Új privát üzeneted érkezett!

Neet,
első egysejtű ősünk is már nyugodt volt, és jól aludt Kép
Ja, bájdövéj: nekem leesett, BEEEEEEEEEE

Babarózsa,
Emília gyönyörű, most néztem be a profilodba Kép

Votiv,
nyugodtan offolj, legalább nem gyöpösödünk bele magányos babás otthonlétünkbe Kép

Ja, ma vettünk asztalra szerelhető etetőszéket. Most fogom összerakni. Nagyon izgis Kép

vera
kisün

Zanza!
KépKöszi!

Popsi krémet kapok a kórházban?nem az én számomra hanem a ded fenekét kenegetni.Mert pelusról,törlőről volt szó de ez még eszembe jutott.

Köszi:Jucus
20170114224602

Sziasztok!

Votiv, bocs hogy tobb mint egy het tavlatabol valaszolok, de nincs itthon meg netunk (szulinapomra fogok kapni, par het es leszKép. Koszi a tippeket ("tobb nyugi" ugyben), probalkozunk erosenKép Sajna soxor nem jovok ra, miert sir Balint, es nem biztos, hogy az a jo, ha mindig tomom bele a cicit, ha sirKép Amugy en is a nemhagynisirni parti vagyok, de neha elvesztem a turelmem.

Neet, Teged nagyon irigyellek, hogy Eszter ilyen nyugis csajszi. Nalunk 10-20 percnel nincs hosszabb nyugi, ha egyedul van a kisagyban. Mindig dajkalni kell, hordozom le-fel a lakasban, a derekam nem tudom, meddig birja. Neha az is eleg, ha mashova teszem le, olyankor elkezd bamulni egy pontot, es ujabb 5 perc csend, aztan megint uvoltes... Ma egesz delutan sir, mar nem tudok vele mit csinalni. 5 percekre bealszik a vallamon, aztan ahogy leulok, sirasKép

Zanza! A Chamomila hasfajasra van? Mert nalunk is lehet hogy az a baj. Idonkent a cicin is feszkelodik, rangatja a bimbomat, es ropog a pelus. Rengeteget pukizik, pedig van masnaponta szeklete is. En semmi olyat nem eszek pedig.
Asszem Te irtad multkor, hogy faj a cicid, amikor rateszed a babot. Az elmult Neked? Mert nalunk ugyanez van, sot az utobbi hetekben mar szopi vege fele is fajt, es szopi utan is ereztem szuro, ego fajdalmat. Elmentunk szoptatasi tanacsadohoz, es mondta, hogy jobban be kell kapnia a bimboudvart, mert nyammog a bimbomon. Tul hamar becsukja a szajat, amikor rakap a cicire, ez a problema forrasa. Meg nem mindig muxik a dolog, de igyekszunk.

Babarozsa, edes a kislanyodKép Te hany orat vajudtal? Bocs, nem tudtam visszaolvasni, lehet hogy irtad. En vagyok meg a csucstarto a 18 orammal?

Ildi, olvastam a mailt, nem tudom, mikor tudok valaszolni, de fogok.

Felraktam kepet Balintrol a profilomba, akit erdekelKép

Ti kb mikor kezdtetek kialakitani a gyerkocnel a "napirendet"? Mert a kicsi fiunk holnaputan 6 hetes lesz, es ossze-vissza alszik, eszik, semmi rendszer nincs benne. Neha nappal alszik egyszer-ketszer, neha semmit. Van hogy 10-ig alszik reggel, van amikor 5 utan nem lehet birni vele. Sosem tudom, hogy este mikor fog elaludni szopi utan, igy nem tudom, mikor vigyem fel az emeletre a kisagyaba. Ha meg lent elalszik a nappaliban, es felviszem, tuti felebred... Bocs, hogy hosszu voltam.

Most megiszok ket pohar barna sort, hatha nyugodtabb ejszakank leszKép
Fibi

KépKép
fibi

Babarózsa!

Most néztem + a fotót a babóról, és gratulálok hozzá mert gyönyörű ez a lány. A haja tényleg szőkés- vörös, ahhhj én imádom ezt a színt... szóval olvadozom a kiscsajtól!!!Kép

Már ma estére gyerek nélküli lettem, hogy holnap ne legyen olyan nehéz az elválás. De már most úgy hiányzik a lurkóm..Kép
Már a picuroknak is előkészítettem a leg aprobb rugikat.
Na megyek pakolászok tovább..

Jucus
Az én személyleírásom:
Alig magasabb mint Mike Vazovszky Kép.) ( a Szörny Rt.-ből) és csak egy kicsit leszek zöldebb Kép Kép
Ja és jelenleg szőke bóbitával rendelkezem.Kép
Remélem hogy nem lesz éppen vizit mikor taliznunk kéne.

Kókuszdió
kókuszdió

Jucus,
popsikrémünk volt!

Fibi,
mi első napoktól kezdve alakítgattuk egymás rendjét, úgy kb. 2 hét múlva állt be a végleges, a szopiidők pedig olyan +- fél órával elég stabilak voltak. Bálint naggggyon aranyos!

