Új privát üzeneted érkezett!

Angéla!

Nagyjából utánanéztem régebbi táblázatokban a téli babásoknál.
Ilona febr. 13-ára volt kiírva, és febr. 2-án szült. Ha jól számolok, akkor ahogy Babus írta 38+3 volt.

Akiren
akiren

Mónika
Köszi a tanácsokatKép Tudom, hogy igazad van.
És én is tudom, mit kéne tennem. Legalábbis elméletileg, hisz én is ilyen területen dolgozom. De sajnos szembesültem vele, egy saját babával egészen más ez az egész. Hiába tudom, hogy így meg úgy kéne, néha nem megy. Az eszem helyett a szívemre hallgatok, és annyira szeretem ezt a kis manót, hogy néha már képtelen vagyok józanul gondolkodni. Aztán úrrá lesz rajtam a kétségbeesés, mint ahogy most is, és akkor már veszett ügy vagyok.
Iszom a Lactoherbet, szedem a homeós bogyót, öntöm magamba az ásványvizet, 3-4 óránként lelket verek a kis drágámba, ennie kell, megkapja mindkét cicit, az előbb 3 óra szundítás után 120gr-ot szopizott, de csak 80 volt az egyikben és még ki kellett pótolni a másik cicivel is. Hogy ebből hogy lesz a következő szopizásra megint elegendő mennyiség? Azt nem tudom.
Most megint elkenődtem. Nesze neked, "engem kizárt, hogy utolér a depi" mondásom. Órák óta itt kesergek, sírdogálok, veszekszünk apucival, mivel szerinte túl érzékeny vagyok, mindenen kiakadok, meg hasonlók...hosszú lenne leírnom.
Teljesen úgy érzem, engem senki se ért meg (kivéve persze tiKép).
Na mindegy, befejezem.

Babus

Kép
babus2005

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő - 38+5 - Szt. István Kh.
3. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
4. Tamesz 38+5 2005.02.14 Marcell Szilárd - - - Kistarcsai Kh.
5. Nadine 37+5 2005.02.21 Gréta - - Zsanett 2003.06.03 DEOEC
6. Timka 37+5 2005.02.21 Fanni - - - SOTE II.
7. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] 37+3 2005.02.23 Hanna / János Kornél - - - Semmelweis Kh. Miskolc
8. Nikcsi 37+3 2005.02.23 ??? / ??? - - - Margit Kh.
9. Ági 37+1 2005.02.25 Liam Bálint - - Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
10. Beatrix 37+0 2005.02.26 Ákos - - Csabi 2001.04. Szolnok
11. Zsuzsa 37+0 2005.02.26 Áron - - - Bajcsy Kh.
12. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] 37+0 2005.02.26 János - - - DEOEC
13. Nyetus 36+5 2005.02.28 Kamilla - - Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
14. Monci 36+4 2005.03.01 Rita / Máté - - - Szt. Imre Kh.
15. Jck 36+1 2005.03.04 Sára / Dávid - - - BM
16. Maya 35+4 2005.03.08 Gellért - - - Szt. István kh.
17. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 35+3 2005.03.09 Kamilla / Kristóf - - Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
18. Mano2005 35+3 2005.03.09 Fanni / ??? - - - HIETE
19. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] 35+2 2005.03.10 Valér - - - Bajcsy kh.
20. Dorka 35+0 2005.03.12 Bernát Kolos - - Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
21. Wester 35+0 2005.03.12 Luca Zsófia - - - Szombathely
22. Csibe26 34+6 2005.03.13 ??? / ??? - - - Szt. Imre Kh.
23. Zsana75 34+6 2005.03.13 Sára / Vilmos - - - Szt. István Kh.
24. Eveka 34+4 2005.03.15 Marcell? Gergely? - - - MÁV Kh.
25. Ruzicsky 34+3 2005.03.16 Gellért, Bendegúz - - - Szt. Imre Kh.
26. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] 34+0 2005.03.19 Dóra - - - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
27. Ildi(Delfinke) 33+5 2005.03.21 Marcell Tibor - - - Péterfy Sándor Kh.
28. Jammie 33+3 2005.03.23 Laura Noémi - - - Péterfy Sándor Kh.
29. Hadri 33+0 2005.03.26 Barnabás - - - Nagykanizsa
30. Menjuss 32+6 2005.03.27 Dóra Johanna - - - Péterfy Sándor Kh.
31. Borbolya 32+4 2005.03.29 Panna / Benedek - - - MÁV Kh.
32. Lirian 32+4 2005.03.29 Daniella Lili - - - Schöfp Mérei
33. Zsu 32+3 2005.03.30 Alexandra - - Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
34. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] 31+5 2005.04.04 Jázmin / Zsombor - - - Egri Kórház
35. Nebula 31+5 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - - - Szt. István kh.
36. Pszi 31+4 2005.04.05 Kinga / ??? - - Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
37. Greenolive 30+4 2005.04.12 Áron - - - Szt. Imre Kh.
38. Mónika 30+4 2005.04.12 Dorina v. Réka - - Ádám Pécsi Megyei Szülészet
39. Mukika 30+3 2005.04.13 Aliz - - - Szegedi női klinika
40. Zsuba31 29+3 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
41. Vaktyuk 29+0 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
42. Connie 28+6 2005.04.24 Eszter / Gergő - - - István Kh.
43. Edinka 28+5 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
44. Franyo 28+3 2005.04.27 Boglárka Réka / Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
45. Psandi 28+3 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
46. Gézenguz 28+3 2005.04.27 Anna v. Luca / Marcell - - - MÁV Kh.
47. Neszi 27+6 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
48. Pfranciska 27+6 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
49. Asszony 27+5 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
50. Panka 27+0 2005.05.07 ??? - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc
51. Timurr 26+6 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
52. Ildibaba 26+3 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
53. Szilvi (Patri) 25+6 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
54. Norkini 24+3 2005.05.25 ??? / ??? - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
55. Akiren 24+1 2005.05.27 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
</pre>

Angéla+Valér
angéla

Babus
Fel a fejjel!KépBár nekem semmi tapasztalatom nincs úgy látom mindent megteszel,hogy legyen elég tejci,és lesz is!Engem azzal biztatnak,hogy biztos nem lesz tejem,mert kövér vagyok,hogy honnan veszik nem tudom,de fusztrál már most.Egyébként a hormonjaid még bőven tombolnak,jóhogy érzékenyebb vagy és a legjobbat akarod Kristófnak (természetes)

Timurr
Vendég

Babus
Ne foglalkozz azzal, hogy mennyit szopik egy mellből, mindig lesz annyi tejed, amennyire Kristófnak szüksége van. Tényleg az a lényeg, hogy amikor igényli, akkor mindig tedd mellre. De ilyenkor ne azt nézd, hogy mennyit szopizott. Mert max. legközelebb korábban fogja kérni. Ha meg többet szopizott akkor meg később. Mi is így működünk, ha jól beebédelünk, akkor csak később leszünk éhesek (kívéve ha olyan kaja van, ami fogunkra való, de ilyenkor nem az éhség miatt eszünk, hanem mert megkívánjuk, mert tudjuk, hogy finom). Ha meg csak bekapunk valamit, akkor már egy óra múlva érezzük, hogy enni kellene valamit. A piciket még nem rontotta el semmi, ők még mindig annyit esznek amennyire szükségünk van. Úgyhogy emiatt ne aggódj, mindig lesz annyi tejed, amennyire szükség van. Van olyan baba, akinek elég a 80 gramm és van olyan akinek a 200 is kevés, mégis egyformán fejlődnek (legfeljebb az utóbbi dundibb lesz), mert az anyatej úgy van kitalálva, hogy a szervezet a legjobban tudja hasznosítani. Sajnos én is abba a hibába estem bele Ádámnál, hogy azt néztem, hogy a könyvek szerint mennyit kellene ennie és nem azt, hogy ő mennyit igényel. Így sajnos 7 hónapig tudtam szoptatni, de mindig volt valami problémám. Később még írok, remélem addig minden OK lesz.
Mónika
monazsu

Na most értem ide eddig csak olvastam....

Babus, Angéla, Nyetus
Kép ment!

