Új privát üzeneted érkezett!

Zozi!
Köszi a doki nevét! Nekem még aktuális! Fel fogom hívni!
Igen én vagyok a hátfájós!KépKép Most a változatosság kedvéért a vesém fájdogál! Plusz hipohonder vagyok! Remélem csak erről van szó!
Elég messze jártam dolgozni a IX. ker. Ecseri útra, ott volt egy óvodám meg egy iskolám! Még a fősuli alatt kezdtem dolgozni és közel volt hozzá, aztán ottragadtam! Egyébként a Hengermalom út közelében lakunk XI. ker! Nyugodtan kérdezz, ha bármi kérdésed van a manóddal kapcsolatban!
ildi76

Köszi Ildi!
Fogok kérdezniKép de most el kell mennem(ebben a szakadó hóban), ma még jövök! Ja ,nagynéném használja a Kozmodisk-et ha gondolod majd írok róla. Te, nem lehet hogy a veséd meg a hátad tájéka ugyanattól fáj? Mármint hogy egyik a másiktól? Vagy marad a hipohondriaKép
zozi

Sziasztok!

Megjöttem NST,Uh,doki túráról.És találkoztam Kókuszdióval.Jó kedvű sokat vigyorogtunk és édes a dokija aki annyira mosolygós,hogy ha most kellene választanom akkor őt akarnám!beleszerettem pedig csak futólag láttam!(Balázs)

Jujit nem háborgattam mert szerintem tök fáradt lehet,nem reagált a reggeli sömösömre sem.

Panna nőtt 2 hét alatt,most már kb.3100gr,én sem parázok tovább a méretein.Vasárnap reggel megyek szülőszobára,mondom,hogy feszít alul a hasam és a dokim majd intézi a többit.

Ildi!

Hengermalom környéke mit jelent?Én Sztregova!És a Vahot utcai rendelőben is van csípőszűréses UH,de ne kérdezd mikor mert elfelejtettem!Kép

Jucus
20170114224602

Zozi!
A Kozmodisk vélemény nagyon érdekel, írd akkor meg majd légyszi!

Votiv!
Érdekes volt olvasni, amiket írtál! Milyen szakirodalomból írtad ki ezeket?

Ruzicsky!
A zöld teáról én is nagyon jókat hallottam! Ihletet is kaptam tőled, úgyhogy 1-2 napja én is iszogatom!
ildi76

Jucus!

A Kalotaszeg utcai megállónál lakom, közel a villamosmegállóhoz! Ezek szerint tök közel vagyunk egymáshoz! Esetleg majd találkozhatnánk, ha már meglesz a babád és jobb idő lesz!
ildi76

Jucus!
Sok-sok drukk, de leszel még addig, ugye? Ne is parázz, a 3100 már tuti, ha meg kicsit kisebb, az se baj, majd megnő idekint. Kép

Ha a kozmodiszket Csollány Sz. is reklámozza, csak nem kamu? Vagy ő is csak a reklám miatt...?
neet
neet

Ancsi, a BETEGJOGI KEPVISELOK "neve, elérhetősége, fogadóóráinak helye és időpontja az egészségügyi szolgáltató területén jól látható helyen kifüggesztésre kerül", illetve a "Betegjogi, Ellátottjogi és Gyermekjogi Közalapítvány alkalmazásában működnek (1051 Budapest, Akadémia u. 3.). Egyebkent nem tudtam, de most utananeztem.

Mi a III.ker.i Vorosvari uti rendelointezetben voltunk 3 es 4hosan CSIPOSZURESen (UH nem kellett) es ott van egy nagyon jo es rendes doki, aki a csecsemoket soron kivul behivja, ugyhogy egyaltalan nem kellett varnunk. Nem ertem, feletek hogy lehetnek ilyen taplok, raadasul ott is, ahol meg csak bebik vannak, hihetetlen. (Nalunk a lanyka csak a hosszmero valyuba nyomott egy pisit, de a vedonenink egyaltalan nem haragudott erte.)

Hoho, tegnap beszereztem a Tundermesek KONYVem, mar el is kezdtem ujraolvasni. Hat, nem pontosan emlekeztem, mert a kiralylany keresztelojere senkit nem hivtak meg, es mind a hetszaz tunder beragott, es a leggonoszabb kezdte a kopaszatokkal, aztan a tobbit a kiralynak sikerult lebeszelnie, meg amikor orias volt a lanyka, akkor nemcsak a hadihajokat pakolta el a tengeren, hanem a kiralysag szigetet is mashova helyezte. Pesztus, a verebes konyv nem volt nekik, de azt mondtak hetvegenkent szoktak frissiteni a honlapjukat, szoval neha nezz ra, hatha kesobb (konyvudvar.hu).

