Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Egy ideje már olvasgatom a hozászólásokat, úgy tünik, néhányan konyítotok a homeopátiához. Mi éppen most vagyunk keresöben, egy éves kisfiunknak szeretnénk találni egy kedves, nem elvakult homeos dokit, aki a szülöt partnerként kezeli. HOrdja esetleg valamelyikötök a babáját homeos orvoshoz? Sokat segítene a választásban ha leírnátok mind a pozitív, mind a negatív tapasztalataitokat.

Köszi

Éva
guaca

már egyszer lejátszottuk ugyan, ezt a sírni hagyni-vagy-felvenni témát Kép

de én még mindig kiállok amellett, hogy nem kell sírni hagyni
de ezt azért merem ilyen bátran vállalni, mert ha Isti nyöszörg (a sírásig sosem jut el, szóval nem hisztizik), akkor tényleg valami baja van, különben édesen alszik vagy békésen szemlélődik a kiságyában
a Ranschburg is azt mondja, a gyerek érzelmi biztonsága múlik azon, hogy felelnek-e a hívására
ha azt tapasztalja, hogy igen, sokkal hamarabb megnyugszik, mintha bele kell törődnie, hogy nem foglalkoznak a kérésével

még az öreg Freud is azt mondta, hogy ebben a korban a gyerek a szükségletei azonnali kielégítésére törekszik, s a későbbiekre nézve nyomot hagy benne (orális/anális fixáció), ha nem adják meg neki, amit kíván

a türelemre és az alkalmazkodásra neveléshez egy későbbi életkor jobban megfelel, sőt, szegény gyerek egész életében (felnőttként pláne) csak a gátlásaiból él: ezt nem szabad, azt ne csináld, nem érdekel a véleményed stb.

na és ettől még én is kitartok a "2 órán belül ne etessük újra" mellett, amit Kisün is írt, szóval nem kövezek senkit, aki rendszerpárti, én is az vagyok, csak úgy könnyű, ha ilyen rendes a gyerek, mint Istike Kép
apropó, én a mindennapi fürdés mellett vagyok, egyrészt mert az szertartás, és rendszer Kép, és a babának szüksége van rá, mert ez is az érzelmi biztonságának a kelléke
persze, hogy nem koszos, nem azért fürdik, na de nálunk 2 nap alatt bekoszmósodna, ha a papán múlna, mert a lustasága miatt néha próbál lebeszélni minket a fürdésről, épp a "nem koszos a gyerek" mondókával Kép
na de a fürdéssel ingerek érik a bőrt, ami segíti a nyirkokcsomók, faggyúmirigyek stb működését, serkenti az emésztést, segíti az idegek fejlődését, stimulál, ésatöbbi, szóval rengeteg pozitív élettani hatása van - de gondoljatok csak a kölyküket nyalogató állatkákra Kép

Ruzi, van egy még soha nem használt (nyugi, megnéztem, működik Kép), vadiúj ÁlomVirág légzésfigyelőnk, amit szívesen elpasszolok neked jutányosan, féláron (15e-ért). kókuszmatrac alá tehető. mit szólsz?
v.

votiv 8)
votiv

Ancsi:

1. Az életmód-, illetve vizsgálóeljárások a várandósság és a szülés alatt: III.1, V.3, VI.28, VIII.23, X.18
2. Intim torna: III.8, V.10, VII.5, VIII.30, X.25
3. A várandósság, a szülés és a gyermekágy pszichológiája: III.22, V.17. VII.12, IX.6, XI.8
4. Szülés, együttszülés, alternatív szülés: III.29, V.24, VII.19, IX.13, XI.15
5. Fájdalomcsillapító eljárások a szülés alatt IV.5, V.31, VII.26, IX.20, XI.22
6. Szülésznők a szülőszobán és a gyermekágyas osztályok: IV.12, VI.7, VIII.2, IX.27, XI.29
7. Az újszülött, baba-mama szobák (rooming-in), a szoptatás: IV.19, VI.14, VIII.9, X.4, XII.6
8: ÖSSZEFOGLALÁS: Videofilmek vetítése (külföldi és saját tapasztalatok) IV.16, VI.21, VIII.16, X.11, XII.13

Mona Lisa Csoportrelaxáció: Minden szerdán de. 9-10

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Sajnos csak ritkábban tudok jönni, de igyekszem visszaolvasni mindent, annyi hasznos infó van itt!

