Új privát üzeneted érkezett!

Tamesz apa!
Köszönjük a híradást nagyon cuki Marcell baba.Olyan jó látni ezeket a csöppöket.És örülök,hogy minden rendben.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Micsoda jó hírek mára! Kép Kép Gratulálok Tamesznak!! Köszönjük a gyors fotókat, meg híreket, nagyon szépek a képek, gyönyörű a baba!! Kép

És olyan jó ez a táblázat, annyira jók benne a kis bukfencező babák! Kép

r
ruzicsky

Tamesz Apuka!

Gratulálok Neked is, és köszönjük szépen a képeket, gyönyörű a kicsi Marcell. Kép

Zsuzsáékról nincs hír????????????

Említettem, hogy van újabb homeós infóm a szüléshez. Ezt egy homeopátiával foglalkozó doktornő javasolta:

-szülés előtt 3-4 napig (ez eléggé kiszámíthatatlan, kivéve, ha a terminusnál jár az ember időben): Caulophyllum CH 30 napi 1*5 golyó
-szülés napján: Caulophyllum CH 30 2-3*5 golyó
-szülés után 2 napig: Arnica C200 2-3*5 golyó
Staphisagria C200 1*5 golyó.

Bár már annyi potencia és adagolás került szóba, hogy lassan azt se tudhatjuk, hogy mi lenne a jó. Én már minden eddigi említett potenciájú bogyót megvettem, így tele vagyok homeopátiával, de azt hiszem, ezt az utolsó kombinációt fogom kipróbálni.

Na, most lépek, de leszek még, izgulok, mi lehet Zsuzsáékkal.

Beatrix
beatrix28

Maya
Mail ment.

Tameszék
Nagyon szép ez a gyerek (is).
zsana75

Cic, Ilona, Tamesz!

Én is csak ámulok, hogy milyen ütemben jönnek a babák, nagyon sok erőt és sok gratulát kívánok, mindannyiotoknak. Képeket és szülés történetet én is szívesen olvasnék már.
Babus remélem újra a régi vagy, kutyival mi a helyzet?
Jelentem jó lett a vércukor eredményem, gondoltam ennek örömére bevágok egy sütit, de inkább visszafogtam magam, és másnapra tettem az evést.
A karom még szép lila-sárga-kék, a férjem poénkodott, hogy úgy nézek ki mint aki belötte magát, nem találtam olyan viccesnek.
Megnéztem a táblázatot, hát én még nagyon a végég kullogok.
Patri
patri

Búzaszem!
Nagyon szép a pocid!! Már mindjárt te jössz!!! Gondolom már izgulsz!
Én, ha be szoktam írni honlapcímet, akkor utána nyomok egy "enter"-t, és akkor be szökött "kékülni" a szöveg.
Egyébként priviben elküldhetem a számom, hogy majd tudj minket értesíteni a nagy hírről!!!

Tamesz-Marcell-Ubul apuka!
Nagyon szépen köszönjük a képeket. Gyönyörű a kisfiatok!!!

Patri!
Örülök, hogy minden rendben a cukorszinteddel! Igaz, még május messze van, de majd eljön az az idő is!!!

Akkor Zsuzsáékról még semmi hír? Vagy lehet, hogy Babust értesítette, csak most neki nem jó a gépe.

Babus!
Azért, ha jó lesz a gép, megírod, milyen az élet kettesben Kristóffal? Gondolok arra, hogy férjurad nincs otthon, és esetleg így több minden rád hárul. Remélem a tejcsárda működik :-)

Brigó

Kép

Kép
brigó

Tamesz család Kép gratula!!!!!!

Szóval én már leírtam ám, hogy miket tapasztaltam a kórházban, csakhát úgy szállt el az egész, ahogy illett.
Remélem egyedi tapasztalat volt és másnak nem ilyen élményei voltak.
Maga a szülés, a szülőszoba valami fantasztikus volt. A törődés, az odafigyelés, minden. Utólag is ezer köszönet érte.

viszont a gyermekágyas rész számomra valami bizarr volt. Én azt hittem, hogy ott figyelnek az emberre és a babájára, segítenek, gondoskodnak.

Jártam szülésfelkészítőre, de senki nem mondta, hogy vinnem kell a gyereknek ruhát, meg felszerelést. Miután mondtam, hgoy nincs, hát úgy néztek rám, mint egy darab fosra.
Reggelente 1 néni osztoogatott pelenkákat, amolyan promóciós cuccot, 1 csomagban 5db pelus volt. Ez járt egy napra. de azért mondta, hogy mindenki hozzon otthonról magával. Utolsó nap már csak egyet kaptunk....
Egyik fürinél rámszóltak, hogy miért nem vittem a gyerekemnek pelust. Holott előző nap ott állt tornyokban a pelenka, nem kellett vinnem. Visszaszaladtam, odaadtam, a gyerekem meg lekakáltaKép Majd a csecsemős szájhuzogatva kibontott egy új csomagot..
Volt olyan vizit, hogy a doki beállt az ajtóba, megkérdezte, hogy mindenki jól van e, mire mondtuk, hogy igen, sarkonfordult és elment. Azért ne legyünk már ennyire lazák...

Rajtam kívül senkit nem vizsgált meg az orvosa, se gátsebet, se semmit. Pedig két szobatársamnak egy igen "híres" nőgyógyásza volt.