Kókusz,
hajráhajráhajráhajráhajráhajrá... csak hogy feltöltekezz a következő hetekre! Kép

vera
kisün

Ancsi!
Délután nem voltam itthon, most próbálom behozni az olvasást, látom írtál nekem...
szóval a válaszom annyi, hogy amikor én jártam a dokinkhoz (még a múlt századbanKép ) akkor még a klinikán dolgozott (éjjel-nappal bent volt) én így oda jártam terhesrendelésre, UH-ra és egyéb szükséges vizsgálatokra. Jó volt mert minden egy helyen volt, viszont az UH-ra pl. fél /egész(!) napokat vártunk ott 100-an... és hogy ki mikor és mennyit adott az orvosának az teljesen rá volt bízva. Nekem az egész várandósságomat -így utólag- már egy rózsaszín felhő lengi körül és a rossz dolgokat valahogy szelektálta az agyam (ezt biztosan anyatermészet oltotta bele a nőkbe), de a sok-sok óra várakozásra még mindig jól emlékszem. A dokiknak sem lehetett rózsás a helyzetük mert volt aki tényleg több napig bent volt egyfolytában.Ilyen szempontból talán "emberségesebb" a magánorvosi gyakorlat. Szerintem. Kép
Majd még szeretnék tőled kérdezni, de most mennem kell mert gyerkőc /nagyfiú hiányol a zuhanybeállításnál.
zozi

Vera!

Akkor azt nem viszek.

Kókuszka!

Nem láttam az említett filmet,de majd sömösölök ha végeztem az NST-vel és akkor megbeszéljük a pontos helyszínt a találkára!
Ja és én nagyon szép vagyok:óriási pocak,csodaszép hajkorona(vörösesbarna vékonyka,vállig érő)vizesedő arc...stb

Pusza:Jucus
20170114224602

Fibi, Bálint gyönyörü! El se hiszem, hogy, aki így mosolyog, egész nap nyüzsögjön. Kép
Amit írtál tüneteket, totál ránk is illik. Ha sétálsz vele akkor múlik a nyugtalan sírás? Mert akkor nagy valószínüséggel hasfájós.Kép (most nagyon okosat mondtam Kép)
Chamomilla 9CH-t vettem, második éjszaka már üvöltés nyögés nélkül zajlott le. Igaz, du. már nyüzsgött, de egész délelött aludt. Most 8-kor leraktam, kiváncsi vagyok meddig alszik.
Cicim most is fájdogál, föleg ha sokat lóg rajta. (Imád rajta elaludni, aztán újra kezdeni)

Zozi, azért emlékszünk rózsaszín felhökés idöszakként a terhességre, hogy legközelebb is végig akarjuk csinálni.Kép
zanza

Fibi,
fel 7kor inditottakKép
3 elott 5 perccel szuletett

Kép
babarozsa

Babarózsa !

Gratulálok a kislányhoz ! Tündéri ! Kép

Kép
Kép
greenolive

Fibi!
Bálint nagyon szép kisbaba!
A napirenddel kapcsolatban: nálunk tulajdonképpen magától alakult és kb.3-4hónapos korára lett jól kiszámítható. Viszont így visszagondolva már az első napoktól volt rendszer benne, mert az alvást mindig evés követte és az evést egy kis ébrenlét (játék, ölelgetés, séta a szobában stb.). Én azt figyeltem, mindig, hogy kb. mennyi idő múlva álmosodik el, így az esti lefekvés időpntját is könnyen meg lehetett becsülni. Most is ha 3-4 órát ébren van, akkor tudom, hogy elég álmos ahhoz, hogy el lehessen altatni (persze most már ha valami leköti többet is kibír). A nappali alvással gondban voltunk, mert nem az a típus volt Zsolti aki ha leteszik el is alszik. Legkönnyebben a babakocsiban aludt el séta közben. Sajnos (vagy nem, ezt még én sem tudom eldönteni) annyira rászokott a babakocsiban alvásra, hogy most is csak ott alszik nappal. Kiteszem Őt az erkélyre és de. 10-1/2 1-ig, du. pedig 4-5-ig alszik benne. Ez a napirend kb. 5-6 hónapos korától működik. Este 8-kor van fürdés és 1/2 9-kor alvás. Szerintem arra kell vigyázni (ezt én az elején sokszor elhibáztam), hogy nem mindig az éhség miatt sír. Tehát persze fontos az igény szerinti szoptatás, de kb. azért jó tudni, hogy hány óránként van szüksége tejre és ha közbe sír, akkor annak biztosan más oka van (fáradtság, túl sok inger, anya hiány, hasfájás stb.). Ebben nagy segítség, ha mindig tudja az ember (és a baba is), hogy mi mi után következik.
Bocs, hogy kicsit hosszúra sikerült.

Csöre!
Sok szeretettel gratulálok! Írok mail-t.

Jucus!
Popsikrémet babának is, mamának is adtak.
pesztus

Sziasztok!

