Sziasztok lányok!
Giggancs:
Egyáltalán nem vettem tolakodásnak a tanácsaidat, köszönöm, hogy leírod őket!
A sterilizáló folyadékban is tökéletesen igazad van, gondolkoztunk és beszélgettünk is erről párommal már, hogy igazából az talán a legjobb és leggazdaságosabb, mert annyit veszek belőle, amennyi kell és mindenhez jó. Azt is hallottam már, hogy a Chicco-t ajánlják többen is. Szerintem ebből is ezt fogok venni
Nagyon egyelőre más kérdésem nincs szerintem.. Kiságy mennyi idős kortól kell? Azért kérdezem, mert mi kapunk ajándékba egy bölcsőt.. ami hogyismondjam.. olyan, mint a legkisebb kiságy méreteiben és teljesen talpra szerelhető, csak kosár van benne és nem falécek.. és bölcsőnek nevezik, meg ovális.. gondolom az első pár hónapban ez is jó igaz? Mert ha igen, akkor egyelőre nem fárasztom magamat ágyvásárlással. Aztán hátha meglep valaki egyel
Más kérdésem egyelőre nincs.. most pelenkázótáskára vadászok, de lehet hogy szerzek egyet olcsón abból is
Ezt is jó tudni, hogy egy bimbóvédő nem árt. Legfeljebb bontatlanul elajándékozom, ha nem kell. Egyébként ez nem rontja el a szopás dolgot? Azt hallottam valakitől, hogy rászokhat a baba a bimbóvédőre és utána nem szopizik.. ebben van igazság vajon?
Cumisüvegből én egy készlet Avent (?) cumisüveget vettem, ezt nagyon ajánlották (nem is volt olcsó), de ebben van 2 nagy, 2 kicsi, egy játszócumi és 2 pót betét, meg cumisüvegmosó.. és ezek ilyen normál cumi alakú cumik, semmi különleges felirat vagy minta nincs rajtuk, de nagyon jó minőségünek tünnek.
Azt hiszem elolvasva, amit a pelenkás tartóról írtál és amit utána Virga is írt: Nem fogok olyat venni
Totál igazatok van! Csak elragad néha a hév, hogy "jajj de király ez a cucc".. tudjátok nőből vagyok
De ezért is jó, hogy meg tudom osztani veletek
Virga:
De, szoktam nézni a babaszoba.hu-t, de a hirdetéseket inkább.. eddig én onnan hordozó kendőt néztem ki, amit elvileg holnap kapok meg kemény 1500 Ft-os áron.. (már korábban írtam is).
meg most a pelenkázótáskát is onnan szerzem ha sikerül és tetszik nekem
Én is kinéztem amúgy egy bababörzét, de az áprilisban lesz. Úgy gondoltam, hogy ott még olyanokat fogok venni, amik igy utolsók.. még hiányoznak, vagy éppen nagyon megtetszenek és kihagyhatatlanul jó áron vannak.
Ruháink már 56-ból mind megvannak (talán még több is, mint kell), egyedül ruheneműből kifogóm nincs még, azt majd a börzén nézek (Tescoban nem sikerült már, mert elkapkodták mindet, pedig ráuszitottam a Tescora páromat
)
Szóval szépen összegyülik.. meg ruhát azért sem nagyon merek venni, mert unokatesómtól kapok még.. és még nem tudom, hogy pontosan miből mennyit pl. 62-est is hord még a babája, mert vannak olyan 62-es ruhái, amik szerintem inkább 68-asok
Szóval még jön abból is egy adag.. addig meg minek költeni rá..
Andi18:
Ez a viziló nagyon klafa! Meg tudnád adni a lánynak az elérthetőségeit? lehet, hogy egy ilyet beszerzek majd én is
Vanda:
Hatalmas gratula a jó ultrahang eredményhez és a kisfiúhoz!
Hajni20:
A mailcímem
hannak.judit@mailbox.hu Ide írj kérlek! Meg mindenki más is, akit érdekel még a babazene cd
Vikka:
A bálnatest miatt ne aggódj, nekem már a felállás is gondokat okoz, pedig még csak a 20. hétben vagyok
Hencsike:
A babanet.hu-n a "holmi" cim alatt megtalálod a babamamabörzék időpontjait! Az hasznos
Én gondolkoztam köldökzsinórvér levételen, de nekem kicsit borsós az a 240 ezer Ft.. Ami persze ha belegondol az ember, hogy mit jelent ha valami baj van nem tűnik soknak, de egyszerüen nincs rá pénzünk. Ha lenne, megcsináltatnám! Szóval ha van rá szerintem bátran, ez egy jó dolog
Minyu:
Én irtam a pocikrémről! És igen, Milupa. De nem a DM-ben, hanem az Azurban vettem. De az utsó volt
Esetleg nézd meg babás boltban, vagy gyógyszertárban is! Én tudom mindenkinek ajánlani. nem kell belőle sok a pocira, még mindig nagyon sok van a tubusban, szóval elég lesz ez jó sokáig (azt hiszem 500 Ft körül volt). És nagyon hatásos, egész nap kicsit ilyen "nedvdús, zsiros" tőle a bőröm, a jó értelemben véve.
Rokica:
Én a helyedben tuti, hogy halasztanám ezt a dolgot.. nem csak azért, mert ex-feleség, meg kamaszfiú, hanem mert soha nem lehet tudni, hogy mi történik. Ha neked esetleg be kell feküdnöd kórházba (ne adja Isten), akkor teljesen gáz a szituáció.. én tuti megkérném őket, hogy halasszák mondjuk 4-5 hónappal későbbre és akkor már a te babád is lesz akkora, hogy jöhetnek látógatóba és te is leszel annyira pihent, hogy viseld. Szerintem..
És most rólunk is egy picit:
Megvolt ma a nagy UH!
BPD: 45 mm,
OFD: 61 mm (ez mi a rák?)
APD: 41 mm (és ez?)
FL: 30 mm
A placenta hátsó falon tapad, a baba fejvégű, hasfal, gerinc ép, gyomor és hólyag telített, rekeszizom zárt, a sziv 4 üregü, a magzatviz átlagos és 19-20 közöttire saccolta az UH a terhességi időt.
Megkérdeztük a nemét is és hát eléggé nem akarta megmutatni semmijét, eltakarta a kis lábával a popsiját, de alánézett a dokinéni és azt mondta, hogy hát ő bizony csak egy kis csikot lát ott, úgyhogy szerinte kislány a Krampuszom, de persze nem mondja 100%-ra. De tényleg, valahogy ott nem volt semmi.. szóval szerintem is kislány
Úgyohgy nesztek, ő is Lili lesz! (úgylátszik ez idén egy gyakori név
)
A lényeg, hogy makk egészséges és szép és mozog, kalimpál meg rugdos.. bent volt apája is és megnézte az egészet, és hát utána nem szólt egy szót sem.. mondta, hogy ez neki kicsit furcsa, még soha nem látta a saját gyerekét.. szerintem totál meghatódott, csak jól titkolja, mert férfi
Úgyhogy most boldog a család, mindjárt felhívom nagynénimet és elkeserítem, hogy rosszul állapította meg a gyerekem nemét
(nálunk a családban mindenki kislányt szül.. és úgy várták, hogy legyen egy kisfiú is, párom családjában viszont mindenki fiú, és várták, hogy legyen egy kislány is
)
Pusszancs mindenkinek!
hanee & Lili (19+5)