A fürdetés nekem maga volt egy rémálom. Dobálták a gyerekeket, mint egy téglát, egy kedves szavuk nem volt hozzájuk. Mondjuk mikor egy kispapa is ott volt, mindjárt kedvesebbek voltak. A kis hajukat meg körömkefével! fésülték. Jó elhiszem, hogy nem fáj nekik, de nem lehetne egy kis babafésűt beszerezni? Megsem lenne olyan morbid.
Egyszer mutatták meg a babaápolást, aztán úgy kellett elkapni egy-egy nővért, ha segítség kellett.
Volt mellettem egy ázsiai lány, aki nehezen tudta szoptatni a babáját, mert túl nagy volt a mellbimbója a tejtől. Mondtuk neki, hogy kérjen segítséget a csecsemősöktől. Erre visszaküldték az ágyába, jött két nővér, majd kemény fél perc után kijelentette az egyik, hogy na ő ugyan ezzel nem vesződik tovább. A másik szobatársamnak szintén ez volt a gondja, neki azt mondták, hogy adja oda a lefejt tejet cumiból a babájának.
Az egyik kisbabának kanül volt a fejében, mert sokat kellett injekciózni. Az egyik csecsemős olyan finoman szedte le a gyerek sapkáját, hogy kitépte a kanült.
Folytassam még??? Engem nagyon felháborítottak ezek. Meg maga a flegmaság, a szájhuzogatás. HOgy teljes legyen a kép, azért meg kell hagyni, hogy volt kedves csecsemős, aki próbált tanácsot adni, de nem ez volt az általános, legalábbis a mi esetünkben nem. A gyermekorvosnő nagyon szimpatikus volt, kedves, figyelmes.
Szóval remélem, hogy ez csak nálam volt ilyen szerencsétlen, másnak jobb tapasztalatai voltak.
Nah, legalább most jól kipanaszkodtam magam Kép

Üdv. cic
cicmerák

Cic!
Amit leírtál, attól még az egri kórház is jobb! Ez komi, hogy körömkefével fésülték a babákat??? Remélem a csecsemősöknek nem adtál semmit, de kíváncsi lettem volna az arckifejezésükre, ha amikor hazamész egy fésűt (asszem max. 500Ft) adtál volna nekik!
Én azt nem értem, hogy mindegyik kisbaba olyan aranyos, hogyan tudnak így bánni velük??? Vagy ennyire belefásultak volna a munkájukba?

Húúú, ha találkozom a szülésznővel, mindenről ki kell faggatnom alaposan!

Egyébként jól vagytok a csöppséggel? Remélem minden oké, és azért hagy pihenni téged is!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Hű Cicmerák!
Ez nem valami biztató,remélem nálunk nem lesznek ilyn borzalmak.Én sem tudom mit kell majd vinni a kórházba a babának,de majd a védőnőt,meg a szülésznőt kifaggatom.Hihetetlen,hogy én majd alig merem megfogni a babát,nehogy kárt tegyek benne,ezek meg dobálják őket,meg körömkefe???Szegény babákat majd otthon kiengeszteljük.

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Azért nem akartam senkit elrettenteni. Meg lehet ezek a dolgok csak engem érintettek csak érzékenyen.
Szerintem a szülésznők más kategória. Ők szépen bántak a babákkal. (Már ahogy a többiek is elmesélték az élményeiket)

Hát nekem is ez volt a bajom, hogy hiába tudtam én elméletben, hogy hogyan kell egy köldököt ápolni, vagy pelusozni, azért az már teljesen más, amikor tök egyedül neked kell csinálni.

A babáknka vigyetek több bodyt. Mert pl. az én fiam mindig akkor pisilt, amikor már tisztába lett téve, és épp a pelust raktam volna össze Kép
Törölközőt
szövetsapit (füri utánra, folyosóra)
takarót
pelust meg törlőkendőt elvileg kaptok, nekem mindenesetre azért ott volt a saját is.
textilpelust (baba alá pelenkázásnál, de ha megindul a tejed, hirtelen jó a pelus is.)

Én egyébként meg vagyok róla győződve, hogy azért nem szeretnek a babák fürdeni, mert a kórházban így dobálták őket. De lehet tévedek.

Jól vagyunk, a picur sokat alszik, most épp a papájával. Hála Istennek sokat eszik. Kicsit hasfájós, de így is csak egyszer kétszer kel fel éjszaka, akkor is csak enni.

Üdv. cic
cicmerák

Hello mindenkinek!
Először is nagyon gratulálok Tameszéknak!KépKépKép
Babus,neked köszi a sterilizálós infót.
Búzaszem,tényleg nemsokára te jössz!Kép
Én ma voltam a kórházban,minden rendben volt,igaz Kamilla már 38 hetesnek látszott az uh-n de bízom benne,hogy még marad egy kicsit és nem előzök be senkit a táblázatban.Jövő szerdán megyek megint,akkor teljes vizsgálat lesz:uh,flow,vérvétel,kenetvétel stb.
Nagyon izgi,hogy már csak tényleg 1-2 hét van hátra.
sziasztok
nyetus76

Brigó!
Elküldheted nekem a telcsiszámodat!
barocsitim@freemail.hu

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!
Egy-két hete olvasgatlak titeket, amióta beindult a babaeső. Gratulálok minden kismaminak, nagyon szépek a babák! Én aug. 10-re várom a második babámat, úgyhogy nem egészen ide tartozom, csak Cicmerák leírására reagálnék. Én is az Istvánban szültem tavaly, és ugyanilyen borzalmas volt. Nekem is szoptatási gondjaim voltak, és közölték, hogy majd holnap segítenek, mert már nem érnek rá. Meg mindennel így voltak. Tök ugyanez, amit Te is leírtál.

