Új privát üzeneted érkezett!

Na, az előző hozzászólásom röpke 6 órás késéssel érkezett meg. Mindegy.
Én változatlanul az egyágyas szobára voksolok amúgy, mert az első szülésemnél két igen tompa szobatársnőt fogtam ki (az egyik folyamatosan gügyögött a babájának, ami 2 nap után már azért eléggé idegesített, a másik csak tangát hozott magával a négy napra, én adtam neki egy neccbugyit, hogy létezni tudjon...), szóval nem volt szerencsém. Ja, és Ábel folyamatosan sírt, úgyhogy nekik se. Amikor végre elaludt, akkor az ő valamelyik gyerekük kezdett el sírni. Most ezért tehát inkább egyágyasat szeretnék. Persze mindenkinek a vérmérsékletétől és meglévő gyerekeinek számától is függ a dolog szerintem.
Bori
lakibori

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e olyan dokit, akinek nincs fix tarifája és magánrendelése, vagy legalább nem túl drága és komolyan veszi a "csendes-gyengéd szülést", nem akar hanyatt fektetni a szülőágyon, nem világít a gyerek szemébe, stb.

Előre is köszi!
Miszike
miszike

Réka!
Én két ágyas szobában voltam, de nem volt szobatársam. Először örültem neki, hogy nyugalom lesz és csak magunk leszünk, de alig telt el egy fél nap, már nagyon egyedül éreztem magam. Szerencsére a szomszéd kétágyasban is volt egy anyuka egyedül, így vele járkáltunk át egymáshoz beszélgetni, tanácsokat kérni. Ő sem érezte jól magát egyedül. Szóval én most a kétágyasra szavaznék szobatárssal! Bár utólag belegondolva ez a felállás elég szerencsés volt, mert így volt is szobatársam és nem is. Lehet, hogy Neked is ilyen szerencséd lesz és még fizetni sem kell érte.

Pelenkázó témában!
Nem tudom voltatok-e már az IKEA (budaörsi)baba-mama szobájában, én nagyon meglepődtem mikor bementünk. Egy gyerekszoba van berendezve hintalóval (hintarénszarvas), fotellal, pelenkázóval, ággyal, természetesen van törlőkendő, sebtapasz és pelenkát is adnak, ha kérsz a recepción. Hangulatvilágítás és függönyök teszik barátságossá a szobát, egyszóval még otthonra is elfogadnám gyerekszobának. Nagyon kedvező élmény volt ez számomra. Szerintem papák is bemehetnek, úgyhogy együtt lehet az egész család. Valahogy így kellene minden nagyobb áruházban lennie.
pesztus

tegnap a pasim kiakadt azon, hogy nem jöhet be hozzám a szobába. ha fizetünk egyágyast, akkor oda bejöhet? eddig úgy van, hogy végig ott akar lenni velem. jó, mi? nem melózik, hanem szabit vesz ki, vagyis jár neki valami szülési szabi Kép
mondjuk ha nem lenne ott, fix, hogy csak 2 ágyasba mennék, nem szeretek magamban hallgatni.

HAS:
egyre furcsábban érzem magam, nyomódik a hasam, és szorítják a gatyák. még az is zavar, ha nem szoros a gatya, de rásimul. mitől van ez?

ancsipancsi

Pesztus!
Igen, az IKEA tuti, mi azzal rendeztük be szinte az egész házat. Szimpatikus az egész létesítmény, a parkolótól kezdve a budiig, a termékikről már nem is beszélve. És érdekes módon az árai nem emelkedtek ez elmúlt 10 év óta, szóval nekem úgy tűnik, ez lett a legolcsóbb. Szóval nagy fan a család. Kép

