Új privát üzeneted érkezett!

Ciao lányok!
Nem is gondoltam, hogy ennyien fogtok válaszolni.

Laga, október elejére várjuk a kistesót. Az első gyerkőc kislány lett, aminek énn agyon örültem. Most meg biztos vagyok benne, hogy kisfiú lesz a következő.

Egyébként az a vicces, hogy megint úgy mennek a dolgok, mint a most 3 éves kislányunknál. Akkor is én kérdezősködtem a babaneten, pont úgy, mint most. Hogy mi ennek az oka? Feleségem külföldi, és bár akkor is már nagyon jól beszélt magyarul, írásban még bizonytalan volt. Így találtam/tuk meg Sóvágó doktort. Most meg egyszerűen babonából én kérdezősködöm :-) Ha egyszer már bejött, most is így legyen.

Még egy kérdés. 3 éve még csak egy "normális" ágy volt a szülészeten, a legnagyobb szobában. A kislányom pont ott született. Most néztem rá a Margit Kórház szülészetének honlapjára (amit ha jól láttam, akkor éppen Magenheim dr. készített). Láttam ott egy képet egy másik szülőszobáról, és már ott is új típusú ágyat láttam. Valaki látta mostanában, hogy akkor minden szülőszobában új ágyak vannak, vagy van még olyan, amelyikben a hagyományos fapados van még.

Jó éjszakát mindekinek!
Ádám
brollop

Sziasztok!

Szívesen mesélek róla. Normál terhességem volt a 37. hétig. A legutolsó kórházi uh-on egy kissé megrémisztettek, mivel a 38. héten Lillát mindössze 2330 g-nak mérték (6, 5 kg-ot híztam a végéig). Innentől kezdődtek a gondok, mivel nagyon megijedtünk kétnap alatt 3 négydimenziós uh-on vettem részt. Egy kivételével mind kicsinek mérte a gyereket. 3000 g-ot csak a Mega Toys-ban tippeltek. Ettől függetlenül az egyik ctg-m nem volt jó, így a dokim befektetett a kórházba. Mindennap ctg, flowmetria, stb... Kórházba kerülésem utáni 4. napon ismét uh a baba súlyát itt már 3000 g-nak mérte (közölték múltkor tévedés történt), ezzel minden rendben volt, sajna a szívhang nem, így irány a szülőszoba ctg. CTG nem jó, így az ügyeletes orvos a vizsgálat után közölte, burkot repeszt, mely után 3 órával fénysebeséggel 3150 g-mal megszületett a lányom.

HÚÚÚ, lehet, hogy egy kicsit zavarosra sikeredett, ha valami érdekel még benneteket megírom.
feketekávé

Brollop,
már mind a 4 szobában új típusú ágy van.
myra

Brollop
Minden hétfőn 4--től vannak előadások a Margitban, szerintem érdemes elmenni rájuk, és utána ha lehet (nincs teltház), akkor szokott lenni szülőszoba-látogatás is...

Feketekávé
A Te példád is mutatja, hogy mennyire pontatlan ez a súlybecslés! Dokikról / szülésznőkről mi volt a véleményed? Utána milyen volt bent lenni a picúrral?
Ja, és mi volt a cikkben?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Böge
Gratulálunk, reméljük most már minden rendbe lesz! Kép Terhesgondozóval kapcsolatba: szinte teljesen egyet értek Cas véleményével. Annyival egészíteném ki, hogy van egy hölgy, aki nem az empátiájáról híres! Kép Ha vele fut össze az ember nagyon rossz hangulata lesz, és az egészre nagyon ráteszi a bélyeget. Kép

Cas
Nekem végülis mindegy, jövő héttől már nem is dolgozom. Csak mihamarabb döntsük el!
Én nem magánrendelésre járok, ezért nem tudok segíteni. Viszont a ctg-t nem a dokid csinálja, csak utána látamozza vagy mi?!

Ádám
A dokit már eldöntöttétek? A kórházi ágyak: mivel én első szülő leszek, nem tudom régebben milyen volt, de szerintem már nem az van! Amúgy tényleg én is javaslom az előadást, mert utána mindig fel lehet menni szülőszobát nézni! (Most hétfőn is lehetett.)

Feketekávé/Bea
Hogy tudtál a történeteddel ilyen tömör lenni? Én biztos nem ilyen leszek! Nagyon tévednek az UH-val hallom folyamatosan! A lényeg, hogy jó vége lett!

Ma megyünk a 38. heti UH-ra annyira várom, annak ellenére, hogy tudom milyen sokat tévednek... Kép

Nikcsi 37+6
nikcsi

Sziasztok!
Nem baj ha most csak kevesen leszünk, majd legközelebb leszünk többen, de döntsétek el. Én itthon vagyok, a cuccos (töltelékek, stb.) a szekrényben. Szerintem azért Nikire való tekintettel fussunk össze. Lehet, hogy még 2-3 hétig 2 in 1, de mi van akkor ha nem.

