Új privát üzeneted érkezett!

Csajok,
ilyenkor ki lehet hívni az ügyeletet? Vagy hogy működik ez? Vigyem be barihimlősen?
Muszáj lesz valami dokinak megmutatniKép

Manóka,
tudsz valakit?

Krisz

Krisz
krisszie

Krisz,
most nem mondod komolyan, hogy a gyerekorvost eddig még nem hívtad ki?
Akkor meg telefonálj az ügyeletre,és ők kijönnek sztem de mi a baj, nagyon lázas zegényke?
www.baranyhimlo.hu itt is vannak okosságok. Mindenkép írj, hogy mi van!

manóka

manóka
manóka

Szia,
sztem elfertőződött a pöttye ill. lázas is. A védőnő látta, azt mondta hívjam fel a dokit, felhívtam lebeszélt róla hogy bevigyem majd hétfőn vigyem ha nem javul.
Neten elküldtem a képét egy dokinak és Ő szólt hogy gáz van.
Ügyelet most is kijön? vagy holnap de inkább mert most alszik
KépKépKép

Krisz
krisszie

Arra gyanakszol, hogy elfertőtőtt? ez nagyon nem jó, ha alszik, és nyugodt, akkor várd meg a reggelt, de ha van vmi, bármikor hívhatod a gyerekorvosi ügyeletet, vagy inkább hívd fel őket, a gyermekklinikán vannak, hogy mit tanácsolnak.
Most olvastam azon az oldalon, hogy szapannos vízzel lemosni jó, reggel próbáljátok meg. De nagyon sok mindent én sem tudok ebben a témábanKép Gondolj arra, hogy lesznek még sokkal rosszabb dolgok is.

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!
Na voltunk az ügyeleten elfertőződött +
mandulagyulladásKép

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Teljesen összeszorul a torkom ezeket olvasvaKépKép
És ilyenkor nem megy ki az ügyelet? Neked kell bevinni a lázas, himlős gyereket?
Igen, én is olvastam, hogy a mandulagyulladás gyakori kísérőjeKép
Mit javasoltak?

A babaneten is olvastam, hogy szappanos vízzel gyakran le kell mosni, hogy ne fertőzödjön el.Mások meg azt mondják, hog ne érje víz....akkor most melyik az igaz?????

Kicsit el vagyok kenődveKép
Szegény gyerkőcök!!!

Era

Era
Kép
era75

sziasztok,

Szegény Dorka,nem irigyellek bennteket, ma voltatok, vagy még éjjel? Kapott rá gyógyszert, és közérzetileg azért jobban van?

Kicsit én is kesergek, meg várom, hogy mikor jönnek a pöttyök, de igazából van még idő. Lehet, hogy jobb, ha minél hamarabb túlesünk rajta, nem?
illetve gondolkoztam az oltáson is, és arra a következtetésre jutottam egy ismerősömmel konzultálva, hogy azt nem tudhatjuk, vajon 15 év múlva hogyan viselkedik majd az oltás, vagyis, jobb, ha túlesünk rajta, még, ha ez nem is olyan fáklyásmenet, mint az gondoljuk.

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Ma reggel mentünk el. Még az éjjel Zoli felhívta az ügyeletet a nő rendesen lerázta azzal h szte ez nem sürgős eset majd hétfőn menjünk a háziorvoshozKép szó nem volt róla h kijönnekKép Tudtam vagyis éreztem h gáz van így reggel egyből mentünk az ügyeletre szerencsére kevesen voltak gyorsan végeztünk. Tök szerencse h, mentünk mert kaptunk AB-ot és antibakteriális krémet is. Remélem hamar használni fognakKép

Csajszi ennek ellenére jól van, rohangál játszik, csak utálja hogy a pöttyeit kenegetni kellKép

Egyelőre én úgy tudom hogy szappanos vízzel nem, tiszta vízzel viszont gyakran le kell mosni csak vigyázni kell fel ne ázzon. Az a baj hogy egy kicsit is megkaparva, megdörzsölve könnyen elfertőződik, Dorkának a hónalján ami volt az gyulladt be és az egész környéket elfertőzteKép

Krisz

Krisz
krisszie

Én ezeket találtam:
A szövődmények sok esetben az otthoni ápolással kapcsolatos közhiedelmekkel függenek össze. Gyakori tévhit, hogy a viszkető pöttyöket hűsítő rázókeverékkel kenik le az aggódó szülők, nem sejtve, hogy ezzel súlyos bakteriális gyulladást, véráramfertőzést okozhatnak a gyermekben. Azoknak szülőknek, akikkel a kórházban találkozom, nem győzöm hangsúlyozni, hogy a nedvedző kiütést tisztán kell tartani, a bárányhimlős gyermeket naponta többször is fürdetni kell" – tette hozzá Dr. Kulcsár Andrea.

