Új privát üzeneted érkezett!

Votiv,
sajnalom a kllemetlensegeket!

a Westendben van pelenkazo? a Mammutban nem talaltam...

asszem borravalot amugy sem kap!

lehetnenek mar fajasaim, hogy ejjel meglegyen mar Emilia, nem?Kép

Kép
babarozsa

Zsuzsi! én is olvastam ezt cikket, de sztem a januáriban volt. a lényeg, hogy elkezdtem én is filózni, ugyanis pont az én dokim volt szabin, és pont ennek a dokinak szokta átadni a betegeit. most már én is foshatok, mert az én dokim augban megint szabin lesz, pont mikor szülök. aztán átad valami durva figurának, hát lerúgom Kép

Baba, én borravalónak írom az általa szabott tarifát is.

ancsipancsi

Ancsi!
Ildi Baloghnál szült, csak onnan tudom, mert nekem is ő az orvosom, és szerintem az egyik legszuperebb!!! Mindenkinek csak ajánlhatom!
Barnáról sajnos én sem tudok semmit Kép

Tegnap voltunk a Baloghnál, és a Kismaszat mostmár tuti fiú, úgyhogy Petra öcsikét kap szülinapjára! Úúúgy örülök, mert annyira így szerettem volna Kép. És persze minden rendben vele, szépen fejlődik, és nagyon édes!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka! tudtam, hogy valami B betűs, meg a rendelőjét is tudom hol van Kép . na a Barnáé se messzebb van, tudod, övé szerintem a Barnamed, ahol a Praxis van, a 4D-s UH-val.

ancsipancsi

Ancsi,
ertettem enKép
nem kap semmit, be sem hivjuk, mert ugye azert keri a penzt, nem?

a hasbakonyokles ingyen vanKép

Kép
babarozsa

Bogárka!

Én is tegnap voltam nála!Kép

Barnát pedig tegnap az UH-on láttam,egy kismamáját vitte be soron kívül pont előttem.Mondjuk hallottam végig amit mondtak a csajnak,hogy kisebb,visszamaradottabb a terhesség...stb szóval megértem valahol a soronkívüliséget de azért mégis!De a doki nagyon szimpatikusan viselkedett.Ja és nincs sorszám meg ilyenek UH-on és ennek a kismamának a férje(kicsit okostojás)vett egy guriga WC papírt és megszámozta majd kiosztotta közöttünk,várakozó anyukák között.Nekem kicsit morbidnak tünt a dolog,bár abban igaza volt,hogy nincs jól megoldva ez a sorrendes dolog.

Eldugulok...

Jucus
20170114224602

drukkoljatok, hogy jo ugyeletes legyen!
-----------------

nektek is lassu az oldal???Kép

Kép
babarozsa

Baba! nem hiszem el!! eddig hozzá jártál, és nem hívod be Kép nagyon ügyes!!! és már tarifát is mondott? hát akkor biztos beírta a családi költségvetésbe, és most ennyivel kevesebbet cseszhet el Kép. én drukkolok!

Jucus! csak délelőtt van ilyen anomália? mert be nem megyek így! amúgy általában meg tudja jegyezni az ember, hogy ki után jön, nem? nincs olyan, hogy karton, és úgy szólítanak érkezési sorrendben?

ancsipancsi

Ancsi, nagy a szamKép
nem tudom mit csinalok meg!

lehet, hogy behivom a vegere, de akkor sem kap?Kép az meg jobb, nem?
elvileg a korhazbol szoktak az orvosnak szolni...de O nagyon kerte, ha ejszaka is megyek be, hagyjak neki uzenetet, hogy reggel lassa, hogy mar bent vagyok...
miert, ejszaka nem jon ki?
mert, ha mondjuk ki van kapcsolva, es ejfelkor hivjak a korhazbol, es en 3 ora alatt megszulok, akkor nem jon ki? vagy mi?

Kép
babarozsa

Ancsi!