Babus
Én a lányomat sose mértem... De tényleg egyszer se, még a védőnőnél se volt olyna hogy próbaszopi, hogy vajon mennyit eszik. Nemhogy minden egyes etetést megmérjek. Az a baj hogy ezzel tudat alatt stresszeled magad. Hogy most csak ennyit evett nem lesz elég legközlebb. Ez nem tesz jót. Mi lenne ha csak naponta egyszer fürdés előtt azonos időben mérnétek ha már van mérlegetek. A tejcsi nem fogy el egyik szoptatástól a másikig, sőt egyik napról a másikra sem. Ha jól szopik, van elég pisis, kakis pelusa én nem aggódnék. Vannak fejlődési ugrások általában ez a 3 hét, 6 hét, 3 hónap és 6 hónapos koruk körülre esik, de ez egyénenként változó hogy kinek mikor. Ilyenkor gyakrabban kell mellre tenni, ha lehet egésznapra beköltözni a babával az ágyba és amint nyikkan azonnal kínálni. 2-3 nap alatt követi a tejcsimennyiség a keresletet. És persze ahogy írod nagyon jó a sok folyadék, de egyél is!!! Mert ha sokat iszol az elnyomja az éhségérzetet.

Na megnézem mit csinál Zsani, mert már fürdött, de alidni azt nem akar, érzi hogy hétvége van...

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Jóestét!
Micsoda termés volt ma!!!

Babus,
ne törj le, látod mennyien biztatnak, és ellátnak jó tanáccsal, én nem értek még ehhez, csak figyelek és olvasok, de azt hiszem a gyakorlott mamáknak lehet hinni!!! Kristóf pedig gyönyörű, boldog és hidd el, hogy nem éhezik!!!!

Egyébként mi még mindig egyben, semmi fejlemény, remélem azért még februárban kibújik ubul!!! Egyébként továbbra is sokkal lustább, de vsz. már beszorult és nem fér annyira, de azért a 10 mozgása bőven megvan!!!

Nadine,
olyan jó kis hasznos levelet én is szeretnék kérni, ha lehet! Köszi előre is!!!
tamesz+ubul már 38+5

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

1-2 napig nem jövök és máris alig gyQzlek visszaolvasni Titeket! Ez ám a szorgalom Kép

Babus!
A szoptatás témához nem tudok még hozzászólni, mivel nincs semmi tapasztalatom és csak azt tudnám elmondani, amiket olvastam, de azokat szerintem Ti is olvastátok. Valószinq, hogy nálunk cumihasználat nem lesz, mert a párom nagyon ellenzi. Az Q elve, hogy cici, esetleg itatópohár, késQbb pedig szívószál. Szerintem is igaza van, de majd azért meglátjuk mi lesz, a Mazsolától is függ.

Zsana!
Bocs, hogy csak most írok, már lehet el is felejtetted, mit kérdeztél tQlem.
Szóval: kedden megyek elQször CTG-re, és a magánrendelQben fogják csinálni.
A kórházi pakkot már összepakoltam, múlt hét végén itt volt az anyukám és összeraktuk amit közösen kitaláltunk. Most már fáradt vagyok, de holnap leírom, hogy miket. Mindenesetre mi inkább sok cuccot viszünk, mert nem tudni, minek vesszük éppen hasznát. Szeretek amúgy is minden helyzetre felkészülni. (Még gyertyákat is pakoltam már be Kép)
Jól láttál szerintem, én is voltam szülésfelkészítéseken, de az elQzQ turnusban. (És mindig elkéstem, vagy épphogy odaértem. Volt amikor a párommal sikerült eljutni.)

Timurr!
Én nem használtam öblítQt, a mostani kismama magazinban olvastam, hogy nem ajánlják, mert túl vékony a baba bQre és felszívódhatnak az öblítQszemcsék.

Connie! Panka!
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a bejelentett bruttó bér után jár a TGYÁS és a GYED, vagy a ténylegesen befizetett TB után? És mi van azzal az idQvel, amikor táppénzen voltam az elmúlt évben? Arra mi jár?
Súlygyarapodás ügyben: az elsQ 6 hónap alatt 5 kilót híztam, az utóbbi 2-ben pedig 6-ot. És még elvileg hátra van 4 hét... Állítólag ilyenkor jön fel a legtöbb. Kép

Jimbone!
Sajnálom a ciszta ügyedet, de reméljük nem okoz majd semmi komplikációt.
Viszketés nekem is van, elég gyakran, de nincsenek kiütéseim. Volt, hogy hajnalban nekiálltam zuhanyozni és bekentem magam testápolóval, attól jobb lett. Szerintem ez csak a bQr nyúlásától van.
Lehet, hogy hülye vagyok, de mintha nem láttalak volna a táblázatban! Vagy csak vak vagyok?

Weszter!
Én is mostanában (utóbbi 1 héten) megint álomszuszék vagyok (úgy mint az elQ 3 hónapban), ha valamiért nem tudok délután aludni, akkor teljesen végem van. Nem úgy a kis Mazsola! Annyit mozog, hogy el sem tudom hinni, honnan van ennyi energiája. Mi lesz ha kint lesz... Biztos energikus gyerek lesz (Ugrifüles Kép)
Ja, és nekem is szokott szúrni az oldalam/hasam, úgy mintha futottam volna, pedig csak sétálok pár métert...

Timka!
Nekem is meg van rövidülve a méhnyakam, de nem mondta a doki, hogy mennyire. Pihennem kell(ene) és 2x250mg magnézium. Az mit jelent, hogy "rossz méhszájjal indulsz neki"?

Cicmerák!
SzívbQl gratulálok és minden jót kívánok Nektek! Ha van lehetQséged, várjuk a képeket is és a szüléstörténetet. Én is az Istvánban fogok szülni, remélem jó élményeid vannak onnan.

Tamesz!
Nekem is itt voltak a szüleim tegnap. Élég messze laknak PesttQl (120km), de szerencsére elég gyakran jönnek és nagyon sokat segítenek nekünk.

Jó éjt Mindenkinek!

Maya és Gellért
35+4
maya29

Tudom, azt írtátok, ne mérjem, hogy mennyit eszik, mégis megtettem. Összesen 40gr-ot szopizott a két ciciből, több, mint 1 óra alatt. Ennyi termelődött közel 4 óra alatt. Semmi több. Tök üres vagyok, Kristóf pedig torkaszakadtából ordít.
Elegem van.Most már együtt bőgünk.
1 hete még tejcsárda voltam, most meg egy nagy nulla vagyok.

Kép
babus2005

Babus
fel a fejjel, ne keseredj el! Aludjatok együtt ma éjjel, és ha sír még 2 cici után is, akkor legyen belőle 4 vagy 6. Oda-vissza váltogasd, amíg jól nem lakik. Szopi közben termelődik főleg a tejcsi, nem lesz semmi gond, csak most te is kimerült vagy gondolom, és azért látod ilyen tragikusnak a helyzetet. Küldök sok -sok pozitív energiát, oksi? ++++++++++++++ KépKép
dobj be egy tábla csokit, hátha jobb kedved lesz Kép

Andi
psandi

Babus
Dugd el a mérleget, 2 napig ne mérd legalább!!!! (én örökre elraknám) Ha éhes jelzi, addig meg úgy ahogy Andi írta egyik cici legalább 20 percig majd másik cici legalább 20 percig majd újra az első és ezt addig folytasd míg meg nem nyugszik. te meg próbálj meg pihenni. Holnap nem kellj fel, csak egyél igyál és a babára figyelj. Ne azt nézd hogy mennyit szopott most hanem hogy jól alszik e, van e elég kakis pisi pelus. Ha megynugszol sokkal több tejed lesz. Ez egy mókuskerék, mert ha idegeskedsz hogy nincs elég tejed akkor még kevesebb lesz.... CSak pozitívan!!

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nem igazán volt időm váégigolvasni a mai termést, de holnap déltől rászabadulok az internetre. Biztos sok okos dolgot fogok tanulni majd a szoptatásról...