A bárányhimlős betegek a kiütések megjelenése előtt már kb. 24 órával fertőznek, ilyenkor nem is tudjuk még hogy betegek! A vírusok garatból történő szórása az összes hólyag beszáradásáig tart. Tehát nem a hólyagtartalom fertőz! A már csak száraz pörkökkel rendelkező beteg nem fertőz. A fertőződéstől a tünetek megjelenéséig 11-21 nap telik el. Ez a lappangási idő. A bárányhimlő szövődményei közül leggyakoribb a sebek bakteriális fertőződése. Tehát vigyázni kell a sebek tisztántartására, pici babáknál komoly gondot okoz a pelenkás terület. A fenti szövődmény is leginkább itt fordul elő, valamint olyan helyeken amelyet a ruha dörzsöl. Fontos tehát a laza ruházatot gyakran cserélni, a csecsemőt főleg nyári melegben sűrűn, gyorsan megfürdetni, a napfényt, izzadást kerülni. A bőrt csak hintőporozzák /un mentolos hintőpor/. Kenőcsöt, cinkrázót ne használjanak. Jelentkezhet kiütés a szájban, szemben. Utóbbi esetben feltétlenül keressenek fel szemész szakorvost. Ritkán szövődményként előfordulhat tüdőgyulladás, vérzékenység, idegrendszeri tünetek, izületi panaszok. Ezek azonban borzasztó ritkák és a betegség általában jóindulatú. Reméljük kisbabáját az Ön gyermekkori betegsége megvédi!
Dr. Gömöri Ágnes

http://www.baranyhimlo.hu/

Bár gondolom már ti is utána néztetekKép
Az a lényeg, hog Dorkát nem viseli meg nagyonKép

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok,

csak túlleszünk már ezen a betegségen, sztem is az a legmegnyugtatóbb, hogy Dorkát viseli meg legkevésbéKépKép Krisz, rőlad kérünk egy fotót, hogy mire számíthassunk, ha itt is jelentkeznének a pöttyökKép

Ja, és a gyermekem olyan rossz,és nyűgös, hogy én már rosszabbra nem számítok. Ja, és enni nem akar, de a gyümis tápot megissza magában, szóval, nálunk is bevált a dolog, köszi KriszKépKép

manóka

manóka
manóka

Mellékelem a pöttyötKép
amúgy el volt bizonytalanodva a doki, h tényleg bárányhimlő-e, ugyanis voltak tipikus pöttyei és teljesen atipikus pöttyök is.
Viszont az tény h, el volt fertőződveKép

Szóval nem 100% h, átestünk rajta viszont akkor nem is kapjátok el

mellékelek egy tipikus pöttyöt, ő volt az elsőKép

Kép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok,

Krisz,
még ez is, hogy nem biztos? Kép Lassan már csak vége lesz a dolognak, és akkor megnyugszol te is, mert gondolom, hogy milyen állapotban lehetsz.
A láza elmúlt Dorkának?
Ja, és még azt akaratam kérdezni, hogy te naponta hányszor adsz neki babatejet, mert én reggel és este, de most azon gondolkozom, hogy ez nem sok? De reggel még azon kívül eszeget velem is kicsit, igaz, így ebéd csak 2 felé van.

Era,
ma mentek vissza? Mit mondott a doki, beszámolótz kérünk.

A többiek hol vannak? Mostanában olyan keveset vagyunk itt, és sztem szomorú.
Kérem, jelentkezzen mindenki!

Valentín nap, van valami meglepetésetek? Én fincsi kaját akarok apának, aztán ennyi. Tegnap elővalentínnak tekinthető, hogy megnéztük a Sorstalanságot. Olyan jó volt már kicsit kimozdulniKép

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Megjöttünk a dokinénitől és most már tuti, hogy NEM barihimlő, jól félrekezeltükKép

Viszont egész más kezelést javasolt mint amit az ügyeleten, úgy biromKép

Móni,
milyen volt a Sorstalanság? Olyan kíváncsi vagyok rá. Bár inkább el kéne olvasni.

