Új privát üzeneted érkezett!

Cas
Nahát, nahát! Ez nem szép, ami nálatok a kamrába történik... Oda én is rájárnék!
Olyan soká van még az a febr. 10.... Édesség hegyeket szeretnék falni! Örültök, ugye?
nikcsi

Abessza! Nikcsi rövid, de részletes beszámolójához még annyi, hogy a margit kórháznak további előnye, hogy van PIC, vagyis ha gond van a babóval, vagy koraszülött, esetleg betegecske, akkor a legtöbb esetben nem szállítják át a babát vagy akár mindkettőtöket máshova, szuperül ellátják helyben. Persze kívánom, hogy nem legyen semmi gond, de a szoptatás, tejci szempontjából ez egy nagyon fontos tényező!

Cas! Vinnék szívesen még szederlekvárt, csak most mi nem tudunk menni, de ígérem ha lesz negyedi palacsinta-buli, akkor oda mindenképpen viszek!

Amúgy én is nagyon kívántam a végén a somlóit, meg a szoptatás alatt is. De már annyit ettem, hogy egyszer csak elegem lett belőle. Jelenleg rá sem bírok nézni!
aranyhold

Sziasztok!

Na, én jól eltüntem megint, mindig azt reméltem, hogy ezentúl lesz időm a netezésre, azután mindig másképp alakul. Kép Ha meg véletlenül az olvasásig eljutok, akkor mindjárt megindul a nyálelválasztásom, és mennem kell palacsintát sütni. Kép

Nikcsi! Aktuális még a TENA bugyi téma?
Leszálló poci ügyben a "Terhesség hétről hétre" című könyv azt írja, hogy első terhesség esetén 4 héttel a szülés várható időpontja előtt száll le a poci, a további terhességeknél pedig 4 héten belül, de lehet, hogy csak a szülés megindulásakor. Ez a verzió még nem hangzott el. Kép Ezt imádom a terheskönyvekben, ha elég sokat elolvasol, minden és mindennek az ellenkezője is elhangzik. Kép
Ja, és én is csatlakozok a télen született, és a hideget utáló emberek csoportjába. Kép

Mucus! Nekem megadta az orvosom a mobil számát, pedig nem magánba járok hozzá. Persze ha úgy érzem, hogy megindul a szülés, én is először a kórházba megyek be, és majd értesítik onnan, ha tényleg helyzet van. Kép

Eszty, Laga! Mindketten voltatok most pénteken a terhesgondozóban?! Kép Akkor lehet, hogy találkoztunk, bár én kicsivel 11 óra előtt végeztem, és mentem is felfelé UH-ra.

Meglepibaba! Micsoda, te már készen is vagy a baba fogadására?! Hú, de irígyellek... Kép Ahhoz képest, hogy bármelyik pillanatban megszülhetek (elvileg még 2 hetem van), én még nem tartok sehol. Kép De ezen a héten úgyse akarok megszülni Kép, úgyhogy mondogatom is Petinek, hogy maradj szépen még odabenn, majd szólok, ha jöhetsz kicsim. Kép Lacikánál működött! Kép

Egy két témához még hozzászólnék így utólag:

Kilók: Én Lacikával felszedtem a 12 kg.-ot, most meg (eddig) alig 4-et. Az a súly, amivel szülni megyek kb. ugyanannyi lesz. Kép

Szoptatós melltartó: Senki nem emlegette az Anitát. Nekem eddig azok váltak be a legjobban. Persze biztosan tényleg alak/alkat függő. Az én melltartóimnak komolyan kell venniük magukat... Kép

Alvás: Én anno csak a hátára mertem fektetni Lacikát. Nem is aludt máshol, csak a karomban. Kép Na, Petit minden oldalára meg fogom próbálni fordítani, csak aludjon az ágyában, mert Lacikához még most is többször kelek éjszaka, mint más, szerencsésebb (ügyesebb?) anyukák az újszülött babácskáikhoz. Kép Büfizni, bukni soha nem szokott, attól nem kellett tartanom, hogy megfullad, és a hasfájást is csak hírből ismertük, de ha kókuszmatracot ért a feneke, akkor könyörtelenül felébredt abban a pillanatban. Kép

UH-n becsült súly: Lacikát a 38. héten 3311 grammnak számolták, ehhez képest született meg 2 hét múlva 3250 grammal. Pénteken Petit 3652 grammra tippelték, remélem, ő se ehhez képest szedi fel a heti 150-200 grammot a hátralévő időben. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Laga,
én nem tudom, hogy mi volt, de én úgy emlékszem, hogy késett a doki, nem volt ott 11 órakor. Utánam jött meg. Vagy lehet, hogy ott volt, aztán el kellett mennie és én már csak azt tudom? Tudsz magadról fényképet küldeni?
Igen, én lennék a 9 órási uh-os. De mivel megyek Sztanyikhoz is, a terhesgondozóban össze fogunk futni szerintem.
Te mire kaptad a magnéziumot? Haskeményedésre?

