Új privát üzeneted érkezett!

Anyamacska!

csókoltatom az ismerösödet!

Jucus
20170114224602

Lányok!
Egy kis vérezgetés normális? (a tegnapi nyákdugó után). Fájás még semmi.

KépKép
KépKép
lindicita

Orsolka,
választott szülésznőmhöz jártam NST-re, de sohasem adtam, és sohasem éreztem, hogy elvárta volna. Azt hiszem, ez is a csomag része, majd szülés után honorálsz Kép

Nagy haj - gyomorégés: a végén iszonyat égett a gyomrom, és a lányom 8 centis hajjal született, ami nem hullott ki, mint más rendes gyereknél, hanem elkezdett nőni, és most 5 hónaposan (ma töltötte be Kép) már két hajvágáson túl dús hajkorona díszíti a kis kobakját. 3 hónaposan ekkora volt:

veraKép

vera
kisün

Ígérem, hogy átadom!
Nem tudom, hogy jól emlékszem-e, de úgy rémlik, mintha Te is februárra várnád a második babádat. Rosszul emlékszem?
anyamacska

Ezzel már kellene a kórházba menni?

KépKép
KépKép
lindicita

Lindicita,
kis vérezgetés szokott lenni, ha tágul a méhszáj. Szerintem holnap azért kérdezz rá az orvosnál.
vera
kisün

Lindicita,
Jól emlékszem, hogy Bardóczynál szülsz? (én is nála szültem) Ő abszolút nem bánja, ha ilyesmi miatt felhívod! Akár most is.
vera
kisün

Lindicita: Szerintem hívd a dokid, nem árthat...

Anyamacska: OKTÁV szervezés, ETI felkészítés, és az utolsó pillanatban végül OKTÁV vizsga (most kapta meg a vizsgáztatás jogát).
Ma volt az írásbeli (a Minisztériumi) március elején még gyakorlat és a szóbeli, kéthetesen túl vagyok.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Anyamacs!

20-a!És Te?

Lindi!

Szerintem is kérdezd meg a dokit,akár most is felhívhatod vagy a kórházat.

Jucus
20170114224602

Lindi!
LEgalább beszélj 1 dokival.

Gyomorégés nem nagyon volt, Esztinek meg villanyos haja lett, már láthattátok. Kép
neet
neet

Oxigen!
Azt hiszem, hogy nem irigyellek! Kép Mikor meglett a vizsgám, még hetekig alig mertem elhinni, hogy vége. Az ETI-nél nagyon szeretik gyötörni a vizsgázókat, hogy megmutassák milyen alaposan felkészítették őket. A vizsgáztatók boldogok, mi meg szépen lassan majd elfelejtünk mindent, amit tanultunk. Szerencsés vagy, hogy már nem ott vizsgázol! Én talán az írásbelitől féltem a legjobban. Nehéz volt? Szorítani fogok neked, és ha esetleg szükséged van kidolgozott tételre, vagy bármiben tudok segíteni, szólj!

Jucusmamus!
Február 24-re vagyok kiírva. Megvársz? Kép
anyamacska

Anyamacs!

Én is akkora vagyok kiírva,de 20-án megcsináljuk a császárt(mármint a dokimKép)és megvárlak!
Küld el a számodat ha gondolod és ha a kórházban vagyunk akkor ki tudjuk deríteni,hogy a másikunk is ott van-e!
Én beírom ide,nem titokzatos,hadd hívjon aki akar:0670 369 3799

Jucus
20170114224602

Jucusmamus!

Köszi a számodat, én is leírom: 30 239 40 38. Örülök, hogy lesz ott valaki, akit legalább futólag ismerek. Majd ott összehaverkodunk! Kép Foglak keresni ott is, de addig is!
anyamacska

jajj, nem bírom ki, ezt még fel kell tennem!!!Kép
neet

Lindi!
Nekem a dokim azt mondta, hogy egy kis vérezgetés még nem biztos, hogy jelent valamit, de azért csörögjek rá! Haskeményedést sem érzel? Akkor is tágulhatsz, nemcsak fájásnál!

