Új privát üzeneted érkezett!

Greenolive!
Babysense-t mi 3ezerFt/hó-ért kölcsönöztünk, és 2 hónapot kaptunk ingyen (összesen 8 hónapra 18 ezer volt) a MiniManóban (1149 Nagy Lajos u 112.) A kaució 20 ezer Ft, de azt majd visszakapjuk. Ez azért volt, mert valaki azt mondta nekem, hogy 60 ezer plusz áfa, ha meg akarjuk venni, de lehet, hogy tévedett, mi meg inkább kölcsönöztünk. Ennek is két lapja van, kókuszmatrac alatt, és sosem riasztott (sem tévesen, sem igaziból szerencsére).

Babarózsa!
Én is csatlakozom a gratulálókhoz...
blaye

Én is gratulálok Babának!!!!

Mennyivel könnyebb lett volna így:Kép

Kép
Kép
pipocska

Köszi Johanna!

Tudom, hogy van több helyen, ezért szeretnék részletesen is érdeklődni, hogy helyileg hol?
Akár a agánrendelések is érdekelnek.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Babábak gratula! Kép

Ancsi: Elírtam, az összefoglaló előadás IV.26-án lesz (kedden). Pedig a szombat jobb lenne nekem is Kép
Ez a fajta átfordítás elég érdekesen hangzik az én csípőmmel (már a hídba menetel Kép), de ha nem marad más, majdcsak kipróbálom Kép

Pipocska: A MegaToysban biztos van a Soroksári úton, a MOM-ban biztos van, a Váci úti Brendonban is van. Telszámok a honlapokon Kép Általában drágább, mint a Praxis, és sajnos van esély a "Gizikék"re Kép Magánrendelésekben sajna nem vagyok otthon.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Köszi Oxika

Kép
Kép
pipocska

Lányok!
Milyen az a nyákdugó? Sárga, zselészerű anyag már lehet, hogy az?

KépKép
KépKép
lindicita

Pipocs,
az I. ker. Hattyúházban is van, Dr. Csókásy Zsolt, 9 vagy 10.000 forint, fényképpel, videoval együtt, és a pasi radiológus, nagyon alapos, és kedves. mindkét gyerekemet ô nézte meg. Ha érdekel, küldök elérhetôséget.

Ezt az átfordítás-trükköt komolyan gondolja, aki kitalálta? (biztos pasi volt Kép) Hídba lemenni 9 hónapos terhesen? Mindenesetre számoljatok be, hogy sikerült-e? KOmolyan érdekelne.

Voltam ma szülésznôs elôadáson. Jól kinéztem magamnak a Nyulas Jolánt, aztán nem vállalt. Kit ajánlotok?

Gratula, Baba!

Bori
lakibori

Lindi!
Hát az valszín már az. Kép Csak nem?? Kép HAJRÁ!!!
De azt tudnod kell, h onnantól akár pár óra, akár napok lehetnek még a megszületésig. Vagy tudtad?

Ma 4x öltöztettem át a lányom, Libero, hm... tehát 5 ruha került rá. A heti kaksiadag is benne volt, azaz nem a pelusban, hanem MINDENBEN, még a feje alatti textilpelus is kapott... Kép
neet
neet

Lindicita,
az én nyákdugóm pont sárga zselészerű anyag volt (de lehet picit véres is). A fele egy héttel, a másik fele egy nappal szülés előtt távozott. Ami jó esetben már azt jelenti, hogy nyílik a méhszáj! Olyan volt, mintha egy nagy adag nagyon sűrű folyás csúszott volna ki egy darabban, és azt megelőzően fájdogáltam is jóslószerűen Kép

Pocakpacni,
a gyerekek gyönyörűek!!!

Hidalni 8 hónaposan! ez az év vicce Kép én örültem, ha átfordultam az ágyban egyik oldalamról a másikra, ezt is gőzmozdonyszerű fújtatásokkal adtam elő.

vera
kisün

Neet,
ó igen, azok az aranyszínű foltok mindenütt Kép Majd fog még nyáladzani is Kép
kisün

Köszi Oxika!