Délelőttre nem adnak időpontot azt mondják nemkell!Délutánra adnak.
Meg tudod elvileg jegyezni ,hogy ki után jösz DE:sokan ezt nem veszik figyelembe,mert őt a prof.küldte ,meg ő a xy dokihoz jöt,meg neki cisztája van és haldoklik.Szóval hiányzik a hölgyekből a minimális erkölcsi,etikai nem tudom mi.Állnak az ajtóban,hogy ha kinyílik akko r a leggyorsabb,legügyesebb be tudjon ugrani.Ez nem vicc!Ezek között van terhes és nem terhes is,nem lehet általánosítani!Azt gondolják,hogy rájuk nem vonatkoznak a min.szabályok.Na ezért kellene valami sorszáos izé délelőttre.
Ha 12-1/2 1 körül mész akkor már nyugi van.

J.
20170114224602

Jucus,
inkább egyelőre nem megyek. sajnos 10eft, de most úgyis a doki a genetikait a saját rendelőjében akarja megcsináltatni, úgyhogy ott majd lesz időpontom.

ancsipancsi

Jucus!
Nem az elején voltál? Pont előttünk volt egy nagypocakos kismami Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Köszi az infókat!
Igazából nincs bajom a Barnával, olyan típus, akinél az ember tényleg azt érzi, hogy tudja mi csinál, és jó kezekben van, de a cikk nyomán elővett a para. Na majd zaklatom a nála szült kismamákat. Itt a fórumon irtó ritkán hangzott el a neve, vélemény róla soha, ami nem tudom jót jelent, vagy rosszat...

Jucus!

Jó volt olvasni, hogy szimpi volt a doki.
És hát igen, ha az ember előtt bevágódik egy protekciós azt baromira nem veszi szívesen, de ha épp van veled valami gáz, és a dokid kísérget karonfogva mindenhová soron kívül, akkor már mindjárt más a leányzó fekvése...
zsuzzzsi

Bogárka!

4 körül,fekete garbóban és farmer szoknyában voltam.És Ti?

Jucus
20170114224602

Zsuzzzsi!

Az én barátnőm a Barnánál szült és nagyon dícsérte,a császárt pl.végig röhögtékKép

Jucus
20170114224602

Zsuzzzsi!
Nyugodj meg, ha szimpatikus, és jól megvagy vele, nem lehet gond! Egyébként is olyan orvos, akiről mindenki csak jót ír, nem létezik, az már robot! Kép

Dóri ismét köszöni, hogy mindenki ilyen fantasztikusan aranyosnak találja őt Kép

vera
kisün

Jucus! hát a császár nem alvásban megy? vagy alvadva is lehet röhögni?

ancsipancsi

Sziasztok
Csak röviden szeretnék bejelentkezni. Igaz, hogy már jó régen írtak, de köszönöm Votivnak és Bcickánynak a javaslatokat orvosválasztás ügyben, de sajnos már nem aktuális. Persze jegyeztem és talán legközelebb már itt kezdem. Csak most tudtam leülni a gép elé (nagyjából végigfutottam az utóbbi 2 hetet), amitől viszont jobb kedvem lett! Nagyon aranyosak vagytok, hogy így segítitek egymást. Remélem mire legközelebb idekerülök még itt lesztek! Sok boldogságot a babákhoz pocakban és azon kívül.
Juli
barjuli

Sziasztok!

Zsuzsi, tudom ez nem nagy segítség, de engem Barna doki vizsgált a szülés napján, és elötte elnézést kért a kellemetlenségekért.

Ancsi, gerincbe adott érzéstelenítövel lehet ébren is röhögni. Kép EDA vagy mi a neve.
zanza

Ancsi, nem mindenkit altatnak!

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat! Szopi ügyben kezdenek alakulni a dolgok, igaz még mindig tiszta csomó vagyok, de már nem feszül úgy a mellem, vagy lehet, hogy csak megszoktam! Bár már előre félek a következő tejbelövelléstől! Mikor is van 2-3 hetes korban? Timi olyan erővel szív időnként, hogy csillagokat látok, plusz elkezd vicsorogni szopi közben és jól megrágcsál!