Na, csak ennyit akartam, de nem bírtam megállni szó nélkül.

Többi kismami! Kitartás, már nincs sok hátra. És akinek már megvan a babája, annak sok örömöt kívánok hozzá, és persze nektek is kitartást. (Azért a többi kismaminak is sok örömöt kívánok).

Üdv: Viki (14+0)
vickybaba

Tamesz!

ElQször is szívbQl gratulálok Nektek Marcell babához! Tegnap olyan sokáig írtam a levelemet, hogy mire elküldtem már jött a hír, csak én nem olvastam. A képeken is cukik vagytok, úgy látom, men csak a számok (Marcell adatai) tökéletesek, hanem Ö maga is Kép Minden jót kívánok a továbbiakra!

Zsana, Timka, Búzaszem, Angéla, Hadri mail ment.

Patri!
Ne csüggedj, gyorsan megy az idQ és hamarosan eljön a Ti idQtök is!

Beatrix!
Az István kórházas topikban olvastam egy nemrég szült "sorstársunk" sorait és gondolom hasznos lehet:
"Ami a szülés előtti mindenféle felkészülést illeti, ami nekem bejött:
36. héttől
napi 1-2 csésze málnalevél teja (egy teáskanálnyi egy bögrébe). Gátvédelemhez búzacsíra olajat bekeverve muskotályzsálya olajjal minden este kenegetni....bizony ott!
Homeopátiás bogyók (3 napos kúra, a 4. napon újól az elős napit kell):
1. nap: Caulophyllum thalictroides 15ch 5golyó
2. nap: Cimicifuga 15ch 5 golyó
3. nap: Pulsatilla 15ch 5 golyó
a szüléskor Caulophyllum 30ch 5 perces fájásoktól 30 percenként 5 golyó
Szülés után Arnica montana 9ch 3x5golyó 10 napig (jócskán lecsökkenti a gyermekágyi vérzést)
A tejelválasztás serkentéséhez pedig Urtca urens c5 napi 2x5 golyó plusz Laktoherb tea 1 filter/1 liter (bár nem ezt írják a dobozra, de állítólag töményebben görcsöket okozhat a babánál)"

Üdv.:

Maya és Gellért
36+1
maya29

Búzaszem!
Mél ment.

Hajaj! Úgy látom, hogy az István kórház csecsemősei sem fognak kitüntetéseket kapni!!!

Viki!
Neked is kitartást a terhesség további örömteli pillanataihoz!

Cic!
Örülök, hogy minden rendben a kicsivel, és tényleg rendes tőle, hogy csak ritkán "zaklat" titeket éjszaka.

Kezdek betojni. Eddig tök határozott voltam, hogy majd el tudom látni drágaságom, de most, az írásotok alapján egy kicsit elbizonytalanodtam.

Nyetus!
Ha így haladsz, lehet, hogy Te leszel a következő???

Brigó

Kép

Kép
brigó

Reggel írtam egy tök hosszút, erre bedöglött a net és elszállt mindenKép

Tamesz
Gyönyörűűűűűű!!!!!Kép

Cicmerák és Istvános-akKép
A "körömkefés" nővérkék védelmében: nálunk a MÁV-ban is egy durva sörtéjű kefével fésülik a babákat. Ennek oka van: mégpedig a koszmó megelőzése.

Beatrix, Búzaszem, Maya
Elküldöm nektek majd a számom!Kép

Tücsök
Köszi a kutyust!!!Kép

Kutya-téma: Köztes megoldásra jutottunk. Nappal itt lehet Dolfika, estére viszont anyukámékhoz megy át. ez azért már jobban tetszikKép

Most a héten anyukám szabin van, így sokat van itt nálunk, segít főzni, takarítani, őrzi Kristófka álmát, míg én lemegyek a kutyussal friss levegőt szívniKép Nagyon jól esik sétálni egyet-egyet ebben a hideg, ámbár szép napos időbenKép Teljesen ujjászületek tőleKép

Tejcsi ügyben: hát...alakulunk, de csak kora délutánig. Estére kifogyokKép
Dokinéni utasítására mérnem kell mennyit eszik Kristóf. Hajnaltól délig két ciciből megvan összehozzuk valahogy a 90-100gr-ot, de délutánra már 50-60gr-nál nincs több, hiába a két cici, hiába a másfél-két órás cicizés, egyszerűen nincs több. Hiába minden küzdelem, ébresztgetés, fejés(még hajnali 3-kor is itt pumpáltam a tejcsit, legalábbis azt a pár cseppet, ami még jött)
1 hét alatt kereken 100gr-ot nőtt a súlya, ami kevés, így úgynéz ki, holnaptól pótlást fogunk majd kapni (legalábbis estére), anyatejcsi formájában. Rettentően sajnálom, de azt méginkább, hogy éhezik.
Persze nem adom fel, de ha ezen idegeskedem, méginkább nem lesz tejcsi. Talán ha majd megnyugszom, hogy a hűtőben ott a vésztartalék, és drága kisfiam semmiképp nem marad kaja nélkül, akkor talán még a saját tejcsim is beindul. De így, hogy már most azon rágódok, hogy mi lesz estére...ez így nagyon nem jó.

