Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép)

Most látogattam elsõ alakalommal erre a fórumra és kiváncsi vagyok mi a véleményetek a MK-ról. Tudtok valamilyen véleményt, tapasztalatot, tájékoztatást adni Pálffy Dr. úrról? Milyen orvos Õ? Ismeri Õt valamelyikõtök?
Segítségeteket elõre is köszönömKép)
doris

Kedves Doris!
Javaslom nézd meg az archivált anyagot, elég sok minden van benne.
F. Dia
fd (fd)

Szia Dia!

Köszi, elolvasgattam de úgy gondoltam azóta alakulhattak a dolgok és a vélemények. Nem igazán tudtam hová tenni a "durva" jelzõt??? Az archívumból annyi derült ki róla, hogy durva, mogorva de szakmailag nagyon jó...
Ha ismeritek Õt továbbra is érdekel a véleményetek.
Köszi a visszajelzéstKép) Doris
doris

Kedves Doris!
Én magam is Pálffy doktorhoz járok. Szakmailag nagyon tuti, és részemrõl nem éreztem volna, hogy durva vagy mogorva lenne. Pókerarc, az biztos, de hát ez legyen a legnagyobb baj, nem igaz? Kép Én egyébként most vagyok a 8. hónapban, úgyhogy a nagy "vizsga", a szülés, még hátravan. Kép De teljesen megbízom benne.
bogyeszka

Sziasztok! Lehet, hogy én is olyasmit kérdezek amit már réges rég megbeszéltetek, de abszolult kezdõ vagyok, 14 hetesek vagyunk, a Ruzsvánszky a dokim, és persze a Margitban szülünk. Sajnos tuti császárral, altalásban. Szívesen fogadnék véleményeket a dokiról is, de elsõsorban a császárosok kezelése érdekel a Margitban. Mikor lehetsz a babával, mikor lehetsz babásszobában, kizavarnak-e már másnap sétálni, meg ilyesmik. Akinek van tapasztalata kérem segítsen.
Aztán lenne még egy kérdésem: mi az, hogy kék lámpázott babák? és miért nem lehet õket szoptatni?
Amúgy mindenféle szoptatási, cumisüveg és hasonló dolgokról úgy gondolom, hogy szeretnék szoptatni, szeretném elkerülni a cumisüveget + a cumit, de úgyis minden majd a babán múlik. Nem hiszem, hogy mereven el tudom dönteni, hogy márpedig én nem adok neki. Kettõnknek kell partnernek lenni.
Más: az anyukám amikor közöltem vele, hogy amig szopik a gyerek addig az pont elég neki, nem fogom teáztatni, frászt kapott, szerinte kevés neki az a folyadék. Tudom, hogy nem ennek a topicnak a témája, de esetleg erre is várnék véleményeket.
Elõre is köszönöm
Miele
Miele

Kedves BogyeszkaKép)

Nagyon örülök, hogy visszajelztélKép) Tudod én már több mint 8 éve járok Pálffy Dr.-hoz és elképedve nézegettem az archiv anyagot mert durvaságnak nyomát sem találtam vagy tapasztaltam soha. Ezért is lettem volna kíváncsi, hogy mire gondoltak amikor így jellemezték. Maximálisan megbízható és lehet rá számítani minden körülmények közt. Sosem hagyott magamra és ez nekem rengeteget számít. Az tény, hogy nem egy csevegõs fajta de nem is társalkodó nõnek fogadja fel az ember viszont mindig korrekt tájékoztatást ad mindenrõlKépKép
Te a magánrendelõjébe jársz? Milyen gyakran? Kíváncsi leszek hogy milyen tapasztalataid lesznek majd a szülésrõlKép Ha lesz kedved, idõd és módod kérlek oszd majd meg velünkKép

Kedves MieleKép
Az archiv-ban találsz az orvosodról néhány infot.

Jó babavárást kívánok mindkettõtöknek és persze könnyû szülést.KépKép
Puszi:Doris
doris

Kedves Doris! Kép
Nem a magánrendelõjébe járok hozzá, hanem be a kórházba, oda három hetente. Nagyon szivesen irok majd a szülésrõl is, persze az még odébb van. Azért kezd már növögetni a zabszem a hátsómban... Kép De ha a szülés is okés lesz, biztos hozzá fogok majd járni normál körülmények között is.

Te szültél már nála? Mik a tapasztalataid?
bogyeszka

Miele, írtam neked a Szoptatás topicba!

