Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
hiányoztatok, úgyhogy gondoltam benézek szombaton is.

Brollop,
az én dokim is Sztanyik dr. Emberileg csillagos 5-ös, szakmailag is kiváló, ami abból is következhet, hogy rengeteg szülése volt. A gátvédelemmel kapcsolatban nincs még tapasztalatom, mivel ez most a 2. babánk lesz és ugye az elsônél meg nincs.
A fiamnál gátmetszést csinált 6 óránál (ezt érted?) és szuperül sikerült: a 4. napon nagyterpeszben guggoltam és meg sem éreztem. Megjegyzem mint apukának: a férjem sem panaszkodik...
Ahogy Mucus is írta: kórházban 11 és 14 óra között van terhesgondozása. Magánrendelés: Bécsi úton: Óbudai Egészségcentrum, kedd, szerda, csüt.

Ami nekem nagyon fontos nála: akkora alázattal végzi a munkáját, hogy elképzelhetetlennek tartok nála olyan megnyilvánulásokat, amelyek annyira ki tudják akasztani a kismamákat. Mert hát ebben a hormondús idôszakban nagyon érzékenyek tudunk lenni...

Azért még valamit tudnotok kell: nagyon sok kismamája van, talán néha túl is vállalja magát (szegény néha nagyon fáradtnak tu˝nik), de ha nem tud már vállalni, akkor azt megmondja tisztességesen.
Mikorra vagytok kiírva?

Bmárti,
sok boldogságot és türelmet Petihez (is)!

Ruhaméretek:
ez az összevissza méretezés a késôbbiekben sem lesz jobb! Egy idô után ránéztek a ruhára és meg tudjátok mondani, hogy jó-e a gyereknek vagy sem.
Addig is: én csak 56-ostól vásárolnék. Vilmos 52 cm-vel született és 3(!) hétig voltak rá jók az 56-osok. Gondoljatok bele: ha a születési méret alapján még jó is az 50-es, akkor is meddig lesz az még jó? Ôrület, hogy hetekre ad ki az ember egy halom pénzt!
Különben is: aki nem kánikulában szül, annak arra is érdemes felkészülnie, hogy a rugi alá esetleg jobban fel kell öltöztetnie a bébit.

Csatlakozom Myrához: a gyenge vérkeringés miatt tényleg kell zokni a rugi alá (kivétel 30 foknál).
Ja és a kezére sem árt: a kórházban Vilmos szétkarmolta a pofiját.

Nikcsi,
nekem is sikerült melltartót vennem csütörtökön. Tudod hol? Nem ott középen az akciós áruknál, hanem a melltartóknál!
Egyébként piszkosul le volt fosztva babaholmiból a Cora. Azt mondta a pénztáros hölgy amikor megjegyeztem milyen sokan vannak: láttam volna szerdán! Pankráció volt.

Laga 27+3
laga

Myra
Mizujs Veletek?
Egy újabb ötlet sírás ellen...
Anyóssal beszélgettünk, és ő mesélt egy sztorit, ahol a baba folyton sírt. Már nem tudtak mit kitalálni, aztán véletlenül elmentek vidékre vmi rokonhoz, ahol csak a nagy családi nászágyba tudták letenni dunnák közé. A gyerek hamarosan elhallgatott! Ekkor kezdtek gyanakodni, és azon túl otthon is beraktak egy nagy párnát a kiságyba, és arra rakták a gyereket. És bevált.
Egyszerűen sokkal fázósabb volt a baba az átlagnál.
Visszagondoltam, és amikor nálunk voltatok, akkor igencsak sikerült befűteni a nappalit, és milyen jót aludt abban a finom puha meleg takaróban!
Próbáljátok ki, hátha... Kép Én szurkolok, hogy beváljon!

Kép
Kép
Kép
cas

SZiasztok!

Nekem két nyár végi/ősz eleji gyerekem van, és soha nem adtam zoknit rugi alá, és soha nem fázott a lábuk.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cas!

a nagypárnára és más süppedős cuccra fektetés egyáltalán nem ajánlott ilyen pici babáknál. Ugyanis "be esik a mellkasa" , és ha levegő vételnél nem tudja ugymond kinyomni akkor kövtekezik be a bölcsőhalál. De gondolom erről már Myra is hallott.
Ismerős mesélt egy szomorú esetet ezzel kapcsolatban, ahol a baba azért halt meg, mert a szülők egy puha, vastag paplanra fektették. Csak kicsit hagyták magára....

Vannak babák akik a meleget jobban szeretik, és megnyugszanak tőle, de valami más, biztonságosabb módszert érdemes erre kitalálni. Pl. rövid időre alacsony fokozaton üzemelő hőpárnára fekteteni (ez lapos, kemény).

az én fiam is nyár végi, de ősszel a rugi alá én sem adtam zoknit, és nem volt hideg a tappancsa.
De lehet, hogy most, ebben az időszakban adnék...