Cas
Azt hiszem, hogy én nem fogok adni a ctg-k után pénzt a dokinak. Azért, hogy megnéz egy papírt szerintem már túlzás lenne. Szerintem a mi dokink nem is várja el, nem is tudok róla, hogy valaki adott volna. Én a jövő csütörtökön vagy kedden megyek hozzá, mert cukrozom hétfőn és az vinnem kell. Ne aggódj, hogy messze van márc.25. mostanában olyan gyorsan mennek a hetek, hogy kapkodom a fejem.
hmmc

Holnap már 2-től itthon vagyok. Annyi dolgom van, hogy fél 2 körül elszaladok a Flóriánba Dorina jelmezéért. Utána bármikor.
De jó akkor már vagyunk:
Myra
Cas
Niki
Bogi
Én
Kép
hmmc

Hmmc
Én is úgy gondoltam, hogy a ctg-s alkalmakért nem kell fizetni...
Ja, és vállalhatunk ketten egy éjjeliőri állást! Kép Ma hajnali 3-tól Zsebi olyan viháncolást rendezett, hogy másfél órán át csak forgolódni tudtam. Aztán 10 percenként felébredtem reggelig. Úgyhogy nem állítom, hogy vmi nagyon kipihent volnék... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Jön Myra is? De jó?! KépKépKép Akkor most lehet, hogy én fogom a férjem felcsábítani, hogy megnézze Lillát!

Eszty Te nem jössz? És a többiek? MB, Mucus?
Ha maradunk a "szokásos" 2 heti taliknál, akkor a kövinél én kimaradok... Kép Kép De szívesen látnám az általatok készített palacsintákat a kórházban! Vagyis nem csak látnám, ÍZLELNÉM is! Nyam-nyam! Kép
nikcsi

Cas
Még válthatnánk is egymást éjszakánként. Nálunk újabban a viháncolás 4-kor kezdődik, ma 6-ig tartott és már fél 7-kor kelhettem, hogy útjára engedjem a családot. Mostanában délután 2-kor leülök olvasni és 10 percen belül elalszok. De amint kényelmesen az oldalamra fordulok, abban a pillanatban a főnökasszony ébreszt, mert nem megfelelő neki az oldalfekvésem. Néha szoktam neki mondani, hogy egy picit jó lenne aludni. Pl. mostanában mosogatni sem szeret, ha odaér a hasam a mosogató szélére (ami könnyen előfordul ekkora testtel) egyből jelentkezik.
Az az érdekes, hogyha nyugodtan van egy félórát már hiányzik, hogy nincs aki lerúgja a bordámat.
hmmc

Niki
Majd viszünk neked a kórházba palacsintát ne aggódj. De szerintem alig fogod várni, hogy hazakerülj. Kép
hmmc

És akkor haza is fogjátok hozni? Én tudnék palacsintán élni... Kép
De lehet, hogy jó lesz a kórházba, ott legalább van társaság, bár nem válogatott, de mégis jobb lehet, mint Myra helyzete... Túl borúlátó vagyok? Kép
nikcsi

Sziasztok!

Bocs, hogy egy kicsit szűkre szebtam tegnap, de Lilla már nagyon nyüszi volt, bár mostanában eset tíz előtt nem nagyon alszik el.
Szóval a történet egy kicsit kibővítve.
A burkot az ügyeletes doki repesztette meg (Moustafa) (Bocs biztosan nem jól írtama nevét), aki annyira szadistán vizsgál, hogy szerintem a fájások hozzá kutya füle. A vizsgálat közben körülállt az összes ügyeletes szülésznő, mind elég rendes volt, végül a kis tanuló szülésznő maradt mellettem. A burokrepesztés után 15 perccel beindultak a fájások, először 5 precenként, majd sűrűbben, ekkor már 3 ujjnyira nyitva voltam. Megérkezett a férjem, akivel már alig tudtam beszélni, mivel jól haladtak az események elvittek előkészíteni, majd zuhanyzáskor magamra hagytak. Szerencse, hogy így történt, mert így magamban, egyedül tudtam vajúdni (nem szeretem, ha néznek mikor szenvedek)
. Ez a kb. fél óra ott az előkészítőben volt életem egyik legfájdalmasabb fél órája. Nagy nehezen kivánszorogtam zuhany után a 4. szülőszobába (ezt választottam), majd felfküdtem az ágyra, amihez alig volt erőm, bár kedvem sem sok. Végre sikerült, bekötötték az infúziót, mert a gerincérzéstelenítőhöz két üvegnek le kell folyni. Végre megjött az orvosom (pont magánrendelése volt, megvizsgált és abban a pillantaban hívta a csecsemőosztályt a szüléshez.Elkezdtönk nyomni, és kb. a harmadik nyomásra kis gátmetszéssel megszületett, a burokrepesztés után pont 3 órával Lilla. Az orvosom nagyon szépen beszélt hozzám, alapjában a tanuló szülésznő is aranyos volt, csak szerintem a feladathoz a maga 22 évével még egy kissé éretlen volt. Róla azt gondolom, hogy a gyakorlatot jól elsajátította, bár a gyerek kulcscsontja szülés során eltört, ami egyértelműen a szülésznő hibája, de talán emberségből, hozzáálásból még van mit fejlődnie. Azt gondolom, ha a a vezető szülésznő, az orvosok és a többi szülésznő is minden nap megtudja látogatni a pácienseit, akkor ezt ő is megtehette volna ( mivel járandósságát ő is ugyanúgy megkapta). Egy biztos legközelebbi szülésemnél válsztott szülésznőm lesz, mert pár napos benttertózkodásom alatt sikerült egy-két nagyon kedveset megismernem.
A szülés után minden nagyon jól ment, a gátvarratokat két nap mólva kiszedték, négy naposan hazamehettünk. Lilla nagyon jól szopizott (nem baba-mama szobában voltunk), kérésemre a csecsemősök segítettek. Róluk egyébként nagyon sok a rossz vélemény, de szerintem ez azon múlik, hogy mi kismamaák hogyan állunk hozzájuk. Nekünk (a szobatársammal) nagyon jó kapcsolatot sikerült egy kedves csecsemőssel kialakítanunk, aki a végén bevallotta, hogy mi voltunk a kedvenc anyukái és sajnálja, hogy hazamegyünk.