Ja és 2x én is, elég reggel és esteKép

Az én kedvesem ValentinnapellenzőKép, így előző nap szoktunk anti-valentinnapot ünnnepelniKép

Krisz

Krisz
krisszie

Krisz,
msotmár teljesen nem irigyellek. Mit mondott a doki, akkor mi lehet, és múlik már? Dorka jól van egyébként?

Sortalanság jó volt, még én sem olvastam a könyvet, de majd mostKép

manóka

manóka
manóka

Szia,
egyelőre valamit javult és nem terjedt tovább. Amúgy valszeg az oltástól kijött pöttyök bakteriálisan felülfertőzödtek és ez az elején pont olyan volt mint egy kezdődő barihimlő. Most már egyáltalán nem olyan, szedjük az ab-ot és egyszercsak elmúlikKép

Kisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Krisz!
És mit mondtak mi ez? Az oltás miatt van?
Én is szeretem, ha ketten három félét javasolnakKép
Dorka jobban van már?

Manóka!
András is Valentin-nap ellenes. Most még főzni sem tudok semmi finomat.
Szerintem a finci vacsora nagyon jó ötletKép
Irigykedem a Sorstalanság miatt, bár én nem bírtam elolvasni sem, pedig itt van a könyv. Most kicsit érzékeny vagyok, a Kenézyben is majdnem bőgtem, úgy sajnálom azt a sok kiszolgáltatott öreg embert, annian voltak törött kézzel, lábbalKépKép
Olyan kis törékenyek. Meg persze gyerekek is voltak, szívem hasad....

Nekem feltették a műanyag "gipszet". Megröntgenezték, jól áll. 3 hétig kell még ezzel élnem. Aztán leveszik, röntgen és remélem elfelejthetem az egészetKép De még 4 hét szuriKép
Már olyan érdekes a hasamKépKép

A csaj viszont nagyon ügyesen elalszik már Apával, cici nélkül. Olyan büszke vagyok ráKép

Tényleg olyan kevesen írnak ide mostanában.
Engem is érdekel, hogy mi van veletek!

Aztán, ha nem leszünk barihimlősök, kijöhettek ide is egy kicsit, mert elég unalmasak a napjaink. Igaz a héten itt a hugicámKép

Era

Era
Kép
era75

sziasztok!

Dorkának jobbulást kivánok szegénykém, csak most olvastalak beneteket, hogy mi volt hétvégén. Krisz kitarást kivánok.
és akkor 100 %ék, hogy nem barihimlő? remélem hamar tul lesztek rajta

mi valentinnapra egy édeskettes vacsit tervezunk Flora meg a nagyi gondjaira lesz bizva. de mondtam Zsoltinak, hogy azt egy kicsit napoljuk el mert most tiszta idegvagyok a szakdoga miatt. annyira lassan akar beindulni a vizsgálta, ogy lassan már veszélyben van a nyárvégi diplomám. legfejjebb majd karácsonykor államvizsgázok. ugyse akarok most dolgozni szeptembertől.

Era

örülök, hogy mostmár könnyü gipszed vanKép
lassan ujra futhatsz

ja nekünk is bevált a tejcsi. Flora iszik reggel este én reggel mostanában cini.minizt adok neki(nem tudom, hogy kell leirni)ez bejön neki és közben tejet is eszik

na puszi
enci
renci

Sziasztok!

Mi még egyben vagyunk! Ma délután 5-re megyek az utolsó NST-re a dokimhoz, ha minden rendben akkor hétfőtől, azaz a kiírástól minden nap járhatok de már a klinikára...Hétfőn amnioszkópia, még emlékszem Zsanival is de jó volt brrrrrrrrrrrrr..... A pocim lejebb ment, de most nagyon jól érzem magam, mintha nem is lennék terhes. Már minden kész van Grétike fogadására, egyedül a matracára nem húztam még fel a huzatot meg a lepedőt nemterítettem fel. Remélem nem emiatt nem akar kijönni Kép Zsani továbbra is nagyon eleven, egyre hisztisebb, de mit várjon az ember egy 20 hónapostól. azért érzi hogy valami készül de nem igazán érti mi, és ettől ő is feszültebb. Bár a hóesés meg az olvadás, a vizezéssel együtt nagyon érdekes és leköti. Ja Murphy törvény: ha van egy pocsoja a gyerek előtt tuti hogy a közepébe esik... ha adsz rá száraz ruhát és csak pár pillanatig nem figyelsz rá megismétli ezt. Még jó hogy 3 darab overállja van...

