Új privát üzeneted érkezett!

nem tudom, de a szulesznom ferje a Szent Imreben orvosKép
szoval, ki tudja, de szerintem mint szuleszno nem lehetne ott hivatalosan akkor sem

Kép
babarozsa

És mint dúla???
kisün

hat azt nem tudom...

Kép
babarozsa

Igen, az ügyeletesekkel nem volt semmi gond. De ha belegondoltok, van kb 10 doki, és mindenki valakinek a választottja. Nem? Tehát a nagyon szuper doki is bekerül valamikor ügyeletesnek, szóval az ügyeletes is csak ember. nna. Kép

Egyébként meg ne ijesztgessétek egymást, semmi sem olyan drámai átélve, mint leírva. Most jut eszembe, nálam is volt hasba nyomás, na nem könyökkel, hanem ujjakkal, ha az jobb, nem tudom. Mindenesetre akkor és ott meg se kottyant, de sokat lendített a dolgon. El is felejtettem, ebből is látszik, hogy jobb inkább 1-1 kellemetlen mp vagy perc, mint hosszú-hosszú percekig, negyedórákig szenvedni.

Babarózsa!
NYUGI, nem lesz földön fetrengés. NYUGIIIIIIII!!!
neet (aki már könnyen beszél...)
neet

Neet, nem lesz?Kép
pedig azt szerettem volna:P
na, jo

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Senkisem mondja meg nekem,hogy hol találok összehasonlító táblázatot az Uh-on mért eredményekhez?BPD,FL stb...

Ja és ma megbeszéltük a dokimmal,hogy 20-án,vasárnap lesz a császár!Tiszta izgi,hogy addig bent maradjon Pöttöm Panna!

Jucus
20170114224602

valahol pedig lattam, de mar nem emlekszem, hogy holKép

Kép
babarozsa

talaltam eg yoldalt nemetul!
http://9monate.qualimedic.de/Us_werte.html

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Babarózsa: Lehet, hogy a dokid véletlenül szórta el azt a nagyon csúnya humort,legalábbis nem hiszem, hogy ha eddig ilyen normálisan állt a dolgokhoz, akkor most mutatná meg a valódi énjét így. Ne idegeskedj, mert még a végén a finisben csúszik le a baba a papás szülésről Kép
És csakazértis fetrengj a földön, ha esik jól Kép

Jucus: Nekem sajnos nincs ilyen oldal a tarsolyomban Kép

Megkaptam ma a vérvételeredményem, a cukrom jó lett (4,8), a vas még mindig alacsony, pedig már lassan szöget is eszem Kép Nincs valakinek tuti tippje? Tudom, hogy az Elevitben is van, meg én már szedem a ferro-folgammát is, de úgy látszik még mindig nem elég Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

az utobbi idoben mar furcsa volt

Kép
babarozsa

Oxigen,
nekem is irt fel a doki vasat, egy ideig szedtem, de aztan az elevitet sem mindig, de
lehet kapni bioboltam jujubat, egy aszalt gyumolcs, nem olcso, de en azt ettem minden nap, meg paradiot, es egyeb magokat,mandulat, meg fekete ribizli levet ittam
a magok a magnezium hianyra is jok
es most hatarertek felett volt a vasam

es nem is vagyok olyan faradekony, mint voltam
amikor alacsony lett a vasam

mondjuk a vervetel elott par nappal bevettem egy szem vasat, meg elevitet, de nem hiszem, hogy attol lett magas az ertekKép

Kép
babarozsa

ok, kozkivanatra a foldon fogok fetrengeniKép

Kép
babarozsa

Babarozsa!

Németből nem vagyok túl jó sajnos.KépDe azért köszi!