Babának én is nagyon drukkolok!!!

Pénteken megvolt a 4D ultrahang, kiderült, hogy kislányunk lesz!!! Még a popsiján csücsül, de azért elég sokat láttunk belőle. Az uh elején éppen aludt, aztán felébredt, és nagyokat ásítozottKép Annyira édes volt! A nevünk már megvan, Emma lesz.

Pipocska!
Nagyon jók az uh-s képeid, nagyon édes a picur!

Ada!
Szeretném én is fájlokat elkérni, a címem a profilombn van.

Ancsipancsi!
Ezzel a szájszárazsággal én is küszködök, főleg reggelre lesz nagyon durva, de nálunk száraz is a levegő. Próbálok sokat inni, párologtatni, stb., de a reggeli orrfújás így is sokszor elég véresre sikerülKép

Neet!
Láttam a képet Esztiről, tündéri kiscsaj!

Ha tud valaki a Kocsis doktornő "tarifájáról", átküldené nekem mailben? Köszi előre is!

Ági

Kép
Kép
manoka11

Votiv,
Ha Ruznak nem kell esetleg, én is pályáznék rá Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

A fel venni, nem fel venni témához kapcsolódóan Votivval én is teljesen egyetértek. Az anyukám pszichológus és ő azt mondta (már az egyetemen így tanulta), hogy a gyereket 1 éves koráig nem lehet elkényeztetni (eléggé Kép ) és minden igényét ki kell elégíteni. Aztán jöhet a szigor Kép Ettől függhet, pl. hogy dohányos lesz-e vagy sem (orális fixáció). Szóval én is "nemhagynisírni" párti vagyok.

Réka
reka80

Lakibori,
Köszönöm még egyszer a védőoltással kapcsolatos infot, megbeszéltem Papával, és igazatok van szerinte is: megmondjuk dokinéninek, hogy CSAK a kötelező oltást adja be.

Légzésfigyelőről:
mi kölcsönöztünk a Minimanóban (Zuglóban) Babysense-t, és teljesen OK. Ezt tudom ajánlani...

Neet,
Eszti tényleg gyönyörű kislány, most láttam a képet!! És pont egyidős Vincével, na jó, néhány óra különbséggel...

Blaye
blaye

Votiv!
Röhögni fogsz, de én állandóan szaglászom a picit, olyan fini, és már a körbenyalogatásán is elgondolkoztam. Kép Kép Kép De ez komoly, bár még nem valósítottam emg. Mint az állatoknál. Nem hülyeség. Nem??
neet
neet

szia Guaca!

homeós gyerekdoki:
Dr. Lengyel Boglárka
http://home.tvnet.hu/~a3807/homtart.htm
már dícsértem itt Kép

Rendelés:
Minden második csütörtökön 9 és 14 óra között
Vivien Talpai Orvos-Természetgyógyász Rendelő
Budapest, II. kerület, Fillér utca 10. A-B (a Mammut mögött)

Bejelentkezés: Minden munkanap 9 és 18 óra között a 316-2596-os telefonon.
Mobil: 06209-446-839

a honlapján van chat is, péntekenként, de nem tudom, működik-e, mindig elszalasztom Kép

mekkora a babód?
jááááj nyomsá szoptatni Kép

tényleg, Ildi, mi segített végül? vagy csak simán elmúlt a nehéz időszak? Kép

votiv 8)
votiv

Drága Oxi, örök hálám! Az, hogy máskor hány órakor volt, most is az irányadó? (ELŐADÁS: hely: F épület tanácsterem, kedd este 6 óra, mert az első ip., amit néztem, kapásból csütörtök Kép
Én azt hallottam, hogy úgy lehet, hogy felmégy hídba, és kifeszíted a hasad, ez kényelmetlen a kőcnek, majd négykézláb állsz, megrázod a hasad előre meg hátra, és ha érzed, hogy mocorog, ekkor valószínű megfordul. De lehet, hogy rosszul jegyeztem meg Kép

Manóka, gratulálok a kislányodhoz! Képzeld, mióta terhes vagyok, nekem is száraz az orrom, és véres a ... Korábban csak nátha esetén volt ez, de most minden reggel kell fújnom az orrom. Pedig nálunk néha már vészesen sok a pára, a lakás elhelyezkedése miatt.