Iboly
Iboly (iboly)

Kedves BogyeszkaKép

Ne izgulj a szülés miattKép Tuti minden rendben lesz és biztos vagyok benne, hogy a legjobb kezekben vagyKép Én sajnos még nem szültem de már nagyon szertnék babát csak eddig nem jött össze. Voltam már terhes csak sajnos elhalt a baba és utána (meg elötte is) komplikációim voltak ezért rengeteg tapasztalatot sikerült már mind a korházról mind pedig az orvosunkról szereznem. Most épp endometriosist talált nálam ami bonyolítja a helyzetemet de nagyjából a jövõ év elején teherbe kellene esnem. Pálffy Dr. azt ígérte sokat fogunk együtt szülni csak addig még kitartónak kell lennem. Hát én bízom benne és remélem hamarosan követlek majd. Viszont így számítok a Te tapasztalataidraKépKép Tudod már, hogy mi a baba neme? Neked simán összejött?Kép

Puszi: Doris
doris

Kedves Doris! Kép

Könnyû azt mondani, hogy ne izguljak... KépKép

Nem is merem megírni, mennyire simán jött össze - gyakorlatilag az elsõ alkalommal azután, hogy abbahagytuk a védekezést, pont a nászéjszakánkon... Kép Alig tudtam elhinni, mikor kiderült, mert lelkiekben felkészültem arra, hogy akár egy évbe is beletelhet még akkor is, ha minden okés. A baba kisfiú, legalábbis eddig még mindig fityegett valami a lábai között... Kép Persze akkor is nagyon fogunk örülni Neki, ha kislány lesz végül. Mindegy, csak egészséges legyen!

Remélem, az komplikációk dacára sikerül minél hamarabb Neked is teherbe esni! Addig is írj lécci a Pálffys tapasztalataidról!

Puszi
bogyeszka
bogyeszka

BogyeszkaKép

Ez nagyon klassz, hogy ilyen hamar összejött a babócaKép!!!
Én is többnyire a korházba járok hozzá és eddig mindíg nagyon emberséges volt velemKép Lesegít az ágyról, mûtétek elött ill. után minden alkalommal megnézett még hétvégeken is amikor úgy alakult a bentlétemKép Feküdtem olyanokkal, akikre rá sem nyitotta az orvosuk az ajtót. Ha kérdeztem(ek) mindíg korrekt tájékoztatást kaptam de tény, hogy nem az a "negédes" típusKép Nagyon körültekintõ és nem felületes ami számomra nagyon fontos! Hozzám mindíg volt egy-két jó szava és sosem éreztem "tárgy"-nak magam a jelenlétébenKép Ezt kevesen mondhatják el az orvosukról! Csak jót írhatok, mondhatok RólaKépKép Szerencsés vagyok, hogy jó kezekbe kerültemKépSokszor elképedem a többiek levelein melyet az orvosaikról írnak...Kép
Ha valamire kíváncsi vagy még akkor kérdezz bátran, szívesen válaszolok.Kép Azt hiszem a nevemre kattintva elolvashatod az e-mail címemet amennyiben "nem publikus" kérdésed volna.

Jó egészséget Nektek! Puszi: Doris
doris

Sziasztok,

Újabb pozitív tapasztalataim vannak a Pálffy doktorról: méghozzá az emberi oldaláról. Találkoztunk pár hete a Cora áruházban és köszönt, váltottunk pár szót egymással. Pedig én nem nála szültem! Mégis megismert! Szerintem ne nagyon aggódjatok, tuti jó kezekben vagytok, még akkor is ha néha nincs túl jó hangulatában.

Bóbita
Bóbita

Doris, akkor nem vagy egyedül ezzel, mert velem is pontosan ugyanigy viselkedik. Szóval nem vagyunk mégsem elszigetelt esetek. Kép

Bóbita, nem a doki miatt aggódom, hanem a szitáció miatt. Ez a mocorgó itt bent az elsõ babám... Kép
bogyeszka

Sziasztok lányokKép

Ne aggódjon senki de szerintem Ti Kismamócák inkább maradjatok otthon ha tudtok mert életveszély a kinti közlekedés. Aki viszont nagyon szeretne lebabázni az szaladjon havat lapátolni, biztosan megjön az "ihlete" a szülésreKépKép
BogyeszkaKép
Ne aggódj, az a Babocska biztosan ki fog bújni persze "befelé" mindenképp könnyebb voltKépKép
A tehesgondozóról mi a véleményed? Eddig nem sok jót hallottam róla.....
Doris
doris

Szia Bogyeszka!