Kép
Kép
pipocska

Hát ez nagyon izgalmas. Főleg, hogy február 28-re vagyok kiírva.
Olvastam itt, hogy valakinek jó pár nappal a szülés előtt ment el a nyákdugó (sajna nem emlékszem a névre).
Semmi fájás nincs mellé, sőt a mai nst-n a méhösszehúzódás grafikon egy vastag vízszintes csík volt.
Pont egy órával ezelőtt pakoltam össze a kórházi cuccost.
Majd írok, hogy alakulnak a dolgok.

KépKép
KépKép
lindicita

Császárosok!

Katéter és az a sebből jövő cső meddig van bent és ugye egy napig nem lehet felkellni a spinál után?Már olyan rég volt nekem,hogy elfelejtettem.És a babát mikor hozzák be?

Jucus
20170114224602

Lindi!
A barátnőmnek a 36. héten ment el a nyákdugója és a 40diken szült. Úgyhogy semmi pánik, legalábbis nem feltétlenül..Én már a 40diket taposom, de még semmi Kép

Gratula Babának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Réka
reka80

Lindi, nekem is 1 hét volt a nyákdugó távozása után! de ez már izgi! kórházi csomag készen áll?

Kókuszdió, hát ez csúcs, még soha nem láttam ilyet! édesek a babóid! hát még ha majd kibújnak
Pocakpacni, minden elismerésem, szép gyerekek! De mi az ott Marci szájában? Kép

Istók ma megtalálta a hüvelykujját, és még álmában is vadul cuppog Kép

Oxi, tiéd az ÁlomVirág, ha kell! (ez 3-lapos ám, bibííí)

Pipocs, 4D uh: Mammut, biovital melissa
http://www.biovital.hu/?tPath=/informed_site-ok/biovital/uh/&article_id=83756&pr k=42689162
occsó, jó minőség, sokáig tart (=sokáig élvezkedhettek a pároddal), kb 20 perc! Kép

a soroksári uti exmegatoys, mostbrendonban úgytom már megszűnt a 4D, ráadásul uaz csinálta, aki a praxisban Kép

Neet, nálatok mikor aktuális a szuri? hozzánk pénteken jön a gyerekdoki a bökővel, kicsit félek az utána jövő lehetséges láztól-nyűgösségtől...
hogy megy a kakilás? mi már megint kúpoztunk, mert hiába zabáltam a szilvát, bakker

Pelus: Isti a 3-6kg súlycsoportot használja épp pampersből, most 5400g, és még mindig óriási rá, nem hiszem, hogy hamarosan kinőné
de ez azért van, mert Isti elsősorban fejre hízik Kép

Méhszáj: nekem a 36. héten kinyílt, onnantól kezdve sokat kellett pihenni, főleg feküdni, hogy még pár napot benn marasztaljam a babót, hiszen minden nappal erősebb, nagyobb lesz ebben az időben
aztán olllyan jól sikerült benntartanom, hogy egy nap híján a 42. héten jött, és akkor is erőteljes rásegítéssel (1 ujjnyi méhszájról indultunk, ami keményebb volt, mint a beton, oxitocinnal kb 8 óra alatt tágult ki...)
de végül csak kibújt ez a kis babó
pedig én lehettem volna az első nő, akiben benne marad a gyerek, és bekerülhettem volna a Guinessbe

szóval a kinyílt méhszáj még nem végzetes
csak tényleg be kell tartani a pihenést! Kép

Ancsi, én egy előadáson se voltam - előtte volt a torna, arra jártam, amíg lehetett, iszonyúan élveztem, de ki is fárasztott, előadáshoz már nem volt kedvem
különben meg jobban érdekelt már a gyakorlat, az elmélethez nem volt kedvem Kép
a tornán minden hónapban van papás óra, sztem erre cibáld el aput, nálunk ez volt a felkészülés, és papci úgy felbátorodott, hogy a kzs-t is el merte vágni, pedig a fogorvosnál el szokott ájulniKép

ami még szuper volt: a kismamaklub!
a babaklubot is sokan dícsérték - itt már többet látsz a kórházból/a szülésznőkből/csecsemősökből, és rengeteg hasznos infót kapsz!
(ps, szülésznő: Fantha Zsuzsa tényleg nagyon szimpi, talán őt választottam volna, ha választok)

Guaca, holnap mindent megírok, most kidőlök -
asszem lefejtem az agyvizemet is, hjaajjjajjj

MOOOSEJAW, hát hová tűntél? Hiányzol...

