt a szülésed, ahogy elképzelted?

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Baba én Máténál az első 2 hétben csak kóvályogtam a lakásban. Nem mertem egyedül maradni vele. Féltem, hogy valamit nem jól csinálok és kárt teszek benne. Egyszer volt egy rossz éjszakája, akkor az apja 3 órán keresztül cipelte a popóját. Akárhányszor leraktuk bömbölt. Meguntuk és úgy hagytuk. 10 perc után elaludt. Ez is egy megoldás, bár biztos ez sem jön be minden gyereknél.
Ami nálunk bevált, hogy mikor ébred megetetem. Sajnos nekem most is bimbovédőt kell használnom, de legyen ez a legnagyobb bajom. Nem készül ki a mellem és jól betudja kapni. Utána lerakom vagy a pelenkázóra vagy a kanapéra vagy az ágyába nézelődni. Kap valami pirosat, feketét amit a legjobban lát, viszonylag közel a kis arcához. Bár most egy nyuszit kukkolt, ami drapp színű. A lámpát is felkapcsolom neki, mert a fény is tetszik a manónak. Ha elkezd nyüglődni kaphat egy kis cumit a szájába. Néha hasra teszem, néha hátra. Van, hogy hason sír és a hátán nyugszik meg. Viszont aludni csak hason. Simogatom az fejecskéjét és az arcocskáját, mint szoptatás közben, ettől is megszokott nyugodni. Van, hogy akár 1 órát is elnézelődik teljes csendben. De van is nek mit, mert körbe raktam szegénykét.
Aztán, ha úgy érzem, hogy fáradt és itt az ideje aludni akkor másik mellből adok neki. Ilyenkor már a legtöbb esetben nem eszik sokat, de sokkal nyugodtabb. 3080 gr volt a legalsó súlya, tegnap 3670 gr-t mértem. jól hízik és jól alszik, úgyhogy nekünk ez a cicizéses módszer bejött. Persze ez nem friss mert már Máténél is így csináltuk.
Viszont, szegénykém nyög, nyöszörög és szürcsög. Néha olyan mintha egy malacka lenne a szobában. Azt mondják, hogy ez nromális, de nagyon sajnálom érte. Bár őt annyira nem zavarja, pedig elég nagy zajjal van a méreteihez képest.
Vendég

igen, de ha orankent ebred???
ez a bajom
a mellem meg birna

hat igen a lampa is bejon nala isKép

de nem a nappallal van baj, hanem az ejszakaval
es lusta is enni

Kép
babarozsa

Nem sárga egy kicsit, mert attól aluszékonyak a babák? Mátéval is ez volt három ember ébreszgette, de így is bealudt két szívás között tejjela szájában.
Vendég

mondtak bent, hogy kicsit, de most a gyerekorvos nem
van jobb napja is
kolcsooztem merlegetKép

jah van tobb kep is Emiliarol, csak kuldjetek email cimeket

Kép
babarozsa

Sziasztok Anyukák, és leendő anyukák!

Köszönöm a sok választ. Egész nap próbáltam elaltatni a picit, de nem igazán ment, bár sirni nem sir, de nyöszörög, csápol a karjaival, meg a lábaival,megfesziti a kis testét, és grimaszol.
Igazából nem tudom hogy mit gondoljak, mert minden doki mást mond.A mienk szerint túletetem, és fáj a pocija, a kútvölgyis doki szerint nem tudja magát túlenni,és azt mondja a hasfájós babák egész nap sirnak.
Annyira fárasztó hogy mindenben teljesen más a véleményük,és mást mondanak.
Már kezdek parázni, hogy sokat eszik, és ezért állandóan mérjük szegényt.
Megtennétek, hogy megirjátok, kinek mennyit eszik a babája, hogy legyen viszonyitási alapom?
Előre is köszi.És a vigasztalásokat szintén.

Babarózsa, nincs mit. Örülök hogy odaért.
Mikor irod meg a történeteteket?