Nahát, akár ha rólunk írtál volna! Kép Nekem is az esküvö óta nem jött meg (pedig felkészítettek rá, hogy egy évig szavam se lehet), és a miénknek is figyeg valami a lába között! Kép
Te mikorra várod a babát?

BMárti
BMárti

Szia Márti!!!

OFF: Éppen ma akartam Nektek e-mailt írni! Ezekszerint Laci baba még bent van?

Bóbita
bóbita

Márti! Kép De jó, hogy nem én vagyok az egyetlen, már kezdtem fülem-farkam behúzni és egy kicsit "szégyellni" a "szerencsémet"... Kép A baba, ha minden igaz február elején jön meg, persze az õ véleményét eddig még senki nem kérdezte... Kép Te mikorra várod?

Doris, nekem a terhesgondozó is teljesen okés. Egy rossz szavam nem lehet rájuk, pedig már jó párszor jártam arra. Akár leletért mentem be, akár valamilyen vizsgálatra, teljesen profin mûködtek, és mosolyra mindig mosoly volt a válaszuk... Kép Amit kérdeztem, arra válaszoltak, és nem lerázó módon, hanem normálisan, segitõkészen. Mi rosszat hallottál róluk? Most kicsit meg is lepõdtem...
bogyeszka

Jó reggelt MindenkinekKépKép

BogyeszkaKép Ha lesz idõd és türelmed az archívált anyagokban sok infora akadhatsz. Én is onnan "hallottam" a negatívumokat. Modortalanság, lekezelõ stílus, türelmetlenség, kapkodás kivéve egy hölgyet de ezt is megtalálod a régebbi levelezésekbenKép Persze azóta sokminden megváltozhatott és ezek szerint pozitívan alakultak a dolgok!
Kíváncsi leszek mindenre amit a korházzal kapcsolatban tapasztalsz.KépKép
Mindenkinek jó pihitKépKép

Doris
doris

Akinek a Margit terhesgondozásával baja van, az még nem járt más kórházban. Tudtommal az egyetlen kórház, ahol a kismamáknak nem a többi beteggel kell sorbanállni minden egyes vérvételnél. Én nem magánrendelõbe jártam, így sok mindent egyszerre tudtam elintézni, vérvétel, orvosi vizsgálat, ultrahang, CTG, ...
Nekem sose volt velük bajom, persze ha tömeg van, õk se tudnak mindenkire idõt szakítani, és néha õk is lehetnek fáradtak. És egy eleve ingerült, akadékoskodó mama belõlük sem a legjobbat fogja kihozni (láttam ilyet).
Névtelen

Kedves NévtelenKép

Épp azét kérdeztem rá a dologra, mert én is furcsánat találtam a csupa negatív véleményt. Valószínûleg igazad van abban amit írtál. Nekem nincs még személyes tapasztalatom de örülök, hogy már többen is vagytok pozitív véleményen.

doris

Miele!
Augusztusban szültem császárral. Hajnalban érkezett meg a Baba és a nõvér azt mondta, hogy du. 4-kor fel kell kelnem. Egyébként már hamarabb lábra álltam, igaz nem volt egyszerû mutatvány. A Babát meg kellett volna kapnom rögtön ahogy felébredek (ez reggel 8-kor volt), de pont kifogtam a legundokabb és a legleg... csecsemõst, így csak délután kaptam meg a Babámat a csecsemõssel folytatott vita után. (Más császáros mamák meg is kapták a babát, igaz, nem ez a bizonyos csecsemõs volt az ügyeletes)
Egyébként nem minden csecsemõs ilyen, sõt. Ennek az otromba csecsemõsnek ugyan nem tudom a nevét, õ egy szõke, hosszú, hullámos hajú nõ, a kora kb. 40. Nem ez volt az egyetlen vitám vele és más mamákkal sem volt különb. Azzal érvelt, hogy még úgysem tudok szoptatni. Amikor nagy nehezen kihozta a babát, közölte, hogy 10 perc múlva el is viszi. A szoptatásra egyébként a házi rend szerint 30-40 percre hozzák ki a babákat. Ekkor közöltem vele, hogy másnap baba-mama szobába akarok menni és õ elég gúnyosan reagált, hogy nem fogom tudni ellátni magunkat. Egy szó, mint száz; szóltam az ügyeletes nõvérnek (szülésznõnek) és másnap már baba-mama szobában voltam.
Baba-mama szobába egyébként akkor lehet bekerülni, ha van éppen üres hely, mert elég szûkös a lehetõség, az egy ágyas szobából pedig mindössze kettõ van, ha szerencséd van, épp akkor üres.
A többi csecsemõssel nem volt különösebb gond (azért akadt), de a legtöbbjükön látszik, hogy tényleg szereti a munkáját és a babákat.