Lányok, nem vagyok valami jól. Tegnap takarítottam és lehet hogy meghúztam a hasam, mert ha állok, akkor fáj a hasfalam. Nem tudom, hogy mi lehet. Szerencsére picikém rugdos, tehát komoly baj nem lehet, de nem valami kellemes.

Eszty
eszty

Sziasztok!

Létezik még manapság más antibakteriális tudfürdő a Lifebouy-on kívül? Pakolom össze a kórházi cuccot, nézegetem hozzá a 3 évvel ezelőtti listámat, de a jó öreg Safeguard-ot nem kapok sehol, a Lifebouy meg olyan nagy flakonokban van, és a szaga se tetszik egyik fajtájának se. Ti milyen tusfürdőt visztek majd a kórházba? Ja, és eltünt az ISOSTAR energiaital is. Kép Anno a szülésre felkészítő előadásokon ajánlották, a DM-ben lehetett kapni, és a narancsízű egész iható volt. De ezt se kapok most sehol... 3 év ilyen nagy idő?! KépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Kórházi csomag
Antibakteriális tusfürdő? Mindenki ilyet használt?

Eszty
Vigyázz magadra! És ha nem múlik szerintem nézz el a dokidhoz...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: én nem. Én a szokásos tusfürdőmet és Laktacyd feminát vittem
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cas,
én is sima tusfürdőt és Laktacyd-ot vittem. Illetve nedves intim törlőkendőt is.
myra

Tusfürdő
Én általában nem használok semmilyen intim mosakodót. Ilyenkor ez fokozottabban ajánlott?
(Nedves intim törlőkendőt már vettem, bent is van a csomagban.)

Kép
Kép
Kép
cas

BMárti

A DM-ben vettem Garnier antibakteriális tusfürdőt, kézmosáshoz pedig Dettol-t, és ennek egy spray bőrfertőtlenítőjét. Általában nem vagyok baktérium paranoiás, de a kórházban sose lehet tudni, még a legalaposabb takarítók mellett sem, hogy mit szedhetünk össze. Valószínűleg jót mulatnak majd rajtam a kórházban, mert akkora csomagom lesz mintha két hétre mennék... Kép
meglepibaba

Carfree, stb.: Az intim törlőkendőket nem szeretem mert nem moshatod le rögtön (mondjuk ha wc után használod) és nem hiszem, hogy jó ha kémiai anyagok maradnak egy olyan testrészen (legyen bármilyen ph értékük), aminek kényes az egyensúlya. De lehet, hogy nektek van igazatok... majd megkérdezem a dokimat.
meglepibaba

Nekem anno a szülésznő is ajánlotta, hogy vigyek majd Laktacyd-ot, és otthon is használjam még egy darabig. Viszont arra is felhívta a figyelmet, hogy ne a Nivea Intimo-t vegyem, mert az már inkább kozmetikumnak számít, míg a Laktacyd valóban azt a célt szolgálja amit kell.
Az egyéb tisztálkodásra bármilyen tusfürdő jó.

Myrához hasonlóan én is vittem nedves törlőkendőt (körömvirágos dm-est), de ezt a "nagy dolog" után használtam, hogy amíg eljutok zuhizni, addig se terjengjenek a seb körül a bacik.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Mucus
Én is DM-est vettem, csak kamillásat. (A körömvirágosra azt írta, hogy "visszazsírozó" hatású, és nem tudtam, hogy az jó-e ilyenkor...)
Akkor asszem veszek Lactacydot.

Kép
Kép
Kép
cas

Köszönöm a válaszokat!
Van még egy amatőr kérdésem: hogyan tudok privát üzenetet írni Mzsx-nek? Az rendben, hogy rákerestem a nevére és megtaláltam, de sehol nem látok olyan gombot, amivel ezt lehet megtenni.
abessza

Sziasztok,

Abessza,
fúú, Mzsx-nek tényleg nincs fönn az email címe! Írj neki inkább a Margit Kórház Babái topicban, hátha ott többször előfordul.

Cas,
kétpetéjű ikrek lettek: 1 fiú - 1 lány.