Mirror!
A mi dokink a Bartos Mária, de azt hiszem melléfogtunk vele.Folyton csak azt hajtogatja hogy sokat eszik a Kristóf.
A ti orvosotokról még nem is hallottam.
Ő Keszis?
Mi Nagyszénásban lakunk, és nekünk is a Virág a védőnőnk.Ő nagyon ari szerintem.
Lehet hogy igazad van, és jobb lesz ha már mehetünk a levegőre.
A szülésznő nevét nem tudom, mert reggel a kitolás előtt kb 2 órával műszakváltás volt, igy aki addig volt (és vele megbeszéltük hogy nem vágja majd el rögtön, mert nem szokták amig pulzál), a Várnai Gabi hazament, és a másik már csak a kitolásnál jelent meg, amikor is én már nem voltam kérdezgetős kedvemben, különben is én a királyi többest rá is értettem, ezért eszembe se jutott, hogy el fogják vágni idő előtt.
Szóval nem tudom a nevét, egy idősebb nénike volt.
Most már mindegy...Majd a kistesónál okosabb leszek.Remélem ő már a Vida doktornál fog születni.

A változatosság kedvéért álmos vagyok, úgyhigy megyek is, mindenkinek jó éjszakát, és még 1x kösz mindent.Remélem holnap fog aludni a lurkó, és akkor majd korábban jelentkezem.
Barbara
santha

Santha,
latom ti is szenvedtek egy kicsit
nekem meg belaszik utana meg visit, nem tudom ehes-e vagy csak cicit akar

Kép
babarozsa

es ki volt a doki vegul? mert nem a sajatod volt, igaz?

Kép
babarozsa

Szeretnem megkoszonni a korhaz dolgozoinak! Mindenki nagyon kedves voltKép

Kép
babarozsa

Babarózsa! Kép Örülök, hogy jobb a helyzet. Ki az aki ilyenkor már ott van nálatok? Én nem vagyok egy szabálybetartós emberke, nem vártuk meg a 6 hetet a babalátogatókkal, de az első 2-3 hét tabu volt mindenki előtt, anyám is csak esténként jöhetett 1/2 órára amíg hozta a kaját nekünk! Kép
Éjszakák: egy ötlet: próbáld meg a babát finoman rávezetni, hogy az éjszaka alvásra való. ennek módszerei: nem kapcsolsz lámpát (mondjuk én az akváriumlámpát mindig felkapcsoltam, hogy ne essek pofira a sötétben), nem pelusozod át, kivéve ha nagyon fontos, nem babusgatod, csak mellreteszed, szopi, büfi, kiságyba vissza, ott hagyod, és ha nem alszik el a kiságyban kap buksisimit.. Persze ez csak egy javaslat. Az én babám 2 hósan már 6 órát aludt egyhuzamban.. Kép De az is lehet hogy csak szerencsém volt!Kép

Mirror! Bocs, de megint csak okoskodni fogok: amit a dokitok mond, hogy csak 3 óránként etesd, az butaság, simán vezethet ahhoz elapad a tejcsid. Főleg az első időben nagyon fontos, hogy a baba MINÉL TÖBBSZÖR!!!! és akár fél óránként is mellre kerüljön, hogy beinduljon a tejcsitermelés, aztán már később kialakul. De ha éhes és sír semmi kép ne hagyd sírni! Kép
Santha!
Szopi ügyben a mi dokink is azt mondta, hogy túletetem a babát azért fáj a hasa, 2 hónapot szendvedtünk, mire kiderült, hogy az ő ajánlására adott Cebion csepp (C vit.) marja a gyerek gyomrát.. Kép Szerintem sem lehet túletetni a babát, bár orvos nem vagyok. Olyan nincs, hogy mennyit kéne ennie, hány gr.-t kéne szopiznia. Szerintem ha gondjaid vannak a szopival, akkor az oldal tetjén található hozzászólásomnál levő 2 web címen nézz utána a dolognak! Kép

