Új privát üzeneted érkezett!

Kontaktlencsében szült már vki ?
Ollyan vaksi vagyok nélküle , a szemüveget meg utálom . Nálam semmi panaszt nem okoz egyébként , akkor sem ha sokat van bent .
Index-es orvos szerint bent lehet , szemész szerint jobb ha nem .

Kép
Kép
greenolive

Szorítok én is nagyon Lindinek!!!

Lányok, szerintetek lehet kontaklencsében szülni? Persze ha nincs semmi komplikáció...

Kép
Kép
manoka11

Sziasztok!

Olvastátok az ehavi Kismamamagazin végén a két Szent Imrés beszámolót? Érdekes...

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Oxi !
Mit irnak ?

Kép
Kép
greenolive

A Szent Imre Kórházról röviden

- A születésszám 2001-ben 1281 volt
- Kilenc témát felölelő szülésre felkészítő tanfolyamot tartanak, heti egy találkozással
- Terhestorna, baba-mama klub, baba-mama torna, relaxációs technikát gyakorló csoport
- Öt egyágyas szülőszoba, ebből egy alternatív szoba, medencével.
- Császármetszések aránya 16,3 százalék. Ha nem sürgős műtétről van szó, az apa is bent lehet
- Az anya igénye esetén lehetőség van epidurális illetve más gyógyszeres fájdalomcsillapításra is
- Szülés után azonnal lehet szoptatni
- A szobák egy és kétágyasak, saját fürdőszobával, mindenütt éjjel-nappali rooming-in működik igény szerint

ezt most találtam. Jucus a császáros téma ami érdekes, neked mit mondott a dokid ha a párod bent lehet? Nekem azt mondta h nem,de ide az van írva ha nem sürgősségi akkor bent lehet. Na akkor most mi van?

juji
juji

Vera!!! alig várom, hogy én is mehessek Leventével ( :DDDDDDDD ) hason hordozóban sétálni, csak hogy mindenki jól megnézze!! Kép

ancsipancsi

Greenolive, Manóka!

Én is filóztam, hogy szüljek-e kontaklencsében, aztán arra gondoltam, ha valami komplikáció van, császár kell, akkor nem fog eszembe jutni, hogy kivegyem, tuti elfelejtem és akkor gáz, ha bent marad! Meg, ha sokáig tart a szülés, mondjuk 24 óra, akkor a vége felé rossz, ha még az is zavarja az embert, hogy szúr a szeme stb.
ildi76

GreenOlive: A Bálint Balázsról tiszta dícséret, egy meg nem nevezett dokiról csupa rossz (a prof helyettese). A két szülésznőről (Vera, Jolán) mindkettő csupa jót írt. Este, ha lesz időm, kedvem begépelem, ha érdekel valakit, a neten nem találtam meg Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Köszi , megveszem . Ez a legutlosó Kismama , ugye ?

Kép
Kép
greenolive

Ildi ! Ezek szerint anélkül szültél ? Kivenni nekem akármikor megy tükör nélkül is kb. 2 mp .

Kép
Kép
greenolive

Ancsi,
és mi lesz, ha lány lesz Kép tényleg, szabad kérdezni, hogy miért szeretnél ennyire fiút?

vera
kisün

Szemüveges vagyok, szüléshez levettem, nem esett jól, látni nem kell Kép

vera
kisün

GreenOlive: Igen, a februári. Megvettem, a terheléses cukros üldögéésnél jó volt olvasgatni Kép

Én is kontaktlencsés vagyok (voltam), de mióta állapotos vagyok, nem bírom hordani, megfájdul a fejem tőle Kép Viszont így nem kellett gondolkoznom ezen a témán Kép
Nektek nem romlott a szemetek? Nekem igen, de állítólag vissza fog állni.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Greenolive!
Ha valami gond van vagy komplikáció, szerintem a legutolsó, ami eszébe jut az embernek, hogy kivegye és altatásnál szerintem veszélyes, ha bent marad! Nekem egyébként 8 óra bentlét után már szúrja a szemem, ezért sem akartam abban szülni! De a szülőszobán nem is nagyon kell semmi, úgyis csukott szemmel kell nyomni!Kép
Egyébként épp most vettem észre, hogy a bal szemem hirtelen romolhatott! Tök homályosan látok vele szemüvegben! Azthiszem, most még pár hétig nem lesz időm optikushoz menni!Kép
ildi76

Nem egyáltalán nem, szerencsére , de már egy ideje nem is romlik , pár éve .De így is -3,25-ös. Kép
Nélküle olyan elesettnek érzem magam ...úgy megszoktam már az évek alatt .

