Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jelentem megjöttünk a kórházból, mivel a hétvégén kicsit belassult a gyerek, így abban maradtunk a dokival, hogy ha megnyugtatóbb nekünk akkor hétfőn reggel menjek be egy NST-re. Hát a gyerkőc nagoyn jój van, kicsit aludt, de sikerült 15 perc alatt három rendes fájást produkálnom, már felment a műszer kétszer 65-ig és egyszer 109-ig, na azt modnták, hogy az már rendes, szerintük nincs sok időm. Megkerestem a dokit, megmutattam neki, aki annyit mondtott, hogy ha van valami rendszeres erős akkor jelentkezzek, egyébként szombaton találkozunk!
Hát ennyi, most várok!
Remélem azért az apját megvárja a gyerek, bár ma csak 7-8 körül jön haza leghamarabb!
tamesz ma 39.

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz!

Izgi-izgi! Remélem beindulnak a fejlemények!
Éreztél valamit, amikor a kütyü felment 109-ig? Vagy az még nem akkora fájás, amit érezni is lehet?? (bocsi, de fogalmam sincs róla, hogy mekkora lehet az a fájás)

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó,
eddig, amikor nézték mindig olyan 20-30 között volt a méhtevékenység, most ami már 35-40 körül volt azt is éreztem, de nem volt vészes, a 109-es az elgé durva volt, azt mondták olyan lesz a szülésnél is, hát majd meglátjuk, szerintem ott még erősebbek lesznek!
De mivel nekem sosem volt menstruációs görcsöm, és mindig mindenki azt mondja hogy olyan lesz, ami nekem ügyebár semmit nem mond, így nincs mihez hasonlítanom!
Na megeyk pihizni, mert elég sokan voltak és sokat kellett várakozni, szóval majd jelentkezem!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Úgy néz ki, alakul a tejcsimennyiségKép Még nem a régi, de majd idővel.
Beszedtem minden csodaszert, eszem rendesen, iszom bőven, pihizek napközben is, próbálok jobb kedvű lenni.
És...Kép, ma apukámmal áthozattam Dolfikát és itt lesz velem egész napKép Apuci úgyis dolgozik, így nem szólhat semmitKép Úgyhogy most minden (majdnem) a régiKép Kristófka szundít az ágyikójában, Dolfika a helyén, anyuci meg BabanetezikKép Rögtön határozottan jobb kedvem vanKép

Csak az aggaszt, hogy az előbb mondta telefonon apuci, hogy reméli mire hazaért, már nem lesz itt a kutya. A miértre csak annyit felelt, hogy csak, mert láb alatt van. Ez marha jó. Két éve lakik vele egy fedél alatt, mégis csak most lett neki láb alatt. Pedig ha csak egy kicsit kinyitná a szemét, láthatná, mennyivel jobb hangulatban vagyok így, hogy itt a kiskutyám.
Szerintem egyszerűen csak nem akarja tudomásul venni. Azt hiszi, ha rámkényszerti, akkor majd egyszer belenyugszom és azt mondom, hogy oké, mától nem kell a kutyám, meg nem is hiányzik. Erre pedig várhat. Már csak azért is, mert semmi elfogadható magyarázata nincs erre az egészre. Öreg 12 éves kutya, fel sem kel a helyéről, most is alszik, míg egyedül vagyunk itthon nappal, addig apukám leviszi sétálni(amúgy nem egy sétamániás kutya), mikor meg hazaér apuci, én is lemehetek vele sétálni, mert annyi levegőzés azért nekem is kell.
És más lenne a helyzet, ha már mászkálna Kristóf és esetleg bánthatná a kutya. De Kristófka közelébe se tud menni, egy tacskó méretű kutya még csak fel sem éri az ágyát.
És sokkal jobb ha kiskorában megszokja már, mintha akkor szembesül majd vele, amikor már kúszik-mászik-rohangál. Szerintem.
Na mindegy. Illetve nem az, de majd valahogy úgyis megoldom.

Az átmeneti tejcsihiány ellenére kissrácunk még mindig nagyon jó kisbaba. Eszik-alszik, néha ugyan pityereg, hogy "anyu, kéne még egy kis tejcsi", de aztán belealszikKép

Éjszaka pedig már teljesen megijesztett. Este 11-ig szopiztunk(2 órán keresztül) mire meglett a szükséges mennyiség, amitől bealudt. Ezután úgy kidőltünk, hogy mindenki bealudt. Fél 6-kor arra ébredtem, hogy kis drágám még mindig horkol, gyorsan felébresztettem és nekiálltunk hamizniKép
Másfél hetesen átaludni az éjszakát? Már azt se tudom, normális-e ez egyáltalán.
Anyukám szerint igen, hisz nappal eszik rendesen, ébred is magától, (de ha nem, akkor 3 óra alvás után én ébresztem), és elvileg ha éjszaka éhes lenne, úgyis ébredne és jelezné.

Meg azt se tudom, normális-e, hogy mi egy nap csak átlag 5-ször eszünk. Merthát 3 órát alszik, utána min. 1 órát eszünk, de tegnap volt, hogy 2 órát ettünk. Ettől ugye csúszik minden.
Kaki-pisi van bőven, a meztelen súlya lassan, de biztosan emelkedik, bár még a születési súlyát nem értük el. Hétfőn 2570-nel jöttünk haza, tegnapra pedig 2650gr volt. Ez azért jó, vagy nem?!