Ildi
ildi76

Beszéltem a szülésznővel, azt mondta, ha nem túl erős a vérzés, nincs semmi baj, ez a folyamat része, de kórházba csak fájással kell menni. Hát az még nincs, illetve csak nagyon enyhe, mint régen, mielőtt megjött. Keményedés van, de ugyanolyan, mint napok óta.
Hát várakozunk türelemmel.

Kisün!
Neet!
Nagyon édesek ezek a gyerkőcök. Milyen kis hajasbabák!

Az uh nekem is azt mutatja, hogy van a babának haja, de nekem sincs semmi gyomorégésem.

KépKép
KépKép
lindicita

Neet!

Imádom!

Vera!

Ez igazi frizura!

nem is tudom,hogy Pannának lesz-e haja.Lehet,hogy kopasz lesz?

Jucus
20170114224602

Köszönöm a válaszokat, szerintem szokás szerint én bonyolítom túl a dolgot. Annyira béna vagyok mindenféle anyagi természetű kommunikációban, legtöbbször pl. túlkompenzálok, és túl magas borravalót adok. Mostanában azért jobban meg kell fognom a pénzt, úgyhogy jobban odafigyelek.

Ha ez a gyomorégős babona igaz, akkor az én gyerekem egy Sámson lesz Kép Bár nekem akkor is gyakran égett, mikor nem voltam terhes. Vagy lehet, hogy nem kellene Nutellával enni a banánt? Kép Na nem baj, most még kiduhajkodom magam, aztán úgyis le akarok jönni a cukorról.
orsolka

Ja és persze mindenkinek gratula a gyönyörű gyermekekhez.
orsolka

Sziasztok!
NST- t megkérdeztem és elvileg nem kerül semmibe.

A szülésznőkről már nem mondhatok ilyen pénztárcakímélő véleményeket, félfülesek azt súgták hogy az orvosi gázsi fele a minimum.

Oxigén!
Gratulálok a vizsgádhozKép
Jó pihenést!

Neet, Kisün
Tüneményesek a Babák!

Anyamacska!
Jucusmamus!

Lehet hogy jövöhéten vagy késöbb Babanet traccspartyt rendezünk a kórházban, mert ma közölte a dokim, hogy toxémia gyanus vagyok és ha a pénteki leletek sem mutatnak változást akkor hétfőtől irány a kórházi ágyKép
Pedig én csak márc 25.-re vagyok kiírva a csajszikákkal.

Jucusmamus!
Nagyon tetszett a "tappancs a pocakon" kép.
Ma felénekeltem egy Vangelis alapot és a két csajszi mint két kis kenguru, úgy rugta a ritmust a hasamban végig.

Pocakpacni!

Hintaszék??? Nagyon édes!Kép
Ha majd csöndben felmászik a konyhai pultra és onnan kiabál, hogy Anya, Anya akkor ne lepődj meg. Az én fiam 2 évesen volt először cirkuszban és utána napokig az ágyunkon gyakorolta a tigrisbukfencet. Gondolhatod, hogy a frász kerülgetettKép

Csaó
Kókuszdió
kókuszdió

Jucus!
Ez a kép fantasztikus! Így elkapni azt a pillanatot és még a lábujjait is meglehet számlálni.

Pocakpacni!
Jól egyensúlyoz Marci ha ezt mind megúszta esés nélkül! Milyen diadalmasan mosolyog mindezek után. Nagyon aranyos! Mennyi idős most?

Neet!
Nagyon aranyos Eszti! Igazi kislányos arcocskája van.

Anyamacska!
Zsolti átlagos hajmennyiséggel született, de elég sötét haja volt a mostanihoz képest. Most kedz nőni Neki, lassan kicsit le is kell vágnom belőle.
Kisün kislányához képest még most lassan egy évesen sem rúghat labdába.