Kép
Kép
greenolive

Juji!

Nekem nem kell előző nap befeküdnöm.

Hát amit az érzéstelenítésről írnak azért nem egészen igaz:nincs anesztes aki állandóan ott van,vagy a dokid tud szúrni gerincbe vagy előre felfogadsz még egy anesztest is vagy nem kapsz gerincérzéstelenítéstKépAz én dokim nem szúr (nincs képesítése vagy mi)tehát én nem kapnék.De az újságban azért jól mutat leírva.

Jucus
20170114224602

Ildi !
Igazad van komplikációnál biztosan nem ez lenne az első ami eszembe jutna . Még alszom rá párat .

Kép
Kép
greenolive

Juji!

Ja és én nem is kérdeztem,hogy apa bent lehet-e mert nálunk ez nem kérdés!Nem akar és én sem!Kép

Jucus
20170114224602

Lindicitának nagy Drukk!!!

Pesztus: Még bele sem mertem gondolni, hogy közlekedni is kell majd velük, sajnos nem igazán tudunk testvérkocsit venni, a környezetben meg nem volt senkinek hasonló "gondja", így onnan sem tudok szerezniKép Én tulajdonképpen még semmibe nem gondoltam bele eléggé, de majd hozza az idő. Nem mostanra terveztük, szerettem volna még várni, de a baba nem akartKép A másik kérdésedre válaszolva: igen, még mindig szopik, és nem is akar leszokni róla. Egy nap átlag 4-5x kér cicit. Éjszakára most szoktattam le, mert sokszor keltKép Soha nem gondoltam volna, hogy szoptatni fogok a következő babánálKép

Ancsi: én szept. 21 körül fogok szülni, alig több mint egy hónappal utánad, talán nyáron mehetünk együtt tornázni, bár én tuti, hogy délelőtt fogok járni. Ill. nem is tudom, akkor meg meleg lesz. Attól függ, hogy hol fogunk lakni és mennyit kell utazni. Innen csak a délelőttire tudnék elmenniKép

Pussz: Pocak
pocakpacni

Pocak!
Lehet, h nagyon naív vagyok, de hogy lehet terhesen szoptatni???????? Nem okoz gondot? Nem gyengít le? Pocaklakónak is jó így? Mert akkor már nem is aggódom egy percig se. Mert hátha úgy alakul az életünk, h itt is jönne tesó valamikor, de csak amiatt nem akarnám a picilányt elválasztani. Na persze ez még odébb van, de azért gondolok rá. Kép
neet
neet

Pocak!
De a Hba hogy mész be 4 napra, ha ő még akár 1x is szopik egy nap???????????????
neet
neet

Neet!
Ezek jó kérdésekKép Elvileg a legújabb "kutatások" szerint nem okoz problémát a végén sem. Eddig én is csak olvastam ilyeneket! Tápanyagot már nem nagyon kap belőle, inkább csak immunanyagokat, tehát nem vesz el tőlem semmit, nem gyengít le (mondjuk még azt is lenne mibőlKép) Azután, hogy lányom össz-vissz 6 hétig szopott, nem is gondoltam ilyenre, hogy terhesség alatti szoptatás.
Van olyan gyerkőc aki elválasztja magát, mert ilyenkor is változhat az íze, de Marci nem ilyenKép Még a menses sem zavarta meg a szopibanKép
Azt, hogy a kórházban mi lesz még én sem tudom, állítólag rosszabb ha bejön ő is látogatni, pedig akkor kaphatna cicit, csak nem akarnak hazamenni a kicsik anyátólKép Nagyon szoktak sírni, mert nem értik anya miért nem megy velük. Azt mondják inkább ne is vigyék be az ilyen korú gyerkőket!
Majd meglátjuk, vagy végleg el fog választódni, vagy visszaszokik otthon! Bár ilyenkor aztán tényleg nagyot változik a tej, lehet hogy utálni fogjaKép Vagy elkezd ő is hízni megintKép
Dia

pocakpacni

Neet,

sajna én még nem szülök, csak április elején, Greenolive-val.
Én is olvastam a szt. Imrés írásokat, elég érdekesek.
Amúgy szerintem is írnunk kéne a hetek számát.
Bori, 31
lakibori

Sziasztok Lányok!

Végre erőt merítettem és a hetek óta tartó olvasgatás után én is írok, igaz még (sajnos) nem tartozom teljesen közétek-ami a pocakosságot illeti-de lélekben már nagyon ide tartoznék, úgyhogy ha megengeditek csatlakozom a társasághoz :-)
Ja és persze Mindannyiotoknak szívből drukkolok!
zozi
zozi

Sziasztok!