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Cas,
ebben lehet valami, mert a héten keztünk el sétálni, és feltűnt, hogy azonnal elalszik amikor teljesen bebugyolálom. Még itt a szobában, tehát nem a babkocsi rázza el. Gondoltam is, hogy az lesz a megoldás ha jégkunyhóba költözünk és akkor mindig így lehet. Kép
Most jöttünk haza Anyuéktól, és a gyerek még mindig sapkában, bundazsákban (igaz lezippzározva) alszik a kiságyában. Kép
A hasával azonban nem tudok mit kezdeni. Továbbra is síkitva sír, amikor rotyogtatnia kell. Kép Pedig kapja az Infacolt, és minden pelusbontáskor hasfájós pocimasszázst kap.
Hogy ne legyen egyszerű az életünk, még teljesen kiütéses is lett. Az egész feje egy nagy kiütés, ami már lehúzódott a felsőtestére is, és látom megjelenni a hasán, kezén-lábán is. Nagyon csúnya és pörkösödik szegénynek. Azt mondta az orvos tejkiütés, csak azt nem értem akkor miért szteroidos krémet írt fel, és a gyógyszertárban is miért úgy adták ki, hogy ekcémára???
Na szóval a kiütések miatt vissza kell fognom az evés mennyiségét, mert állítólag túlzabálja magát, és az emésztetlen fehérje jön így ki rajta. Tehát most azért is sír, mert nincs annyira tele a pocakja, mint megszokta.
myra

Brollop,
Én Dr. Magenheim Ritáról tudok neked pár szót mondani. Magánrendelése nincs, csak a kórházba tudtok hozzá menni. Mivel nincs még meg a szakvizsgája azt nem tudom, hogy limitálva van-e neki a vállalható kismamák száma. Mindenesetre rendkívűl lelkiismeretes, és alapos. Én voltam nála párszor, amikor az én orvosom szabadságon volt, és csak jót mondhatok róla. Mindig mindenre odafigyel, körültekintő, és részletesen elmagyaráz mindent. Szerintem ez egy aggódó kismamánál nagyon fontos!
De ha nő nőgyógyásznál szeretnétek maradni, tudom még ajánlani Dr. Szigethy Adriennt is. Neki sincs magánrendelése, ő is csak a kórházban elérhető.
myra

Brollop,
elfelejtettem írni a gátvédelmet. Igazából nem az orvostól hanem a szülésznőtől függ. Az unokatestvérem a Sztanyik dr.-nál szült, és az orvos szülés közben a szülésznőtől kérdezte meg, hogy vágjon-e? A Margitban egyébként koncepció, hogy az első babánál mindenképpen vágnak, mert lehet, hogy külső sérülés nem látszik, de a szövetek belül károsodnak, és ez majd késöbb okoz problémát (előreeső méh, inkontinencia stb.) A további gyerekeknél, meg az alkat és a helyzet határozza meg, hogy vágnak-e.
myra

Üdv mindekinek!
Köszönöm a válaszokat.
Myra, a gátmetszéssel a feleségemnél az volt a baj, hogy kb. akkorát sikerült vágniuk, hogy azt most inkább nem részletezem... nagyon lassan gyógyult, szegény feleségem rengeteget szenvedett miatta, hetekig.
Ádám
brollop

Mucus
Én se úgy gondoltam, hogy párnába rakják Lillust! Csak a sokkal melegebben tartást gondoltam kipróbálni...
Mondjuk ennyire precízen nem tudtam, hogy miért nem jó, én csak a fordulásnál féltettem volna, hogy belefúrja a fejét és megfullad. Meg esetleg a gerincének nem tesz jót a túl puha.

Myra
Hát nem egyszerű nektek ezzel a leányzóval! Kép De ha az extra meleggel legalább arra rá tudjátok venni, hogy néha aludjon is, már könnyebb lesz kicsinyt, nem?
Tejkiütés? Anno nekem is volt, épp a minap mesélte anyám, hogy a frász kerülgette, mert amúgy is volt velem baja elég, és ez még nagyon nem hiányzott volna... (Mondjuk nekem nem anyatejtől volt, hanem tápszertől, és ugye azóta az is kiderült, hogy allergiás vagyok az állati fehérjére...)
Pocigondok: a tejkiütéses "diéta" mellett sem javult?
Hát továbbra is csak sok-sok kitartást tudok Nektek kívánni! (Tudom, hogy attól nem lesz jobb, de hátha kicsit jobb kedvre derít... Kép)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Myra: ha ennyire nagy kiterjedésű a kiütés, akkor lehet, hogy érdemes lenne megpróbálni, hogy teljesen elhagyod a tejtermékeket. Ha érzékeny rájuk, akkor attól a pocakja is fájhat. Hátha ez bejönne. A másik ötletem, hogy vesd be a hordozókendőt, és kösd magadra. Ha szorosan kötöd, akkor már most rakhatod az elöl keresztezett módon is, tartja rendesen a gerincét, fejét...

cory

cory
Budapest

Ádám!
hagy cáfoljam egy kicsit az "első szülésnél vágunk" szokást.
Én Sztanyiknál szültem (elsőt és most majd a másodikat is) és én megbeszéltem vele, hogy én mindent megteszek érte, hogy ne kelljen vágnia és ő is! Persze a szülésznőtől (Panni!!!!) függ a legnagyobb mértékben, de engem nem vágtak!!! és nem is repedtem.
Tehát szerintem megbeszélés kérdése is.