Lányok fel a fejjel, szerintem nagyon jó kórházat választottunk, mindenkinek örömteli babavárást, és hasonló könnyű szülést kívánok!

Ami érdekel még Benneteket megírom, de most nyafog Lilla, mennem kell.
feketekávé

Sziasztok!

Cas
ezek az egyre sűrűsödő éjszakai bulik állítólag azért vannak, mert a szervezetnek is fel kell készülnie a szülés utánni alvás mentes időszakra. Nemtom a baba rugosásaival ez hogy van össze függésben. Ill. úgy, hogy szakemberek szerint abban az időpontban amikor a pocakban rendszeresen ugyanabban az időben kell a baba, a születése után is be atrtja ezt az időpontot. Nálunk az éjjeli 1-2 közötti időszak volt ez, és születése után is ekkor kelt éjjel kajálni. Ja! meg kettőkor mentem szülni is.

Nikcsi
tali: rendes vagy, hogy eszedbe jutottam, de nekem nem jó a nap sem, és a 3 óra körüli időpont sem. De aztért nektek a szokásos jó szorakozást kívánom!

Feketekávé
lehet, hogy korábban már írtad, de ki volt az orvosod?
És mikorra tervezed a legközelebbi szülésedet?
Én sem a roomiban voltam, és hasonló véleménnyel jöttem haza mind az osztály mind pedig a csecsemősőket illetően. Az igaz, hogy kérni kell a segítséget, mert maguktól nem mennek.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!

Cory! Á, szóval te buktattál le! Kép Kép Szerintem minden papírunkra ráírták odabenn, hogy ez meg itt a BMárti a babanetről... Mondanom se kell, volt, aki a 3 évvel ezelőtti sérelmére is emlékezett... Kép

Nikcsi! Te még 2in1? Dr. Sztanyiknál szültem, Mucusnak igaza van, ők helyettesítik egymást. Reszkessetek sztanyikosok!!! KépKépKép Amikor szólt Dr. Mousa, hogy most egy hétig nem lesz, akkor mondta, hogy bemutat mielőtt elmegy Dr. Sztanyiknak, vagy a te doktornődnek. De én olyan tuti voltam benne, hogy nem szülök még, hogy azt válaszoltam, hogy hagyja csak, hazavárjuk.

Nem értem még magam utól az olvasással, csak a név szerint nekem szóló üzenetekre kerestem rá. Köszönjük a gratulákat és jókívánságokat. Már itthon vagyunk, ha Peti továbbra is ilyen nyugis baba marad, talán jut is majd időm a netezésre. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti: bocsánat Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Nikcsi,
Nagyon izgis már a helyzet Nálad, drukkolok, hogy jó ctg eredményről számolhass be! Aztán hamarosan "kellemes" szülőszobai élményekről:-)

BMárti,
Sok boldogságot Petikéhez! Micsoda mázli, megfogtad Isten lábát, akarom mondani Isten ment el hozzád 2 lábon a nehéz órákban :-)))
Na, most csak poénkodok, ne má' hogy másként vedd magadra:-)

A palacsintázással meg csak vigyázzatok, mert a pocak tájék már tele van "mással":-))

Csaó,
Viki
ccviki

Sziasztok,

köszönöm a sok jó tanácsot, szerintem jövök majd még kérdezgetni, mert eddig még soha nem jutottam el Kép De most! Kép

Hányinger: nekem a legnagyobb ellenség a hűtő! mindennek hűtőszaga van amit onnan veszünk ki és ráadásul bárhol (közért) képes vagyok öklendezni tőle... Kép

Szilvamag, nekem is csak a babanetes kalkulátor írja a szeptember 1-jét, viszont dokibá szerint kicsit hamarabb fogant a baba mint a középidő, így én is előrecsúszhatok... Kép Ha jól láttam, a táblában te 2-ra vagy írva...
No meg lehet hogy jön egy front és egyszerre végezzük a szülőszobán... Kép

Cas, azért kell ilyen korán mennem, mert anyum és a nagymamám is cukorbeteg és emiatt mondták, hogy menjek hétfőn + a rákövetkező hátfőn egy terhelésesre Kép Sajnos nekem nem volt egyszerű a babásodás sem, no és itt is figyelni kell majd Kép De hála Sztanyik dr-nak, sikerült! Kép

Böbe
baba76

Feketekávé
Van privát e-mailcímed? Lenne valami amit oda írnék inkább! Bár Mucus kérdései nagyon jók!

Bmárti
Ez komoly? Akkor ennyire napirenden vannak a babanettel kapcsolatba? Kép
Igen még egybe vagyunk, és most hasonló a helyzet mint nálad, mindjárt leírom!