Szerintetek amúgy, hogy alakulnak ki ezek az úgymond tarifák? Mondjuk engem a hideg kiráz az egésztől, hogy majd hogy fogom odaadni és egyáltalán elégedett lesz-e vele... mindenesetre érdekesek ezek a váltószámok, hogy akkor a szülésznőnek a fele vagy a harmada annak amit az orvosnak adsz, szerintetek összehasonlítják??

r
35
ruzicsky

Hát...engem eléggé megleptek ezek a bizonyos "tarifák" amikor pár hónappal ezelőtt olvastam hogy mennyi is az az annyi mostanában.
Évekkel ezelőtt a 30-40 ezer is nagy összegnek számított és a kórházban legendák keringtek hogy XY 50ezer forintot adott az orvosának... hol van ez már?!
zozi

Látom már mindenki a tollasbálban... :-)
Jóéjt, zozi
zozi

Kisun, Votiv, itt vagyok mar, itt vagyok! Koszonom hogy gondoltatok ram Kép Nincs semmi gond, csak azert hianyoztam, mert:

a, sieltem az Alpokban
b, szultem
c, elfogtak a Pampers ugynokok a multkoriert
d, a macska szetragta a billentyuzetem
e, a gyerek szetragta a billentyuzetem
f, a lanyka egyre tobbet van fenn napkozben es egyfolytaban foglalkozni kell vele, nem hagy babanetezni, estere kidoglok es alszom, de sokszor azt se hagy
g, szogre akasztottam a billentyuzetem, mert Neet engem ugysem olvasott

(A helyes megfejtes az f.) - ezt fejjel lefele akartam irni, de nem ment.

Megigerem, hogy legkozelebb nem logok ket hetet. Hu, hat visszaolvasni is ket nap volt, nem semmi, vagy husz archiv. Persze most rengeteg hozzaszolnivalom van, ugyhogy megprobalok irtora roviditeni.
moosejaw

Minden uj babahoz GRATULA, a fotozott gyerkocok mind szuperek, de mintha Istit es Eriket tenyelg kicsereltek volna. Babarozsanak kulon grat.

OLTAS: A 2hos acthib valoban nem veszes, gyerkoc eszres sem vesz, 3, 4 es 5 hosan kap dipertet is, attol lesz lazas, de a ketszer fel kupot es az orankent cserelt hideg borogatas hasznal. A lanykam legalabbis csak a 3hos oltasnal volt lazas, akkor is csak aznap este, a 4 es 5hos oltasnal mar semmi nem volt. Csak ugy nezett a dokira, hogy az surun kerte az elnezest tole Kép Vollard, szerintem rogton meg kell vigasztalni, nem hiszi, hogy Te bantottad, sot, az enyem rogton abbahagyta a sirast, mikor azonnal felvettem.

BUFI: Zanza, nekunk eleinte sehogy sem ment a bufiztetes, hiaba vettuk fel allandoan, aztan rajottunk, hogy ha haton fekszunk, a kismano meg a mellkasunkon hason, akkor kijon belole. Probald ki. Asszem meg mas poziturak is vannak, de mar nem emlekszem a tobbire.

FURDES: Ildi, nalunk is ez volt, hogy ha felebredt, azonnal ennie kellett, aztan rogton bealudt, igy nehez furdetni, raadasul a parom hasonloan probalt kibujni, mint Votive, mert a gyerkoc eleinte vegig uvoltott, de tenyleg fontos a furdo, plane, ha hasfajos, akkor segit a melegviz, szoval en inkabb eves elott furdettem, kb. 2-5 perc volt az egesz furdes, persze anyosom es a parom szerint valami bunozo voltam, hogy mindig igy megvarattam a gyereket az evessel.

SZOPTATAS: en asszem Milusan teat ittam, egyreszt instant, csak meginni kell, megcsinalni nem, masreszt a Laktoherb nekem annyira rossz izu volt, hogy majdnem kidobtam a taccsot tole, komolyan (Neet, fura izlesed lehet). Ildi, az en manom is allandoan bealudt szopi kozben, mivel kicsit sarga volt, ezert marha aluszekony, ugyhogy allandoan noszogatni kellett (arcat vagy pocakjat kell simogatni, mast nem szabad, pl. talpat sem, meg mashogy birizgalni, pl. csiklandozni, rangatni sem), orakig tartott egy-egy etetes. De egyre ugyesebb lesz, ahogy no, nemsokara mar tiz perc alatt vegez. Vollard, egyel rendesen! Levesek nagyon jok, en sok levest ettem akkor. (Korhazban meg is kerdeztek minden nap a vizitnel, hogy mennyi folyadekot ittunk.)