Baba, gratulálok, Emília gyönyörű !
ada007

Baba, a lanyka csudaszep Kép Egyetertek Kisunnel es Votivval, hogy valahogy "szabaduljatok meg" a tobbi gyerektol egy idore, mert teged es Emit is nagyon ZAVARja a nyuzsges, most marhara nem kene nalatok lenniuk. Szerintem meg az is jobb, ha mostanaban apa megy at hozzajuk es nem ok jonnek apahoz. Meg Neet-tel is, hogy milyen fontos a nyugi, viszont szerintem most igenis VEDD FEL a picit, hiszen amig ilyen nyuzi van nalatok, legalabb a mami olelesere szamithasson, megnyugodhasson, biztonsagban erezze magat. Majd kesobb, ha elvonultak a nagyok es tudtok tobbet pihenni, majd akkor kezd csak edzeni ezzel a sirnihagyassal. Ja, meg azon gondolkodtam, hogy nem veszelyes-e ilyen aprokaknak a REPULOUT. Legnyomasvaltozas fel es leszallasnal biztos, fulzugas, szaraz levego stb. Gyerekdokival konzultaltal mar errol? Vagy nem repcsivel mentek?

Fibi, nagyon helyes a sracod es nagyon emlekeztet a sajat utodomra, mar ami ezt a CIPEKEDESt illeti, hogy meg leulni sem hagy, detto a kolkom. Probald gyorsan leszoktatni rola, mert egyre nehezebb lesz a kis habteste, de meg honapokig elvarja majd a fuvarozast. En asszem lassan kivetetem a derekam...

Ildi, szerintem hivd fel az LLL-t. Biztos tudnak segiteni, lehet, hogy mar telefonon is.

Jucus, POPSIKREM es sebhintopor van a szobakban, szoval a koldokcsonkszoras is megoldott. Egyebkent meg szerintem nem vagy Margit, de nooormalis igen, a vegen mindig mondjak, hogy ha napi x MOZGAS nincs, akkor gond lehet, de en meg egyaltalan nem szamoltam, ugyhogy emiatt paraztam, hogy akkor nem veszem eszre, ha keves, de persze akkor sem szamoltam.

Ancsi, te mindig a fraszt hozod ram. Mar megint hova akarsz menni, tenyleg allatira be vagy sozva. En imadok utazni, de hethosan mar inkabb nem mentem. 1, kenyelmetlen es faraszto lesz mar 2, tavol vagy a dokidtol, illetve ki tudja, talan az europai dokiktol es korhazaktol 3, veszelyes, mert nyaron mindenki ezerrel rongyol a tenger fele a sztradan es az alvo kamionosok is ratokdolnek 4, veszelyes, mert meg be sem kotod magad rendesen, meg ovlehuzoval a poci miatt, hanem eldolsz hatul 5, kolts inkabb a gyerkoccuccokra, meg igy se tudsz majd mindent megvenni, ha az utazoled megmarad 6, na mit irjak meg, hogy vegre LEBESZELjelek... Te most a gyereket szereted jobban, vagy az utazast? Na jo-jo, kicsit engedek, (persze kitombolhattad volna magad meg poci elott, de) akkor utazz most, ha elolvad a ho.

Neet, eddig nem ertetted a bajdovejt? Dehat te vagy a pengeangoltanar. Mar regen javitottal dolgozatokat, ugye? Kép Egyebkent akarok olyan kertet es Marcipant is, de legalabb akkorat, mint a Pitykee (oriassnac), vagy nagyobbat (irfarkas, dog, masztiff)... na apa ezert nem enged itt a panelben, de nem baj, mert ugyis lusta lennek levinni, plane ilyen hidegben meg sotetben. Ilyenkor ugy orulok, hogy macskam van.
moosejaw

Kisun, en is ma vettem etetoszeket, de olyan szep draga muanyagot, ami het magassagba allithato meg dupla talcaja van meg hintaz meg minden. Mar ki is probaltuk, a nyul remekul tudja utogetni a talcat a kezevel es barmit barmennyiszer es azonnal le tud belole ejteni. Ja, enni is tud benne.

Pesztus, Zanza, ha a tobbiek nem banjak, majd meg tudositok a tipibol vagy a wigwambol. Meg nem tudom, melyik torzs vagyunk, ezert vagyok bajban a szohasznalattal Kép Pesztus, Votiv biztos tud segiteni a konyvvel kapcsolatban, szuperhekus vagy szuperinformator vagy o iranyitja a varost vagy valami ilyesmi. Mindenre van egy jo linkje Kép

Votiv, kepzeld elolvastam a homeopatas oldalt, es mar ertem a 9C-ket meg minden. A tortenete is erdekes, meg persze nem igazsagos. Es felfedeztem rajta azt a gyerekdokit is, akit ugy utaltunk az altalanos iskolaban, nahat.
moosejaw

Mossejaw
nem tudunk megszabadulni toluk, en nem tudok mashova menni, a papa nem mehet hozzajuk
repulni majd 4 hetesen, vonattal 30 ora

ejjel csk felorakat aludtunkKép
du. szuper volt 2 ora, es bekesen aludt
de nemis volt itt senki

Kép
babarozsa

Votiv
du. eleg neki a tej, csak ejszaka nem?
kulonben sajna fogalmam sincs, hogy van-e eleg...