Ancsi!
Papának 5 nap jár, de én meghagynám a hazajöveteltől számított 5 napra, akkor sokkal jobban elkél, mint a H-ban. Persze én könnyen beszélek, közel lakunk, így naponta 2x is bejött. És a szobatársam nagyon kedves volt, és Votivval is sokat dumálhattam, meg csodálhattam az "egy, csak egy legény van [...] e vidéken" Istit. (Csak csajok születtek, a környéken Isti volt az egyetlen férfipalánta.) Kép
A hasad természetes, h feszül, ha a baba nem is nagy még (pár centi csak, hány hetes vagy?) a többi cucc nő bátran (méh, víz, lepény, stb). Én már 10 hetesen nem bírtam farmert hordani, nagyon nyomott. Később meg olyan Al-Bundy-s módra az volt kényelmes, ha a gatyámban van a kezem a hasamon, amikor ülök a TV előtt. Kép

Lakibori!
Tanga Kép Na, ne! Asszem, nem kell részletezned, ez MINDENt elárult róla. Kép

neet
neet

Neet, akár magamat látnám, csak debellában. (én vagyok a debella! Kép ) 12 hetes vagyok (bibibíí), szóval olyan 6-8 centis lehet összesen a kis Lencsibaba, de a hasamban akkor is nő egy labda, mert a gatyáim combban jók, csak hasban szorítanak. Már december óta nem tudok farmert hordani, mert úgy érzem péppé szorít! Néha én is beteszem a kezem a gatyámba Kép . A baj, hogy van, hogy 12 órát kell ülnöm egy nap melóilag Kép . A végére nagyon szar már a helyzet! Remélem nem ártok vele a kőcnek!

ancsipancsi

ja, és Neet! köszi a megerősítést, így fogom mondani neki, hogy inkább az otthonira vegye ki a szülési szabiját Kép persze annyi időre benézhet a szobába, hogy kihívjon minket?? gondolom.
most még mi is tök közel lakunk, 2x nem fog bejönni (mert reggel korán kel), de este majd az lesz az első dolga ;-)

ancsipancsi

Jó reggelt!

Ancsi!
Hétfőn voltam a H-ban és megkérdeztem, hogy papák bemehetnek-e az 1ágyasba, de sajnos nem. Ha a papa bejöhetett volna, nálam se lenne kérdéses a választás.

Neet, Pesztus, Vollard!
Köszi a segítséget szoba ügyben! Tényleg sokat segítettetek, már nem aggódóm (annyira)....Kép

Votiv!
Hát igen, nem valami szép tőlem, hogy idáig "sutyiban" olvastalak titeket, csak még sose vettem részt ilyesmiben azelőtt. Bátorságot kellett gyűjtenem.... :-)
Egyébként Mártonunk lesz és újabban csak 16dikára lettem kiírva, habár én tudom, hogy 13dikán telik le a 40. hét. :-) Nem volt rendszeres menzeszem, úgyhogy a számolás kissé bajos volt. Marci a 47. nap környékén jött össze legnagyobb meglepetésünkre, mert már nem is nagyon számítottam rá, hogy a közeljövőben lesz babánk. Az a fránya tabletta teljesen felborította a hormonháztartásomat, pedig csak 3 évig szedtem.

A nem alvás sem jelent már semmit nálam, hetek óta rossz alvó vagyok, de főleg ezen a héten aludtam rosszul. Tegnap azt hittem lesz valami. Este fájt a hasam, de nem visszatérően, menstruációs görcshöz volt hasonló. Rosszul is aludtam, a kutya is izgatott volt, én meg azt hittem érez valamit. De semmi.... Pedig már úgy várom. CSak attól a pár kórházi naptól tartok egy kicsit. Még sosem feküdtem kórházban ezelőtt, meg a papa is nagyon fog hiányozni...De szerencsére közel lakunk mi is, zöldhullámmal 3 perc...:-)

Réka
reka80

mi, még az egy ágyasba se? Kép
oké, biztos, hogy több ágyasba megyek, hogy tudjak pletyizni. gondolom bekukkanthat a pasi, hogy kihívjon, ha megérkezett.