Jucus
20170114224602

akkor mondd meg, hogy mit szeretnel!
vagy beirod az elso sorba, hogy hany hetes vagy, es akkor kiadja az ertekeket

vagy az utolso mensi elso napjat adod meg az utolso sorban

Kép
babarozsa

szoval akkor kiadja az ertekeket, de ott mar nem kell nemetul tudniKép

Kép
babarozsa

Babarózsa: Köszi, ezt is kipróbálom. eszem a spenótot (pedig nem szeretem), mindent, amiben azt mondják vas van, de hátha ez segíteni fog. Magokat eszem én is, főleg most a vizsgák alatt. Mondjuk a vastól legalább a nagyon durva amnéziám elmúlt.
Ez a dokitéma érdekes így, de reménykedjünk a legjobbakban. Hátha már az elején a fetrengéstől megjön az esze Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Babarozsa!

Köszönöm szépen a segítséget,meg is néztem.
De találtam egyet magyarul is.Persze a kettő tök más értékeket ad meg,a német szimpatikusabb nekem!

Még egy kérdés:pontosan mit jelent a Kopfumfang=fejkörfogat?
Abdomenumfang=haskörfogat?
Mégegyszer köszönöm!

Jucus
20170114224602

Jucus, igen fejkorfogat stb.

a magyarnak mi a cime?

Kép
babarozsa

Oxigen,
az elejen nem lesz ott, ugyhogy lehet fetrengeniKép

Kép
babarozsa

20170114224602

Ancsi,
rég írtam, valóban, de azért pár naponként olvaslak benneteket, olyan jó. Alig győzök felzárkózni! A mail címem moni@grin.hu, várom, ha írsz.

Kisün,
Dóri egyre szebb!

Hasbakönyöklés témában a kolléganőm mesélte, hogy a 2. babájánál volt rá szükség, mikor kibújt a feje, látták, hogy nagyon lilul, ekkor a doki teljes erőből hasba könyökölte és sitty-sutty kibújt az egész baba. A nyakára volt tekeredve a köldökzsinór, de így nem lett semmi baj, pár óra múlva szép rózsaszín lett, ahogy kell, anyukának pedig idővel teljesen elmúltak a nyomok a hasáról. Szóval ha indokolt a dolog, sokat segíthet a hasba könyöklősdi. Csak jó doki kell hozzá, aki józanul mérlegel. Én is Bardóczy fan vagyok, bár még szülés előtt...

Hordozókendő - ma voltam a Mini Manóban hordozókendős tanfolyamon, ott azt mondta a csaj, hogy újszülött kortól lehet alkalmazni, az elején (pár naposan már) a csúszócsomós, elöl átlósan menő formációban, később az elöl keresztben, egymást keresztező kendőcsíkok féle formációban.

Móni
monci

Jó estét, jó estét!!!

Tehát elszállt a tegnapi hozzászólásom...Kép

SZóval: hordozókendőt egy 06 20 915 1595 telcsiszámon lehet 2500 ft körüli összegért utánvétellel, vagy átutalással rendelni egy hölgytől. Nekünk onnan van, tegnap érkezett és nagyon puha, meg jó minőségű !!!!!!!

(remélem ez elmegy)
ada007

Most már, ha nem lesz fetrengés, megsértődünk. Ugye, csajok? Tessék vinni webkamerát, és egyenes adásban nyomni. Kép Kép Kép
(Az adást meg a gyereket is. Kép )

Jucus!
Valaki pont ezen a fórumon rakta fel anno, h melyik oldal az, amit te épp keresel. Rá kéne keresni valahogy, én próbálom, ha sikerül, idekopizom. Talán olyan címszó alatt, h magzat kora? Az biztos, h még nov.vége előtti hozzászólás volt. Keressünk hát.
neet
neet

Neet, ha intezel egy netkapcsolatot, akkor viszem a laptopot, meg a webkameratKép

Kép
babarozsa

sziasztok

Jucus: Akkor lehet h talizunk,mert nekem 23-án lesz a császár. Legalábbis remélem addig kibírjuk. Csütörtökön megint ctg,te mikor mész? Képzeld a múltkori ctg-n a gép mért méhösszehúzódásokat ,de én abból semmit nem éreztem,ja és elkezdett kinyílni a méhszájam,de a dokim azt mondta nem vészes,csak ha jobban kinyílik akkor kell befeküdnöm előbb. Amúgy h bírod az uccsó heteket? Én már nagyon türelmetlen vagyok.