CSECSEMOSOKrol inkabb mar nem is irok. Altalaban nekem sem jok a tapasztalataim Kép

SZEMPROBLEMAK: En szemuvegben szultem, engem nem zavart, mast sem. Viszont mikor szules elott voltam a Bartfaiban a szemesz foorvosnonel azt mondta, hogy kb. negy honap mulva menjek vissza kontrollra, merthogy a szoptatas alatt romlik am a szem Kép Hat meg nem voltam, de majd tudositok. Ja, es azt is mondta, hogy bizonyos dioptriaszam felett sajnos csak egyre tovabb romlik a szem. Nem hasznalnak az apro lyukas szemuvegizek meg egyeb modszerek Kép

Pocaklako ATFORDITAS: Oxi, A baba valaszol konyvben van nehany modszer az atforditashoz, nezd meg. (Nem tudom most pontosan melyik oldal, mert epp kolcsonadtam.) Egyebkent a csaladnak mi koze ahhoz, hogy milyen nevet valasztotok? Miert nem csak Te meg apa dontitek el?
moosejaw

Moosejaw, tetszik a képetek, édes a babád no de a macs sem utolsó... hú hogy tud nézni Kép
Nekünk is volt egy de sajnos már nincs velünk Kép
zozi

...mármint macsek.
Affene, nem tudok aludni.
zozi

Moosejaw!
Igenis olvaslak, pláne, ha írsz... Kép
Amikor ott tartottam, h szülsz, elcsodálkoztam, h talán téynleg szelekíven olvasok, de aztán rájöttem a turpissságra. Kép
A Laktoherb szerintem jó, de csak hidegen. Melegen tényleg rosszabb. Ja, és a fura ízlésről annyit, h imádom a spenótos palacsintát, a héten tán még csinálok is. Kép

Szopi: Eszti kb 15 perces meneteknél tart, ami nem rossz, eleinte volt 50perc is, mint Istinél. Oltást jól bírta, kapott egy fél kúpot, de estére 37.1 lett a hője, még tanakszom, h adjak-e neki mégegy felet.Viszont nem nyűgös és mosolyog ha fent van. De alszik.
Viszont: gondoltam, fejek egyet, már rég csináltam, és a hétvégére esetleg kellene. Na, egy csepp se jött... szopi után voltunk, mindkét cicből kiszívta a magáét, ezek szerint annyira kialakult a kereslet-kínálat, h egy cseppel sem több sem kevesebb. Most akkor ráállok a fejésre, mert azt mondják, a későbbi főzelékekhez is jó ezt tenni. Igaz? És ki tudja, mikor adom lelencbe, vagyis felvigyázatra, ha dolgom van, akkor nem ártana mellékelni egy adag tejcit is. Most viszont nincs extra adag. Kép

Zozi!
Elválasztás? Mármint pénzügyben? Egyre kevesebbet adni, majd végül... vagy ezt felejtsem el? Kép
neet
neet

Moosejaw,
de jó olvasni téged!!!

Neet,
várj esti szopi után fél-egy órát, aztán fejj (ez így jó???), meglátod, dől a lé.

én is megyek most fejni. tejtermelésemet tekintve ha tehén lennék, már hamburgert csináltak volna belőlem Kép

jó éjt, szép álmokat. Zozi, üdv a klubban.

vera
kisün

szia Neet!
Nem igazán értem mire gondolsz, vagy csak nagyon le vagyok lassulva? Milyen elválasztás, meg pénzügy?Kép
zozi
zozi

Szia Kisün! Hát, remélem már nem kell sokat várnom hogy tényleg klubtag legyek Kép
zozi

LEGZESFIGYELO: Ruz, nekunk is AngelCare van, a bebiorzos. Valoszinuleg tokjo, egyszer ugyan felszereltuk, de meg egyaltalan nem hasznaltuk. Most a dobozaban figyel.

VASARLAS: Votiv, te kepes vagy elvinni egy ilyen csoppseget abba a ferto westendbe? Gondolom nem az aluljaron at kozelitetted meg, de akkor is. Szerintem az az aruhaz meg ovodasoknak sem egeszseges. IKEAhoz kepest tiszta balkan. Mondjuk a parom egyelore sehova nem akarja vinni a gyereket, de mikor gyalog babakocsival zuzok, akkor en bemaszkalok vele egy csomo helyre (pl. C&A, DM, Kenguru). Tomegkozlekedesre nem akarok vele felszallni, ugyhogy kepes vagyok ket orat is setalni (tobbek szerint vagtazni), de meg sosem kellett ilyenkor pelekaznom, mert altalaban vegig alszik.