Orsolka!
Én ismerősöktől hallottam, hogy nem szokás adni csak a végén, és én is így tettem. Nem is éreztem soha hogy várt volna pénzt. Megkérdezni nem mertem, valahogy olyan kínosnak érzi az ember. Talán ez így szájhagyomány útján terjed.

Oxigen!
Gratulálok a vizsgádhoz!
pesztus

Kókuszdió!

Akkor a számom itt van feljebb,hívjál ha jösz a kórházba!Tök izgi lesz,hogy "ismerni" fogjuk egymást,de azért inkább még maradj otthon,ne legyél toxémiás!

Jucus
20170114224602

Köszönöm, szegény Dóri haja azóta megrövidült, mert kontyot azért még nem akartunk Kép Tegnapelőtt kapta az UTOLSÓ brutál oltást, innentől tíz hónapig nyugi!!!!! Mindig úgy fáj a szívem, amikor megszúrják Kép Az orvosával gyerekkoromban oltásidőben én is kergetőztem, a 15 hónapos szurinál tervezem, hogy az esélyegyenlőség jegyében Dórit kiengedem a kertbe, azt kapja el Kép

Lindi,
örülök, hogy ezek szerint minden rendben. Kitartás!

Neet,
kis punk, nagyon aranyos Kép

aggódom Moosejaw miatt, remélem, nincs baj!

vera
kisün

Sziasztok!

Neet, Kissün: hát erre mondtam, hogy itt csak gyönyörű gyerekek vannak.
Kissün: én is megkönnyebbültem amikor vége lett az oltásoknak. Jó ötlet az esélyegyenlőségKép

Kókuszdió: ne ijesztgessKép Már most sokkal vagányabb ilyen szempontból, mint a lányom!

Pesztus: Marci tíz hónapos lesz nemsokára.

Ez tetszik, hogy találkát szerveztek a kórházbaKép
Remálem szepemberre is lesz még lesz még jelentkezőKép

Pussz: Pocak
pocakpacni

Sziasztok,

kösz a szülésznôtippeket, ha eseteg van hozzájuk tel. számotok, azt is leírnátok?
(Kecskeméti Vera, Fantha Zsuzsa)
köszi

Neet, félreértettél: nem az ügyeletes orvosra gondoltam, hanem az ügyeletes szülésznôre (hogy neki lesz túl sok dolga). Választott dokim van.

Édesek a babák. Amúgy nekem sem égett a gyomrom, és Ábel 5 centis fekete hajjal született, ami nem hullott ki, csak ami újonnan nôtt, az már szôke lett. Vicces látvány volt.
Bori
lakibori

Titeket nem idegesítenek az oldalon ezek a reklámok?

Jucus
20170114224602

Pesztus,
én úgy tudom, hogy ha a második baba megszületik az első baba 2 éves szülinapja előtt (tehát a GYED lejárta előtt), akkor marad az összeg. Ha csak később, akkor újraszámolják, és persze kevesebb lesz. De azért ez nem 100%-os infó.

Neet,
milyen címre tudok neked emailt küldeni, szeretnék valamit kérdezni.

Kép
Kép
manoka11

Bori, valld be hogy melíroztattad a haját Kép
Jucus: milyen reklámok?

Dia

pocakpacni

Pesztus: nálunk is ez lesz a helyzet (17 hónapKép) és állítólag érdemes elmenni táppénzre inkább, és utána az esetleg magasabb bérből számolják újra. De ezt majd még megkérdezem a tb-ügyintézőtől, ő mindig segít! Hétfőn megyek, ha minden igaz.

pocakpacni

Pocak!

Ezek amik feljönnek amikor belépek a topicba:Babaház című műsor meg szereplőket keresnek...stb.

Jucus
20170114224602

sziasztok

jucus: engem is idegesítenek,hiába kapcsolom le ugyanúgy feljön. Képzeljétek az éjjel nagyon görcsöltem ez már jósló fájás lehet? És keményedik a pocakom is. Amúgy 23-án lenne a császár ha kibírjuk addig,de a doki szerint nem biztos h kihúzzuk. Ma megyek nst-re hát meglátjuk majd mi mutat a gép.

