Új privát üzeneted érkezett!

OLYAN JÓ, HOGY MINDENKI ENNNNNNNNNNYYYIRE BOLDOG!!!!!!!!!!!KépKépKépKépKépKépKép

Norbi babára rányitottam az ablakot és elaludt! Ti kimentetek sétálni ilyen csúnya időben?

Ankó!
Krisztikéről lehet látni képet valahol? Vagy már láttam? Bocsi, de nem emlékszem!!!

Pusz
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz!
Képet egyszer régen tettem fel. Már nagyon készülök feltenni, de a férjecském gépén vannak, és nem az enyémen. Azt ígérte, hétvégén az enyémre is rákerül. Akkor teszek már fel, hagy dicsekedjek. Kép
Mi az erkélyen fogunk levegőzni, nem megyünk most ki. Kép

BOLDOG KISMAMIK TOPIKJA KépKépKépKépKép

Pusza
Anikó
pancsa2

Sziasztok!

Komolyan mondom,érdemes ide benézni!Ennyi jókedvű kismama!De jó!!!KépKépKép

Éjszakánk egész jóvolt,és Patrik két órát aludt az oldalán is.Az előbb szintén oldalt fekve sikerült elaludnia!Nem tűnik úgy,hogy rossz lenne Neki az állandó hason alvás,de van,hogy négy órát is úgy fekszik,számomra megnyugtatóbb,ha máshogy is alszik.Kép
A jobb ciciből szinte minden szopi kezdetén spriccel a tejcsi a szájába,Ő már hozzászokott ehhez,mindig teszek az arca alá egy pelust,hogy oda csorogjon,különben öltözködnénk egész nap.Kép

Gombóc!
Aranyosak a fiúk!Nagyon tetszi,hogy Zsombi milyen huncutul néz!Kép
Nálunk is mindenki taknyos,kivéve Patrikot és ez remélem így is marad.Mármint,hogy Ő nem kapja el,de mi meggyógyulunk!Kép
Remélem Ti is hamar kilábaltok ebből a nyavalyából!!!
Nandi hasfájós még?Beválik Nála valami rá?
Húgod sokat van egyedülazért költözött Hozzátok?Ismeretlenül is szorítok Neki!Kép

Dino!
Üdv itt is!Kép

Márti!
A tegnapi álomporból Pilisre nem jutott!Kép
Hogy kellett kitisztítanotok a BCG-t?
A doktornő éppen csak rápillantott,és azt mondta,hogy rendben,de Raulnál nem ilyen volt.
Lehet,hogy holnap megmutatom a védőnőnek,ezerszer értelmesebb,mint az orvos.
Használsz valamilyen intim mosakodószert?Van,akinél az okoz hüvelyszárazságot.Szerintem is rendeződik hamarosan.Kép

Anikó!
Biztos valami vírus lehetett,örülök,hogy hamar túlestél rajta!Kép
Az archiválás nagyon jó ötlet volt!Kép

Györesz!
BOLDOG SZÜLINAPOT!KépKépKép
Remélem a du.jobban alakul!
Mi biztos kihagyjuk ebben a pocsék hidegben a sétát.

Van még valaki rajtam kívül,akinek szoptatáskor a nem "aktuális"mellből folyik a tej?

Puszilok mindenkit!!!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!
Na,megjöttünk az ortopédiáról.Domi tündérke volt majdnem végig aludt.KépA doki viszont egy bunkó.KépNagyon lekezelően beszélt.A csípőjének kutya baja,viszont azt mondta,hogy ha hason fekszik továbbra is,akkor úgy fog menni mint Chaplin.KépCsak azt nem értem,hogy nagyon sok gyerek van aki csak hason alszik és még se csámpás.A dokinő is azt mondta,hogy a Madarász utában dolgozott és ott is csak hason fektették a babákat.

Mell:Én is érzem amikor cicizik Domi,hogy lövel a másikból is a tej.Sőt nekem is spriccel belőle,de nekünk nem folyik ki/csak úgy nyeli lefeléKép/és nem is ihed meg tőle.KépKép

Györesz!
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNOK!!!!Kép
Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!

Általában nekem is folyik a másikból a tejcsi, azért van mert a tejleadó reflex amit a szopizott mellben beindít az hatással van a másik cicire is. A jobb mellem nekem is spriccel állandóan, így a szopi elején hátradőlve szoptatok, de most egy jó idő után is még spriccelt, amikor máskor már simán tudok belőle adni.

Györesz
igen tényleg bearanyozzák a napjainkat.
Mi pedig habzsoljuk őket.

Anikó,
én is kíváncsi vagyok már Krisztikére.

Kata
Bcg meg kell nyomni és kifolyik a genny utána alkohollal fertőtleníteni.
Intim mosakodogélt nem használok.
Nem nagy probléma mert a síkosító nagyon jó rá, csak érdekelt, hogy normális-e ez a dolog.

Dia,
nem tudom ti kinél voltatok mi direkt a Kecskés dokihoz mentünk, állítólag ő a legjobb doki, és velünk is nagyon aranyos volt.
Aki hason fekszik az azért gond mert Chaplin lesz, aki pedig háton és nem akar hason feküdni az meg azért gond... hát most akkor mi van, jót csak az tud tenni aki hol így hol úgy fekszik, az meg rendszertelen azért rossz?!

Gigi 3 óta kissé hisztis, nem lehet mindig toppon ő sem. Remélem most szunyál egy kicsit.
Arra gondoltam kéne csinálnunk egy honlapot, és akkor az megmaradna örökre, írhatnánk mindenféle okosat, és tehetnénk föl rá képeket meg adatokat.
Tali, szerintem is az április lenne jó, és akkor már egész jó idő is előfordulhat. szerintem egy napot ki kéne találni és akkor már most mindenki tudná úgy alakítani a napjait, hogy rá érjen akkor. A helyet meg bő 2 hónap alatt majd csak kitaláljuk.
Ja és ma már felfedezte, hogy nem csak az öklét lehet a szájába gyömöszölni, hanem az újjait is, így most 4 újját szopizza egyszerre.

Sziasztok
Márti
márti05

Sziasztok!
Bocsi, hogy megint idepofátlankodok, de a Mártinak akarok csak pár szót irni.

Márti, láttam ám, hogy a másik topikban kerestél, aranyos vagy. Nekem sajnos nem sok időm van mostanában. Hát nem könnyű két picivel. Most, hogy már segítségem sincsen kész káosz az élet. Bömbi egész embert kíván, és a Mátéval is kell ugye foglalkozni. Na jó nem panaszkodom tovább. még egyszer köszi, hogy kerestél, és ha már beáll valami rend az életünkben megpróbálok néha jelt adni magunkról. Addig is itt egy kép remélem nem baj. Vigyázzatok magatokra.
Kép

Brigi
bombomanyu

Márti!
Megnéztem a zárójelentést,a dokit Éles Lászlónak hívják.Egy szakállas faszi.

Oltás helye:
Dominak semmi nem látszik csak érezni lehet egy dudort.Az jó?Mert én azt hittem be kell pirosodnia.De a védőnő szerint az is jó ha bepirosodik és az is jó ha nem.Hát nem tudom.....