Hálóing téma: én saját hálóingben szültem. Utána pedig pizsit vittem be a kórházba, ami szerintem nagyon jó ötlet volt, mert azt a rohadt vastag TENA betétet az eldobható bugyi szinte semmennyire se tartotta, olyan volt mintha lógna a lábam között, és tök jó volt, hogy a pizsigatya megtartotta.
Amúgy így a betétre visszatérve, szerintem nem érdemes sokat venni ezekből a bivalyvastag betétekből. Egyrészt mert 2-3 nap múltán már nagyon sokat csökken a vérzés, másrészt mert engem nem a gátsebem, hanem a betét akadályozott a normál menésben. Miután átcseréltem Allways-re, rögtön könnyebben jártam-keltem. Sőt, 1 hét múltán már a legkisebb Allways-t használom, az is bőven elég. Nekem legalábbisKép

Patri
Igen, az én Kristófom pocakban is felettébb lusta volt, aggódtam is miatta eleget. Éshát kint is ilyen kis nyugisKép

Babus

Kép
babus2005

Tamesz!
Köszi a felvilágosítást! Legalább már magamtól is tudni fogom, hogy mire számítsak, bár a szülésznő biztos elmondja majd. De olyan jó, amikor már tudsz valamit, és ennek mások is örülnek, hogy nem is vagy olyan értetlen. Na, szépen kifejeztem magam.

Babus!
Nem akarom elszólni (elírni) magam, de szorítok, hogy minden rendben menjen.
Párod magyarazáta, illetve nem magyarázata egy okra vezethető vissza, mégpedig, hogy FÉRFI vala.
A férjem közel 10 éve nem ad magyarázatot arra, hogy miért nem hajlandó elköltözni anyóséktól abba a házba, amit én örököltem apukám után. Persze, ha valami putriról lenne szó, megérteném, de egy 8 szobás, gyönyörű elrendezésű családi házról van szó!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Babus! Te a szüléstörténeted fent van? Melyik nap? Úgy elolvasnám Kép
Ne aggódj szerintem a tejcsi miatt, és lehet azt a mérleget kéne egy kicsit hanyagolni. Ti együtt alszotok a picivel? Mi igen. Nekünk sem nagyon kel fel éjszaka. Egy picit nyöszörög, magamhoz húzom, szopik egy két kortyot és alszik tovább. Szerintem és a védőnéni szerint is normális. Próbáljatok ágybantölteni pár napot, és ahányszor csak eltátja a száját, add neki oda. Nem kell szupermaminak lenni. Meglátod, rendben lesz minden.
Pusza
cic
cicmerák

Sziasztok
Én is megjöttem, CTG-n nagyon ügyes volt a gyerkőc, sokat mozgott, szép görbét produkált.
Nálunk a méhtevékenységet szintén nézi a gép, de nincsenek számok oldalt mint a szívhangnál. Van amikor lent van a görbe, van amikor fent. De én semmilyen fájást nem érzek. Azt mondta a dokim, hogy egy levegővételtől is felmehet a grbe, gyakorlatilag nincs még fájástevékenységem.
Ma kellett mennem uh-ra és flow-ra is, bár ez utóbbi most a ctg miatt nem volt kötelező.
Babó egészséges, feje menetirányba. Viszont a méhlepény már a III-as fokozatban van, ami azt jelenti hogy örgszik, de ez a terhesség vége felé így szokott lenni. Viszont még kap elég klaját a gyerkőc a flow szerint. A magzatvíz is kevesebb már. Beszéltem a szülésznővel is, most is próbált leleket önteni belém mert mondtam neki, hogy én félek a szüléstől. Azt mondta a dokim úgyis addig hagyja, hogy fájjon, amig van értelme.
Úgyhogy ezen a héten még ellenszukolunk (mert dokim siel) jövő héttől pedig zöld jelzést kap a születésre.

Tamesz
Nálad is izgalmasan alakulnak a dolgok! Ezen a héten nálatok már biztos lesz valami! Ez már a 40. heted, igaz?

Babus
Örülök, hogy kezd jobb kedved lenni.
Apucival pedig próbálj meg kutya ügyben beszélni. Az nem kifogás, hogy láb alatt van!
Én ha jön a következő gyerek, akkor Kristófka lesz láb alatt? őt is átpaterolja majd a nagyszülőkhöz. Azt nem értik meg ezek a pasik, hogy egy kutyus vagy egy macsek majdnem ugyanolyan családtag mint a gyerkőc. 12 éve van Veled a kutyusod, neki is vannak érzései, nem szabad tárgyként kezelni!
Szerintem nálunk is lesznek viták macska ügyben, mert Fannika még meg se született de mi már összezördültünk nem egyszer emiatt.

Na megyek megpróbálom összepakolni a kórházi csomagomat, meg vasalok egy kicsit.

Timka
timka

Sziasztok!

Van 5 percem gyorsan írok.