Eszty,
csak azért írtam, mert ha jól értettem, te 12-re érkeztél én meg akkor már nem voltam ott. Ha 11-re jöttél, akkor bizony láthattál.
Egyébként 25.-én én is megyek a dokihoz, de mivel UH időpontom 11-re van, ezért gondolom csak utána megyek hozzá. Lehet, hogy pont elkerüljük egymást.
Fénykép? Az archívban találsz tali fotót mindenkiről, aki ott volt. (egyébként én béna vagyok ahhoz, hogy fel is rakjak egyet.)
Magnézium: éjszaka vádligörcseim vannak + néha úgy érzem, mintha keményedne a pocim. De csak napi 1-et szedek.

Szerintetek jó a Chilli Intima intim mosakodónak? Vagy az is inkább kozmetikum?
Ja és bocs ha süsü vagyok, de milyen esetekben használjátok majd benn az intim törlőkendőt?

Laga 26+6
laga

Sziasztok!

Azt, hogy antibakteriális tusfürdőt kellene vinni én a 3 évvel ezelőtti előadássorozaton hallottam. Lehet, hogy már elavult infó... Kép

Meglepibaba! Köszi, az 5letet, a Garnier tusfürdőket meg se néztem, nem is gonbdoltam, hogy lehet köztük antibakteriális.
Szerintem mindenkinek jókora csomagja lesz a kórházban. Kép

A Lactacyd tényleg nagyon jó, én évek óta használom rendszeresen. Előtte visszatérő gombás fertőzéssel kinlódtam, gyakorlatilag az usziból egyenesen mehettem a nőgyógyászhoz. Azóta viszont egyszer se jött elő semmi ilyen gondom, még antibigyós kezelés után se. Nem is gondoltam volna, hogy egy "külsőleg" használt mosakodó ilyen hatékony lehet.

BMárti 38+1

BMárti
bmárti

Valaki kérdezett a hajhullásról asszem itt vagy a másik topicban:

Általában akkor van szülés után hajhullás, ha a terhesség alatt jelentős sűrűsödés állt be. Vagyis a hormonváltozás miatt többlet szülés után elhullik. A döbbenetes az, ahogy ez történik: egyik nap még semmi, aztán a másik nap hajmosás közben a kezedben marad egy marék haj. A kemoterápiás betegeknél vannak ehhez hasonló tapasztalatok!
De nem kell megijedni, abba fogja hagyni a hullást, csak amíg hullik annyira intenzíven teszi, hogy az ember összesz... magát.
Sokan levágatják a hajukat, talán úgy kevesebb a veszteség, meg aztán az új hajnak utól kell érnie a hosszabbakat.
Vilmossal annyi hajam volt, mint kb 5 embernek összesen, igazi oroszlánsörény. Kb 6 héttel szülés után csomókban! hullott. Sírni tudtam volna. 2 hónapig tartott a hullás, utána elmentem fodrászhoz és levágattam. Amíg hullott, addog nem mertem elmenni, mert biztos azt hitték volna, hogy rákos vagyok...
Most sokkal kevésbé dúsult be hajam, vagyis kevesebb veszteségre számítok. De megelőzöm a hajhullást a fodrásszal. Vagy még szülés előtt vágatom le (úgy se lesz időm szárítgatni szülés után), vagy szülés után megyek fodrászhoz, de attól félek, nem lesz időm.
Egyébként nem vagyok egy nagy fodrászhoz járós: 2003 karácsonyára kaptam a férjemtől egy "beutalót" a hajas szalonba. Azóta sem voltam.

Laga
laga

Sziasztok!

hajhullás:
nálam a vágás sem segített, sőt azt sem mondhatom, hogy terhesség alatt sűrűsödött volna a hajam, és ez hullott ki.
Ami viszont megállította egy hét alatt, az a csalán hajszesz volt. Ez napont 2* is lehet használni, szárazon bedörzsölni a fejet.
A másik amit a fodrászom ajánlott a Varga cseppek, csak ez lényegesen drágább. Egyébként "Hajas" tanítványa és alkalmazottja volt.
Pont most volt itt hétégén, és azt mondta, hogy ha valakinek nagyon hullik a haja, akkor vasat kell szedni, mert a hajhagymák a vérerekből táplálkoznak, és ha vas valamint kálcium hiány van, akkor hullik.

Laga
erre a dokink is írt fel nekem anno gyógyszert.

mucus
Tm

Mucus,
mármint mire? A hajhullásra? És mikor: a szülés után? És mi volt az? (nem is hallottam ilyet)

Laga
laga

Szia Abessza!