Maya
A "rossz méhszáj" jelen esetben azt jelenti, hogy egyáltalán nem vagyok kinyilva. De ezt csak arra az esetre értette a doki, hogy ha most elfolyna a magzatvíz és tényleg beindulna a szülés, akkor hosszú lenne az a folyamat amíg olyan nagyra kitágulnék, hogy átférjen a babóca.
Persze reménykedem, hogy a málnalevéltea és a homeós bogyók hatására hiper-szuper gyorsan ki fogok tágulni!
Meg aztán lehet, hogy a szülésig szép kis előnyre teszek majd szert, én bízom benn, hogy még 10 napig bent csücsöl a kis manó!

Na megyek aludni, mert leesek a székről.
Szép álmokat!

Timka
timka

Babus!

Annyira sajnalom, hogy igy kikeszultel ebben az egeszben. Ha vigasztal elmondom, hogy nekem is volt anno nehany ilyen napom, amikor mar csak bogtem a tehetetlensegtol. Viszont itt nalunk nincs merleg (nem is lehet kapni), igy fogalmam sem volt, hogy mennyit evett, csak azt tudtam, hogy az egesz napom abbol allt, hogy szoptattam, utana elaludt a kezemben kb. 15 percre, majd felebredt, tisztaba tettem es kezdtuk az egeszet elorol. Neha egy egesz orat mellen volt (mindket oldalon alkalmankent) es 20 percre ra megint kezdte. Ha meg meregettem volna az egesz tetejebe, biztos a dilihazban kotok ki, mert en is olyan vagyok mint te, hogy MINDENEN idegesitem magam.
Hidd el, hogy ha sokat van mellen, egy-ket nap alatt lesz eleg tejed. Es nem a teaktol meg egyebektol, hanem mert az agyad regisztralja, hogy allandoan szopni probal valaki, es termelodni kezd tobb tej.
Nalam meg raadasul az is hozzajatszott az egeszhez, hogy teljesen ki volt sebesedve a mellem, es a Bence is eleg ugyetlen volt, sokszor 15. probalkozasra sikerult mellre tenni. Kapkodott a fejevel, latszott, hogy ehes (sokszor orditott torka szakadtabol) es igy persze egyre nehezebben ment az egesz. Szoval nalatok legalabb Kristof ugyesen tudja, hogy mit kell tennie.
Persze 100%-ban meg tudlak erteni, hogy kiakadtal. Es en is most okosakat irok, aztan lehet, hogy ket het mulva nalunk is a feje tetejen all majd minden, es akkor meg en fogok itt bogni tehetetlensegemben.

Agi

Kép
Kép
agi

Nadine!
Elküldenéd nekem is amit a lányok már megkaptak? Köszi
barocsitim@freemail.hu
Babus!
Fel a fejjel, sikerülni fog csak bizzál magadban!

Kép

KépKép
búzaszem

Sziasztok!

Babus
Bocsi ,hogy beleszolok először is tündéri a picurod olvastam ,hogy a szoptatással gondod van hát igy jártam mind a két gyerekemnél a {fia most7,5éves a kislány pedig 15hó}a kislánynál nagyon kiborultam azt hittem ,hogy őt biztosan tudom majd szoptatni első pár nap tuti volt utána 30-50 mellenként napi 4-5litert ittam hiába egész nap csak sirtam én is és akkor azt mondta a védönőm aki egy tündér ha bele gebec akkor semm lesz tőbb tejed ilyen alkat vagyok,és csak ártok a babának meg a páromnak is ha csak sirok meg depis vagyok és akkor elkezdtük a tápszer és utána a kislány tudot jó izüen aludni nem sirt annyit 15hónaposan nem volt még beteg 10hónapos kora otta jár és semmiben semm maradt el a társaitól attol hogy nem kapott sajnos anyatejet.Attól te még ugyan olyan jó anyukája vagy a lényeg hogy éreze a közelségedet adjál neki sok-sok puszit és ölelgesd.
Bocsánat ha estleg meg bántotalak a hozzá szólásommal de tudom hogy mit érzel én is át éltem.

Zsuzsi
szuszoka

Kedves Babus! És kedves lányok!

Babushoz szeretnék elsősorban szólni, mivel anno még ő segített nekem a clostis fórumon. Azóta én is 35 hetes várandós vagyok, és őszintén bevallom, hogy sumák módon rendszeresen olvaslak Titeket, és sok okos dolgot tanulok tőletek, amit ezennel meg is köszönök. Kép

Babus!

Először is gratulálok Kristófhoz! Gyönyörű gyerek! Kép
Gondolom nemigen emlékszel rám, mert feltűnésem után mindketten hamar elhagytuk a clostis topikot. Azon sem csodálkozom, ha nem fogadod meg, amit mondok, de úgy érzem hogy muszáj leírnom amit a nővérem esetében tapasztaltam. Azzal, hogy hogyan csinálnám nem traktállak,mert miután első baba lesz nálunk is, tapasztalatlannak tartom magam. Egy biztos, én is mérni fogom a babámat az első időkben. Csak akkor tudom fogom tudni megállapítani, hogy mennyit eszik, és akkor fogok tudni tenni érte, ha látom a mennyiséget. A nővérem ellenezte a mérést, nem is volt otthon mérlegük. Sajnos komoly bajok alakultak ki nála, a kislánya jókat aludt, és meg voltak győződve róla, hogy egy békés, tüneményes kislány, akinél jobbat nem is lehet kívánni. Később kiderült, hogy aluszékony, és nem gyarapodik, sőt, sokat fogyott, és a kétségbeesés eluralkodott rajtuk. Kristóf látod szól, hogy valami nincs rendben, és ez nagyon jó! Tudom, hogy testvérem anno teljesen kétségbe esett, fűhöz-fához kapott, minden szoptatási tanácsadót felhívott, ment a kórházba, ezer könyvet elolvasott, amitől még jobban összezavarodott. Ezért - most jön amiért idetolakodtam - azt javaslom, hogy próbálj egy pillanatra megállni, átgondolni azt amit tanultál és terveztél, és csak egyetlen tanácsot fogadj el, vagy magadtól, vagy akitől gondolod, és ahhoz tartsd magad. Ne próbálj mindenféle tanácsnak megfelelni, úgyse sikerül. Csak egyet válassz ki, amivel igazán egyetértesz!
El tudom képzelni, hogy a szoptatás előtt már izgulsz, hogy most mi lesz az eredmény. Egy idős hölgy mondta a testvéremnek,hogy a szoptatásra elő kell készülni, főleg lelkiekben. Idézem: szopitatás előtt készíts elő a melled, lágy, körkörös mozdulatokkal finomam maszírozd meg körbe, majd a bimbó irányába símogasd. Pihenj le, gondolj a pici fiadra és érezni fogod, ahogy szinte eláraszt a tejed. Ettől nyugodtabb leszel és Kristófnak pont egy ilyen nyugodt mamira van szüksége.
Hidd el, azt gondolom Rólad, hogy ezt mind tudod, de kívülállóként - bár már remélem nem sokáig - sok felkészült kismamit láttam, hogy mindent elfelejtenek, amit addig ugyanolyan magabiztosan tudtak, mint ahogy most én hintem itt az igét.Kép

Én A suttogó titkai I. c. könyvet olvastam el, nővérem javaslatára..neki ez segített. Bár amerikai nőknek szól, és a stílusa számomra hagy maga után némi kivetnivalót, azt gondolom róla, hogy az etetési és altatási részt mindenképpen úgy szeretném csinálni, ahogy a szerző írja. Most a Picik ék Kicsiket olvasom, aminek még a stílusa is jó. Már kialakult, hogy melyik témában mit szeretnék majd szem előtt tartani. Szülés után az én ismerőseim mind egy kicsit megzakkantak, és én is arra készülök, hogy meg fogok...de már megvan az emberem aki visszazökkent a valóságba.

Kérlek Titeket, hogy ne vegyétek tolakodásnak ezt az írást! Drukkolok mindenkinek, elsősorban most Babusnak, hogy minden rendben menjen!

Dalmi
dalmi

Babus!
Nézd meg <a href="http://www.iboly.hu/faq_newborn.htm" target=_top>ezt</a> és <a href="http://www.nlc.hu/index.php?id=192&orderby=0&func=blog&szakerto_id=326621" target=_top>ezt</a>
Üdv: tojaska
tojaska

Sziasztok!