Az autónk is meglesz mostmár... a bankot várjuk hogy utaljon... utána megyek mint a golyó, bár már most is gurulok Kép

Era
Ha még összejön és nem szülök meg az autó megérkezéséig akkor mi majd meglátogatunk titeket. De ez legkorábban 24-25 e körülre várható. De tudod ha a nővérére fog hasonlítani akkor március 7-8-a körülre lesz meg a csaj Kép

Krisz
Szegény Dorka...Akkor most ez a 15 hós oltástól jött elő??? Vagy a dokik se tudják, hogy mitől van? Gyógyuljatok meg minél előbb...

Enci
Nyugi... Én 1 hét alatt írtam meg a szakdogámat, az első karaktertől az utolsóig. Igaz neked vizsgálat meg minden van, de hidd el ügyes vagy pillanatok alatt megcsinálod. Flóra is jó kislány hagyja az anyukáját nyugodtan dolgozni rajta.

Na megyek ebédidő... és úgy érzem szagos pelenka is vár rám...

Nadine 39+1

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Nadine!
De izgi, nemsokára két gyerekes Anyuka leszelKép
Ha még Gréti is úgy akarja, gyertek el nyugodtan!
NST-re Böszörménybe jártál?

Enci!
Szerintem is ügyes vagyKép Ha meg nem akarsz dolgozni, ráér. Nem ér annyi idegeskedést az egész. Hidd el nekem!

Az udvarunkon szerintem bokáig ér a víz. Nem is kell medenceKépKép
Hogy mennyi eső leesett!!!

Ezt küldöm minden PöttömnekKép

Kép

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Nadine,
még egyben?Kép
olyan szupi, hogy már csak napjaid vannak hátraKép
mennek a drukkok nekedKép sztem februári baba leszKép

Enci,
tényleg no para, ezt már összehozodKép
sztem ne halogatsd összejön meglátodKépKép
annyi idő van még addig, meg aztán Flóra is egyre több idődet fogja elvenniKép

különben is karácsonykor államvizsgázni... brrr

Era,
remélem Te is jól vagyKép
Anna hogy viseli a mozgásában korlátozott anyukáját?Kép

Ja Dorka javulgat, lassan de biztosan. Csüt-ön megyünk vissza a dokihoz, de elég makacs egy dolog ez nem hiszem hogy addigra elmúlikKép
Bár láza már nincs, szóval egyértelműen gyógyulKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Era
NST-re eddig a Batthyány 14.-be jártam a Nap rendelőbe Majorhoz. Hétfőtől a klinikára mehetek. Tudod szokásos egy nap amnioszkópia egy nap NST. Azt meg hogy mikor születik nem tudom mert nagyon lent fészkelődik már, ebből bármi lehet. Nem bánnám ha hétfőn már nem kéne menni....

Krisz
A próféta szóljon belőled. Anyum már megnyugtatott , március 7-én legkésőbb megindítják. nem szeretném kivárni...

Na megyek palacsintát sütni...

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

nagyon köszi a bizatást. én is szeretném letudni a dolgokat.csak sajna nem sok időm van. márc.végéig le kell adni a dolgokat van két hét halasztás kérelem is.
majd meglátjuk lassan beindulnak a vizsgálato is.
ezzel kapcsolatban szeretném a segitségeteket kérni.
anya-magzat kapcsolatanalizisből irom a dolgozatot. nem tudom hallotatok-e rola Raffai és Hidas alakitotta ki ezt a modszert.
összehasonlitom a z azon részt vett ill.részt nem vatt anyákat
egy kérdőivet és egy általam szerkesztett kérdőiv ből áll

kitöltenétek nekem? 20 főből áll a kontroll csoport , akik nem vettek részt benne.?

küldhetek nektek e-mailon
illetve tudtok nekem még adni ismerősi körból emberkéket? mondjuk egy évig vizsgálom dehát egy kis csusztatás belefér, hogy meglegyen aza papir
köszi

amugy velünk minden rendben.Flora erőteljes dacckorszakában van. nagyon morcin tud nézni ha nem akar vmit. és képzeljétek egy két napja dühből verekszik.kézzel rám csap meg minden.persze ez akkor van ha nem ugy alakulnak a dolgok ahogy ő azt elképzelte(nem lehet belemászni akukába kiszedni a szemetet, a tamponjaimmal rohangészni...stb)
mondjuk azigaz hogy most feszültebb voltam ,meg ő is egy kicsit buggyant vagy két napja.lehet az eső meg a foga mert most rekordot döntünk a nem evésben. szinte semmit nem eszik. Tegnap egész nap egy fél szelet kenyeret evett 3 részletben,egy 150 gr-os joghurtot és fél dl-tejcsi.ebéd uzsi és tizorai egy falat se. ma se sokkal többet evett. ez leht a foga miatt szerintetek? remélem nem betegség bujkál benne