Én Ernő bácsinál szültem, és egy nagyon-nagyon aranyos és jó doki. Csak ajánlani tudom. Az tényleg igaz, amit a Niki írt, hogy nyugdíjba akar menni, de ezt én is csak hallottam. Nekem még nem említette. De, ha akarod rákérdezhetek, mert holnap megyek hozzá. Egyébként én 7 hete szültem nála, és nagyon kellemesen csalódtam az egész szülésben. Végig velem volt...ill. váltogatták egymást a szülésznővel, aki szintén szuper volt. Őt Mesterné Ildikónak hívják, és Ernő bácsi őt ajánlotta. Tényleg jó volt. Ő is nagyon kedves, és mindent nagyon profin csinált. Csak ajánlani tudom őket. A kórház szintén jó, szerintem jó választás, ha oda mész.
Ha van még kérdésed, megadom az e-mail címem: matrahazi.zsofia@chello.hu

Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Ez a nap is jó "hasznos" volt eddig... Bejövök szokás szerint (majdnem 4 kézláb a jégpálya miatt) 7-re és 12-ig semmit se tudtam csinálni (se net, se e-mail, se server). Ezért nem jelentkeztem. Ráadásul itt ez a jó kis kanapé, de még eldőlni se tudtam, mert ma pont bent volt a főnök, pedig kedden és csüt. de nem szokott. Kép
Igérem, ha valamiért a kórházba veszem az irányt, valakinek írni fogok! De az még odébb van!

Bmárt
Köszi már tudtam venni Tenna bugyit, viszont attól félek, hogy az M-es méret kicsi lesz (combnál). Tornatársam beszélt rá, hogy elég lesz.
Igen MB már teljesen összepakolt!

Eszty
Tényleg vigyázz magadra, még ha mozog is a baba, és még napokig fáj szerintem fordulj orvoshoz!

Kórházba
Én is olyan tusfürdőt tettem, amit eddig is használtam, éppen azért, nehogy ott jöjjön rám valami viszketés vagy valami. Intim lemosóból pedig avonost és a niveát használom, de ezek után lehet hogy áttérek a laktacydra.

Abessza
Én tudom Mzsx címét, bár az engedélye nélkül nem adom ki. Esetleg küld el nekem én továbbítom Zsófinak. De írok neki és ha okés, akkor elküldöm Neked!

Laga
Köszi az aggódást! Pedig semmi ilyesztőt nem írtam, meg nem is írtam - ez volt a baj! Semmi jele még a szülésnek, és nem is szeretném, bár már a 37. hétbe lépünk hamarosan...

Nikcsi 36+5
nikcsi

Abessza
Látom már meg is oldódott a dolog! Kép

Zsófi viszont az én megjegyzésemre nem is reagáltál... Kép
nikcsi

Laga

Igen! szülés után írt fel eccerű vasat. Mert Ő is ua. mondta amit a fodrászom.
De én eltudom ám képzelni, hogy ez nem mindenkinek segít, és hogy valakinek a hormon változástól hullik, mert tesóm is így volt.
Neki sem ért semmit a vas. Vagy lehet, hogy az egész terhesség alatt szedni kellett volna...

mucus
Tm

Sziasztok Lányok!

Megkérhetlek benneteket, hogy tegyetek közkincsé egy "mit csomagoljak a kórházba" listát!!!!
Vagy megtalálom már valahol a múltban???
soso

Az intim mosakodókról csak annyit, hogy a Laktacyd a legjobb. Nekem még évekkel ezelött az Adrienn (orvosom) "írta" fel. Akkor még csak gyógyszertárban lehetett kapni. Én azóta használom. Egyébként létezik belőle kendő és hüvely öblítő is.
myra

Nikcsi, Cas,
köszi, megpróbálok vigyázni magamra. Ma azért felhívtam a dokimat, aki mondta, hogyha pár napig még fáj és keményedek, akkor menjek el hozzá. Majd meglátjuk. Remélem elmúlik.

Laga,
megpróbálok kutakodni, hátha rátalálok a fényképekre. Egyébként tényleg 12 felé értem oda és a doki utánam jött, ezért is gondolom azt, hogy elmehetett és utána jött vissza.

Hajhullásom nekem is volt szülés után, gondolom a vashiánytól volt. így is hullik a hajam, de akkor. Már azt hittem, kopasz leszek. KépKép

Soso,
lista ügyileg azt tudom mondani, hogy: köntös, hálóing 3-4 db, papucs 1 fürdés 1 mászkálós, tisztálkodószerek, tenna betét és bugyi, pohár. Azt hiszem ezek a lényegesek. A többi már a te dolgod (konyharuha, kés, stb)

Eszty
27+1
eszty

Ruházat:
meglepibaba

Ezer köszönet, Meglepibaba!!4
soso

Sziasztok!