Jovan Kisun, szoval velem nem akarsz randizni, csak Votivval. Ezt megjegyeztem...

Ruz, de ugyes vagy Kép En nem tudtam a megfejtest es lehet, nem is jottem volna ra. Este kivancsisagbol apaval elkezdtem kiszamoltatni, miutan irtal, de nagyon begurult, mert en vegig rohogtem, mikozben o komoly fejtorest vegzett Kép

Ja Zanza, feketelabak valoszinuleg nem vagyunk Kép Valami olyan torzs lehet, ami nem tul harcias es allandoan csak nevetgelnek, szerinted az melyik? Egyebkent tegnap Problemas Szarvas elment a Szuleszdoki Varazslohoz, addig Rendesapa Fonok orizte Izgaga Nyulat a satorban. Persze a Varazslonal szokas szerint egy csomo problemas indian volt, ugyhogy kozben Varakozo Szarvas fustjeleket kuldott Turelmetlen Fonoknek es atlapozta a Varazslo nagykonyvet, amiben Ujszulott Nyul is szerepelt. Orvendezo Szarvas szerint elfogultsag nelkul is az egyik legszebb aprosag volt. Kesobb a Varazslo fogadta Szarvast es elvegezte a szukseges raolvasasokat, valamint erdeklodott Csodaszep Nyul hogylete felol. Buszke Szarvas erre csak annyit tudott kinyogni, hogy koszonik jol van. Pedig lehet, hogy csak masfel ev mulva talalkoznak megint, ugyhogy szegeny Varazslonak semmi informacioja nem lesz roluk addig. Hacsak nem jar erre... tenyleg Bolcs Votiv, te mikor lattad, hogy a varazslok erre jarnak? Este Elegedett Szarvas egy Faradt Fonokot es egy Alvo Nyulat talalt a satorban. Kép
moosejaw

Lányok,

ivott közületek valaki málnalevélteát? És használtatok gátmasszázsolajat szülés előtt? Állítólag mindkettőt kb. 35-36. héttől kell elkezdeni. Szerintetek használ?

Jucus,
szorítok nektek, biztos minden rendben lesz!!
Manó

Kép
Kép
manoka11

JUJInak nagy gratula! Erot, egeszseget stb. Kép

Lanyok, mi ez a KOZMOize? Lehet, hogy nekem is kell, ha faj a derekam?

Votiv, neztem azt a homeos PATIKAt, de csak egy csomo draga konyvet lattam, a legszimpatikusabb 7e penz volt! Ezeket a doksikat kerni kell, amikrol irtal? Mert kirakva nem lattam, es a nyullal meg nem akartam sorbanallni a sok beteg kozott.
moosejaw

Ildi!

Akkor szomszédok vagyunk!Találkozást mindenképpen meg kell ejteni majd!

Moos!

Indiános történet nagyon tetsződik nekem!

Most beteszem a Magyar vándort és lazulok egy kicsit,Soma este jön haza a mamától!

Jucus
20170114224602

Moos, szerintem ez a KOZMOIZÉ egy ilyen gumikorong szerű, amin vannak valami vájatok, és rá kell lépni, vagy oda kell tenni a fájós részhez. Mivel sajna én csak röhögtem rajta (apukámnak vett az anyu, mert mindenre ráveszi, hogy használja a fájós tappancsaira), így nem tudom, hogy valójában használ-e, vagy nem.

Jucus, Ildi, ezek után már csak azt tudom remélni, hogy nem az expasimmal éltek Kép, ugyanis ő 3 éve még hallani se akart kőcről! (na jó, ez csak vicc volt, de ő is pontosan ott lakik, egy kertesben)

ancsipancsi

Ó Moosejaw,
én csak viccültem, hát persze hogy itthon leszek! Látogass meg! Az esetleges későtavaszi pikniket viszont komolyan gondoltam, szerintem lesz még egy csomó baba, és mind összejöhetünk valahol, és nagyot ehetünk, és gyerkőcöket kicsapjuk legelni a rétre Kép
Navajo ne legyél... esetleg megalapíthatnád a Hihi (alakváltozat Hehe) törzset, és akkor nomen est omen, ha már a kacarászáson mint törzsi jellegen van a hangsúly Kép és kérlek folytasd a sagát!!!