Tamesz
na előbb utóbb csak te is szülni fogsz, azért apucit várjátok meg Kép

Babus
Amíg vissza nem áll a tejcsi, addig ébreszd éjszaka. Fontos, hogy vagy fejj, vagy szoptass, mert az nagyon csökkenti a tej mennyiségét. De ha visszaáll a tejcsi és Kristóf is 3 kg körül lesz akkor már szerintem felesleges éjszaka ébreszteni, hanem ahogy csinálod későn etetni és akkor nem marad ki olyan sok idő 2 szopcsi közt. Egyébként tedd ösze a kezed hogy ilyen nyugis kisfiad van (megbiztassalak Kép még elromolhat az alvókája és akkor majd visszasírod hogy bezzeg ekkor végigaludta az éjszakát)
A kutyakérdésre: Ha hazjön a párom előkeresem neked azokat a képeket ahol Zsani tépi az óriásuszkárt, na meg volt akkor egy kis tacsi-palotapincsi keverék kutyusunk is (megvannak azóta is, csak a sógornőimé és ugye mi elköltöztünk tőlük) És mondhatom semmi baja nem volt soha tőlük Zsaninak. Sőt mondjam azt hogy szerintem azért mászott olyan hamar hogy utolérje a kutyákat Kép De félre a tréfát, ha megkapta s zükséges oltásokat féregtelenítve rendszeresen van, ráadásul lakásban tartott (gondolom rendszeresen van fürdetve is) akkor nem okozhat gondot. De majd keresek olyan képet is, ahol most lakunk itt a kertben van az én régi kutyum, aki anyumékkal maradt, mivel egy magyarvizsla nemigen tűrte volna a 13. emeletet és Zsani egész jól elfért vele egy kutyaólban a nyáron... Kép Mondjuk én az ilyenből sose csináltam gondot, amire nagyon vigyáztam, hogy mikor a kutya eszik a gyerek ne legyen sose a közelébe, ez egy idő után abba ment át, hogy Zsani etette a kutyát így megtanulta, hogy ő is gazdi, tehát feljebbvaló. Azóta is nagy haverok. Persze egy újszülötett nem kell a kutya mellé fektetni, de észszerűen ahogy nálatok is van szerintem megoldható a dolog...

Na megyek vasalok míg alszik a lány. Ja levelet majd este megpróbálok küldeni nem enged be a freemail.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Babus
Olvastam a szopi vallsagot es nagyon szurkoltam neked, hogy meg tudd oldalni! Nem akartam okossagokat irni ugyis az ember alegjobb belatasa szerint csinalja a dolgokat. Te ugyes csajszi vagy es megoldod. A lelki dologkat meg probalni kell kibeszelni es megoldast talalni ra.En biztos vagyok benne, hogy a "bajt" 90%-ban az okozta hogy a kedvencedtol megfoosztott a parod. Nekunk is van kutyank 2 is a lakasba az egyik egy uszkar es mikor Patti megszuletett lett egy kis shi-tzu is mert az uszi mar idos kutya volt es nem igazan birta volna Patti nyuzasat,igy lett meg egy mondanom sem kell imadjak egymast!!Patti ugy ragaszkodik a kutyakhoz hogy neha meg az agyba is be kell hivni ohzza sot olyan is ovlt hogy a fotelba laudtak ketten. Jo mikor ujszulott volt nagyon vigyaztunk ra hogy ne menjen kozel hozza stb. Sosem volt belole gond es meg az oreg uszi is elviseli APtti tulzott szeretet. Szerintem nincs abban semmi ohg ykutya es gyerek egyutt legyen probald megertetni a paroddal. En raadasul allergias vagyk a kutyar ais es a macskara is mind ketto van nem fogdozom oket es ennyi igy nem zavar.Es sok elonye is van annak ha mar koran megbaratkozik kutya es gyermek. Na nem ragozom tovabb met orakat lehetne errol irni.

Tamesz megy neked a drukk!!!

Cicmerak nagy gratula a babahoz!

Meg olvasok kicsit es majd irok meg.
neszi

Mi ez a pangás? - nálatok is rossz volt a babanet?

Tamesz
Ma megkérdeztem a szülésznőm arról, hogy mennyire jellemző az, hogy szülés előtt belassul a gyerkőc. Azt mondta nem feltétlenül van így.
Azért remélem mostmár hamarosan jön az sms, hogy komolyra fordulnak nálad a dolgok, de az mindenképpen jó jel, hogy ilyen jó kis fájásokat produkálsz.
Te mennyi málnalevélteát iszol egy nap?
Jövő héttől én is mindent bevetek, hogy kibújjon a picur, aztán lehet én is úgy járok mint Te.

Timka
timka

Timka,
Én is tiszta ideg voltam, hogy nem ment a babanet Kép

Tamesz,
Kiváncsian várjuk a fejleményeket Kép

Az gáz, ha elég sűrűn vannak mensigörcshöz hasonló érzéseim? Ugye ez még nem jelent semmit? A dokim 26-án elutazik és csak március 5-én jön vissza. Kép Igaz, hogy 10-ére vagyok kiírva, de eddig a 3 megszületett fiúból, ha jól látom, mind előbb jött inkább Kép Én próbálom meggyőzni Valért, hogy inkább egy héttel maradjon tovább, még annyi dolgom lenne Kép

Angéla+Valér
angéla

Sziasztok!

Nos, én tegnap már nem bírtam kivárni, hogy beinduljon a babanet, de reggel ez volt az első dolgom Kép. Hiába, függő lettem.

Angéla
Úgy tűnik, Ubul most rácáfol erre a "fiúk előbb jönnek" feltevésre, úgyhogy csak bíztasd, hogy maradjon.
Gondolom sokat ülsz, elvileg attól is lehetnek a görcsök. Beválik az utódod, vagy még rá kell húznod néhány hetet a munkahelyen? Kép

Timka
Nektek is megy az ellendrukk a hétre!

Babus
Lehet, hogy apuci egyszerűen csak féltékeny és ezért próbálja Dolfit eltávolítani tőled?

A TENA bugyiból milyen méretek vannak? És mekkorát vegyek? Az jó lesz, ami a várandósság előtti méretem?

Tegnap sikerült vennem málnalevél teát. El is kezdtem inni, remélem szükségünk is lesz rá.
Mondjuk rászokni nem fogok, de azért nem olyan szörnyű, mint gondoltam. Egy csészével ittam tegnap, eddig semmi mellékhatás.

Zsana (35+2)
zsana75

Zsana,
Állítólag szülés után nem megyünk össze rögtön a várandósság előtti méretünkre.Kép A pocak biztosan nagyobb marad.