Akkor ezek szerint a szülés után érdemes tovább szedni a maltofert?

Eszty
Látod én is ezt mondtam, hosszan nem szabad evvel játszani! Kép Engem is mindig noszogatnak a lányok, szóval most én se hagyom szó nélkül Kép Kép
Lagáról kép: Cas profiljába bemész, ott van egy saját weboldal dolog, erre rákattintasz és a 18. képet megnézed. Laga fotel mellett ül, fekete naciba.

Ma megint ctg és persze biztos mérlegelés is... Annyira kíváncsi vagyok, a végén ott már 15-t is fognak mérni, pedig ruha nélkül még mindig + 8,1 volt (REGGEL).

Bogi
Tegnap Te mondtad a páromnak a kórháznál, hogy ne várjon rám, mert nem voltam tornázni, ugye? KÖSZI
Múltkor hívtam, hogy nem megyek, tegnap reggel mondtam nekik, ha nem hívom nem megyek, de múlt héten pont fordítva volt, ezért várt ott. De 1-2 perc alatt itt volt értem... (Milyen "jó" hogy ilyen közel van a kórház és a melóhelyem Kép)

Nikcsi 36+6
nikcsi

Sziasztok!

Ma kezdődnek a baba-mama hetek a CORA-ban, éppen most jött meg a hírlevél! Kép

Nikcsi! Valahogy az volt az utolsó, ami megmaradt a fejemben, hogy nem kaptál TENA bugyit, és eszembe jutottál, mikor vettem. De ha már van, akkor megkésett infó, hogy melyik gyógyszertárban vannak képben. Kép Kapásból tudták, hogy melyik betétméret ajánlott ilyenkor (4 cseppest adtak), és árulják darabra őket, nem kell megvenni mind a 20-at, annyi úgysem fog kelleni ebből a méretből. A bugyiból nekem is M-eset akartak adni, mert hogy akkor már úgyse lesz pocakom, és elég a normál méret. De azt 100-as csípőbőségig írja, nekem meg a terhesség előtt is volt annyi Kép, és persze a poci se tűnik el nyomtalanul varázsütésre. Szerintem pont így járhattam anno, a pulttól nem látják, hogy mekkora a fenekem Kép, és kedvesen a normál méretet adják. KépKép
Te hogy állsz az összepakolással? Én még csak mondogatom Petinek, hogy hétfő előtt nem kellene megszületnie... Kép Felkészülni legalább felkészültem a kórházi cucc összepakolására, megvettem szinte mindent, ami kelleni fog, és kimostam a 3 éve porosodó hálóingeimet. Kép De a babaholmikat elővenni se akarom, amíg Lacika meg nem gyógyul, tuti, hogy rendezgetni akarja majd őket. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Cora: végre ma tudtam megnézni a honlapot! Eddig azt írta ki nézzek vissza később...
Érdemes elmenni! Kép

Bmárti
Tena M-st felhúztam magamra, jó csipőben, nekem a combomnál nem a legjobb... Ha kényelmetlen lesz, akkor lemegyek a kórházi gyógyszertárba! Kép
Összepakolás: na itt írjam meg, mindjárt kapok a lányoktól olyat - mert kb. 2 hete megígértem. 100%-osan nincs összepakolva, de azért sokkal nyugodtabb lennék, ha a táskába lenne minden. Van egy polc ahova be van téve: betétek, bugyi, cumisüveg, hálóingek, köntös, melltartóbetét, stb. Szóval onnan be kell rakni a táskába + a hiányzó dolgokat! A babadolgok viszont egyáltalán nincsenek összerakva, ami a kórházból hazamenetelhez kell. Kép
nikcsi

Soso

Igazán nincs mit. Én nem vagyok férjnél, így mondjuk a házassági papír helyett más kell, de a házassági anyakönyvi kivonat körül is komplikálódhat a dolog attól függően, hogy melyik kerületben házasodtál. Érdemes megkérdezni a lányokat ha nem vagy teljesen képben a szükséges iratokat illetően, negogy ott érjen valami meglepetés.
A pelenkát és a popsitörlőt iletően talán még csak annyit, hogy nem kell belőlük sok, de meg van határozva a kórházban, hogy mennyi jut egy babára egy nap. A tartalék arra az esetre kell, ha a baba túllépi a kórházi adagot...

Tena bugyi: én 2db-os kiszerelésben vettem, elég mókásan néznek ki. Kép Egyet be is raktam a szülőszobai zacskóba.

Apropó! Voltaképp mit kell vinnünk a szülőszobába? Törölközöt? Tusfürdőt? Hálóinget? ???