ancsipancsi

Ancsi!
Annyira sem nézhet be. Mert az azt jelentené, h végigtrappol az egész folyosón, ami csak a mamáknak, babáknak és H-i dolgozóknak ér.
De a társalgóból beszólhat egy házi telefonon, hogy jöttem (kint van minden szobának a száma és telefonszáma), vagy rácsörög a mobilodra, és te már mész is. Nálunk így működött.
Hazamenetelkor lesz egymillió intéznivalója, szül. anyak.kiv. beszerzése, kül. lóvék felvételének intézése, TAJ beszerzése, vények kiváltása. Nem is elég rá 5 nap. Hja, és akkor még otthon is lesz dolga veletek. Kép Készítsd fel lelkiekben.
neet
neet

szoba: én csatalakozom Borihoz, legközelebb szerintem én is szívesebben megyek 1ágyasba, talán én sem fogtam ki a legszerencsésebb szobatársat (MINDENEN aggódott, ha sírt a gyerek, akkor attól kapott idegrohamot [ez még érthető], de ha édesdeden aludt, akkor attól borult ki Kép) és mivel én inkább magamnak való vagyok, a végére már picit zavart... de lehet, hogy én is őt Kép bár én az összes tangámat mind otthon hagytam Kép (azért Bori, ezen a sztorin meg jó ideig fogok vigyorogni)

Ancsi,
nem tudok semmit mondani látogatás ügyben, mert szerintem februártól minden más lett, mivel eddig még a folyosóra sem igen lehetett nem-anyáknak bemenni. Először én is morcogtam emiatt, de NAGYON megértettem, amikor először szoptattam félmeztelenül az ágyon. Kép
De egyetértek Neettel, jobb a szabadságot otthonra tartalékolni, nem szerencsés egyedül szembenézni a picivel Kép
Ja, narancsleves (neet: pálinkás) jó reggelt!
vera
kisün

Akkor februártól semmi nem lett más Kép
kisün

jóóóóvan, akkor telefonon szól be, engem nem izgat! én se örülnék, ha félholtan ott fetrengenék az ágyban, azt jönne valami jó pasi a másik ágyon lévő csajhoz! na nem!!! Kép
szóljon be telin, és mi kimegyünk a Lencsivel. (mostantól így hívom a kőcöt, elég égés lesz neki, ha fiú lesz, habár Leventét szeretnénk, ez a bece még stimmel is rá, csak kissé homis ;-) )

ancsipancsi

Apropó szül valaki akkortájt mikor én? (jövő hét és környéke)
reka80

Babarózsa esetleg, meg Jucus.

ancsipancsi

Reka!
Babarózsa a végén tart már. Vagy ki tudja, tán már bent is van??? Már rég írt!

Kisün!
Kép Akkor már inkább laktoherb teás jóreggelt! Kép
Ja, és a páleszt sose szerettem, így duplán vicces, hogy rámragasztottátok pont ezt! Kép Vagy hogy a lányommal etetem, kenyérrel? De valamit csak örökölt tőlem is, és akkor ő is utálja.
Egyébiránt tiszta apja-vérvonal. Kép
neet
neet

Ja, épp kortyolgatom bőszen. Pálinka nekem sem jön be. Bélisz + vörösbor.
v
kisün

Reka!

Én elvileg 20-a.

Debellaság:én valószínűleg ott tartok mert tegnap mindenhol átadták a helyet és a közértben előre engedtek 3-an isKép

Jucus
20170114224602

ja, Jucuskám, csak neked van már egy jó nagy baba a hasadban, az enyémben meg csak egy kb. 8 centis.

szerintem Baba épp apázik, azért nem jön. tegnap éjjel jött meg a párja, nem? Kép

ancsipancsi

Ancsi!
ha ez így van (hogy Babarózsa apázik...) akkor hamarost babázni is fog... nekünk is AZ segített. Kép Kép Kép

Jucus!
Örülj neki!! Én mindig kicsit zavarban voltam, de örültem, ha átadták a helyet.
neet
neet

"A Kismama magazin szervezésében immár 26. alkalommal kerül megrendezésre a nagy hagyományokkal rendelkező, minden évben várva várt Babaruhabörze. Rendezvényünk időpontja és helyszíne: 2005. május 14., SZOMBAT 8.00-15.00 óra között a Budapesti Vásárközpont "A" pavilonjában. Belépő: 900 Ft/fő". Már akit majd még akkor érint Kép

ancsipancsi

Ezt nem hiszem el!
Vagy kitörlik, vagy mindig elvész az írásom. Sebaj!
Azértisazértis: szóval én postán rendeltem 2500-ért hordozókendőt a 06 20 915 1595 telcsiszámon, innen a babanet-ről keresett meg a lányka, és van nekik sok.
Remélem, mostmár nem vész el a hozzászólás!!!!!
ada007