Votiv! A grapefruite tartás sokat segített, amit írtál, meg rájöttem, hogy melyik kezemmel kell manipulálnom, hogy összejöjjön a dolog!

Az én dokim egyébként nagyon rendes volt oxy ügyben! Azthiszem sikerült lebeszélnem őt róla szülés közben! Akart adni a kitolásnál valami fájásrendszerezőt, szerintem az az, de biztos látta, hogy a baba is jól bírja így nem kaptam semmit! Igaz így hosszúra nyúlt, de mégis jobb volt, hogy tudtam kontrollálni a dolgokat és volt szünet a fájások között!

Képet még nem tudtam feltenni, páromat noszogatom, talán hétvégére sikerül!

Ildi
ildi76

Baba!

Tegnap mail ment!
ildi76

Sziasztok!

Köszi a tippeket vasügyben, C-vitamin megy, avval együtt ilyen alacsony a vasam Kép A Ferro-Compról azt mondták a gyógyszertárban, hogy semmivel nem jobb, mint a ferro-folgamma, és ebben is van folsav. Ezt az Alafalfát még nem hallottam, utánanézek.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Ildi, tudom, de meg nem volt lelkierom valaszolni, 2 sort meg nem akartam irni!

Kép
babarozsa

Anini,
én Bálint Mihályhoz járok, a Bocskai út 22-ben van a magánrendelője, k-Cs 16-18, ilyenkor lehet hívni is. 386-0700. Nagy a tumultus amúgy, általában 2-3 hét múlvára van csak időpont, de megéri. Nagyon normális, és meghallgat, és tájékoztat.
Oxi, nekem is ennyi volt a cukrom! Megdícsért a dokim, azt mondta, tökéletesen bontja a cukrot a szervezetem. Olyan büszke voltam rá. Főleg, hogy a többi értékeim mind határeset. És a vasam is láthatatlan, bár egész életemben az volt. Kipróbálom a jujubát, asszem. Voltál tegnap előadáson? Én megyek a jövő hetire, aszem ideje lenne szülésznőt választanom, és még fogalmam sincs, ki lesz az. Megnézném a szülőszobákat is... Főleg mert a minap én is West-Endbe látohattam cipővásárlás ürügyén, és mire a végére értem, azt hittem, megszülök, úgy bekeményedett a hasam. Kicsit megijedtem.
Bori, 30
lakibori

Oxigén!
Nekem kutyafülét ért a vastabletta, ezért a végén már intravénásan kaptam, 2naponta. Király volt. De így nem kellett küzdeni a felszívódással,mert kapásból a vérbe ment. Tán említsd meg a dokidnak, hátha neked is ezt ajánlja. Ne izgulj, még egy vérvértelnél is egyszerűbb. Csak rögtön az a fura vasíz a szájban...az kihagyható lenne.

Én 1x az ifjabbik Barnával kerültem közelebbi kapcsolatba (nem félreérteni, hééé! Kép ), és ohne panasz, rendi volt, meg vicces is. Bírom a vicces palikat. Kép

Jucus!
Elképzellek, amint alva röhögsz. Kép Eszter is szokott, sőt, ő szopizni is. Éhes malacka makkal???

Babarózsa!
Nekem nem lassú. Kép

Bogárka!
Én is öscit akarok, de apu szerint várjak még. Mire?? Kérdem én, Eszter lassan 8 hetes lesz. Kép

Votiv!
Tanulság: nem a pelenkázóban kell pelenkázni, hanem mondjuk egy padon vagy kajáldában. Legalább megbámulják a bájgödröst és extra adagot kaptok. Kép Ruhát alapból vinni kell, akkor nem érhet meglepi. Kép
Különben miért van KÜLÖN a PELENKÁZÓ és a BUDI???? Szerintem kéne egy a ffi és egy a női WCbe is. Mekkora összeg lehet egy műanyag lehajthatós lap? Szerintem nulla. És ha van a budiban, miért CSAK a NŐIben?????? Hahó, ez a 21.sz!!!!!!! A férfiak is marha ügyesek, és odavannak a babáikért!!! ÉS ők is pelenkáznak!!! Csak szólok!! (Vagy nem itt kéne?)
Kép
Kül.ben Eszter is heti 1x, nagytételben kaksizik, de akkor aztán!!! Most pl a kád fölé lógattam, amíg papinkó letusolta a nagyját. Az aprajához már elég volt egy doboz kendő... Na, ezt hogy oldod meg egyedül egy női budiban????
neet
neet