Manoka,
én ittam málnalevélteát, és ha engem nézel, sikersztori: 4ujjnyira tágulás fájások nélkül, majd 2,5 óra fájós vajúdás után szülés.Kép De az itteni egyéb hozzászólásokat olvasva nem biztos, hogy ez a tea miatt volt: ld. Votiv maratoni vajúdása Kép 35-36. héttől lehet inni, íze egyesek szerint igen jó, mások szerint borzalmas.

vera
kisün

sziasztok
na, tegnap ejfelig sirtunk a papa vallan
aztan 2 orankent cici, meg aludtam is

most is kb 2 orat bir, remenykedem a 3ban

szoval assszem ugyeket intezni csak jovoheten fogunk
tudom, hogy mar sokszor leirtatok, de hova kuldjem a papat, anyasagi, gyed, TB kartya ugyben?
elso a TB kartya, ugye?

Kép
babarozsa

Kozmodisk: hát ti nem nézitek a Tv-t? És a jó öreg Tvshopot? Pedig annyira sz..r . Kép
Szóval, ez olyan hátra szerelhetős kígyószerű valami, amiből keresztben (vízszinzesen) kiállnak a valamik, amik a nagy jót okozzák a testnek. És nagyon diszkrtéz, ruha alatt is elfér, mozogni is lehet benne, kis helyen tárolható, és ha habozás nélkül megrendeli, elküldjük önnek ezt a 35 karátos lovat is... Kép Kép Kép Telefonáljon habozás nélkül még MA!!!
neet
neet

Baba,
A TB kártyát a H intézi, ha leadta az osztályon az iratokat.

Andrea

KépKép
Áron

manoka!
Én ittam a teát és eleinte volt is hatása, de végülis 20 órát vajúdtam az első fájásoktól. A kórházi "na-gyerünk-be-a-szülőszobába" szövegtől kezdve meg kb.6 órát.
neet
neet

Sziasztok!

Szeretném tőletek megkérdezni, hogy ki az aki 22-23 hét körüli időszakban van éppen a pocaklakójával,
mert akkor nagy valószínűséggel találkozni fogunk a szülőszobán(persze ha a törpe is úgy gondolja:-)
Szeretnék egy két eszmecserét váltani!

Mindenki vigyázzon a pocakjára a csúszós út miatt!!!
manó27

Andi, tudom, de az keso
ugy tudom fel lehet venni valahol...

Kép
babarozsa

Manóka!
Én is ittam teát, és az enyém is sikersztori: első komolyabb fájástól 4 óra múlva baba Kép. Persze lehet, hogy tényleg nem a tea miatt (?). A gátmasszásolaj viszont nem jött be, kellett vágni, igaz kicsit, lehet, hogy enélkül nagyobb lett volna.

Manó27!
Én 22. hétben vagyok, júni 24. az előirányzott nagy nap, persze biztos nem az lesz, de akörül!
Úgyhogy "dumálhatunk" Kép!

Ja, itt még nem mondtam csak a másik topikban: tegnap voltunk a Bártfaiban uh-n, Maszatkánk 1000%, hogy fiú!!! Mostmár csak nevet kellene neki találni. Hosszas vívódás és családi/baráti közvéleménykutatás után a Donát és a Benedek van versenyben. Kíváncsi vagyok Nektek melyik tetszik inkább!

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Babarozsa,
asszem Pest Megyei Egészségbizt. Pénztár, Teve u., hogy pontosan kell-e valami a baba születési anyakönyvi kivonatán kívül és párod szig-jén vagy útlevelén kívül, nem tudom. www.oep.hu

vera
kisün

Kisün, Bogárka!
Akkor próbálkozom majd én is a teával, ártani biztos nem fog, de hátha az enyém is sikersztori lesz, úúúúúgy szeretném!!! :-O

Bogárka!
Gratula a fiatalemberhez! Hát tudni kellene a családnevet is, amúgy nekem a Benedek jobban tetszik, de hát hiába, ez a részrehajlás:-O

Kép
Kép
manoka11

Jaj, mit csinálok rosszul, hogy nem lesznek vigyorgó fejecskéim???

Kép
Kép
manoka11

Sziasztok !