Nikcsi

Bogi tegnap nem volt tornázni, talán a szőke kismama lehetett, aki mostanában szül majd. Én nem is láttam a párod, igaz, hogy rohantam mert Apukám jött értem. Hiányzol nekünk a tornán!
meglepibaba

MB
A tena bugyi, először azt hittem nem is azt adtak, amit kértem... Én mindkettőt betettem.

Szülőszobába a saját hálóinget nem ajánlják, csak csupa vér lesz!

Köszi, akkor az a Márti lesz, a du.-i csoportba jár? Pedig eddig de. volt. Csak a szőkeség miatt gondoltam Bogira.... Köszi az infót!
Csütörtökön ha normális idő lesz megyek! Tegnap a reggeli jégpálya épp elég volt, ezért nem mozdultam a munkahelyemről (idejött értem férjem uram).
nikcsi

Sziasztok!
rég jártam erre, a vihar alatti áramingadozás jól kikészítette a gépet.
Én a Sanex tejsavas tusfürdőjét használom, nekem nagyon jól bevált.

A kórházi csomaghoz csak annyi, hogy én nem vittem és nem is hiányzott saját textilpelus. Ha kellett, kértem, aki viszont vitt sajátot, úgy kellett őrködnie felette, mert mindig be akarták gyűjteni.

Szilvi
szilvamag

Meglepi
Az előadáson a szülésznő a köv. dolgokat kérte a szülőszobára: papucs, köntös, hálóing, babakesztyű/zokni. Illetve elsőül elzavarnak zuhanyozni, tehát szerintem törölköző és piperecucc is kell. De én is kézhez fogom készíteni még a tenás bugyikat-betéteket. Asszem ennyi... (?)

Nikcsi
A szülés alatt biztosan nem a saját hálóinged lesz rajtad, hanem utána ha lezuhanyoztál (újra), legyen mibe tisztába öltözni szerintem (hálóing, köntös).

Cora
VOltunk reggel a szüleimmel, nagyon helyesek voltak, teljesen belelkesedtek. Vettünk egy csomó kisruhát (nagyon édesek vannak, most még típus és méretválaszték is volt és tényleg jó áron), hálózsákot (ebből csak 1 elég nagy méret van, de sebaj, belenő majd), kiskádat, tetra pelust (sokkal olcsóbb, mint a Kenguruban), bébihordozót, sőt már a nagyobb korában szükséges gyerekülést is. (Kicsit asszem túl lelkesek voltak. Kép Anyám bilit is akart, de lebeszéltem, hogy hol van az még?! Kép)
Kiságyat is akartak venni (legyen hol aludni a babának náluk, ne kelljen hordozhatót cipelni), de az akciósak nem az igaziak apám szerint (na jó, az ő apja asztalos volt, tehát elég kritikus szemmel néz mindent, és ami nem bombabiztos, az nem is jó).
És ami nagyon tetszett, hogy vettünk olyan kistakarót, amibe úgy bele lehet bugyolálni a babát, és kis tépőzárakkal rögzíteni, mint egy "pólyába". Ha meg széthajtod, akkor takaró.
Vannak kismamaruhák is, de azt én már nem nagyon nézegettem, asszem kihúzom azokkal, amik vannak.
Babakocsik szinte egyáltalán nem voltak.
Ja, és mindent jól szétpakoltak több helyre, de azért ha végigsétálsz akkor meg lehet találni mindent.

Kép
Kép
Kép
cas

Szilva

Köszönöm a tippet, nem szeretnék pelus-őrt játszani, lesz más elfoglaltságom is. Kép

Cas

Babakesztyű? Hogy ne karmolja össze magát? Ilyet vettél már? Még nem is néztem... Kép Babazoknit minden napra kell vinni vagy csak a szülőszobára?
A Tena cuccokat én is betettem, azt viszont nem tudtam, hogy ott lehet-e zuhanyozni rögtön (nekem úgy rémlik mintha a beöntés után is lehetne.)
Nálunk is dúl már a családi bezsongás, a jövendőbeli Nagypapa kijelentette, hogy márpedig ő el fogja rontani ezt a gyereket. Kép
meglepibaba

Meglepi
Babakesztyű azért kell, hogy ne fázzon a kis kezük, meg hogy ne karmolják össze magukat. De mivel ilyen kis méretben nem nagyon van, ezért egyből babazoknit mondott helyette a szülésznő. Egyébként én sem láttam kesztyűt, zoknit vettem neki.
Zokni amúgy a lábukra odabent nem kell, mert angolpólyában lesznek.