Viki
Köszi! Palacsintának kell lennie helynek, inkább nem ebédelek, de Cas is alá tudja támasztani, hogy 2-nél többet nem tudok legyűrni, csak szemmel! Kép

Na voltunk UH-n, a múltkori kis méret miatt egyáltalán nem számítottam erre, 2994 g-ot mondtak. Hát el vagyok képedve! Ja és ilyen se volt még, 1 percet se kellett várakozni! Viszont a doktornőre annál többet, mert pont műtétje volt... Kép (Szegény valaki) Aztán pedig mondta, hogy külföldre utazik és majd csak hétfőn lesz. Jaj nagyon nem szeretnék úgy járni, mint Bmárti... Bár semmi jele a szülésnek, nincs keményedésem (azt se tudom mi az pontosan tán egyszer éreztem), se joslófájásom! Nem vizsgált meg - szerencsére!
Hétvégén lesz valami front, de nem ez indítja be a szülést - állítólag! Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi, inkább még pénteken is jövök dolgozni, nehogy a nagy henyélésbe elunja magát odabent a kicsi Korina!
nikcsi

Ja az UH és a dokinő rendelés ideje alatt elmentünk venni sapkát. Vettünk egyet talán jó lesz, ha nem apa már tudja hova kell menni.

Cas
Szólhatsz anyukádnak, hogy a bécsi úti stop shopba lehet kapni pólyát Kép Kép Kép
Cory megtennéd, hogy tudatod valahogy Cas anyukájával, ha ő nem teszi? Ha-ha Na jó abbahagytam, csak egyből Cas jutott eszembe, vagyis anyukája...
nikcsi

Bmárti
üdv újra köztünk, ill. a babás topikba is gyere.
És persze ha időd engedi kíváncsiak vagyunk a történetedre is ám!!
Főleg mi, Sztanyikosok. Ugye többiek???

Azt írtad, hogy a dokid vagy a Sz.nak, vagy a Nikcsi doki nőjének mutat be. Lehetett volna választanod?

mucus
Tm

A csecsemősök tényleg nem érnek rá mindenkihez egyenként odarohangálni. Mivel ketten vannak, sokszor az egyiküknek a szülőszobán kell lennie, a másik pedig vigyáz a gyerekekre. De ha kérdeztek segítenek. Engem egyik se zavart el, hogy nem segít, vagy ne kérdezzek baromságokat.

Nikcsi,
nem nagy az a baba. Lillát 37+1 -en saccolták 2903 g-nak és 38+4 -en született 3000 g-al, és látod milyen minimanó volt. Azóta persze túlteljesít hízás terén. Kép
Arra vigyázz ne edd túl magad. Állítólag az is szülésindító. Kép

BMárti,
gratulálok és sok boldogságot Petikéhez! Kép
Mi volt a kórházban a probléma?
myra

BMárti

Örülük, hogy ilyen jó a kedved szülés után. KépEngem is érdekel, milyen volt a szülésed.

Egyébként ki tudja, mikor kell a szülésznőt felfogadni?

Érdekes, olyan tűzközelben érzem magam a sok szülés hallatán, pedig még egy kicsit odébb van.

Böbe, Bollop
Gratulálok nektek. Kép
Végre már vannak újonnan jelentkezők is.

Boglárka 25+6
boglarka

Boglarka,
szülésznőt felfogadni minél hamarabb érdemes. Az biztos, hogy csak a 36. hét elött teheted meg, utána már nem lehet. Ez előírás.
Azonkívűl ha már nagyon sok van nekik abban a hónapban, nem vállalnak. Ezért jó ha nem az utolsó pillanatra hagyod.
myra

Szülésznő:
Én úgy tudom, hogy hivatalosan nem is vállalhatnak szüléseket. Nekem erre kimondottan felhívta a szülésznő a figyelmemet. Ez nem egy publikus dolog, bár minden doki és a Fő-fő is tud róla.
Ismerek olyat, akinek az utolsó két hetében jutott eszébe, hogy kéne szülésznő. Ahhoz ment akinél én is voltam, és elvállalta.
Persze hogy elvállalják! Nekik is plusz pénz, és nem is kevés! Max. akkor nem, ha abban az időben szabin van, de még ez sem jelenthet akadályt, ugyanis a szülésznők a dokikhoz hasonlóan gondoskodnak helyettesről ha kéred!

Azért nem árt minél előbb "bebiztosítani" magadat, azért is hogy már előtte meg ismerjétek egymást stb.

mucus
Tm

Sziasztok!

Igen, csatlakozom, szeretnék szüléssztorit hallani...

Engem a szülésznő kérdésen kívül még érdekelne a mikortól érdemes menni az előadásokra, mikor vannak azok (tudom, olvassak vissza, no de annyira pörög a topic), mi a helyzet az apás szüléssel stb. ??? Kép

Böbe
baba76

Nikcsi
Holnap én is fel fogom hívni a párom egy kis Lilla vizitre. (Már csak azért is, hogy ne csak mindig fiúkban tudjon gondolkodni! Kép)
A pólyával pedig ne őrjíts meg!!! Kép Anyám ma is kikészített idegileg (továbbra is szajkózza, hogy ne aludjunk egy szobában a gyerekkel, mert el fogjuk rontani, és a hisztis stílusától feláll a hátamon a szőr)... grrrrrrrrrrrr... Kép

Hmmc
Ha a pocakom odaér bármihez, akkor püfölésbe kezd. Pl. a számítógép asztal, mosogató, az apukája pocakja... nem számít! Kép Amit viszont szeret, az a meleg zuhany! Annyira oda tud bújni, mikor zuhanyozok, hogy majd' kipukkan a pocim! Kép

Mucus
Remélem igazad lesz! Mert az azt jelenti, hogy alapból 10-től 3-4-ig nyugi van, és az majdnem 6 óra alvás lenne egyben! Ennyiről nem is merek álmodni még az elején! Kép

Bmárti
Először is nagy-nagy gratula Nektek! És nagyon sok boldogságot kívánok! Kép
Milyenek voltak a bent töltött napok?
Nálunk is pont elmegy a dokim egy hétre nem sokkal a kiírás előtt, így már most próbálom rábeszélni Zsebit, hogy vagy előtte, vagy utána jöjjön! (Pedig a helyettesre sem lehet panaszom, csak jókat hallottam róla, sőt egyszer volt is hozzá szerencsém, de azért az mégis más...)

