Minden uj babahoz GRATULA, a fotozott gyerkocok mind szuperek, de mintha Istit es Eriket tenyelg kicsereltek volna. Babarozsanak kulon grat.
OLTAS: A 2hos acthib valoban nem veszes, gyerkoc eszres sem vesz, 3, 4 es 5 hosan kap dipertet is, attol lesz lazas, de a ketszer fel kupot es az orankent cserelt hideg borogatas hasznal. A lanykam legalabbis csak a 3hos oltasnal volt lazas, akkor is csak aznap este, a 4 es 5hos oltasnal mar semmi nem volt. Csak ugy nezett a dokira, hogy az surun kerte az elnezest tole
Vollard, szerintem rogton meg kell vigasztalni, nem hiszi, hogy Te bantottad, sot, az enyem rogton abbahagyta a sirast, mikor azonnal felvettem.
BUFI: Zanza, nekunk eleinte sehogy sem ment a bufiztetes, hiaba vettuk fel allandoan, aztan rajottunk, hogy ha haton fekszunk, a kismano meg a mellkasunkon hason, akkor kijon belole. Probald ki. Asszem meg mas poziturak is vannak, de mar nem emlekszem a tobbire.
FURDES: Ildi, nalunk is ez volt, hogy ha felebredt, azonnal ennie kellett, aztan rogton bealudt, igy nehez furdetni, raadasul a parom hasonloan probalt kibujni, mint Votive, mert a gyerkoc eleinte vegig uvoltott, de tenyleg fontos a furdo, plane, ha hasfajos, akkor segit a melegviz, szoval en inkabb eves elott furdettem, kb. 2-5 perc volt az egesz furdes, persze anyosom es a parom szerint valami bunozo voltam, hogy mindig igy megvarattam a gyereket az evessel.
SZOPTATAS: en asszem Milusan teat ittam, egyreszt instant, csak meginni kell, megcsinalni nem, masreszt a Laktoherb nekem annyira rossz izu volt, hogy majdnem kidobtam a taccsot tole, komolyan (Neet, fura izlesed lehet). Ildi, az en manom is allandoan bealudt szopi kozben, mivel kicsit sarga volt, ezert marha aluszekony, ugyhogy allandoan noszogatni kellett (arcat vagy pocakjat kell simogatni, mast nem szabad, pl. talpat sem, meg mashogy birizgalni, pl. csiklandozni, rangatni sem), orakig tartott egy-egy etetes. De egyre ugyesebb lesz, ahogy no, nemsokara mar tiz perc alatt vegez. Vollard, egyel rendesen! Levesek nagyon jok, en sok levest ettem akkor. (Korhazban meg is kerdeztek minden nap a vizitnel, hogy mennyi folyadekot ittunk.)
CSECSEMOSOKrol inkabb mar nem is irok. Altalaban nekem sem jok a tapasztalataim
SZEMPROBLEMAK: En szemuvegben szultem, engem nem zavart, mast sem. Viszont mikor szules elott voltam a Bartfaiban a szemesz foorvosnonel azt mondta, hogy kb. negy honap mulva menjek vissza kontrollra, merthogy a szoptatas alatt romlik am a szem
Hat meg nem voltam, de majd tudositok. Ja, es azt is mondta, hogy bizonyos dioptriaszam felett sajnos csak egyre tovabb romlik a szem. Nem hasznalnak az apro lyukas szemuvegizek meg egyeb modszerek
Pocaklako ATFORDITAS: Oxi, A baba valaszol konyvben van nehany modszer az atforditashoz, nezd meg. (Nem tudom most pontosan melyik oldal, mert epp kolcsonadtam.) Egyebkent a csaladnak mi koze ahhoz, hogy milyen nevet valasztotok? Miert nem csak Te meg apa dontitek el?