Hajni

KépKép
connie

Connie
Hát épp ezért kérdezem, hogy akkor mekkorát? Mert ugyen ha túl nagy, akkor nem tart, ha kicsi, akkor meg szorít.
Egyáltalán meddig érnek ezek fel? Mert hiába marad a pocak nagyobb, nekem most az összes bugyim a pocak alatt végződik.

Ti hogy csináltátok? Vettetek egyet és otthon felpróbáltátok, vagy csak úgy találomra?
zsana75

Sziasztok!

Na újra itt vagyok, észre sem vettétek, hogy pár napra eltűntem? Kép Ez csak azért volt, mert elromlott a számítógépem, de most már jó, úgyhogy újra itt! Kép

Jó sokat kellett olvasnom, mert rengeteget írtatok ez alatt az idő alatt.

Babus, remélem megoldódnak a dolgok én nagyon drukkolok!! Párodtól ez a kutya dolog, ez nagyon nem volt szép! Kép

Izgultam, hogy Tamesz vajon megszül-e amíg nem tudok netezni, de látom még nem! Úgyhogy drukkolok én is, teljes erőbedobással. Kép

Közben mi a párommal óriási bevásárlásokat csaptunk, jó sok mindent megvettünk már, alig hiányzik valami. Kép Légzésfigyelőt ti vettetek? Milyet, ki tud valamit ajánlani?

Lassan én is el fogom kezdeni inni a málnalevélteát. Kép

r
34+5
ruzicsky

Sziasztok!

szerintem a málnalevéltea nagyon jó. Én meg vagyok róla győződve, hogy a tea miatt tágultam gyorsabban.
Tena bugyit én nem vettem, olyan nagy betétet kaptunk, mint egy pelenka, és nekem nem folyt ki. Volt olyan, aki vett, de rávett még egy bugyit is, mert úgy érezte, hogy nem tart.

Nekem tökre lement a hasam, csak a bőr egy kicsit lazább rajta. De volt olyan lány, akinek szinte ugyanakkora maradt a pocija szülés után. Alkati kérdés.

Babus, átérzem a kutyás dolgot Kép Nekem a cicának kellett mennie Kép Szerencsére nem most, szülés után, előtt mennie kellett. Nagyon sajnáltam. De neked meg van a lehetőséged, hogy lásd. Próbálj meg kompromisszumot kötni a pároddal. Pl. hogy ha három hónapos lesz Kristóf,akkor visszahozzátok. Biztos meg tudod győzni. Ha nem, ültesd a gép elé, mi majd meggyőzzükKép

Üdv. cic
cicmerák

Jimbone(Zsuzsa) írt sms-t:
"Tegnap altatásban csinálták meg a műtétet, Áron is jól bealudt. Utána rendszeres fájások lettek, estére 2 ujjnyira kinyíltam, az éjszakát a szülőszobán töltöttem, de mostanra leállt minden. Most semmi fájás, keményedés."

És pont most érkezett Tamesztól is egy sms:
"Szorítsatok!!! 10-re bejöttünk, 3/4 6-kor kezdődtek a fájások, már 2 percesek, majd jelentkezünk!!!"

Hűűű, de izgi!!!Kép

Cicmerák
Sajnos magától ideült a gép elé, jól fel is húzta magát azon, amiket írtatok.
Na mindegy, most hosszú lenne leírnom, most sietek, mert anyukámmal rizsfelfújtat csinálunk.
És megint tejcsigondok adódtak, gondolom ez a tegnap esti vita eredménye. (majd délután leírom)

Ja, és február 1.-én (du. fél 3) megtalálod a szüléstörténetemet!Kép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!
Tamesz drukk megyKép
Zsuzsa neked is kitartás!
Mivel én császáros leszek nekem nem kell málnalevél tea ugye?Vagy az a szülés megindításában is segít?
Nálam ez a 37, hét és holnap megyek ctgre.Kiváncsi vagyok Kamilla meddig marad bennt.
Még egy kérdés:ti hogy sterilizáltok?Gondolok itt azokra a cuccokra,mint pl.fejőgép,cumisüveg a tej tárolására,ha pl. lefejed az elején a kórházban stb.Itthon sterilizáljátok aztán be egy zacsiba vagy hogy?Egyáltalán ti visztek ilyeneket a kórházba?
Köszi és bocs ha ez hülyeség de most ez jutott eszembe.
sziasztok
nyetus76

Sziasztok!
Hű,de izgi!Jönnek a babák!Szuper!Kép

Babus
Ha ráérsz válaszolnál pár kérdésre,mint tapasztalt kismama?
Mennyi pelust,és milyet kell venni?Mennyi newborn és mennyi mini?Egy nap mennyi fogy el nektek?Mivel fürdeted,kenegeted Kristófot?
És egy szívesség leírnád a kakikuka hasznosságát,mert én szeretnék,de a párom nem érti miért nem jó nekem a sima kuka!
Férfiak már csak ilyenek.Én az egész család ellen kiállok a macskám mellett még,ő ugyanis nem mindig beszámítható valamikor nekimegy az embernek poénból,megkergül.De én úgy vagyok vele úgyis itthon leszek tudok majd rá mégjobban figyelni,max. néha elzárom.Végső megoldás is van,de azt nem szeretném,nálunk is költözne anyuékhoz.De tényleg csak legvégső esetben.
Amúgy én nem értem mi baj van Dolfi kutyuval,mert hiszen egyrészt a kutyák okosabbak,tehát semmikép nem ártana Kristófnak,meg amúgy is már öreg gondolom egész nap alszik,nem?
Képzeljétek a manó felfedezte a bordáimat!Az a dobbantó.
Ja és rámjött a para,hogy kicsi a pocak,nézegettem képeket és az enyém sehol nincs hozzájuk.Félek,hogy pici a babám,mert itt van ez a hülye diéta is.