Babus
Remélem javult a helyzet valamit. Ha apucinak (vagy bárki másnak) valami gondja van, küldd ide, velünk veszekedjen, ne veled! Kép
Én Szuszoka helyett inkább azokra hallgatnék, akiknek sikerült, korai lenne még feladni. Próbálj pihenni, esetleg tedd félre egy kicsit az elveidet, és bújjatok be Kristóffal közösen az ágyba, tudod a testkontaktus is segít (meg talán kényelmesebb is).
Ha meg eleged van belőlünk, szólj! (de azért tudd, hogy csak segíteni akarunk) Kép

Tamesz
Semmi hír?
zsana75

Sziasztok!

Én is beszereztem a tuti kis málnalevél teát. Szerintetek mikor kezdjem inni, hányadik héttől? Amúgy itt a 32. hét közepén olyan helyes kis jóslófájásokat produkálok, hogy csuda. Valószínűleg csak "gyakorlatozik" a méhizomzat, nem tartanak sokáig a keményedések, de elég intenzívek. Remélem, csak kihúzza ez a kis kiváncsi csajszi legalább márc. közepéig! Valahogy úgy érzem, hogy 6 hétnél többet már nem töltünk egyben.
Jövő csütörtökön megyünk a 33. heti uh.-ra, alig várom, mi újság farfekvés kontra megfordulás ügyben. Drukkoljatok, hogy megforduljon, jó? Kép

Babus, kitartás, kitartás, kitartás! Bízz magadban, ne hagyd magad eltéríteni a szoptatástól senki által. Sikerülni fog, mert akarod, és mindent megteszel érte! Fel a fejjel! Kép

Zsu
31+4
tothzsuzsi

Sziasztok!

Babus Kép,
olvastam, hogy gondjaid vannak a szopival. Nem tapasztalatból írom, de az ismerőseimnél jól hatott a homeós bogyó meg a sok folyadék. Azért nagyon csendben megjegyzem, ha mégse sikerül, akkor sem kell elkeseredni. Persze tudom, Te is és mindenki majd mindent megtesz azért, hogy legyen tejcsi a babának. Olvastam a másik topicban (remélem nem baj Kép), hogy szomorú vagy a kutyusod miatt. Megértelek, bár nekem nincs állatom. Apucit valahogy próbáld meggyőzni, hogy ez Neked milyen fontos lenne, mert lehet, hogy emiatt a búslakodás miatt kevesebb a tejed. A szomszédunkban is van egy ilyen kedvenc kutyus, náluk maradt akkor is, amikor hazavitték a babát és semmi gond nincs belőle. A kutya megtanulta, hogy nem mehet közel a kisbabához, viszont a szülők lelkének fontos volt az is, hogy a kutyus is velük legyen. Apuci nagyon hajthatatlan? Próbálj beszélni a védőnővel, vagy a gyerekdokival, szerintem ők sem elleneznék és hátha ha ők mondanák, a Párod is engedékenyebb lenne. Bocs, ha zavaros voltam. Szorítok Neked, hogy megoldódjon a probléma, de tényleg ne keseregj, próbálj kikapcsolni, pihenni, Magatokra figyelni. És ha végképp nem megy, akkor se legyél szomorú, van más megoldás is.

Most mennem kell, de jövök még.

Beatrix
beatrix28

Szép napos vasárnapot Nektek is! Sziasztok!
Mi már voltunk egy nagyot sétálni a dombon, kicsit elfáradtam, de nem vészes, most készül az ebéd, csak kicsit fellógtam!

Zsana,
semmi hír, de most nem is izgatom magam, élvezem a párom közelségét, a napsütést, a havat, őfelsége meg majd egyszercsak jelentkezik és érkezik!!! Keményedés van, jósló fájás van, derekam is hasogat, de más eddig nincs.

Jimbone,
várjuk az eredményt, kíváncsi vagyok mit produkáltok az NST-n és mit mondanak a kiütéseidre!!! Tegnap Keresztúron a buszvégállomásnál kaptam málnalevélteát, mert elfogyott nekünk is.

Tóthzsuzsi,
én a 36. héttől iszom a teát, remélem majd használ a szülésnél, egyébként nekem nem indította be idő előtt, mert holnap töltjük be a 39. hetet.

Babus,
remélem már jobb hangulatban vagy, nekem annyira pozitív élmény volt az a sugárzó, pörgő, világ legboldogabb kismamája Babus a kórházban, szeretném ha újra annyira boldog lennél!!! Sokat és sokan gondolunk Rád, biztosan érzed a sok pozitív energiát, tehát fel a fejjel, bízz magadban!!! Inkább küldj fényképet!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Aranyosak vagytokKép Mindenki, kivétel nélkülKépKöszi ténylegKép

Rendületlenül próbálkozunk.
Az esti írásom után még 1 órát szopiztunk (össz-vissz 2 órát volt cicin), ettől kidőlt a kis drágám. Hajnalban megint elküzdöttünk vagy másfél órát, reggel is, meg az előbb is. Természetesen megint láthatóan nem lakott jól, de valamennyire azért megnyugodott, addig nézelődött az ágyikójában, míg végül belealudt.

A legszörnyűbb az egészben, hogy érzem magamon a változást, ami szerintem oka annak, hogy nincs elég tejcsim.
A kórházban, Tamesz a megmondhatója, egy sugárzóan boldog és vidám anyuka voltam. a világon a legboldogabb. Dőlt is a tejcsim, még fejtem is.
Aztán hazajöttünk, még mindig minden szép és jó volt, de már nem annyira. Kezdtek megváltozni a dolgok, a párom a kutyusomat kitiltotta a lakásból (anyukámékhoz került), ez számomra nagyon megrázó volt, mert erről előtte nem volt szó, ez nagyon megviselt.
Ráadásul örökös mehetnékem lenne, bárhová, csak kicsit el, mert már bezártságérzetem van, én nem ehhez szoktam, hogy 2 hete csak a négy fal között legyek. Persze kis időre el-el megyegetek, de azért húz haza a szívem a kicsimhez, mert ki tudja, mikor ébred.
És holnaptól már apuci is dolgozik majd, egész álló nap egyedül leszek majd Kristóffal. Bezárva a szobába.
És valahogy a mindig mosolygós Babus eltűnt, helyette ingerült vagyok, nyugtalan, minden apróságon kiakadok, ezzel már apucit is felhergelem, morog velem, amin megint kiakadok. Minden apróságon elbőgöm magam, de tényleg, bármin, hiperérzékeny lettem. Napjában többször is sírok, most is, pedig nem tudom miért. Csak úgy jön. Mert egyszerűen nincs jó kedvem. De ne kérdezzétek miért, mert erre nincs válasz.
Aztán mindezekre még jön, hogy nincs elég tejcsim, ami valószínűleg az előzőek egyenes következménye, amin persze méginkább kibukok, még többet bőgök, elégedetlen vagyok magammal, sajnálom Kristófot, mert ő úgy szopizna, olyan kis ügyes, csakhát miattam nem tud jóllakni.
Szóval ez egy ördögi kör.

Na befejezem, nem panaszkodom tovább.

Babus

Kép
babus2005

Zsuzsa Kép,
eszembe jutott valami a pöttyökre: a Bába válaszol című könyvben olvastam, hogy egyes vaskészítmények is okozhatnak kiütéseket. Azért kíváncsi vagyok, hogy a doki mit mond majd. Remélem, hogy a ciszta a szülésig "megembereki magát" és nem fog gondot okozni, nagyon szorítok Nektek! Kép

Tamesz Kép,
jobb is, ha így állsz hozzá Ubulka érkezéséhez. Végülis, hiába várjuk őket türelmetlenül, úgyis akkor jönnek, amikor itt lesz az ideje. Én is inkább annak örülök, hogy koraszülött már tuti nem lesz Ákoska, bent meg úgysem marad. Kép Én igazából a 13-20-ig hetet "néztem ki" a szülésre, de úgyis a bébi dönt. Kép

Babus Kép,
nagyon sajnálom, hogy ilyen vacak hangulatban vagy. Kép Ismerős ez a helyzet, mikor Anyuci feszült, ezért Apuci is feszült, és úgy látszik nincs kiút. De hidd el, van, és nemsoká viheted majd Kristófkát is sétálni, mehet Veletek a kutyusod is, hidd el, ez a bezárt időszak is hamarosan véget ér. Azért próbáld puhítani a Férjedet, vagy Anyukádat kérd meg, ha már a Párod dolgozni fog, hogy vigye át a kutyát Hozzád napközben. Drukkolok Neked, hogy újra kiegyensúlyozott, boldog és nevetős Anyuka legyél. Kép

Ma elkezdtem a málnalevélteát, nem is olyan rossz, kicsit furcsa az íze, igaz nem tettem bele semmit. Ti mennyit isztok belőle egy nap? A könyvben 3-4 csészével olvastam. Az elég?

