A Balintoknal Balazs szerzi a vizsgajat, nem Mihaly
Votiv! Koszi, hogy reagaltal
(egyedul Te valaszoltal a kerdesemre, biztos mert ritkan irok) Szoval csak apuka a segitsegem itthon, o viszont mos, foz, takarit, egy angyal. Ugyhogy amikor Balint alszik, en is tudok pihenni, meg tornazni. Nem akarok zombi lenni, meg kell a tejci is
Csak amikor nem alszik, ket szopi kozott mindig dajkalni kell, vagy tancolni, beszelgetni vele. A Ti babatok mar elvan egyedul is 5 percnel tovabb?
Es Votiv, varom meg a mailed az ujsagirasrol. (tudod, meg tavaly igerted, hihi
LATAS tema: most olvastam, hogy a babak mar szuletesuk utan rogton latnak, de csak 25 centi tavolsagra. Masodik honaptol mar egyre elesebben, es 3. honaptol mar felismerik az arcunkat. Balint mar nagyon tud nezni, ha kozel hajolok hozza
Tegnap volt 4 hetes.
OXY tema: en is kaptam sajna, ketszer is, mert az elso infuzio kiszakadt a helyerol. Nekem kijutott a "konyokles" is, bar inkabb tenyerelesnek neveznem. Az ifjabb Barna dokit hivtak be, hogy felulrol nyomjon, amig az en orvosom lent a vakuummal szenvedett... Es persze a vakuum miatt a gatmetszest sem usztam meg, pedig en is termeszetes uton akartam szulni. Nagyon hittem benne, hogy sikerulni fog, es megsem. Szinte mindenben volt reszem, ami ellen tiltakoztam volna (ahogy Babarozsa, en is igy gondolkoztam szules elott). De a szules alatt, foleg 18 ora vajudas utan mar mindenbe beleegyeztem, nem is gondolkoztam (nem is nagyon voltam eszmeletemnel ket vajudos ejszaka utan). Csak az volt a fontos, hogy a baba ki tudjon jonni, ha mar en nem tudok neki hatekonyan segiteni. De tenyleg csak akkor avatkonak be, ha nagyon muszaj, nalam mar nem lehetett mast tenni, ha meg akartam uszni a csaszart. Ugyhogy nekem az a tapasztalatom, hogy nem szabad elore eltervezni/elkepzelni a szulest. Elsore sosem ugy lesz. El kell fogadni, hogy csomo tenyezotol fugg... ES nem szabad felni, ez a legfontosabb. Genetikai es/vagy psziches eredetu okokra vezetheto vissza? Ezen sokat gondolkoztam, hogy miert alakult igy a szulesem, de nem jottem ra.
Erdekes, nekem is fajasgyengeseget allapitottak meg, mint Vollardnal, de nekem nem lett csaszar, "csak" vakuum. Ez vajon mitol fugg? Orvosa valogatja, hogy mivel probalkozik? A dokim azt mondta, hogy a fajasgyengeseg nem veleszuletett dolog, hanem menet kozben alakul ki. Nalam ez a hosszu vajudas miatt lehetett, de Vollard hamar kitagult, akkor nala mitol volt? Bocs, hogy kicsit hosszu es filozofikus lettem, csak erdekel, mi van a dolgok mogott.