A "kék lámpázás" én úgy tudom összefügg azzal, ha a baba besárgul, de ezt vki más biztosan jobban tudja.

Teázás: én teáztatom a Babám. Augusztusba azért, mert iszonyú hõség volt, most meg a fûtés miatt nagyon száraz a levegõ (párologtató ellenére) és igényli. Egyébként (legalább is nálunk) igényli is annak ellenére, hogy igény szerint szoptatom.

Ruzsványszky doktort nem ismerem különösebben, de többen dicsérték és én szimpatikusnak találtam.

Doris
Terhesgondozás; én voltam máshol is (elõször) Kép
A Margitban nagyon profik és nagyon jól meg van szervezve, mindegyik szülésznõ nagyon kedves (a kedvencem Geri Blanka Kép ez csak úgy ki kívánkozott). Olvastam már olyan véleményeket is itt, hogy futószalag portékájaként kezelik a Mamákat. Valóban volt olyan idõ, hogy egyszerre nagyon sokan voltunk, akkor is kedvesek voltak, de nyilván olyankor nincs idõ jó pofiságra, de nem is ez a fontos.
[Látom Bogyeszka is hasonlókat írt Kép ]
Összegezve; legközelebb is szülnék itt, feltéve, ha a doktorom, Béres dr is itt lesz (szerintem õ a legjobb)

Most ennyi jutott az eszembe.

Sziasztok, Phaedra
Phaedra

Sziasztok!
Csatlakozni szeretnék az elõttem szólóhoz.Mindhárom gyermekemet a Margitban szültem császárral és nagyon meg voltam elégedve a kórházzal.Pedig már a legkisebb is 2 éves lesz.Szerintem a terhesgondozóval minden rendben van,olajozottan mûködik és igenis tudnak kedvesek lenni,mosolyogni is szoktak és korrektül válaszolnak a kérdésekre.A lényeg,hogy mi is emberszámba vegyük õket,mert bizony néhány kismama nagyon ingerlékeny tud lenni/ami érthetõ/.
A csecsemõsök akkor elég vegyesek voltak,bár megpróbáltak minden tõlük telhetõt.Hát,nem mindnek sikerült.:o(
Sajnos a szülésznõket nem ismerem,de van egy szuper.Barna hajú, szemüveges,úgy tudom õ már nem csak "sima" szülésznõ.Hát ebbõl nem nagyon lehet ráismerni,bocs.Régen tartott szüléselõkészítõ foglalkozást,talán még most is.

Béres dr tényleg jó, /2-t nála szültem/csak meg kell találni vele a hangot,de hát kivel nem?

Sziasztok,Estike.
Névtelen

Sziasztok LányokKépKép

Örülök a pozitív véleményeknekKép Azért az nagyon megnyugtató, hogy mostanában sokan írnak elégedettséggel a Margit-rólKépKép Köszönöm, hogy megosztjátok velünk a tapasztalataitokatKép

Doris
doris

Sziasztok Lányok!

Látom sokan jártok Béres dokihoz! Én szerdán megyek hozzá másodszorra, mert kevés az ösztrogénem és sok a tesztoszteronom!Kép Aki jol ismeri, annak mi a véleménye? Meg tud gyogyitani és lesz kisbabám???? Irjatok kérlek! mamacs2000@yahoo.com

A Margit nekem is szimpatikus!!!Kép

Köszi!
mamacs

Szia Mamacs!
Örülök hogy jelentkeztél. Úgy eltüntél a chat-rõl.
Szia
tiktakora

Szia Mamacs!
Én '97 óta járok hozzá. Teljesen megbízok benne. Szakmailag szenzációs [elõtte már kipróbáltam néhány nõ-doktort Kép De szerencsére rátaláltam] és emberileg is kitûnõ. Kb. két éve be kellett mennem a kórházba és amikor nem volt ügyeletes, akkor is bejött megnézni, hogy mi van velem sõt be is telefonált.
Most pedig a szülésemnél szabadságon volt, de így is bejött minden nap.
Magamat idézve "õ a legjobb" Kép Kép Kép

Szia, Phaedra
Phaedra

Sziasztok!