Van újabb homeós infóm a szüléshez, de majd később írom le, mert Csabikám már nagyon unja, hogy nem Vele foglalkozom. Kép

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!
Zsuzsa
Szurkolok, hogy minden rendben legyen, és a fránya ciszta ne háborgasson többé titeket. A kórház miatt nem irigyellek, bár ha egyedül vagy az nem is olyan rossz. Legalább senki nem horkol!

Nadine
Nekem is küldd át lécci azt a tejcsiszaporítós ötletgyűjteményt: accipetimea@surgical-solutions.hu

Babus
Nagyon sok +++++++++++++++++++++energiát küldök Neked! Bízz magadban és ne pityeregj!
MOndom én, akiben néha szintén annyi hormon tombol, hogy csak bőgök és az okát se tudom. Igazából arra fogom, hogy nincs eleget velem a párom, de ha velem van akkor meg más bajom akad.
Megértelek a kutyusod miatt, és is nagyon szomorú lennék, ha el kellene a cicámat paterolni a háztól. Márpedig a férjem ezzel fenyeget, hogy ha a gyerek közelébe megy, akkor repül. Abba bele se gondol, hogy nekem mekkora fájdalmat okoz ezzel, és utánna még nekem legyen lelkismeretfurdalásom, mert nem vagyok tekintettel a gyerekre, mert "jobban" szeretem a macskám.
Szerintem elég nagy a Ti lakásotok ahhoz, hogy a kutyus és Kristóf ne találkozzon, nem értem, hogy miért kell egyből ilyen drasztikus döntést hozni, ráadásul anélkül, hogy Te ebbe beleegyeztél volna.
Lehet jobb is, ha visszamegy Apuci dolgozni egy kicsit, mert elképzelhető, hogy ő is bedepizett már a négy faltól. Próbálj meg türlemes lenni vele is! Nem osztom tovább az észt, úgyis tudod Te magadtól is, hogy mi lenne a helyes.

Tamesz
Ez a hozzáállás már jobban tetszik! Biztos tudja a gyerkőc, hogy mikor akar kibújni. Mit mondott a dokid: a méhszáj még mindig zárt?
Nagyon csodálkoznék ezen, mert akkor mi haszna van ennek a sok jóslófájásnak?

Mi holnap töltjül be a 38. hetet, olyan jó, hogy mostmár nemsokára megláthatom az én kis pocaklakómat!
Csak hogy jön majd onnan ki? - jajj-jajj, nem lehetne valahogy fájdalom nélkül sima úton szülni?
Vagy este csak lefekszem és reggelre ott van a baba mellettem... na jó nem beszélek hülyeségeket, de én félek a fájdalomtól!

Timka
timka

Sziasztok!

Nadine,kösziKép
Látom még mindneki egyben.A tavaszt várják a mi babáink szerintem.Mi ma összeraktuk a kis mózeskosarát,felhúztam az ágyneműjét és apacuka rátette a baldachint.Betoltuk a szobánkba az ágyunkhoz.Olyan jó érzés!
Szoptatáshoz:Babus,mondogasd magadnak,hogy ez csak egy átmeneti időszak és csak a hormonok dolgoznak most amitől ilyen vagy.Ezen mindenki keresztül megy.Nálam már a kórházban kezdődött,mivel láttam,hogy mindenki feji és adja le a tejet mosolygó arccal én meg bőgtem mert 3 cseppnél nem volt több.Aztán csak szoptattam 4 hóig,ami másnak nem sok de én úgy voltam vele,hogy ez is szép teljesítmény,tőlem ennyire tellett,a kisfiam egészséges volt és most is az.Persze Kamillát én is szopiztatnám most tovább és így is készülök.Most sokkal jobban próbálok magamra odafigyelni(tea,homeo,multivitamin stb).Remélem sikerülni fog de ha nem akkor sincs semmi vész,a lényeg,hogy nyugodtak legyünk.Kép
Amiket írtak a lányok az valszeg használ csak pl. kiváncsi lennék a kétgyerekesek tapasztalatára,hogy azt hogy oldják meg,hogy most én elvonulok szoptatni meg fekszem stb.amikor ott van a másik "pici"aki szintén igényel.Én ettől félek kicsit.Most úgy érzem már van tapasztalatom,aztán meg,hogy még sincs mert hát kettővel még nem voltam egyszerre...?
Dorka,esetleg te tudsz majd mesélni ha erre jársz.Kép
Na megyek mielőtt felébred az én pici nagy fiamKép
ciao
nyetus+kamilla(36+6)
nyetus76

Sziasztok!

Megpróbálom gyorsan leírni Gergő születését, mielőtt még felébredne Kép

Szóval vasárnap hajnalban ébredtem arra, hogy mintha fájdogálna a pocim. El is mentem wc-re, ami még ismétlődött reggelig vagy négyszer. Itt már gondoltam,hogy lesz valami. Egyszer apuka felébredt, miközben az ágy szélén ültem, megkérdezte, hogy mi a baj. Mondtam, hogy talán fájásaim vannak. Na erre fordult egyet és bevágta a szunyát. Nyugtázta. Kép (Nálunk nem jött volna be a "hirtelenrohanósszülés" Kép )
Aztán reggel apucit még elküldtem dolgozni, aki már nem akart menni, de jobb volt így. Az egész vasárnapot végigkészülődtem. Voltak fájásaim, de olyan mesiszerűek, tehát egész tűrhetőek voltak. Szóval még takarítgattam, virágot locsoltam, megborotválkoztam (emlékezetből Kép ) És sokat beszélgettem a picurhoz.
Délután öt körül lettek rendszeres fájásaim, de sehol még magzatvíz vagy nyákdugó, már nem is hittem, hogy aznap szülök. A párom persze tízpercenkenként telefonált, hogy hívtam-e már a szülőszobát.
Nyolckor felhívtam őket, pont a dokim ügyelt. Ja és azt még tudni kell, hogy a dokim a kiírt időpontban pont elutazott volna. Mióta tudtam, azóta szugeráltam a kicsit, hogy hamarabb jöjjön Kép Úgy látszik bevált.
Kilenc után értünk be a kórházba, a dokim megvizsgált, burkot repesztett. Egy kicsit már zöldes volt a víz, tehát örök hála érte. Aztán átöltöztem, végignéztem a szülőszobákat, és beköltöztünk az egyikbe. Szegény párom sík ideg volt, én pedig valahogy halálosan nyugodt. Az orvosom szerint még legalább 5-6 óra vajúdásra számíthattam még (kilenctől). Erre csak legyintettem, hogy mi az nekem, még viccelődtünk is.
Na aztán indult csak a java. Nem volt könnyű. Olyan fájásaim lettek, hogy magam sem hittem volna. Lefagyott a mosoly az arcomról. Ha nincs ott a párom, biztos nem ment volna. Szegénynek épphogy ki nem téptem mindkét karját. Iszonyú volt. Hatalmas fájásokat produkáltam, de a következő méhszájvizsgálat szerint még nem tágultam rendesen. Abszolut úgy éreztem, hogy kicsúszik a lábam alól a talaj, tehetetlen vagyok, nem tudom kontrollálni magam, és bizony nem tudtam szépen csendbe vajúdni, volt ám hangom, bár az ordításig azért nem jutottam el. Egy idő után már annyira elkeseredtem, hogy miután a szülésznő felajánlotta az EDA lehetőségét, elfogadtam. Jött is bekötni egy fiatalabb doki. Kétszer próbálkozott, egyik sem sikerült. Közben meg mozdulatlanul kellett ülni.
Kétségbe estem, hogy még ez sem sikerül nekem.
Aztán a dokim jött, hogy azért mégis megnézi a méhszájat, amit annyira fájdalmasnak éreztem. És ezután már szinte minden jól alakult. Már csak nyomnom kellett. Olyan hamar és hirtelen tágult ki. (Szerintem a tea miatt, bár lehet, hogy tévedek). Szóval maga a kitolás nagyon gyors és könnyű volt. Egyik oldalon a férjem, a másikon a dokim fogta a lábamat, én meg csak nyomtam, nyomtam, és egyszer csak kibukkant Gergő feje. A párom simizte meg. Aztán tényleg csak egy két nyomás, és kicsusszant. 23:50-kor, alig 3 óra alatt. És gyönyörű volt. Nem volt nyomott feje, nem volt kék-zöld. Odaadták, és rögtön elhallgatott a mellemen, jól megnézett magának, majd a papáját is. Nem vágtak, de belül azért repedtem egy kicsit. Azt még megcsinálták, és mi együtt voltunk jó sokáig.