Timurr
Vendég

Nyetus
Nálunk ha beviszed a cuccokat a kórházba, akkor az újszülöttes részlegen a nővérek beteszik egy fertőtlenítő lötyibe neked. 20 perc és kész.
Én itthonra is ilyen Chicco fertőtlenítő lötyit vettem.

Babus

Kép
babus2005

Timurr
Mivel Kristóf pici, mi még Libero Newborn-t (2-4 kg-ig) használunk. Elvileg minden etetésnél 1 pelus, ami 1 nap 6-8db-ot jelent, plussz én még minden kakinál kicserélem, így megvan a napi 10db pelus biztos. Ami azt jelenti, hogy egy 28db-os csomag 3 napig tart nálunk.
Ha nagyobb babátok lesz, kb. 3 és fél kiló körüli, akkor nyugodtan kezdhettek a Mini pelussal, vagy a Pampers Newborn-jával, mert az is nagyobb.

Mi még csupa gyógyszertári kenceficéket használunk, mind fürdetőt, mind testápolót. A dokinénink írta fel őket.

A kakikuka hasznosságát?Kép Nagyon-nagyon jóKép Egyszerűen használható és tényleg semmi, de semmi szag nem jön ki belőle, pedig nekünk 1 hétig állt a babaszobában. Aztán megtelt, apuci elvágta benne a zacsekot, lett egy több méter hosszú "pelus-hurkánk", nagyon murisan nézett ki és egyszerűen levittük a kukába. Majd elkötöttük benne a zacsi alját és újra gyűjtögetjük a hurkákatKép
Nélküle azt hiszem naponta vinnénk le a kukát, mert jó kis bukés pelusokat tud produkálni a drágaKép És mi lesz még, ha majd más kaját is fog kapni anyatejen kívül?!
persze kakikuka nélkül is van élet, de aki megengedheti magának, az miért ne vegyen, hisz nagyon praktikusKép

/fizetett hirdetésKép/

Nyetus
A málnalevéltea elvileg nem indítja be a szülést, csak a tágulást gyorsírja fel, feltéve ha az már magától beindult.

Babus

Kép
babus2005

Úgy tűnik , izgalmas lesz a mai nap.
Zsuzsát nem irigylem, az olyan vacak lehet, amikor így leállnak a dolgok Kép.

Babus
Küldenél nekem egy adag rizsfelfújtat?! Én úgy szeretem, apuci meg nem...
Azért lehet, hogy csinálok, ha már így eszembe juttattad. Kép

Timurr
Pociméretről annyit, hogy pont ma néztem képeket, ahol egy lánynak 26 hetesen nagyobb a pocija, mint nekem 36 hetesen. Pedig az én fiam jó nagy baba.
zsana75

Babus
Köszi a választ.Kép
Kakikukával engem mégjobban meggyőztél,már csak apának kell megmutatnom.Köszi!

Timurr
Vendég

Babus
Köszi a választ.Kép
Kakikukával engem mégjobban meggyőztél,már csak apának kell megmutatnom.Köszi!

Timurr
Vendég

sziasztok!

Nincs vkinek tapasztalata a mosható nadrágpelenkáról? Mi próbálunk eléggé "zölden" élni: szelektív hulladékgyűjtés, békás tisztítószerek (ezek lebomlanak és nem szennyezik a környezetet)) stb. Egyelőre küzd a környezettudatos énem a praktikus énemmel.. Ti hogy álltok ezzel, mit gondoltok a dologról?
köszönöm, sziasztok,
Eszter
wester2004

Wester
A tapasztalat nekem is jól jönne ezügyben. Bár szereztem már be Monapel mosható nadrágpelenkát és szemeztem a Kushies-al, én úgy gondolom, kezdünk a sima eldobhatós pelussal, utána kipróbáljuk a kukoricás Öko pelust (az kicsi méretben nincs) utána jöhetnek a moshatók.
Persze tartok majd eldobhatóst is, éjszakára, meg ha megyünk valahova, akkor azt használjuk.

Nézz be esetleg ide, ha még nem tetted, érdemes visszaolvasni:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/index.html
zsana75

Zsana!
Összeírtam, hogy miket pakoltam be. Tudom, hogy egy kicsit túlzás (fQleg amit a babának pakoltam), de én már csak ilyen vagyok Kép
Asszem nem hagytam ki semmit. Ha valaki javasol még valamit, akkor szívesen veszem a tanácsokat.
2 cérnasapi
2 kesztyű
4 pár zokni
1 kiscipő
2 56-os body
2 62-es body
1 56-os plüss rugi
2 62-es plüss rugi (egyik újjatlan és van hozzá kocsikabát)
2 plüss sapi
1 tetra kifogó
3 textil pelenka
1 büfis izé (20x20 –as frotír)
1 pamut-frotír pokróc
1 alvózsák
1 itatópohár
1 kiskanál
6 steril gézlapocska
digitális lázmérő (kipróbáljam jól mér-e)
1 vízhőmérő --II--
1 fésű + kefe
1 cumi (de nem akarom használni)

1 hálóing
3 pizsi + 1 rövid pizsi
papucs
3 zokni
7 bugyi
1 köntös
tisztálkodó szerek
mellszívó
szoptatós melltartó
melltartó betét
1 cs. Betét
1 puha WC papír
pzs

pohár
evőeszközök + konyharuha
gyertyák
fényképező (+ feltöltött aksik)
apasági nyilatkozat
terhes kiskönyv
személyi
TB kártya
Ivólé
Ásványvíz
Süti
Csoki
Telefon (+ töltő)
Zene
határidőnapló

Hordozó (apa hozza hazamenetelkor)
Pléd --II--
Overál --II--

Ruzicsky!
Örülök, hogy elQkerültél, és hogy sikerült apucival együtt bevásárolnotok!