Vollard: ha jól emlékszem te szültél császárral, lehet rajtad vmi hálóing v melltartó v ilyenkor teljesen pucér az ember.

üdv juji
juji

Sziasztok!

Anyamacska: Én sem irigylem magam Kép Mikor vizsgáztál? Mivel ez az OKTÁV első vizsgáztatása, velünk is eménykednek, azt hittem csak nekünk jutott ki, de ezek szerint nem helyi specialitás Kép
Igazából valakinek a tételeket kellene a fejembe sulykolnia, de mióta nő a pocim, csökken az agyam Kép Szóval működik a terhességi amnézia, bár mióta szedem a vasat kicsit javul a helyzet, van még esély, hogy szóbelire tudok is majd valamit Kép

Pesztus: Pocakpacninak van igaza, legalábbis én is úgy tudom, hogy gyes helyett táppénz, és onnan vissza tgyásra majd.

Jucus: Nekem nagyon jó kis irtóprogim van ezekre a felugró reklámokra, egyszer jön fel, vagy annyiszor sem, ha úgy állítom be. Megkérdezzem, mit varázsolt a párom a gépre? Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Úristen, két oldal archívot kellett tegnap du. óta átolvasnom!!! Kép

Nem semmi, amit Babarózsa írt. Kép még jó, hogy minden oké a babájával.

P o c a k p a c n i! Én aug. 18-ra vagyok kiírva.

N e e t! Édi a kiscsajod, ezzel az elektromos frizurával. V e r á n a k is nagyon dúshajú babája van.

J u c u s ! A tesóm sűrű fekete hajjal született (anyu szőke). Aztán mikor jött a szoptatás ideje, odavittek neki egy szőke kövér gyereket Kép , a gyerek anyjának meg a kis sovánka fekete hajú tesómat. Szóval a tesóm haja hamarosan kihullott, és később már ő is egyre szőkébb lett. Reklámok: múltkor írtam a szerkesztőnek, hogy légyszi csinálja már meg, hogy tudjak írni a rendes nevemen, mert valami összekavarodott a rendszerben. Szegény pár nap múlva írt, hogy ne írogassak már neki türelmetlenül, mert van elég dolga, és hogy szívességből csinálja az egész melót.(megcsniálta a nevem újra) Én erre írtam, hogy nem gondoltam, hogy ez ilyen társadalmi munka jelleg, hiszen zavaróan televan a Babanet reklámokkal. Persze szegény nem válaszolt, remélem nem sértettem meg vele. Szóval a reklámok, főleg a pop-uposak annyira zavarnak, hogy azon gondolkodom letiltom őket valami külön programmal.

K ó k u s z d i ó, és a többiek, akik szülésznőnek készülnek gázsit adni Kép . HOGY AZ ORVOSI GÁZSI FELE? Én akárhány pesten szülő anyát kérdeztem, eddig az átlag 20eFt volt. Azrért túlságosan nem hinném, hogy fel kellene emelni a tarifát.

V e r a ! Dórival a kökörcsinbe kell menni oltásra? Vagy már nem a védőnők adják ezt?

A.
13

ancsipancsi

Manoka, Pocakpacni, Oxigen!
Köszi az infokat, majd én is megpróbálok a cégnél is érdeklődni, hogy mi az amit ŐK megtesznek az ÉN érdekemben, de jobb úgy indulni, hogy az embernek mégis van valami fogalma a lehetőségekről. Még egyszer köszi.

Egyébként azért aktuális a téma mert már lassan szeretnénk kistestvért Zsoltinak, bár ahogy elnézem a másfél éves gyerkőcöket, nem lehet könnyű két ilyen apró gyerekkel.