Hát nagyjából ennyi, bár még a mai napig nem tudtam összeszedni a gondolataimat, annyira új élmény. Kép Viszont a gyermekágyas dolog a kórházban valami rémálom volt. Ha akarjátok, mesélek majd róla.

Na most megyek szopiztatok egy kicsit, aztán még visszajövök.

Pussz
Cicmerák
cicmerák

Szia Babus!

Most keltunk meg csak fel es rogton megneztem, hogy hogy vagy. Szegenykem! Kép
Eloszoris tudd, hogy teljesen egyutt erzek veled! Ez a kutyas dolog is nyilvan hozzajarul az egesz hangulatodhoz, meg az is, hogy a ferjed csak ideges a hangulatvaltozasaidtol es nem erti meg, hogy min mesz keresztul.
Hidd el, hogy ez jo amit csinalsz, hogy ilyen sokaig hagyod szopizni Kristofot! Meglatod hamarosan omleni fog megint a tej. Csak az kell, hogy a tested tudja, hogy tobbre van szukseg. Menni fog ez, egesz biztos vagyok benne!
A kutyaval kapcsolatban azt akarom meg mondani, hogy nem ertem miert kellett egeszen ki ebrudalni a hazbol? Nalunk kutya is es macsaka is van a hazban, es anno en inkabb a macskatol tartottam, mert o tud nagyot ugrani, es esetleg a kisagyba is bemenni, de soha meg a kozelebe sem ment. Az igaz, hogy a ferjemmel kulon aludtunk az elso par honapban, hogy nekem ne a kutyas agyba kelljen a gyereket tenni, es igy az allatok sem ereztek kirekesztve magukat. (Persze ehhez az kell, hogy az allatokat is emberszamba vedd, es azert mert egy fovel gyarapodott a csalad, nem kell egy regi tagtol megszabadulni.) Viszont gondolom nem orokre lett Dolfi kirakva a hazbol, anyukadnal biztos jo helye van, nem is laknak messze, barmikor atmehetsz hozza. Tudom nem a te dontesed volt ez, igy inkabb probald a jo oldalat nezni az egesznek.
Ezenkivul meg azt akarom elmeselni, hogy egy rovid idore a Bencenel ram is ram tort a depresszio. Kb. 4 napos volt (itt egy nap utan hazakuldenek a korhazbol) neknk is volt egy olyan ejszakank, hogy 9-tol 2-ig bogott, es nem tudtam vele mit kezdeni. En is bomboltem, a Jason meg ment a gyogyszertarba ejnek idejen cumit venni, mert az anyosom is itt volt az egesz tetejebe, es o ezt tanacsolta. Aztan mire visszert mar aludtunk, es soha nem hasznaltuk azt a cumit. Viszont az sem derult ki, hogy miert bombolt orakon keresztul. Lehet, hogy ehes volt, de mivel nem volt merlegem igy nem tudtam lemerni es megnezni. Aztan masnap kellett a dokihoz menni kontrollra. (Itt SOHA nem jon hazhoz orvos!) Szoval ossze kellett keszulni 11-re, ill. addigra mar a dokinal kellett lenni. A Jason elment meg pelenkat meg betetet venni nekem, mert termeszetesen nem vettem eleget elore. Kozben a telefon folyamatosan csorgott, az ajtonal allt valaki viraggal, en meg egy szal pizsama alsoban es melltartoban, egy uvolto gyerekkel azt sem tudtam hova kapjak. Vegre megjott a Jason, atvette a Bencet, hogy el tudjak menni zuhanyozni, (ami alatt vegig bogtem) es mikor fel akartam oltozni, egy olyan farmert akartam felvenni, ami eletemben a legnagyobb darab volt (elotte nehany evvel mikor meghiztam vettem) es meg az sem jott ram. Na ez betette a kaput, leultem es bomboltem. Kozben mar 11 ora volt, a dokinal kellett volna lenni, szoval remalom volt az egesz, en azt mondtam, hogy nem tudom ezt az anyasagot csinalni, feladom. Aztan megis helyre allt minden. Ezt most csak azert irtam, mert en is mindig ugy erzem, ha sok az elvaras felem, es nem tudok megfelelni, akkor megzakkanok. IGazan egyutt erzek veled hidd el!

Kép
Kép
agi

Sziasztok!

Most megint tudok röviden jelentkezni, de sajnos még mindig csak röviden Kép. Gépem továbbra sincs, de remélem, most már csak néhány napig kell böjtölnöm.
Csak péntek esteli terméstől tudtam visszaolvasni, amit írtatok.
Angéla!
Nem tudom, hogy a táblázattal mi történt, de én nem 34+4, hanem 35+6 vagyok ma!!! Bár kissé elbizonytalanodtam a látottak alapján, de utánaszámoltam.

A Manóm továbbra is farfekvéses, így lehet, hogy a 39. héten császárral meg fog születni, hacsak nem kopogtat korábban...

Babus!
Gratulálok Kristófhoz! Gyönyörű baba! Sajnálom, hogy a szoptatásnál gondok merültek fel. Nekem tapasztalatom nincs, de egyik barátnőm ikreket szült és elég sok problémája volt a szoptatással. Ő ivott rostos leveket is és a Laktoherb tea is bejött neki, de szerinte a leglényegesebb az volt, hogy meg kellett nyugodnia és sokat kellett pihennie. Szerinte kulcsfontosságú a nyugalom. Tudom, hogy könnyű mondani, de Ők is sokáig szenvedtek. 4 hónapig volt kemény velük és 1 éves koráig szoptatta mindkettőt. Neki is pótolni kellett eleinte a tejet és ő egy csőrős üvegből tette ezt. Te biztosan tudod, hogy milyen ez az üveg. Olyan mint a mi régi cumisüvegünk, csak nincsrajta cumi, csupán az üveg. Így nem szoktak le a szopásról. Próbáld ki esetleg vegyesen. Mindketten megnyugodtok kicsit és lehet, hogy éppen ettől fog beindulni. A Barátnőm a Laktoherb teából napi 1-2 litert ivott + még folyadékot.
Remélem hamarosan rendeződik ez a dolog és újra a régi mosolygós Babus leszel, aki a világ legboldogabb anyukája!!! Apucinak pedig mondd meg, hogy Neked most rengeteg biztatásra van szükséged és arra, hogy 5 percenként elmondja, hogy Te vagy a világon a legjobb anyuka! Ez komoly, téynleg ezt kell csinálnia. Erről olvastam is és a férjemet is tájékoztattam már erről Kép. Nagyon szorítok Nektek! Azért nagyon jó lehet, hogy akármikor megsimogathatod Kristófot és most már mindig ott van melletted, mégha most nehéz is!
Ha lesz újra gépem, küldök e-mailt is.

Már nagyon várom, hogy a mi Manónk is megérkezzen, de nem fogom siettetni Kép. Kimostam már sz összes babaruhát, felforgattam a lakást, átpakoltam a szekrényeket, Apuci bőszen segít a takarításban, szóval nagyon várja már a Ő is a Fiát! Lassacskán összeáll a kórházi csomag tartalma is. Jövő héten remélem mindent sikerül megvenni. Remélem minden rendben lesz velünk!

Nadine!
Nekem is küldd el légyszi a tejszaporító jótanácsokat! Előre is köszi! eveka@freemail.hu

Jelentkezem, ha újra lesz gépem. Bízom benne, hogy minél hamarabb, mert már elvonási tüneteim vannak...

Addig is vigyázzatok magatokra!

Eveka

Kép
eveka

Eveka,
Mikorra vagy kiírva? A táblázat az alapján számolja a heteket.

Cicmerák,
Én is ilyen szülést szeretnék Kép
Mennyivel született a kisfiad? És mekkora volt?

Angéla+Valér
angéla

Babus!

Írtam mailt. Visszaolvastam egy-két hozzászólást, amit te írtál. Komoly ez a háromhetes dokiszabadság 02.23-tól? Ez eléggé betenne nekem, ráadásul nekem azt mondta, hogy nem megy sehová ebben az időszakban...

A választ előre is köszi!

Eveka

Kép
eveka

MOst hogy olvasom Eveka hozzászólását eszembe jutott, hogy nekem így a 39. hét elején nincs összepakolva a kórházi csomagom és a férjecském most nem pampog!
Mivel ma egy hete kórházban voltam felavattam a csomag egy részét, most újra be kellene pakolni.
Emlékszem mennyit balhézott miatta, most meg fel se tűnik neki. Hi-hi....

Timka
timka

Angéla!

3 kg, 53 cm volt. Már a kórházban sokat szopott, így 3 kg-os volt akkor is, mikor hazajöttünk Kép
Próbálok majd képeket feltenni Kép

Cic
cicmerák

Hajrá Timka,
pakolj csak, nehogy vita legyen otthon, de te a héten nem akarsz szülni, nem???:-)))

Cicmerák,
köszi a történetet, tényleg egészen gyorsak voltatok, és szép nagy babócátok született, gratula mégegyszer, fényképet várunk!!!

Most kipróbálom az ananászt, állítólag az is segít, bár nem hiszek benne!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Egy hülye kérdés azokhoz, akik szültek már:

Miben szültetek? Saját hálóingben, vagy kórháziban?
Hogy működik ez?

Köszi

Angéla
angéla

Babus,
Szoptatásban semmi tapasztalatom nincs, ahhoz nem is szólnék hozzá. Depiben annál inkábbKép, 8 hetes korom óta vagyok itthon, egyáltalán nem így terveztük, és ebből egy hónapig csak hánytam, a lakásból sem tudtam egyedül kimenni, annyira gyenge voltam, a párom cipelt orvoshoz is. Teljesen kikészültem a bezártságtól én is, és a fenébe kívántam az egész terhességet (a babát nem!), amitől meg persze állandó lelkifurdalásom volt.
Nekem két dolog segített: az egyik, hogy elfogadtam, hogy nem én vagyok a világ legboldogabb kismamija, és az összes könyvben leírtak ellenére egyáltalán nem élvezem a terhességet (megjegyzem: most sem), noha a babámat máris nagyon szeretem.
A másik, hogy beláttam, hogy ez egy teljesen új helyzet, ami előállt, nem számítottam rá, vagyis nem ilyenre, és teljesen másképp kell berendezni az életemet, mint ahogy addig volt, vagy mint ahogy elképzeltem - aztán szépen végiggondoltam, ennek fényében min hol kell változtatni. Sok mindenben az én hozzáállásomon kellett.Kép Ez babával persze más, és nem is akarok tanácsokat adni ezen a téren, mert fogalmam sincs milyen lesz majd, ha kint lesz a kislegény.

A lényeg az, hogy nem kell tökéletes, mosolygós kismamának lennünk, aki a legváratlanabb helyzetekkel is McGyver módjára megbirkózik.Kép Attól még jó mamik leszünk, végül is minket is ilyen tökéletlen anyukák neveltek, mégis túléltük.Kép Kristóf tudja, hogy szereted, a többi meg idővel helyre fog állni.

Más.
Voltunk ma a Corában, de nem vagyok elájulva az baba-mama akcióktól. Csak a bodyk voltak 100% pamutból, a rugik, zoknik műszállal kevertek. Soknak meg a nyaka volt olyan lehetetlen, hogy csak ráerőszakolni lehetett volna a gyerekre. Meg inkább nyári cuccok voltak, azt áprilisra még nem mertem venni.Kép A frottír cuccok (kifogó, előke) elég rossz minőségű anyagból voltak, és ahhoz képest drágák. Összesen két 56-os bodyt vettünk.
Amiért érdemes lehet kimenni, az inkább a babakocsi, autósülés, azok elég jó árban voltak, csak nekünk pont nem kellettek, mert kölcsönkapunk. Valamint a fürdetőkád (egy ezres), meg a pelenkázószivacs (2.400 - igaz csak egyszínű, nem macimintásKép), ezeket vettünk is. Nagyobb gyerekeknek sztem jobban lehetett volna vásárolni, de újszülöttnek nem nagyon.
Volt még 10.000-ért kiságy, de az elég fura volt, pl. a rácsot nem lehetett letolni.

KépKép
connie

Panka,
Köszi a listát, főleg a saját tapasztalatok voltak hasznosak.

Angéla,
Az Istvánban azt mondták, hogy kell majd vinni saját hálóinget vagy pólót, de arra számítani kell, hogy azt lehet is kidobni utánna. A kórrházi tartózkodáshoz meg elől gombos hálóingeket (könyebb szopiztatni benne).

KépKép
connie

Sziasztok!

Már egy hete nem jártam erre, de azért követem az eseményeket.

Cicmerák!
Gratula neked is a kisfiadhoz! Remélem minél hamarabb láthatunk képeket rólatok! Mert azért rád is kíváncsiak vagyunk, mint boldog anyucira!!!
Én is örülnék neki, ha ennyivel megúsznám a szülést...

Angéla!
Szerintem az, hogy ki miben szül, kórházfüggő, de lehet, hogy pont ebben a témában megegyeznek az egyes kórházak véleményei...

Tamesz!
Úgy látom, hogy már fel is adtad a "majd jön, amikor akar" elvet. De azért szorítok, hogy az ananász tényleg beválljon.

Ági!
Ezek szerint ne essek kétségbe, ha gyerkőc megszületése után depibe esek? Bár elég sokat hallani mostanában a szülés utáni depresszióról, de az ember úgy gondolná, hogy őrá biztos nem fog ez vonatkozni. Bár én készülök rá, mert ahogy régebben is írtam, hajlamos vagyok "normál állapotban" is a depire.

Zsuzsa!
Kitartást, remélem kedd este már körünkben lehetsz!!!

Babus!
Nem tudok sajna mit tanácsolni neked, csak annyit mondhatok, hogy nyugi!!!! Ne idegeskedj, mert, ha nem is sikerül szoptatnod, attól Kristófnak még nem lesz baja. Legfeljebb fincsi tápszert fog kajálni.

Zsu!
Drukkolok az átfordulós ügyben. Már csak azért is, mert a legutóbbi uh-on nálunk is ez volt a helyzet. Én is megyek majd uh-ra, remélem, hogy drágaságom is megfordult végre, és hajlandó lesz azt is megmutatni, hogy mije van a lába között!!!

Egyébként megvettük a babakocsit és a kiságyat hétfőn. Naná, hogy hózivatarban mentünk Pestre!!! Egész héten nem esett, csak aznap. A kocsi már össze van szerelve, de a kiságy sajna nincs. Mára igérte párom, de délután beállított egy baráti házaspár gyerekestül, és csak most mentek el. Azt meg már én sem kívánom, hogy most kezdjen hozzá a drága. Így, ha nem fogok mekkelekeskedni a héten, akkor szerintem csak jövő hétvégén lesz valami a kiságyból. Persze még ráérünk, hiszen akkor is csak a 33.héten leszek.

Na, most pihentetem kezeim, és egyelőre ennyi.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Connie
Nekem nem mondták, hogy ki kell dobni utána Kép.
Persze én sem veszek új ruhát ezalkalomból, de mégsem dobom ki az összes véres cuccomat.
Egyébként tényleg kórház- és egyénfüggő.

Tamesz
A téli topikban Bagzer ma írt valami narancslé-grapefruitlé-gyömbéres koktélt, ha gondolod...Kép

Cicmerák
Engem érdekelnek a részletek (szülésznő, csecsemősök, stb), jöhet magánban is, ha a többieket nem érdekli. Persze csak ha kicsi fiad hagy rá időt Kép.
zsana75

Zsana,
Nekem sem azt mondták, hogy muszáj kidobniKép, csak azt, hogy ne a legjobb cuccunkat vigyük be a szülésre, mert nem biztos, hogy kijön belőle a vér, és akkor lehet, hogy a kukában landol majd.

Cicmerák,
Én is gratulálok nektek, ismeretlenül is.Kép
Engem is érdekelnének a részletek, ha lesz időd leírni, mert én is az Istvánban fogok szülni. Köszi.

KépKép
connie

Cicmerák
Én is valami hasonlóan szeretnék szülni,jó szívvel emlékszel vissza rá.Kép Engem is érdekelnek a részletek természetesen,jó tudni mégis mire számolhatunk.

Timurr
Vendég

Zsana,
most feladtam, mert reggel hozzák az üveget a lépcsőkorlátunkba, ja és holnap a páromnak győrbe kell mennie a kollégáival egy projektmegbeszélésre, szóval ha eddig nem, akkor most ne toljon ki velem ubulka, hogy egyedül menjek szülni, mert apás szülést terveztünk!!!
Ja, ananászt megettem, eredmény eddig nulla, csak keményedek, de komolyabb fájás az nincs!!

Szép álmokat, remélem Babus jobban vagy lelkileg!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok !

Babus amit Nadine és Ági tanácsolt az jó dolog és beválhat. Másoktól is hallottam, hogy 1-2 napig nem mozdultak ki az ágyból, hanem maguk mellé vették a picurt és pihentek és szoptattak. És ez bevált. A nyugalom megint nagyon fontos. A férfiak meg azért nem értik meg, hogy mi zajlik bennünk, mert bennük nem tombolnak a hormonok, ill. az ő életük annyira azért nem változik meg szülés után, mint a miénk. Az én férjem legalábbis most is reggel elmegy dolgozni, este 7 - 8 között hazaér és sose érti, hogy miért vagyok nyügös. Addig nem is fogják megértei, amíg nem nekik kell csinálni legalább egy-két hétig. De ezt általában senki sem próbálja ki, mert sajnálja a picurt. Na jól össze-vissza csapongtam most. De ilyenkor azt írom, ami az eszembe jut. Ja Áginak igaza van a mérleget úgy ahogy van el kellene tüntetni, csak stresszt okoz. Még eszembe jutott, hogy a bezártság tényleg nagyon rossz. Miért nem viszed sétálni Kristófot, ha jól felöltözteted nyugodtan kiviheted, nem lesz semmi baja. Sőt szerintem az étványa is nőni fog és nem lesz nyügös sem. Egy két hetes babát már nyugodtan ki lehet vinni sétálni.

Angéla saját hálóing és legalább 3-4 db, mert lehet, hogy az elején akár két - három óránként is lehet cserélni. Szerintem ki lehet mosni, én legalábbis kitudtam. Az elől hosszú gombos hálóing a jó, mert abban lehet szoptatni.

Mónika
monazsu

Tamesz
Az én párom szerdán megy Győrbe projektmegbeszélésre (Audi)! És direkt külön kocsival megy, hogy ha esetleg haza kellene jönnie hamarabb, akkor tudjon jönni.
De ne legyen rá szükség, azt mondom!

Ma megyek 11-re ctg-re, flowra, ultrahangra. Olyan kíváncsi vagyok már mi újság a manóval.
Szorítsatok, hogy minden rendbe legyen!

Timka
timka

Sziasztok!

Hálóinggel kapcsolatban: én ugye felvettem mikor át kellett öltözni vajúdáskor, de olyan bamba voltam, hogy a melltartót magamon hagytam. Végül a hálóing le is került rólam, míg megszültem Gergőt. Tényleg érdemesebb hálóinget vinni, mint pizsit, de elég 2 vagy három. Nagyon meleg van bent, én alig bírtam ki pizsiben. És vigyetek rengeteg szopis betétet a melltartóba, mert iszonyúan el kezd ömleni a tej (legalábbis nálam az volt).
Na megpróbálok feltenni néhány képet.

Üdv. cic
cicmerák

Na, mégsincs kép Kép Nem tudom hogyan kell a méreteket csökkenteni Kép
cicmerák

Sziasztok!
Jó ez a "miben szüljünk" téma, már én is akartam kérdezni..
Mi ma megyünk apukával a szülésfelkészítő papás részére! Mivel 3 hete "börtönbe zártak", ágyhoz láncoltakKép egy ideje már nem voltam, így fogalam sincs, hogy mit kell magunkkal vinni, elég-e, ha a párom a szokásos utcai ruhában jön, vagy??? Ha vkinek van erről tapasztalata, lécci ossza meg velem!
köszönöm!
wester2004

Wester
Bár nem tapasztalat, de nekünk azt tanácsolták a szülőszobalátogatáskor, hogy apuka is hozzon magával papucsot, hogy ne a nylon cipővédőben kelljen egész idő alatt szaladgálnia. Ha kényelmes neki az utcai ruha, jó az is, de át lehet neki is öltözni szabadidőruhába.
Persze ha ma mentek, inkább kérdezd meg, lehet, hogy máshol más a szokás.
zsana75

Szia Zsana!

köszönöm a tanácsot, közben szerencsére elértem a tanfolyam vezetőjét! Képzeljétek, mivel lemaradtam jó pár óráról, telefonon mesélte el a légzéstechnikátKép
wester2004

Sziasztok!

Babus!
Kristófka fantasztikusan édiKép
Kérlek tarts ki, majdcsak alakul a helyzet.

Cic, Ilona!
Gratula a picurkákhozKép

Muki(30+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Szia Babus!

Szerintem sokan drukkolunk a lelkiállapotodat illetően, reméljük azért megint a régi vagy. Tényleg jó volt olvasni a soraidat, hogy mennyire happy minden hármótoknál, és szerintem sokaknak adott egy jó adag "doppingot". Sajnos a férjed tényleg sokat segíthet akár a kiskutya ügyében is, mert az ember nem is gondolná, hogy mennyire érzékeny tud lenni, bizonyos szituációkba. Olyan mintha nem is mi lennénk nem? Ha tudsz jó lenne levegőzni a Manóval, mert tényleg jobb lesz az étvágya, és én anno például, baromi sokat ittam, és annyi tejem volt, hogy csak na. Pedig nálam a lelkitényező okozhatott volna tejapadást, mert nálam többet senki sem idegeskedett, Apuka a nyolcadik hónapba lellépett, és hát a kórházba sem jött be hozzánk. Bevallom néha a padlón voltam, és picit a lányomat is hibáztattam az egészért, mert végülis ő miatta hagytak el, de ahogy sokan mondják is nem ő akart a világra jönni, úgyhogy összekellett szednem magam miatta. (Ezt csak magánba irtam bocs) A depi meg szerintem sokakat utol ér, még olyanokat is akik egyébként nagyon erősek, és nagyon stabil a családi hátterük. Apuka sajna elmegy dolgozni, úgyhogy próbálj meg egy stratégiai tervet összeállítani, kettőtöknek, ha meg tudsz találkozzál másokkal is beszélgetni, marha sokat számit. Tényleg olyan jó kisbaba, megérdelmi, hogy az anyukája is vidám legyen.
Egy kérdésem volna, mert irod, hogy Kristóf milyen nyugodt baba, a pocakba mennyit mozgott, mert az én Manókám a hatodik hónapba jelezte, hogy mozgolódik, és hát nem kényeztett el, a mocorgásaival. Olyan kis diszkréten elhúzza a mézesmadzagot ( a kollégáim állandóan a hasamat vizslatják meg tapogatják, hátha valamelyik elcsíp egy kis mozgást). Szóval ha Kristóf is ilyen nyugis volt, komolyan mondom Ti lebegtek a szemem előtt, hogy Beni is hasonlóan nyugis lesz.
Puszi
Patri
patri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?