Kép
babarozsa

Votiv! Mi mindig saját szervezésben megyünk Hrvatskaba, csak a szállást kéne lerendelnünk, de akkor ötvenszer is meggondolom. A párom szerint még a gyerek előtt kétszer is elmehetünk wellness hétvégékre valahova. Én Sopront választottam, mondván átmehetünk az osztrákokhoz is dorbézolni. Szerintem már erre se lesz elég idő, hiszen mindjárt lebabázom Kép
És a párod újságjaiban miért nem írogatsz? Kép

Kedves Csöre! A párom a tagja az EP-nek, én pedig a kedvezményezettje vagyok. A lényeg, hogy egy háztartásban éljünk, és legyek megjelölve a kiskönyvében, mint kedvezményezett. A különböző egészségpénztárak, különböző számlát igényelnek, szóval amelyikbe beleléptek, ott kell megkérdezni: 1./ van-e szerződése a dokiddal, 2./ ha igen, csak akkor tudsz számlát kérni,3./ milyen formában? Mondjuk nekem nem nőgyógyásztatról, hanem eü ellátásról adnak számlát, de ha a háklisabb nő írja, az nem hajlandó a párom nevére írni, pedig semmiből se tellene neki. Azért lenne jobb, mert akkor nem kell keresnie az EP-nek, hogy tényleg kedvezményezett vagyok-e.

ancsipancsi

Moos, te ezt nem értheted Kép . főként a párom van besózva. 3 éve ismerem őt, és azóta utazom, előtte szinte sehol nem voltam. most akar velem mindent bepótolni + imádom a tengert!!! Kép
na mindegy, a 2006-os horvátoról nem tudtok lebeszélni, oda szinte biztos, hogy elmegyünk 11 hós gyerkőccel. Kép

ancsipancsi

Babarozsa,
lehet, hogy praktikus lenne egy mérleg az első két hétre, csak hogy megnyugtasd magad, hogy elég tejed van-e, ill. hogy mennyit eszik egy szopikor. Lehet kölcsönözni, védőnő tudja, hol. NE digitálisat, mert az nagyon bizonytalan, a jó öreg huzogatós a tuti, azon pontosan be tudod lőni. És akkor rögtön azt is tudod, hogy van-e éjszaka tejed, meg hogy tulképpen azért sír, mert éhes, vagy azért, mert nem Kép
KITARTÁS!!! Ja, egyetértek Moosejaw-val, most még tényleg nem kell edzeni a picit!

Moosejaw,
olyan kerekes csodánk nekünk is van (bár csak ilyen prosztó egytálcás, három magassággalKép gondolom többet szóba se állsz velem Kép), és nálunk is az ütögetés-ledobálás a sláger. De mivel elég böhöm jószág, ezért vettünk egy pici asztalraszerelhető-horodzhatót is, anyukámhoz pl. sokkal könnyebben levisszük, mint a másikat. Meg párom szüleihez is tudjuk hurcolni.

Szép hétfőt mindenkinek,

vera
kisün

Ancsi,
wellness SZUPER ötlet, főleg ha masszázs is van, terhesen állandóan "kivántam." 11 hós gyerekkel Horvátország már nem lehet probléma, csak bababarát szállás kell! Kép

vera
kisün

Sziasztok lányok !
Mindjárt indulunk be a kórházba, az elkövetkező 1 hónapban remélem ez lesz az utsó sajátkezű megszólalásom.
Mindenkinek sok puszi és vigyázzatok magatokra, jó egészséget minden csudaszép Babanet babáknak.Kép

Mire hazajövünk remélem, már tavasz lesz és csiporognak a madarakKép Kép

Csaó
KókuszdióKép
kókuszdió

Jucus!
Benti használatra kapsz kenőcsöt, de otthonra nekem a védőnéni adott receptet. Bár hallom, h valaki a Hban kap vényt.

Fibi!
Eleinte Eszter is ilyen volt, félóra nyugi már csúcsnak számított. A "rendszer"-t az első héttől kellene (kellett volna??) megpróbálni kialakítani,de pár hetesen sem késő még. Én eleinte 10kor, majd egyre korábban vittem a fenti kiságyába (most már 8óránál tartunk), szerencsére szeret ott (is) lenni, kis nyökögés után eljátszik ill. elalszik ott. Mindig mondom neki, h apával + Marcival lentvagyunk, ha bármi kell, szóljon. És olyan okosan néz és mosolyog, mint aki érti. Kép Érti??? Kép
Szerintem magától is kialakul a rendszer, de ha nagyon nem akar, erőltetheted is kicsit. PL MINDIG ugyanakkor fürdetés, este hasonló ceremóniák (pl, hogy mikor van az uccsó peluscsere, esti szopi félhomályban, csöndben, stb)

Csöre!
Üdv a klubban és gratula a titokzatos 8heteshez!!!

Moose!
A by the way-t először olvastam ékezet nélkül, és némi dyslexiával ötvözve, tehát valami bajvédő jött ki belőle, na, gondoltam, meginbt valami ketyere, amit neet nem vesz meg, így túl is siklottam rajta... Kép Igen, dogajavítás kb tavaly júniusban volt... témazárók, stb. Aztán ősztől már táppénz. Már nem is tudom, mikor láttam gyereket utoljára... Kép
neet
neet

Babarózsa!
A kis kapucnis csoda nagyon édes, végre én is megnéztem. Kép
neet
neet

Sziasztok!

Titeket olvasni felér egy kikapcsolódássalKép Nagyon jókat írtok, én nem is tudok hozzászólniKép

Babarózsa: gyönyörű a lánykád, remélem sikerül valami megoldást találnotok!