Ccviki
Inkább gyere te is bűnözni holnap! Kép

Baba76
Értem már! Hát akkor kitartást! Az a jó, hogy ennyire odafigyelnek!
A terheléses cukor nem egy kellemes dolog, de azért nem olyan vészes, simán ki lehet bírni.

Kép
Kép
Kép
cas

Böbe
Minden hétfőn vannak előadások 4-től. 4 különböző, minden hó első hétfőjén az egyik, 2. hétfőjén a másik, stb. De úgyis adnak erről meg a vizsgálatokról egy tájékoztatót, ott mindent pontosan meg fogsz találni.
Az apás szülés pedig nem gond, de erről az előadásokon is lesz szó részletesen.
Mikor érdemes menni? Hát végülis akármikor, mi a 7. hónap környékén voltunk (de pl. a 4. előadásra még nem jutottunk el, majd most megyünk). Ja, és apukát is érdemes vinni... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
a leg jobb az, ha konkrét időpontot adsz meg Zsebinek, hogy mikor szertenéd, hogy jöjjön. Főleg így, hogy a dokid szabin lesz akkor.
Én hónapokon keresztül, minden nap elmondtam neki párszor, hogy 4.-e!!!! (14-re voltam kiírva, de tudtam, nem húzom addig)
5.-én reggel született!!!!

Ki a helyettese a dokidnak?

mucus
Tm

sziasztok,

az emver nem néz be 1,5 napig és teljesen felpörögnek az események.

Pont azon agyaltam, hogy ki fog halni a topic, de most megnyugodtam, mert vannak újak! Üdv nektek!

Nikcsi,
dobj fel egy új táblát, mielôtt megszülsz légyszi! Aztán csak számoljátok össze, hányan vagyunk Sztanyikosok. Hajrá Sztanyik dr!
Nagyon remélem, hogy bejön hozzám szülni és nem a Mustafánál kell szülnöm!!!!!!!!!!!

Jó palacsintázást holnapra!

Laga 28+0
laga

Cas, apukát a hüvelyi UH-ról sem tudom távoltartani (pedig saját bevallása szerint zavarja, hogy a doki bennem matat), nemhogy bármilyen babás eseményről... Kép
baba76

Mucus
Nincs konkrét kívánságom egyelőre... Bezzeg a körülöttem lévőknek! Anyósék 5-12 mennek síelni, tehát ne akkor. De mire ők megjönnek, elmegy a dokim, tehát még egy hét, ne akkor. 5-e előtt meg korai még egy kicsit, ne akkor. Szóval nem egyszerű!
(A helyettes nevét nem árulta még el, de van egy tippem, amiben többen is megerősítettek... Szóval ha biztos lesz, elárulom.)

Böbe
Belevaló embör a párod! Kép Én az enyémet azért inkább nem vittem be az elején... Annál nagyobb volt a meghatódás a 18. hetin, amikor először meglátta! Kép
Szóval akkor ragaszkodik a szüléshez is, ha jól sejtem! A szülésznő mondta az előadáson, hogy azok az apukák is jól bírják a strapát, akik amúgy ájulósak pl. vértől-kórháztól. (Az én férjem is ilyen...) Csak mikor már mindennek vége, akkor szokták lefejelni a radiátort! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Már régóta, olvasgatlak titeket.Én is a Margitban szültem a lányaimat,Dr Pálffy Imrénél.
nusy

Myra, Cas, Nikcsi, Boglarka és kedves többiek is, jó estét!

Anno mind a négy előadást végigültem én is a feleségemmel. Természtesen papás szülés volt, így én is mindent tudni akartam a kórházi menetről. Nyilván most is elmegyünk, de leginkább azért, hogy megnézzük a szülőszoba változását. Nagyon örülök, hogy vettek új ágyakat, lévén az én adóm nekik juttatott 1%-a (az alapítványukon keresztül) is benne van valamelyik csavarban :-)

Eszembe jutott, hogy milyen vicces volt, amikor hazaengedték a kislányomat és a feleségemet, akkor én kaptam egy gratuláló papírt a kórháztól. Most is így van ez? Ez nagyon kedves gesztus volt, bár szerintem valahogy ezt meg kellene előlegezni, hogy azok a papák, akik nem akarnak bemenni a feleségükkel a szülésre, talán egy kis lökést kapjanak. Komolyan, megdöbbentő, hogy milyen arányban vannak korlátolt és visszamaradt apák, akiknek fogalmuk sincsen, hogy milyen egy szülés, ostoba sztereotípiák közé bújva inkább kivonják magukat az egészből (nem bírja a vért, nem bírja nézni a vajúdást, persze, de ha fáj a foga, attól meg összedől a világ, no comment).