Megjöttem UH-ról , minden okés .
Manoka ! Én biztosan fogok inni, mindent megteszek az ügy érdekében Kép Gátmasszás is , sőt intimtornát is csinálom ( már ha eszembe jut ) .

Bogárka ! nekünk is fiú , legalábbis állítják Kép (Nekünk Áron lesz . )Nekem mindkettő tetszik, esetleg nézd meg milyen neveket adnak mostánában . Én pl.: nem akartam olyat adni , amiből sok van mostanában .

Kép
Kép
greenolive

Bogárka! Donát, egyértelműűű :o

(És itt kérek egyúttal bocsánatot minden Benedek-re voksolótól)
Az én manóm második neve is D.- ennyit a részrehajlásról... Kép Kép Kép
zozi

Most csak épp hogy bekukkantottam, megyek is tovább, Ildi az infó menni fog, egyébként Nektek is ilyen tetű lassú a babanet? A rákattintás után 5-10 percig nem történik semmi mikor el akarom küldeni a hozzászólit...utána meg kijön úgy hogy már négyen írtatok előttem.Ettől aztán már azt sem tudom kinek is szólt a mi...nyekk.
A vigyorgó fej: kettőspont és utána -vonal nélkül- nagy O betű Kép
zozi

Sziasztok!

Manóka, nem kell kötőjel a figurába. csak kettős pont és O, és akkor vigyorogni fog. Kép

Én iszom a málnalevél teát, bevetek minden praktikát, gátmasszázs olajat is be kéne már szerezni. Csak nincs kedvem kimozdulni.

Én is nagyon gratulálok Jujinak!

Képzeljétek a férjemet is szoktam tájékoztatni a babanetes eseményekről és tegnap kérdezi, hogy na ma nem született baba? Kép Nem aranyos, hogy érdekli a dolog? Kép Amúgy meg az is nagyon édi, ahogy a babanetes hóbortomhoz viszonyul, a múltkor beállította nekem a babanetet kezdőlapnak. Kép

Moose, köszi, jó a logikám! Kép Viszont ilyen jó beszélőkém, vagy írókám nincs, mint neked. Kép Néha olyan jókat szoktam nevetni egy-két beíráson. Kép

A zöld teát tényleg tudom javasolni, mert állítólag nagyon jó hatásai vannak, pl. csökkenti a rák kockázatát, nagyon egészséges!

ruz
ruzicsky

Greenolive!
A Donát ritkább, nekem épp ezért tetszik jobban (pl. azt a világért se szeretném, hogy a Bendeket Bencézzék, nem azért mert nem tetszik, hanem, mert Dunát lehet vele rekeszteni).

Igazából a Benedek családi nyomásra került kiválasztásra, mert mindenki azzal szekált minket, hogy miért akarunk ilyen különleges nevet, mint a Donát. A családnév egyébként Galaskó, amihez a Donát azért lenne jobb, mert rövidebb, a Benedek viszont azért, mert magas hangrendű. Meg nekem még az is szempont, hogy a Petrához is passzoljon valamennyire. Petra és Benedek, Petra és Donát? Nem is tudom melyik hangzik jobban...

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Szerintem mindkét név megy a vezetéknévhez ( hallanád a miénket Kép)
Szerintem félő , hogy hívnák Bencének , nem ?
Nálam ezért esett ki a Máté , mert a Matyi nem tetszik.

Kép
Kép
greenolive

Ruzi, az én párom is minden este megkérdezi, na mi a pletyka babaneten? Kép

Moose, ezek ingyenes borsúrák, amiket írtam, de sajna sorba kell állni érettük Kép
ezt a varázslósat nem értem
mondjuk ma elég zizi vagyok
Isti reggel óta ordít
na jó, csak nyöszörög, de ez nála már komoly bajt jelez!
így le se bírtam rakni, közben majd széthasad a búrám
és elbakeroltam az adóbevallásomat is
már kijavítottam, de akkor is
ez ma nem az én napom...

Ildi, a szakirodalom innen van:
http://home.tvnet.hu/~a3807/index.html
ez a Lengyel Boglárka homeós gyerekdoki oldala

votiv 8)
votiv

Bogárka!
Benedek. Csak sztem azzal is Amazonas-t lehet rekeszteni. De ha ez nem zavar, akkor inkább az, mint Donát.