Zsuzsának majd írok sms-t, hogy mi a helyzet velükKép

Babus

Kép
babus2005

Egy pár új kép:

Kedvenc cumimmal a kedvenc helyemen:
Kép

Azért nekem is van ám "sima" fésűm:
Kép

Valaki, légyszi fésüljön már meg!
Kép

Köszi api!
Kép

Hm...egész kényelmes ez a babakocsiKép
Kép

És egy szolid mosoly! Csak nektekKép
Szoktam ám ennél sokat nagyobbat is mosolyogni!
Kép

Kristóf

Kép
babus2005

Eveka
Amint lesz időm, írok mail-tKép
Addig is elöljáróban annyit, hogy hála nekünkKép,(mivel Kristóf megszületett korábban, mert utólag kiderült, ettől tette függővé az utazását)) a dokink előbbre hozta az utazását, és így nem február végén utazik el, hanem már most elutazott 3 hétre. Ha jól tudom, múlt héten indult.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Maya Kép, köszi az infot, eddig én is ezt a kombinációt ismertem/hallottam. Még kigondolom, hogy melyik variációt alkalmazzam majd, ha szükség lesz rá.

Babus Kép, gyönyörű Kristóf baba!!! Kép
Örülök, hogy kutyus ügyben is sikerült komromisszumot kötni. Kép Ez jó, hogy Anyukád be tud segíteni, Te meg ki tudsz szabadulni a 4 fal közül. Kép Remélem, a tejcsi is hamarosan szaporodik, de ha mégsem, akkor is van megoldás, ne idegeskedj és főleg ne keseregj. Persze tudom, hogy a legjobbat akarod Kristófkának.
Köszi, hogy küldöd a számod. Kép

Cic Kép, sajnálom, hogy ilyen felemás élményeid voltak. Kép Szerintem a csecsemősök szinte mindenhol hasonlóan viselkednek és bánnak a babákkal. Persze tisztelet a kivételnek, de sok jót még nem hallottam. Nálunk nem is látjuk, hogyan fürdetik a babákat. Ruhát és mindent kap a bébi a kórházban, semmit nem kell neki vinni, csak a hazahozós ruháját. Vagyis azt hiszem, hogy még mindig így van. Én az első gyereknél szerettem volna saját ruhát, meg kellékeket bevinni, de nem engedték, pedig a kórházi ruhák nagyok is, kopottak is voltak. Hát ahány kórház, annyi szokás.

Beatrix
beatrix28

Babus
Kristóf még mindig gyönyörű, és az a 100 gramm gyarapodás azért annyira nem rossz.
Tök jó, hogy Dolfival így kiszabadultok néha, biztos nagyon jó hatással lesz a hangulatodra.

Cicmerák és Viki
Sajnálom, hogy ilyen rossz emlékeitek maradtak, ezek után méginkább kíváncsi vagyok, hogy mi lesz.
Mondjuk mikor én voltam felkészítőn a ruha, pelenka, sőt még a körömkefe dolgot is elmondták.
A fürdetésnél meg max kiveszem a kezükből és megfürdetem én, vagy az apja.
Nem akarom védeni a csecsemősöket (egyet sem ismerek közülük), de nyilvánvaló, hogy még egy szülésznőre max 1-2 szülő nő jut, egy csecsemősre mondjuk 10 anyuka+baba. Így kevesebb idejük és türelmük jut egy-egy emberre.
Persze lehet, hogy néhány hét múlva én is itt fogok panaszkodni rájuk Kép, de most úgy gondolom, hogy nem várok sokat, és akkor kevésbé fogok csalódni.
Gondolom a babák azért mindenért kárpótolnak és ez a lényeg Kép.
zsana75

Sziasztok!
Nekem csak másodkézből vannak infóim az Istvánról, két ismerősöm szült ott az elmúlt egy évben, de ők nem mondták, hogy ilyen rémes lett volna. Igaz, azt viszont mondták, hogy majd' mindenért szólni kellett, de ha szóltak, akkor segítettek nekik. Hát, majd meglátjuk. Lehet, hogy a harmadik gyereket már mi is így fogjuk dobálni fürdetéskor???Kép
Mindenesetre saját rucikat azért viszünk be a babának, azok alapján, amit Cicmerák írt. Meg mindenből pótot és pótpótot, én eddig is háklis voltam az ilyesmire (ti. hogy legyen elég betét, wc-papír, törlőkendő stb.).

KépKép
connie

Sziasztok Kép

Először is gratulálok Tamesznak, ki hitte volna, hogy ennyi várakozás után ilyen hirtelen itt az 'eredmény' Kép Marcell gyönyörű baba, minden jót az egész családnak Kép

Babus, Kristóf, ha lehet napról-napra gyönyörűbb, jó ránézni, annyira szép baba Kép

Angéla!
Táblázat-ügyben lenne egy kérésem: az időpontomat visszaírták az eredetire a mai UH alapján: 205. 03. 13.

Köszönöm
Lir
lirian

Babus!
Ez a kis Kristóf baba egyre szebb és aranyosabb... Kép nagyon jó, hogy folyamatosan tudósítasz és küldöd a képeket. Milyen rendes volt a dokid, hogy Kristóftól tette függQvé az utazását! Nekünk nincs ilyen szerencsénk Kép
Örülök, hogy sikerült rendezni a Dolfi ügyet és remélem a tejci problémák is csak átmenetiek.