Babának és Emíliának jó pihenést, és mindenkinek jó éjt!

votiv 8)
votiv

itt a kis pufifejűm
Kép

votiv 8)
votiv

Babarózsának gratulálunk!

Votiv!
Isti nagyon aranyos kisbaba! Milyen jóízűen alszik!

Kókuszdió!
Hát ezek a babák így ketten váratlan meglepetést okozhattak. Nagyon édesek és milyen egyformán fekszenek!

Pocakpacni!
Nagyon helyes a nagylányod és Marci azokkal a gyönyörű kék szemekkel, nagyon édes kisbaba!
Azt hiszem kisebb szünettel nyáron is van torna és olyankor kint van az udvarban, ez sokkal kellemesebb, mert nem kell abba a kis terembe bezsúfolódni.
pesztus

Votiv! Isti nagyon édes, olyan helyes kis pampuskái vannak!!

Ma fél 1re megyek NSTre, aztán dokihoz. Megnézik a méhszájamat, nagyon kiváncsi vagyok, habár ezek szerint nem feltétlenül jelent sokat, ha már kinyílt Kép A papa már nagyon türelmetlen Kép Ma szeretnék el menni moziba, sose lehet tudni, mikor megyünk legközelebb Kép
reka80

Ha Marci még nagyon mocorog az azt jelenti, hogy még nem akar ki jönni? Csak valahol azt olvastam, hogy az utolsó napokban már nem nagyon mozognak. Hát Marci tegnap 2,5 órán keresztül meg sem állt...
reka80

Votiv!

A kis pufifejűd nagyon cukorfalat.Kép
Köszi az uh-s infót.

Kép
Kép
pipocska

P i p o c s k a, ott is lehet 4d-s uht csináltatni, ahova én járok, a Medimomban. (MOM Park fsz. bejelentkezés: 8874333) ár. 9800,- Ft. Egy szonográfus nézi meg a babát, de nem tudom, hogy Gizinek hívják-e. Amúgy, aranyos a babád a tojásban. Ezt már nem kellene UH-val nézegetned Kép

V o t i v ! A Mammutban mennyi az az olcsó? És honnan tudtad, hogy mit kell tenned a szülésen, ha nem voltál előadáson?? Te jó ég! Én semmit nem tudok! Igazából tényleg nekem olyan kellene, hogy elmondják mit kell tennem a szülés alatt, a papa mit tehet, és megmutatnák a szülőszobákat, meg ilyesmi. Ennyi.

P o c a k p a c n i! Nagyon szépek a kőceid!

K ó k u s z! Sajnos alig veszek ki valamit az UH-kból Kép , olyan béna vagyok.

J o h a n n a! Amíg melózom, minden kedden este 8-ig vagyok! Érted? Tehát semmi torna, semmi előadás! Ha kibírom addig, Júniustól leszek majd csak táppénzen, akkortól tudok ilyesmire eljárni.

Gratulálok B a b a r ó z s á n a k, én is hasonló méretekkel születtem anno Kép, mint az ő lánya.

B l a y e, itt a fórumon is árulják a Sense II-est is 30eFt körül, szerintem két kőcre majd megéri nekünk megvennünk.