Teve U.ba a te személyid, az apa személyije a házassági anyakönyvi kiv. kell, de ha nem vagytok házasok, akkor egy aláírás, h ő az apa. (Apasági nyil.)Mi dec.óta azt csináljuk, h apánál az összes papírom, így nem érheti meglepetés, én meg úgyis röghözkötött vagyok. Kép Ja, meg asszem a szül.a.kiv.is kell. Nem értem, minek ennyi papír, midnenen ugyanaz van.... nem létezik még központi adatbázis, internet, vagy legalább egy MAN, amelyen érintkeznének ezek a hivatalok??? (metropolitan area network, vagy mi, szóval hálózat...)

Szóval a TAJ kártya van a Tevében, be lehet menni érte, de pár hét alatt ki is postázzák, ajánlva.

Aztán ezzel lehet menni a munkahelyre vagy a fákiszhoz (Mák-Bartók B.út 120.), attól függ, kifizető hely-e a melóhely vagy nem. Ha intézi a melóhely, megúsztad, ha nem, akkor a Fákisz ad igazolást, h igen, miss x.y. tgyesen van. Itt igényelsz majd egyszeri anyasági segélyt és családi pótlékot, és valami kellett még a Lőportál u.ból is.(Váci úttól nem messze) De arra már nem emlékszem, papinkó intézte.
És a házassági a.kiv. 1 évnél nem lehet régebbi. A születésit a H adja. Remélem, jól írtam,és valaki hasznot húz belőle(m).
Kép
De elegem van már a hóesésből, szürkeségből. Ide azzal a tavasszal, hééé!!!
neet
neet

Bogárka!
Nekem a Donát tetszik jobban, szerintem a vezetéknevetekhez és Petrához is jobban illik! Valakitől azt hallottam, hogy ha egy keresztnév több (vagy kevesebb) mint két szótagú, akkor az emberek úgyis két szótagúvá teszik, tehát a Benedek biztosan nem maradna Benedek, legfeljebb nagy erőfeszítések árán.

Greenolive!
Az Áron az egyik legszebb név szerintem! Ha még egyszer fiam születik biztosan Áron lesz! Lehet, hogy azért mert nem ismerek egy Áront sem, így nincs ami befolyásoljon.

Zozi!
Nekem is épp ilyen lassú a babanet mint ahogy írod. Úgy látszik ma ilyen nap van.

Málnalevél tea: Én is ittam rendületlenül, de 17 órás vajúdás lett belőle burokrepesztéssel. Képzeljétek mi lett volna ha nem iszom!! Még belegondolni is rossz. Egyébként szerintem én ott hibáztam el, hogy keveset ittam (1 bögre/nap). Nyugodtan igyatok meg 2-3 bögrével naponta.
pesztus

Votiv!
Vallami lehet a levegőben, mi is nyűgösek vagyunk, kollektíve, és még a kutya is hányt.
Eszter csak akkkor hagyja abba a nyűgösködést, ha ott bohóckodok neki. Amint leülök nektek írni (mint pl most), már húzza a száját és sírást imitál.
neet
neet

Ancsi! Köszi a kábé két nappal ezelőtti válaszod, olvastam rögtön, csak nem reagáltam.
Nekem a csíkosmókusom depis pár napja, lehet, hogy már ő is a tavaszt várja...
Bogárka! Mi lenne, ha nyitvahagynátok a kérdést a gyermek érkezéséig? Ha meglátjátok, biztos elválik, melyik név jut róla először eszetekbe. Vagy esetleg egyik sem, és Bendegúz vagy Pál lesz belőle...
csöre

Neet,
a levegőben igenis van valami, sok kis szállingózó-zuhogó hópihécske Kép Dórit a mai levegőbenlevőség aluszékonnyá tette, nem mondom, hogy itt zokogok miatta, helyette tovább mélyítem babanetfüggőségemetKép

Úgy néz ki, hogy Dóri most állítja át magát eggyel kevesebb evésre, és koraibb fekvésre, ez jó, mert így el tudnék menni az óráimra evéskihagyás nélkül, és a szabad esték sem megvetendők!!! Kép

vera
kisün

Egyébként mélységesen egyetértek a tavasz sürgős iderendelésével kapcsolatban. Márcsak azért is, mert a tököm tele van, hogy ha ki akarom vinni szegény picilányt, akkor tortúra az öltözés, ahelyett, hogy csak beraknám a kenguruba, azt irány a szabad!
kisün

Ancsi,
igen, már nagy izgalommal várom, hogy Dóri "elinduljon," félek, hogy ez a tudatlanok naivsága, és majd visszasírom még az immobilis szép napokat Kép csodálatos figyelni, ahogy napról napra fejlődik a picur, de gondolom, ezzel mind így vagytok... én már a hasam is teljesen megbabonázva figyeltem növekedés közben Kép
kisün

Neet!
Kettős fronthatás van! Timire eddig úgy hatott, hogy egész nap aludt! Viszont valószínűleg most nyűglődés meg sírás következik eddigi tapasztalataim szerint!