Szilvi
szilvamag

és elfelejtettem mondani, hogy szerintem nagyon sokat sokat segített és ezért mindenkinek ajánlom a Kriston Andrea féle intim tornát. Aki csak tud, menjen el, nagyon jó kondícióba hozza az izmokat és megtanítja a lazítási technikát is!
szilvamag

Sziasztok,

Myra,
Vilmosnak is voltak tejkiütései rendesen és maguktól rendbejöttek 1-2 hónap elteltével. Persze rendszeresen átmostam kamillateával a kiütéseket. (pici vatta és kamillatea).
Nem akarok beleszólni és nem is vagyok orvos, de nem túlzás a szteroid ilyen picinek egy magától elmúló problémára?
A szteroidnak nagyon csúnya mellékhatásai vannak. Pl elvékonyítja a bôrt az arcon és soha el nem múló kék-vörös eres lehet a pofija. A mi dokink nagyon óva intett a szteroidos krémektôl, pedig Vilmosnak voltak ekcémás foltjai, de rájöttem mitôl, aztán azt beszüntettem és el is múlt. Hál' istennek!

Még valami eszembe jutott megnyugtatás ügyben: Vilmos szinte bekómált, ha megkapta a pelusát és az arcához szoríthatta! Ha a hátán feküdt, akkor is picit féloldalra fordította az okos fejét, hogy "belebújhasson" a pelusába. Egy "kígyóba tekert" takarót is néha odatettünk mellé szorosan, mintha valami megölelné. Talán így nagyobb biztonságban érezte magát.
Egyébként kitartás: mindjárt itt a tavasz és akkor minden sokkal könnyebb lesz!

Szilvamag,
tényleg nem volt gátmetszésed? Húha! Kingus mennyivel született? Egyébként nyomhattál?

Brollop,
ha mégis gátmetszés, akkor még jobban ajánlom Sztanyik dr-t. Profi ebben és nagyon kíméletes.
Szóval mikorra is várjátok a kistesót?

Laga 27+4
laga

Sziasztok!

Nikcsi,
beírnád majd a névnhez, hogy Bálint. Hétvégén eldöntöttük véglegesen. Pláne azok után, hogy férjem le izézte a fiunkat. KépKépKép

Cas,
sikerült a képeket megnézni. Csak azt nem tudom, hogy miért nem jött be korábban is, hiszen rákattintottam a 2-es oldalra. Biztos a net hülyéskedett. Kép

Eszty 27+6
eszty

Laga!
Kinga 3250-nel született és arra figyeltem, hogy a kijáratnál lazítsak és inkább felső hasizommal, rekeszizommal toljak. Nem voltam benne biztos, hogy sikerülni fog élesben is (előtte sokat "gyakoroltam" gondolatban), de ment!!

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Viki
Köszi a bíztatást, én az EDA-tól nem zárkózok el, majd meglátjuk. Most őszintén úgy érzem, megpróbálom anélkül, de érzem, ahogy bemegyek és nagyon fáj már kérni is fogom! Kép És miért ne fájna nagyon?

Szilvi
Aranyos vagy, köszi! És tényleg sajnálom, hogy nem találkozhattunk. Nagyon jó volt így a tornán találkozni néhány emberrel! Kép

Ádám
Szia, meglepő egy férfi itt köztünk, de evvel semmi baj nincs, csak nem voltunk hozzászokva.
Látom már elég sok véleményt kaptál, de Magenheimről még nem túl sokat tudsz. Nem Sztanyik ellen szólok, de én a 18. héten mentem hozzá, hogy váltani szeretnék – nem vett át! (Előző dokim miatt és azért mert sokan vannak nála.) Szóval nem tudom hol tartotok, de mihamarabb döntenetek kell! Ezek után kerestem fel Magenheim Ritát, aki azt mondta járhatok hozzá. Én nagyon tartottam egy nő nőgyógyásztól, mert anyám bogarat rakott a fülembe, de így utólag NAGYON NEM BÁNOM, SŐT!!! Mondjuk nálatok ez nem az első, ezért talán nincs annyi és olyan kérdésetek, mint nekem volt, de az ilyen intim, meg a mellemmel kapcsolatban sokkal felszabadultabban mertem Ritától kérdezni! És tényleg nagyon lelkiismeretes, segítőkész!Kép Ráadásul most nagyon sok ismerősnek ő adta be az EDA-t. A gátvédelemről már írtak a lányok és teljesen egyet értek! Ja és nincs magánrendelése, szerdánként van a terhesgondozóba 14-16-ig.

Cas
Én se parázok, pedig már nagyon közeleg az idő. Szerintem nem is kell, a lényeg, hogy kicsit legyünk lelkileg felkészülve. Annyira jó lenne tudni a pontos dátumot! Kép
Előtej: hogy állsz a kérdéssel? Hát ez most kezd elviselhetetlenné válni! Normál állapotban elkezd "könnyezni". Ma reggel mondtam is férjemnek, hogy ebből két újszülött is jól lakna... Ma tetettem be ilyen betétet, nehogy beégjek itt a munkahelyemen, de ez milyen elviselhetetlen?! Kép Lehet, hogy inkább égni fogok!