Beatrix!
Annyi szó folyik ezekrQl a homeopátiás bogyókról, hogy én is eljutottam odáig, hogy komolyan foglalkoztat a dolog (eddig nem gondoltam rá, hogy nekem is kellenének). El is mentem egy gyógyszertárba és kértem tájékoztatót. Azt mondták, hogy elvileg csak dokiknak adhatnának, de azért kaptam (csak ne reklámozzam).

Zsuzsa!
Sajnálom, hogy nem mennek simán a dolgok nálatok, és már most elkezdQdtek a szenvedéseid. Vigasztaljon, hogy nem hiába szenvedsz, nemsokára egy a kisbabág fog kárpótoni mindenért.

Nyetus!
Tényleg nagyon izgi, hogy nemsokára bQvül a család és 1-el többen leszünk és ez az 1 a mi saját kis picike babánk lesz, aki belQlünk és a szerelmünkbQl gyúródott, akiért felelQsek leszünk és akiért érdemes élnünk. Kép

Brigó!
Ne izgulj! Biztos el fogod tudni látni a kisbabádat! Ösztönösen erre vagyunk programozva Kép

Cic!
A Te írásodra reagálok utoljára, mert nem is tudom mit mondjak. ElképesztQ a történeted! Én is az Istvánban fogok szülni és eddig ilyeneket még nem hallottam (ami ugye nem jelenti azt, hogy nem is létezhet, csak mások talán nem veszik észre a rózsaszín ködön át, vagy szerencséjük van és nem történik ilyen, vagy nem hatja meg/nem érdekli Qket ennyire a dolog.) Mindenesetre résen leszek. Sajnos én nem nagyon tudom lenyelni az ilyeneket, és nem tunék uralkodni magamon, a balhét meg ugye azért nem illik kiverni (bár néha érdemes).

Üdv.:

Maya és Gellért
36+1
maya29

Sziasztok!

Most bejöttem Apa munkahelyére, így tudok röviden jelentkezni.

Tamesz!
Gratulálok a Nagyfiúhoz! Nagyon szép és rajtad sem látszik a képeken, hogy min mentél keresztül.

Mi ma voltunk dokinál, aki bejelentette, hogy jövő héttől 3 hétre szabira megy így a 37., a 38. és a 39. héten nem lesz itthon. Így aztán "nagy" az esély, hogy épp akkor fogok szülni, amikor már itthon lesz. Na, mindegy. Jövő hét csütörtökön találkozom a dokival, aki majd helyettesíti. Addig nem idegeskedem. Remélem utána sem Kép. A mi fiúnk még mindig farfekvéses. Én titkon már azt remélem, nem is fordul meg. Főleg ilyen bizonytalanságok után... Remélem szimpi lesz a másik doki és megnyugodhatok. Ennyit as kálváriámról. Sajnos Babus, így nem jött be e tipped, miszerint a múlt héten már elutazott... Ez jobb lenne egy fokkal, mert akkor jövő hét után már itt lenne.
Remélem ti nem jártok így. Bár rájöttem, hogy nála sem szültem még, így nem tudom, hogy mit veszítettem. Szorítsatok majd, hogy szimpi legyen az új doki...
Ma volt az első CTG és az én alig mozgékony fiam kb. 20 perc alatt hozta az eredményeket, ultrahangon még az arcát és a fütyijét is megmutatta (mindkettőt a 28. hét óta előszőr!!!),is megmutatta, így nagyon boldog voltam. Kapott is egy hatalmas dícséretet!!! Talán ezért is fogadtam ilyen jól a szabis dolgot, bár vasárnap, amikor itt olvastam róla először, úgy begörcsöltem, hogy azt hittem kijön a Manó. Ha minden terv szerint alakul, akkor viszont csak a 40. héten, március 10-én fogjuk először a kezünkben tartani!
Annyira jó nézni a babákat, akik már kint vannak! Babus! Kristóf egyre szebb! Szerintem az sem tragédia, ha egy ideig kap egy kis pótlást, Te is meg fogsz nyugodni és meglátod, beindulnak a dolgok!!! Én szorítok!
Mailt küldök újat, elég, ha egyszerre válaszolsz majd a kettőre, ha lesz egy kis időd és kedved Kép.

Talán holnap már lesz számítógépem... Bár már kezdem feladni.

Addig is jó babázást és jó babavárást mindenkinek!!!

Eveka

Kép
eveka

Eveka,
Te is március 10-re vagy kiírva?

Zsana,
Legalább három hónap kéne, hogy mindent átadjak rendesen az utódomnak. Szerencsére Ő a bartánőm, így ha majd elakad valamivel, legfeljebb felhív Kép

Lirian,
Javítottam Kép

Viki,
Én augusztus 10-én születtem Kép

Angéla+Valér
angéla

Sziasztok. Most csak egy gyors bejelentkezés részemrôl. Megtörtént a költözés hétvégén, egyelôre mindendütt dobozok, és nagyon úgy tunik, hogy elveszett egy dobozunk, pont az, amelyikben az összes iratunk (útlevél, születési anyakönyvi kivonat stb.) volt. Ha nem lenne elég a közmuvekhez rohangálni, az összes papírunkat csináltathatjuk meg újra (hacsak elô nem kerül hamarosan valamelyik rejtett sarokból). KépKépKép

Még nem volt idôm visszaolvasni, csak nagyon felületesen néztem meg a hozzászólásokat, mindenesetre nagy gratula az újabb babákhoz Kép, és kitartás a soron következôknek. Amint lesz egy kis idôm, visszanézem azért, mik történtek az elmúlt napokban, szerencsére van mit olvasni. Kép

Hétfôn voltam uh-on, úgy néz ki, mégis kislány a pocaklakó, de még mindig nem biztos, mert nagyon szégyenlôs. Minden a legnagyobb rendben van vele, becsült súlya akkor 1895g volt. A dokim szerint van rá esély, hogy a kiírt idôpontnál hamarabb érkezik.