Lemaradtam valamiről?Mi ez a sikosítás dolog?KépKépKép

Mindenkinek jó éjt!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Most én is csak beköszönök egy utolsót, mert Norbikám nem akar aludni, ilyet még nem csinált! Elalszik, felébred, elalszik, felébred! Ezt csinálja lassan két órája! Most is nyüszít!

Mindenkinek jó éjszakát!
Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Tomi születésének története: www.gportal.hu/sofka
Neked írtam

Jó éjt!
sofka

Köszi a kedves fogadtatást, aranyosak vagytok!Kép Kép

Magunkról annyit, hogy két fiam van a nagyobbik 4 éves, Donátnak hívják, ő szeptemberben kezdte az óvodát, a kicsi szeptember 29-én született, Ő a Bernát névre hallagat (vagy csak fog Kép). Bernát már forog hasról-hátra, hátról-hasra, megfogja a tárgyakat és a szájához emeli. Sokat mosolyog, nagyon vidám baba. Kép

Jó volt ezt a jókedvű írássorozatot olvasni. Sajnos a mi mai napunk nem sikerült valami jól. Kép A nagyobbik fiam elkapott valami hányós, hasmenéses, lázas megbetegedést, ő szerencsére mára jobban lett, azonban kora délután Bernát kezdett el betegeskedni, szerencsére úgy néz ki mostmár jobb a helyzet, talán az anyatej megvédte a rosszabbodástól.

Györesz,Kép
mi a nyolcadik kerületben lakunk, 2004.09.29, Bernát. A nagyobbik 2001.01.17., Donát.
Igazán nem okoskodni akarok, de a Germicid hatóanyaga is Aminophenazonum, csak abban 100mg van, míg a nagyobbaknak már a 200mg-osat szokták adni. Illetve Bernátnak is sötétebb volt a vizelete az oltás után, mikor kúpot kapott.
Boldog születésnapot kívánunk mi is! Kép

Dia,Kép
nekem mindkét fiam hason alszik-aludt, igaz a nagyobbik egy ideig tényleg úgy ment mint Chaplin, de nekünk senki sem mondta, hogy ez a hasonalvástól lehet. Különben is kinőtte és most azért csámpás, mert lúdtalpas, de nálunk ez genetikai örökség. Ennek ellenére én a kicsit továbbra is hason fogom altatni.

Jó éjt mindenkinek!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Sofka!Kép
Elolvastam Tomika születését! Annyira szép és annyira szomoró és annyira megható, el is sírtam magam! Köszönjük, hogy megosztottad velünk még a szomorú részeket is!!!!

Dinó!Kép
Donátnak jobbulást!
Mindjárt be is írlak Titeket a táblázatba!
Nem baj ha okoskodsz, örülök, így legalább legközelebb nem ijedek meg!

Norbi este nagynehezen elaludt fél 10körül, de még utána is sírdogált álmába, simogattam egy darabig és megnyugodott. Talán valami rosszat álmodott? Mit álmodhat egy ilyen picike emberke?
Aztán fél5-kor felkel és talán egy fél órára sikerült még visszaaludnia, persze most kidőlt!

Ja, lenne egy kérdésem! Szerintetek mitől van az, hogy Norbi úgy három napja jobban szörcsög a kelleténél, viszont, ha leszívom az orrát nem jön mennyiség, inkább csak fikusz, de mégis hallhatóan szőrcsög. Nem folyamatosan, hanem amikor nagyobb levegőt vesz, vagy gyorsabban veszi a levegőt. Igazából náthának sem lehet nevezni! Azt hallottam, hogy a fogzásnál lehetnek náthásak a gyerekek! Szerintetek?

Bocsi, hogy most nem írok többet, de kicsit nyomi vagyok! Majd még jövök!

Puszi mindenkinek
Szép napot Kép
Györesz

Kép
Kép
györesz

<pre>
Anyuci neve Baba neve Baba születése lakhely
Györesz Norbi 2004. október 1. Csepel
Gombóc Nándi 2004. október 19. Bp.II.
Zsombi 2003. január 28.
Gigi Olivér 2004. október 28. Dunaharaszti
Márti Gigi 2004. november 1. Csepel
Anikó Krisztike 2004. november 14. Bp.XIII.
Kata Patrik 2004. november 20. Pilis
Raul 2000. március 12.
Dia Dominik 2004. december 8. Kispest XIX.
Barbara Szonja 2004. december 8. Nagykovácsi
Sofka Tamás 2004. december 18.
Márton 2003. március 24.
Orsolya 1999. február 22.
Kata 1995. február 8.
Andi Noémi 2004. december 22. Csepel
Mica Zoltán 2004. december 25. Albertirsa
Gyuszkó 2001. június 6.
Saxi Liliána 2004. november 27. Dorog
Boglárka 2001. október 8.
Dino Bernát 2004. szeptember 29. Bp.VIII.
Donát 2001. január 17. </pre>

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!!

Sofka
most jól kibőgtem magam. Iszonyat milyenek az orvosok és a többi személyzet. Ez tényleg rémálom volt. Szerencsére vége. Tomika jól van és ez a lényeg.
Én elfolyt magzatvízzel mentem be szülni, nekem x óra multán hivatalból járt az antibiotikum a fertőzések ellen. Oldal fekvés nálam is volt, iszonyat szerintem is, nekem nem ajánlottál a kitolásra csak a fekvő pózt ( császár lett belőle ) de a másodszor szülők már úgy szülnek ahgy nekik jó. Kórháza és orvosa válogatja.

Györesz
tegnap du. Gigi is elég nyűgös volt, este dettó nem tudott elaludni, végül közöttünk cicin sikerült neki 10 kor. Persze du. kb 20 percet aludt.
Sejtem az okát ittam egy kapuchinot s a következő szopi után jött a nem alvás.
Szóval koffein száműzve.

Dino
a vírus sajnos nagyon fertőző, számíthatsz, hogy végig söpör a családon.
Sűrűn szellőztess. Anyatej szupi nálunk én is megkaptam, szerencsére az ellenanyag a tejcsivel átment a babába így nem jött ki rajta. Steril szoptatások, köröm kikefélve száj előtt maszk vagy pelus. szerencsére gyors lefolyású, a végén magas láz kiséri, ha rajtad kijön kezdd el időben a hűtőfürdőt.

Dia
síkosságot én vetettem fel pár napja.

Szép napot mindenkinek
Márti
márti05

Sziasztok!

Sofka!
Elolvastam a szüléstörténeted, jól kibőgtem magam. Köszönöm, hogy megosztottad velünk, biztos nem volt könnyű ezt végigcsinálni.

Kata!
Nekem is folyik a másik mellemből a tejcsi, mikor szoptatok. Sőt, ha a kicsikém sír, akkor is elkezd mindkettőből csordogálni Kép

Dia!
Mindig kitalálnak valamit. Azt mondják, ha hason alszik, csámpás lesz. Ha meg nem, akkor meg az a baj, hogy kötött lesz a csípője. Akkor most mi a jó? Szerintem ne foglalkozz vele, csináld azt, amit te jónak érzel, hogy jó Dominak Kép
Oltás én úgy tudom, akkor is jó, ha csak egy pukli keletkezik ott. Állítólag akkor nem jó, ha semmi nem történik.

