Miele!
Augusztusban szültem császárral. Hajnalban érkezett meg a Baba és a nõvér azt mondta, hogy du. 4-kor fel kell kelnem. Egyébként már hamarabb lábra álltam, igaz nem volt egyszerû mutatvány. A Babát meg kellett volna kapnom rögtön ahogy felébredek (ez reggel 8-kor volt), de pont kifogtam a legundokabb és a legleg... csecsemõst, így csak délután kaptam meg a Babámat a csecsemõssel folytatott vita után. (Más császáros mamák meg is kapták a babát, igaz, nem ez a bizonyos csecsemõs volt az ügyeletes)
Egyébként nem minden csecsemõs ilyen, sõt. Ennek az otromba csecsemõsnek ugyan nem tudom a nevét, õ egy szõke, hosszú, hullámos hajú nõ, a kora kb. 40. Nem ez volt az egyetlen vitám vele és más mamákkal sem volt különb. Azzal érvelt, hogy még úgysem tudok szoptatni. Amikor nagy nehezen kihozta a babát, közölte, hogy 10 perc múlva el is viszi. A szoptatásra egyébként a házi rend szerint 30-40 percre hozzák ki a babákat. Ekkor közöltem vele, hogy másnap baba-mama szobába akarok menni és õ elég gúnyosan reagált, hogy nem fogom tudni ellátni magunkat. Egy szó, mint száz; szóltam az ügyeletes nõvérnek (szülésznõnek) és másnap már baba-mama szobában voltam.
Baba-mama szobába egyébként akkor lehet bekerülni, ha van éppen üres hely, mert elég szûkös a lehetõség, az egy ágyas szobából pedig mindössze kettõ van, ha szerencséd van, épp akkor üres.
A többi csecsemõssel nem volt különösebb gond (azért akadt), de a legtöbbjükön látszik, hogy tényleg szereti a munkáját és a babákat.
A "kék lámpázás" én úgy tudom összefügg azzal, ha a baba besárgul, de ezt vki más biztosan jobban tudja.
Teázás: én teáztatom a Babám. Augusztusba azért, mert iszonyú hõség volt, most meg a fûtés miatt nagyon száraz a levegõ (párologtató ellenére) és igényli. Egyébként (legalább is nálunk) igényli is annak ellenére, hogy igény szerint szoptatom.
Ruzsványszky doktort nem ismerem különösebben, de többen dicsérték és én szimpatikusnak találtam.
Doris
Terhesgondozás; én voltam máshol is (elõször)
A Margitban nagyon profik és nagyon jól meg van szervezve, mindegyik szülésznõ nagyon kedves (a kedvencem Geri Blanka
ez csak úgy ki kívánkozott). Olvastam már olyan véleményeket is itt, hogy futószalag portékájaként kezelik a Mamákat. Valóban volt olyan idõ, hogy egyszerre nagyon sokan voltunk, akkor is kedvesek voltak, de nyilván olyankor nincs idõ jó pofiságra, de nem is ez a fontos.
[Látom Bogyeszka is hasonlókat írt
]
Összegezve; legközelebb is szülnék itt, feltéve, ha a doktorom, Béres dr is itt lesz (szerintem õ a legjobb)
Most ennyi jutott az eszembe.
Sziasztok, Phaedra