Nadine

megy a Gréta csalogatóKép nagyon tetszik a neve. mi is gondolkodtunk rajta. egy darabig Gréti is volt, de atztán megláttuk Flora és ez volt az igazi a jelenleg kis ördögfiokámraKép
amikor én is azt éreztem,mintha nem is lenne pocakom annyira lent volt, 5 napra rá megszületett FloraKép

Krisz

örülök, hogy jobban van a kis csaj
és it mondott a doki, hogy mitől lehet. mi elhalasztottuk az oltást a barihimlő veszély miatt de ha ez most elmult be kéne adni. csak most egy kicsit megijesztett, hogy az oltástól ez is lehet.

sziasztok
enci
renci

Sziasztok,

Enci, nekem küldhetsz, és tudok is eljuttatni még jópár embernek. Csak kontroll kell, vagy olyan is, aki járt Raffaihoz?

manóka

manóka
manóka

Sziasztok,
látom, nagy itt a forgalomKép

Krisz,
meggyógyultatok már,mi volt a dokinál, Dorka hogy van?

Era,
és a te lábad, dagad még?

Enci,
meglesz az a szakdoga, meg minden, ne aggódj. Láttad ma este a Kepes műsort?

Alszik a fiú, így megyek én is pihenni, jó éjt nektek is,

manóka

manóka
manóka

Sziasztok lányokKép
Már régg irtam de anyi a dolog hogy csak na hétfötöl meg megyek dolgozniKépvégre a göcsbe igaz takaritani de én már nem bánom azt semmKépKépKép
ma van a farsang a csajnak az oviban hercegnö csak az a baj hogy nem engednek be mert reggel voltKép
ja meg 1hétig arcüregel voltunk utána meg náthával volt itthol az ovibolKép
Remélem mindenki jólvan már picik meg a mamik is ja meg a babykKépKépKép
na jó hétvégét nektek lányokKép
SziasztokKépKép
ildikó_4

Szia, Enci, nekem ha akarsz, küldhetsz kérdőívet, 11 hós kislányom van, és nem voltam "kapcsolatanalízisen", ide küldheted: zolnaid@freemail.hu
rebusbaba

Sziasztok!

Krisz!
Örülök, hogy Dorka jobban vanKép
Anna jól viseli az ugráló AnyjátKép(már remekül utánoz is). Eddig mindig valaki más vitte sétálni, így igazából nem szenved semmiben hiányt. Majd hétfőn leszünk ketten.....kíváncsi vagyok.

Manóka!
Lábam dagad. Pihenni kellene, de már unom, így estére azért szorosabb a gipszKép

Enci!
Elküldtem a kérdésekre a választ!

Ildikó!
Örülök, hogy jelentkeztél!
Kérek képet a szép jelmezről!!!Kép

Egy kis programajánló következik:
Február 19-én 13-19 óráig lesz a Malomparkban egy Rendkívüli Gyermeknap nevű
rendezvény és ezen belül 16 órától lesz Halász Judit műsora.

V. Debreceni Maskarádé - február 17-19.
Vojtina bábszínház, Jégcsarnok
Debrecen, több helyszínen
2005. február 17-19. között rendezik meg az V. Debreceni Maskarádét. A három napon keresztül tartó programsorozat a Gyermekmaskarádéval kezdődik a Vojtina Bábszínházban, 18-án 16.00 órától jelmezes felvonulás kezdődik gólyalábasok kíséretével a Petőfi tértől a Kossuth térig, ahol elégetik a telet jelképező bábut. 19-én 15.00–18.00 óra között jelmezverseny, műkorcsolya bemutató, minihoki bemutató, vetélkedők, ügyességi versenyek, 19.00 órától Jégdisco a Debreceni Jégcsarnokban.

Jó hétvégét!

Era

Era
Kép
era75

Manó!

elküdtem Neked levében a dolgokat
Nem láttam sajna aKepst . el felejtettem, meg amugy is fél 2-ig csináltam a kérdőivet ugyhogy el voltam foglalva. De nagyon érdekelt volna.Milyen volt?

Era!
köszi megkaptam a cuccokat.
köszi, hogy szóltál a hibáról kijavitottam

Krisz!

Neked is küldhetenék egy kérdőivet?
Dorka manó hogy van?