Laga
Én is onnan vettem a melltartót, fel is próbáltam, mert már fogalmam se volt milyen méretem van?

Eszti
Beírtam, a következőnél fent lesz!

Hmmc és mások
Jön valaki ma az előadásra? Amúgy Magenheim Rita tartaja, ha nem jön közbe valami!

Hétvége: egy élmény volt! Kép
Elkezdtem babaruhákat mosni. Atyám hogy milyen falat dolgok?!
És voltunk a Matti-Cam budaörsi (kenduru gold) nagykerbe. Szerintem érdemes elmenni! Mi vettünk ágynemű garnitúrát, hálózsákot, üvegmosotó, orr porszívót, fürdető kesztyűt, ja és kesztyűcskét (vékony) a kezére, hogy ne karmolja össze magát. Egy idősebb nő segített nekünk, aki nagyon hasznos infókat is mondott! Szóval csak ajánlani tudom. Nagyon sok ruha le van árazva: 30-50%-kal.
Vasárnap átrendeztük a hálót, bent van a kiságy! Nagyon jó lett! Csak a táskát kéne már összekészíteni!....
Pontosan mi az ami a szülőszobán kellhet? Pl.: nekem is kell a papucs, ugye? Gondolom kell tusfürdő (testre, intim), törölköző, és a végére a hálóing? Mi kell még?

Na hagyok mást is szóhoz jutni!
Nikcsi 37+4
nikcsi

Nikcsi
Én sem zárkózom el az EDA elől. Persze először meg fogom próbálni nélküle!
De ha nagyon kikészülök, biztosan kérni fogom...
Bár igazából egy olyan rapid szülésre vágyom, mint Myráé, és akkor nem lesz rá idő! KépKépKép
Előtej: a helyzet változatlan. Éjjel tenyérnyi foltok, ez csak akkor kisebb, ha kevesebb folyadékot iszom az átlagosnál estefelé, vagy éppen sikerül úgy aludni, hogy nem préselem annyira össze a melleimet.
Napközben, ha nincs időm időben enni, és már nagyon éhes vagyok, akkor Zsebi püföl, a tej meg elindul. És amúgy spontán is meg tud jelenni 1-2 csepp.
Én még nem próbáltam ki a párnácskákat, de ha megyek vhová hosszabb időre lehet, hogy én is beteszem...

Hmmc
Nagyon eltűntél megint! Mi van veletek?
Ez Meglepire és Boglárkára is igaz!
Mindenki ennyire elfoglalt?!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Én nem hiszem, hogy én is olyan szerencsés lehetnék, mint Myra... Kép
Előtej: remélem akkor is lesz, amikor igazán szükség van rá!!!!

Hmmc-nek felmentést adtam pénteken, mert úgy volt, hogy Miskolcra mennek, DE NEM VOLTAK! Jól bevásároltak ők is! Pénteken kint voltak budaörsön, de már zárva volt a nagyker. Aztán elmentek szombaton is, na aztán egész nap jöttek-mentek és vásároltak a kicsinek.
De most már tényleg jelentekzhetnél!
Na igen és a többiek is!

Jaj elfelejtettem írni: voltunk anyáméknál, ide akarta adni a 27 éves pólyát (csupa sárga, meg...). Mondtam nem kell, mert a szomszédtól kaptam, meg ugyse akarom használni. Na ezt nem kellett volna hozzátennem! Minek vagyok ilyen túl modern? Ezért van a mai világban annyi gerincferdüléses... Persze, biztos! Szóval volt egy kis vita! - szokás szerint Kép
nikcsi

Sziasztok!
Itt vagyok nem tüntem el.
Remélem még áll a csütörtök? Én már nagyon várom.

Nikcsi
Mi megyünk az emberrel az előadásra. Legalábbis reggel úgy ment el, hogy megyünk. A gyerek is lepasszolva, tehát minden akadály el lett hárítva.
Én még nagyon rendetlen vagyok és nem mostam át az új ruhácskákat, de szerintem még nem vagyok elkésve semmivel sem. A régieket már egyszer átmostam.

Hétvégén vettem 1 kissapkát majd meglátjuk, hogy jó lesz-e vagy sem. Ha nem jó majd az apuka szalad és vesz 1 számmal nagyobbat.

Cas!
Engem manóka már nem püföl, hanem nyomod. Hol itt, hogy ott kinyomja magát, gondol egyet 0,1 másodperc alatt már a hasam másik oldalán nyomja ki magát. Azért néha bemutat egy jobbhorgot, de inkább már nyomakszik.