Hetedjére írom le, de még mindig nem látszik: szóval hordozókendőt a 06 20 915 1595 telszámon rendeltem 2500-ért, meg is érkezett, jó minőségű.
A babanet-en találtam az elérhetőséget.
ada007

Juhééééééééééééj, megérkezett, ráadásul 2×
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
ada007

én félnék hordozókendőt venni, mert lehet, hogy nem tudom rendesen megkötni. ikább valmiféle hevederben gondolkodom.

ancsipancsi

Sziasztok!

Jucus, tegnap nekem is átakarták adni mindenhol a helyet, mert gyerköc a hordozóban pihegett, mikor közöltem, hogy következönél leszállok, majdnem meggyilkoltak, hogy milyen hálátlan vagyok, és van pofám leszállni. Kép

Én is kétágyas szobára szavazok. Szopi témában hasznos tippeket kaphat az ember. Az 5-ös szoba a legjobb, ott csak 2 emberre jut egy zuhanyzó. Kép

Réka, csecsemösök segítenek, de csak akkor ha a nyakukra jársz. Egyébként csak reggel egy pillanatra rád néznek aztán mennek.
zanza

Ancsi!
Sajna a babát nem viheted ki, csak az üvegajtó mögül nézhetik a látogatók, még apa is. Bár láttam olyat, hogy anya megfogta a babáját és apa nyomott egy puszit a fejére az ajtórésen. Nekünk az vált be, hogy a férjem későn jött este 7-8 között és akkor nem voltak olyan rengetegen, így meg tudta legalább alaposan nézni. Délután, mikor sokan vannak a gyerkőcök a kocsikban sorakoznak az üvegajtó előtt, és az utolsó már csak távcsővel látszik. Ilyenkor érdemes bevinni a csecsemősökhöz. Én jól megjártam, mert ott hagytam Zsoltit az üvegajtó mögött míg kimentem a látogatókhoz, persze néha ránéztem, de egyszer csak nem volt ott ahol hagytam. Nagyon megijedtem, szaladtam a csecsemősökhöz, akik éppen játszottak a gyerekemmel, majd elmondták, hogy ez jó lecke volt, máskor miután a látogatók megnézték a babát mindig vigyem be hozzájuk. Egyébként tényleg jobb bevinni, mert így nem kell azért izgulni, hogy sír-e vagy sem, ill. más anyukák is odaférnek az ajtóhoz a babájukkal.
pesztus

ójaj, már értem! mondjuk nem baj, addig se kap el semmilyen betegséget. de milyen kocsikban? a kórházba már kell vinni babakocsit?? vagy van kórházi tolókocsiszerű izé?
tényleg legjobb, ha este jön be a papa megnézni a mamát meg a gyerkőcöt. majd így koordinálom a dolgokat. addig csak szerezzen be nekem mindent, amit kérek Kép

ancsipancsi

Ancsi!
Kis, kerekes "bevásárlókocsik" ezek, könnyű toszogálni őket. Persze, hogy kórházi. Van többféle, ikreknek dupla, piciknek melegítős, és a normál változat.
A babát mindenképp be kell tolni, ha nem nézel rá, mert nyála, tej, stb folyhat a szájába (vissza) és ott fuldokolhat szegényke. Vagy csak felsír, és nincs mellette senki, jajj. És az ajtóban rohadt huzatos! Nyáron lehet, h jobb, de télen iszony. Ott lökdösődik ezer és egy látogató, és a távcsöves hasonlat nagyon találó. Arról nem is beszélve, h pici a hely, és a kis kocsik néha összeakadnak (kisebb-nagyobb zökkenéssel), azt szegény picik ott riadoznak. tehát vagy legyen szem előtt, vagy tolás vissza a nyugis szobácskába a csecsemősökhöz.
neet
neet

Votiv!
Köszönöm, hogy aggódtál értem! Nálad egyébként kiderült, hogy mitől volt a mellgyuszi? Vagy nem lehet tudni? Csecsemősök mondtak valamit?