Ildiko!

biztos gyönyörü volt Anita. Együtt vartátok a jellmezt?
fénykép!!Kép

Rebusbaba!

köszi,mégeygszer hogy kitöltötted

sziasztok
enci
renci

Sziasztok!

Era
Milyen volt az első nap kettesben Annával? tudtatok ebben a szép időben sétálni?

Én mára voltam kiírva Grétikével... Hát teljesn zárt a méhszájam, szerintem őt is túlhordom pár nappal max 15 Kép De ma rengetegen szültek, valami front volt, ráadásul az ambulancián is rengetegen voltak, elromlott a 3 CTG-ből 1 gép így aztán a hétfői rohammal nagyon jó volt a tömeg. És most hallottam a tv-ben hofí jön az influenza, na az hiányzik nekem hogy azt benyaljuk még....

Na megyek mert a lányom még nem alszik, megpróbálom a lehetetlent és elaltatom.

Nadine 40 hét

Nadine
KépKépKép
nadine

Enci,
persze nekem is jöhetKép

Nadine,
mennek ám a drukkok folyamatosanKépKépKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Hát ez a Babanet.......szörnyű!!
Nincs mostanában türelmem hozzá, olyan lassúKép

Nadine!
Hát a kettesben séta Annával még egy kicsit odébb van. Nem nagyon tudom még terhelni a lábam.
Grétike is nagyon ragaszkodóKép Nem szeretnék ezek a csajok az anyaméh melegét ott hagyniKép

Enci!
Hogy haladsz a szakdogával?

Tegnap délután elmentem én is Annával a játszótérre. Jó volt egy kicsit a friss levegőn. Vittünk párnát, ültem a padon. Meg azért sétálgattam is egy kicsit. Meg is lett az eredménye. Estére alig fértem a gipszben. Na már csak kibírom ezt a két hetet!

Tegnap olyan jót nevettünk Annán. Mondtam neki, hogy van ebédre paradicsomszósz és tört krumpli.
Teljesen elkeseredett, hogy eetőt (eltört) a krumpliKépKépAzóta összenyomott krumplinak hívjukKép
Olyan sokat beszél már, annyit lehet rajta kacagniKép Jó szavakat alkot.
Mojé=Noémi
fofefe=fogkefe

A kedvence a nemba(nem baj), neki semmi nem bajKépKép

Na megyek zuhanyozni. Anna Corázik a hugommalKép

Szép napot!

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Na ki van még mindig egyben??? Én!!! Ma volt flowmetriás UH-n, a kisasszony nagyon jól érzi magát odabent, minden értéke tökéletes, bár referencia tartományt nem írtak, de a doki azt mondta. Holnap megpróbálnak amnioszkópiát csinálni, ha nyílt annyit a méhszáj, hogy ez kivitelezhető legyen, ha nem akkor NST lesz. De szombaton is megnézik, ha holnap nemsikerül, és max még egy NST, de hétfőn már visszaér a saját dokim, és akkor megbeszéljük hogyan tovább.

Era
Okosak a mi lányaink, tudják hogy bennünk van a legjobb dolguk Kép . Lábad hogy van? Dagad még? mikor kell visszamenni? Az autónk egyelőre jövőhét csütörtökre biztos meglesz, az a végső időpont, ha a vámosok lassúak, de ha gyorsak akár már kedden is meg lehet. Ha még időben úgy érkezünk és Grétike is követi nővére példáját tényleg elmegyünk...

Zsani is egyre többet beszél, de csak akkor ha ismerősök veszik körül, idegenek előtt meg se szólal. Most ott tartunk hogy már anyósomék előtt se. Pedig ő aztán nem volt régen szégyenlős...

Enci
Nekem is küld el nyugodtan a kérdőívet. Ha tudom kitöltöm. Ja és melyik terhességre tegyem meg? vagy mindkettőre????

Na megyek megjött a párom és ma vagyunk 2,5 éves házasok... Ez tegnap jutott az eszünkbe.

Nadine 40+3

Nadine
KépKépKép
nadine

Kedves fórumozók!

Nagy segítség lenne számomra, ha kitöltenétek az alábbi oldalon található kérdőívet:
www.sammm.fw.hu
Családon belüli megszólításokról készítek felmérést, magyar-norvég viszonylatban.
Segítségeteket előre is köszönöm!

- Adrien
ui: Remélem, senki nem veszi zokon, hogy beírtam ide, de az aktív témáknál nagyobb eséllyel találok válaszadókat.
sadrien

Sziasztok!