Nem akarom a Kútvölgyit bántani, mert nagyon jó kórháznak tartom, és ha mgeint lesz baba csak ott szülnék ismét, de szerintem a szoptatásban a segítség amit ott adnak szinte 0. Amit tudok azt a szoptatási tanácsadóktól tudtam meg, illetve a többi topikban a tapasztaltabb anyukáktól. Azt is sajnáltam, hogy sok anyukát egyből a bimbóvédő használatára tanítják. A szobatársam, akivel a mai napig tartjuk a kapcsolatot, a bimbóvédővel történő kezdés miatt "szoptatott" 4 hónapig úgy, hogy le kellett fejnie a tejet, és utána üvegből adta a babának oda. Aztán jó hamar el is kellett kezdenie a hozzátáplálást. Szóval szerintem (de hangsúlyozom, hogy ez nem "ítélet", csupán magánvélemény) erre jóval nagyobb hangsúlyt kéne fektetni. Az anyatej nagyon fontos a kismanók egészségéhez, talán fontosabb, mint az őssejt elraktározása, mert ezzel alapból sok betegség kockázata csökkenthető.
Rákoczi Ági! Tudom , hogy Te mindig megvéded a kollégáidat, de ezt én így érzem. Ha esetleg olvasod, szerintem ez nem annyira költséges dolog, el kéne küldeni a csemecsősöket pl. La Leche Ligás szoptatási tanácsadói tanfolyamra, nagyon sokat tudnátok vele a kismamiknak segíteni.

Még csak egy mondat, aztán becsszó eldugulok, és nem okostojáskodom többet szopi ügyben: Bízzatok a babáitokban, tudják mennyi tejcsire és szopira van szüklségük: szoptassatok igény szerint, és ne feletjsétek el, hogy a szoptatás nem csak táplálás, de a kontaktus egyik legfontosabb eszköze is a baba számára, lehet hogy csak az anya illata, közelsége, melegsége kell neki, de számára még az is létfontosságú dolog! Kép

Bocs ha sok voltam! Kép
Macs
maccs

Sziasztok!
Macsnak igaza van, valahogy el kell tudni választani az éjszakát a nappaltól. Nálunk olyankor tök sötét van és hatalmas csend ellentétben a nappallal, amikor mindig szól valami és ugye világos van. Én is csak egy pici éjszakai lámpát kapcsolok fel, hogy eltaláljak a gyerek ágyáig, de ezt is csak akkor amikor elkezd nyekeregni.
Képzeljétek, anyim gyerek annyira tiszteletben tartja az éjszakát (kopp-kopp9, hogy éjjel még sosem sírt, ilyenkor nyöszörög és én már adom is neki a hamit. Ilyet még a nagyon jól alvó bátyja sem csinált. Na jó, azért nappal szokta a hangját hallatni, de azt nem is bánom.
Nekem muszáj védőt használni, mertteljesen befelé forduló bimbóim vannak. De csak pár hét és a sok szopizástól rendbejön és akkor elrakhatom.
Nekem az első babánál sokat segítettek a csecsemősök a szoptatásnál. Rám is fért. Úgyhoyg nekem akkor szerencsém volt velük.
Én tartom, hogy kisgyerek kis gon, nagy gyerek nagy gond. A nagyobbikkal ezerszer több gond van és sokkal több időt kell vele foglalkozni. Szerintem minél nagyobb annál több időt vesz el az ember életéből (ez nem szemrehányás a ygereknek), úgyhogy használjátok ki amíg ilyen pici.
Vendég

Maccs,
en nem igy csinaltam volna, de itt a parom 4 gyereke, van amikor csak 2
vegul is a csalad, de nem nagyon tudnak mit kezdeni a babaval, max igyekeznek nem orditani egesz nap
de azert nyuglodnek, hogy csendben kell lenni, es nem indianszokkellesben at a szoban, mert igazan csak egy legter van, igaz ket szint, de nincs sok elvalasztas

anyukam volt itt egyszer, es muszaj volt hivni a takaritonot, mert sok 4 gyereket ellatni+a pici
legalabbis en meg nem akarok hazimunkat vegezni, amig alig alszunk ejszaka, most 2 ejszaka turheto volt, de ki tudj a atobbi mi lesz

szoval inger van boven, ezert szeretnek minel elobb kimenni, de nehez, mert agyunk sincs meg kint

az ejjel persze ugy csinalom, cici, es nincs lampa es a tobbi gyerek is agyba van dugva

annyi kulonbseggel, hogy velem alszik
ez van, de akkor atalussza a 2 orat min. es csak enni kel fel

Kép
babarozsa

nalatok hanykor kezdodik az ejszaka?
nalunk kb 11, 12 fele, elotte nem lehet letenni mert sir, szopi utan is sir, csak a kezunkben alszik
ha leteszem felebred, ha egyaltalan elalszik