Zanza!
Én is az 5-ösben voltam! Akkor ezek szerint szerencsém volt! Tényleg csak ketten használtuk a tusit!

Ancsi!
Én azt tanácsolom, hogy ha meg tudod oldani beszéld majd meg a látogatókkal, hogy egyszerre jöjjenek! Nálam nem sikerült összehozni és a hajam égnek állt második nap, amikor 2 órán belül hatodszor toltam ki a gyereket az üvegajtóhoz! A tömegnyomortól meg lökdösődéstől ami az ajtó előtt volt, meg idegbajt kaptam! Sőt, hiába szóltam, hogy első nap senki ne jöjjön, mivel örültem, ha a vöcöig kijutottam úgy hogy nem fogtam padlót, azt sem sikerült betartani a rokonságnak, úgyhogy meg kellett kérnem egy csecsemőst, hogy tolja ki helyettem! Szóval csak legyél erélyes!!!

Fibi!
Írtam neked egy mailt!
ildi76

Anini,

további infók B. Mihályról: Mindig van csúszás, talán csak akkor nincs, ha a rendelési idô elejére kapsz idôpontot. Én általában 1 órát szoktam várni. Ha akut helyzet van, fel lehet hívni a mobilján, és kórház, ahogy írtad. Nekem ilyen hál'istennek még nem volt, de ha lenne, szerintem bemehetnék a magánrendelésre is soron kívül. Legalábbis ez a benyomásom. A várakozás nem véletlen: tényleg csak akkor enged el, ha már mindent megbeszéltetek, szóval nincs olyan érzése az embernek, hogy "jól van? OKé, 7000 forint, a viszontlátásra!", mint az elôzô dokimnál volt. (neki kevesebb a tarifája is. 2000-rel.) Ja, viszont csak egy ôsöreg UH-gép van a rendelôben, úgyhogy én a kórházba járok. Az egy külön sztori. Kép
Bori
lakibori

Zsuzzzsi,

ha még érdekel, saját tapasztalat Barna Istvánnal:
amíg rendben zajlott minden, addig hagyott az Ikea szobában "alternatívszülni". Használtam a kádat és néhány tornaszert, sétáltam, stb. A kitolási szakasz a franciaágyon kezdődött (úgy, hogy ő mellettem üldögélt, szülésznő a földön). Egészen addig tartott az idill, amíg nem kezdődtek a komplikációk (utána katonás hangnem, gyors fájáserősítés, költözés a hagyományos szülőszobába, azaz hagyományos módszerrel mentették a babát és engem). Tehát 1 szavazat mellette.

Egyébként pedig egyéb nőgyógyászati műtéteimet profi módon, körültekintően végezte. Ez sem utolsó szempont a jövőre nézve. Bár erre inkább ne legyen szükséged.

Szia. Zsófi
pingvin

sziasztok!Kép
koszi, hogy aggodtatok, de meg nem, pedig mar szerettem volna

bar az akcio teljesen csak reggel, ill. hajnalban jott osszeKép
kicsit kijottem a gyakorlatbol, meg tudjatok nagy has stb., nem is tudom ilyenkor mar hogy csinaljak egyesek?Kép
na, jo lehet most nevetniKép

Neet, nektek milyen hamar indult be utana?
Amugy nalam tulhordasrol meg nincs szo.
39+1

Kép
babarozsa

Ildi, Neet, köszi a hasznos tippeket

korábban azt írtátok, hogy veszélyes visszatolni a csecsemősökhöz a gyereket, mert húzzák a szájukat. node, ha ti mondjátok.

ancsipancsi

Most voltunk NST-n, minden rendben. Ti melyik szobát ajánljátok? Én gondolkoztam az ikea szobán, de először szülő anyukáknak nem ajánlották, nem tudom miért.