Márti!
Nagyon édes lehet, ahogy az ujjait szopogatja. Tényleg minden nap csinálnak valami újat Kép
Képet pedig tényleg felteszek ígérem még a hétvégén. Már nagyon szeretnék dicsekedni a kiscsajszimmal Kép

Dino!
Jobbulást nektek. Szörnyű ez a vírus. Kép

Györesz!
Ma nagyon egyformán működnek a babáink megint. Szépen felkelt 5 körül, és nagyon nehezen aludt vissza. Végülis nem sírt, de 6-tól fél órán keresztül folyamatosan dumált. Nagyon édes volt. Tetszik neki a saját hangja őrült módon Kép Persze elaludt fél7 után, de már fel is kelt 7-kor. Akkor megint szórakozás, röhögcsélés, szörnyen befáradás jött. Kajált, és 9-kor bealudt. REmélem, egy darabig szunyál, mert nagyon fáradtka volt már.
Ez a szörcsögés nálunk elejétől kezdve van. A doktornénit megkérdeztem, ő azt mondja, hogy a tejcsi, amit visszabüfiznek, az szörcsög valahol fent. Nem kell vele foglalkozni, mert attól kap levegőt. Én úgy vettem észre, hogy nem zavarja Krisztikémet. Tapasztalatból mondom, ha náthás lenne, jönne valami az orrocskájából és folyamatosan szörcsögne.

Most én is kérdezek még azért. Nektek egyformán működik a két melletek? Nekem az egyik, és pont a kisebbik jó sok tejcsit termel. A másik viszont kevesebbet. És ez mikor megtelik, folyamatosan ereszti is a tejcsit magából. Nem értem, hogy lehet ennyire más az én két saját cicim. Nem vagyok túl szimmetrikus, rá kell hogy jöjjek Kép

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!!!

Anikó,
szerintem ez nagyon gyakori dolog. Nálam a két cici egyforma, mégis a balban kevesbb tejci termelődik, a jobban több a tej és az ráadásul spriccel míg a bal nem. A termelt tej mennyisége a ciciben lévő mirigyek számától függ, tehát totál előfordulhat a két cici közötti hozam beli különbség.
Remélem ma Kriszike nyugisabb lesz és töbet fog alukálni.

Sziasztok
Márti
márti05

Sziasztok!!

Gigi, mi van veled? Voltál már a dokinál? Ha igen elmesélhetnéd mi volt.
Oli mit csinál?

Puszi
MártiKép
márti05

Az előző képet mindnekinek küldöm, de legfőképp a fiús anyukáknak.
márti05

Sziasztok!

Márti!
Nagyon jó ez a kép Kép Csak nehogy a kicsi lánykánk is pár év múlva egy ilyen pasi motorján furikázzon Kép
Akkor megnyugodtam, hogy másnál is van ilyen hozambeli különbség. Nálam tényleg az a legfurcsább, hogy pont amelyikben nincs annyi tejcsi, az ereszt Kép
Krisztikém ma sem volt az a topon levő alvás tekintetében. Rengeteget evett, 12-2-ig szinte folyton a cicin lógott, ha meg nem, akkor dumált ezerrel. Azt hittem megzabálom Kép Most meg az igazak álmát alussza, miután több mint 1 órácskát sétáltunk. De szerintem 2-nél tovább biztos nem fogja bírni. Na majd kiderül. Kép
Nekem ma is nagyon jó kedvem van, mert ez a kiscsajszi napról napra okosabb. És annyit dumál, és olyankor olyan édes. Annyira mondja, és közben elszalad. Komolyan mondom, kilométereket tesz meg duma közben. Kis pletyus kiscsaj Kép
Na befejezem az ömlengést.
Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!

Totál ki vagyok!
Norbi több mint egy órán keresztűl üvöltött, sztrájkolt már megint! Annyira sírt, hogy már attól féltem elájul, mert alig vesz levegőt sírás közben, meg hüppögöt, egyszrűen nem tudtam megnyugtatni, mert közben nagyon éhes volt, hangosan korgott a kis gyomra, de cicmre mégjobban rázendített! Próbáltam neki lefejt tejet adni, de nagyon keveset evett belőle! Több mint 5 óra telt el az utólsó szoptatástól! Aztán egyik pillantról a másikra elaludt az ölembe. Kicsit ébrezgettem, de csak épp annyira, hogy félálomba legyen és így szopott egy keveset! Most lesben állok, ahogy ébredezik dobom a cicimre!
Annyira rossz! Mi a franctól van ez a gyakori sztrájk mostanába? Arra is gondoltam, hogy mostanában sokszor érzem mintha meg akarna jönni. Lehet, hogy már dolgoznak a hormonjaim és Ő ezt érzi? Megváltozott a tejem?

Ráadásul a gyerek apja ma kijelentette, hogy neki mégsem megy ez az egész, meggondolta magát, mégsem kellek neki! Karácsonykor még Ő akart újra egy család lenni és eddig bírta! Már nem is érdekel, csak az bánt, hogy hiába kérdeztem rá mostanába többször is, hogy esetleg meggondolta magát, Ő mindig tagadta, sőt mondta, hogy szeret. Ismét nekem kellet ráéreznem, nem érdemeltem annyit, hogy elém álljon és megmondja! De leginkább magamra vagyok mérges, hogy egyáltalán belementem ebbe az egészbe, pedig tudhattam volna, hogy ez lesz! Meg is mondtam neki a magamét, elhordtam mindennek! Na mindegy ez volt az utólsó esélye, ezzel végérvényesen lezártam! Mától új élet kezdődik!Kép Remélem egyszer találok egy rendes embert, mert sajnos olyan még nem volt az életembe, pedig Én olyan rendes csajszi vagyok!KépKépKép

Anikó!
Norbi is mindig szürcsögött egy kicsit születése óta, de ez most más! De én is úgy vagyok vele, hogy ha igazán náthás lenne azt biztos észre venném! Igaz?

Márti!
Azért írtam sms-t mert muszáj volt valakinek leírnom és akkor még esélyem sem volt ide írni!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz!
Nem hiszem el, hogy megint ezt csinálta veled. Fel a fejjel. Ez a pasi nem érdemel meg téged. Sokkal jobb vagy mint ő. Hogy képzeli, hogy havonta változtat a hozzáállásán? Jól teszed, hogy több esélyt nem adsz neki. Sokkal jobb pasit érdemelsz, és biztos vagyok benne, hogy meg is fogod kapni. És végre ez jó pasi lesz. Addig pedig ott van neked Norbi, és ez a lényeg. Úgyhogy fel a fejjel Kép
Nem lehet, hogy Norbi azt is érzi, hogy idegesebb vagy ma? A hormonváltozásra biztos hogy reagálhatnak így. Állítólag anyukámnál én már 2 hónaposan nem voltam hajlandó a cicijét elfogadni hasonló okokból, a nővérem első kislányánál pedig 6 hónaposan egyik napról a másikra nem volt hajlandó Ancsi szopni. Úgyhogy lehet, hogy ez a gond. Próbáltad esetleg, hogy tápszert nem fogad el ilyenkor? Ha már minden kötél szakad, és tényleg nagyon éhes.
A taknyosságot pedig észrevennéd. Krisztikémnek már bocsi de ki is folyt a trutyi az orrocskáján, és folyamatosan szörcsögött, minden légvételné. Úgyhogy lehet hogy tényleg a fogzás okozza.
Puszi-puszi
Anikó
pancsa2

Sziasztok!