Kép
babarozsa

Szia Santha!
Szerintem is egy baromság, hogy tul eteted a gyereket, mert ha nem kell neki több akkor ugyis abbahagyja a szopizást.A görcsökért, pofavágásokért ne aggodj túl sokat,az nálunk is van.Méghozzá akkor amikor vége a szopinak,ilyenkor jön a büfi, puki, kaki és ezért mozgolódik.
A Nelhübel a Fő uton rendel (magánrendelő)és a Pasaréten (ott nem kell fizetni)A lényeg az, hogy azért választottuk, mert jó a híre, kijön hétvégén is, ha baj van(a többiről ez nem mondható el)és ahogy írtam házhoz jön még az oltást is beadni.(nem kell cipelnem a gyereket)
Sajnos a 3 keszis orvosrol nem hallottam tul sok jót, nem akarlak persze ijesztegetni, de a Bartosnál készülj fel, hogy nagyon aggodalmaskodó és ezerszer lefog küldeni a Jánosba, ha van valami baja a gyereknek (bár talán ez jobb eset, mintha nem venne tudomást a gyerek betegségéről)Az Engi már nagyon öreg, a Torbenkova pedig homeopátiás(bár én nem vagyok ellene a homeopátiának)

Maccs!
Igazad van, hogy az elején annyit kell etetni a gyereket amennyit ö kivánja, ezt egyébként igy is tettem, pont a tej mennyiség miatt is.De a dokim azt mondja, szépen lassan rá kell szoktatni a gyereket erre a 3 órára, mert igy a legegyszerübb az éjszakai szopit megszüntetni a későbbiekben.De persze nem tudom betartani ezt a bűvős 3 órát, mert van, hogy 1-2óra után már sír a tejciért.Viszont én egy mellből szoptatom 20-30 percet, mert ha átteszem a másikra, előfordult, hogy nem akart tovább szopizni, ha viszont hagyom akkor vígan ezt az időt eltölti.Szerintetek ez jó?Vagy próbáljam mindkettővel?A védőnőm azt mondja, hogy talán jobb az egy mellből való szopi, mert így biztosan eszik egy kis "levest és főételt"is
mirror

Lányok,

nagyon irigykedem rátok. Végignéztem, szinte mindenki profiljában már ott vigyorognak a gyönyörűbbnél gyönyörűbb picibabákKép

Én meg csak várok, de úgy tűnik az én kisfiam nagyon jól érzi magát odabenn, és még állandó unszolásunkra sem hajlandó előbújniKép

Mindenkinek jó babázást kívánok!

Timi
timcsi8

Baba, enyim gyerek általában 6 körül megy fürdeni.Na az valami rémes. Nálunk 2 emberes a dolog, jól befűtünk, de Máté ki-be mászkál, nem engedi becsukni az ajtót. Viszont szeret olyankor kézben lenni, hogy lássa mi van a kiskádban. Akkor viszont én nem tudok segíteni apának. Jaj, na ezt a rész nagyon nem szeretem.
Általában 7 körül fektetjük a kicsit. Tegnap este 7-től ma reggel hétig 2 szopival elvolt. Szóval majdhogynem végig aludta az éjszakát. Az első szopi éjfél körül volt és akkor rengeteget evett a második hajnal 4-kor és akkor nem vitte túlzásba. Szegénykém 7-kor reggel apa ébresztőórájára kelt.
9-kor visszaaludt. addig volt evés-ivás mulatozás egy kis sírással.
Most 11-kor felébredt mert anya bénázott, és kb. 5 perce bealudt a nézelődésbe és a telihasikóba.
Vendég

sziasztok!
ne adjátok fel! Az első 3-4 hét nagyon kemény! Én mindenkire "haragszom" aki ezt nem mondta el nekem. Szerintem egyátalán nem a szülés a fárasztó, hanem az első hetek. Napról napra jobb lesz!!!
Nagyon édesek a babák!