Hmmc
Hová tűntél?!?! Minden rendben van veletek?

Szilvi
A pelust akkor én is meggondolom (vagy teszek rá vmi megkülönböztető jelzést)...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
tusolni "mindenütt" lehet és kell is, a beöntés után is én a szülés után is. Itt adnak törülközőt (lepedőt) és hálóinget is, van betét is a szülőszobában és hoznak is. Inkább a Tenna bugyit készítsétek és azt a ruhát amiben utána lenni akartok. Ha jól vagytok lábon kell bemenni a szobába! A csomagot bevásárló kocsin toljátok (kicsit vicces).
A kesztyű a karmolás miatt kell, tényleg szép hosszú körmeik tudnak lenni, de nem mindenki karmolja magát, mert ez a köröm még puha.
nézd csak meg a hüvelykujját
Kép

szilvi
szilvamag

Szilvi
Huh, micsoda kis "macskakarom"! Kép
De milyen kis mütyűrke a kezecskéje! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

NÁlunk a hosszú körömre a popsikrémet javasolták. Márminthogy kenjünk be azzal, és akkor felpuhul annyira, hogy nem tudja magát összekarmolni.
cory

cory
Budapest

Cory!
ez a köröm olyan puha, hogy nem kell semmivel puhítani. (egy napos a képen)A baj akkor van, ha letörik, mert az már keményebb.

Szilvi
szilvamag

Szilvamag: az én nagyobbik fiamnak is ilyen körmei voltak, mikor született, és neki már akkor is sikerült összekarmolnia magát.
cory

cory
Budapest

Na ma mi is kifosztottuk a Cora-t. 56-os ruhák már nem nagyon voltak, de szerencsére mi a következő hónapokra gondolva a 62-68-asokra vadásztunk Kép Érdemes mindenhol körülnézni, mert csalóka módon a szokásos helyen lévő ruhák nagy része is le van árazva, és csak egy piros vonalkód utal rá.

Mivel én túl gyorsan szültem, már rögtön kórházi hálóinget kaptam, és a zuhany is elmaradt, de ha jól tudom az elején a saját hálóingetekbe vagytok, és kell a saját törölköző. Az igaz, hogy a szülés utáni zuhanyhoz kaptok lepedőt az erős vérzés miatt, és betétet is adnak, de kell a saját (akár TENA) bugyi.

Cas,
0-ás kesztyűt én a Stop Shop-os Kenguru Gold-ban vettem. Szükség is volt rá, mivel a gyerkőc fél nap alatt agyon karmolta magát. Néha még itthon is rá kell, hogy adjam mert nagyon gyorsan nő a körme, és ritkán nyugodt annyira, hogy le tudjam vágni. Ráadásul az a szokása miközben sír, hogy teljes erőből az arcát markolássza, a szemével együtt, engem meg a frász kerülget.
Zokni pedig kell az angol pólyába. Sőt én Lillára itthon a rugi alá is adok. A kisbabáknak még fejletlen a perifériás keringésük, ezért általában jég hideg a kezük-lábuk. Utólag visszanézve, elég vicces volt ahogy a gyerek születése után rózsaszín lett csak a kéz- és lábfeje maradt lila Kép (lásd képek)
Kép Kép
myra

Myra

Ezek a képek szülés után készültek? Hihetetlen milyen szép kis bőre van, lila lábikók ide vagy oda! Kép Gyönyörű baba, gratulálok még egyszer.

Melyik Corában voltatok?
meglepibaba

MB,
köszönjük szépen Kép Igen szülés után készültek a képek.
A Budakalászi Corában voltunk. A párom meg is jegyezte, ennyi terhes nőt, és babahordóval közlekedő anyukát ritkán látni egy rakáson KépKép
Szerintem érdemes minél hamarabb kinézni, mert a silányabb termékek mellett nagyon jó minőségűek is vannak. Mi a ruhákat 500-1500 ft közötti áron vettük. Pl. egy szuper piros dzsekit, belül polár béléssel, lecsatolható kapucnival 990 Ft-ért.
myra

Cora
Sejtettem én, hogy nagy lesz az érdeklődés, és kifosztják a boltot... Mikor mi voltunk még reggel rengeteg 56-os ruci volt... Persze ebből én is csak 1-2-t vettem, inkább 62-68-ast.
Kíváncsi vagyok, mára feltöltötték-e újra...