Borbolya
33+1

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Bejentkezem ma is, nehogy azt gondoljátok, hogy titokban megszültem.
Egész nap jöttem-mentem megint, és ma már kb. 3(!)jóslófájásom is volt. Olyan mintha menstruációs görcsöm lenne. Igaz ez az?
Mivel nem voltam ma itthon egy cetli várt az ajtó résébe csúsztatva a védőnőtől. Hagyott üzenetet, hogy itt járt, de senkit nem talált itthon és hogy hívjam fel mi van velem. Laza, nem?
Miért kellene nekem itthon dekkolnom, nem vagyok fekvő beteg. Különben is a macskám itthon volt, csak ő nem tudta beengedni. Be se jelentkezett pedig meg van a telefonszámom. Jópofa, hogy csak úgy beállított volna.

Holnap reggel megint megyünk ctg-re, kíváncsi vagyok produkálok-e majd ott is fájásokat.

Eveka, Maya
Kitartás doki ügyben! az enyém ezen a héten nincs és nekem ez a 39. hetem! Beszéljétek meg a gyerkőccel a dolgot, hogy jó neki még odabent, ne akarjon kijönni mert most hideg van! Ha pedig jönni akar a manó, akkor ne parázzatok amiatt, hogy nincs itt a megszokott doki. Ilyen alapon szegények egész évben nem mehetnének szabira, mert biztos mindig van egy-két kismami aki akkor szülne. Hátha a helyettese még lelkiismeresebb lesz!
Én gondolkodom, hogy megkerssem-e a dokim helyettesét, de attól félek, hogy meg akar majd vizsgálni, aztán ki tudja mi lesz egy ilyen matatós vizsgálatból. A múltkor a kórházban az ügyeletes doki vizsgálata után barnáztam egy kicsit, az én dokim vizsgálatánaál pedig semmi nem volt. Lehet, hogy csak a szülésznőt keresem meg, és szurkolunk tovább, hogy vasárnap estig ne történjen semmi. Pedig már úúúgy babáznék...

További szép estét mindenkinek!

Timka
timka

Zsuzsa! Kép
Most olvastam csak, hogy közben Te is írtál. Sajnálom, hogy így elhúzódik a dolog, de kitartás, hamarosan Te is babázni fogsz. Kép Azért nagyon szorítok Neked, hogy valóban gyors szülésed legyen, és ne tartson sokáig a vajúdás. Bár én már ezt is a vajúdás részének gondolom.
Szóval megy a drukk ezerrel! Kép

Maya! Kép
Pedig a homeós tájékoztató igenis betegeknek való. Nekem a szomszédasszonyom gyógyszerész, Ő jár a patikából ilyen homeós suliba, hogy legyen aki szakszerű tanácsot tud adni. De ez a homeopátia annyira alkat és állapotfüggő, hogy ahhoz valóban doki kellene, hogy a helyes szert, annak potenciáját és dózisát meghatározza. Nekem ezért mondta a szülészem, hogy saját magamnak kell utánajárnom, hogy mit és mennyit vmint mikor lehet bevenni, mert ő e téren nem képzett. Így még jól átgondolom, hogy mi is lesz. Gondolom, az általad is írt kombináció ártani nem árthat, mert elég alacsony potenciákat tartalmaz.

Beatrix
beatrix28

Sziasztok
A csecsemősök védelmében (mível én is voltam) csak annyit, hogy sokszor 30 babára jut két nővér (éjszaka nálunk sokszor volt egy) és gondoljátok el, hogy otthon ti a szemetek fényét min. fél óráig fürdetitek, akkor ha egy vagy két nővérnek kell 25-30 gyereket lefürdeteni, pelenkázni az mennyi időbe telik..... nem elég a műszak rá. És ezen kívül rengetek más dolgot is meg kell csinálni.(vérvétel, vizsgálatokra vinni, etetés, akiknek pótlás kell, segíteni az anyukáknak a szoptatásban, mit hogyan kell a babával csinálni, adminisztráció, stb. ) Sajnos az egészségügyben a nővéreken spórolnak, higyétek el, ha egy nővérre két - három baba jutna másként állnának a munkájukhoz.

Gratula Tamesznak
Mónika
monazsu

Sziasztok
A csecsemősök védelmében (mível én is voltam) csak annyit, hogy sokszor 30 babára jut két nővér (éjszaka nálunk sokszor volt egy) és gondoljátok el, hogy otthon ti a szemetek fényét min. fél óráig fürdetitek, akkor ha egy vagy két nővérnek kell 25-30 gyereket lefürdeteni, pelenkázni az mennyi időbe telik..... nem elég a műszak rá. És ezen kívül rengetek más dolgot is meg kell csinálni.(vérvétel, vizsgálatokra vinni, etetés, akiknek pótlás kell, segíteni az anyukáknak a szoptatásban, mit hogyan kell a babával csinálni, adminisztráció, stb. ) Sajnos az egészségügyben a nővéreken spórolnak, higyétek el, ha egy nővérre két - három baba jutna másként állnának a munkájukhoz.