Kisó!
Bár nem én kérdeztem, de köszi az oldalt, már tiszta ideg voltam, h nem találom.
JUCUS!
Megnézted?http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/kiszamolo.htm
neet
neet

Sziasztok!

Már hónapok óta olvaslak Titeket, úgyhogy már mindenkit ismerek... :-) 39. hétben járok és itt tudtam meg, hogy az egy ágyas szobák februártól fizetősek lesznek. Én egy ágyasba akartam eleinte menni (saját fürdő, mi van ha olyannal raknak össze aki nem szimpi...stb.), de miután az a 4 nap nem valami olcsó, már nem vagyok olyan biztos a dolgomban. Tanácsot szeretnék kérni a friss kismamáktól, hogy mik a tapasztalataik, megéri-e a fizetős vagy a két ágyas se rosszabb?

Ja és ha már úgyis bekapcsolódtam szeretnék én is gratulálni a gyönyörű babákhoz!!!!

Réka
reka80

Ildi, kicsit megnyugtattál, nagyon izgultam érted. Aki túl van a legrosszabbon, az tudja, mitől kell félteni a többieket...
látod, ebbe is csak bele kell jönni Kép

Babarózsa, mikor érkezik a kedvesed? Drukkolok, hogy Emília hagyjon nektek még 1-2 napot kettesben Kép

gyerekek, Barna dokiból kettő van! nincs egy kicsit összekavarodva, hogy melyik melyik?

egyébként, ilyen sztori (prof elutazik, helyettes átveszi) már volt itt, Gigivel történt meg valamikor november elején, keressétek vissza
őt biztosan az egyik Barna doki vette át, és nem panaszkodott, sőt - ha jól emléxem

vashoz: a céklatabletta tényleg nagyon hatásos, én még ittam minden nap egy deci Dr. Steinberger vörössszőlőlevet (vassal dúsított, 100%-os gyümilé)
1 dietetikustól tudom, h mindenkinek másképp szívódik fel a vas, és egyáltalán nem olyan egyértelmű, hogy kinek mi a jó
ja és kell a C vitamin is a felszívódáshoz, ez is igaz

de ha tudom, eszem ilyen vicces nevű gyümölcsöt is Kép

Moose, merre jársz? hiányolom a kiemeléseket Kép

votiv 8)
votiv

Bori!

Köszi az infót! Nagyon rosszul lettem, hogy csak olyan soká tud időpontot adni. És ha valakinek valami komplikációja van közben? Felhivja mobilon és bemegy a kórházba? Vagy: Hogy érdemes menni a rendelésre, pontosan a kiadott időpontban fogad vagy nagyon sokat csúszik? Gondolom, csúszik, úgyhogy mennyivel kell még rászámolni? Tudnál nekem mondani még róla valamit? Tudom, hogy ez egy jó kérdés... :o)
Előre is köszi!!!
anina

Reka!
Szerintem menj 2ágyasba, csomó tapasztalatot lehet cserélni, van kihez szólni stb stb. Pár napja ez volt a téma, keress vissza! Kép ÉS SOK SIKERT!!!! (JA itt is 4 emberre jut 1 zuhanyzós budi, hidd el, bőven elég. Nem trónoltunk mi sem órákig, ugye Votiv?)
neet
neet

Neet,
egy külön pelenkázó van a westendben
a ffi és női wc-ben csak az ikeában van mind2ben Kép

szóval külön ajtó, külön helyiség
persze ide is be-be nyitottak mindenféle nők
meg egyszer 1 férfi is, ggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

votiv 8)
votiv

Szia Réka!