Hü, néhány napig nem jártam erre, és hogy beindult ez a topik! Kép

Bóbita! Igen, még "egyben" vagyunk, PiciLaci (úgy tünik) jól érzi magát odabenn. Köszönöm az anyagot, amit a multkor a szoptatásról küldtél, és bocs, hogy azóta még nem írtam.

Bogyeszka! Én papírforma szerint december 27.-re várom PiciLacit. Ha elárulom, hogy március 24.-én volt az esküvönk, és utána kapott zöld utat a baba projekt, akkor könnyen kiszámolható, hogy milyen "szégyentelenül szerencsés" voltam a teherbeeséssel. Kép Persze PiciLaci se nyilatkozott, hogy igaziból mikor is akarja megnézni magának a kinti világot. Kép Remélem, nem pont karácsonykor... Kép

Doris! A terhesgondozóról nekem is jók a tapasztalataim, úgy összességében. Eleinte voltak kisebb zökkenök, amikor még én is tapasztalatlan voltam, hogy mikor érdemes menni, és mik a szokások. Vagy lehet, hogy ahogy nö az ember pocakja, úgy lesznek egyre kedvesebbek? Kép Azzal nagyon egyetértek, hogy "amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten", szóval Képra Kép a válasz, de annyit még hozzátennék, hogy azért néha az is lehet, hogy még az elözö kismama gorombaságára kapja meg az ember lánya a választ. Hallottam már kismama társunkat úgy viselkedni a terhesgondozóban dolgozókkal, hogy ha velem úgy beszélt volna, én biztosan felrugom... Egy-egy ilyen után nem lehet könnyü a következövel kedvesnek lenni. Na meg azt is el kell ismerni, hogy egy kismama (különösen a terhessége elején) azért elég érzékeny tud lenni.
Ja, és szerintem nem csak egy hölgy van ott, aki kedves. Én legalább hárommal találkoztam. Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Béreshez visszatérve! Akkor nemfog teketoriázni, kideríti mibajomvan és segít???Nemakarok kisérleti nyuszi lenni! Végezzük el a szükséges viszgálatokat és kész!Mindegyik csak tapogatozik, hogy mibajomvan, de nem tudnak ezek semmit!KépKépKép Én is voltam már pár dokinál, az egyik nõ voltKép A legroszab az az egész várakozásban, hogy még nagyon az elején vagyunk a probléma kereskélésének, és még annyi minden kiderülhet!Kép Ugy szeretnék már túllenni rajta és már nagypocival vagy kisbabával "rohangálni"!!!!Kép Bocs a kirohanásért, de már nagyon szeretnék babát, tudom ez is baj!Kép Na sziasztok! Mamacs
Mamacs

Szia MamacsKép
Ne keseredj elKép Én is a Margitba járok csak más orvoshoz és tele vagyok kérdésekkel meg izgalommal. Nálam sem mentek és mennek simán a dolgok de nem szabad csüggedniKép! Nálam sincs még meg minden vizsgálat és folyamatosan próbálkozunk már április ótaKépKép Az Új év Neked is tartogat majd meglepetéseket csak bíznod kell benneKépKép!! Én drukkolokKépKép

BMártiKép
Köszi a tapasztalatokatKép Légyszi számolj be majd a szülésedrõl is ha lesz rá módodKép Azért az nagyon izgi lehet, hogy pár napon belül meglesz a BabócádKépKép Lehet, hogy együtt köszönthetitek az Új Esztendõt?Kép

doris

A Béres dokihoz annyit, hogy én is azzal a problémával voltam nála tavaly augusztusban, hogy 3 éve nem akar sikerülni a babuci, a segítségével októberben már terhes is voltam. Most július végén szültem nála. A szülés kellemes élményként maradt meg bennem, hála Béres dokinak, mindenben az õ tanácsát követtem és nem bántam meg. Szerintem kitûnõ orvos, mindenkinek csak ajánlani tudom

Éva
Éva

Szia Doris!

