már egyszer lejátszottuk ugyan, ezt a sírni hagyni-vagy-felvenni témát
de én még mindig kiállok amellett, hogy nem kell sírni hagyni
de ezt azért merem ilyen bátran vállalni, mert ha Isti nyöszörg (a sírásig sosem jut el, szóval nem hisztizik), akkor tényleg valami baja van, különben édesen alszik vagy békésen szemlélődik a kiságyában
a Ranschburg is azt mondja, a gyerek érzelmi biztonsága múlik azon, hogy felelnek-e a hívására
ha azt tapasztalja, hogy igen, sokkal hamarabb megnyugszik, mintha bele kell törődnie, hogy nem foglalkoznak a kérésével
még az öreg Freud is azt mondta, hogy ebben a korban a gyerek a szükségletei azonnali kielégítésére törekszik, s a későbbiekre nézve nyomot hagy benne (orális/anális fixáció), ha nem adják meg neki, amit kíván
a türelemre és az alkalmazkodásra neveléshez egy későbbi életkor jobban megfelel, sőt, szegény gyerek egész életében (felnőttként pláne) csak a gátlásaiból él: ezt nem szabad, azt ne csináld, nem érdekel a véleményed stb.
na és ettől még én is kitartok a "2 órán belül ne etessük újra" mellett, amit Kisün is írt, szóval nem kövezek senkit, aki rendszerpárti, én is az vagyok, csak úgy könnyű, ha ilyen rendes a gyerek, mint Istike
apropó, én a mindennapi fürdés mellett vagyok, egyrészt mert az szertartás, és rendszer
, és a babának szüksége van rá, mert ez is az érzelmi biztonságának a kelléke
persze, hogy nem koszos, nem azért fürdik, na de nálunk 2 nap alatt bekoszmósodna, ha a papán múlna, mert a lustasága miatt néha próbál lebeszélni minket a fürdésről, épp a "nem koszos a gyerek" mondókával
na de a fürdéssel ingerek érik a bőrt, ami segíti a nyirkokcsomók, faggyúmirigyek stb működését, serkenti az emésztést, segíti az idegek fejlődését, stimulál, ésatöbbi, szóval rengeteg pozitív élettani hatása van - de gondoljatok csak a kölyküket nyalogató állatkákra
Ruzi, van egy még soha nem használt (nyugi, megnéztem, működik
), vadiúj ÁlomVirág légzésfigyelőnk, amit szívesen elpasszolok neked jutányosan, féláron (15e-ért). kókuszmatrac alá tehető. mit szólsz?
v.