Ha az én tapasztalatom érdekel, én nagyon egyedül éreztem volna magam az egy ágyasban! Fél napot voltam egyedül, amíg cserélődtek a szobatársaim, de rámjött a bőgés olyan vacak érzés volt, minden hülye gondolata előjön az embernek, plusz rád sem néz senki és, ha ki kell menned vöcöre vagy zuhanyozni akarsz, akkor állandóan tologathatod a bébit a csecsemősökhöz, hogy valaki figyeljen rá! Az elő szobatársam nem volt társalgós típus, de azért nem volt unszimpi sem, a másodikkal tök jókat dumáltunk! Szerintem nagyon nagy pech kell ahhoz, hogy egy nagyon nemszimpi valakivel kerülj egy szobába!

Timcsi ma nagyon jó baba, csak eszik és alszik! Csak tudnék én is aludni kicsit! Nappal valahogy nem tudok, éjjel meg jönnek majd a két óránkénti órás etetések!
ildi76

Jucus!
Akkor együtt ültünk a váróban. Én Anyukámmal voltam - ő is jött épp rákszűrésre - kockás felsőben szőke vállig érő hajjal. De csak mi hárman ültünk akkor ott, úgyhogy így biztos beugrunk Kép

Neet!
Én is így voltam vele, legszívesebben "csináltam" volna rögtön a Kistesót ahogy Petra megszületett Kép. Sőt nálunk Papa is benne lett volna, de aztán mégis én voltam a racionálisabb, és mondtam ki, hogy várjunk egy évet a próbálkozással. Annyira vágytam rá, hogy újra lakjon valaki a pocakomban. Csak tudod mi a gáz? Rá kellett jönnöm így az 5. hónap elején, hogy az első várandóságot csak egyszer élheti át az ember! Most nincs ugyanaz az érzés. Nincs földfelett 20 centivel lebegés, elmélyülés a babában, magamban stb, mert itt egy másféléves Szélvészkisasszony, aki legoglalja minden percemet, leszívja az összes energiámat, és mellette még a Kismaszatra is alig jut időm, nemhogy bármi másra. Most csak esténként adatik meg a pocaksimi, a relax meg miegyéb...persze azért most is nagyon jóóó Kép!

Réka!
Épp pár napja írtam, hogy én a kétágyasra szavazok. Szerintem olyan jó hogy nincs egyedül az ember, dumcsizhat valakivel, pláne, ha egy tapasztaltabb van ott melletted. És ilyenkor szerintem egész más a "szimpátia-küszöbe" az embernek Kép Lehet, hogy olyasvalakivel is tök jól elvagy, akivel más szituban egy szót sem váltanál, hisz összeköt Titeket, hogy mindketten néhány napja adtatok életet gyermekeiteknek. A fürdőre pedig nagyon ritka, hogy várni kellene Kép!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

sziasztok

Votiv: nekem kisfiam lesz Marcell.

Fizetős az egy ágyas szoba,és mi van ha foglalt az összes 2 ágyas ,de te nem akarsz fizetősbe menni? Szerintem ez így butaság. Na mindegy én úgyis császárral szülök,remélem a császárosoknak külön szobájuk van amiért nem kell fizetni.

üdv juji
juji

Bogárka!

Ilyet!Akkor már látásból és írásból is ismerjük egymást!Kép

Ancsi!

Nem altatásban császároznak illetve lehet választani.Én spinált kértem,kérek.Nem tudom,hogy fogok-e röhögni de legalább is sírni nem szeretnék!

Neet!

Megnéztem az oldalt mert már megtaláltam tegnap este de a német sokkal szimpibb volt mert ott tól-ig értékek voltak nem pedig csak egy megoldás.