Neet! Szegény gyereket ne nyald!!! Kép Szép dús haja van, Istinek majd tetszeni fog.

ancsipancsi

neet, nem hülyeség!
én is imádom az istiszagot Kép
a smacizásig még nem jutottunk el, bár, ha puszit adok Istinek, egyből oda akarja nyomni a száját (szopóreflex beindul), és néha le is kap Kép

a nyalogatást én olajos masszírozással utánzom Kép
szegény Baba, most már eléggé fájhat neki
de még vajúdik
ha megszületik a babó, majd ír, és leadom a drótot

láttyátok feleim szümtükkel, a szülést nem lehet eltervezni (kivéve tán a MÁV-kórházasoknak), csak kívánni, aztán semmi sem úgy történik...
de végül minden jóra fordul! Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok !

Ancsi ! Előadás 18 00 óra , keddenként . Minden hónap második csüt.-én van kismama klub !

Manóka ! Gratula a kislányhoz !
Én is Kocsis doktornőhöz járok , és ha nem tudok meg "tarifát " lassan kénytelen leszek rákérdezni . ( Kínosnak érzem , pedig jó lenne tudni ) .Ha esetleg megtudsz vmit , megírnád nekem is , köszi .

Blaye ! Mennyiért lehet kölcsönözni légzésfigyelőt , nem drágább így , mintha megvennéd ?

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!

Ruzicsky, én Angel Care-t vettem, olyat amiben van légzésfigyelő és bébicsősz is. Nekem eddig nagyon megnyugtató, és örülök, hogy ilyet vettünk, hoszas tépelődés után. Tény, hogy volt már téves riasztás - nagyon kiment a Baba az ágy szélére...de a 2 nagy négyzet viszonylag jól lefedi a Baba mozgását.

Neet, én is szaglászom...Kép
vollard

Votiv!

Igazából nem tudom mi segített! 1X-2X nagy nehezen kitoltam a szopit 2 órára, úgy hogy addig fogtam a cumit a szájában, ha kiesett a szájából üvölteni kezdett! Én a nagy cumiellenes! Most egy napja már nem alszik be és 3 óránként szól, hogy szopizni akar! Remélem nem kiabálom el és így marad!

Ildi
ildi76

Olíva! valahogy marhára elnéztem a dátumokat Kép), tényleg mind kedd. tök jónak nem tök jó, de valahogy ellógok majd egyes elfoglaltságaimról Kép

ancsipancsi

Hihiiiii,
pont ezt akartam írni. Körbenyalogatás.
Votiv, manapság már nem szívesen hagynék ki egy fürdést se Ábellel, de amíg picur volt, és utálta is, nem erôltettem mindennap. Amúgy én is imádok fürdeni, és egyetértek veled a rendszer lényegében. Ismét oda jutok vissza, ahová MINDEN gyerekneveléssem kapcsolatos dologban: gyerekfüggô, hogy kinek mi a jó. FELVEVÉS-NEMFELVEVÉS: Ábel rengeteget sírt, és ez általában nem változott attól, hogy felvettem-e vagy nem. Persze 10 percnél tovább én sem bírtam hallgatni. Csak anekdotaszinten: Egyszer nálunk volt anyósom, éjszaka volt, és Ábel csak sírt-sírt. Mondta, biztos éhes, etessem meg. Mondom: félórája evett (elejétôl fogva rendesen, 3 óránként evett, néha 2). Nem baj, akkor is biztos éhes. Mondom: Nem, most evett. Ez ment így egy darabig, majd 1.5 órán keresztül 20 percenként megszoptattam dühömben (nem a gyerekre voltam dühös), mely másfél óra végén sugárban hányta ki a betermelt mennyiséget. Szóval valóban nem mindig éhes, amikor sír.
FELSÔ BUROKREPEDÉS: nekem is az volt. 6 óra múlva a dokim alul is megrepesztette, na onnantól kezdve voltak rendes fájásaim. Szegény Baba, elég hosszadalmasra sikerült. Kíváncsi vagyok, mit mesél majd.
Bori
31

p.s. jön ma valaki elôadásra? Szülésznôs lesz, és én még nem választottam. Talán most sikerül.
lakibori