Ja, elmentem mult heten a Csalogany utcai zugdiszkontba, amirol annyit irtatok. Azt hittem, azert hivjatok igy, mert valami belso udvarrol nyilik, nem az utcarol, vagy mert nem olyan agyonreklamozott. Hat, tenyleg egy zug. Remiszto. Mar attol fraszt kaptam, mikor joval a csengetes utan az ajton levo kisablak hirtelen kivagodott es gyanakvoan vegigmert egy fazon, mint a filmekben, csak jelszot nem kert... aztan kijott egy masik ajton es kinyitott egy harmadikat valami kerek kormanyszeru izevel, ami kicsi de vastag femajto volt, es egy zudba vezetett, ahova eppen csak be lehetett allni (es ott magyarazott vagy felorat) tisztara mint egy tengeralattjaron. Ha pocival vagyok, es egyedul, valoszinuleg be sem csengetek. Ja, en etetoszeket akartam venni, ami persze nem volt, de barmilyet tud szerezni, meg tokocson meg tokgyorsan stb.

Vigyazzatok, miket vesztek, most epp etetoszeket hajtok es ezt talaltam: http://www.mkik.hu/index.php?id=360&print=1 Tehat a brevi pony-t mar betiltottak. Mellesleg a brevi star tokugyanolyan es epp most nyomjak minden aruhazban. Meg egy rakat hasonlo van a piacon.

TESTVERBABAKOCSI: Pocak, ismerosoknel kb. masfel ev lehet a kulonbseg es ok egy felnottbringara gyartott gyerekulest szereltek fel a babakocsijukra, abba ult be a nagyobb, ha elfaradt. Nem tudom, mennyire biztonsagos megoldas (ok mondjuk nem szamoltak be balesetrol), de olcso. van meg a kiddy board 2000 es buggy board 2000 nevu gordeszkaszeru termek, amit a babakocsi tengelyere kapcsolhatsz es akkor a nagyobb fel tud lepni ra, ha mar nem akar gyalogolni. Mondjuk ezen meg allnia kell es ez a deszka nem is olyan olcso.

MEDDOSEG?: Brekus, nekunk 8 honap "gyakorlas" kellett, a baratnemnak csak 6, de o mar hamar elment mindenfele kivizsgalasra az Optimalis Csaladtervezesi kozpontba (http://csaladtervezes.uw.hu/). Allitolag nagyon rendesek es a TB tamogatja, szoval nem kerul semmibe. De tobb mas hely is van (http://www.devai-klinika.hu, http://dp.infertility.hu, http://www.kaali.hu, http://www.aro.sote.hu, http://www.infertility.hu/szjk.htm, meg a nyiro de annak nem tudom a webcimet), itt a babanetes forumon is latsz a szuleszetek, korhazak menupont alatt ilyen topicokat: "Budai Meddosegi Centrumba jarunk", "DEVAI INTEZET, DEVAI DOKI", Kaalis parok foruma. Sok sikert.
moosejaw

NEET Kép Kép Bajdovej, a szimat meg a puszi minden mennyisegben, de a nyalogatas szerintem mar nem egeszseges. Persze az immunizeid a szopibol talan megvedik a BACIjaidtol. Arra figyelj majd, hogyha mar lesz foga, akkor plane ne vedd a szadba a kezet, vagy a kanalat, amit aztan o is a szajaba vesz, mert a igy a fognyuvo mano bacik atkerulnek hozza. Ez a fogdokim mondta a multkor. Kép Egyebkent hogyhogy a parod pelenkazik? Mit fizetsz neki? Kép Az enyem soha.

Oxi, irto edes a parod, hogy igy ORUL egy lanykanak. Es hogy meg vasarol is, hat lehidalok.

Zozi, miert, mi lett az emlossel?