Tegnap annyira megijedtem. Hirtelen - fogalmam sincs, hogy mi vezérelt - felpattantam az ágyról és azt hittem, hogy ott halok meg. Annyira belenyilalt a hasam alsó részébe, hogy azt nem tudom elmondani. Azóta már óvatosabban kelek fel. Gondolom ez intő jel volt, hogy lassulni kellene. Csak az a baj, hogy állandóan mehetnékem van.
hmmc

Nikcsi
Anyák: engedd el a füled mellett. Én is igyekszem ezt tenni, bár néha az epém felforr...
Sokszor nem is azzal van a gond, amit mond, hanem AHOGY tudja mondani ("hülye vagy édes lányom, én sokkal jobban tudom, vedd már észre"), és akkor persze hogy én is úgy válaszolok vissza, és már öljük is egymást.
Pedig lehetne ezt szép nyugodtan, kultúráltan, egymás érveire nyitottan, értelmes emberek módjára is... Kép
Az a legnagyobb baj velük, hogy a szájhagyomány útján terjedő dolgokat tudják csak szajkózni, mert utána már nem olvasnak...
Gyors szülés: álmodozni azért szabad róla! Kép Persze azért én sem erre készülök...

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc
A csütörtököt már én is nagyon várom! Kép (Addig igyekszem kihúzni nagyobb sütidőzs nélkül, mert így sem fogok dicséretet kapni a dokinktól a 10 kg-ért, amit már most elértem... Kép)
Zsebinek iszonyú ereje van már most (engem legalábbis megdöbbent), a finom nyomakodásoknál úgy érzem, egyszercsak szétreped a pocim (főleg a térdeit érzem, néha külön-külön ki lehet tapintani mindkettőt!). Kép
Aztán amikor ficánkol, na akkor ugrál a pocim, nyilall a hólyagom és rettentően tud fájni a gyomrom. Szerencsére ilyet csak ritkán csinál... Kép De annyira helyes! Vmelyik este a párommal azt játszották, hogy Zsebi kidudorgott vhol, a férjem megcirógatta, akkor ott gyorsan visszavonult, kidudorgott máshol, újabb ciróga, újabb visszavonulás... Nagyon aranyosak voltak! KépKépKép
"Ugrálás": néhány hete én is mozdultam rosszul egy ilyen felpattanásnál, és majdnem összeestem, úgy belenyilallt, és nagyon lassan múlt el (nekem legalábbis úgy tűnt). Ráadásul egyedül voltam itthon, és a frász kerülgetett. Azóta nagyon odafigyelek!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Simizés nálunk is van. Nagyon szereti, ha megsimizem, amit kinyom. Ha apuka simizi akkor odébb helyezkedik. Érdekes, hogy régebben csak az apu keze volt jó, mostanra ez megfordult. Autózni nem nagyon szeret, olyankor nagyon tud nyomakodni.
Kb. 3 hete hajnal 2-4-ig nézem a plafont, mert annyira aktív, hogy egyszerűen nem tudok aludni tőle. Ha az oldalamra fordulok akkor 10 másodpercen belül elkezd püfölni, csak a hátamon tudok aludni, olyankor kicsit nyugodtabb, én viszont nem igazán szeretek háton fekve aludni. Mostanra azt írja a szakirodalom, hogy kezd beállni a napirendje. Ha ez lesz az első hetekben a napirendje akkor elmegyek biztonsági őrnek éjszakára, úgysem alszok.
hmmc

Hmmc
Mikor lenne a tali csüt.-ön? Hánykor?
Most akkor lenne egy utolsó megbeszélés itt bent Kép Pedig már nem akartam jönni aznap!
nikcsi

Niki
Nekem teljesen mindegy, hogy hánykor. Lehet a szokásos 3 órától is.
A cím: Szentendrei út 6. 6/32. Csipkay van kiírva (32-es kapucsengő)
hmmc

Köszi, akkor várjuk meg a többiek mit írnak, nekem ettől a megbeszélésem függ (ami általában 18-kor szokott kezdődni)...
nikcsi

Niki
Csütörtökön 18-tól van megbeszélésed?
hmmc

Minden a találkozó függvényébe próbálok intézni, azért kéne, hogy tisztázzuk már az időpontot...
nikcsi

Hmmc
Napirend: nálunk szerencsére napközben a nagyon aktív, este 1/2 10-kor elkezdek ásítozni, ő pedig teljesen elnyugszik. Ilyenkor csinálhatok bármit, szunyál.
Ha lefekszem és úgy, hogy egy picit is nyomódik a pocakom, akkor megkezdi a püfölést az adott ponton, de ha áthelyezkedem akkor elnyugszik. (Szerencsére az oldalamon még hagy aludni, bár már csak "vigyázzfekvésben". Hanyatt fekve kicsit nehezen veszem már tőle a levegőt, és amúgy sem szeretek hanyatt aludni...)
Reggel 6 - 1/4 7 körül viszont szó szerint "kirugdos az ágyból". Kép Ha nem elég későn ebédelek előző nap, akkor ez már 4-től tetszőleges időpontban megtörténhet... Kép
Pali-tali: akkor hogy érdemes hozzátok menni BKV-val? Flórián téri megálló? És hányra?