Sosem veszem magamra az Olívát Kép De aztán rájövök , hogy nekem szól Kép
( egyébként meg Szandra Kép)

Kép
Kép
greenolive

Votiv,
igazából szerintem nincs egyetlen helyes megoldás, minden gyerek és minden anya más. A lényeg, hogy ők ketten alakítsák ki a nekik megfelelő rendszert. Ami működik az egyik párnál, az a másiknál nem. Csak nagyon nehéz ebben az információáradatban a saját belső hangunkra figyelni-hallgatni. A "kövezést" sem ránk értettem, ezen a topikon szerintem egy nagyon toleráns társaság gyűlt össze, amelyik tud beszélgetni, és ez azért nagyon jó érzés!

Dóri a sírnihagyás ellenére az egyik legkiegyensúlyozottabb kisbaba, akit ismerek, de lehet, hogy maradandó lelki sérüléseit állandó vigyorgással és örömködéssel leplezi Kép

Én az esti fürdetéseket mindig egy kiadós masszázzsal egészítem ki Kép no meg kompulzív puszilgatással, amit Dóri először nem igazán szeretett, aztán mivel megszökni még nem tud, megszokta Kép

Nálatok is más szaga van a feje búbjának, mint a többi részének?

vera
kisün

Lakibori !
Én megyek , még nekem sem sikerült választanom , mert akit kinéztem neki nem jó Kép

Kép
Kép
greenolive

Köszönöm a gratulációkat, Emma nevében isKép

Bori,
én már voltam ezen az előadáson, most hezitálok, hogy érdemes-e újra elmenni, lesz-e valami újabb infomáció. De lehet, hogy inkább a csütörtöki kismamaklubra megyek.

Olive,
küldök mailt, megírom, amit nekem eddig sikerült megtudni.

Kép
Kép
manoka11

A légzésfigyelô kölcsönzési díja a Pannónia utcában (mini Manó, vagy valami ilyesmi neve van, de ha kéritek, utánanézek) 5000 Ft/hónap, tehát tökre nem érdemes (fél év alatt behozza az árát). Fôleg, ha több, mint egy gyereket szeretne az ember. Mert ugye minimum fél évig ajánlatos használni, meg ugye van egy csomó olyan is, amihez bébicom (vagy hogy híjják) is tartozik, azt meg akármeddig lehet használni.
Megjegyzem, mi addig gondolkodtunk a dolgon, míg végül nem lett légzésfigyelônk semmilyen módon.
lakibori

Bori,
látom, már előttem elmondtad, amit akartam! Csak mire bepötyögöm...
Anyósom eleinte nálunk is így reagált a baba sírására (és ő védőnő), aztán nálunk volt egyhuzamban 3 napig, és látta, hogy a baba kiegyensúlyozott, és onnantól szerencsére rám bízza.

Babarózsának borzasztóan drukkoltam, hogy olyan szülése legyen, amilyet elképzelt, mert annyira fontosnak tűnt neki! Remélem, hogy az oxytocin ellenére is csodaszép élmény marad neki!!!!

vera
kisün

Sziasztok Csajszik!

Főleg gyakorló mamiktól szeretnék érdeklődni ismét.
Már nem tudom írtam-e, /be vagyok kicsit havazva pár napja/ voltunk a Brendonban hétvégén. Még csak körül nézni.
Láttam ott olyan pelenkát, amire az volt írva, hogy Brendon. Ez is olyasmi "szponzorált" pelus lenne, amiről Neet írt nemrég?
35 db-os kiszerelésben volt, és 1450 ft. volt.
2-4 kg közötti babóra való.
Szerintetek ez jó ár? Esetleg minőségileg ismeri valaki? Mennyit érdemes venni ebből a legkisebb pelusból? A korházi tartózkodással együtt?
Ja, mégegy!
Azt hallottam az előadáson, hogy a bárányszőr nagyon-nagyon jó a picinek. Mármint ha azon fektetjük. Azt is láttam 14000-ért.
Erről valaki, valamit?