Aktuális a problémám:sokszor két óránként szoptatok,ma mégis megjött a mensim.Kép
Furcsa volt Patrik már tegnap is,el-el fordította a fejét,sírt a cicin,Neki ez eddig nem volt szokása.
Érzem,hogy a tejcsi is kevesebb.Remélem mindez csak múló állapot.Sajnos anno Raullal ekkor kezdődtek a szopi-gondok.Most parázok rendesen.

Ma jó sokat voltunk kint,végre egy szép nap!Kép

Patrik tegnap felfedezte a fejét,pontosabban a haját a tarkóján:húzta-vonta és nézett rám nagy,csodálkozó szemekkel.KépKépKép

Györesz!
Lehet,hogy Nálatok is ez lesz a gond.Patriknak tegnap a kakija még érdekesebb volt,mint eddig,szerintem az is az én hormonjaimtól.
Egyszerűen nem tudok mit mondani Norbika apukájáról.Kép
Még szerencse,hogy fel voltál erre valamennyire készülve.
Azért a fia remélem érdekli?!

Dino!
Nálunk ezt a vírust mindenki elkapta a családban,kivéve Patrikot!
Én is azt hittem,hogy elpusztulok,nagyfiam estére már járni is alig tudott.Kép
Remélem a Te babádat is megvédi a tejcsid!Kép

Na,felébredt Patrik,mennem kell.
Este megpróbálok még jönni.

Addig is puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!!

Anikó
Gigi is ma nagyon szószátyár, folyamatosan dumál, váltogatja a hangszínét és nagyon tetszik neki. Délelőtt a szopiknál kissé gond is volt vele mert amint csillapodott az éhsége csak dumált és röhögcsélt. Hát igen amikor látok az utcán valami punk gyerkőcöt mindig arra gondolok remélem nem ilyenkkel fog majd lógni az én édes kislányom.

Györesz
az jutott még eszembe, hogy amikor ennyire üvölt és nem tudod lecsilapítani meg kellene próbálni venni egy fürdőt neki, hárha ott megnyugodna és ellezulna. Esetleg ha van otthon valaki még akkor együtt is fürizhetnétek s akkor is megpróbálhatnád a szobizást.
Haza jöttünk gondoltam rád, Gigi úgy elkapta a cicimet időm sem volt rendesen behelyezni a szopihoz. Ez a te pasid extra hisztis darab.
Apa meg buta, de hát ez van, olyan sokat veszít így.

Kata
Jajj szegény, ez nem túl kellemes hír. Állítólag 1-2 napig kevesebb a tejcsi utána visszaáll a dolog, de az íze sokszor megváltozik végleg, már nem lesz édes. Nem fog megismőtlődni ami Raullal volt, minden baba más Patrik szopizni fog tovább rendesen. Legalábbis reménykedjünk benne.

Ma megpróbálom Gigivel a nagykádas fürdést kevés vízzel egyedül. Most is folyamatosan szövegel, ha néha csend van akkor épp a kezét dugja a szájába .

Sziasztok
Márti
márti05

Sziasztok!

Hát az esti szopi sem volt sima menet! Volt sírás rívás, de mivel álmosabb volt, így hamarabb elkókadt és rákapott a cicire. Viszont most is fájdogál a hasam, lehet, hogy mégiscsak meg fog jönni?

Anikó!
Remélem igazad lesz és egyszer én is találok egy normális embert! Csak most már azt is figyelembe kell majd vennem, hogy ne csak engem szeressen henem a fiamat és a fiamnak is tetszen! De ez még nagyon odébb van!
Különben egyáltalán nem vagyok ideges! Az idegesített ahogy mondta és nem amit mondott! Valahol örülök, hogy így alakult, így le tudom zárni mindörökre és bátran belemehetek MAJD újabb ismeretségekbe!!!

Anikó, Márti!
Amikor még az én fiam is gügyögött, dumált!!!!! De mostmár olyat nem tud, viszont nagyon jókat nevetünk amikor búúúúúúúg meg utánozza az autó hangját! Kiváncsi vagyok ezután mi következik!

Kata!
Talán nem fog nagyobb gondot okozni, hogy megjöt a mensid, de azt mondják egy-két nap és minid rendeződik a szopis probléma ilyenkor!
Érdekli-e a fia? Én már ezt sem tudom, múlthét csütörtök óta nem látta! De engem már ez sem érdekel! Én már próbáltam annyiszor hatni rá, hogy meg sem érdemelte, elegem lett!!!!!!!

Márti!
Nem tudom, hogy segítene-e a fürcsi! Az viszont tuti, hogy valamelyik nap én is együtt fogok fürdeni a fiacskámmal és jól megúsztatom!!!!!!
Sajnos szerintem nem fogunk menni babaúszásra, mert én ez ügyben nem fogok könyörögni az apjának, hogy mikor, meg hogy stb., egyenlőre örülök, ha nem látom!!!

Holnap nem leszek, talán reggel be tudok nézni, meg este, de nem ígérem. Megyünk a másik nagyszülőkhöz, bár nagyon nincs kedvem ezek után jópofizni, de már megígértem és várnak minket!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!!

Györesz, majd csak túl leszel a holnapi napon. Különben is minek jópofizni. Különben lehet, hogy a nagyszülők jobban fognak kötődni Norbikához mint a fiúk fog. Ha már döntöttél nem árt ha ők is tisztában lesznek a dolgok állásával.

Este volt nagykádban egyedül fürdik a baba. Persze nem tettem bele sok vizet, sőt túl keveset engedtem először, így engedtem még hozzá, nézet nézet nem volt túl boldog tőle de nem sírt, szokja a vízfolyásának a hangját is. Na de utána volt rugkapálok ezerrel, a feje még mindig nem gond, hogy benne a vízben. Fürcsi után is törölközésnél is járt keze lába mint a vízben, s ebből némi nézeteltérésünk is keletkezett, hisz fel kellett öltözni. Szóval volt hiszti is rendesen. Utána szopi és be is ájult. Én meg vívok a szőrszálaimmal, úgy utálok gyantázni, de holnap már szeretni fogom az eredményét. Multhét fodrász, most szőrtelenítés, egész nőies kinézetem lesz a végén.

Szép álmokat mindenkinek
Márti
márti05

Györesz, szerintem nem kell apuka a babaúszáshoz, bár nem vagyok nagy szakértő. Sok erőt Neked, és hidd el, van aki elfogad, és lehet, hogy pont a Te fiadra van szüksége a teljességhez. Csak még másik úton jár, és nem értetek a kereszteződéshez.

sofka
sofka

Sziasztok!
Most csak gyorsan beugrottam, hogy szóljak, itt megtudjátok nézni Krisztikém fotóalbumát Kép
http://babanet.hu/album/main.php?album=4676

Később ha Krisztikém és apa is úgy akarják, még jövök majd.

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!

Látom, hétvége, mindenki elfoglalt. Krisztikém most alszik, bár lehet, hogy nem sokáig. Kihasználom adddig.

Kata!
Elvileg azt mondják, hogy ha elmúlik a menszesz, rendeződik a dolog. Remélem nálad így lesz. De persze vannak kivételek is, pl. a nővérem. Kép
Aranyos lehet Patrik hajhúzogatva. Kép
Te nem tudsz képet felrakni Patrikról? Annyira megnézném már...