Nikcsi
Neked 6-ra vissza kéne menned a melóhelyedre?! Kép Akkor kezdjük minél előbb...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Micsoda lelkes anyukák irogatnak ide mostanában:-) Klassz, hogy ennyire pörög ez a topik, bezzeg amikor jobban ráértem és aktuális volt a téma, akkor nem zajlott ennyire a pocakos élet virtuálisan:-))

Bocs, már nem emlékszem, de valaki kérdezett a gátmetszésről. Nekem az elsőnél vágtak, az kicsit kellemetlen volt varráskor is meg míg bent volt. A második terhességemnél Sztanyik dokira váltottam, ő a szülés közben mindig figyelmeztette a szülésznőt (pedig nem kértem), hogy figyeljen oda a gátvédelemre. De nem sikerült megúsznom, vágnia kellett. Viszont csak rövidet és szuperül varrta, nem is éreztem semmit és utána sem. Csak varratszedés napján kezdett el kicsit bökni, mondta is, hogy azért kell kiszedni. Varratszedés után is futkostam nagyon szépen rendbe jött. A 3. szülésnél megint a szülésznőre bízta a gátvédelmet, akinek ezúttal sikerült elérnie (na, nem szerénykedem, mert az én részvételemnek is köszönhető:-)), hogy megússzam vágás nélkül. Az a legjobb, mintha mi se történt volna szülés után 1 órával:-) Persze az az ára, hogy közben olyan hullócsillagokat látsz, amilyenek nincsenek is:-)De megéri az a pár perc borzalom.

Hát ennyi.
Brollop,
Már minden jót és magasztalót leírtak dr. Sztanyikról, csak azzal végszavaznék hozzá, hogy ő az a fajta ember és orvos, aki 5 pontból 6-ot kap:-) Ezért tényleg nagyon sokan járnak hozzá, de mindig annyit vállal be, amennyit tisztességesen "elbír".

Nikcsi,
Nme sok minden kell a szülőszobára, csak papucs meg hálóing. A saját hálóingre csak a felvételi vizsgálatok idejére és szülés után lesz szükség. A vajúdáshoz kórházit adnak "piszkolni". Papucsot a párod is hozat, az kényelmesebb, de ha nem, akkor kap majd egy zacsit a lábára. Meg jól jön egy kis energiatermelő kaja, pia Neked meg a párodnak is:-)De legalább magadnak szőlőcukrot ha nem bírnál enni,de energiára akkor is szükség van minden mennyiségben.
Ne feledkezzetek meg fényképezőgépről, a Sztanyik pl. nagyon aranyosan elkéri a beizgulás határán toporgó apukától a gépet és elkészíti az első közös képet a babával. Rólunk profi képeket kattingatott mindig:-)
Aztán be lehet vinni mobilt, úgyis lesz idő bőven a megfigyelés alatt apukának megsms-ezni a jó hírt az ismerősöknek.

Csaó,
Viki
ccviki

Sziasztok

Sajnos csak este van (???) időm olvasni titeket, mert 4 órás irásbeli vizsgára készülök, ami pénteken lesz.

És ha még előző nap partira is akarok menni, akkor igencsak bele kell húznom.
Bár úúúgy utálok már tanulni, Kép nincs elég időm a kis bogárral foglalkozni, meg lemaradok az év eleji baba hetekről is, na azért egy-két simit kap menet közben Kép

Egyébként mit vigyünk a partira?

Boglarka 25+4
boglarka

Sziasztok!

Cas
Kizárt dolog, hogy visszajöjjek! Ha lenne kocsim még talán, de gyalog???

Tegnap voltunk előadáson, találkoztunk Hmmc-vel. Azt beszéltük, hogy 3-an vagyunk, most már Boglárkával 4-en.
Hmmc
Mi lenne, ha péntek vagy szombatra raknánk? Nem baj, ha otthon van apa - szerintem. Caséknál is voltak a végén apukák... A lényeg, hogy ne kajálják be előlünk a palacsintát! Kép
Az nem lenne jó/jobb pl.: Lagának, Aranyholdnak meg a többieknek? De elsősorban az a lényeg, hogy Neked/családnak ez nem okoz gondot?!
Tényleg a bkv-s megközelítést leírhatnád! Vagy mihez van a legközelebb? Én lehet, hogy úgy járnék jól, ha itt hátul Bogdáni felől átvágnék a lakótelepen...

Viki
Na igen itt nagy a zsezsgés, bár mostanság kicsit olyan mint kint az idő, lefagytak...
Lányok hol vagytok????
Köszi az infot! Remélem a mi dokink is fog közös fotót készíteni. Épp tegnap mondta a párom, hogy ő el sem tudja képzelni, hogy fog tudni fotózni - szerintem eszébe se fog jutni! Kép
nikcsi

Nikcsi!

Sos!
Írd meg lécci a budaörsi Matti címét, vagy a megközelíthetőségét. Vagy sms-ben, telefonon is jó.
Ma délelőtt mennénk, addig még van egy kis időnk.
köszi

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Mucus
Hívlak!

Orbisról hír, átmentem a topicba, ahol nyomulni szokott: "Orbisnak szerdán indítják a szülést, ha addig nem történeik semmi."
nikcsi

Boglárka
Miből vizsgázol? 4 órát hogy fogsz tudni végigülni pocakkal?! Jajj... Hát majd gondolunk Rád, és szurkolunk, hogy jól sikerüljön. Kép

Palacsintázás
Nekem a péntek nem olyan rossz, viszont osztálytalink lesz 7-től. Persze ettől még lehet pénteken, ha úgy kezdjük, mint a múltkor, akkor az elejétől úgy 1/2 7-ig el tudok menni! Szombat teljesen kilőve.