Kép
Kép
pipocska

Szandra, bocsi Kép (imádom amúgy greenolive-t Kép

kérnék tanácsot akkor lányok.
még egyszer: aug. 18-án szülök.
ha most márciusban megyünk el a papával a Szülés, együtt szülés előadásra, az korai? mert legközelebb lehet, hogy csak június közepén tudunk. vagy úgy is jó, hogy akkor ismétlés?

további kérdésem, hogy aug-hoz képest késő-e 07.12-én mennia Várandósság, szülésre, 07.26-án menni a Fájdalomcsillapító eljárásokra, és csak 08.09-én menni Az újszülött, baba-mama szobák (vagy ez már kicsit késői? mág a 06.14-be is beleférne), és elég 06.07-én menni a Szülésznők a szülőszobában előadásra akkor, ha nem akarok majd választani szülésznőt?

Bocs, hogy ilyen bazi körülményes vagyok, de nem akarom, hogy elkezdjek szülni, azt' azt se tudjam hogy hol kell vennem a levegőt Kép

OXI, az lehet, hogy egy összefoglaló videofilm vetítés április 16-án, szombaton van? mert akkor ott a helyünk!

Ancsipancsi
12+5

ancsipancsi

Szandra!
De jó! És hogy nézel ki? Ismerjük már meg egymást! Kép
Manóka,
én is voltam, szerintem nem lesz új infó, csak csütörtökön abszolúte nem tudok elmenni, úgyhogy most kell. De most a szülésznôkre fogok koncentrálni.
Bori
lakibori

Pipocska,
a legkisebb pelusból egy csomagnál nem érdemes többet venni, mert lehet, hogy a baba rögtön a születésével kinövi Kép, de az is lehet, hogy érzékeny arra a fajtára. Az -ig határérték egyébként picit csalóka, lehet, hogy súlyra még elég, de méretre már nem. Dóri pl. 5 kilós korában nőtte ki a 3-6 kg-os pelenkát.

vera
kisün

Ancsi,
azért szerintem ne hagyjál előadásokat az utolsó pillanatra, mert mi van, ha korábban jön a baba? Persze túl korán sem érdemes elkezdeni, szóval nem egyszerű...

Bori, Olive,
a tornán is ott lesztek, vagy csak előadáson?

Kép
Kép
manoka11

Ancsipancsi!
Én most február végén szülök, és október-novemberben jártam az előadásokra, tehát 5-6 hónaposan. Én mondjuk ekkor tettem le a voksom a kórház mellett és az előadásról választottam dokit (ugyanaz, mint a tiéd).
Örülök, hogy akkor elmentem, még kis hassal, mert ekkora pocakkal már nem szívesen buszozgatok.
Én akkor úgy terveztem, hogy elmegyek mindre, és amelyik tetszett, arra legközelebb elhívom a férjem. Ez mondjuk nem valósult meg, mert pont akkor nem voltunk itthon.

KépKép
KépKép
lindicita

Votiv!

Köszönöm szépen, nagyon kedvező ajánlat Kép. De beszéltem a férjemmel telefonon és neki másfélét ajánlottak, szerinte az a jó, és lehet, hogy nekünk olyan lenne az igazi, ami bébicsősz is egyben stb.

Úgyhogy ha Oxigén pályázik rá, akkor én szívesen átengedem neki a lehetőséget, mert mi még tanakodunk. Kép

Köszi a többieknek is az infókat!

ruz
ruzicsky

Bori !
Lehet Kép Általában járok tornára bár most kimaradt 1-2 hét .... elöl szoktam lenni , bal oldalon . Te ?

Kép
Kép
greenolive

Pipocska!
Bárányszőr-bőr tényleg jó hatással van a babákra akár a kiságyba akár a babacsokiban veskszikrajta.Igaz,hogy nekünk nem volt de lehet,hogy most beszerzek egyet.

NEET!

Ne nyalogasd azt a csajszit!KépBírjál magaddal!

Ma voltam NST-n és a dokim látva a vonalakat azt mondta,hogy nekem lesz igazam és kivárom a 20-ai császárt nem fogok beindulni magamtólKépJa és hogy vizesedem .

Jucus
20170114224602

Mindenki! Kép
Igyekszem visszafogni magam, bár nem könnyű. Így marad a szagolgatás. Kép

Aug.ban biztos nem mennék ea-ra, nem csak, mert az már a vége lenne a terhességnek (Ancsi esetében), de ki tudja, mikor akar kibújni a baba, és q meleg lesz. Ott összeizzadni abban a pici előadóban... Én asszem szep.körül voltam 2x, aztán elég is volt.