Nadine!
Boldog 2,5 éves házassági fordulótKép!
A lábam már egyre jobb, köszi. Ma is voltunk a játszótéren, már nagyon jól tudok menniKép
Igaz érdekesen, de haladokKépKép
Szerencsére már nem is nagyon szokott dagadni(kopp-kopp).
Még egy hét van hátra, ha minden rendben lesz!

Többiek!
Mi van veletek?

Olyan régen írtatok!
Manóka!
Jól vagytok?

Megyek kivasalom András nadrágját, mert este osztálytalálkozója lesz.

Era

Kép

Era
Kép
era75

Sziasztok,

Én sajnos, már 1 hete nem tudok ide írni, mert soha nem fogadja ez a BabanetKép
Most remélem, hogy fog sikerülni.

Era,
örülök, hogy jobban vagy, és okos gondolat volt a szombati játszi, mert ez a mai időKép Kár, hogy nem találkoztunk, a héten mi is voltunk többször. És, állítólag most újra nagyon hideg lesz, most is nagyon csúnya ez a szélKép

Krisz,
meggyógyultatok teljesen?

Enci,
kitöltöttem, elküldtem a kérdőívet,. majd elmeséled, hogy milyen következtetésekre jutottál?

A fiú is, már múlt hét óta önállóan megy, olyan aranyos, hogy meg kell zabálni. De szerencsére, kifárad lent a járkálásba, így hazafelé már szép nyugodtan ül a kocsibaKépKép

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Nadine,
nektek drukkolok nagyon, még 1 napja van Grétikének hogy februári baba legyen szóval hajráKép

Manóka,
szuperügyi ImikeKép
én is annyira sajnálom, hogy iylen idő vanKép ma lementünk egy kicsit de iszonyú volt a szélKép tavaszt szeretnék már és nagy sétákat, játszizástKép

Era,
klassz hogy ilyen jól javul a lábad, így továbbKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Hát én még mindig egyben, a kisasszony túl jól érzi bent magát, pont ezért hajnali 4 körül ráfeküdt a vesevezetékemre, hogy én is jól érezzem magam. De azóta már elmozdult róla hála az égnek. Egyébként jól vagyok keményedek, a nyákdugóm az távozott, de azon túl semmi. Ugyan olyan makacs mint a nővére. Lehet megvárja a március 7-ét akkor már megindítják még ha minden rendben is van, mert az már a 43. hét. Igaz Zsani még így is ráhúzott egy napot és 42+1-re lett meg. De az is lehet az autónkat várja amit csütörtökön veszünk át? Na mindegy gyerek nem maradt még odabent, egyszer majd csak elindul kifele. Ja annyit már mondtak az orvosok, hogy sűrű sötét haja lesz, de a feje még elég magasan van így tényleg akár 1 hét is lehet, de akár már ma este is. Úgy szeretem ezt a bizonytalanságot. Kép

Na most megyek lefekszem, mert Zsanit anyu elvitte sétálni csend és béke honol így nálunk...

Nadine 41+0

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Nadine!
Nőnapi baba lesz?Kép
Autó megérkezett hamarabb?

Manóka!
Imikének gratula az önálló járáshoz!!
Milyen jókat fognak majd tavasszal ezek a gyerkőcök játszani.

Nekünk tegnap volt a 2. házassági évfordulónkKép
Este elmentünk vacsizni a Calicoba. Olyan jó volt kimozdulni. Ittam fincsi koktélt is. Elbírnám viselni minden nap az ilyen kényeztetéstKép
Ma is voltunk vásárolni, ma már nincs az a nagyon hideg.

Megyek lábat felrakni, mert azért még nem tökéletes.

Szép napot!

Era

Era
Kép
era75

Era
Az autót holnap délután 3-kor vesszük át. Előtte megyek NST-re, pontosabban reggel 8-fél9 között már kint leszek a klinkán, mert az ambulancián a 3 gép közül egy megint elromlott, így tuti megint sokáig kell majd várnom. Grétike még jól érzi magát betn, akárcsak Zsani. 7-én indítják legkésőbb, ha ugyanolyan mint a nővére akkor tényleg csak 8-án lesz meg. Pozitív dolog az egészben hogy a szülinapján nagyobb eséllyel kap majd virágot, mert szülinap is nő nap is, valamelyik majd csak eszébe jut valakinek...

Na ledőlök a lánnyal, mert este nem tudok olyan jól aludni, pontosabban aludnék, csak a megforduláshoz is fel kell kelni, mert már az se egyszerű....