Márti!
Tegnap kezdte el Krisztike is váltogatni a hangszínét, meg rikkantgat. De néha ő is meglepődik magán. Akkor néz egy nagyot és folytatja ahol abbahagyta Kép
Szőrtelenítés, fodrász Kép Jaj, már én is vágyom a fodrászra.

Györesz!
Hiányzik, hogy nem vagy ma, nincs akihez szóljak Kép Remélem, azért a másik nagyszülőknél tett látogatás jólsikerült és remélem, Norbi abbahagyja a szopisztrájkot végre. Szörnyű lehet folyton ezt megélni. Nekem 1-2 alkalom is trauma volt.

Képzeljétek, tegnap adtunk Krisztike kezébe csorgőt, hát szörnyen élvezte. Csak úgy rázta. Azóta folyton bele kell tenni a kezébe, mert várja. Nagyon tetszik neki. Csak én félek, hogy fejbesújtja magát, olyan vehemens tud lenni Kép De számomra ez már megint nagy élmény. Mindig valami újat csinál ez a kis tündérke.
Ja, és most szerintem nincs annyi tejem. Tegnap megmértem, a szokásos 20-30 deka helyett csak 4 dekát hízott 1 hét alatt. Hát, ez elég kevés. Úgyhogy most aggódom. TEgnap este próbáltam adni neki tápszert, de 20-at evett csak belőle, tehát elvileg jóllakik. Én mégsem így érzem.
Na megyek, mert sírás van.

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!

Hát nem sok mindenről maradtam le! Látom nem volt nagy sűrgés-forgás!

Mi jól elfáradtunk, de minden nagyon jól sikerült! A gyerek apja normális volt, úgy viselkedtünk mint két barát és ez így volt jó! A nagyszülők is nagyon arik voltak! A picur nagyon jól viselkedett, szopizott szépen (pedig nagyon féltem, hogy ott is sztárjkolni fog!), aludt is kb. 2,5 órát. Aztán a barátnőmék is meglátogattak ott minket. Neki van egy 2 éves kisfia és egy 9 hónapos kislány, úgyhogy volt nagy zsivaj! Norbika előszőr csak figyelt, aztán egyszercsak kieresztette a hangját, hogy bizony Ő is tud dumálni, figyeljünk rá is! Szóval a várttal ellentétbe nagyon jól sikerült a nap!

Azt viszont még mindig nem tudom, hogy náthás a gyerekem vagy nem? Ma direkt vettün egy nagyon jó kis ellemes órrszívót, de azzal sem tudtam kiszívni szinte semmit, de mégis annyira tud szörcsögni az én kis fiacskám! Mi a franc lehet ez?
Anikó!
Milyen volt az amikor Krisztike náthás volt? Hogyan kezdődött?
Megnéztem a kicsi lányt, nagyon aranyos, szép baba!

Sofka!
Köszi a biztatást, remélem igazad lesz!
Azért mondta, hogy apa is kell a babúszáshoz, mert neki van kocsija és itt a közelben nincs uszoda, de megoldjuk! Azt hiszem mostmár így még könnyebb is lesz kezelni a dolgokat!

Bocsi, hogy nem írok többet, de hulla vagyok!

Márti, Dia, Kata és a többiek puszi nektek is!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz,
nekünk is volt, hogy szörcsögött a Bernát, akkor Sterimare nevű sós tengervizet nyomtunk bele és utána szívtuk le az orrát. Én kérdeztem a védőnőt is állítólag teljesen normális dolog, hogy a babók néha szörtyögnek. Ha igazán meg lenne fázva akkor úgyis jönne belőle az anyag.
Sajnálom, hogy Norbi apukája ilyen, nem tudja még mit veszít, hogy nem látja minden nap milyen szépen fejlődik a fia.

Anikó,
jó az album, szép a leányzó.

Kata,
Mensi jó korán jelentkezett. Ne parázz a szopin biztos nem lesz semmi gond!

Nálunk mindkét gyerek beteg lett, ma volt az első nap, hogy nem fenyegettek minket a kórházba menetellel, eddig minden nap szóba került. Szerencsére Bernát enyhébb formában kapta el, de szegényt ez is nagyon megviselte, Mi felnőttek , úgy néz ki megúsztuk a dolgot, remélem!

Mindenkinek jó pihenést!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Nagyon rossz éjszakánk volt! Éjfélig fél óránként kel Norbi, aztán 1-kor, 3-kor, 6-kor és azóta fent is van! Annyira zavar ez a szörcsögés, mert ez nem olyan mint máskor, látszik, hogy Őt is zavarja. Nem tudom mit csináljak. Ma már jött egy kis anyag az orrából, de ugyanúgy szörcsög tovább! Használom a Sterimare orrsprayt meg tejcit szoktam cseppenteni az orrába. Tudok ennél többet tenni???

Dino!
Remélem mostmár mindannyian meggyógyultok! Én mindig annyira rettegek, hogy Norbi beteg lesz és, hogy akkor mit kell tennem!

Majd még jövök!
Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Hát rendesen bekavar a mensi.Kép
Tegnap óránként szopott a gyerkőc,sokat sírdogált.Annak azért örülök,hogy legalább elfogadja a cicit.
Mit gondoltok,fogamzásgátló kedvezően befolyásolná a dolgot?
Pedig amúgy tök nyugi lehetett volna tegnap,apja elvitte Rault moziba,csak este jöttek haza.
Kapott a nagyfiú egy cowwboy jelmezt,ne tudjátok meg mio van ma itt!A vadnyugat kutya füle hozzá képest!Kép
Patrik éjszaka nyugodt volt,2x4 órát szépen végigaludt,ma is mosolygós és már csak két óránként eszik.
Remélem rendeződik a helyzet!

Györesz!
Sterimar és orrszívás után nem csepegtetsz Norbika orrába orrcseppet?Lehet,hogy csökkentené a nyálkahártya-duzzanatot(ha van)és elfolyósítaná a váladékot.Próbáld meg,hátha.
Azt olvastam egy másik topikon,hogy az elemes orrszívó nagyon jó a gyerek ínyének masszírozására,de orrszívásra nem igazán hatékony.
Éjszaka.Kép
Örülök,hogy a tegnap ilyen jól sikerült!Kép

Anikó!
Szuperek a képek,nagyon aranyos Krisztike!Kép
Én sajnos még nem tudok képet feltenni,majd ha nagybátyám kegyesen meglátogat végre!Kép
Tejcsi rendeződött?
Nővérednek anno elapdt a teje a mensitől,vagy mi történt?

Dino!
Jobbulást a gyerekeknek!Neked pedig kitartás!Kép

Mennem kell.

Puszi mindenkinek.

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Úgy látom mindenki nagyon elfoglalt hétvégén!

Kata!
Nekem pont a barátnőm ajánlotta, hogy vegyek elemes orrszívót, mert az nagyon jó. Én nem hiszem, hogy nem szívna, mert én úgy érzem, hogy elég jó a szívóereje!
Milyen orrcseppet? Van olyan amit recept nélkül lehet venni ilyen pici babáknak?