Az Anyaságit, magzati kedvezményt mikor küldik a papírok beadásától számítva? Van aki már megkapta közületek?
ildi76

szavazzunk, hogy legyen tavasz!
votiv: igen.

Baba, ha tudsz írj pár szót a szülésről
gátmetszés volt? használt a málnalevéltea?
TE hogy vagy?

Neet már leírta a lényeget a kérdésedre, csak kiegészítem:
Lőportár u. 3/b. (Magyar Államkincstár) -> családi pótlék és egyszeri anyasági támogatás

és Teve u. 1. (OEP) -> TB-kártya a picinek és TGYÁS (a GYESt meg a GYEDet is itt kell)
ezek 60 napon belül intézendők

ha valakit esetleg érint, a XI ker-ben van "egyszeri születési támogatás", melyet 30 napon belül kell igényelni az Önkorm. Szocpol Osztályán (erőmű utca 8) ide kell igazolás arról is, hogy jártál terhesgond-ra, ezt a dokid adja

Baba, tényleg az a legegyszerűbb, ha a papa elvisz minden papírt magával
szül akvi kiv, ha megvan még akkor az apasági nyil, ha nincs, majd kaptok egy nyomtatványt, amit kitöltve postán is vissza lehet küldeni, a picur lakcímkártyája, később pedig a TB kártya is, aztán még a kórházi zárójelentésed, a te személyid és TB kártyád és a terheskönyved
asszem csak ennyi
ha gondolod, betögyögöm a biankó igénylő-nyomtatványok letölthetőségét is

votiv 8)
votiv

Ildi,
elég gyors az átfutás. Előtte azt mondták, kb. 1 hónap, de előbb elintéződött.
kisün

bocs, pötyögöm Kép

Jucus, és minden érintett! ha lehet, menjetek csípőUH-ra a Fehérvári úti rendelőbe (1.em). a nőcik normálisak voltak, kis túlzással kedvesek, és várni egy percet sem kellett (az időpontot tartották), ergo a folyosón sem volt senki, nemhogy tömeg! egy héten csak 1 nap van ez a szűrés, mégis egyből kaptunk időpontyot a köv. hétfőre, szóval ez is okés volt
még azon se akadtak ki, hogy Isti majd leugrott a vizsgálóról, mer az anyja olyan béna, hogy nem tudja jól megfogni Kép

én elsősorban az ortopédus dokira haragudtam, aki beutalt minket, mert az volt bunyesz

votiv 8)
votiv

haat a szules nem volt jo, mert elotte szenvedtem 2 napig, hogy induljon mar be magatol, kudarcnak eltem meg, hogy nem
igy is sok a 48 ora, nem vartak volna ennyit, csak en akartam
viszont szinte zart mehszajjal mentem be, ez tuti csaszar lett volna, ha innen inditjak
hala a homeos bogyoknak sikerult ket nap alatt bo ujjnyi mehszajat elerni ami fel is volt szedodve