Mirror Kép
Én is mindig egy mellből etettem és 6 hét után áttértem egy kicsit másik technikára, mert úgy csak 6 óránként ürült a mell, ami a tej folyamatos elapadásához vezethet. Minden szopinál másik ciciből etetek, de 5 percre ráteszem a másik mellemre is és utána vissza az eredetihez. Így minden etetésnél kiürül az egyik cici teljesen és a másikból is egy kicsit szív. Majd a következő etetésnél fordítva. Így is 6 óránként ürül ki teljesen a mell, de közben is éri inger és megindul jobban a tejtermelődés. Nekem szoptatási tanácsadók javasolták ezt. remélem érthetően írtam le, ha nem akkor megpróbálom majd mégegyszer. Nagyon jó a Nok Lapja cafe szoptatási tanácsadója. Nekem Eszter segített mindenben.

Állítólag anyatejes babát nem lehet túletetni. Hasfájosóknál jó 2,5-3 órát várni két kaja között. Luca nagyon hasfájos volt. Kb. 4 hét után kezdett javulni a dolog. Nálunk az a módszer jött be nagyon, hogy 5 perc kaja után megböfizetetem és utána folytatja a kajálást. nagyon sok levegő jön ki az 5perces böfinél. Az elején gyorsan esznek és sok levegőt is nyelnek. Nálunk ez a módszer megoldotta a hasfájás problémát.

BabrózsaKép
ezek szerint nem minden úgy sikerült szüléskor ahogy szeretted volna? nagyon sajnálom ha így van. Dokival nem voltál megelégedve, vagy csak a körülmények alakultak úgy? Nagyon aranyos és szép kislány Emilia! Kitartást, minden menni fog!

Gabóca
gaboca3

A szopizásról annyit, hogy ahány gyerek annyiféleképpen csinálják. Szerintem csak ki kell tapasztalni, hogy 1 ciic vagy 2 cici, 10 perc vagy 40 perc kell a manónak. Úgyhogy idő kérdése és szerintem mindenki megtalálja a megfelelő evéstechnikát.
Én is azt hiszem, hogy anyatejjel nemigen lehet túletetni egy babát. Nekem egyszer sikerült a fiamat, de akkor félóránként szopott mert életében elöszőr nyűgös volt és én nem tudtam mit kezdeni vele. Aztán lehet, hogy még így sem ette túl magát csak már elege volt abból, hogy a hüle anyja álandóan mellre rakja.
Vendég

Sziasztok! Kép
Babák gyönyörűek egytől egyig! Joggalk lehettek büszkék rájuk! Az én kis csimotám itt "randalírozik" a hátam mögött a járókában, mert épp nem vele foglakozom, úgyhogy csak röviden:

Babarózsa! Így már érthető, hogy kimerült vagy. Lehet hogy nem nyugtat meg, de azért egyetlen egy babával sem egyszerűbb sokkal! Kép Lehet hogy szívtelen kérdés, de nem lehet a nagyobbacskákat lepasszol 1-2 hétre a nagyikhoz? Hátha kicsit pihentebb lennél. Éjszaka, persze azt elfelejtettem írni, hogy azért az első 2 hónapban ne sztámíts csodákra, bizony a bab mindenképpen kelni fog... Kép Vannak bűvös számok is amik a védőnők körében szoktak repkedni, hogy x kg.-tól már átalhatja az éjszakát, de ez marhaság, ez sajnos nem a súlytól függ! Kép Kitartás, ahogy Gabóca írta, az első idő tényle nagyon nehéz.
Én fel voltam készülve rá, hogy nem lesz egy hawaii-dizsi-napfényes mókakacagás az élet a baba mellett, de a valóság minden képzeletemet felülmúlta!! Kép ÉS azon se lepődjetek meg, ha az első pár nap szentimentális sírásai utén pár hétre rá jönnek az első kivagyokborulva sírásai is következnek, de ezek is normálisak. Kép

Mirror! Látom, hogy választott gyerekdokitokvan, és hogy nagyon megbízol benne, de a szoptatási tanács nem ugyanaz, mint a gyerekbetegség megállapítása. Nem akarok vitázni, de szerintem mindenképp kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót, hogy ő mit gondol a dologról. Esetleg írj Judynak is, ő tudna mesélni a 3 óránkénti szoptatásról, az első gyereknél nagyon mgszevedték a dolgot!!... Különben mennyi idő s a baba?? Az első 6 hétben, a gyermekágyas időszakban feltétlen butaságnak tartanám a 3 órázást. Arról nem is beszélve, hogy ennek nem sok köze van az éjszakák átalvásához.. Kép /lásd: 4-óránkéánt tápszereztett babás ismerősnek 8 hónaposan még minidg kel a fia, én nekem meg a nappal 12-13x szopizó babaám ééjel 6-7 órát aludt már 2 hónaposan!/ Bocs, innentől kezdve tényleg nem dumálok bele, ezt neked kell eldöntented. Ja és még valami, én 4,5 hósan még egy mellből szoptatttam, igaz az első 2 hóban fejtem is. Most már nem elég az egy cici, kell a másik is! Kép