Jucus
20170114224602

Köszönöm az infokat!! Kezdtek meggyőzni....Lehet, hogy hülyeséget mondok, de az is megfordult a fejemben, hogy a másik babája nem zavar-e. Mármint éjszaka, ha mi pont elaludnánk Marcival (most már ezt is tudjátok) a másik baba rá zendít, mikor meg ők tudnának aludni akkor meg mi kezdjük. Milyenek a csecsemősök? Múlt héten voltam babaklubbon, a főnővér tartotta, kedvesnek tűnt. Szülésznőt nem választottam mivel egyiket sem ismertem és szinte mindegyiket dícsérte valaki. Van akitől óvakodnom kéne? Én a profhoz járok, úgy látom sokan nem kedvelik..Remélem nemsokára én is mesélhetek és JÓKAT!! De egyelőre nem érzek semmit, nem vizesedem, sőt még a kutyám után is futok, ha kell...Ti éreztetek valamit a nagy nap előtt vagy nem törvényszerű?

Réka
reka80

Az idősebb doki Barna István, ő az osztályvezető főorvos helyettes. A fia Barna Péter, de neki még nincs meg - ha jól tudom - a szakvizsgája, szóval csak tanulja még a mesterséget. (Most gyorsan megnéztem a kórház honlapján, és ott is szakorvosjelöltként van aposztrofálva.)

Amúgy tényleg jó a doki humora, kicsit fanyar, de nekem azért bejön. A "kisBarnáról" nem tudok sokat mondani, egyszer kezdte meg nálam a vizsgálatot mert a "nagyBarna" műtött, de szimpi volt, mert emlékezett rám egy héttel korábbról amikor a kórház folyosóján üldögéltem. (Pont nagyvizitkor rontottam be a dokimhoz, úgyhogy várnom kellett.)

Szóval akkor azt mondjátok ne parázzak...
Köszi a biztató szavakat, azt hiszem jövő héten ha megyek hozzá kerek-perec rákérdezek erre a háborítatlan szülésre, meg az alternatív vajúdási módokra, mert ugyan egyáltalán nem biztos, hogy nem a szülőágyon szeretnék szülni, de azért legalább a lehetőségem legyen meg a választásra.
zsuzzzsi

akkor ugyanaz a helyzet, mint a Bálintoknál? Kép ott is a Mihály (fiú) most szerezte/szerzi a szakvizsgáját.

ancsipancsi

Reka!
A másik baba nem zavar. De ha mégis, betolhatod a sajátod a csecsemősökhöz, akik, szerintem, nagyon rendesek. Érdekes módon Eszti ott sose sírt! Meg a többit se hallottam. Amikor éjszakára nálam marasztaltam, felváltva sírtak a szobatársnőm kislányával, de nem zavarták egymást. Mi felébredtünk egymásra, de a fáradtságtól úgyis visszaalszol. Szóval én a duósra szavazok. Kép
A nagy nap előtt nem éreztem semmit. Csak nem tudtam aludni, de nem volt gyanús. Kép
A fájásokat viszont tényleg nem lehet összekeverni a jóslófájásokkal (azokkal 1 hónapig ismerkedtem), szóval nyugi!
Egyébként meg csatlakozom Bogárkához, azt a pár napot az ördöggel is kibírod, de szülés után mindenki rendes, vagy túl fáradt a rendetlenséghez. Még a folyosón gyerkőcöket toszigálva is mindenki mosolyog a másikra, lehet, h nagyon rózsaszínnek hangzik, de tényleg így volt.

Jucus!
Oké. Kép
neet
neet

Neet: Természetes, hogy kikérem a dokim véleményét, csak gondoltam, jobb tisztában lenni, mi várható... Kép

Szerintem én is jobban szeretnék kétágyasban lenni, nem vagyok az a magamnak való típus, meg hátha jóval tapasztaltabbal hoz össze a sors...