Moosejaw: nagyon jó ez a gyerekülésKép Nem baj, ha szokja a feelinget, apa nagy bringás, már alig várja, hogy a kicsi fia is menjen vele! Legnagyobb bánatára a lánya nem hajlandó megtanulni bringázniKép Inkább lovagolKép

Neet: Teszek fel képet az én Marcipánomról, aki ma egyébként körbe-körbe forgott, mint aki a farkát kergetiKép
Kép
Itt éppen a szék alól kukucskálKép
Egyébként én is azt vallom, hogy a kutyák, cicák, lovak mind a család tagjai!

Ma megyek a dokimhoz. Remélem minden ok lesz!
Indiánregény folytatását kérjük!!!Kép

Pussz: Pocak
pocakpacni

Baba, ha du. jóllakik, akkor van elég tej Kép
estefelé általában mindenkinek kevesebb az egésznapi fáradtság miatt, de akkor vszínű nem ezzel van a gond
nem a hasa fáj? ha összegörnyed/gömbölyödik, lehetséges - ez nem feltétlen attól van, hogy mit eszel, lehet, hogy csak nem böfizi ki az összes lenyelt levegőt
Isti néha azért nem alszik el, mert nincs elég meleg neki
mire én erre rájöttem!
ebben rám ütött, kell neki a dupla takaró
de ha azt mondod, hogy nyugiban eludt, mikor nem volt otthon senki, lehet, hogy ez kellett neki?
talán próbáld meg addig etetni, míg el nem alszik (szopi, böfi, vissza a cicire repetázni, míg ki nem dől Kép - ez a sorrend általában beválik nálunk, és kikerülhető vele a félóránkénti szoptatás)

Ancsi, hát mit értek én a kötéshez meg a hímzéshez? maximum hámozok.

Fibi, Bálint édesen mosolyog, látom van neki gribeldije is Kép kis huncut, az már biztos
anyarabszolgát csinál belőled
a Chamomilláról bekopiztam ide pár sort, mikor a hasfájásról beszéltünk, és Zanza "felismerte" Rékát benne, kipróbálta, és lássatok csodát, mindjárt sokkal nyugodtabb lett az életük

kedves Zanza, én örülök, hogy véletlenül segítettem Kép a kelléktárosság nagyon izginek hangzik, közben biztos nem annyira állat, ugye? Kép így szokott lenni a jó hangzású foglalkozásokkal (ügyfélkapcsolati manager, ingatlanügyi szakreferens stb...) és Te mit működtél az intézményben?

Kókuszka, én bírom Mike-ot! nálatok lesz olyan is, hogy "ikrek, emeleteságy..."? Kép remélem minden oké lesz veled és a pindurkákkal, és hamar hazajöhettek majd a kórházból
tetszik a hozzáállásod, hogy amit egy anya megtehet a gyereke "jó startja" érdekében, azt meg kell tenni Kép én pl. ugyanezért eszem most is kétpofára a vitaminokat
mindenképp hallass majd magatokról! puszi!

votiv 8)
votiv

Hasfájás, görcsölés

"A születés utáni első hetekben-hónapokban problémát jelenthetnek a fájdalmas hasi görcsök, amelyek rendszerint etetés után rosszabbodnak esetleg a délutáni órákban erősödnek. Ha semmi sürgető, gyors orvosi beavatkozást igénylő ok nincs a héttérben, akkor jó szolgálatot tesznek a homeopátiás szerek. A panaszok oka lehet, hogy a baba túl sokat eszik, vagy túl mohó, sok levegőt nyel evés közben. Rendszertelenül, túl gyakran, össze-vissza szopik. A szoptatás alatt az anya olyan ételeket fogyaszt, amelyek a csecsemőnél hadpuffadást idéznek elő. Köztudott, hogy az első 3-4 élethónapban a hasi görcsök erőteljesek, de ezt követően jelentősen mérséklődnek.

Chamomilla akkor alkalmazható, ha a csecsemő élesen sikongat, nagyon nyugtalan, dühös, a fájdalmat nehezen tűri, nehéz megnyugtatni. Az ilyen gyerek állapota melegre és ringatásra javul.

Erős, görcsös hasfájás esetén Colocynthis adható, ha a panaszok a has masszírozására vagy a baba behajlított lábainak a hasra nyomásával enyhülnek.

Dioscorea a szere azoknak a gyerekeknek, akiknél hirtelen kialakuló és periodikusan visszatérő hasgörcsök tapasztalhatók, amelyek erősödnek, összegörnyedve és enyhülnek hátradőlve, illetve a hát masszírozására.

Lycopodiumot tanácsos adni, ha a babának igen kifejezett a haspuffadása és ha az anya által elfogyasztott ételek ezt a puffadást és a görcsöket jelentősen fokozzák.
A fent említett négy szer valamelyikével az újszülöttkori hasfájások 95 százaléka enyhíthető."

votiv 8)
votiv

Neet!

A krémeket már doki bácsink felírta,de csak akkor válthatom ki ha Panna megszületik.Ezért volt kérdés,hogy vigyek-e be popsikencét,de ezt is megoldottátok!