Az ügyben is olyan tanácstalan vagyok, hogy mi van olyankor, ha pl. most nem vagyok biztos abban, hogy Norbi náthás és ezért szeretném, ha megvizsgálná a dokinéni. Akkor most a betegrendelésre kéne vinnem? De hát mi van ha egy kis náthával odamegyünk és elkapunk valami nyavalyát, akkor többet ártok! Mondjuk egyenlőre nem áll szándékomba elvinni, hiszen nagyon jó kedélyű, igazából azonkívül, hogy szörcsög semmi baja!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Kata!
Amikor a 6 hetes kontrollra mentem Brúnóhoz véreztem.Kérdeztem mi lehet ez és azt mondta bizony ez menszi.KépHát akkor nekem van szopi alatt is.KépAztán elkeztem szedni a fogamzásgátlót amire rá van írva vérezgetés lehet a szedése alatt.Hát persze,hogy nálam ez is jelentkezett.Szóval pecsételgetek minden nap.KépTeljesen kivagyok.Szerencsére Domi ugyan úgy elfogadja a cicit mint előtte.

Nagyon cuki lehet Raul mint ifjú cowwboy palánta.KépVan csatakiáltás is?Kép

Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!

Anikó
Krisztike nagyon aranyos, végre megszemlélhettük.

Györesz
örülök, hogy nagyiéknál mindne oké volt. Szörcsögéd nem túl jó hír. Hívd fel a dokitokat és kérdezd meg tőle, egész jól tudnak távdiagnózist felállítani. Illetve hívd ki házhoz ha nem gond, hogy akkor bizony kell adni neki egy kis honoráriumot ha telcsiben sem tud segíteni mert olyan bonyolult esetnek gondolja.

Kata
oké, akkor úgy néz ki 1-2 nap és helyreállt a rend. Raul nem lehet semmi remélem készült róla kép és közzé is fogod tenni.

Dia
pecsételés nekem nem tetszik, szerintem nem túl normális dolog.

Nálunk 3 napja szófosás van, be nem áll a szája. Tegnap este vendégségben voltunk mindneki a csodájára járt amikor hanmgosan olvsott a könyvéből a kisasszony. Plussz du. 2 pelust teletett kaksival s még a vendégségben is sikerült egy kisebb adagot kinyomnia.
Azt hiszem 1-2 nap és nagy meglepetésben lesz része, ugyanis állandóan tekereg s már oldalra fordul közben, egyszer át fog billenni és hasra fog érkezni, akkor lesz hadd el hadd.
Ma vettünk akciós járókát és etetőszéket.
Holnap a járókát be is fogom üzemelni.
Ja és leleményes nagyon. Neki támasztotta a micimackót az ágy szélének oda tekerte a fejét )( nem tom, hogy mászott oda) és szopizta a fülét, így totál nem mozdult el semmi, el is aludt közben.
Megyek mert reklamálja a fürcsit

Sziasztok
Márti
márti05

Szia Márti!

Holnap felhívom előszőr a védőnőt, hogy Ő mit tanácsol! Fürcsi után is szívtuk az orrát és semmi, viszon nagyon szörcsögöt, hörgött, aztán amikor elalszik már nincs semmi szörcsögés csak akkor ha nyugtalanul alszik!

Nagyon ügyes a kicsi lány!!!!! Még a végén hamarabb forog, mint Norbi. Norbinak csak úgy megy, ha oldalára fordítom, akkor addig kínlódik míg hasra fordul, de csak az egyik oldal megy neki. Ha meg hasra fordítom és a keze maga alatt van akkor visszatornázza magát hátra. Szóval próbálkozik, de még lustácska!

Na megyek, mert szegényke nagyon nyűgi volt este és van egy olyan érzésem, hogy ez még nem a végleges alvása!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Végre alszik a banda.Kép

Dia!
Hogy vagytok?
Olyan ritkán írsz!KépTudom-tudom,Te is el vagy foglalva,ismerős a dolog,csak hiányollak!Kép
Tényleg,erre a gyógyszer melletti pecsételgetésre mit mond Brúnó?
Nem értem,nekünk miért sietett ennyire a mensi!Kép
A tejmennyiséget sem befolyásolta?Nálam főképp ez a probléma.Kép
Csatakiáltás?Nem neveztünk ki,ordítoztunk mi egész nap...

Márti!
Úgy látszik vendégségbe kell mennetek,hogy ne legyen gond a kakilással?!Kép
Milyen ügyes már a kisasszony!Kép
Nagyon édes lehetett a micimackós akciója!KépKépKép
Mennyiért és milyen járókát sikerült venned?
Én eladtam Raulét,mondván:úgysem lesz már erre szükség...
Kép készül majd az ovis farsangon,már nagyon be van sózva a pasi!Kép

Györesz!
Kíváncsi vagyok,hogy mit fog mondani a védőnő!
Én porszívó-orrszívót használok,az elemeset még nem próbáltam,ezt a véleményt a babaneten olvastam.
Nem tudom,hogy milyen orrcsepp van recept nélkül kapható,én ephedrinest használok,azt fel kellett íratnom.
Szerintem az egészséges rendelésre menjetek,ha szükséges!
Remélem nyugis lesz az éjszakátok!Kép

Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok,
Bocsi, nincs sok idom mostanaban. Kép

Nem tudom, ki kerdezte:
A hugom azert koltozott hozzank, mert videken laknak, es felt, hogy ebben a havas, jeges idoben nem ernenek be idoben a Margit Korhazba. Es az orvos szerint csaszarral kell az ikreinek megszuletnie, viszont mar az elso szulese is gyors volt, es fel, hogy otthonrol tul keson ernenek be. Igy mondtuk neki, hogy koltozzon erre az 1-2 hetre hozzank. Kép

Viszont nalunk helyzet csak annyiban valtozott, hogy Zsombi mar nem lazas, viszont nem eszik semmit es kohog, Nnadi pedig lazas, kohog, taknyos es etvagytalan. Kép Hugom allapota tovabbra sem javul (vagyis takonykoros Kép), de mar nem csak en, hanem a ferjem is elkapta a korsagot, a gyerekekrol ugye nem beszelve. Kép Szoval a konyhank leginkabb egy patikara hasonlit, napjaink pedig a lazcsillapitok-orrszivok-gyogyszerek szuperharmasaban telnek. KépKépKép

Györesz,
sajnalom, hogy ilyen pasit fogtal ki, Te nagyon rendes csajszi vagy, biztosan talalni fogsz hamar part magadnak! Kép
A tapasztalatom szerint csak a porszivos orrszivo szedi ki rendesen a trutyit a gyerek orrabol. Probald meg a Sterimart, vagy cseppents 1-2 csepp anyatejet Norbika orraba, varj 2-3 percet, es utana orrszivozd. HA van lerakodas, akkor tutira kijon. Kép

Bocsi, masnak most mem tudok irni, Zsombi ujra kohecsel. Kép

Pussz,
Gombóc
gombóc

Gombóc,
Jobbulást kívánunk nektek!

Györesz,
a Nasivin nevű orrcsepp recept nélkül is kapható, csak mondjad a patikában hogy mekkora babának kell, mert van belőle csecsemőknek és kisgyermekeknek is. Ha betegnek látod Norbit kérhetsz időpontot a rendelésre, így nem kell várakoznotok a sok ember között.

Márti,
Ügyes lehetett a kicsi lány. Jól megoldotta magának a cumizást.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Györesz
kiváncsi vagyok mit fognak mondani nektek az okosak.