Te kihez jársz? Én is voltam már másik margitos dokinál, de nem volt joKép Az elsö hormonvizsgálat után clostit irt föl, pedig mi van ha nem is átjárhato a petevezetõm! Tiszta hülyeKép Szoval nem szedtem be!
Aztán ajánlották Béres dokit. De õ is furi nekem!Kép Ma megyünk hozzá, és a párom is be fog jönni, mert akarom, hogy halja, hogy mizujs! Állitolag a hormonjaim nemstimm, de furi, mert az elõzõ vérvételnél tavasszal semmi bajuk nem volt azoknak, amelyeknek most van!Kép És különbenis a 6.napon voltam vérvételen és akkor amugy is alacsony az a hormon! Hogy bizzak valakiben, ha szerintem csak kapálodzik a sötétben!Kép

Éva!
Neked mi volt a baj, ami miatt 3évig nemsikerült? Milyen problémát oldott meg ilyen gyorsan?Annyi bajom lehet még, és annyira az elején vagyok, hogy nagyon el vagyok keseredve! Remélem ma mond valami biztatót!!!!

Majd megirom mizujs! Köszönöm a biztatást csajok!!!!!!KépKépKépKép

Mamacs
mamacs

Szia MamacsKép

Ne csüggedj! Tele van a leveled ilyenekkelKép Pdig ez szebbKépKép Én Pálffy-hoz járok és még egy csomó vizsgálaton át kell esnem. Nekem sem volt még lapar-om úgyhogy eldöntöttem januárban egyeztetek az orvosommal és megcsináltatom. Szerintem is kár lenne ezzel is húzni az idõtKépEngem most más problémával kezel de nagyon rendes és megbízható orvos már 10 éve hozzá járok és minden téren elégedett vagyok VeleKépKép Többször is feküdtem már a Margitban és sosem hagyott magamra, minden nap még hétvégén is megnézett, emberséges.....stb. Már korábban beszélgettünk itt róla ezért nem írom le újra de elolvashatod a korábbi leveleimetKépKép
Ki volt a korábbi doki akivel nem voltál elégedett? Ha nem akarod ide írni akkor a nevemre kattintva látszik az e-mail címemKép

doris

Szia Doris!

Dr. Horváth Ernõnél voltam elõtte! Mi az a lapar? Neked mi a problémád?

Holnap irok hogy mizujs! Ha van kedved irj ide: mamacs2000@yahoo.com

Pusza! Mamacs
mamacs

Sziasztok!

Mamacs! Ne keseredj el ennyire (jó, tudom, könnyü mondani), és bízz az orvosodban! Nem szabad így állni hozzá, hogy úgyse tud semmit, be se szedem, amit felírt, mert hátha mégis más a baj. Hogyan segítsen így rajtad?!?! Szerintem válassz _egy_ orvost, aztán _bizzál_ benne, és csinálj végig lelkiismeretesen minden vizsgálatot és kezelést, amit az az egy orvos javasol. Mindig is az elején fogsz maradni a probléma keresésének, ha egyik orvostól a másikig mégy, hiszen mindnek elöröl kell kezdenie az egészet. Ha pedig önkényesen felülbírálod a véleményüket, akkor ne is menj el egyikhez se, ne rabold feleslegesen az idejüket. Kép
Én nem ismerem Béres doktort, de aki jobban ismeri, mint a saját tenyerét, az se fogja tudni megmondani, hogy téged konkrétan meg fog-e tudni gyógyítani, és lesz-e kisbabád. Tartok töle, hogy ha máris eldöntötted, hogy "furi" neked, és "csak kapálódzik a sötétben", akkor nem sok esélyt kap töled, hogy segíthessen...

Doris! Feltétlenül be fogok számolni, ha már túl leszek a szülésen, és már ülni is fogok tudni annyit, hogy lepötyögjem az élménybeszámolót! Kép Tényleg izgi ez a várakozás, bár bevallom, egy kicsit be is vagyok ijjedve...

BMárti
BMárti

MamacsKép
Mail ment a címedreKép
BMártiKép
Mikorra vagy kiírva pontosan? Mit mond az orvosod,idõben jön a baba?

Doris
doris

Szia Mamacs

Nekem pajzsmirigy alulmûködésem volt, úgyhogy megfelelõ hormonkészítménnyel pótoltuk azt, és rögtön kész is lett a babuci.

Éva
Éva

Szia Doris!