Köszi:Jucus
20170114224602

"Akkor is adhatunk Chamomillát, ha a gyermek nemcsak érzelmileg túlérzékeny, hanem fokozottan reagál a fényre, a zajra, a szagokra, az ízekre és az érintésre. Ez a szer a fájdalom csillapításánál különösen akkor hatékony, ha úgy tűnik számunkra, hogy a gyermek nagyobb fájdalmat érez, mint amekkorát betegsége indokolna.

Chamomilla a szer akkor is, ha a gyermek hasi fájdalmakra panaszkodik, bélgörcsök gyötrik és zöldes vagy felvert tojás színű hasmenése van. Ha a kisbaba hazatérése után hasi görcsökkel küzködik és éjszaka rendszerint sír, etetés után pedig állapota rosszabodik, akkor a legtöbb esetben a Chamomilla segíthet."

votiv 8)
votiv

Neet, bajvédő, ez jó, szabadalmaztatnod kellene
lehetne mondjuk egy speciális papírlap, melyet a gyerek feje fölött kell tartani...

votiv 8)
votiv

Jucus!
Ja. Ezt én eleinte annak tudtam be, h mindenki babonás, de nem, azért kell később kiváltani a kencéket, mert hálistennek ezek nincsnek telenyomva tartósítóval, ezáltal hamar megromlanak. MAx 1 -2 hót bírnak ki. De rájuk van írva. Én már hetek óta Eszter hatalmas doboz testápolóját használom, mert márciusban lejár, a hiperszuper kencéim meg évekig elvannak... Szóval hamarost olyan lesz a bőröm, mint a babáké... Kép

Votiv!
Igen, a bajvédő lehet ez is, vagy egy varázslat a'la Harry Potter, és ez megóvja a piciket. Mintha egy burokban lebegnének... na jó, hol vannak az indiánok, Moose? Kép
(Eszter épp lerúgta a takarót, ellenben a pelust (textil) a fejére húzta és elaludt. Kép )
Du. UH. Csípő. Remélem, ezren lesznek.....
neet
neet

Pocak!
Tündéri a te Marcid! (Talán a MI Marcink? A'la Vuk...)
És jól látom, h valami reklámpólóban nyomja? Kép
neet
neet

Vera! iszonyat bababarát a szállásunk, egy komplett kis egylégterű lakás, lehet vinni utazóágyat, meg ilyesmit, lehet főzőcskézni, stb. minden zuppagút. node most még ezt az évet kell lerendeznem a párommal, hogy felejtse el Kép

ancsipancsi

Sziasztok!
Alig győztem visszaolvasni a hétvégét, most már halaszthatatlanul kell otthonra a net, különben lemaradok mindenrőlKép

Baba!
Emília gyönyörű, hatalmas gratula, és kitartást az első napok nehézségeihez.

Ada!
Én május 11-re vagyok kiírva, ha te május 7., akkor lehet, hogy összefutunk? Átküldenéd nekem is kérlek azokat a bizonyos fájlokat?

Votiv!
Puszikat majd átadom a csecsemősöknekKép Én is biztos bénázni fogok az elején, de elvileg ők azért vannak, hogy segítsenek!
Csinik voltatok nagyon a bálon!

Ancsi!
Az utazásról 32. hetesen én is lebeszélnélek, főleg olyan messzire. De a wellness-hétvége szuper ötlet, csak ne termálvizes helyre menjetek!

Kérdés: vásárolt valaki babacuccokat (kocsi, kiságy, ruhák, stb.) Ausztriában? Többen mondták, hogy megéri kimenni, szerintetek? Mert eleve van a benzinköltség, és mi van, ha semmi jót/nekünk megfelelőt nem találunk? vagy olyan nincs?

Manó (27+5)

Kép
Kép
manoka11

ha nem bánjátok, még egy darab a szakirodalomból

"Az egy hónaposnál fiatalabb újszülött alvása átlagosan 16 órát tesz ki egy nap (14-20 óra). Ébredése eleinte nyugtalan, még nem tud különbséget tenni a nappal és az éjszaka között.
Egy hónapos és hat hónapos kor között már kialakul az éjszakai-nappali periodicitás. Jellemző lesz a 24 órás cirkadián ritmus megjelenése (hőmérséklet, szívritmus, légzésszám, hormonszintek) és ennek első tünete a 17 és 24 óra közötti időben tapasztalható agitált ébredési szakasz, amikor sír, ordít, rúgkapál.

Gyakran ezeket a tüneteket tévesen az éhséggel vagy a hasfájással hozzák összefüggésbe. Fontos tanács a szülőknek, hogy ilyenkor a gyereket ne etessék, ne akarják mindenáron megvígasztalni, ne rázzák, ne sétáltassák, hagyják nyugodt környezetben. Esetleg megpróbálhatják a fürdetést erre az időpontra tenni, de persze csak akkor, ha a gyerek szereti a vizet. Gyengéden ringathatják, de csak szintén akkor, ha a gyereknek nincs ellenére.
Az újszülöttek alvászavara esetén gyakran a szülők szorongása van a háttérben. Aggódnak azért, hogy mindent jól csinálnak-e. Ezért aztán a saját bizonytalanságukból adódóan túlstimulálják gyermekeiket, nem hagyják őket sírni, sorozatosan felébresztik az agitált alvási szakaszban."