Gabóca! Ezt tényleg egy szoptatási tanácsadó írta, hogy a hasfájós babákat ritkábban kell etetni??

Santha! azt azért elfelejtettem írni, hogy a babáknak azért nem csak az éhség lehet a problémája, fázik, melege van, magányos, hiányzik az anya közelsége, stb... Tehát azért nem szabad mindenre azzal reagálni, hogy tuszkolod bele a cicit a szájába, mert valószínűleg elkezd szopizni, mivel a szopó mozgás eleve megnyugatja, de nem biztos, hogy azért mert éhes! Kép
Pofivágás, hasfájás: A gyöngéd születést sokan olvasták már, és mindenki egyeért, hogy milyen furi szegény gyereknek, hogy hirtelen levegőt vesz. Arra már kevesebben gondolnak, hogy az kis manó eddig nem csak a tüdejét nem használta, de a belit sem. Nekünk is nagyon furi érzés volt, mikor először megmozdult a lurkó a pocónkban, pedig mi tudtuk miről van szó. Képzeljétek el őt: neki áll enni, ez isteni jó, de megindítja a bélmozgást levegő kerül a pocijába ami feszít,. naná, hogy fintorog, és kellemetlenül érzi magát.
Na mára ennyit, már nagyon hangos a Maca a hátam mögött! Kép
Macs
maccs

bocs hibákat nem volt időm kibogarászni. jó rövid voltam megint.. Kép
maccs

Sziasztok!

Én próbáltam betartani az elején is a 2,5-3 órát szopik között. Szerintem ez a babától is függ, hogy sokat kevésszer vagy keveset sokszor eszik. Nálam többnyire működött a 3 most meg a 4 óra. Kb. az első 5 hétben váltott mellből szopott, utána már mindkettőből. Fejni csak akkor szoktam, ha érzem, hogy kicsit kevesebb a tejem. Ezt Áron jelzi, mert 3 óránként akar enni és nem "fuldoklik" szopi elején a spriccelő tejcsitől. Én azért tértem át mindkét mellre, mert kaptam egy mellgyuszit, amikor Áron 4 hetes korában 4 óránként akart enni, így 8 óránként ürült a mellem. Eleinte éjszaka kétszer keltem etetni, 2 hónapos kora óta éjszakánként 8-9 órát Kép alszik egyben. Átlagosan 250 grammot gyarapszik hetente Kép.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Alszik a lurkó, mint a tej, de lassan ébred, úgyhogy sietnem kell.Köszi a megnyugtatásokat.
Majd jövök, felébredt.
santha

sziasztok!
MaccsKép
Írtam, hogy a hasfájós babákat egy kicsit "ritkábban" kell etetni, de csak a hasfájás napszakban. Ezt az orvosnőnk javasolta. Tudom, hogy ezzel egy szoptatási tanácsadó nem biztos, hogy egyetért, de az orvosok szerint, ha túl gyorsan adsz egy ilyen babának újra enni, akkor még jobban fáj a kis pocija. Az volt a dokinő javaslatának lényege, hogy próbáljuk meg délután, amikor a hasfájás rájön a Picire 2,5 órát kibírni szopi nélkül. ha nem megy, akkor adjak neki enni, de ha kibírja kaja nélkül a 2,5-3 órát, akkor az talán segít neki. Többet semmiképpen sem kell várni, csak a 2,5 órát. Hasfájós sírás más mint az éhes sírás. Hasfájásnál többnyire sikítanak a babák és felhuzogatják a lábaikat. Először én sem ismertem meg a sírások között a különbséget.Gyakran azt hittem, hogy éhes, pedig a hasa fájt nagyon. Azzal teljesen egyetértek, hogy időt kell hagyni a kisbabáknak, míg megszokják ezt a ronda világot. Nagyon nehéz lehet nekik, hogy meg kell küzdeni a kajáért és még fel is kell dolgozni azt!