ANCSInak roviden:
1, Nyari babat kethetesen mar lehet SETAltatni. Hatso kert franko, akkor akar rogton kiulhettek.
2, Nagyikra NE HAGYJjal RA semmi hulyeseget, mert aztan majd nem tudod kesobb rajukbizni a kocod, ha pedig jo lenne. Azert, mert ok mar felneveltek egy-ket gyereket, nem biztos, hogy tudjak a tutit. Sot! Az mar harminc eve volt, iszonyu elavultak az ismereteik. Ok alkalmazkodjanak hozzad, szoval ne csak bologass meg helyeselj, mert meg a vegen a koc szivja meg. Bocs ha kicsit nyerc voltam, en mar annyiszor kiakadtam az anyosomon, hogy mar nem is szamolom, pedig meg csak hathos a kisholgyem.
3, ALTATAS azert is nem olyan nyero, minta spinal, mert elobbibol a baba szervezete is kap a koldokzsinoron keresztul, utobbibol meg nem, mert az a gerincvelobe megy. Osregen meg mindenkit altattak a gatseb ellatasahoz is, de sajnos sokszor tul is altattak mamakat, ugyhogy aztan szerencsere abbahagytak. Kép
4, Juniusban szerintem mar az elso ket ELOADASra nem erdemes elmenned, nem aktualis (eletmodreget meg vizsgaloeljarasokat kivulrol fujod majd). Tkp. eleg, ha a kismamaklubra mesz (ugyanaz, mint a szulesznos eloadas, de kicsit jobb) meg mondjuk a fajdalomcsillapitasra ha erdekel, meg az egyuttszulesre esetleg. En mindet vegigultem tavaly. A TORNA nagyon jo dolog, de delutan mindig tomegnyomor, volt hogy elmentem de nem volt mar semmi hely, at se oltoztem, ugyhogy aztan leirtam az osszes gyakorlatot, hogy majd itthon csinalom (persze nem csinaltam), de ha megtalalom a jegyzetem, akkor bepotyogom es atkuldom neked, jo? A LEGZES tenyleg fontos, azt minden tornan gyakoroljak, nekem sokat segitett. Es szerintem nem felejti el az ember.

Reka, en mar nem mertem MOZIba menni a vegen, nehogy baba ketsegbe essen a szornyu eros hangoktol. A tied hogy viselte? Egyebkent ha ot percre laksz a Htol, akkor nem kell elkapkodnod az INDULASt, nyugodtan zuhanyozz meg ilyesmi.

Ada, UJVARI BORI csucsszuper. Ez itt egy jo nagy szavazat.

Babarozsanak akartam meg irni, hogy pocival meg en is szornyu dolognak gondoltam a HASBAKONYOKLESt, de aztan a szulesnel meg ugy ereztem, hogy segitseg volt. Valoszinuleg mostmar o is maskent latja a dolgokat, plane ilyen komoly gubanc utan.

Zanza, Ildi, az OTOS SZOBAban az tenyleg jo, hogy csak ove az a furdo, meg hogy pont a gyerkocmegorzo mellett van es nem kell sokat gyalogolni, viszont keves a termeszetes feny, nappal sem tudtam lampa nelkul olvasni az agyon. Ami nem olyan nagy baj, csak marha nyomaszto egy sotet korhazi szobaban apa nelkul napokig...
moosejaw

Csá csajok!
már megint csak éjjel jutok a géphez az egésznapos lóti-futi után.

Zanza!
Édes ez a popsi meresztgetős kép. "
Kire ütött ez a gyerek????" Kép

Lindi!
Nagyon szurkolunk !!!

Neet!
Miiiicsoda Kamilla and Károly???? mit képzelnek ezek hogy csak úgy.... izé.... ukk mu fukk ásó kapa nagy harang????? egyébként+Áldásom rájuk.
A lényeg: Remélem a meghallgatás jól sikerült az apának!!

Orsolka!
Mi az hogy két napig nincs kaja szuri utánKép
Sajnos én már most sem tudok sokat enni mert az egyik gyerkőc a gyomromat használja box-zsáknak a másik a holyagomon csücsül és néha alig érek ki a slózira. Kép

Pesztus!
A tesókocsik biztonságosak, csak bírd fölemelni ha mondjuk lépcsőt kell mászni.
Én most láttam egy tök ocsó megoldást :
Az egyes kocsi után szereltek egy gördeszkát és arra fel tudott állni a nagytesó ha elfáradt.

Jucus!
A számodat evidenc-be tartom.
A holnapi lelettől függ minden.
Bár azt még nem tudom, hogy az előre befektetett mamákat hol tárolják.Kép
Fojt köv
Kókuszdió
kókuszdió

Jéé már mindenki alszik én meg ítt írom a litániát????