Gratula Tamesznak
Mónika
monazsu

Sziasztok!
Apacuka,Dini alszik én meg beugrottam egy kukkra még lefekvés előtt.
Cic és mindenki:sajna máshol sem túl jó szerintem a helyzet csecsemős ügyben.Nálunk a kórházban mikor Dini született kifogtam egy aranyosat de ő volt az egyetlen.A többiek csak félszavakkal kommunikáltak és azt hitték én már mindent tudok hát csináljam magam.Persze akkor fogtam életemben először csecsemőt és fogalmam sem volt mit és hogyan kell csinálni de ez senkit sem érdekelt.Mindenesetre tényleg szóljatok mindenért mert ha másképp nem hátha az segít vmit.Azért ez amit Cic írtál tényleg elég durván hangzik.
Zsuzsa(Jimb)nem irigyellek de kitartás és nemsokára babázol!Kép
Timka,te aztán jól bírod!
Homeós bogyókkal most én is bepróbálkozom hátha...
na megyek vízszintesbe,sziasztok
nyetus76

Babus,Kristóf szájában az egy aventes cumi ugye?
Beváltak ezek szerint az aventes dolok.Most én is ezzel próbálkozom.
Kristóf egyébként még mindig nagyon cuki!Kép
A tejcsi miatt ne keseredj el de látom már te is optimistább vagy.
sziasztok
nyetus76

Sziasztok!

Van valaki közületek, aki a gyomorégéstől szenved? Nálam szinte napi rendszerességgel érkezik este, amikor vizszintesbe rakom magam. Valamikor elaludni is alig tudok tőle. Ha van valakinek jó tippe ellene, szívesen venném.

Ma megyünk uh.-ra (33.heti) és valószínűleg belső vizsgálat is lesz. Alig várom már, mi újság megfordulás ügyben. Annyira rosszul vagyok a császárnak még a gondolatától is, hogy csak azért izgulok, hogy fejvégű szülésem legyen, bár hála istennek, a dokim azt mondta, hogy farosan is megszüljük, műtét csak legvégső esetben. Mégis, valahogy pozitivabb érzésekkel néznék a hátralévő 6 hét elé, ha már most megfordulna ez a kis bestia Alexandra. Kép

Zsu
32+1
tothzsuzsi

Zsuzsi!

Nekem a hideg tej bejött a gyomorégés ellen... Kép
lirian

Zsuzsi!

A Rennie antacidumot (savlekötő) lehet kapni recept nélkül, és azt kifejezetten írja rajta, hogy terhesek is szedhetik. Nekem azt ajánlotta a dokim.
Aztán még a Salvus vizet mondják, hogy jó - egy-két korty belőle gyomorégéskor.
Plusz mi megemeltük az ágy fejrészét olyan 10 cm-el, így éjszaka nem folyik vissza a sav a gyomromból. Mi az ágykeret és a matrac közé tettünk be takarókat, de meg lehet az ágy lábát is emelni.

KépKép
connie

Cicmerák!
Melyik dokinál szültél, én 11 éve szültem az Istvánba, túl éltük,de most másik kórházat választottam, legalább lesz összehasonlításom. Kíváncsi vagyok a híres dokikra, légyszí ird meg azt is.

Ilona!
A Schöpf Mérei milyen volt, lehet hogy irtál róla, de nem találom, ha van energiád, örömmel venném, mert én is ott fogok szülni igaz májusba, ja és ki volt a dokid?

A babucik gyögyörűek, azért egész simán mennek a szülések ahogy olvasgatom, vagy legalábbis mindenki úgy irja le, hogy a többiek kedvét ne vegyék el, (ez tök jó).

Babus!
Annyira édi képeket küldesz Kristófról, csak vigyorgok rajtuk, nagyon kis békés babának tünik, anyukája is kezd reméljük, mostmár kiegyensúlyozottabb lenni, és a kutyi úgy is kezd megoldódni, ami nagyon szupi dolog.

Patri
patri

Híreim vannakKép

Zsuzsa írt sms-t:
"Elfolyt a magzatvíz, kórházban vagyunk, bő 3 ujjnyira nyitott méhszájjal jöttem be, perem tűnőben. Fájások gyengék, valószínű infúziót kapok. Még egész jól étzem magam. Áronnal is minden redndben. Szorítsatok!"

Most sietek, törpikém rögtön ébred, addig még szeretnék reggelizni.

Még annyit Eveka, hogy egy női doki fogja helyettesíteni a dokinkat, ugye? (K.H.P.)(nekem azt mondta, hogy ő fogja) Ha igen, akkor ő Borbolya dokija is, talán ő mond neked róla egy-két infótKép

Nyetus
Igen, AventesKép
Én elégedett vagyok az Aventes dolgokkalKép

Ja, és köszönjük Kristófka dícsérő szavaitKép Szerintem is gyönyörű babaKép

Babus

Kép
babus2005

Ez jó hír, mostmár biztos nem fogják hazaküldeni őket. Ezek szerint megint egy fiú érkezik Kép
Természetesen szorítunk!
zsana75

Sziasztok Lányok!

Tamesz(vagyis egyelőre Tamesz Apuka)!
Hatalmas gratula nektek, Marci baba nagyon édes kisfiúKép

Babus!
Hát ez a kis KristófKép Hát egy tünemény bébike!
Egyébként szerintem ne csodálkozz azon, hogy változtál, sírósabb lettél. Nálunk a szülésfelkészítőn a védőnő eleve azt mondta, hogy kb kell az a 6 hét szülés után, míg az anyuka újra normálisnak lesz mondhatóKépÚgyhogy kitartás (de úgy veszem észre, azért javul a helyzet)!
Egyébként előre félek,hogy ha nálad ilyen dolgok vannak, akkor velem vajon mi lesz?!