Hogy pontosan mikorra vagyok kiírva, még az se egészen egyértelmü. Kép A védönö, mikor a kiskönyvemet kiállította, figyelembe vette a ciklusom hosszúságát is, és december 27.-ét írt a szülés várható idöpontjához. Azóta viszont mindenütt csak az utolsó mensi elsö napját kérdezik, és december 25.-re prognosztizálják a szülést. Jó, 2 nap nem egy nagy eltérés ahhoz képest, hogy a kiíráshoz viszonyítva +/- 2 hét eltérés teljesen normális... Szóval papírforma szerint még 6 (vagy 8) nap... Az orvosom sokkal tapasztaltabb szülész és diplomatikusabb ember annál, hogy jóslatokba bocsátkozzon Kép, elmondta, hogy milyen tünetek jelentkezése esetén induljak el szépen a kórház felé, és kész. Pénteken megyek CTG-re és akkor újra meg is vizsgál, talán akkor már körvonalazódik, hogy kettesben vagy hármasban töltjük-e a karácsonyt, de ezen a téren semmi sem biztos. Egy rokonom szült néhány hete a MÁV kórházban. Ö reggel bement, hogy fájogat és keményedget a hasa, de még van papírforma szerint 3 hete, akkor most mi lehet?! Alaposan megvizsgálták, és megnyugtatták, hogy jósfájás, szülésröl szó sincs, menjen szépen haza, és pihengessen. Mire hazaért elfolyt a magzatvize, még aznap kora délután gyönyörü, egészséges kislánya született... Kép Szóval ennyit az elözetes jóslatokról. Kép Az a biztos, ha már a kezembe adják... KépKépKép

BMárti
BMárti

Szia BMártiKép
Hát ez igaz, hogy csak az a biztos ami már a kezedben van...Kép Eljön az is hamarosanKépKép Fogadtál szülésznõt? Hogy zajlik ez?Kép
BogyeszkaKép
Mi újság van Veletek? Minden OK?Kép

doris

Doris!

Még nem kapatam meg!KépKépKépKépKép

BMarti!

Értem amit irsz, de olyan ellentmondásosak amit mondanak, meg ami vanKépKépKép

ÉVA!

Juj ez feldobott!!!Bár még nem tudom ama eredméynt. Majd 17:15kor megtudomKépKépKép

Holnap irok,h mizujs!

Mamacs
mamacs

MamacsKép
Újra elküldtem. A gépem nem jelezte ki, hogy valami gond lenne a kézbesítésse.Kép
Ha nem kapod meg akkor jelezd itt és bemásolom a levelemet.KépKép
doris

Sziasztok!

Doris! Igen, van "fogadott" (vagy inkább választott, ez a fogadott olyan csúnya szó) szülésznönk. Az, hogy hogy megy a szülésznö választás, szerintem nagyon változó lehet. Az ember lánya körbekérdez az ismeretségi körében, hogy ki kit ismer, kiröl mit tud, stb., aztán választ. Nem könnyü, mert egyrészt nehéz információkhoz jutni, másrészt nagyon egyéni lehet, hogy kinek ki a szimpatikus. Mindenképpen érdemes megkeresni, (legalább) egy személyes találkozót összehozni vele, bár nem tudom, hogyan lehetne kimenekülni a szituációból, ha véletlenül akkor jönne rá az ember lánya, hogy neki ez a szülésznö mégsem szimpatikus. Kép Ami azért megnyugtató, hogy én a Margit kórházban dolgozó szülésznökröl még csak jót hallottam, szóval becsukott szemmel se lehet nagyon rosszat választani. Kép

Mamacs! Nem vagyok orvos, szóval nem értek hozzá, de ha elmesélnéd a részleteket is, talán jobban megérteném, hogy miért vagy ilyen kiábrándult és bizalmatlan az orvosokkal szemben, és mi az az ellendmondás, amit érzel. Megértem, hogy elkeserít a sok hiába való próbálkozás, de az orvos - beteg kapcsolat alapja (szerintem) csak a bizalom lehet.
Szívböl kivánom, hogy csupa jó híreket hallj ma délután, és hogy hamarosan neked is fájjanak a bordáid a sok belülröl jövö rugdosástól! Kép

BMárti
BMárti

Mamacs!
A "nõ-doktort" úgy értem = szülész, nõgyógyász.
Nem feltétlenül nõre gondolok, egyébként saját tapasztalataim szerint nincs rosszabb, ha egy nõgyógyász nõ nemû.
Phaedra
Phaedra

Sziasztok!
Nincs különösebb velem, tegnap bent kellett lennem a kórházban egy napra, mert 7 pontos vércukorvizsgálatom volt. Gestációs diabéteszt állapitottak meg nálam ugyanis még a 27. héten, és azóta diétán vagyok. Van valami zûr és zavar, bár az eredmények jók lettek, de elég sok acetont találtak a vizeletben, úgyhogy holnap hivom fel a dokit, hogy mi legyen ezután. Valószinûleg állitani kell a diétán.