Hogy a feje búbja más illatú? Tán mert az nem ér hozzá semmihez, nem vesz át más szagot, nem? De olyan éééééééédes, puha, illatos... a tietek is biztos, de az ENYÉM!!! Az csak az enyém, értitek, ugye?
neet
neet

Szandra,

én az ajtó közelében (általában késve érkezem...) Kicsit magas, szôkés, rövid haj, ma drapp nadrág+pulóver lesz rajtam, piros pólóval, piros cipô. Elôreugró, szerintem bazinagy has.
Táblácska nem lesz nálam Kép

Manóka, én tornán nem leszek.

Bori
lakibori

neet,
persze hogy értjük... szerintem rendezzünk gyereketszagrólfelismerő versenyt Kép most már van néhány! Elvileg meg kéne tudnunk szag alapján különböztetni a sajátunkat Kép

Ancsi,
előadásra korábban jobb. Később már a lakásból kijutni is nehéz Kép

Bárányszőr nekünk babakocsiban van, nagyon finom meleg.
vera
kisün

Ja, neet, és csak nyalogasd nyugodtan... álcázd elcsúszott puszinak Kép
kisün

Ancsi!
kép megy .....

Ruzicsky!
Reggel 7.30-tól 9.30-ig van labor
Én most voltam 8 kor és maratoni volt a sor hosssssza.

Kisün!
Köszi a drukkot!

Ildi!
Pénteken kezdtük a 34. hetet, de már úgy érzem mintha a 40. után járnék két héttel.

Neet!
jól vagyunk, csak fizikailag nekem nehezebb, mivel van már egy 2 éves örökmozgó fiam, aki általában pont a leg fáradtabb pillanatomban találja ki,hogy:
-Anya Hógolyózni menjünk vagy menjünk ki szánkózni, vagy vigyünk hamit a nyuszinak....
és akkor anya megy, nincs mese Kép

Ja és az ikrek természetesúton fogantak.( a fotelben)Kép

Sőt kiderült, hogy az én familiámban még soha nem voltak ikrek, a férjem családjában is csak apai ágon fordult elő, sokadik unokatesóknál.
Hmmm ez van !

Lányok! a szülésznőknek (ha én választom), van valami hallgatólagosan megállapított gázsija vagy mindenki kifundál egy bizonyos összeget és kész?
Fentebb van a mél címem.
Kép
kókuszdió

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha lehet Kép
Olyan jó olvasgatni titeket!
Eddig két gyermekemet szültem a Szent Imrében. először 98-ban még a régi helyen(lányt), és tavaly. a már felújított gyönyörű részen, fiam született!
Előreláthatólag szeptember vége felé ismét meglátogatom a szülészetetKép Már hiányzik!
Jó lenne, ha találnék olyan mamit, aki szintén valamikor akkor megy, lehetne együtt járni ide-oda vizsgálatokra. Előadásokat valószínűleg ki fogom hagyni, de tornázni szeretnék majd eljárni, bár egy egyéves mellett nehéz lesz, és talán nem is lesz annyira szükség ráKép Délelőtt van még torna, egyáltalán nyáron szokott lenni? Olyankor még nem voltamKép

Dia

Pussz: Pocak
pocakpacni

Képek a gyerkőcökrőlKép
A lányom, Daniella:
Kép
A kicsi fiam, Marci (Marcell):
Kép

pocakpacni

Ancsi!
Szerintem az az előadásokra nem lehet túl korán menni, jobb ha korábban mész mint ha lemaradsz róla véletlenül.
Pipocska!
A pelenkaár átlagos van drágábban is, de ki lehet fogni olcsóbbat is. Szerintem azonban próbálj olyat nézni ami 5 kg-ig jó, mert mi lesz ha a babóca megszületik 4,5 kg-val? Nem érdemes túl sokat venni, mert az elején még kísérletezik az ember, hogy melyik a legjobb a lehető legolcsóbban. Nekünk sem minden fajta volt megfelelő.