Lehet, hogy mégis 1ágyas mellett döntök a fürdő meg a pihenés miatt. Attól még átmehetünk bandázni kétágyasba, nem? :-)

Neet nem értem miért kéne fürdés alatt bevinnem a csecsemősosztályra Marcit, ha úgyis saját fürdőm van. Gondoltam akkor akár nyitva is hagyhatom az ajtot és odatolom Marcit vagy akár a fürdőbe is bevihetem.

Apázás tényleg segít?? :-)

Zanza!
Nem kell félteni, én leszek a csecsemősök réme!! :-)

Babarózsa, Jucus, remélem majd személyesen is találkozunk!

Réka
reka80

Sziasztok lányok!

Megvagyok még én is, csak inkább read-only üzemmódban, mert sajna a topic még mindig nem "aktuális". A 3. próbálkozós hónap sem járt sikerrel, talán majd a 4. már babával kárpótol...

Viszont teljesen másért írok ide. Barátnőm márciusban szül, és gondoltam viszek neki málnalevél teát. A herbáriában kaptam is, de csak 1 zacsi volt, összesen 4 dkg. Nektek mennyi fogyott el? Egyáltalán mennyit ittatok meg? Arra jól emlékszem ugye, hogy 35. héttől érdemes?

Milyen szereket tudtok még ajánlani első szüléshez? Gátmasszázs olajra is gondoltam, de azzal pontosan mit kell csinálni? Esetleg bábás könyvben benne van? Vagy egyszerűen csak kenegetni vele? (bocs ha hülye a kérdés). Ő egy vidék kisvárosban szül, nem tudom ott milyenek a szülőnők, de én inkább abból indulok ki, hogy nem az alternativ módok kedvelői...

Köszönöm ha tudtok segíteni.

Dorka

Kép
szdorka

Neet!

Al-Bundy pozíció nálam is állandósult. Még akkor sem bírom ki, hogy ne tegyem be a gatyámba a kezem, amikor a buszon utazom.Főleg ha megmozdul, akkor pláne.Kép
Még jó, hogy hosszú a télikabim, és a gombok közötti résen be tudok nyúlni észrevétlenül.Kép

Ancsika!

A 8.55-ös hozzászólásodon megszakadtam a nevetéstől.KépKépKép
Áprilisban megyünk egy hordozókendő tanfolyamra.Kép
500 ft, és pár óra. Ha van kedved csatlakozhatsz.Kép
Ott meg is lehet vásárolni a kendőt.

Kép
Kép
pipocska

Reka,
en nem ott leszek sajnosKép

Kép
babarozsa

Babarózsa te hol fogsz szülni? Azért biztos te is jó helyen leszel :-)

Hogy csináltok mosolypofit? Nekem semelyik sem sikerül.
reka80

Szia Pingvin!

Hát hogyne érdekelne... nagyon köszi!
Kezdek egyre inkább afelé tendálni, hogy nem mocorgok én sehová, jó lesz nekünk a Barnával.

Mailen zaklathatnálak még egy kicsit? Lenne pár kérdésem, de nem offolnám szét vele a topicot. Az e-mailcímem benne van a profilomban, a tiédet nem találtam...

Köszi előre is!

Zs.
zsuzzzsi

Pipocska!

Nemtom online találkoztunk e már, de
Kendős tanfolyamra énisénisénis?
Hol, mikor, mennyiért?
Naaaa, hadd menjek veletek!!!!

Cupp
ada007

Régi, régi kérdések.
Pár válasz: mosolypofi: egy kettőspont s a bezár zárójel, space nélkül. Iszonyúan vigyorgós: egy kettőspont és egy o betű. (o mint ottó), szintén space nélkül.

"Apázás" (akkoriban mórickázás címszó alatt futott...) utáni nap indult be Eszti. Kép
Pózokról most hadd ne,de gondolom, az egyértelmű, hogy az ÁdámÉva már nem megy olyankor... Kép Kép Ja, és az ostort is el lehet tenni..... Kép Kép Kép

Tea: napi 2-3 bögrével ment nálam, kb 4 zacsi fogyott el.

neet
neet

Ancsi!
Nem húzzák a szájukat, köszönj szépen és köszönd meg szépen. Az tetszik mindenkinek, alapból. Kül.ben meg azért vannak ott.
neet
neet

Sziasztok!