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Csak gyorsan, haldoklik a netem Kép

Baba: Gratula a lányhoz, gyönyörű! Szerintem is az a legfőbb baja, hogy nincs körülötte nyugi, túl sok inger éri, de ha ez ellen nem tudsz mit tenni most, akkor is szerintem meg fogja szokni a legkisebb max egy hét alatt.

Köszönöm a Chicco tippeket, megtaláltuk a kocsit, meg is vettük Kép A Mammutban lévő bababoltot nemigen tudnám jó szívvel ajánlani, a Brendon árai ehhez képest kutyafüle, diszkontárak...

Nah, megpróbálom egyben tartani a gépet, meg elküldeni az üzit, nem tudom, mikor normailizálódik a nethelyzet, majd jelentkezem Kép

Oxigen (24+6)

KépKép
oxigen
Györköny

Votiv, ket perc alatt bealszikKép
ejjel is, de akkor hamarabb felebred
kicsit meg van kavarodva szegenyke a napszakokkal

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Hát olyan jó beszélőkétek van, hogy az hihetetlen, nem győzök olvasni Kép és nem is tudok mit hozzászólni, ez a fórum már kész regény. Kép De most azért írok valamit. Kép

Képzeljétek, egyik este rámjött mindenféle nyavaja, fájt a fülem, folyt az orrom, a szemem könnyezett, szóval már kezdtem parázni, hogy biztos megfáztam, mert mezítláb járkáltam a kövön, meg ilyesmik, szóval elég ramatyul éreztem magam. Mondja a férjem, hogy igyak teát. Gondoltam az jól jöhet ilyen ínséges időkben és megittam egy zöld teát citrommal, hát mintha minden nyavajámat elfújták volna!! Nem tudom mi volt abban a teában, de minden nyűgöm elmúlt 10 perc alatt és nem is jött vissza! Ezt nem értem, de mindenestre örülök! Kép

A héten betöltöm a 36. hetet, kezdek izgulni, össze kéne pakolni a kórházi csomagot...

Ja és Votiv naaaagyon dögösek vagytok a képen! Kép

ruz
ruzicsky

Baba, akkor megis a nyuzsges zavarta Emit, nem? MERLEGgel meg vigyazz, mert eloszor en se szereztem, de urra lett rajtam ez az elegeteszike aggodalom es aztan a szopi harom es fel zaklatott honapja alatt vegig mericskeltem Kép A digitalis Tefal Prelude egy katasztrofa, gyakran konnyebb volt a gyerek eves utan, mint elotte, szerencseje, hogy kolcsonoztem, kulonben ugy jart volna, mint a nyomtato a Hivatali patkanyok cimu filmben: szetverem a mezon egy baseball-utovel...

Ancsi, latod ez WELLNESS hetvege kituno otlet, itthon meg Ausztriaban akar hetente is mehettek, kisebb tavolsag meg kulturhely oke, de messzi balkant ne. AUSZTRIA meg a vegen is jo, szerintem ott nyugodtan szulhetsz, ha ugy adodik, gyerek is csak orulne (tenyleg, vajon allampolgarsagot kapna? mert akkor en is oda megyek legkozelebb). A februari kismamaban volt egy tokjo osztrak szulessztori is.

Manoka, szerintem Votiv vasarolt kinn anno (de lehet, hogy o csak ruhakat). Ha sokmindent veszel kinn, es a nagyobb dolgokat is , mint egy komoly autosules, akkor mar megeri menni. Egyebkent a neten is latsz arakat, nezz korul, pl. http://www.toysrus.at (babiesrus alatt nezd), http://www.babyone.at

Kisun, dehogyis! Hat hogyne baratkoznek egy csinoshosszuhajulanykas, szuperkutyas, mindenmesekonyvektulajdonosa szimpatikusmamival Kép Kép Sot, ha nem vigyazol, nyaron meg meg is latogatlak. Szoval hetekig vivodtam rajta, milyen etetoszeket vegyek, aztan vegul megis a legdragabb mellett dontottem. Mar keszultem is apanak a monologgal (sosem jartam fodraszhoz, kozmetikushoz, szolariumba, tancolni, inni stb., nem sminkelek, poci ota mar ruhat se nagyon veszek magamnak... keveset eszek, meg a macska is, sot nyolchonapja mar bkv berletet sem vettem, ugyhogy azt az etetoszeket valasztom, amelyiket akarom es ha mondjuk harom evig hasznaljuk gyerekenkent, akkor az remelem kilenc ev, szoval igy mar nem is olyan veszes ez a koltekezes), de aztan vegul nem kellett eloadnom Kép

Pocak, itt is bringazik apa, de o egyaltalan nem akarja majd vinni a gyereket, mert neki a BRINGA edzes, ugy megy, mint az orult, egy ora alatt Leanyfalun van, en se engednem el vele a gyereket. Viszont a LOVAGLASra gondoltam, hova jartok es hany eves kortol lehet vinni a gyerkocoket? Ja, es engem is megtanitanak ott? Ugy szeretnek Kép Helyes a korforgod, egyebkent mennyit kap a reklamert? Kép Nekunk is van nehany ilyen polonk, en evesnel szoktam raadni, hogy ez legyen a pures, de mar igy is majdnem minden ruhaja sargafoltos.