Nikcsi
Szegény Orbis, nem irigylem! Olvasgattam a hozzászólásait odaát, és nagyon szurkoltam neki, hogy induljon el a kis lurkó magától.
Hát nagyon nem lennék a helyében! Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy április első napjaiban még pocakkal tolassak... (Az még 2 hónap lenne!)
Persze nem is tudom ki mondta viccesen, akinek nagyon élénk gyereke van, hogy addig örüljek, míg egyben vagyunk, mert addig csend és nyugi van! Kép Utána már nem lehet "visszatuszkolni".

Cory
Ha áttesszük péntekre a palacsintázást, akkor tudsz jönni? Zs. úgyis eljönne értünk...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: péntekre már így is programtorlódásom van Kép
cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Az a gond a péntekkel, hogy Dorinának pénteken van a farsang és az 5-ig tart. Tehát a péntek kilőve, mert kb. 6-re érnénk haza (összepakolás, gyerekkeresés, stb.) Az nem gond, hogy apa itthon lenne, legalább lenne aki kiszolgálna bennünket.

Teljesen egyszerű hozzánk eltalálni.
A Flórián téri gyógyszertárnál van a Szentendrei út 2, mi a 6-ban lakunk.
Cas neked teljesen jó a 6, 86-os busz. A Flórián után egy megálló (talán Raktár u.) átjössz az aluljárón és a gyógyszertár felé mész. Fodrászat és műköröm van a ház alatt.
A másik irányból szintén Raktár u. és majdnem a ház előtt tesz le a busz.

1 db palacsintasütőm van. Van itthon kakaó (hagyományos, Nesquik) porcukor, (kristálycukor is!) dió, Nutella, lekvár (szamóca, áfonya, barack) a töltelékbe.
hmmc

Hmmc
Én viszem az ittmaradt belevalókat (mák, dió, lekvárok, juharszirup, nutella, a többit nemtom fejből), meg a műanyag tányérokat és poharakat, bár ezekből asszem csak néhány maradt. Ja, és egy palcsisütőt. Ezek mellett üdítőt már nem biztos, hogy lesz kedvem cipelni, bocsi... Kép De majd még meglátom.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
Ne cipelj! Van itthon ásványvíz és szerdán veszek gyümölcslevet. A műanyag poharakat és tányérokat is nyugodtan otthon hagyhatod.
hmmc

Akkor most mikor legyen?
Még mindig csak mi 3-an zsezsgünk... Lakjunk jól mi, aztán kész??? Kép
Egy sütőt ugyan úgy tudok vinni én is! Kép
nikcsi

Sziaszok!
már megint az a palacsinta! :-)
de csoda történt, mert végre valamit szívesen ennék. Egy ideje du 4-5-től rendszeresen, meg néha napközben is elindulna visszafelé a kaja. Kingával ilyet nem tapasztaltam és az irodalom szerint is reggel vannak rosszul a kismamák, nem du-este. Kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban?
Úgy szerettem volna bekerülni a csapatba, de Kinga még mindig taknyos, és senkinek nem adnám át szívesen a bacikat.
Gondoljatok rám is, és a nevemben is egyetek meg egy-egy palit.

Szilvi
szilvamag

Szilvi
Hát nekem sem volt semmi rossz tapasztalatom. Annyi volt, hogy nem volt étvágyam, a kaja gondolatától tudtam rosszul lenni, ja és az álom! Téli álmot akartam aludni nyáron.
Okés gondolunk Rád, talán a következőre sikerül eljönnöd Neked is... Kép
nikcsi

Sziasztok!Régen írtam 1X-2X ebbe a topicba, most csak annyit kontárkodnék, hogy nézzétek meg a kövi honlapot: www.megatoys.hu/index.php@menu=01.htm , szerintem jó akciós babadolgok is vannak benne.További jó babavárást!
karolina2

Szilvamag,
hát én megcáfolhatom a szakirodalmat. Nekem szinte egész nap hányingerem volt, de legfőképpen reggel kelés után, és este 9-11 óra között. Nem egyszer volt, hogy beszélgetés közben el kellett rohannom a mosdóba. Ja és hányingerem volt még a hús szagtól, a kenyérsütőgépünkben sülő kenyér szagától, és a fogmosástól. Bár szerencsére a kaja soha nem jött ki, mindig csak az öklendezésig jutottam. De kitartás, nekem a 10-11. héten mintha elvágták volna, úgy múlt el.
myra

Sziasztok!

Nagyon régen írtam már ide, akkor sajnos elvesztettük a babát. Most viszont 10 hetes és 5 napos vagyok és ma mondta a dokibácsi, hogy kapok igazolást, mert most már talán minden rendben lesz Kép

Tanácsot is szeretnék kérni a régebbi motorosoktól, mire számítsak a terhesgondozáson, hétfőn megyek...