Még nem választottunk orvost, de a feleségem a jövő héten felhívja Sztanyik doktort, és meglátjuk. Egyébként mikor van terhesgondozása a Margitban?

Üdv mindenkinek
Ádám
brollop

Nikcsi!

Nincs privát e-mail címem, de szerintem bátran írj itt, nem gondolnám, hogy bárkit is sértene a nyilvánosság. Ja! Kérdezetétek, hogy ki volt az orvosom: dr. Sárvári

Bocs, de név szerint már nem emlékszem, hogy ki vetette fel azt, hogy hivatalosan nem lehet szülésznőt választani. Pont a már általam említett februári Fitt Mamában nyilatkozta Mártika szülésznő, hogy most már közülük is lehet választani. Igaz én az orvosomat megkérdeztem, hogy kit ajánl, de Ő határozottan elzárkózott, mivel szerinte mind jó és aki nem oda való lenne az már régen nem dolgozhatna a szülőszobán. Van olyan doki is aki viszont kifejezetten ajánlja az általa jónak tartott szülésznőt. Pl. Lévárdy főorvos
feketekávé

Feketekávé
Nekem is Sárvári a dokim, úgyhogy engem nagyon érdekelne, hogy ő milyen volt a szülés alatt? (Ha jól emlékszem inkább a szülésznőkről írtál, mint róla a beszámolódban...)
És miért repesztett burkot az ügyeletes?! (Vagy kérdezzem úgy: miért az ügyeletes repesztett burkot?)

Nusy
Szia! Üdv a társaságban! Kép
A Te beszámolódat is érdeklődve várjuk!!! (Én különösen!) Mikor szültél? Milyenek voltak a tapasztalataid?

Kép
Kép
Kép
cas

Brollop,
Nagy megbecsülésem az ilyen apukák előtt, amilyen Te is vagy! A férjem hozzáállása is ugyanilyen lelkes, együttérző volt mindhárom terhességemnél és azóta is nagyon meg vagyok elégedve apukás tevékenységével:-) Ő korán reggel elmegy dolgozni, ált este fél 6 előtt nem jön meg, addig egyedül birkózom a 3 kicsivel:-) De este átveszi tőlem őket felváltva, játszik velük és a 2 nagyobbat máig ő fürdeti, estimesél nekik, szóval ilyen társra vágytam mindig, mint ő.

Igen, mostanában is adnak olyan kis oklevelet (kéket a fiúsnak, rózsaszínt a lányos apukáknak) és nekem az tetszett még a szülőszobán, ahogy apukákat is próbálták a jeles pillanatokban a középpontba állítani (köldökzsinór elvágásánál, meg hogy végigkísérheti a baba első útját fürdetéstől vizsgálatig és apuka aadja vissza anyjának a kicsit, ez olyan jóóó:-)

Cas,
Holnap éppen arra fogok vásárolgatni, ha igaz, vigyázz, kit invitálsz:-))Szivesen ismerkednék veletek, de babával leszek és nincs sok időm:-)

Csaó,
Viki
ccviki

Cas!

Őszintén megvalva Sárvárival kapcsolatban vegyesek az érzéseim. A szülést megelőző 3 napban rendes volt velem, mindennap bejött hozzám. Csütörtökön leküldött uh-ra, a szonográfusokkal üzent, hogy nem tudja megvárni az eredményt, majd másnap megbeszéljük. Hát a másnapi megbeszélés elmaradt, merta uh-os nők észrevették, hogy a szívritmus nem az igazi, így ők küldtek fel a szülőszobára azonnali ctg-re. Mivel a ctg nem lett a legjobb, szóltak az ügyeletes dokinak, aki úgy döntött, hogy burkot repeszt. Sárvári amikor megérkezett rendes volt, bár többször megismételte, hogy a magánrendeléséről el kellett küldenie a betegeit, de hát végül is nem baj, bárkivel megtörténhet, hogy éppen privát rendelés alatt jön rá a szülés-mondta Ő. A varráskor már nagyon vicces volt, varratszedéskor méginkább- valószínű a boríték hatása. Sok sikert hozzá, mikorra is vagy kiírva Cas?
feketekávé

Cas
A nagyobbik lányomat Rékát , 2001.novemberében szültem,a kicsit Katát,2003 áprilisában.
Engem császároztak mindkétszer.Az első azért lett császár, mert az ultrahangon nagyon nagyra becsülték a sullyát,rosszul ileszkedett be a feje a medencébe és úgy látták hogy a köldökzsinor is a nyakán van.Eléggé féltem a műtéttől,de nincs rossz emlékem róla.Az érzéstelenítésnél nem is éreztem amikor megszúrták a hátamat.Sokat jelentett hogy a párom is velem volt,igaz a műtőbe nem jöhetett be, de az ablakon keresztül végignézhette a műtétet,és utánna mehetett a Rékával amikor fürdették.Nekem is megmutatták mielőtt elvitték fürdetni.Sajna az rossz volt hogy a műtőben nem lehetett videófelvételt készíteni/nem engedték/,bár a fürdetésnél bepótolta a párom.Réka 4200gr-al és 58cm-el született.Az első éjszaka volt a legnehezebb,nagyon huzódott a sebem de igyekeztem sokat mozogni,és másnap reggel ha nehezen is kicsit szédülve ,de fel tudtam kelni.Nagyon furcsa hogy amikor a Katát szültem 6 óra múlva a császár után fel lehetett kelni és semmi gond nem volt, nem fájt annyira a hasam sem.Nekem nagyon aranyos szülésznöm volt,és a Pálffy doktor is nagyon kedves volt.A csecsemösök és az osztályos szülésznők is sokat segítettek a szoptatásnál,fejésnél.Összegezve: nem bántam meg hogy a Margitot választottam , mindenki nagyon kedves volt.Katánál azért lett császár mert az előző műtéti heg nagyon el volt vékonyodva és magában rejtette a veszélyét annak hogy esetleg vajudás alatt szétrepedhet.