üdv juji
juji

Babarózsa!
Ez a dúla dolog jól hangzik! Kérdezd meg a szülésznődet nem lehet-e a Szt. Imrében dúlaként ott a szülésednél. Bár én azt írtam nem szívesen szülnék ismeretlen dokinál, de a Szt. Imrében akikkel találkoztam mind nagyon kedvesek voltak és a szemlélet is nagyon kedvező, hiszen mindenki a természetes szülés híve. Az viszont nagyon rossz lehet, ha ennyi aggodalommal mész majd a kórházba.
pesztus

Juji!

Már nyügős vagyok.Kedden megyek NST-re.Én már érzek bizonyos keményedéseket vagy csak azt hiszem,hogy azok?Nekem kb.30-ig ment fel a gépen a görbe.Az én méhszájam még csontra zárt.Én is azon izgulok,hogy kibírja Pöttöm Panna 20-áig.nem túl nagy baba,de bele fér a kiszámolós oldalon talált méretekbe,szóval nem parázok ezen.Én is remélem,hogy találkozunk!
Neet!

Baba segítségével megnéztem a német oldalt és tök jó!De azért köszi a keresgélést,én is kerestem de nem leltem rá arra a hozzászólásraKép
Jucus
20170114224602

egyebkent, ha kibujt a feje, akkor le is lehet szedni gyorsan a nyakarol a koldokzsinort...

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Én is néha bele-bele olvasok a beszélgetésetekbe, de nincsen időm beleírni. Most megteszem, mivel én anno elmentettem ezt az oldalt...
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/kiszamolo.htm
Remélem erre gondoltatok és tudtam segíteni Jucusnak.
Üdv mindenkinek: Anna
kisó

Babarózsa,
egyáltal nem biztos, mivel a köldökzsinór a méhlepényhez kapcsolódik, az meg még belül van Kép meg hát ez nem úgy néz ki, hogy kint baba feje, oszt mellette annyi hely van, hogy össze-vissza lehet huzigálni a köldökzsinórt Kép hidd el, az orvosok egy része nem hobbiból csinálja ezeket a dolgokat Kép
Ugye ma jön haza a párod?

vera
kisün

Baba! Földönfetrengést? Szerintem ez valami vén szigorú fasz lehet! Jó lenne koptatni. Ha bemény, és nagyon szimpi az ügyeletes, csessz ki a könyöklőssel, azt csak a szülésznődet hívd ;-)

Szóval Pesztus is az én dokimnál szült. Gyűlünk!!!! Kép

Jucus, csak nem akkor ügyel a dokid? Milyen kis kényelmes Kép

Oxi, sajna a vashoz nem csak vas kell, hanem valami más anyag is, ami segít lekötni. Én a Ferro-Compot szedtem, mindenhol lehet kapni, és úgy tudom van benne az az izé, ami segít megkötni a vasat.

Monci, köszi a címet!

Ancsipancsi
háromnegyedtizenkettő

ancsipancsi

Ancsi,
a szulesznot hivom eloszor, mar itthonrolKép

a doki nem annyira ven meg, de mar regota van bizniszben

Kép
babarozsa

Kisün, nem, nem hiszem elKép
na, jo vicceltem, elhiszem

ma este jon, szoval ejjel mar szulhetunkKép

Kép
babarozsa

Kisun, de ha a nyakara van tekeredve, akkor ha kint van a feje, akkor a nyaka is, mivel a feje a nyakahoz tartozik, nem?Kép

na, jo nem kotozkodom

Kép
babarozsa

jah, 39.!!!

jo, hir, hogy akicsit ugy fekszik ahogy az a nagykonyvben meg van irva, legalabb ezzel nem lesz gond
a mehlepennyel sincs gond, ha nem ut be valami gikszer, az uhs szerint 100 szulesbol 20 csaszarral vegzodik, a statisztika szerintKép hat igen a statisztika
kerdezte is, hogy csaszart tervezunk-e?
en , meg micsodaaa? tervezni nem tervezem

Kép
babarozsa

igen, fej-nyak kint, de köldökzsinór TÖBBI része és a VÉGE még bent Kép
császár márpedig nem lesz!!!! És estig guggolva is kibírod Kép

vera
kisün

Elnézést mindenkitől a beteg humoromért, de kicsit olyan ez, mint a bungee-jumping Kép
kisün

Sziasztok!