Zozi!
Üdvözlet a mi világunkban.Kép
ÚRISTEN!!
Ez tényleg kezd nagyon vallás-fan lenni Kép

Pocak!
Mi későbbre terveztük a kistesót 1 hóval, és azt hallottam, hogy szoptatás mellett nehezebben lehet teherbe esni.
Na jóóóó kis tanács.
Ahogy rápattantunk a "kistesó projektre" egyből kettő lett. Kép Kép
Alkattól is függ, hogy mennyire fogja, vagy nem fogja vissza a növekvő babát, hogy mellette még a másikat is táplálod.
Hallottam olyanról, aki a 3. babáját várta és az első még minden este cicizett. Ugyhogy hajrá.

Ancsi
Manóka
Ruzicsky

Gázsiról csak annyit visszacsatolásként, hogy az átlag orvosi díj az általatok írt összeg kétszerese. De lehet hogy őslelet-kori infóim vannak? Én csak óvatosságból nem írtam számokat.
Bár én már hallottam jóval magasabb szülésznői honoráriumról is itt a Tétényiben Tegnap.
Azért ne kövezzetek meg LÉGYSZI Kép

Csaó
Kókuszdió
kókuszdió

Lakibori, Pocakpacni, Moosejaw, Kókuszdió!
Köszi a válaszokat! Úgy tűnik tényleg a testvérkocsi lehet a megoldás, vagy a felálló?
Kókuszdió!
Szerinted egy 1,5 éves már megáll hosszasabban egy ilyenen? Neked se lesz semmi egy nagyobbal és az ikrekkel! A nagyobbik mennyi idős is?

A szoptatással kapcsolatban megnyugtattatok, én úgy szeretném ha Zsolti még szopna, hátha nálunk sem fogja őt zavarni a másik baba.

Zozi!
Üdv köztünk!
pesztus

Sziasztok!

Mindenkinek akit érint. Egy kicsit OFF téma.
Valamikor olvastam itt, hogy néhány embert idegesítenek a felugró reklámok. Hát a páromat és engem is az őrületbe kergettek úgyhogy, a párom egy nagyon jó módszert talált a kiírtásukra.
A NETSCAPE böngészö van fent nekünk a gépen az EXPLORER helyett, illetve mellett, de csak a netscapet használjuk. Ezt a progit az ORIGO webside oldalról a techbázisból lehet letölteni INGYEN. Nagyon jó, mert nem engedi felugrani a reklámokat.kb. 99,99%-os a hatékonysága, a többi meg már kibírható.
Bocsi kicsit hosszúra sikerült. És bocsi a zavarásért is. Rendszeresen olvaslak benneteket és gondoltam segitek, ha tudok.

Mindenkinek üdvözlet Bea

Ja és ha valaki nem ért valamit csak szóljon ide vagy privibe : lepton@freemail.hu
becccus

P o c a k p a c n i! Nyáron már elméletileg én is ráérek délelőtt, és rám is fér a torna!

Z o z i, Isten hozott!

R u z y! Szerintem nem hasonlítják össze Kép, én perpillanat úgy vagyok vele, hogy az ügyeletes orvosnak, szülésznőnek nem hiszem, hogy adnék, hacsak nem nagyon de nagyon meg vagyok vele elégedve. Én is kicsit cikinek érzem az egészet, igazából utálatos dolog a boríték tologatás. (mondjuk nekik nem biztos Kép)

K ó k u s z, Z o z i, R u z y! Több csajt megkérdezve, összesítettem, átlagoltam, és az átlag még mindig bizony az 40-50eFt, nem beszélve róla, hogy több doki konkrétan ezt az összeget kéri. Persze van aki tripláját adja ennek, de van aki kevesebbet. Kókusz, ha a 20e kétszeresére gondoltál, akkor teljesen jól számolsz. Azért ne adjunk már százezreket a dokiknak, hiszen akkor az ember befexik egy magánklinikára, ahol X összegért elég szép ellátásban részesül és még jattot se kell adnia!

M o o s, csak hogy végre előkerültél!

A
13+1

ancsipancsi

V e r a! Én egy kislánynak úgy fogok örülni, mint egy fiúnak. Ha lány lesz, akkor majd Adrika vagy Henike lesz Kép , és vele sétálok egy hevederben az utcán! Ki tudja, hátha összeakadunk, és jót játszanak majd a babáink!!! Kép
Inkább azt mondanám, hogy két különböző nemű gyermeket szeretnék, de totálisan mindegy, hogy milyen sorrendben jönnek.
(Egyébként a gyerekdokira visszatérve. Sok ismerősömhöz házhoz megy ám a doki! Inkább ledumálják, csak ne kelljen esetlegesen beteg kiskőcök közé vinni, meg pár hónaposan oltásra hurcolni, meg szerintem lehet ám, hogy a gyerek nagyobb bizalommal van egy idegen iránt, aki szurkálja, ha a saját otthonában történik mindez.)

ancsipancsi

Sziasztok!