Most megyek a dokihoz + CTG-re. Szorítsatok, hogy minden OK leszen. A héten még nem szeretnék szülni.

Üdv.:

Maya
36+0 (saját számításaim szerint (mivel voltam peteérést ell. UH-on) 36+5)
maya29

Maya
Nem gondolom, hogy túlzás, sőt én vinnék még tartalék pelenkát, hátha nem elég amit adnak, és úgy rémlik popsitörlőt is mondtak, hogy vigyünk.
Babaruhából nem tudom, mekkorát és mennyit vigyek, max apuci hoz utánunk, ha nem elég.
Sapkából talán kevesebbet, ruhából többet gondoltam.
Remélem jön Cicmerák és jól elmondja a véleményét a friss tapasztalatok alapján.
Ja, egyébként szombaton is láttalak titeket a Mega-Toysban Kép. Lehet, hogy tényleg szülésnél is összefutunk. Kép

Ruzicsky
Elfelejtettem írni, hogy én észrevettem ám, hogy nem írogatsz, azt hittem, csak olvasol.
Hadri is el van tűnve nagyon.
zsana75

sziasztok,

Zsana, köszi jól esett, hogy hiányolsz. Az az igazság h olvasó üzemmódban vagyok, mert otthon nincs net, csak a párom boltjában, ahol jobb esetben "csak" 3 fiú van a nyakamban (most 5, úgyhogy nemigen megy az írás.

Vk kérdezte a Tena bugyi méretet (lehet h pont Zsana). Mérd le a csípőd méretét m az alapján van a méretezés. Én pl vettem M-eset de inkább L-es kellett volna. Erre csak utólag jöttem rá.

A lelki világom kissé labilis. Inkább aggódós hangulatban vagyok, hogy hogyan fogjuk majd megtanulni a szopizást meg hogy hogyan fogok boldogulni a babával. Meg a Babus féle tejci kérdés stb.

Egyébként ez az idő lassan kiakaszt. Már 2 térdre esésem volt + egy hátas is lett volna ha a párom nem kap el. Most már igazán jobb idő lehetne.

Akit érdekel a mosható pelus akkor szerintem az őszi/téli topikban érdeklődjön m ha jól emlékszem valaki (talán Savitri) használ olyat.

Gyorsan ennyi.

Tamesznak és Jimbonénak szorítok.

Adri
hadri

Sziasztok!

Tamesz nekem is írt sms-t, de csak most értem haza. Bíztam benne, hogy valakinek még küld üzenetet.
Szerintem azóta már biztos megszületett a kis Marcell, csak jól kifársztotta az anyucit.
Na ha lesz infó és működik a Babanet, akkor írok!

Maya
Vízálló papucsot is vigyél be! és sok helyen olvastam a kicsi hajszárítót is, mert ha van gátseb azzal könnyebb megszárítani. Én szerintem viszek magammal hajszárítót majd. Ja, és szintén gátsebnél nem árt egy úszógumit is beszerezni, könnyebb rajta ülni. Nem mindenki olyan szerencsés mint Babus, hogy szülés utá pár órával törökülésbe tud ülni.

Timka
timka

Sziasztok!

Semmi hír Tameszról és Jimbonéról??? Már biztos túl vannak a nagy eseményen...

Ma voltam védőnéninél. És 2 hét múlva megint mennem kell. Szerintetek miért nem hagy már békén???

Ruzicsky!
Én nem vettem (még) légzésfigyelőt, de ha jól emlékszem, a többiet az Angelcaret ajánlották. Egyébként itt: http://www.bababolt.lap.hu/ olvashatsz róla. A bal oldalon van, kb. középtáj a légzésfigyelő rovat. Ja, és mintha rémlene, hogy valaki semmiképp sem ajánlotta a Medicor tipusút.
Mesélj, mesélj, miket vettetek.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Babus, Cicmerák,
A kórházban hogyan lehet fürdetni a babát? Vagy ki fürdeti? Tudom, hülye kérdéseim vannak Kép

Angéla+Valér
angéla

Tamesz üzenete:
"18:22-kor megérkezett Marcell Szilárd. 3450 gramm 53 cm. Mama és baba jól vannak".

Remélem nem haragszik, hogy megosztottam Veletek a hírt!

Timka
timka

Tamesz!
Bár még most nem láthatod az üzenetet, de gratulálok! Remélem minden rendben ment, és Marcell a világ legédibb kisbabája (na jó, Kristóffal együtt)!!

Sok boldogságot kívánok nektek,

Brigó

Kép

Kép
brigó

Gratulálok a kis Marcell születéséhez! Vajon ki lesz a köetkező?
Jövő héten már én is szivesen szülnék, holnap töltjük a 38.hetet.

Kép

KépKép
búzaszem

18:22-kor megszületett Tamesz kisbabája, Marcell Szilárd!
3450gr és 53cm, mindketten jól vannak!!!
Itt is nagy-nagy gratula nekik!!!
Marcell apuka! Képet akarunk!

Zsuzsáról annyi hírem van, hogy görcsölget a pocija, de nem vészesen,
Áronka még jól érzi magát bent. A műtét helye nagyon fáj neki, de azt írta,
hogy gyakorol a gátsebre!

Mást most nem tudok írni, rossz a netünk, ezt a levelet is apuci másolta be nektek
egy haverjától!

Babus

Kép
babus2005

Kép Tamesz! Gratulálok.