Kata
Lona járóka a Corában most akciós 8990- ft volt nagyon szép mintás az alja, sötétkék sárga hold, maci és csillagok vannak rajta, hálós és kapaszkodó füllel ellátott elég masszív darab.
Stilo az etetőszék az is jónak tűnik de még egyenlőre eltéve hisz nem is eszik és még ülni sem tud. Az etetőszék 10990- ft volt.
Vannak egész jó kombik, a rugik engem nem hatottak meg, illetve egész cuki 2 részes garnitúrák vannak, s kissé nagyobbaknak cuki sportos ruhák. Olcsó a pelus és a popsitörlő is, bár eddig akárhol akciós volt a Metroban mindig olcsóbb volt akció nélkül is pár forinttal.
Elkezdtem a Gabi popsitörlőjét használni az viszont nincsen a Metroban.

Ismételten nagy cirkusz volt nálunk este, fürcsi után újabban nem hajlandó felöltözni.
Üvölt, de nem úgy sír mint akinek fáj valamilye, csak üvölt könny nélkül vörös fejjel. Iszonyatos!
Mi lesz ha nagyobb lesz.

Mindem gyengélkedőnek jobbulást!!

Puszi nektek
Márti
márti05

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a hasznos tanácsot! Norbi orrából még mindig elég csekély váladékot tudok leszívni, de nem vészes! Este nagyon szörcsögött, hörgött, de már a szopinál alábbhagyott és éjszaka sem hallottam. Most jobb volt az éjjel, csak kétszer keltünk! Reggel megint leszívtam neki egy kis trutyit, előtte tejcit cseppentettem az orrába és most sem szörcsög annyira!
Miért nem jó az elemes orrszívó? Én nem értem, amikor odateszem a kis orrához egyből érezni, hogy tök jó erővel szívja! Ami ennél erősebben szív azt be sem merném rakni a gyerek orrába! Az biztos, hogy jobb a kézi pumpásnál! Egyenlőre úgy döntöttem, hogy nekem ez megfelel!

Felhívtam a védőnőt és megnyugtatott, hogy amíg nem lázas és nem ömlik az orrából és jó a közérzete Norbinak addig nincs gonk. Valószínűleg azért nem tudok leszívni sok válladékot, mert ilyenkor az orrmandula mögött rakódik le a trutyi, főleg ha megnagyobbodik az orrmandula és hát ez elég gyakori a piciknél, főleg ha volt a családba. Hát volt én is orrmandulás voltam, ki is vették! Ő is a Stérimárt, az anyatejet vagy a Nasivin orrcseppet ajánlotta!
Azt is mondta, hogy ezzel nyugodtan mehetek az egészséges rendelésre és oltást is kaphat majd. Mondjuk az még 3 hét, de előfordul, hogy ez a szörcsögés hetekig fennáll, sőt az is előfordul, hogy addig amíg ki nem veszik az orrmanduláját, ha tényleg az a bűnös!
Szóval kiokosított és megnyugodtam!

Gombóc!
Én itt izgulok egy kis szörcsögés miatt Ti meg ilyen betegek vagytok! Szegény picurkák! Jobbulást nektek!!!!!!!!

Majd még jövök!
Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Györesz
nektek van párásítótok?

Raktam fel képeket a pancsiról és az új járókáról.

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=3913

Márti
márti05

Sziasztok!

Márti!
Nagyon jók a képek! Most már én is tényleg belerakom Norbit a nagykádba, biztos Ő is élvezné!
Igen van párásítónk!

Az én kis fiacskám megint úgy döntött, hogy ma nem alszik! Pedig már fárasztottam rendesen, szopott is szépen, de most is követeli, hogy ott legyek mellette!
Megyek megnézem miért hív annyira!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Györesz
Gigi ma már másodszor alszik. Viszont alig eszik.
Nem tudom mi a baja. Elkezd enni eszik szépen, neki áll fészkelődni, felveszem büfizik, visszateszem és minden más fontosabb mint a szopi. Nézelődik, dumál, röhögcsél, vetkőztet, csak enni nem akar tovább, be kell újítanom egy hangszigetelt sötétkamrát szopikhoz.

Puszi
Márti
márti05

Normális az, hogy egy 4 hónapos gyerek egész nap alszik 1-2 órát? Annyira szeretném, ha többet aludna! Ráadásúl álmos és kínlódik, sírdogál, de az istenért nem tud elaludni! Talán most egy picit elszunyókál, de az sem biztos!
Eddig sem aludt sokat, de amikor láttam, hogy álmos, akkor odaadtam neki a cumit és kijöttem a szobából, Ő meg szépen elaltatta magát. Most meg köpi ki a cumit és sír! Próbáltam otthagyni, de olyan keservesen sírt, hogy nem bírtam és bementem hozzá! Ami még nagyon rossz, hogy annyira örülnék, ha ilyenkor rátehetném a cicimre és elaltatnám, de neki nem kell a cicim, csak ha éhes! Valamit elrontottam? Mostmár a cumi is alig van a szájában, mert az sem kell neki! Se cumi, se cici, csak sírás és kínlódás az álmosságtól! Még szerencse, hogy este nincs ilyen!!!

Márti!
Norbit is csak úgy lehet szoptatni, ha csend van, esetleg hallkan megy a zene, vagy a tv, de ahogy valaki megszólal már el is engedi a cicimet és onnan nagyon nehéz visszkönyörögni!

Na megyek megnézem, mert nagy a csend!

Pusz
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok

Györesz
Norbikának nő a foga, tehát fáj neki a szájában valami, kellemetlen érzése van. Persze, hogy semmit sem akar benne tartani. Ha fáj valamije akkor aludni sem tud nyugodtan, mert kínozza a foga. Szerintem ez belefér, nem tudsz mit csinálni. Klönben minél fáradtabb annál nehezebben tud elaludni. Próbáltál sötétet csinálni nála, cumit esetleg fogni, hogy ne essen ki neki, és úgy altatni. Nagyon meggyötri szegénykét ez a fogzás. A szereteten kívül lehet más nem segít neki.

Gigi megkapta az útlevelét. Multhéten szerdán voltunk az Önkoriba, s ma már hozta a postás!!!
Szerencsére most evett rendesen, sőt bukott is vissza belőle. Pelusában volt pisi, kicsit több szokott lenni, de azért egész jó adag volt benne. Most szövegel 1000-el.

Puszi
Márti
márti05

Sziasztok!

Györesz!
Nálunk is az van, hogy az utóbbi időben nem fogadja el a cumit, akárhogy is sír. A cicit is csak ha éhes, és azzal is szörnyen gyorsan végez. Napközben többnyire az ölemben tud elaludni, és csak mikor levegőzni megyünk vagy sétálni. Akkor alszik egy nagyobbat.
Írni akartam már a szörcsögésről is neked, de látom már bezséltél a védőnőddel. Pont ezt akartam írni, hogy most olvastam, hogy a szörcsögés előfordul a babáknál, ha az orrmandula meg van nagyobbodva. És sok babánál megvan. Ez lehet, hogy elmúlik, ahogy a baba nő, de előfordul, hgoy később csak a kivétel oldja meg a dolgot. De állítólag minket szülőket jobban szokott idegesíteni a dolog, mint a babákat.