Juhéj, már csak két nap a folyamatos vizsga, aztán csak szerdán egy 3 órás írásbeli és egy hónap szünet Kép
Csak azt tudnám, hogy fogom letenni nagy pocakkal a márciusi vizsgát... Majdcsak megszánnak Kép

KépKép
oxigen
Györköny

A Balintoknal Balazs szerzi a vizsgajat, nem MihalyKép

Votiv! Koszi, hogy reagaltalKép (egyedul Te valaszoltal a kerdesemre, biztos mert ritkan irok) Szoval csak apuka a segitsegem itthon, o viszont mos, foz, takarit, egy angyal. Ugyhogy amikor Balint alszik, en is tudok pihenni, meg tornazni. Nem akarok zombi lenni, meg kell a tejci is Kép Csak amikor nem alszik, ket szopi kozott mindig dajkalni kell, vagy tancolni, beszelgetni vele. A Ti babatok mar elvan egyedul is 5 percnel tovabb?
Es Votiv, varom meg a mailed az ujsagirasrol. (tudod, meg tavaly igerted, hihiKép

LATAS tema: most olvastam, hogy a babak mar szuletesuk utan rogton latnak, de csak 25 centi tavolsagra. Masodik honaptol mar egyre elesebben, es 3. honaptol mar felismerik az arcunkat. Balint mar nagyon tud nezni, ha kozel hajolok hozzaKép Tegnap volt 4 hetes.

OXY tema: en is kaptam sajna, ketszer is, mert az elso infuzio kiszakadt a helyerol. Nekem kijutott a "konyokles" is, bar inkabb tenyerelesnek neveznem. Az ifjabb Barna dokit hivtak be, hogy felulrol nyomjon, amig az en orvosom lent a vakuummal szenvedett... Es persze a vakuum miatt a gatmetszest sem usztam meg, pedig en is termeszetes uton akartam szulni. Nagyon hittem benne, hogy sikerulni fog, es megsem. Szinte mindenben volt reszem, ami ellen tiltakoztam volna (ahogy Babarozsa, en is igy gondolkoztam szules elott). De a szules alatt, foleg 18 ora vajudas utan mar mindenbe beleegyeztem, nem is gondolkoztam (nem is nagyon voltam eszmeletemnel ket vajudos ejszaka utan). Csak az volt a fontos, hogy a baba ki tudjon jonni, ha mar en nem tudok neki hatekonyan segiteni. De tenyleg csak akkor avatkonak be, ha nagyon muszaj, nalam mar nem lehetett mast tenni, ha meg akartam uszni a csaszart. Ugyhogy nekem az a tapasztalatom, hogy nem szabad elore eltervezni/elkepzelni a szulest. Elsore sosem ugy lesz. El kell fogadni, hogy csomo tenyezotol fugg... ES nem szabad felni, ez a legfontosabb. Genetikai es/vagy psziches eredetu okokra vezetheto vissza? Ezen sokat gondolkoztam, hogy miert alakult igy a szulesem, de nem jottem ra.
Erdekes, nekem is fajasgyengeseget allapitottak meg, mint Vollardnal, de nekem nem lett csaszar, "csak" vakuum. Ez vajon mitol fugg? Orvosa valogatja, hogy mivel probalkozik? A dokim azt mondta, hogy a fajasgyengeseg nem veleszuletett dolog, hanem menet kozben alakul ki. Nalam ez a hosszu vajudas miatt lehetett, de Vollard hamar kitagult, akkor nala mitol volt? Bocs, hogy kicsit hosszu es filozofikus lettem, csak erdekel, mi van a dolgok mogott.

KépKép
fibi

Sziasztok!

Tegnap nem ment be az üzim, biztos elbénáztam valamit...
Köszi az infókat levegőzés és hordozókendő ügyben!

Már levegőzünk az ablakban napi 15 percet, pénteken úgyis megyünk doki bácsihoz, akkora már picit hozzászokunk a hideghez.

Tanácsot kérek! A Gyermekünk "fordítva" él, nappal alszik, éjjel huhog...ébresszük fel nappal?? Van valakinek ilyen tapasztalata?