Myra
2 hete voltam a Kenguruban, de elkerülte a figyelmemet a kesztyű (pedig annyit nézegettem). Na majd megnézem mégegyszer. Viszont akkor vigyek neki bentre zoknikat?
Lilla képei nagyon aranyosak, de tényleg hidegláb-világbajnok lehet! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

MB
Még egy kis hozzászólás: a pelusra nem csak azért van szükség, mert esetleg többet kell tisztába rakni (napi 5 van), hanem azért mert az "átlagnál" kisebb súllyal születik és a kórházi pelus a nyakáig ér.

Szilvi
Köszi az infót, akkor én se viszek textilpelust!

Cas
Hmmc és családja ma Miskolcra mennek, gondolom készülődtek, majd csak vasárnap jönnek haza, szóval addig nem lesz itt.

Pedig Hmmc ma reggel nagyon gondoltam Rád! A terhespatológiára kellett vérvételre mennem Gizikéhez.

Cora
Mi ma megyünk és akkor holnap beszámolok, hogy mennyire van kifosztva! Rucik, hálózsák, melltartó, meg kád kellene.

Képzeljétek tegnap kicsit összeomlottam! Szervezetem tavaszt érez, és nyílok mint a rózsa... Kép Na nekem tegnap nem volt ilyen vicces! 1 újnyira már nyitva vagyok, ez is megrázó hír volt, de a legrosszabb a vizsgálat volt! Este mondtam is férjemnek nem tudok semmivel foglalkozni, csak a "sebem" nyalogatásával! Egész este fájt a hüvelyem, ma már jobb, de ez a tudat, hogy kezdek kinyílni? Most kezdem azt érezni, hogy tényleg otthon kéne maradni. De akkor lehet, hogy egész nap csak feküdnék és sajnálnám magam, ez pedig a depihez vezető út, nem?

Nikcsi 37+0
nikcsi

Myra és Szilvi
Nagyon édik a képek! Kép

Lányok az egyik ismerősöm mondta (talán már említettem), hogy Budaörsön van egy babanagyker, ahova mi is bemehetünk vásárolni. Nagyon sok kenguru gold termék van - jóval olcsóbban. Megtaláltam a honlapjukat!http://www.matti.hu/akciok.html Ha minden jól megy, ide vasárnap megyünk és akkor beszámolok!

Aztán ez a weboldal sem elhanyagolható: http://bababolt.lap.hu/#b11274838
nikcsi

Sziasztok!
Nem tűntem el, csak nem sok időm volt mostanában a net előtt ülni.

Tegnap mi is voltunk a fóti Corában. Tényleg van minden csak turkálni kell a polcok között. Ügyes anyukák eldugják hátra a jobb cuccokat és később vissza jönnek érte, de én szemfüles vagyok. Jól be is vásároltam. Előtte azért benéztünk a Mini-manóba. A Mini-manóban mondták, hogy a 2005. évi babakocsik február végén fognak érkezni, úgyhogy azt nem is vettünk. Addig itt lesz nekem a Perego. Azt hittem már mindent megvettem, de mikor hazaérünk mindig kitalálok valamit, hogy elfelejtettem. Még nem biztos, hogy megyünk Miskolcra, mert az ember nem tud levinni és tegnap a jeges járdán majdnem dobtam két dupla flippet, és nincs kedvem vonatozni. Azt hiszem, hogy nem lenne sikeres hasravágódnom. Azt sem tudom már, hogy hol van a súlypontom.

Nikcsi
Gizikéhez csak hétfőhöz egy hétre kell mennem. Most kaptam 3 hét szabadságot, mert nagyon ügyeset produkáltam. Tegnap reggel ott volt a férjem kb. 8 körül, mert elfelejtettem a múltkor pisigyűjtő-vackot hozni, amíg én vártam a táppénzes papíromat addig ő felment érte.
Ha én 1 ujjnyira kinyílnék nekem onnantól kezdve kórház. Elmagyarázta a dokim, hogy attól nagyobbat ne is várjak, mivel annyi hiányzik a méhnyakból, hogy kinyílik 1 ujjnyira és onnantól kezd el vékonyodni. Normál esetbe 5-6 ujjnyitól vékonyodik. Ahogy jön a vége egyre jobban be vagyok tojva, hogy mi lesz velem.
Nem akarlak befolyásolni, de nem lenne jobb ottnon? Nyugodtan. Bármikor átjöhetsz hozzánk is netezni, szórakozni.
Cas
Köszi az aggódást! Az ember be van tanítva, hogyha bármi történik bármikor jelentkezik Kép

Csütörtökön? Palacsinta? Nálunk?
hmmc

Lenne a gyakorló mamákhoz egy kérdésem. Fogalmam sincs, hogy mekkora sapkát vegyek a gyereknek. Nem emlékszem már, hogy mekkora volt Dorina feje.
hmmc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?