A.
12+6

ancsipancsi

Réka, nekem Isti az utsó előtti napokban úgy rugdosta a hasam, hogy majd szétrepedt
azt hittem ott akar kijönni
tényleg fájt is
szóval nem mindenkinél nyugizik!
a méhszáj miatt meg tényleg ne aggódj! Kép
csak vigyázz magadra

moziba? kb. 2 hónapKép
muszáj megnéznünk a sostalanságot, a párom fia játszik benne Kép
utoljára 9 hósan a bridget jones 2t láttam, és 3x kellett kimennem, és iszonyú kényelmetlen volt az ülés, majdnem hazamentünk
szóval igyekezzetek, míg még végig tudod nézni a filmet Kép

Pip, szivesen, és kösz
majd rakok fel nyitott szemű képet is, az már kifejezőbb
ja és a lyukacskáknak is látszaniuk kell Kép

votiv 8)
votiv

Ancsi, hát a kismamatornán! ott tanítják a légzést stb.
a papa is itt tanulhatja meg, mit tehet
a szülőszobát pedig a kismamaklubbon nézheted meg,
nálunk így volt, azóta nemtom hogy változott-e

votiv 8)
votiv

és a kismama klubba be kell jelentkezni? meg a tornára? (tudom, hogy pöcs vagyok, de akkor ezekszerint a torna minden kedden mondjuk 4-től 6-ig van? ---> 100%, hogy nem érek soha oda.)

a klub meg minden második csütörtökön mikor is? Kép és hova is kell menni?

ancsipancsi

áááááááá dehogy! nem kel bejelentkezni
a tornához egy darab pecsét kell a dokidtól, a kiskönyvbe, hogy nincs akadálya, hogy járjál
de ezt később is ráérsz beszerezni, mikor legközelebb a dokidhoz mész, addig pedig enélkül is tornázhatsz
úgy tudom, fél4-től fél6ig van a torna, de az Andi (gyógytornász) szokott késni, így picit mindig csúszik a program
én nyáron/ősszel jártam, addig volt jó, míg kinn lehettünk a parkban, egy pléden, a fűben, az ég alatt... hjaj de szép is volt!
ja és van egy délelőtti torna is, annak nemtom az időpontját, na de az fix, hogy nem jó neked Ancsi Kép
már megint szóvá kell tennem, hát micsoda hajcsár egy helyen dolgozol? és mégis hány órában? tudják már, hogy kisbabád lesz? és nem hajlandók egy héten egyszer korábban elengedni?
mikor tudsz elmenni táppénzre, vagy tgyásra? mert akkor már nyugodtan járhatnál mindenhová
(ha 3-4x ott vagy a tornán, már majdnem mindent tudsz. a többit meg mi elmondjuk Neked Kép)

a kismamklub időpontjára nem emléxem, de valaki biztos segít a mostpocakosok közül Kép

votiv 8)
votiv

sziasztok

jucus: sebből kijövő cső? Nekem olyan nem volt az elsőnél,bár nem itt szültem. Az egyáltalán minek kell? Holnap megyek nst-re,délre. Nekem a dokim azt mondta h nem biztos h kibírom 23-ig,majd meglátjuk.
Tényleg a külső varratok császárnál vajon felszívódóak v sem? Én már nagyon izgulok.

üdv juji
juji

Réka,
nekem szerda este még vadul rugkapált a baba, aztán éjszaka meg is született Kép szóval nem törvényszerű.

Ancsi,
tornán mondják el és gyakoroljátok, de elég 1x-2x menni, hogy a légzést felfogd... aztán úgysem használod Kép szülést nem lehet "tanulni," az igazából akkor és ott történik az emberrel Kép
papás torna nagyon jó a párodnak, az havonta-kéthavonta van. Szülés-együttszülés, ha még mindig a Bardóczy/Bálint Balázs páros tartja, nem is olyan fontos, majd kapsz "privát" előadást terhesgondozáson, ha nem tudtok elmenni Kép

Votiv,
eszméletlen aranyos Kép
ezek szerint te sem tudsz Moosjawról semmit? Remélem, minden rendben van velük!

vera
kisün

Sziasztok!

Ancsi,
a torna minden kedden f5-től kezdődik. Én megbeszéltem a munkahelyemen, hogy keddenként korábban leléphetek.
A szülőszobákat már nem lehet a kismamaklub keretében megnézni, mert túl nagy lenne a tömeg. Én is tegnap kérdeztem rá, azt mondták, hogy bármikor be lehet telefonálni a szülészetre, és ha éppen nincs teltház, akkor már lehet is menni megnézni.

Bori,
a Nyulas Jolán nekem is szimpi volt tegnap, habár még mindig úgy gondolom, hogy nem lesz választott bábám. Te mikor szülsz, hogy már nem vállalt?