Oxigen, ha van egy kis (sok) idod, akkor leirnad nagyjabol, hogy mi van a Kismama ujsagban? A neten sajnos en sem talaltam meg, es ezert megvenni sem akarom.

Koszi,
Dorka

Kép
szdorka

igen, ez engem is érdekelne nagyon!!!! pontosan mit is írnak? Kép)

ancsipancsi

Sziasztok!

Moosejaw!
Ilyen felállóra én is gondoltam, majd kiderül, hogy milyen lesz Marci "állóképessége". Egyenlőre fáradhatatlanKép

Kókuszdió!
Engem is rémisztgetett az öcsém, hogy van már fiú is, lány is így most csak ikrek jöhetnekKép Szerencsére "megúsztam", akkor tuti, hogy bepánikolokKép

Bébi átfordításhoz tenném hozzá: lehet, hogy már volt erről is szó, teljesen sötét szobában hanyattfeküdni az ágyon, majd a has alját közelről megvilágítani egy elemlámpávalKép Nem tudom beválik-e, de kíméletesebbnek tűnik, mint a hídKép

Gázsi: mi igazság szerint a felét adtuk a szülésznőnek, de azért, mert a doki sem kapott túl sokat. A havi vizitdíját szoroztuk 10-el. Hálistennek nem drága dokiKép

Ancsi!
Alig várom a nyaratKép Igaz, hogy akkor meg a déli hőségben tornáznánk, majd meglátjuk.

Dia
8+1 (naptár szerint, de majd a doki is nyilatkozik)

pocakpacni

Kisün!
Az esti szopi után már vonz az ágy... de azért kipróbálom, ha bírom. Nehogy én is hamburger legyek. Kép

Zozi!
Hát hogy nem egyre többet, hanem egyre kevesebbet adni, és a végén már semmit. De persze ez úgyse valósítható meg. Mint amikor a tejről leszokik a pici. Hasonlat.

Moose!
CSak aozn részeit érintjük szájjal, amiket ő nem éri el. Tehát a kéz eleve kizárva, főleg, mert már be-bekapdossa az öklét.

Votiv!
MERRE VAGY??? Síelsz mint Moose? Vagy szülsz??Kép

Feluró reklámok ellen:
Ha XP-tek van: rá kell keresni valami www.Windows.Update.hu-ra, és ott van egy Service pack2 nevű kiegészítés, ebben található valami pop-up visszafogó,(tűzfal is egyben) de valszín kell hozzá némi szaksegítség. Vírust is fog. Legalábbis nem engengedi be. Mivel tűzfal. Fire wall. NA. (Férjem diktálta) Kép
Hajrá.

neet
neet

Ja, egy poén, ha már van 4-5év körüli lányotok:
szomszéd kislány ennyi, és marhára nem bírja, ha szülei csókolóznak. a legújabb gyerekszája: "Apu, nem szeretem, amikor a takaró alatt masszírozod anyát!!!"
jaj, de édes, és de ciki. Kép Kép Kép
neet
neet

Sziasztok!

Tegnap voltam kismamaklubon, többek között abban a reményben, hogy látok végre más szülésznőket is, de mindig ugyanaz a három bába van ott. Azért hasznos volt, csomó mindent elmondtak arról, mit kell a kórházba vinni.

Ancsi,
akkor ha kislányod lesz, Adrienn az egyik név? Csak hogy megnyugtassam a nagyimat, mert őt is így hívják, és kitalálta, hogy ki fog halni ez a név, és kitalálta, hogy mi is adjuk a kislányunknak második névként. Csakhogy mi nem akarajuk...

Van itt valaki, aki május közepén fog szülni? Én pont mához 3 hónapra vagyok kiírva!!

Ági
27+2

Kép
Kép
manoka11

Nekem egyedül az a fura, hogy van aki azt mondja, hogy csak akkor lehet jó ellátásra számítani, ha az ember megfizeti.
Akkor most nem utólag adjuk a borítékot?
És az-az utólag is mikor?
Közvetlen szülés után, vagy hazajövetelkor?
Vagy varratszedéskor?
Vagy a hathetes kontrollnál?/Ilyet is hallottam valahol/
HA pedig utólag adjuk, akkor a doki honnan tudja, hogy annyit kap-e mint amennyire "számít"?
Ha pedig nem tudja, akkor miért bunkózik már előre a kismamával?
Célzok itt a Kismama-beli "kedves" doktorra.

Kép
Kép
pipocska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?