Kokusz, gondolunk ratok, vigyazz magatokra, ha mar okes lesz otthon varjuk a tudositasokat. Merthogy toled mindenbol kettot kerunk Kép Termeszetesen fotobol is.
moosejaw

igen, mi kimentünk babaruhát venni (öröklött nem jutott, az unokahúgom 3 hónappael előbb szült, és elhappolta előlem az egész családi arzenált ill. megkaptam a rondább darabokat, ami neki nem teccett)
kint nagyon olcsók voltak és nagyon jóminőségűek a ruhák
csak arra kell figyelni, hogy az ottani 56-os az itthoni 68-as Kép
megvettük Istinek az első 3 méretet, így kb 1,5 éves koráig (vagy 15 kilóig) meg van oldva a ruházkodása Kép
nem tudom, babakocsit/hordozót van-e értelme kinn venni, amik nekünk vannak efféle nagyobb cuccok, azokat mind akciósan vettem eddig, kb féláron
pl. Hauck autósülést 15e-ért, mert kifutó modell volt, anno még megatoysban

most vitték el a kölcsönmérlegünket
búcsúmérés, kaja után: 5640g Kép

votiv 8)
votiv

Most kaptem egy MATEKpeldat e-mailen, ki tudja megoldani?

Egy anyuka most 21 évvel idosebb a gyerekénél. 6 év múlva az anyuka pontosan 5-ször annyi idos lesz, mint a gyereke.
Kérdés: Hol van most az apuka?
moosejaw

Én tudom, megmondjam? Kép Kép

ruz
ruzicsky

Moosejaw: Az én párom is "veszett" amikor egyedül bringázik. Pesten néha megijesztett azzal, hogy milyen hamar hazaért. Tavaly azzal járt dolgozni, meg vitte a lányt oviba, akkor még ülésben. Ha a Bendi is ott volt akkor viszont úgy ment, mintha tojásokonKép A lányzó már kinőtte a gyerekülést, most majd Marcié leszKép Lovagolni sajna nem járunk rendszeresenKép Egy barátnőmnek van pacija, de ritkán jutunk oda, pedig messze sincs. Tavaly lovastáborban volt a lányzó, a mai napig azt hallgatjukKép Szerintem idén is megy majd! Én is szerettem volna megtanulni pacigolni, de sose szakítottam rá elég időt, ez tulképpen a saját lököttségemKép
Nemsokára indulok a dokihoz. Most olyan megmagyarázhatatlan idegesség van rajtamKép Szerintem az lehet, hogy ez lesz az első alkalom, hogy Marcitól "hosszabb" időre távolleszek. Eddig kb 1,5-2 óra volt a leghosszabb. Most csak az utazás annyiKép Csak oda! Azért majd jelentkezek este!

pocakpacni

és ki vigyáz rá addig?

ancsipancsi

Apuci szerencsére éppen tanulmányi szabin van. Egyébként úgy terveztük, hogy együtt megyünk, de Marcipán meg van fázva és este már hideg van, nem szeretném, ha még betegebb lenne. Ha már dolgozni fog apa, akkor a kicsi is jönni fog velünk, valahol a doki környékén talizunk és együtt haza. A lányra meg anyu vigyáz addig, elhozza az oviból isKép

pocakpacni

Ancsi, szedtél valamilyen kismama vitamint még mielőtt sikerült volna a baba? Most gondolom szedsz/szedtek de szerintetek jó -e/kell-e már a próbálkozás alatt is? 7 éve még sokan azt vallották hogy felesleges mert csak a baba nő meg tőle hatalmasra, de azóta már hallottam annyi ellentétes véleményt... Ti vagytok a legilletékesebbek ! Köszi
zozi
zozi

Votiv,
köszi, akkor ezt a projektet mi is átgondoljuk még. Ahogy láttam, itthon elég sokmindent be lehet szerezni akciósan, csak szemfülesnek kell lenni.

Greenolive,
itt vagy? Jössz holnap tornára?

Kép
Kép
manoka11

Sziasztok!

Végre holnap talán meg tudom szervezni, hogy eljussak tornára! Kép Jön valaki a csapatból? Manóka, ezek szerint Te igen? Oxigen, Johanna? Még mindig ott van az F épület tanácsteremben?

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka,
én megyek tornára, ha van még hely, elöl szoktam lenni, bordó nadrág, zöld póló:-)
A helyszín továbbra is ugyanaz, és a zsúfoltság sem csökkent.

Kép
Kép
manoka11

Votiv,

Köszönöm az info a drnöröl. Mindenképpen fel fogjuk keresni. Én nem vagyok annyira bátor, hogy szakirodalomból, laikusként próbáljam a gyerekem kúrálni, és nem is attól félek, hogy a homeos bogyók ártanának neki, inkább attól, hogy nem használnak idöben, és ettöl a betegség eldurvul. Lehet, hogy ha már néhányszor szakértö kikúrálta, utána nagyobb magabiztossággal nyúlnék szerekhez.

Éva
guaca

Zozi, a tudomány (értsd Ancsipancsi Kép )álláspontja mára úgy változott, hogy a vitamintól nem csak a baba, de az anyja is hatalmasra nő. Mindennek ellenére próbálkozás első percétől szedem, és remélem már nem sokáig, mert a B-től kifejezett zabálós lettem. (Amúgy hála a jó égnek, másodszorra össze is jött a kőc.)

ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?