Pocakpacni!
Zsolti most lesz 11 hónapos, a profilomban van kép róla. Szerinted hogy lehet legegyszerűbben egy újszülöttel és egy 17 hónapossal közlekedni? Egy 17 hónapos már elsétál valamennyit az utcán a saját lábán? Vagy valamiféle ikerkocsis megoldáson érdemes gondolkodni? Egy új baba vállalása előtt most ezek a kérdések merülnek fel bennem, úgyanis mi elég sokat sétálunk Zsoltival és kicsit félek, hogy majd két ilyen pici gyerekkel ez nem lesz ilyen egyszerű.
pesztus

Pocakpacni!
Még egy kérdés! Marci még szopik? Van még tejed?
pesztus

Sziasztok !

Irt vmit Babarózsa ? Nekem elkerülte a figyelmemet ? ! Mikor ?

Kép
Kép
greenolive

Ancsi,
az orvosi gázsi fele szerintem is irtó húzós, a max. 20ezret hallottam én is (ha mi kismamák srófoljuk felfele az árakat, akkor csak magunkkal szúrunk ki). Na jó, attól függ, ki mennyit ad az orvosának, az is nagyon eltérő lehet. Én pl. 9 hónapig a magánrendelésen rendesen fizetek minden egyes alkalommal, és már ezért sem hiszem, hogy túlzásba kellene esni a "gázsival".

Kép
Kép
manoka11

Pesztus,

bár nem engem kérdeztél, az én gyerekeim között 26 hónap lesz, és még így sem vagyok benne biztos, hogy a nagyobbik elsétál majd a saját lábán, szóval esetedben mindenképpen a testvérbabakocsit javaslom (olyat, ahol egymás mögött ülnek. Vagyis elöl ül a "nagy", hátul fekszik a kicsi). Mert, fôleg ha a kicsi megszületik, a nagy is újra kicsi akar majd lenni, és babakocsizni. Bár persze ez is gyerekfüggô, a barátnôm "nagyfia" jött a lábán a tesó születése után is (köztük is 26 hónap van). Az enyém biztos nem fog.
Bori
lakibori

Greenolive! valaki beírta, hogy Babarózsa gyermekének a köldökzsinórja nem jó helyre volt tapadva, meg ilyenek.

ancsipancsi

A nutellás banán miatt érdemes megszületni!!! Kép

A rendes címem: neet@freemail.hu de ha zaklatni akar valaki hülyeségekkel, arra fenttartok egy hasonló citromail-es címet. Kép Kép Kép És ezt nem is nézegetem. Kép

Nekem is olyan a férjem, h leblokkolja, ami nem kell, így a hülye reklámokat is. ÉS DRUKKOLJATOK NEKI, ma megy 2 interjúra is (régóta nincs meló... Kép )

Juji, Jucus, és talán Lakibori?
Ti vagytok a legözelebb a Nagy Naphoz, ugye? Kár, h már leszokóban vagyunk a (hetek száma) jelzésről, így nehéz követni...

Ancsi!
Olyan jó neked, annnnyira lennék megint pocakos!!!! Kép

Eszter ma kapott oltást, oda se mertem nézni, csak szorongattam a kis kezét. Csak egy picit sírt, és hamar abbahagyta, de azt mondják, ez még nem olyan brutál oltás, mint a későbbiek... Szegénykéim, mindenki,akinek ezen át kell esni, oké, hogy kell, de olyan szívbemarkolóan sírtak ott a nagyobb picik, a könnyük potyogott....

Károly elveszi Camillát!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????

neet
neet

Juji!
Nekem volt egyszer egy térdműtétem, hát még a hajamból a gumit is ki kellett venni, és körömlakk sem lehet rejtad. Akkor gonsolom egy császárnál még ennyi se... nem?
neet
neet

Neet!

Jucusnak még szű/üken 10nap amit Jucuska 9 -nek nevezKép

Juji!

Várjál már meg!Lindicita is készül szülni mert vérezget pedig 28-a van csak kiírva!Traccsolni akarok a kórházban veletek,ne hagyjatk cserben!Az én csajom nem jöhet előbb,megdumáltam vele!

Babarózsáról én másoltam ide az üzenetét,hát nem volt egyszerű megoldás a köldökzsinórja.

