Tamesz család
gratula!!!!!!
Szóval én már leírtam ám, hogy miket tapasztaltam a kórházban, csakhát úgy szállt el az egész, ahogy illett.
Remélem egyedi tapasztalat volt és másnak nem ilyen élményei voltak.
Maga a szülés, a szülőszoba valami fantasztikus volt. A törődés, az odafigyelés, minden. Utólag is ezer köszönet érte.
viszont a gyermekágyas rész számomra valami bizarr volt. Én azt hittem, hogy ott figyelnek az emberre és a babájára, segítenek, gondoskodnak.
Jártam szülésfelkészítőre, de senki nem mondta, hogy vinnem kell a gyereknek ruhát, meg felszerelést. Miután mondtam, hgoy nincs, hát úgy néztek rám, mint egy darab fosra.
Reggelente 1 néni osztoogatott pelenkákat, amolyan promóciós cuccot, 1 csomagban 5db pelus volt. Ez járt egy napra. de azért mondta, hogy mindenki hozzon otthonról magával. Utolsó nap már csak egyet kaptunk....
Egyik fürinél rámszóltak, hogy miért nem vittem a gyerekemnek pelust. Holott előző nap ott állt tornyokban a pelenka, nem kellett vinnem. Visszaszaladtam, odaadtam, a gyerekem meg lekakálta
Majd a csecsemős szájhuzogatva kibontott egy új csomagot..
Volt olyan vizit, hogy a doki beállt az ajtóba, megkérdezte, hogy mindenki jól van e, mire mondtuk, hogy igen, sarkonfordult és elment. Azért ne legyünk már ennyire lazák...
Rajtam kívül senkit nem vizsgált meg az orvosa, se gátsebet, se semmit. Pedig két szobatársamnak egy igen "híres" nőgyógyásza volt.
A fürdetés nekem maga volt egy rémálom. Dobálták a gyerekeket, mint egy téglát, egy kedves szavuk nem volt hozzájuk. Mondjuk mikor egy kispapa is ott volt, mindjárt kedvesebbek voltak. A kis hajukat meg körömkefével! fésülték. Jó elhiszem, hogy nem fáj nekik, de nem lehetne egy kis babafésűt beszerezni? Megsem lenne olyan morbid.
Egyszer mutatták meg a babaápolást, aztán úgy kellett elkapni egy-egy nővért, ha segítség kellett.
Volt mellettem egy ázsiai lány, aki nehezen tudta szoptatni a babáját, mert túl nagy volt a mellbimbója a tejtől. Mondtuk neki, hogy kérjen segítséget a csecsemősöktől. Erre visszaküldték az ágyába, jött két nővér, majd kemény fél perc után kijelentette az egyik, hogy na ő ugyan ezzel nem vesződik tovább. A másik szobatársamnak szintén ez volt a gondja, neki azt mondták, hogy adja oda a lefejt tejet cumiból a babájának.
Az egyik kisbabának kanül volt a fejében, mert sokat kellett injekciózni. Az egyik csecsemős olyan finoman szedte le a gyerek sapkáját, hogy kitépte a kanült.
Folytassam még??? Engem nagyon felháborítottak ezek. Meg maga a flegmaság, a szájhuzogatás. HOgy teljes legyen a kép, azért meg kell hagyni, hogy volt kedves csecsemős, aki próbált tanácsot adni, de nem ez volt az általános, legalábbis a mi esetünkben nem. A gyermekorvosnő nagyon szimpatikus volt, kedves, figyelmes.
Szóval remélem, hogy ez csak nálam volt ilyen szerencsétlen, másnak jobb tapasztalatai voltak.
Nah, legalább most jól kipanaszkodtam magam
Üdv. cic