Kép
Kép
manoka11

L Á N Y O K ! akkor köszi szépen az infot. még annyi, hogy ezek szerint akkor a papa nem mindig jöhet velem? Kép) honnan lehet megtudni, hogy mikor van papás torna? mondjuk engem is inkább azért majd tavasszal érdekel, most hidegben nem. van egy teló, amin lehet érdeklődni erről? mert akkor lekopok rólatok!! :D

a hajcsár cégről annyit, hogy hajcsár és kész Kép tudnak már mindent, és azt várják, hogy minél tovább dolgozzak, sőt, most mondták, hogy hamarosan megyünk kiállításra, és számítanak rám. én mondtam, hogy oké, de annyi, hogy én nem tudok állni órákat, és nem emelek. erre mondták, hogy jó Kép táppénzre csak júniustól akarok menni, mert természetesen minimálbér után nincs kedvem perpill havi 30eFt-ból ellenni.
amúgy a Nagyisti fia főszereplő?

ancsipancsi

Oké, Vera, akkor legközelebb beviszem a papát is a dokihoz, és ledumáljuk, húzzuk az idejét majd ezzel. Kép úgy nekem is jobban esik ott lenni.

ancsipancsi

Manóka,
április 10-re vagyok kiírva, és azt mondta, hogy május végéig rengeteg szülése van, plusz pont akkor van egy 2 napos szakmai konferencia (oda vajon a többiek is mind mennek?Kép)
Én csak azért szeretnék választottat, hogy ne 2 órát kelljen sorbanállni a felvételnél, plusz kicsit nyugisabb az egész, meg tudod, hogy rá mindig számíthatsz. Viszont ha ügyeletesnél szülsz, és a tiéden kívül még 4 szülés zajlik, az kicsit húzós lehet. Szóval én ezért szeretnék valakit, aki csak velem foglalkozik. Újvári Borit is megpróbálnám, bár ô elég nagy sztárnak t?nik...
Van valakinek tel. száma hozzá?
lakibori

Votiv,
nagyon édes a gyerek. És mennyit változott 2 hónap alatt!
lakibori

Votiv, Neet, és mindenki, aki már szült a Szent Imrében!

Az a kérdésem, hogy szülés után, a kórházban töltött négy napon a csecsemős nővérek mennyire segítőkészek? Pl. a szoptatásban segítenek, vagy megmutatják egyszer, aztán boldogulj ahogy tudsz? Mellszívót érdemes bevinni? Éjszakára oda lehet adni nekik a babót, vagy nem annyira örülnek neki?
Ági

Kép
Kép
manoka11

Ancsi!

Pont azt akartam írni amit Vera:úgysem fogod tudni szülés közben,hogy mit tanítottak!Ez csak a filmeken van így!A szülésznő,doki modja majd,hogy most tartsd bent a levegőt,piciket lélegezz,ne nyomj,nyomj..stb.

Jucus
20170114224602

Sziasztok!

Babának nagy gratula!

Ada eltűnt az éterben! Valaki továbbküldené nekem azokat a gyermekdalokat, amikről írt! Köszönöm!

Kész ideg vagyok! Páromnak sikerült elhagyni a kórházi zárómat abban a sok rohangászásban, családtámogatás, tgyás stb intézése közben! Szerintetek adnak másikat a H-ban, ha kérünk???

Képzeljétek Timcsi 7 órát végigaludt éjjel! Igaz, hogy így is fel kellett kelnem fejni! Viszont annak ellenére, hogy éjjel nem evett, most alig szopizott és megint bealszik! Remélem nincs baja! Biztos változik, hogy mikor mennyit szopiznak, úgyhogy nem idegelem magam!

Ildi
ildi76

Sziasztok !

Először is ..
Babarózsa ! Nagy-nagy gratula a babához !
Remélem , majd benézel valamikor és mesélsz egy kicsit Kép

Pocakpacni ! Üdv itt ! HarmadikKép , gratula hozzájuk !