Muki(30+5)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Ja,és természetesen Zsuzsának nagyon szorítok én is!!

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Lányok!

Tapasztalt valamelyikőtök olyat, hogy magnézium szedése mellett is keményedik? Mennyire elfogadható ez? Mit lehet tenni a sok pihensen kívül?

Akiren
26+0
akiren

Mindig írok egy picitKép, estére csak leírok mindent, amit szerettem volnaKép

Szóval, Tamesz is írt még tegnap:
"Jól vagyunk! Várjuk a tejcsit, egyre kisimultabb és szebb. Barátkozik teljes gőzzel a papával és a rokonsággal. A szülésről majd otthonról, de mindenkinek csak rövidebbet és könnyebbet kívánok, de így is megérte ezért a számunkra legszebb kismanócskáért. Hihetetlen csoda, hogy anya és apa lettünkKép"

Muki
Hát igen, én még szülés előtt írtam is, hogy kizárt, hogy én bedepisedjek a szülés utánra. Aztán ez lett belőle. Na jó, ez a depitől még messze van, de azért jóval érzékenyebb és labilisabb idegállapotú lettem.
Bárhogy is tervezi és várja ezt az egészet az ember, bármennyire is imádja a kis törpéjét valaki, ez egy nagyon más, semmihez se hasonlítható helyzet. Nehéz beleszokni. Illetve ez nem is jó kifejezés rá...majd megtapasztaljátokKép
Annyira nagyon tőlem függ. Ami egyrészről gyönyörű, de másrészről rémisztő is, hogy mekkora felelőséggel jár ezKép
Na mindegy, ezt nem lehet megfogalmazniKép

Babus

Kép
babus2005

KépKépKépKép
cicmerák

KépKépKépKép
cicmerák

KépKép

Sziasztok!

Végre sikerült néhány képet feltenni, bár kicsit nyomin sikerült a rendezése. Szóval ő a mi kisfiúnk, Gergő Kép

Pusza
cic
cicmerák

Cic,
nagyon cuki!Kép
Zsuzsa,nagyon szorítok!
nyetus76

Sziasztok!
Babus, Cic, nagyon aranyosak a kissrácok!
Kíváncsi vagyok, hogy Fannika lesz az első lány vagy Nadine lánya?
Zsuzsának drukkolunk, ebből ma már biztos baba lesz! Egy újabb fiúcska!

Voltunk ma megint ctg-n, az elején aludt a Manó, aztán sikerült rávennem hogy mozgolódjon és kb. 15 perc után annyira elmozdult, hogy a gép egyáltalán nem érzékelte a szívhangját. Persze egy tök szar géphez kerültem, ami állítólag kontakthibás, így vagy egyáltalán nem hallottam a gyerek szívhangját vagy iszonyatosan hangos volt. Persze a nő azt választotta, hogy akkor ne halljak semmit. De amikor már sípolgatott a gép elkezdtem lázadni.
Szülésznőm a biztosnság kedvéért elküldött egy flow-ra és tök rendes volt, mert leszólt az Uh-ra, hogy megyek és hívjanak be hamarabb. Rengetegen voltak, de kb. 10 percet kellett várnom. A flow vizsgálaton persze minden a legnagyobb rendben volt.
Most remélem nyugi lesz hétfő reggelig!

Szép napot Nektek!

Timka
timka

Akiren,

nekem már egy ideje keményedés gondjaim vannak. Magnézium mellett ugyanúgy megvan de talán ritkábban. Addig szerintem nem gáz amíg ki nem nyílik a méhszáj. Ezért kell pihenni. Amíg kórházban voltam volt ott egy lány akit pont e miatt tartottak bent. Neki már az ágyának a lába felőli végét is felemelték h ne terhelje a méhszájat. Ő kapott magnéziumot rosszabb esetben görcsoldót + non stop fekvés egész nap. Úgy tudom akinek nagyon gáz a dolog annak görcsoldót is felírnak. Szóval pihenés mindenek előtt.Én nekem pl sokszor a sima sétától is egyből egybe lesz a hasam. Ha lefekszem akkor enyhűl. Szóval úgy látom a magnézium csak enyhíti de nem mulasztja el.

Tamesznek gartulálok a babához.

Cicmerák és Babus bébije nagyon helyes.

Egyébként nálunk sincs jobb hírük a csecsemős nővéreknek. Valószínüleg ezért félek egy kissé a szoptatás kezdeteitől, mert nem nagyon lehet számítani a segítségükre. Akkor meg honnét tudjam h hogyan kell?

Adri
hadri

Kedves Lányok!
A 2005. nyári topikból vagyok és lenne egy kérdésem, mivel látom itt már esett róla szó és most lassan mindenkinél eljön a szülés időpontja.

Császár előtt, után milyen homeobogyókat érdemes bevenni és mennyit? (Hüvelyi szülésre találtam már, de császárra sajna nem)
Ha valaki tud válaszolni, azt nagyon megköszönném.

Üdv,
MJ-Móni
mj__móni

Timka!

A flow pontosan milyen vizsgálat? az is UH, azt hiszem, de miben más, mint a többi?

Lirian
lirian

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?