Márti!
Nagggyon aranyos Gigi. Annyira édes abban a nagy kádban a játékaival. Kép
Jó fej lehetett, ahogy végigdumálta a hétvégét.
Úgy látom, a kakiproblémák teljesen megoldódni látszanak nálatok.
Nálunk is mostanában csak akkor megy a szopi, ha teljes csend van. Ha valaki megszólal, vagy bármi zaj van, rögtön elengedi a cicit és úgy kell visszaimádkozni neki.

Kata!
Anno nővéremnek a gyerek nem volt hajlandó többet szopni, egyáltalán nem fogadta el a cicit. És mikor elmúlt neki, akkor sem többet. Úgyhogy neki 6 hónaposan abba kellett hagynia sajnos a szoptatást.
Nálad rendeződött végre a dolog?

Dia!
Ez a pecsételgetés teljesen normális dolog? Nekem elég gáznak tűnik. Biztos hogy fogamzásgátló mellett normális jelenség ez?

Nekem ma egyébként mintakislányom van. Meg hétvégén is az volt. Szépen aludt, ha meg nem, akkor játszott meg végigdumálta a hétvégét.
A szopi sajnos valamiért nem úgy megy mint kéne. Jobbanmondva tutira van ugyanannyi tejcsim mint eddig, csak sajnos ez már nem elég neki. És 1 hét alatt sem tudta megtermelni. Úgyhogy este már semmi sincs a ciciben. Hagyom hogy azt kiszívja, és utána többnyire még 80-100 g tápszert bepuszil. Hát, ez van. Végülis nem bánkódom miatta, mert éhezni nem akarom hagyni. És ha csak egyszer kell bepótolni, az nem olyan vészes. És mióta kap egy kis kiegészítést, a kaki is mindennapos megint. Valószínűleg tényleg nem volt neki elég az én tejcsim.
És még kérdezni akartam. Ti használtok párásítót? Eddig nem éreztem igényét a lakásban, de most pár napja nagyon száraznak érzem a levegőt, és a pici orra is folyton tele lesz mindenféle csúnyaságokkal. Lehet, hogy vennem kéne nekem is egyet????

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!

Anikó
párásító nálunk már régóta van mert itt nagyon száraz a levegő. Szerintem sokat ér, amióta van sokkal nyugodtabban alszik.
Esti tejcsi hiány, nálunk is ez volt régen, de már nem adok neki.
Elkezdtem vitamint szedni, azóta szerintem táplálóbb a tejcsi.
Kicsit tovább hagyom este szopizni, vagyis csak nyamnyogni mert elalszik rajta, egy idő után kicserélem a cicit cumira, fogom még egy darabig, utána leteszem aludni cumival, sajnos egy idei állnom kell mellette mert kiesik a cumkó, de megéri. Nekem ugyanúgy 3 órát alszik így is utána, mint amikor adtam tápot, csak a táp állandóan bántotta a hasát. Szóval mi így szoktunk le a tápszerről. Este nagyobb igényük van a cicizésre, s ha tápot kapnak csak tele tömődnek és teli hassal azért más aludni.
Ja és persze Gigi a nap 24 órájában 3 óránként eszik, na jó néha reggel csúsztatt 1-2 órát. Szóval így tuti elég neki a kajcsi.

Györesz
ma még nem is voltál. Lehet, hogy nálatok is üzemszünet volt.

Holnap megyünk oltásra, már előre parázok tőle, multkor is üvöltött szegény, pedig ált a 2 hóst észre sem szokták venni.
Gigike újabb szokása, hogy éjszakai szopinál egyszerűen szinte pár perc alatt kiszippantja a tejet, de nagyon erőszakosan áll neki és a végén kidől.

Szép napot
Márti
márti05

Sziasztok!

Márti!
Eddig én sem adtam neki, és elég volt, ha csak cicizett. Most kb. 40 perc az esti evés, és már a végén csak dühöng, mert nem jön belőle semmi. Keservesen elkezd sírni. Ekkor jön a tápszer, amiből még bepuszil olyan 60-70 gramot, és utána elégedettség, büfi, és azonnal bealvás ügyesen. És azóta kakilni is tud rendesen, mióta kap tápszert. Megint szinte naponta. Úgyhogy tényleg kevés volt neki a tejcsi. Már délután is reklamál, hogy még kér, de akkor már nem adok neki, mert azért agyonetetni sem akarom.
Egyébként nekem alszik 5-6 óráig reggel este 10-től. És napközben is általában 4-5 óránként eszik, de este már 2 óránként, mert akkor már tényleg kevés, nem nyel, csak szívja erősen. A cicim egyébként megint csupa seb pont emiatt. Úgyhogy most szenvedek is szoptatás alatt. De a kislánykámért mindent Kép
Oltás Kép Hogy telik az idő. Most kaptátok a 2. hónapost és már jön a 3. Nem semmi.

Dino!
A gyerekek jobban vannak már? Tegnap elfelejtettem megkérdezni. Kép

Krisztikém még mindig tartja a formáját, ügyesen eszik, meg alszik meg játszik meg dumál. Kép És mostmár egyedül is odanyúl a dolgokért, és megfogja azokat, ha a közelébe rakjuk.
Ja és a hasonfekvés egyre ügyesebben megy. Nem erőltetem fölöslegesen, de Kata tanácsát megfogadtam, és próbáltam élvezetes helyeket keresni neki. A fürcsit hason nem szereti, de az apukája kitalálta, hogy van egy szopis párnánk, és ha azt a lábára teszi és arra hasrafekteti, azt nagyon bírja élvezni. Ilyenkor kinyomja magát teljesen és nézelődik. És mikor elfárad, akkor ledől a kezére pihenni. Múltkor 15 percet csináltak így végig. És masszázsnál is minden fürcsi előtt a hátacska külön figyelmet kap. Ilyenkor olyan 2-3 percet bír ki. Szóval ügyesekedünk nagyon Kép
Mi megint elkezdtünk kicsit taknyosodni, nem tudom mitől. Tegnap már 3x szívtuk le az orrát. Ma is reggel már le kellett megint, mert nagyon szörcsögött.

Na szómenésem volt megint, de mostmár megyek. Kép
Mi van veletek lányok, hogy még ma senki sem írt? Márti kivétel Kép

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!!

Dia
Dominiknak sok puszi a hófordulóhoz!

Barbi
Sztonjának is sok puszi a hófordulóhoz!

Sofka
Katának meg boldog szülinapot!!!
De szép kerek szám!!!

Puszi
Márti
márti05

Sziasztok!

Megint csak röpke perceim vannak,de olyan hírem van,hogy le kell írnom.Liliána 1o hetes és kibújt a jobb alsó foga és már látni a mellette lévőt is.Szegény kicsikém ezért olyan nyűgös napok óta.Nem tudom letenni egész nap csak nyöszörög,semmire nincs időm.Az a legnagyobb gond,hogy 3 hónapos kor alatt a Dentinox sem adható.Most jeges nedves pelussal própálkozom hátha kicsit jobb neki,olyan hálásan pislog ha dörzsölöm az ínyét remélem csak használ valamit.Na megint sírdogál,muszáj mennem.

Mindenkit puszilok amint tudok jövök.
Üdv,Saxi.
saxi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?