Vészesen fogynak a táblázatból előlem az emberek Kép

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 50cm 38+5 - Szt. István Kh.
3. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
4. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
5. Nadine 38+1 2005.02.21 Gréta - - Zsanett 2003.06.03 DEOEC
6. Timka 38+1 2005.02.21 Fanni - - - SOTE II.
7. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] 37+6 2005.02.23 Hanna / János Kornél - - - Semmelweis Kh. Miskolc
8. Nikcsi 37+6 2005.02.23 ??? / ??? - - - Margit Kh.
9. Ági 37+4 2005.02.25 Liam Bálint - - Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
10. Beatrix 37+3 2005.02.26 Ákos - - Csabi 2001.04. Szolnok
11. Zsuzsa 37+3 2005.02.26 Áron - - - Bajcsy Kh.
12. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] 37+3 2005.02.26 János - - - DEOEC
13. Nyetus 37+1 2005.02.28 Kamilla - - Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
14. Monci 37+0 2005.03.01 Rita / Máté - - - Szt. Imre Kh.
15. Jck 36+4 2005.03.04 Sára / Dávid - - - BM
16. Maya 36+0 2005.03.08 Gellért - - - Szt. István kh.
17. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 35+6 2005.03.09 Kamilla / Kristóf - - Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
18. Mano2005 35+6 2005.03.09 Fanni / ??? - - - HIETE
19. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] 35+5 2005.03.10 Valér - - - Bajcsy kh.
20. Dorka 35+3 2005.03.12 Bernát Kolos - - Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
21. Wester 35+3 2005.03.12 Luca Zsófia - - - Szombathely
22. Csibe26 35+2 2005.03.13 ??? / ??? - - - Szt. Imre Kh.
23. Zsana75 35+2 2005.03.13 Sára / Vilmos - - - Szt. István Kh.
24. Eveka 35+0 2005.03.15 Marcell? Gergely? - - - MÁV Kh.
25. Ruzicsky 34+6 2005.03.16 Gellért, Bendegúz - - - Szt. Imre Kh.
26. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] 34+3 2005.03.19 Dóra - - - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
27. Ildi(Delfinke) 34+1 2005.03.21 Marcell Tibor - - - Péterfy Sándor Kh.
28. Jammie 33+6 2005.03.23 Laura Noémi - - - Péterfy Sándor Kh.
29. Hadri 33+3 2005.03.26 Barnabás - - - Nagykanizsa
30. Menjuss 33+2 2005.03.27 Dóra Johanna - - - Péterfy Sándor Kh.
31. Borbolya 33+0 2005.03.29 Panna / Benedek - - - MÁV Kh.
32. Lirian 33+0 2005.03.29 Daniella Lili - - - Schöfp Mérei
33. Zsu 32+6 2005.03.30 Alexandra - - Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
34. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] 32+1 2005.04.04 Jázmin / Zsombor - - - Egri Kórház
35. Nebula 32+1 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - - - Szt. István kh.
36. Pszi 32+0 2005.04.05 Kinga / ??? - - Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
37. Greenolive 31+0 2005.04.12 Áron - - - Szt. Imre Kh.
38. Mónika 31+0 2005.04.12 Dorina v. Réka - - Ádám Pécsi Megyei Szülészet
39. Mukika 30+6 2005.04.13 Aliz - - - Szegedi női klinika
40. Zsuba31 29+6 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
41. Vaktyuk 29+3 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
42. Connie 29+2 2005.04.24 Eszter / Gergő - - - István Kh.
43. Edinka 29+1 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
44. Franyo 28+6 2005.04.27 Boglárka Réka / Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
45. Psandi 28+6 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
46. Gézenguz 28+6 2005.04.27 Anna v. Luca / Marcell - - - MÁV Kh.
47. Neszi 28+2 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
48. Pfranciska 28+2 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
49. Asszony 28+1 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
50. Panka 27+3 2005.05.07 ??? - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc
51. Timurr 27+2 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
52. Ildibaba 26+6 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
53. Szilvi (Patri) 26+2 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
54. Norkini 24+6 2005.05.25 ??? / ??? - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
55. Akiren 24+4 2005.05.27 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
</pre>
Angéla+Valér
angéla

Tamesz!

Gratulálok Marcellkához, és nagyos sok boldogságot kívánok nektek. Majd ha tudsz írj nekünk a szülésről addig is ezt küldöm nektek

KépKép

Babus!
Remélem lassan rendeződik nálatok ez a kutya story, de addig is küldök neked helyette egy másikat, ami tudom, hogy nem pótolja, de azért elküldöm

Kép

Tücsök (34+3)

Kép

Kép
mtücsök

Ha jól látom most lányok jönnek Kép

Kép
angéla

Megjöttünk a dokitól. A babával minden OK, a BPA 91mm, FL 70mm. Magzatvíz mennyisége normális, lepény Gr II, méhnyak 50-60%-kal megrövidülve.
CTG Ok, fájástevékenység 20 körül. Ez eddig állítólag teljesen jó.
Mégis van egy kis gáz. A dokim febr 20-tól márc 7-ig szabin lesz!!!! Kicsit kiakadtam. Nem azért jártam magánrendelésre (és fizettem ki sok pénzt!), hogy aztán mégse legyen velem szülésnél! De kedves volt és bemutatott egy dokinak, aki helyettesíteni fogja és mondta, hogy a szülésznQm itt lesz és mindent megszervez. Azért szar érzés, mert Qt már megismertem és bíztam benne. A másik doki is szimpi volt, mégis idegen...
Úgy sajnálom, hogy így jött ki! De azért még van remény..., hátha a kis Mazsola ki akar jönni 1,5 héten belül...

