Tegnap volt itt vmi adatbázis probléma, nem tudtam elküldeni amit írtam, de itt van, kimentettem:
Kataa
Ez az a műsor, aminek a címére itt a babaneten szavazni lehetett? sajnos én hétvégén délelőttönként ritkán tv-zek, mert addigra meg szoktam főzni és már kint vagyunk olyankor Danival a ligetben.
Lakás:
vannak újabb fejlemények, mióta bejött a fészekrakó program. kiderítettük uis, hogy a kormányrendelet úgy szól, hogy a lakás ára 15 milla lehet, de ebben még nincs benne a telekár. vagyis esélyesek vagyunk a kinézett lakásra. buktató, hogy a szocpolt, csak meglévő gyerekekre adják a fészekrakóban, így csak dani után kapnánk, ha meg már igazolni lehet a terhesség tényét (reményeink szerint ősszel), akkor jóváírják a hitelhez. majd jöcő héten állunk rá a témára, mert honap a párom utazik Salzburgba és csak hétfőn tudunk lépnia témában. viszont ha fészekrakó keretében akarjuk, akkor május közepéig nyélbe kell ütnünk, mert a párom akkor tölti a 30-at. kinéztünk egy másik, kicsit olcsóbb lakást is, ahol nappali +2 szoba van, viszont a 2 háló elég nagy, 12 és 17 nm. a 17nm-eset később ketté lehet választani, mivel 2 ablak van rajta, de hát ez még a jövő zenéje, meg először vegyük meg, nem igaz?
a másik, hogy van olyan lehetőség, hogy szerződéskötéskor kell csak 20% a fennmaradó 80-at kulcsátadáskor. így közel 5 hónap lenne, amíg nem kell banki hitelt törleszteni, vagyis addig tudunk egy kicsit magunknak félretenni, nem üres zsebbel költöznénk be. ha a gondviselés is úgy akarja, akkor az idei nyarat költözéssel töltjük, és talán-talán már az idei karácsonyt is saját lakásban tölthetnénk.
Közben apa elment reggel vonattal Salzburgba, így én is 1/2 5kor keltem. Úgy volt, hogy ketten mennek egy kollégájával keddtől péntekig, aztán tegnap este szóltak, hogy csak a páromnak kell menni és csak szerdáig. azért biztonság kedvéért 3 napra csomagoltunk. Dani viszont tiszta extázisban van, mert megígértem neki, hogy kimegyünk apa elé a pályaudvarra, ha jön haza, és láthat igazi vonatot. reggel úgy jöttem el, hogy vonatozott a kisvasúttal.
reggel 6kor meg mentem vissza a kocsihoz a Keletinél és egy hajléktalan ürge jött utánam ezerrel, hogy adjak neki pénzt. gyorsan bevágódtam a kocsiba, magamra zártam az ajtókat, aztán még ott magyarázott nekem. még jó, hogy nem vert rá a botjával a kocsira. kicsit megtúráztattam a motort előtte, ugrott egy nagyot, aztán hátratolattam és elhúztam. tiszta ideg voltam...
TV
Dani csak meseDVD-ket szokott nézni, ha meg mi nézünk háttérben vmit, akkor kikapcsolja a TV-t.
Kataa
Anyuék sem néztek TV-t anno, mi mégis sokat néztünk a tesómmal. az akkori tv-k azért még elég gagyik voltak, mégis mindkettőnknek tökéletes a látása, a szemész is megdícsért, hogy számítógép ellenére semmi elváltozás nincs évek óta. és nem mondanám, hogy csak tv-t nézek, vagy beszűkült volna a látóköröm, mert elég sokat olvasok, teszek veszek tv helyett is. a mai műsorokról meg ne is beszéljünk, mert nézhetetlenek, infotartalmuk nulla. nem értem a fókuszban is este főműsoridőben miért kell meztelen csajokat mutogatni, vagy éppen xy hogyan és miként nyírta ki élettársát... mondjuk ezt mi sem nézzük, de néha elkap 1-1 mondatot az ember belőle.
Beszti
Én nem vettem úgy, hogy állandóan számcsigép mellett ülnének a gyerkőceid. a notebook kijelzője meg amúgy sem rontja a szemet. Dani is lazán ugrik, kattint az egérrel, akár sima egér, görgős, vagy csak touchpados, összeköt 2 kattintással egyik végpontból a másikba a Paint-ben vonalakat, radíroz stb. és sosem tanítottuk rá, egyszerűen elleste, mert hát nekünk is ez a munkánk és sokat látja.
egyszer láttam egy TV-t ami gyerekbarát, uis a tetején voltak a gombjai besüllyesztve, nem úgy, mint a legtöbbnek a képernyő alatt, legelől, gyereknek pont megfelelő magasságban. egyszer tuti lesz olyan, bár addigra már nagyok lesznek a gyerekek.
ma egész jó napom van, kapok vadiúj számcsigépet a mhelyemen, a mostani meg tesztgép lesz, királyság van. a főnök olyan simán rámondta az igent, hogy csak néztem, már meg is rendeltem.
meg bejött a volt munkahelyemről egy kollégám, kb. 3 éve nem láttam, tök jót dumáltunk, és ma 3kor megyek is haza, úgy döntöttem.
g