Szilvamag, én is Sztanyik dr-nál vagyok és nekem szept. 1. a várható időpontom... Úgy fest, erős versenyben leszünk a kegyeiért Kép

Böbe
baba76

Sziasztok

Cas
Építés műszaki ellenőri vizsgát kell tennem, ami jog, pénzügy, szabvány, minőségügyből áll, ezért lesz 4 óra. És 2 hét múlva szóbeli. Kép

Ja és letörött most a fogamból egy kis darab, ami már gyökérkezelve volt, úgyhogy egy kicsit be is vagyok sz..va, de egyébként nem fáj, és csak egy kicsi darab. (Nyugtatom magam.) Remélem ez nem lesz menetrendszerű most már.

Bánatomban fel is néztem a topicra.

Akkor most mikor lesz a palacsintázás? Kép

Boglárka 25+5
boglarka

Cory
Kár... De péntek este úgyis találkszunk! Kép

Hmmc, Nikcsi
Én szívesen palacsintázok hármasban is! De ha a többieknek ennyire nem jó, akkor áttehetjük a jövő hétre... Persze Nikcsi ez tőled is függ, hogy meddig vagytok még egyben... Kép

Szilvamag
A köv. talira biztosan tudtok majd jönni!
Rosszullét: esetleg próbáld megfigyelni, mitől jön rád. Reggelente egy percig nem voltam rosszul, viszont utána egész nap émelyegtem, nem kicsit. Na aztán rájöttem, hogy a cukortól (ez ugye a reggeli teával indult, és egész nap sikerült mindig egy kicsit enni/inni cukrosat - pl. még az uborkasalátát sem tudtam megenni miatta). Szóval onnantól kezdve csak vizet ittam és minden cukrosat kizártam az étkezéseimből. Nem is voltam rosszul többet (csak ha "bűnöztem" Kép). Aztán úgy a 16. hét magasságában elmúlt. (Most meg már sütit ennék sütivel! KépKépKép)

Baba76
Nagyon szurkolunk Nektek, hogy minden rendben legyen továbbra is!!! Üdv a csapatban! Kép
Terhesgondozó: én is hétfőn reggelenként jártam, abban az a jó, hogy akkor ált. kevesen vannak, a terhesgondozós csajok is kipihentek még, úgyhogy jó szokott lenni a hangulat.
Egyébként hogyhogy ilyen "korán" kell menned? Ilyenkorra adtak időpontot?
(Nekem mindig azt mondták, hogy betöltött hetekben kell számolni. Tehát a 12. heti vizsgálatokra 12+x időpontban kell menni...)
Szóval menj éhgyomorra (legkésőbb asszem 1/2 10-ig), vigyél reggeli vizeletből mintát (középsugár), tedd a terheskönyved az 1. vérvételes dobozba, a vizeletmintát öntsd át egy számozott pohárba, és jegyezd meg a számot. Aztán várj türelmesen, beszólítanak, vért vesznek, asszem meg is mérnek, nemtom, a többit majd úgyis mondják. (Szerintem UH-ra is adnak időpontot, ha még nincs.)

Kép
Kép
Kép
cas

Boglárka
Hát nem semmi amit tanulsz! Le a kalappal előtted! Kép
Szóval a palacsintázáson legalább 4-en lennénk veled... Na majd Hmmc és Nikcsi döntenek...

Vizsgálat
Szóval voltam ma dokinál. Továbbra is minden változatlan (zárt méhszáj, megrövidült méhnyak). A 2060 g-on kicsit meglepődött ő is, de aztán a vizsgálatkor annyit jegyzett meg, hogy tényleg szép nagy baba, de azért annyira nem tűnik nagynak. És hogy minden a korának megfelelő, szóval maradjunk csak nyugodtan a márc. 25-ben! Kép (Jajj... Hát hol van az még?! Kép)
Viszont eztán már csak a kórházba kell mennem, bő 2 hét múlva az első ctg-re. Aztán hetente. Aztán már csak a szülésen találkszunk.
Lányok: aki magánrendelésre jár, szokott a ctg-s alkalmakkor fizetni a dokinak? Vagy csak ha vizsgálat is van? (Tényleg, a streptococcus mintát akkor majd az első ctg után veszi már a kórházban?)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

már régóta olvaslak Benneteket, én már nem vagyok pocakos, de nem régen ( áprilisban) szültem a kislányomat a Margitban. Tudtok róla, hogy egy aranyos kis cikk jelent meg a Fitt Mamában egy margitos szülésznőről,
feketekávé

Sziasztok!
mindenkinek köszi, ezek szerint csak a Nagykönyv nem élt át hasonlókat :-)
Vissza eddig szerencsére még nekem sem jött semmi, csak a folytonos émelygés. De egyszer csak túl leszek rajta.

Böbe!
gratulálok a pocaklakóhoz. Remélem nem fogunk versengeni, mert én a hó végére kalkuláltam magam.
Bár ha mindketten pár hetet ide-oda csúsztatunk . . . :-)

Szilvi
szilvamag

Feketekávé
Üdv itt! Kép
Van kedved mesélni a szülésedről? Érdeklődve olvasnánk mindannyian asszem! (A cikkről is mesélhetnél, ha gondolod...)

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?