Sziasztok!
Babák gyönyörűek egytől egyig! Joggalk lehettek büszkék rájuk! Az én kis csimotám itt "randalírozik" a hátam mögött a járókában, mert épp nem vele foglakozom, úgyhogy csak röviden:
Babarózsa! Így már érthető, hogy kimerült vagy. Lehet hogy nem nyugtat meg, de azért egyetlen egy babával sem egyszerűbb sokkal!
Lehet hogy szívtelen kérdés, de nem lehet a nagyobbacskákat lepasszol 1-2 hétre a nagyikhoz? Hátha kicsit pihentebb lennél. Éjszaka, persze azt elfelejtettem írni, hogy azért az első 2 hónapban ne sztámíts csodákra, bizony a bab mindenképpen kelni fog...
Vannak bűvös számok is amik a védőnők körében szoktak repkedni, hogy x kg.-tól már átalhatja az éjszakát, de ez marhaság, ez sajnos nem a súlytól függ!
Kitartás, ahogy Gabóca írta, az első idő tényle nagyon nehéz.
Én fel voltam készülve rá, hogy nem lesz egy hawaii-dizsi-napfényes mókakacagás az élet a baba mellett, de a valóság minden képzeletemet felülmúlta!!
ÉS azon se lepődjetek meg, ha az első pár nap szentimentális sírásai utén pár hétre rá jönnek az első kivagyokborulva sírásai is következnek, de ezek is normálisak.
Mirror! Látom, hogy választott gyerekdokitokvan, és hogy nagyon megbízol benne, de a szoptatási tanács nem ugyanaz, mint a gyerekbetegség megállapítása. Nem akarok vitázni, de szerintem mindenképp kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót, hogy ő mit gondol a dologról. Esetleg írj Judynak is, ő tudna mesélni a 3 óránkénti szoptatásról, az első gyereknél nagyon mgszevedték a dolgot!!... Különben mennyi idő s a baba?? Az első 6 hétben, a gyermekágyas időszakban feltétlen butaságnak tartanám a 3 órázást. Arról nem is beszélve, hogy ennek nem sok köze van az éjszakák átalvásához..
/lásd: 4-óránkéánt tápszereztett babás ismerősnek 8 hónaposan még minidg kel a fia, én nekem meg a nappal 12-13x szopizó babaám ééjel 6-7 órát aludt már 2 hónaposan!/ Bocs, innentől kezdve tényleg nem dumálok bele, ezt neked kell eldöntented. Ja és még valami, én 4,5 hósan még egy mellből szoptatttam, igaz az első 2 hóban fejtem is. Most már nem elég az egy cici, kell a másik is!
Gabóca! Ezt tényleg egy szoptatási tanácsadó írta, hogy a hasfájós babákat ritkábban kell etetni??
Santha! azt azért elfelejtettem írni, hogy a babáknak azért nem csak az éhség lehet a problémája, fázik, melege van, magányos, hiányzik az anya közelsége, stb... Tehát azért nem szabad mindenre azzal reagálni, hogy tuszkolod bele a cicit a szájába, mert valószínűleg elkezd szopizni, mivel a szopó mozgás eleve megnyugatja, de nem biztos, hogy azért mert éhes!
Pofivágás, hasfájás: A gyöngéd születést sokan olvasták már, és mindenki egyeért, hogy milyen furi szegény gyereknek, hogy hirtelen levegőt vesz. Arra már kevesebben gondolnak, hogy az kis manó eddig nem csak a tüdejét nem használta, de a belit sem. Nekünk is nagyon furi érzés volt, mikor először megmozdult a lurkó a pocónkban, pedig mi tudtuk miről van szó. Képzeljétek el őt: neki áll enni, ez isteni jó, de megindítja a bélmozgást levegő kerül a pocijába ami feszít,. naná, hogy fintorog, és kellemetlenül érzi magát.
Na mára ennyit, már nagyon hangos a Maca a hátam mögött!
Macs