de nem volt eleg fajas

aztan kedden reggel elkezdtek nyomni belem az oxitKép
az volt a rossz, hogy nem volt mozgaster, minimalis, es azt az idot amit korhazban toltenel azt is az infuzohoz lancolva toltod
de azert a szulesznom tett be zenet, hozott illatmecsest, az elejen meg cdket valogattam, poenkodtunk a parommal, telfonaltam a 4 percesek kozottKép
fel 7kor kotottek be az oxit, es kb 9kor lettek rendsz fajasok
kint ultem a labdan jah es persze a parommal
aztan jott az orvos megvizsgalt, majdnem elkuldtem a fenebe ugy fajt, de mondtam is neki, erre mondta, hogy rasegitett, (anyad)
be is szoltam neki, utana mar ovatosabb volt
a vizsg utan (2 ujjnyi) csak fekudni tudtam annyira kesz voltam, el is bogtem magam, kaptam homeos szert, vussza a labdara, egyre erosebb fajasok, a keresztcsontom szetszakad meg a fenekem, a szuloagy vasaba kapaszkodom
aztan ujra vizsgalat, pihi a szuloagyon
aztan mondja a szuleszno, hogy forduljak oldalra, meghalok ugy faj vissza hanyatt
aztan hivom a szulesznot(intimitasbol nem volt ott mindig) konyorgom fajdalomcsillapitoert, kerem, hogy ne menjen mar el
de az orvos nem ad, mert zerinte hamarabb meglesz, gazt nem akarok
aztan belso osztonbol fel akarok allni kerem, hogy segitsenek nem megy egyedul
akkor kezdodik a szekelesi inger, es a hullamok a hasamon, nyomnom kell kicsit onkentelenul
jon az orvos, eltunt a mehszaj, akkor mar sajna fekve maradok, de 2en segitenek felhuzni a labam, a parom tartja a fejem , jol megy, neha a hasizom kimarad, de sebaj
neha nem birok levegot venni eleget
nyomni meg van erom, labat felhuzni nem, az orvos segit kezzel, de nem durvan
gatvedelem van, az feszit plusszbaKép
de egy picit vagni kell, gondolom a fekvo helyzet miatt
vegre kint a fej aztan az egesz azt mar nem is ereztem
rogton a hasamra kerult nem is sirt
aztan kis ido mulva koldokzsinor el, baba ujra hozzam, szopizik
anyut is behivjuk
kis kellemetlensegek, lepeny megszulese*
lepeny-te uristen.rendellenes, erek a magzatburokban igy csatlakozott a koldokzsinor a lepenyhez, kesz csoda
Emilia jol van
elviszik furdetni
en mar vagyom az agyam utan, felkelni nem tudok szedulok, masnap reggel is meg

a sebekkel nem volt gondom sok, szedtem ra a homeos bogyolat, pisi is volt, szoval ez resze ok volt
de mar a korhazban is ejszakaztunk, orankent kelt ejjel
ez a bajom csak, neha orankent fel orankent cicit ker nm tudom ehes e, mert az ujjam is neha jo neki, meg a cumi.rossz anya, de mar kikeszultem az ejszakatol
hasa is fajhat ill, bufi, puki
kezdem elvesziteni az onbizalmam
tegnap ejjel jobb volt, nem tudom most mi lesz
du-kent is ordit, most is cicit kert, de meg csak egy oraja evett
most megis sikerult elaltatni, akkor nem ehes?
a masik, hogy lusta szopni ma kulonosen, hiaba noszogatom
vettem merleget!
normal esetben 2 orat kibir

szoval kicsit bajban vagyunk

----------------
koszi, jok lennenek a nomtatvanyok

Kép
babarozsa

Baba,

Mérjed, hogy mennyit eszik. Ha túl sokat, akkor attól is fájhat a hasa. Én 2 órán belül nem adnék neki enni, ha sír és megette az adagját.
Testsúly * 150 gramm tejcsi kell neki 24 óra alatt kb. Cicit ne adj neki mindig, inkább ringasd, rakd a kezedre tigris a fán módszerrel.
Persze ez az én véleményem...

Andrea

KépKép
Áron

most 8 perc utan bealudt akarmit csinaltam, 20 gramm

nappal ringatom, de ejjel?

Kép
babarozsa

Baba, ne veszítsd el az önbizalmad! TE JÓ ANYA VAGY! hiszen mindent megpróbálsz
lehet, hogy csak "akklimatizálódnia" kell Emíliának, és minden nappal picit könnyebb lesz nektek
gondolj arra, hogy a legfontosabb a babádnak az, hogy vele vagy és érzi a törődést és a szeretetet
a többi már a bőség zavara neki Kép
mert szerencsére van tejcid, és mikor akar, szopizhat
hidd el, ha tényleg nagyon kell neki a kaja, majd összeszedi magát, és szopik rendesen! ha igazán éhes lesz, majd eszik kétszer ennyit is egyszerre
aludni is fog, egyszer úgyis elfárad, csak bírd addig türelemmel
gondolj arra, hogy a babus mindig azt teszi, amire szüksége van, nem faxnizik, tudja mi a jó neki