Cas:Mindkét műtétnél a Sárvári dr asszisztált,szerintem nagyon kedves.
nusy

Hát mekkora bimbó vagyok, jujj:-))Gyerekek nagy mamáknál és nélkülük nemcsak a ház lett üres, hanem az én fejem is kong:-) Pont 2 éve szültem a kislányomat, ilyenkor már cickókon altattam a szülőszobán:-) Tavaly meg valamikor február elején tudtam meg, hogy megint babánk lesz:-) Hol van már az... de szar megöregedni:-)))

Na, dugulok:-)
Viki
ccviki

Ccviki
Szerintem nyugodtan felugorhatsz babóstól! Legalább elbabázhatunk mi is egy kicsit - ha megengeded.
(Persze ehhez lehet, hogy Hmmc-nek is volna néhány szava! Én nagyon lelkesen hívok hozzá vendégeket! KépKépKép Mondjuk a legutóbbi alkalomból okulva, ha palacsintát szeretnél, úgyis engem kell megnyerned, mert jó eséllyel én fogom sütni... KépKépKép)

Feketekávé
Hát a magánrendelésére megértem, hogy elment, végülis ott előre megbeszélt időpontra várják elég sokan, és számítanak rá...
Az viszont nagyon korrekt, hogy otthagyta őket, amikor egyértelmű lett, hogy vissza kell hozzád mennie. (Ez Neked biztos nem volt ennyire "korrekt", hiszen egy fél életnek érezhetted, mire visszaért... Ráadásul én olyannak ismertem meg, hogy inkább azért ismételgette ezt, hogy szabadkozzon, hogy nem volt ott az elején... szerintem...)
Hallottam más kórházból olyan sztorit, ahol a doki ezt nem tette meg, végigrendelte a magánt, és csak aztán ballagott be a kórházba, pedig értesítették. Le is maradt a szülésről.
Amúgy én is jó humorú, kedves embernek ismertem meg, és nekem nem tűnt "borítékfüggőnek" a viselkedése még soha (sőt!). Szerintem azon kevesek közé tartozik, akik nem a pénz alapján állnak hozzá az emberhez!
Ja, és márc. 25. Csak én tiltakozom ez ellen kézzel-lábbal (már nagyon nagy baba, és alig férünk egymástól), de a doki szerint ez egy teljesen oké időpont, minden jel arra mutat, hogy jó volt az első számolás. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Nusy
Köszönjük a beszámolót!
Hát egy időben én is igyekeztem lelkileg felkészíteni magamat egy esetleges császárra (a méhlepény úgy helyezkedett, hogy volt rá esély, de szerencsére azóta elkúszott az útból).
Szép nagy baba volt a lányod! (Jajj, attól "tartok" nálunk is ilyen méretek lesznek, ha tényleg kitartunk márc. 25-ig! Kép)
Örülök, hogy a dokikról és a többiekről Te is csak jót tudsz írni... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,
Engem nem lehetett sose kajákkal csábítgatni, terhesen pláne kajaundorom volt. Abba a kategóriába tartoztam, akinek a 8-9. héttől kb. a 20-ig tartott az egésznapos hányinger.
Szóval palacsintázásról lemondok, nem azért mennék, csak úgy kiváncsiságból.
Ha a házigazdasszony is meginvitál és éppen arra leszek, szivesen beköszönünk Olivérrel:-)

Viki
ccviki

Brollop,
Az az emléklap amit a papáknak adnak tényleg nagyon aranyos. A párom halálosan büszke is rá. Kép
A félős Apukáknak meg üzenem, nálunk is attól rettegett, hogy majd mennyire rosszul lesz, a végén meg azt mondta egyáltalán nem is hasonlított az egész szülés arra, mint amivel a TV-ben riogatják az embereket. Meg szerinte az a 10 perc volt a legroszabb amíg nekem segítettek valahogy eljutni a szülőszobáig, és neki várnia kellett a zöld rucijára (nem tudta mi történik ez idő alatt velünk). Bent még mindig jobb, mint kint ücsörögni, akár fél napokat, és nem tudni mi van a szeretteinkkel.

Mucus,
én is úgy tudom, hogy lehet már hivatalosan szülésznőt választani, de mint írtam a 36. hétig. (Az lehet, hogy utána is elvállalják, nem hivatalosan...)

Cas, Nikcsi,
azért készüljetek fel, hogy már nem olyan picur a lányom. Hatalmas tokája van, 4600 g és már 56-os rucikat hord. Kép Kép Kép
myra

Most olvastam a másik topikban:
"17.10-kor megszületett Boróka!!!! 3800g,55 cm, barna haja van, egy csomó hurkája, és sötétkék szeme"

Sok boldogságot Orbisnak és a babának! Kép
myra

Ccviki
Lázadó!!! Semmi palacsinta-imádat?!?!? KépKépKép

Myra
Szerintem az én férjem is rosszabbul tűrné kint várni, és nem tudni, mi van, mint bent benne lenni a sűrűjében...
A lányod pedig már komoly hölgyemény! (56-os rucik...!) KépKépKép
Szóval akkor tudtok ma jönni?
Olyan 1/2 3 felé gondoltam értetek menni, ha nektek is jó... De majd még hívlak és pontosítunk!