Lakibori ! Nekem is szimpi volt , de akkor nem kérdezem meg Kép Én ápr.12-re vagyok kirva , még az is lehet , hogy majd együtt szülünk .
Borit már kérdeztem , de pont lakásfelújításban lesz akkor és csak úgy vállalna el , hogy TALÁN . Azaz , ha épp a mesterekkel kell foglalkoznia , akkor nem jön be . Én így nem akartam bevállalni .

Kép
Kép
greenolive

szerintem adnak, mert benne van a számítógépben. küldd be, aztán nyomtattasd ki velük, és kész.

kössz mindenkinek a nyugtatást, akkor majd módjával megyek előadásokra. megtaláltam, hogy a tornáról info a 464 8600/1323 számon. úgyhogy majd itt kérdezem meg a papás dolgot.

ancsipancsi

Votiv !

Tényleg jól követhető ahogy nő Isti ! Nagyon aranyos !

Kép
Kép
greenolive

Ancsi,
a következő papás óra február 22-én lesz, aztán majd legközelebb valamikor tavasszal, április-májusban, de azt mindig együtt beszéljük meg az Andival.

Bori,
nekem megvan az Újvári Bori száma, átküldöm mailben. Mondjuk ha egy darab írógépük van, lehet, hogy akkor is várni kell a felvételre, ha a választott bábáddal mész, nem? Habár a tegnapi előadás után én is újra gondolkodni kezdtem ezen a szülésznő-választásos témán... Valaki átküldené mailben, ha itt nem publikus, hogy mennyit szokás adni a választott bábának, és mennyit akkor, ha az ügyeletesnél szülök?
Köszi előre is!

Kép
Kép
manoka11

Ancsi !
Legközelebb 22-én lesz papás torna , bár szerintem még ráértek vele Kép

Kép
Kép
greenolive

Lakibori!
NYugi, az ügyeletessel semmi baj. A szülés alatt kb 3x jött be hozzám doki, a szülésznő viszi a pálmát, vagy mit. Tehát ha nincs gond, a dokinak alig van dolga veled. A varrást meg úgysem lehet elkapkodni. Mi bentvoltunk a férjemmel kb de. 9től du fél 4ig,mire Eszti kibújt, és ezalatt a szülásznőn kívül kb 3-4x látott doki, 1-2 percre. Persze, biztos mentek közben a másik szobákba is, de őszintén szólva nem is hiányzott az állandó ottlétük. Ennyi.

Votiv!
Isti rávert félkilót Esztire!!! Cukroskenyérrel eteted? Ha már engem a pálinkással gyanusítotok.. Kép

neet
neet

Sziasztok!

Gratula Babarózsának a Babához!!

Lakibori, szülésznőajánlás: Kecskeméti Verát vagy a Fantha Zsuzsát nagyon tudom ajánlani.

Jucus, császárról: nekem reggel 8-kor lett meg a Baba, aznap csak fekvés, infúzió ment belém rendesen. Katéter addig marad, amíg fel nem tudsz kelni. A műtét után 1 órával betolták hozzám a Babát, de nem sokat tudtam vele kezdeni, mert semmerre nem tudtam fordulni, és sajgott kissé mindenem. Aztán este is megkaptam kicsit a Gyermeket. Én kértem, és így hozták be, nem tudom, ha nem kéri az ember, lehet, hogy nem hozzák be automatikusan.
Másnap kora reggel bejött a nővérke, és mondta, ha fel tudok segítség nélkül kelni az ágyból (ez kb. 15 perc volt, pedig elég fittnek tartottam magam azelőtt...)és nem szédülök, ki tudok menni egyedül a mosdóba, akkor lehet babázni...naná, hogy felkeltem, és hála égnek nem is szédültem. A mosdóig igaz úgy mentem ki, mint egy görnyedt öregasszony, de lebegett előttem a cél, hogy megkapom a Gyermeket! Amikor felkeltem, ki is szedték a katétert. De ez a katéteres dolog volt a legkisebb gondom, sőt még a helyzethez képest jó is volt, hogy nem kellett a pisin is izgulni. A sebből nem lógott nekem cső. Simán be volt ragasztva, gézzel, reggel át is kötötték.
Remélem tudtam segíteni ezzel a röpke beszámolóval!
vollard

Manóka!