és nemsokára úgyis kiismered, mit szeretne épp, akkor meg már gyerekjáték lesz Kép

votiv 8)
votiv

ja és a doksikat átküldöm nemsokára, ha lefektettem Ferdefütyit Kép

votiv 8)
votiv

en elobb faradok elKép

Kép
babarozsa

itt a link: ez az egyszeri anyasági, a csatl pótl és a gyes/gyet
http://www.ahh.gov.hu/file/ugyfelkapcs/nyomtatvanyokurlapok/csaladtamogatas/csal adtamogatasok_nyomtatvanyok.xls

sokáig tartott ma a lefekvés, de az egész nap csúszott, most épp élőhalott vagyok, és még nem fejtem Kép
kivánok mindenkinek jó sok alvást, lehetőleg minél kevesebb megszakítással Kép

votiv 8)
votiv

Baba!
Kitartás, én is kb. így éreztem magam. Semmiről nem tudtam hogy jól csinálom-e vagy sem, mert hát az ember eltervezi,a baba pedig éppen nem úgy gondolja. Ahhoz is kell idő, hogy ráérezz, mikor miért sír éppen mire van szüksége. Szerintem az első hónap az egymáshoz szokás ideje, ne keseredj el egyszer csak ez hirtelen sokkal jobb lesz és úgy fogod érezni végre ismét talaj van a lábad alatt. Esetleg próbáld meg alvás után etetni (akkor hátha nem alszik el közben) és picit símogasd az arcát tenyerét, ha mégis elbóbiskolna. Szerintem ha keveset eszik is próbáld betartani a 2 órát így hátha benne is kialakul egyfajta rendszer, legközelebb majd többet eszik. Első héten Zsolti kb. 7*20-30g-ot szopott (két mellből). Második hétre elértük a 60g/szopit. De napszakontként is más-más mennyiségeket evett. Neki eleinte nem volt meg a testsúly*150g/nap. A baba tudja mennyire van szüksége, ha arról meg vagy győződve, hogy van tejed, akkor biztos, hogy annyit eszik amennyire szüksége van.
Egy idő után kezdtem észrevenni egy olyan rendszert, amit szerintem észrevétlenül ketten alakítottunk ki, hogy evés, ébrenlét (eleinte kb.10-max.30 perc), alvás. Így mikor az ébrenlét idejében kezdett sírni, úgy sejtettem fáradt, mert az alvás következik. Így nem a cicire tettem, hanem megpróbáltam elaltatni. Általában sikerült (kivéve, mikor a hasa fájt). Nekünk ez a rendszer vált be aztán később is.
Bocs a hosszú szövegért, de soraid felidézték bennem is az egykori érzelmeket és küszködéseket. Szeritem ezekkel a gondokkal első babánál mindenki megszenved ki érzékenyebben, ki kevésbé, babától is mamától is függ.
Szóval ne csüggedj, egy csodát tartasz a kezedben, minden rövid időn belül rendeződni fog!
pesztus

Baba!
Még valami, vannak babák, akiknek olyan nagy a szopási ingerük eleinte (ezt olvastam), hogy nem elégíti ki az evés alatti cicizés. Zsolti is ezek közé tartozott. Nagyon sokszor minden elvem ellenére játékcumit kellett adnom neki, mert másképpen nem aludt el, nem nyugodott meg. Már magam előtt láttam a rémképeket, hogy 4-5 éves és még mindig lóg a szájábóla cumi, de 4 hónapos korára magától elhagyta, hiába raktam a szájába ő csak sírt tovább, akkor úgy gondoltam ez már nem módszer tovább és többé nem adtam oda neki. Szóval ne félj nagyon a cumitól, inkább mint hogy Te ne tudj még egy kicsit sem pihenni!
pesztus

csodaszép reggelre ébredtünk!
Isti még fél 8-kor is édesen durmolt, miközben anya robbanásig feszült, csöpögő cicikkel téblábolt a kiságy körül Kép
végül Isti felébredt, aztán szopi, és a legfantasztikusabb hír: végre kakilt, magától!!! majdnem egy honapja nem volt ilyen, folyton kúpozni kellett
ez se igazán magától volt, merthogy megtaláltam a homeopátiás alkati szerét és 2 napig napi 2x5 golyót adtam neki
és ma már kakilt!!!!
ez nagy megkönnyebbülés nekem, mert a kúp se megoldás hosszú távon, és a dokibá már rá akart beszélni, hogy adjunk neki hashajtót, ráadásul huzamosabb ideig Kép
szóval most nagy a hepinesz, felhívtam papcit is, ő is hadd örüljön meg a fickók is akikkel éppen tárgyalt Kép

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?