Timka!
Papucsot vízállót tettem be, viszont kösz a hajszárító tippet! Sajnos nincs úszógumim és mivel most nincs szezonja nem is tudom hol keressek + amúgy sincs már erQm rohangálni. Már nagyon nehéz vagyok és nem bírnak a lábaim (az egyiket 3x mqtötték, és nem is sikerült teljesen helyrerakni. alapállapotban sem tökéletes, pláne a + 11-12kg-ot nem bírja). De azért majd megpróbálok vmit kitalálni ezügyben.

Zsana!
Pelenkát raktam be, csak elfelejtettem beírni, törlQkendQt pedig pótolom. ha láttál a Megatoysban igazán odajöhettél volna! Örültem volna, ha személyesen is találkozunk. Majd talán a Götz-ben Kép még készülök valamikor...

Semmi hír Zsuzsáról és Tameszról? Remélem túl vannak rajta és minden rendben volt, most pedig vígan babáznak.

Valaki!
Nekem nincs meg egyikQtök telszáma sem, és így nem tudok üzenni, ha elkezdQdnek az események. Aki úgy gondolja, hogy szívesen megadja a számát, léci küldje el a mail címemre (profilban). ElQre is köszi.

Üdv:

Maya és Gellért
36+0
maya29

Sziasztok!

Tamesz! Kép Nagy-nagy gratula Marcell babához! Kép Sok boldogságot és sok-sok fincsi tejcsit kívánok Nektek. Kép Várunk vissza sok szeretettel, természetesen képekkel és szüléstörténettel együtt (amikor időd lesz rá).

Zsuzsának pedig megy a drukk, remélem, hogy mielőbb túl lesz a nagy eseményen és újabb nagy hírt olvashatunk. Kép

Én ma voltam NST-n, még semmi jel nem mutat arra, hogy beindulna a dolog. Bár a kórházban rossz volt minden lift, így gyalog mentem fel a 7. emeletre, gondoltam, így tágul a méhszáj. Kép Volt egy kismama, aki szülni jött és így volt kénytelen 7 emeletet megmászni. Biztos vacak érzés lehetett. Szóval NST rendben, az orvosom levette a kenetet a Strepto B szűréshez. Méhszáj vizsgálat csak jövő kedden, addig iszom szépen a málnalevélteát, mert 2 hete még 3100 volt a méhszáj (igaz, végig így volt).

Babus Kép, elküldenéd nekem a számodat, hogy én is tudjak majd sms-t írni, ha eljön a nagy nap? Persze, csak akkor, ha Neked nem gond. (Mail címem a profilomban.) Apának nem hiszem, hogy sok ideje lesz géphez ülni.
Remélem, hogy a tejcsi-gond megoldódik. Kép Nincs újabb fotó Kristófkáról?

Angéla Kép, tök jó, hogy mindig "hozod" a táblázatot, ahogy történik valami. Kép

Most megyek aludni, szép álmokat Mindenkinek! Kép

Beatrix
beatrix28

Cic, Ilona, Tamesz!

Mindharmotoknak sok-sok boldogsagot kivanok! Bocs, hogy igy egybe veszlek benneteket, de olyan utemben jonnek a babak, hogy nem lehet lepest tartani! Kép
Igy a tablazatot nezegetve lassan mi kovetkezunk? Jujj! Kép En azert szeretnem kivarni a teljes idot, meg nem akarok holnap szulni, vagy a jovo heten.
Szoval kivancsi vagyok a kepekre, szuletes tortenetekre, meg mindenre. Sok-sok boldogsagot mindannyiotoknak!!!

Agi

Kép
Kép
agi

Sziasztok!
Nem tudok aludni, gondoltam netezek egy kicsit.
MA vagyunk 38 hetesek. Még ketten vannak előttünk azután mi következünk.
Ki az akinek irhatnék sms-t ha történne valami? MErt apuci nem egy babanet rajongó, igy őt nem is akarom ilyennel zaklatni.

Kép

KépKép
búzaszem

Tettem fel a pocakomról újabb képeket.
http:/babanet.hu/album/main.php?album=3929

Kép

KépKép
búzaszem

Megkérdezhetem, hogy kell azt csinálni, hogy ne feketén irja ki, hanem csak rá kelljen nektek kattintani, hogy meg tudjátok nézni?

Kép

KépKép
búzaszem

Még egy kérdésem lenne! Hogy lehet csökkenteni egy kép méretét, hogy a melléklet feltöltésével ide is be tudjam illeszteni?

Kép

KépKép
búzaszem

Nagyon nagyon örülök Marcellnak,remélem mindketten könnyen átvészelték.Nagy gratuláció Tamesznak!Kép

Búzaszem
Jó nagy már a pocid!Lehet beelőzöl valakit.Kép

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Tamesz
Nagy-nagy gratula nektek! Remélem apucitok tesz fel képet, mert már nagyon kíváncsi vagyok Marcellra (azért ne haragudj, ha néha Ubult fogok írni, de az olyan aranyos Kép)

Mi lehet Zsuzsáékkal?
zsana75

Sziasztok!

Itt Marcell apuka....Szóval tegnap este 18.22-kor végre megérkezett hozzánk Marcell (Ubul :-)) 3450 grammal. Nagyon köszönjük hogy olyan sokan szorítottatok nekünk. A szülés rendben volt a fájások reggel 5.45 -kor kezdődtek és 18.22-re már meg is volt az egész :-). Baba és mama jól vannak és köszönik szépen a sok-sok bíztatást, SMS-t és jókívánságot.

Mellékelem a szülés után készült képeket. Azóta Marcell már sokat simult.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Mindig könnybe lábad a szemem amikor ilyen pici babát látok. Annyira drága, hogy el sem hiszem.
Cuki pofa. Gratulálok mégegyszer az újdonsült babához!

Kép

KépKép
búzaszem

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?