Egy ágyas szobához: voltam 2 ágyasban is, és aztán egy ágyasban is...2 ágyasban szimpi szobatársak voltak, és jó volt, hogy tud az ember beszélgetni, és nem zakkan be egyedül. Viszont, ha ott sír egy baba, akkor nincs alvás. Egy ágyasban tud az ember aludni (ha a saját gyermeke nem sír éppen), viszont egy csomó tapasztalattól és beszélgetéstől elesik az ember, ami nem árt főleg cicizés témában!
vollard

Fibi! Attól függetlenül, hogy hamar kitágultam, a fájásgyengeség befigyelt...nem függ össze szerintem a kettő. Plusz a 12 óra vajúdás, az is elég hosszú idő. Elég hasonló az esetünk...Kép vagy inkább ilyen jel legyenKép
vollard

Juji, ez klassz, beveszlek a fiús mamák klubjába! - most készülök megalapítani.
aztán majd szervezünk udvarlós délutánt meg össztáncot a lányos klubbal! Kép

a 2ágyas szoba teljesen oké volt nálunk is, bár a szobatársnőm (1 nappal előbb szült) gyereke a leghangosabb volt az egész szülészeten, nem igaz, Neet?

ráadásul jóformán szünet nélkül bömbölt
és ha végre elaludt, az anyja felkeltette, mert csipogott a vekker, hogy letelt a háromórás kajaszünet
és felkapta, robogott vele a mérleghez a folyosó túlvégébe
aztán vissza, szoptatás, böfiztetés, mérleg...

egyedül ettől kaptam frászt Kép
na meg még éjjel is vadul pelenkázta a kis pisist
(lehet, hogy Isti azért alussza át az éjszakát 1hós kora óta, mert én ilyesmiket nem csináltam?)

szóval lehet, hogy a leghangosabb szomszédokat kaptuk, de ők meg a legjobb alvókat Kép
mintha ott se lettek volna...

a csajszi egyébként közepesen volt szimpi, sőt, a való életben nem lettünk volna barátnők, de ott, abban a helyzetben semmi bajom nem volt vele. kölcsönösen segíttünk egymásnak pl a babákra vigyázni, ha a másik zuhanyozni akart, még az ágyra is felsegítettük egymást (mert az itt is meg az egyágyasban is kegyetlenül magas! - vigyetek kissámlit, nem tréfálok!)

Barjuli, mi történt? szomorúnak hangzol Kép

Szia Réka! Hát hogy bírtad ki, hogy hónapok óta olvasol minket, és eddig nem írtál nekünk? Kép
39. hét??? melyik napra vagy kiírva? kislány/fiú?

Ancsi, az a Bálint Balázs Kép

na jó éjt mindenkinek!

votiv 8)
votiv

Nem, a Balázs (Sándor fia) szerezte most a szakvizsgáját. A Mihály a Sándor öccse. Kép
lakibori

Fibi, nem felejtettem el, csak nem találtam az email címed a profilodban
aztán meg ellazsáltam, bocsi Kép
holnap írok tippeket neked és Vollardnak, hogyan lehet egy kicsit több nyugi a baba mellett, de most a párom leszedi a fejem, ha nem bújok már hozzá Kép

votiv 8)
votiv

Vollard!
Nappal fel lehet kelteni enni, játszani, akkor kifárad éjszakára. Az esti fürdés is fárasztja őket, este már csöndesebben vagyunk (bár nem lábujjhegyen), a kiságy sötétbe burkolva. Ha muszáj pelustcserélni, csak gyorsan és "kevés mozgatással" a szakkönyv szerint. Okés, de ha pont akkor pisil be, muszáj összevissza öltöztetni... Kép
Nappal legyen teljes világosságban, éjjel sötétben, hogy hamar megszokja a különbséget. Az esti-éjjeli kaja csendben zajlódjon, nyugi legyen körülötte, nappal lehet lármázni. Nálunk ez bejött. 3 hét kellett a csodához, azóta 5-6-7-8 órákat alszunk éjjel!!! Komolyan!! Ja, elfogyott a pálesz, tán ezért tegnap "csak" 7.5 órát aludtunk. Mármint Eszter, mert én csak ötöt... Kép
Sok sikert!
neet
neet

A pálesz vicc volt ám! Kép
neet
neet

Votiv!
Először azt hittem, miránk célzol a leghangosabb szobatárs címén. Mert azért Eszter is bírtam nyomni a magas c-t. Kép De aztán beugrott a 3órás szobatársnőd... Kép
neet
neet

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?