Még új vagyok itt, 6+6-os terhes kismama, és most keresek szülészt a Szt. Imre kórházba(sajnos más orvosi javaslatra császáros szülés lesz). Olvasgattam a topicot és Bálint Mihályra gondoltam. Szeretnék hozzá bejelentkezi minél hamarabb, de hiába nézegettem a beírásokat, nem találtam meg az elérhetőséget, hogy bejelentkezzem a magánrendelőjébe. Tud nekem valaki segíteni? Előre is ezer köszönet!!!
anina

Oxigen!

Nekem van egy jól bevált módszerem vashiányra, van egy Alafalfa C névre hallgató szer - nagyobb gyógyszertárakban lehet beszerezni - ami céklás lucerna tabletta. /Nem röhögni! :o)/ Nekem már nem egyszer ez dobta helyre a vasszintemet, teljesen természetes, nem okoz székrekedést - mint a szintetikus készítmények - és 2 hét alatt úgy felnyomta a vasszintemet, amikor a napi max. mennyiséget szedtem, hogy már fémes ízt kezdtem érezni a számban. Szóval tuti...!

A vas felszívódásához egyébként C vitamin kell.
Ha iszol fekete teát, akkor azt felejtsd el, mert gátolja a felszívódásukat. (Most olvastam, csak azért vagyok ennyire "művelt"...)
zsuzzzsi

Nagyon pörög ez a topik, úgyhogy ha nem bánjátok bemásolom a tegnapi hozzászólásomat "Dr. Barna ügyben".

Nem nagyon olvastam itt a fórumon Dr. Barna Istvánról. Esteleg van olyan, aki nála szült? Hálás lennék minden információért, mert nagyon dilemmázok, hogy váltsak-e orvost, de tulajdonképpen azon túl, hogy nem számítok nála semmiféle alternatív vajúdási módra nincs vele bajom, jó kezekben érzem magam.

Ennek ellenére ha nem volna muszáj az oxitocint inkább kihagynám, meg annak sem örülnék, ha kinyomnák belőlem a babát. (Nem azt mondom, hogy Ő ezt csinálja, csak úgy gondolom, hogy Ő még a "régi iskola" híve, és nem tudom hogy áll pl. a háborítatlan szüléshez.)

Szóval aki nála szült, vagy hallott róla valamit nagyon örülnék ha megosztaná velem a tudását.

Köszi!

Azóta olvastam valamelyik naccerű kismamás újságban egy horror szüléstörténetet, és a leírtak alapján elkezdtem kombinálni - tudom... nem kellene ilyet csinálnom - hogy az én dokim volt aki olyan "állat" módjára vizsgálta meg az anyukát. Persze név nem volt leírva, úgyhogy ezt már soha nem fogom megtudni, ezért is jönne jól valami infó első kézből, olyantól, aki nála szült.
zsuzzzsi

Zsuzzsi,
remélem van a mostani emberkék közt olyan, aki nála szült. Ha nem, akkor próbálkoztál már a "keresés" menüponttal (oldal teteje, "topikok" menüpont mellett)? Mert ott be tudod ütni a nevét, és kidobja az összes olyan archiv üzenetet, amiben előfordul (csak az időbeállításnál kell vigyázni, hogy mondjuk 1000 napot írj be, mert alapból csak az elmúlt 3 napon keres)

vera
kisün

Ildikó lehet, hogy a Barnánál szült, habár ezeket a B betűsöket mindig tévesztem.

ancsipancsi

Monci!

Mennyibe kerül a hordozókendős tanfolyam?

Kép
Kép
pipocska

Ancsika!

Ha megengeded, hogy kisegítselekKép folsav kell a vashoz a jó felszívódás érdekében.

Kép
Kép
pipocska

Illetve az is.

Kép
Kép
pipocska

Köszi Kisün!

