Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Votiv, én elvileg március 17-re vagyok előirányozva szülés terén. Kép

Nekem szerencsém vagy ügyintézés terén, mert ahol dolgozom, ott van TB kifizető hely (érdekes egy megfogalmazás) és mindent lehet intézni a munkahelyem központjában, már voltunk bent egyszer érdeklődni és minden nyomtatványt odaadtak, azokat kell majd kitöltve bevinni, ha megvan a baba TB kártyája, úgyhogy egyedül azt kell elintézni máshol. Ott azt mondta a néni, hogy a TGYás-os papír beadásakor igényeljük a gyed-et is és a gyes-t is, vagyis igényeljük meg a maximum ideig a járandóságokat, ha mégsem leszek otthon végig, akkor legfeljebb vissza kell mondani.

Ja és én a kor szerinti topikban is jelen vagyok, ahol most írták többen is, hogy akik kismamaként táppénzen vannak a szülés előtt, be kell menniük felülvizsgálatra, mert már ezt is sajnálják a kismamáktól, vizsgálgatni akarják, hogy jogosan vannak-e táppénzen! Hát ez hihetetlen, akkor amikor egyfolytában azt halljuk, hogy rekordszinten kevés baba született 2004-ben!!! Én pont most akarok táppénzre menni, mondjuk nekem másfél hónap van hátra, remélem nem lesz gond...

r
ruzicsky

Ruzi, hova kell bemenni felulvizsgalatra???
jah, en szules elott vagyok tappenzen, akkor nem kell?

Neet, annak szivas!
nekem anyukam a munkaltatom, szegeny O!

jo tudni, hogy lehet egyszerre igenyelni mind3at

Kép
babarozsa

Votiv!

Köszi, nagyon rendi tőled, hogy amilyen kevés időd van, mégis ilyen részletesen segítesz.
Ezt most cakli-pakli elmentem, hogy még véletlenül se felejtsem el később.Kép

Kép
Kép
pipocska

Baba!

Azt mondják, hogy a háziorvoshoz kell bemenniük felülvizsgálatra. Mert hát elvileg táppénzen csak indokolt esetben lehet szülés előtt lenni, mondjuk veszélyeztetettség esetén vagy ha tényleg beteg is vagy. Azon kívül pedig 1 hónappal szülés előtt TGyás van, de ugye én is úgy szeretném, hogy előbb elmegyek most másfél hónappal előtte táppénzre és a tgyást, csak a szüléstől kezdem el, mert akkor tovább tart ami magasabb összeg, mint a max gyed.

r
ruzicsky

Sziasztok!

Be kell vallanom, hogy még kezdő motoros vagyok (abszolút, szept. 28-ra ígérkezik Babóca fedőnevű gyermekünk), ezért minden érdekel, és keveset tudok. Nőgyógyászom már van persze (dr. Kocsis Éva), és most az a kérdés, hogy szülésznek is maradjon-e ő, vagy válasszak mást. Nem benne bizonytalanodtam el, hanem a kórházban nem vagyok biztos. Mármint hogy jó választás-e. Legfőképp 2 dolog érdekelne:
1. A Szt. Imre Kórházban is van többágyas szülőszoba??? És ha igen, apuka bemehet oda?
2. Tételezzük fel, hogy egyágyas szobát választok, és fizetek, mint a katonatiszt, nos oda sem jöhet be a gyermek édesapja -nem az egész retyerutya- (mondjuk segíteni szegény nekem, hiszen a kórházi személyzetnek erre gondolom se ideje, se energiája) --másfél éve szült ott a családból valaki, és rajtuk láttam, hogy ez tényleg gond lehet. Akkor legalábbis ki volt tiltva mindenki.

Köszönöm mindenkinek, aki apró gyermekei mellett is időt szakít a válaszra.

Csöre
csöre

Szia Csöre!
Sztem kicsit össze vagy keveredve szülőszoba-gyermekágyas osztály terén.
A szülőszobák mind egyágyasak, oda természetesen bemehet a papa a szüléskor. A gyermekágyas osztályon egy és kétágyas szobák vannak, fizetni egyikért sem kell, viszont sehova sem mehet be senki. Tényleg kicsit szigorú a rendszer, de valahol meg is lehet érteni.
Egyébként én is másfél éve szültem ott, és 5 hónap múlva újra Kép
Szerintem mindezek ellenére nagyon jó választás, nagyon klasszul fel van újítva minden, semmi kórház feeling, olyan, mint egy szálloda, és a szülőszobák is nagyon kényelmesek.
Ha van még kérdésed írj!