SÍRNI HAGYÁS/NEM HAGYÁS

Szerintem is ahány gyerek annyi féle. Nagyon nehéz szívvel ugyan, de be kell valljam én hagytam sírni Zsoltit és ennek egyenlőre csak a pozitív oldalát tapasztalom. "Megtanult" este egyedül elaludni, így ha szopi közben nem alszik el véletlenül, akkor sincs gond, mert csak leteszem az ágyába és pár perc múlva egy hang nélkül elalszik.
7 hónapos korától minden éjszakát átalszik és ha fel is ébred, kicsit nyöszörög és egy-két perc alatt visszaalszik. Ennek eléréséhez szintén sajnos a sírni hagyás módszeréhez kellett folyamodnom (első nap 50 percet sírt, második nap 25 percet, 3. nap már csak 3 percet).
Egyenlőre úgy látom nem hagytak mély nyomokat benne ezek az élmények, nagyon kiegyensúlyozott, kedves mosolygós baba. Szerencsére mindanyian nagyon jól alszunk.

CUMI
Én is nagyon cumiellenes voltam, és mire beletörődtem, hogy cumizni fog Zsolti (4 hónapos korában), addigra leszokott róla (már nem fogadta el, nem nyugtatta meg többé, én pedig nem erőltettem)
pesztus

Az előző kép 8 hetesen készült a következőkön már 28 hetesen látható a két kis csillagszemű.

Később elküldök még egy fotót amit tegnap kaptam Kanadából, egy együttérző rokontól, vígasztalás képpen.
Már nem is sajnálom magam annyiraKép
Csaó
KókuszdióKépKép
kókuszdió

Kókuszdió Kép
kisün

Szia Votiv!

Köszi a tippet! A drnö honlapját már megtaláltam, ott nekem is szimpi volt, de egy fénykép alapján azért nem lehet dönteni. Ahhoz meg húzósak az árak, hogy az összes dokit kipróbáljuk. Neked személyes tapasztalataid is vannak? Hogy, mikor lehet a drnöt elérni? Úgy tudom, egyeseket csak naponta meghatározott idöben. Nála ez hogy müködik. És mi a helyzet, ha a gyermekbetegségek nem igazodnak a kéthetenkénti rendelési idöhöz? A hagyományos orvosunkban az olyan megnyugtató, hogy bármikor rendelkezésre áll telefonon. Elöfordul-e, hogy bizonyos kórságra azt mondja a drnö, hogy erre már nem tud a homeopátia megoldást nyújtani?

Bocs, hogy így lebombáztalak a kérdéseimmel.

Éva
guaca

Ez lemaradt: egy 15 hónapos Ádám névre (idönként nem) hallgató ördögfiókát tartunk itthon.
guaca

Hol lehet még Pesten 3-4D-s Ulrahangot csináltatni a Praxison kívül?

Babával mi lehet?

Kép
Kép
pipocska

Azt hiszem, elég sok helyen lehet. Pl. tudom a Rózsakertet a Mom parokt, a Mamutban is van. De azt hiszem Brendon és egyéb babaáruházakban is lehet. Lényeg, hogy szakember csinálja és ne "Gizike" aki annyit ért a dolgokhoz, mint én.Ilyennel is találkoztam már....

Ancsi: tornára is jössz majd... Azt sem lehet eléggé korán kezdeni. Nem árt már most jönni, jó sokan vagyunk és keddenként van előadások elött az előadóban. /-től... Gyere, vagy gyertek minél többen.

Baba remélem jól van, csak nem üzen.... Jó lenne tudni róla valamit. még a Kútvölgyisre sem üzent..sajna....

JOhannzsebi

Kép
Kép
johanna1975

Bocsánat, hogy belekontárkodok, a másik fórumon olvastam: Du. 3 óra előtt 5 perccel megszületett Emilia Kalnoky, 3300 gr és 53 cm
Gratula, bár én csak olvasgatásból ismerem Babarózsát is Kép

pocakpacni

Gratula Babarózsának!
neet
neet

Baba még mindig a szülőszobán van...
lassan vajúdási extém-csúcsot állít fel
szurkoljunk, hogy tartson ki, reméljük nincs sok már hátra a NAGY BOLDOGSÁGIG Kép

votiv 8)
votiv

lemaradtam Kép
de gratulálok KépKépKép

votiv 8)
votiv

Babarózsa,
gratulálok!!!!

vera
kisün

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: