Ada, nekem el tudnád küldeni a mondókás gyűjteményedet?
malatzka@hotmail.com köszönöm
Ildi, (és kedves érdeklődő Kismamák)
szerintem a legtöbb baba végigmegy ezen: először keveseket és gyakran kakil (az előtejtől+ez első emésztésélményektől, mintha hasmenése lenne)
aztán ahogy egyre erősebb/fehérjedúsabb lesz az anyatej, jönnek a hasfájások (ez a "hasfájós időszak", amíg az emésztése meg nem edződik), szélgörcsök, szorulás, és ritkul a kakilás. ha végre sikerül, akkor meg irtó sokat kakil, nagy tételben, ahogy Neet szokta mondani
a gyerekdokink szerint 3 napnál tovább húzni a dolgot már nem túl jó, ilyenkor 2grammos (vény nélkül kapható) glicerinkúppal lehet segíteni a babónak
nálunk a leghatékonyabb az volt, hogy az esti szopi előtt ettem 2 kanál szilvalekvárt
reggelre meg volt a kaki
de lehet aszalt szilvát is enni, aki azt szereti
elvégre nem lehet mindig kúpozni a szegény gyereket - a párom szokta mondani: mi nem kakilhatunk helyette, neki kell rájönnie a dologra, magától
van éjjeli fényetek? vagy valami nagyon tompa fényű kislámpa? ha már muszáj éjjel is pelenkázni, jobb, ha a babó alig ébred fel
és ha mégis felébred, szoptasd egy picit tisztába rakás után, úgy hamarabb/tovább alszik (Istinél ez bevált)
szóval az is sokmindent befolyásol, hogy mit eszik a mama!
állítlag a fiúk hasfájósabbak, de ezt csak azért mondják, mert a fiúk állítólag mohóbban esznek, így több levegőt nyelnek
szerintem van itt pár lányos anyuka, aki meg tudja cáfolni ezt a sztereotípiát
a pukizás megfelelő tecnhikájának elsajátításában a hasmasszázs a legszuperebb
na és a böfizést is tanulniuk kell, de majd meglátjátok, a babák ripszropsz belejönnek!
Isti már fekve, szopi közben is orbitálisan öblöseket tud böfögni - kell a hely a kajának