Ha valakit érdekel, lányról felraktam egy képet a profilomba!
Még majd akciózok, most egyenlöre ennyi sikerült!
zanza

Neet, a technikai resze koltoi kerdes voltKép

Kép
babarozsa

Reka,
en a Kutvolgyiben

Kép
babarozsa

Sziasztok Lányok!

Új vagyok itt a fórumon, de pár napja már igyekszem visszaolvasni titeket, és gyűjtögetni a hasznos infókat.
Ma kezdtük a 27. hetet, elvileg május 11-re vagyok kiírva, és a Kocsis doktornőnél fogok szülni.

Olvastam, hogy sokan közületek választottak szülésznőt. Én eddig nem választottam, szerintem nem is fogok (egyrészt, mert mindenkiről nagyon jókat hallottam, így valószínűleg az ügyeletes is nagyon jó lesz, másrészt anyagi okok miatt is.) Szerintetek ez, mármint hogy nincs választott szülésznőm, nagy baj?

Ági

Kép
Kép
manoka11

Zanza,
naná hogy érdekel! De aranyos! És milyen PICI, pedig 4 hónapja nekem is ilyen volt, oszt most meg már nagy ló Kép még egyszer gratulálok!

Ancsi,
tapasztalat, hogy ha csecsemősökkel kedves vagy, ők általában viszontkedvesek (nekem csak egy bunkihoz volt szerencsém, a többi o.k. volt). Én zuhanyzáshoz is "lepasszoltam" Dórit, mert nem akartam a szobatársamat terhelni vele, az övé állandóan sírt, és rám egyszer hagyott 2db bömbölő gyereket (övé + enyém), ne tudjátok meg, pedig 20 perc volt csak!

vera
kisün

Zanza! édesédesédesédes babucid van!!!

Babarózsa, a "mórickázás" (kopirájt Neet) nálunk a nyákdugót segítette eltávozni Kép
de állítólag, ha már érett a méhszáj, elindíthatja a tágulást is! hajrááá!!!!!
persze nagy hassal nehéz
nem röhöglek ki, nem volt az még olyan régen, hogy ne emlékeznék Kép

Ildi, nem derült ki, mitől gyulladt be a cici
számtalan verzió lehetséges
mindenkitől (nővérek, dokik, gyakorlott anyák stb) csak azt hallgathattam, hogy ugye megmondtam, hogy fejni kell
hát kérdem én, ugyan miért kellene alapesetben fejni? nem úgy van, hogy kialakul a kereslet-kínálat arány? a fejéstől mindig csak egyre több lesz, lassan már ettől szenvedek
apasztani meg nem merem, úgyhogy marad a túl sok, és megy a frigóba...

SZDorka! málnalevéltea: 34 héttől már lehet inni
én 41. héten szültem, szóval állati sokat megittam
napi 2 bögre bőven elég belőle, így egy zacskó kb 10-12 napra volt elég
sokan dícsérik, nekem sajna nem segített, dehát én még oxytocinnal se tágultam elég jól, na mindegy, elmúlt

gátmasszázst is csináltam, lehet kapni Weleda márkájú gátmasszázsolajat, de én magamnak kevertem
a 36. héttől masszíroztam, először fel kell puhítani a gátat, majd 1-2 ujjal U alakban kell masszírozni a hüvelyt, és fokozatosan, szép lassan tágítani, lazítani
nekem ez se jött be, jókora gátmetszés lett a vége, de csak mert a fiam elég nagyfejű Kép

a Bába könyvét nyugodtan vidd el neki ajándékba, ez már önmagában is rengeteget segít! Kép

tágulást segíti: cimicifuga és caulophyllum 5CH homeopátiás bogyók, fél óránként felváltva a két szerből 5 golyócska
Ildinek segített!