Én a szoptatáshoz nem sok segítséget kaptam a csecsemősöktől! 3X szóltam, mire bejött valaki megmutatni (nem boldogultam a bimbóvédővel)! Kb egy percet volt ott, "jó, úgy kell" és már rohant is ki! Van, hogy tényleg nagyon túlterheltek, de volt, hogy kávézgattak bent és akkor sem értek rá! Mindenkinek más a tapasztalata, ahogy észrevettem! Vannak köztük nagyon rendesek, lelkiismeretesek is!
Mellszívó nem kell, van nekik gépi, ha nagyon bedurranna a cicid és le kellene fejni! Éjszakára nyugodtan betolhatod a babót, nem néznek rád csúnyán, viszont valószínű, hogy nem is veszik fel, ha sír, úgyhogy én inkább nem toltam be éjszakára, csak első éjjel hagytam ott, mert még nagyon gyengus voltam!
ildi76

Ancsi!
Nem tudom lesz-e választott szülésznőd, de ha igen akkor ő biztosan megmutatja Nektek a szülőszobát. Mi is a szülésznővel való első találkozáskor végigmentünk minden helységen és minden kérdést, problémát megbeszéltünk.
A torna szerintem nagyon jó, bár mivel kicsi a terem és rengeteg a kismama kicsit kényelmetlen. Egyetértek Verával abban, hogy a szülés úgyis ott dől el, tehát nem érdemes semmire készülni, de én azt gondolom jó ha a szülőszobán az ember előkap az emlékeiből egy-egy légzést, vagy a párod egy-két masszírozási technikát. Nekem sokat segítettek a tornán tanult légzések.
Én az előadásokról is azt gondolom, hogy érdemes meghallgatni amire van időd és erőd elmenni (főleg ha már tornára elmentél és úgyis ott vagy). Ha addig nem engednek a munkahelyedről akkor júniustól, az is jó ha csak pár alkalommal mész el.
Szerintem a relaxációs csoport is nagyon jó, ez szerda délelőttönként volt anno 9-10-ig, Dr. Bálint Sándor tartja. Az se baj, ha most még nem érsz rá, hogyha csak a végén mész el egy két alkalomra.
A kismamaklub havonta egyszer volt csütörtökön azt hiszem 6-kor, nézd meg a kórház honlapján ott biztos pontosan le van írva. Erre csak egyszer kell menni, mert itt mindig ugyanazt mondják el, legfeljebb mások az épp jelenlévő szülésznők.
Szerintem a szülés alatt a legfontosabb, hogy bízz az orvosodban, a szülésznőben és ha lehet legyen ott a párod, ha ez megvan, akkor minden menni fog akár voltál előadásokon, tornán akár nem.

Réka!
Nekem is végig mozgott Zsolti, sőt még a hasam sem ereszkedett le ahogy az elvileg lenni szokott, aztán egyszer csak hirtelen indult el minden. A nyákdugót is a kórházi ügyeletes vette ki, mikor megvizsgált, szóval nekem még az sem távozott magától a fájások elindulása előtt.
pesztus

Manoka!
Sztem kedvesek és segítőkészek voltak a csecsmősök. Vagy Esztitől olvadtak el ennyire? Kép
Mindenestre én 2 éjjel benthagytam, 2 éjjel magamhoz vettem a picit, így nagyon jól ki tudtam pihenni magam, bár volt egy adag lelkiismfurd-om, mert az ágyszomszédom VÉGIG magánál tartotta a lányát. Én viszont már a szülés utáni nap "pörögtem", szóval a sok alvásnak is megvan az előnye. És megkérdetem a csecsemőst, mi volt éjjel, azt mondta, végig aludt a kiscsaj. De az első napokban úgyis olyan fáradtak a picik is a szüléstől, h csomót alszanak. Csak az volt fura, ahogy hajnalban betolták hozzánk őket, h na anyukák, lehet szopiztatni, és tej még csak az ablakban...viszont megnézték, hogy csináljuk, kijavítottak, és onnantól ment minden. Én csüt.du szültem és szombatra lett tej. Legalábbis akkor csöpögött, előtte nem tűnt fel, pedig Eszti lógott rajtam óránként. Kép
Szóval nyugodtan kérj segítséget, kapsz, hidd el. Talán érdemesebb a konzervatívabb idősebbekhez fordulni, ők még a régi rendszerben tanulhattak, ergo a felfogásuk is jobban hasonlít anyukánkához, ergo itthon se lesz "vita" meg "okoskodás", és TÉNYLEG igazuk van!!!
neet
neet