Reklámok:még mindig ugrálnak,de majd apát ráugrasztomKép

Jucus
20170114224602

Sziasztok lányok!
Doki megnyugtatott, hogy ma-holnap szülünk, addig pihengessek.
Fájások is beindultak, elég sűrűek, de nem tartanak elég sokáig. Ez még nem az igazi. Pedig már eléggé fáj.

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!

Nekem csak a végén égett a gyomrom, és sok haja lett a lánykának.

Kép
zanza

Lindi!
HAJRÁ!!!!!!!!!!!! Nagyon drukkolok!!! CSAK ÜGYESEN!!! Kép

Zanza!
Ez a hasonfekvős póz nagyon édes!!!! Ahogy a tappancskáit maga alá húzza, jajajjjj, meg kell zabálni!!!
neet
neet

Zanza! milyen édes ez a baba!!!!!!!!!!!! OLYAN, mintha elbújna a fényképező elől Kép)))

ancsipancsi

Köszönöm , megtaláltam a Babarózsás részt . Hát nem semmi ...

Zanza !
Nagyon jó kép !

Kép
Kép
greenolive

sziasztok

jucus: hát remélem megvárlak,nem akarok sietni. Az nst-n minden ok volt,baba szívhangja jó. Méhösszehúzódások 40 körül vannak. Hétfőn nődoki,remélem minden ok lesz és akkor talán majdnem egyszerre szülünk. Tényleg neked is be kell feküdnöd egy nappal a császár előtt? Nekem igen, 22-én befekszem és másnap csaszi. Ha előbb mennék akkor majd foglalok neked helyet :-))

neet: az első császárnál rajtam sem lehetett semmi(akkor altattak),de azt reméltem talán nem kell teljesen pucérnak lenni.

üdv juji 38.hét
juji

Valaki kérdezett a császárról, hogy lehet-e rajtad vmi. Én a múltkor részletesen kikérdeztem a szülésznőt. Először azt hitte, hogy én úri passzióból akarok császárral szülni (mint az a nagyon okos beckhamné), de mikor megnyugtattam, hogy akar a fene, de lehet, hogy fogok a placi miatt, akkor részletsen elmondott mindent:
-semmi nem lehet rajtad (kontaktlencse, szemüveg, pláne ékszer, valóban még körömlakk sem, mert a köröm színe is sok mindenre enged következtetni)
-választhatsz, hogy altatás vagy spinál (kivéve, ha sürgős, akkor nincs idő a spinálra)
-a spinál után nem kell 24 órát feküdni, "csak" 12-t, viszont két napig, de legalábbis az első székletig nem lehet enni, infúzión táplálnak keserűsóval vagy mivel, az állítólag beindítja a perisztaltikát (de a bába szerint minimális joghurtot vagy szűrt húslevest lehet inni)
-szóval elég szarul hangzik, de a császáros oldalon olvastam, hogy 1 előnye is van: mivel mindent kipucolnak, kevesebb utána a vérzés-folyás, ill. az alsó szalagok sem nyúlnak annyira, így nem kell utána mélyizomra gyúrni
Én persze azért szívesebben csinálnám végig természetes úton.
orsolka

Zanza,
annyira aranyos! Kis lábatlan Kép

Neet,
drukk férjednek. És Esztinek is, hogy jól átvészelje az oltást... a harmadik lesz az igazán brutális, két oltás + szabin cseppek Kép
Ha szerencséd van, és Eszter eddig stramm kiscsajnak látszik, akkor némi hőemelkedéssel megússzátok!

Ancsi,
én olyan burzsuj vagyok, hogy a gyerekorvos (aki már az én gyerekorvosom is volt, ezért kergetőztem vele oltásidényben) kijön, és szegény Dórit saját pelenkázóján szadizza Kép

Lindicita,
nagyon örülök, hogy minden rendben, most már csak előre az úton! Hajrá, és szép szülést!

Dórival ma voltam először hason-hordozóban kirándulni, és először ült buszon!!! Nagyon jól bírta, mindenkire vigyorgott Kép

vera
kisün

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?