Már próbálkoztam párszor a keresővel, de mindig vacakolt, így feladtam.
Viszont! Most összejött... úgyhogy begyűjtöttem pár e-mail címet. :o)

Akartam írni a kölök miatt is, roppant jól sikerült gyermek, gratula hozzá!
:o)
zsuzzzsi

Jucus! anno én tettem fel, amit keresel, de Kisó már megelőzött, nála volt a helyes cím! Kép

Csupa csajszi születik a közeljövőben! Emília, Panna.. Juji, nálad nem emléxem, bocs
na és Bendegúz! Kép

Zsuzzsi, id. Barna dokit én nem ismerem, a kórházban a fiát láttam, aki nagyon szimpi volt.
ki volt ez a dr frankenstein? mi történt, és hol?

figyu Baba, ha a fószer ok nélkül (hmm, nem vagyok biztos benne, hogy létezik elég jó indok) belédkönyököl, a párod visszakézből tökönrúgja!
dontvöri, gondolj arra, hogy te irányítssz!

na pláne, hogy a dokid a "tarifás típus". amilyen az adjonisten -> te is kezeld úgy! ha nem szimpi, nem kap borravalót. brr, csúnya dolog ez, mikor egy orvos saját zsebre használja a kórházat!!! fúúj de csúúúnya!

tegnapi horrorsztorink pár szóban:
West End
Isti bekakil (3 napja nem kakilt, mikor meg végre, akkor meg szegénykének nem örültünk)
pelenkázó: süvíííít a légkondi, bömböl a hangszóróból a YMCA
a pelenkázó meg egy koszos, jájj, hideg, keményműanyag platni
Istike meg úgy bekakilt, hogy az egész ruhája olyan lett, ergó le kellett vetkőztetni, és vízzel mosogattam (egy doboz popsikendő se lett volna elég) a csap alatt, amihez túl közel volt szerelve a kézszárító, ami iszonyú robajjal félpercenként beindult, ahogy túl közel értem hozzá
Isti sírt, keservesen, csurogtak a könnyei
na több se kellett a mamájának, ő is bőgni kezdett, a papa meg nyugtatgathatott mind2őnket
végül sikerült Kép

Tanulság: ezentúl váltás ruhát is viszünk magunkkal, nem csak pelust!
Tanulság2: a világ nem bababarát, egyre gyakrabban kell tapasztalnom (és akkor még nem voltam babakocsival a városban...)

votiv 8)
votiv

Pipocska, én is így emlékeztem régi koromból, de gondoltam nem lehet ilyen egybeesés, hogy pont ezt kell enni terhességre is. Kép

Votiv! ójaj! milyen történet! magam elé képzeltem gyorsan, mert láttam én ott ilyen randa pelenkázókat. :/ hogy én mennyit fogok bőgni Kép

haha, Baba! ja, tégy úgy, ahogy Votiv mondja! ha könyököl, felejtsd el a borravalót Kép Kép Kép
szerintetek volt már ilyen a történelemben? megnézném a képét a dokinak.

ancsipancsi

A mostani kismamában írta "Tokai Beáta", hogy az orvosa elutazott, átadta valaki másnak, de ahogy befeküdtek a prof. helyettese (Aki elvben a Barna doki, de lehet, hogy hülyén kombinálok, és csak feleslegesen keltem itt a feszültséget. Ha így van, akkor bocsi!) vagy 10 orvos, tengernyi nővér, és szülésznő előtt nagyon durván megvizsgálta, majd oxitocint akart neki bekötni. (Pár nappal hordta túl a babát...) Mikor ezt visszautasította kiselőadást tartott neki arról, hogy veszélyezteti a baba életét, meg magzatelhalásról, felelőtlenségről.

Végül hosszas vajúdás után császárral született meg a baba, és persze minden jó ha a vége jó...

Szóval kombinál ugyebár az ember lánya... és miután még nem beszéltem senkivel, aki nála szült, első kézből szerettem volna valami pozitív megerősítést hallani.

(Hihetetlen mit össze idétlenkedem ezzel az orvosválasztásal...)
zsuzzzsi

ezt en is olvastam...Kép

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?