Manóka!
Velem elég kedvesek voltak a csecsmősök, lehet,hogy jókat fogtam ki, de az biztos, hogy ha az ember nem megy és kérdez, akkor ők maguktól nem segítenek sőt igazából feléd se néznek, legfeljebb ha túl sokáig náluk "felejted" a babát. Nekem csak első éjszaka volt bennt Zsolti náluk, de azért mikor zuhanyoztam, vagy látogatók jöttek akkor betoltam, ha sírt cumit raktak a szájába.

Lakibori!
+ egy szavazat Kecskeméti Vera mellett
pesztus

Votiv!
Ma vagyunk 2 hósak, és holnap megyünk a szuriért. Asszem lesz hosszméret meg mérlegelsé is, ja és visszaadjuk a kölcsönmérleget, innentől már nem izgalmas, tök kiegyensúlyozott baba, akkor minek méregessem? Eddig is csomószor elfelejtettem, kb heti 1x ha megmértem. Nem számít, de beszámolni csak havonta tudok majd,mert a dokibácsi fogja méregetni. Kép
Istinek csókjaink! Ja, és egy nyalintás. (Tegnap nem bírtam már magammal, és amikor rajtakaptam apát, hogy a gyerek fejét nyalogatja, én is elveszítettem az önuralmat. Kép Szóval most jól körbe van nyalintva a buksija. Kép Kép Kép )
neet
neet

Ildi, Neet,
köszi az infókat, habár ahogy látom, tényleg mindenkinek más a tapasztalata, de akkor majd próbálkozom az idősebbeknélKép
Ha az elején még nem tudok szoptatni, mert még nem indult be a tej, akkor ugye nem adnak nekik cumisüveget? Mert állítólag nem jó, ha a babó rászokik, utána szopizni sem akar. Vagy azt külön kérni kell, hogy ne adjanak? És akkor mit eszik az első 3 napban??? Jaj, ezekkel a témákkal még annyira nem foglalkoztam...

Kép
Kép
manoka11

Manoka vagy Greenolive!
Akkor megkérnélek arra, hogy majd tavasszal írd meg légyszi a papás torna ip-ját, jó? Arra elcsámpázunk az öreggel Kép

Pesztus! Köszi a hosszú választ! Én nem fogok szülésznőt választani, legalábbis most így áll a dolog. Megbeszéltük a párommal, és úgy döntöttünk, hogy elég a dokit kiválasztani. (aztán lehet, hogy épp szabin lesz, akkor nem tudom mi lesz Kép ) A párom mindenképp bejön, papás szülés lesz.

Olyat is hallottam, hogy valaki dokit nem, csak szülésznőt választott!!!!!!

ancsipancsi

Én is csak jót tudok mondani a csecsemősökről, amikor odamentem, kérdeztem, maximálisan segítettek. A tejbelövelésnél annyira kemény lett a cici, hogy Baba sehogy sem boldogult, és akkor maguktól is jöttek a szobába és nézték, hogy hogy megy, és drukkoltak (ezt éreztem legalábbis).

Nálunk Kondor Kata volt a szülésznő, nem tudom, őt ismeritek-e, nagyon kedves volt, megnyugtató és sokat segített nekünk. Az is fontos volt nekem, hogy szülés előtt, ha bármi problémám volt, egyből hívhattam őt, és már akkor is sokat tudott segíteni (ui nekem volt egy lelki problémám, ami sok gondot okozott, de sikerült feloldani szülésznő és doki segítségével). Én szülés előtt 3 hónappal kérdeztem meg tőle, hogy elvállal-e és akkor sikerült...
blaye

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?