Fibi, bepótoltam az ellazsált mélt!
a filozofálásod ismerős volt! bár az én szüléstörténetem korántsem volt ennyire "vészes", mint a tiéd
én is szerettem volna természetesen szülni, de persze semmi sem úgy alakult
szerettem volna az IKEA szobába menni, de a dokim azt mondta, sajnos nem az olyan elsőszülő kismamáknak való, akik a 41. hétben alig fájnak és még kevésbé tágulnak Kép
ekkor kezdett leesni, hogy "problémás" eset vagyok, szóval nincs pattogás, örüljek, ha nagyobb baj/beavatkozás nélkül megússzuk
hogy miért alakulhatott így? azt már senki nem fogja megmagyarázni nekem
persze olvasok ilyen botorságokat, hogy "az anya túlzottan szeretett terhes lenni, vagy nem tudta elengedni a gyerekét, ezért nem indult rendesen a szülés"
marhaság, legalábbis az én esetemben
Ti tudjátok, mennyit vinnyogtam itt két álló héten át, hogy mikor kezdődik már
még a kórházba is berohangáltunk mindnféle téves riasztások miatt Kép

votiv 8)
votiv

Vollard, Fibi igértem tippeket én is a több nyugihoz - Istinél ezek működtek, hátha nálatok is segít valamelyik!

1. etesd addíg a gyereket, míg el nem alszik
- én még böfizés után is visszateszem a cicire, sőt, az evés utáni pelenkázás után is! ha már csak dudlizik a cicin (nem szív, csak csámmog), akkor szépen le lehet kapcsolni, és letenni az ágyába

vigyázat, evés közben néha elbóbiskol a babó, ilyenkor meg kell cirógatni az arcát - ha tovább eszik, még nem aludt igazán. ha nem mozdul, csak akkor jó, akkor lehet letenni. különben 10 perc múlva újra fenn kukorékol, és folytatni akarja a kajálást

2. amiket Neet írt a sötétségről/világosságról, mind igaz! az éjjeli szopihoz is csak tompa világítás jár, de Isti jóformán a szemét se nyitja ki, álmában eszik és alszik tovább

én éjjel soha nem pelenkázom, csak elalvás előtt és reggel az első szopi után
kakilni csak de. kakil, ha meg picit pisis, hát istenem
ennyi erővel negyed óránként cserélgethetném a pelusát Kép

3. a fürdetéshez: a fürdővízbe teszek 1-1 csepp édeskömény és ánizs illóolajat, vagy a babaolajban vagy egy csésze tejben feloldva
a víz legyen jó meleg, és hosszan pancsizzatok

4. fürdetés után: jön a hasmasszázs/egész testes simogatás, szintén finom kis illóolajjal

"Bébibalzsam: 1 csepp narancsvirág-, 1 csepp mandarin- és 2 csepp szantálfaolaj 50 ml mandulaolajban fürdetés után gyengéden a baba bőrén elsimogatva nyugodt alvást biztosít mind a baba, mind a szülők számára."

Isti imádja, ilyenkor csak ketten vagyunk a jó meleg fürdőszobában, énekelgetek neki, és finoman simogatom az olajjal - néha csak sima babaolajjal, míg el nem lazul

5. fürdés után (kb 19-20 óra körül) még szopizhat, és hamar el is alszik, egészen reggelig! az ébredés változó: 5,6,7 órakor ébred, attól függően, mennyit evett, mennyire volt fáradt

(este lefekvés előtt még fejek, nehogy 3 óra múlva én ébredjek fel - miközben Isti meg alszik Kép)

6. napközben nálunk is normál hangerőn mennek a dolgok, estefelé azonban mi is elcsendesedünk, pl akkor már nincs tányércsörgés, mosógépzörgés stb

7. legyetek kiegyensúlyozottak! ha a mama nyugodt, a baba is nyugodt Kép
ezt a legkönnyebb mondani, soxor nekem se megy Kép
gyönyörködjetek a babátokban, simogassátok, puszilgassátok, ez mindkettőtöket feltölt kellemes nyugalommal, boldogsággal

na, befejezem a szentbeszédet Kép
írjatok, ha vmi beválik!
puszi

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?