Nadine 41+2 (már csak 4 nap hétfőig)

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine!

Itt is megy a drukkkk!!!!!
Talán már csajszizol is?KépKépKépKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok,

Már fent van Kati a szülőszobán, dére ígérték neki Grétit, úgyhogy szurkolhatunk. ha megtudok valamit, majd írok.

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Nadine!

Szorítok értetek!!!
Könnyű szülést!Kép

Era

Era
Kép
era75

Sztéló Gréta 12 óra 19-kor megszületett, 4010 gramm, és 52 cm. Remélem, minden adatot jól értettemKépKépKépKép

manóka

manóka
manóka

Éljen, éljen!!!!!
Tényleg szép nagy baba lett!

Gratulálunk!!

Kép

Puszi:
EraKép

Era
Kép
era75

Nagy-nagy gratula a szép nagy babához!!!KépKépKép
Sok boldogságot nekik!Kép

Kép

Krisz

Krisz
krisszie

Nadine!

Nagyon jó egészséget és boldogságot kívánok nektek!
Gratulálok ehhez a csodálatos nagy babához!!!

Puszi Mindenkinek!

Krisztaa
krisztaa

Sziasztok,
tegnap megnéztem a nagylányt, gyönyörűKép
Kép
nem valami világos, de nem akartam a szemébe vakuzniKép
Kati is jól van, akkor még a szülőszobán voltak. Olyan kis édes picike újszülöttKépKép Imádtam fogdosniKép

Na, még a fiúról is egy fotó,had dicsekedjekKép
Kép

Láttam Flóráról is fotót, már nagyon nagylány, és milyen segítőkészKép Most nálunk is a székre való felmászás megy, én meg szívbajt kapok, úgy félek, hogy leesik.

Era,
gipsz megvan még? lábacskád? De legalább Anna ki tud menni a kertbe hóembert építeniKépKép

Kriszta, Krisz,
hogy vagytok?

Gréti súlyát elírtm, 4100 gram lett, de az nem olyan nagy különbségKép

manóka

manóka
manóka

Sziasztok!

Nagyon édes GrétiKép
Milyen rég volt Anna ilyen kicsi!!

Manóka!
Nagyon ügyes ImikeKép Látom nem unatkozol.
Még rajtam van a műanyag rögzítés, de már nagyon vígan tudok vele rohangálniKép Hétfőn megyek vissza. Remélem minden OK!

Egy kis segítséget kérnék!
Ilyen játékot szeretnék Annának (vagy valamilyen Megabloks-ot):
Kép

Hol lehet kapni Debrecenben?
A neten nem találom.

Fürdik a csaj, várjuk a pizzát.....éhen halok!!!!
Ja és már uuuuuuuuuuuunom a havat!!!!!!!!

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Annnyira édes a pindur lányKép
jaj én is úgy megölelgetném azt a pöttöm babátKép
énis énis szeretnék!!KépKép

Imike milyen cukorKépKép nagyon vagányan ácsorog ottKép

Megabloksot láttam mostanában valahol talán az Interspárban??? nem bizti hogy ez is volt.

Krisz

Krisz
krisszie

sziasztok!

Nagyon édi Grétike!Nagy nagy gartula Nadinéknak
Ilyen kis pöttömöt látva én is osztom Krisz véleményét :én is énis szeretnék.
ahogy jönnek a kistesok szerintem a még tesot ahlogatok is gondolkodoba essnek.Kép

Era!

kitartást holnapig.
ezt a havazást már nagyon unom Tavaszs szeretnék.
florának vettünk kiságyat ezért mentünk át nyiregyre.már muzsáj volt megvenni egyre nyügösebb volt az alvás és a kiságyba való áttétel.És amit szerettünk volna venni egyrészt most nem lehetett kapni, meg megérte áthozni nyiregyről
Amikor elkezdett esni a ho majdnem szivbajt kaptam .hogy megyünk át. nem szeretek ilyen időben utazni de Zsolti megyugtatott amugy is ő vezetett.de nagyon örültem amikor odaértünk.
Flora nagyon élvezte a macska és kutyakergetést.imád a nagyanyjánál lenni.

holnap gondoljatok ránk megyünk oltásra.már előre sajnálom szegényt.szerintem elég lesz meglátnia a doki nénit és már orditani fog.
pedig mondotgatom neki, de nem lehet még felkésziteni rá.tul kicsi.

sziasztok
Enci
renci

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?