Neet, kösziiii
szóval szobaszomszédok voltunk!
Csöre, Zsébikének és Bogárkának igaza van
ne félj, nekem is a szívem szakadt meg, hogy a papa 4 napig nem lehet folyton-folyvást velünk
de aztán hamar rájöttem, hogy ez nem is olyan nagy gáz
merthogy ezekben az első napokban a legfontosabb, hogy kipihend a szülést és beinduljon a tejcsid - ehhez is pihenés kell, nyugalom, rengetegszer kell cicire tenni, és közben biztonságérzetet kell sugározni a babádnak, aki élete legnehezebb próbáján van túl
közben még iszonyatosan vérzel is, a hormonjaid tombolnak, kiver a víz és folyton úszol az izzadságban (egy fűtütt kórteremben télen ez még durvább) és legszívesebben elbújnál az egész világ elől, persze a kis poronttyal együtt, akinek tulajdonképpen a köv. hetekben is még csak Te létezel (akármennyire is ott van/volt a papa)
a papa később lesz érdekes a babónak - az én két pasim már együtt lubickol minden este, és nagyokat kurjongatnak, vizibicikliznek (Isti most múlt 6 hetes)
bár, a lányos apukák hamarabb lesznek érdekesek, állítólag a papa "cicjén" legalább olyan jól megnyugszanak a kis boszik, mint a mamán
- mellékesen: úgy tudom az újszülött 1-2 hetes koráig meg se tudja különböztetni az anyját saját magától = azt hiszi, hogy az anya is az ő egyik része
-
szóval ebben a pár napban védelmet ad, hogy a pici szobákba nem jön be más, legfeljebb a szobatárs és a babája
nekem borzasztó kellemetlen lett volna akár csak egy férfi jelenléte is a véres ágyneműk között, pláne ha az nem a párom (najó, talán Neet férje még belefért volna
)
de hát vagy mindenkinek a kedvese, vagy senkinek
ezen kívül: a baba borzasztóan érzékeny a szagokra és a hangokra (mert hogy alig lát, ezekből kell tájékozódnia)
és a túl sok idegen szag és hang nyűgössé teszi, megijeszti, fárasztja
hozzáteszem: én itthon is próbáltam távol tartani a látogatókat amennyire lehetett (aztán jött a karácsony, és jöttek csőstül,grrr), mert az első 6 hét kritikus, akkor még szinte semmi az immunitása
a babónak
aztán ha mégse tudtam lebeszélni a látogatásról a közvetlen családot, akkor se hagytam, hogy összenyálazzák, max csak a feje búbját
ez így keményen hangzik, de a babádnak ez a legjobb, amit tehetsz
neked se lesz jó, ha bárki zavar - a szoptatás "szent dolog", a sok folyadék mellett hihetetlen nyugalom is kell hozzá (még így is jöhetnek problémák, sajna én bekaptam egy mellgyulladást is)
persze ez nem vonatkozik a papára
na hogy így elmondtam a mise teljes szövegét, más
Johanna, helyi érzéstelenítést kaphatsz! jó lenne, ha megoldanák a bajt a dokik, minél hamarabb!
a babó biztos érzi, Pipocsnak igaza van, hiszen a stresszhormonok is átmennek hozzá a köldökzsinóron keresztül, azokat pedig nem szabályozhatod - csak lazíts, tegyél be kellemes zenét, párologtass egy finom illatot, keverj egy masszázsolajat stb.
próbáld meg kompenzálni a stresszt, és meglátod, Zsebi egyből feléled majd, ha mennek neki az endorfinok!
talán kérdezd meg a nődikdat, hogy mi legyen, milyen érzéstelenítés jöhet ill. hogy ajánljon neked egy jó sebészt! de komolyan
ui, igyál kamillateát, gyulladáscsökkentő
dug-dug
eldugulok