Orbisnak nagy gratuláció innen is!

Na én mostantól offline leszek, nagy szekrénypakolászás lesz, és szét kell kapni hozzá a gépet. Ha vmi változás lenne a talival, vki dobjon már egy sms-t! Köszi!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Elsőre egy óriási hír:
ORBIS írta: "Boróka megszületett 2005.02.09-én 17.10-kor (10 óra alatt). 3800g és 55 cm. Barna haja van, nagy sötétkék szeme és sok-sok hurkája. Mindenki jól van." De most látom már Myra megírta, már este tudtam, de nincs otthon net... - egyelőre Kép
Írtam Orbisnak, hogy várjuk a beszámolót!
Így én kerültem a lista első lépcsőfokára...

Myra
Tényleg egyáltalán nem nagy (átlag), csak a múltkori kicsihez képest. Akkor majdnem egy héttel későbbre át is írták a szülés dátumát.
Belegondolva szegény kis Lilla, mint egy kiállítási tárgy lenne. De annyira aranyos és szép, hogy mutogatni kell! Szinte én büszkébb vagyok a Te gyerekedre, marha jó. Kép

Böbe
Előadás: 30. héttől javasolják, de én ezt tök hülyeségnek tartom! Szerintem nagyon érdemes elmenni, én többször is voltam. Nem ért rá a férjem, aztán a köv. hónapba ráért és elmentünk együtt. 4-dik előadás : EZT SENKI NE HAGYJA KI! Cas hallod? Nekem ez az előadás tetszett a legjobban!
Apás szülés: semmi kifogásuk, sőt! Annyira jó fejek! Minden előadáson szólnak az apukákhoz is. Szüléskor az orvosok noszogatják és hívják fel az apukák figyelmét, hogy hé fotózni nem akar?!

Cas
Bocs a pólya miatt! Tegnap volt nálunk a húgom és mesélte anyu hogy besértődött a pólya miatt. Kép Nekem semmit nem volt érdemes elrakni, stb. szöveget hallgathatta a tesóm. Kép
Mikor indulsz Myráért? És milyen útvonalon mész?

Laga
Amúgy is feltettem volna ma, mert van változás.
Ma reggel alkotás közbe (mikor máskor) esett le, hogy a ti dokitokat ki helyettesíti?!
Remélem jót palacsintázunk!

Nusy
Csak ennyi? Bővebben? Bocsi látom bepótoltad! Köszönjük!

Ádám
Elképesztő ezeket a dolgokat egy féri "szájából" hallani! Kinyomtatom haza is viszem, de tuti azt gondolja a férjem, hogy megmanipuláltam és nem is egy férfi írta. Az én férjemre egy panaszom se lehet, de ha beteg? Felébred fáj a torka: máris kapkodja be a gyógyszereket, és össze akar dölni a világ! Szegényt mindig jól kicikizem, ami nagyon rosszul esik neki. Én pont az ellenkezője vagyok, akármennyire fáj, csak 1-2 nap múlva veszek be orvosságot, az orvosokat pedig kerülöm!
Na aztán érdekelnek a fejlemények! Majd írd meg mit beszéltek Sztanyikkal? De ezt inkább személyesen kéne, nem telefonon - szerintem.

Feketekávé
Nem emlékszem pontosan, ti most tervezitek a babyt?

Tényleg újak, nem akartok bekerülni a táblázatba? Ha igen, akkor mihamarabb írjatok a privát címemre.

Viki és Cas
Hova mentek vásárolni?

Ma vagyunk 9,5 éve együtt a férjemmel és pont 38. hetes a kicsink! KépKépKép

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

nálunk az emléklapnak külön sztorija van, ugyanis először az én nevemet írták rá az Apukáé helyett,Kép és elég vicces volt. De aztán javítoták.

sok boldogságot a friss anyukának

Szilvi
szilvamag

Szilvi
Végülis Téged is megillet(ett). A nőknél ez már csak természetes... Kép Kép
nikcsi

Sziasztok!
Viki természetesen szívesen látunk téged is.
Annyira örülök, hogy nem kell elhalasztani a bulit és úgy néz ki nemcsak hárman leszünk Kép
Akinek van kedve nyugodtan jöhet!!!

Mégegyszer cím: Szentendrei út 6. 6/32. 32-es kaputelefon. Csipkay van kiírva.
A Flórián téri gyógyszertár után (Szentendre felé) a harmadik lépcsőház, műkörmös van alattunk.

Nikcsi
Nem is olyan kicsike az a baba. Te sem vagy 1,80.
Kép
Annyira irigyellek, hogy már lassan kettecskén lesztek. Én mostmár nagyon hisztis vagyok, pedig van idő bőven hátra. Olyan jó lenne hason aludni, legalább 10 percet.

Tegnap megvettem a Kismama naplója című könyvet. Nagyon jóóóóóóóó!!! Voltak részek, melyeken hangosan nevettem. Ajánlom mindenkinek.

Délután találkozunk!!!!! Már nagyon várom!!!!
hmmc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?