Úgy néz ki a kezem, mint valami nehéz drogosé, de nem bánom, mert jók lettek a vércukor eredmények... Kép

Ma pedig két barátnõmmel a lovak közé csaptunk, és megvettük a babaruhákat! Kép) A párom beleszeretett a zoknikba és a pomponos kissapkába... Kép)
bogyeszka

Szia BogyeszkaKép
Sajnálom, hogy gond van a vércukroddal. Korábban is voltak cukor problémáid vagy ezt csak a tehesség hozta ki? Hányadik héten jársz..?
Gratulálok a vásárláshoz, biztosan remek érzés lehet nézegetni azokat az apró kis baba holmikatKépKép
MamacsKép
Megkaptad az e-mail-emet?

doris

Sziasztok!

Doris nemjött mailKépKépKépKépTegnap valami gáz volt vele, megtennéd kérlek, hogy elküldöd ujra?

A pajzsmirigyem jo, a másik két hormon is ref.-án belülvan, de Béres szerint sokKép Abban maradtunk, hogy hizokurát kezdek(180/55)és nyugodtabban élek! Ehhez még irt föl clostit! Januárban UH! Nem tudom, elég sokáig bentvoltunk (párom is bejött a vizsgálat után) de végülis nemtudja mi bajom van, csak probálkozunkKép Majd lesz valami! Én mindenesetre eszek!Kép És megprobálom leszarni a munkahelyi baromságokat!!!! Remélem menni fog! Megprobálok ma még jönni, jok legyetek! Vigyázzatok magatokra, egyetek, és ne idegeskedjetek!!!Kép Na pusszancs mindenkinek!

Ui:ha mindenegyes találkozáskor 4rugot legombol,akkor viszont nem lesz mibõl ennemKépKépKép
mamacs

Szia MamacsKép
Mail újra elment kb. egy perce. Ha nem kapod meg akkor esetleg küldj egy üzenetet (a nevenre kattintva látod a címem) és majd reply-al válaszolok, úgy biztosan odaérKép
Szerintem próbálja meg lenyugodni és lezserebben kezelni a munkahelyi gondokat. Nem ér annyit az egészKép Egyébként néhány hónapja engem is hízókúrára fogtakKépKép

doris

Szia Doris! Kép
Nem, eddig még nem voltak cukros problémáim, a terhesség miatt alakult ez igy, bár családi hajlam sajnos megvan rá. Egyébként úgy néz ki, hogy túl szigorú diétára fogtak, igy emeltek az adagomon... Kép Ma kezdtem a 33. hetemet egyébként.
bogyeszka

Szia BogyeszkaKép
Szorítok Nektek, hogy minden rendben legyenKépÉn már csak holnap dolgozom aztán 3 hét pihenés következik de ha tudok majd benézek HozzátokKép
Mindenki nagyon vigyázzon magára és a "csomagocskájára" akár kint van akár bentKépKép
Boldog, Békés Ünnepeket MindenkinekKép!!

doris

BMárti, Bogyeszka és MindenkiKépKép

Boldog, Békés Ünnepeket és jó babavárást ill. könnyû szülést kívánok MindenkinekKépKép
BMártiKép
Nagyon izgi!Mire visszajövök a szabiról (jan.15.) addigra már a kezedben lesz a PicikédKép!!!Drukkolok, hogy minden jól és simán mennyeNKépKép Ügyes légy ám!!!
BogyeszkaKép
Ugye Ti még megvártok?Kép Ha mégsem, nagyon sima szülést és sok-sok erõt kívánok MindkettõtöknekKép A beszámolókra majd nagyon kíváncsi leszekKép
MamacsKép
Írj nyugodtan, szabi után válaszolni fogokKépKép

Sok puszi Mindenkinek: Doris
doris

Szia Doris!

Köszönöm a jókívánságokat, és a drukkolást! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Nagyon Boldog Újévet kívánok én is neked! Kép

BMárti
BMárti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?