már megírtam Babának tegnap, hogy az egész babanet érte szorít
de ma is megírom!
Ildi, nyugi! nálunk is volt ilyen, én is a sírás és a fáradságtól a félőrület határán imbolyogtam
a babáknál időnként jön egy hirtelen nagy növekedési ugrás, ehhez kell a több kaja, ezért akar folyton szopni - a gyakori szopitól neked több tejed lesz, és a természet így gyönyörűen megoldja a dolgot
a 2. tejbelövellés a 3. hét körül van, pont amiatt, hogy a baba ilyenkor meglódul
na és ez a bealszik, leteszed, felkel, visszaveszed is klasszikus
Isti most is épp 2 napja meglódult, és megint kétóránként eszik (ennél rövidebb időn belül nem nagyon szabad szoptatni, mert attól meg a hasa fájdulhat meg, Te meg kikészülsz a folytonos szopitól)
BEALVÁS ellen: abban a pillanatban, ahogy elkezdett lassabban szopizni, egyből csiklandozni kell a pofiját, a nyakát, beszélni kell hozzá, szóval finoman noszogatni kell, hogy esélye se legyen bealudni!
így addig fog enni, míg jól nem lakik, akkor pedig "kiköpi" a cicit (nem állítom, hogy ez mindjárt elsőre sikerülni fog, lehet, hogy egy napot is rá kell áldozni)
a másik verzió, ha mindig akkor kéredzkedik vissza, mikor leteszed, be az ágyába
ekkor nem biztos, hogy az a baj, hogy nem lakott jól, lehet, hogy csak anyás a kis poronty, és csak a mama kéne neki
húúú, ha nem játszotta el velem is Isti ezt vagy hússzor egymás után! (otthagyni sírni nem bírtam, dehát mindenki másképp csinálja)
már nem emléxem, ki írta, de valaki bemászott ilyenkor a baba mellé a kiságyba
én, mikor elaludt, meg sem mozdítottam, hanem ott hagytam a nagyágyban, ahol szoptatok, hadd érezze a szagomat
behajtottam az ajtót, mentem a dolgomra a lakásban, és ő az ágyamban végre rendesen végigaludta a 3 órákat
szóval ha az első verzió van nálatok, akkor 1-2 nap és újra szépen beáll a rend, Timi is megtanulja, hogy többet egyen, ha nem akar éhes maradni, és te is el tudod látni a megfelelő tejmennyiséggel, csak ne hagyd bealudni!
ha pedig a második verzió stimmel, akkor is 1-2 nap alatt túlestek a dolgon, ahogy megnyugszik a kisbabó lelke
istinél éreztem, hogy nem hisztizik, és nem szórakozni akar velem, hanem tényleg szüksége volt rám, valamiért, ezért nem idegesített, hogy így ugráltat (csak ugye egy idő után jönnek a kérdések: mit csinálok rosszul, mért nem tudok segíteni a gyerekem baján stb)
pedig milyen jó is az, hogy a babád ennyire vágyik rád, és szüksége van rád - mert ahogy egyre növekszik, jóformán minden perccel távolodunk egymástól
annyiszor szembe jut, amit Jucus írt egyszer, hogy addig kényeztessük el a gyerekünket, míg lehet, 18 (15-16-17) évesen már úgyis le fog minket váltani valami csajra