Áronhoz hasonlóan nálunk is elég jól működött az eleinte 2,5-3 óránkénti szopi, most pedig a 4 óránkénti szopi és az éjszakát átalussza 6hetes kora óta Kép. Tényleg babától függ, hogy neki mi a jó: gyakran keveset, vagy ritkábban nagyobb mennyiséget. Állítólag az éjszakai kaját hagyják el először a babák. Kitartást! Nálunk a 6 hét tényleg kicsit vízválasztó volt. Sokkal könnyebb lett utána.
Gabóca
gaboca3

Babarózsa!
Végül a Sipos doktornál szültem, hozzá irányitott a dokim.
Még mindig nem estt szó a szülésedről, vagy csak én maradtam le róla?

Timcsi!
Ne unszold a babát, a fenti példák is csak azt mutatják, hogy a születésük csak nekünk jó, ők viszont pont a megszületésükig érzik jól magukat.
Mégis csak anya mindent megadó pocakjában a legjobb.
Mindenesetre ha itt az idő akkor hajrá!!!!

Macs, köszi az infót, utána fogok nézni.
Különben nem teszem folyton mellre, bár volt egy ilyen nap, akkor valószinű, hogy tényleg túl ette magát, mert csak a cicivel tudta magát megvigasztalni.Azóta viszont van cumink, vagy fejés után kap nyugicicit.

Lányok, mi avéleményetek a cumiról?
Én alapvetően ellene voltam, nem is vettünk, de amikor 3 óra szivfacsaró sirás után megtaláltuk a kórházi csomag ajándék cumiját, és a sirdogálást mintha elvágták volna Kristóf álomba merült, akkor azt mondtam, ha cumizavart okoz nála, én akkor inkább fejek, és adom neki az anyatejcit üvegből, de nem hagyom szenvedni, ha igy tudok segiteni.
És ahhoz mit szóltok hogy az én drágám nappal 3-4 óránként, éjjel viszont csak 5-6 óránként eszik alig két hetesen?
Ha tejfenntartás miatt fejek, akkor kell fajni éjjel is?
Mirror,azzal nem lenne baj, ha többet aggódna a doktornő, mint amennyit kell, nekem azzal volt bajom, amikor azon az ominózus napon 3 óra szenvedés után felhivtam és nem jött ki.
Azt mondta hogy hivjam fel az ügyeletet.
Fel is hivtam őket, és közölték hogy felesleges kijönniük, mert csak tanácsot tudnának adni (mert persze Keszin csak felnőtt ügyelet van), adjak a babának egy negyed no-spat, és ha nem lesz jobb majd kijönnek.Aznap volt a Kristi egy hetes.

Utánanézek Macs infojának.
Puszi mindenkinek.
santha

Maccs!
Köszönök minden tanácsot, egyáltalán nem tűnik okoskodásnak.De már tényleg nagyon tanácstalan vagyok, mert a legjobbat akarom a picimnek és ez pont a sokfajta tanácstol nehéz.Egyébként az utóbbi 2 napban nagyon sokat sírunk és nem nagyon jövünk rá a párommal miért.Szopiztatom, alszik 1-1.5órát és kezd ujra sírni, ilyenkor ujra szopiztatom...... (az éjszaka kivétel, nincs sírás, de 2x akkor is szopiztatok.)Egyébként az itt ajánlottakat már kiprobáltam a mai etetésnél 5perc kaja, büfi,ujra kaja, majd 5 perc a másik mellen, majd vissza a kezdő mellre.Remélem segit, ha tényleg hasfájos.
mirror

Santha
Én is igy jártam a cumival a kórházban,minden fájdalom elmúlt, amikor a szájába adtam, bár én is nagyon ellene voltam. De úgy vagyok vele, ha mindenképpen kell a cumi akkor inkább az,mint a kis ujja (én sokáig szopiztam az ujjam, anyámék nagyon nehezen szoktattak le.)Most úgy állunk, hogy nagyon ritkán kell neki odaadnom, hogy megnyugodjon.
mirror

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?