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

csak a vajudo van kulon, nem?
de a nonek a vajudas alatt is szuksege van a parjara, nem?

Kép
babarozsa

Ruzi, ok
a haziorvosm mar a 7. honapban ki akart irni, mert mar volt vetelesem, stb
de ez szules utanra vonatkozik? vagy elotte?
aztan meg volt ez a verzes a mehlepeny miatt

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Még nem sikerült elolvasnom a hozzászólásokat, de holnap megteszem Kép

Úgy néz ki, nagyon jól állok a minősítővel, az első hét összesített és a vizsgafeladat alapján 4-es fölött járok, ebből akár 5-ös is lehet még a jövő héten Kép (Sajnos az egyszem női vizsgáztató mindig lehúz, hogy sokat pihenek, pedig tudja, hogy mi a helyzet, el is könyveltem, hogy irigy kutya. Kép

A babó sokat segít, az egyik betegemet háton rúgta, úgy megijedt, majdnem leesett a székről, nagyon jót mosolyogtak rajta a vizsgáztatók is. Kép

Hétfőre felmentést kaptam, megyek terheléses cukorra, megvettem a glükózt is.

Bocs, hogy most csak magamról meséltem, de tiszta büszke vagyok magamra, hogy mégsem vagyok annyira amnéziás, mint ahogy hittem Kép Jah, és nem is stresszelek annyira, mint szoktam. Kép Jót tesz az állapotom Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Szia Bogárka!

Köszi a választ! Nem, egyébként nem keverem a szülőszobát a gyermekágyas osztállyal, csak most jövök a Schöpf-Mérei topicjáról, és ott van egy 1, és egy 3 ágyas SZÜLŐSZOBA :-( Még egyszer köszönöm, hogy írtál. Szegény apukák. Emiatt gondolkodom még az egészen.

Csöre
csöre

Oxigen, nekem is van egy allapotos gyogymasszor ismerosomKép

Kép
babarozsa

Csöre!
Bocs, akkor rosszul értelmeztelek!
Itt szerencsére szülőszoba csak 1 ágyas van. A vajúdó az tényleg külön van és 5 vagy 6 (?) ágyas, de én pl. ott összesen 10 percet voltam, amíg lepakoltam és átöltöztem, aztán mehettünk együtt a papával a szülőszobára, ahol még 3 és fél órát töltöttünk Petra születéséig. Tehát a vajúdás nehezebb részét azért együtt éltük át.

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Szia Csöre! mi a gond? a papával végig együtt lehettek! a vajúdóban akkor vagy, ha
- nincs épp szabad szülőszoba
- messze még a szülés (ekkor viszont még vagy olyan fitt, hogy kimenj a folyosóra apához)

gyermekágy alatt: te bármikor kimehetsz a papához/rokonokhoz, kitolod nekik megmutatni Babócát (csak ők nem puszilkodhatják össze bacikkal, de ez csak jó, nem? - 4 nap múlva otthon már puszilgathatják is)

az egyetlen dolog, ami hibádzik, hogy papa nem alhat veled a kórházban (de más kórházban sem)
különben annyit vagytok együtt (reggel 9től este 9ig tart a látogatás), amennyit bírtok
Kép

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!
Engem csak azért zavar ha az apuka nem jöhet be, (és persze nem az egész famíliára gondolok), mert úgy gondolom hogy neki is van némi köze a gyerekhez, és nem akarok kint állni a folyosón egész nap ha egyszer van egy ágyam is. Kép De amúgy tök mindegy, annak kell örülni ami van!

Csöre
csöre

Sziasztok!

Bocsanat, hogy igy "ismeretlenul" belekotyogok a beszelgetesbe!
Mikor eloszor meghallottam, hogy a Szt.Imreben nem lehet a latogatoknak bemenni a szobaba, kiakadtam.Aztan szepen vegiggondoltam es rajottem, hogy nagyon is jol van ez igy. A noverem valamivel tobb, mint masfel eve szult a Szt.Istvan Korhazban, ahol barmikor bemehettek a csaladtagok a korterembe - meg persze barki. Haromagyas szobaban volt, es bizony sokszor kellemetlenul jott ki, mikor megerkezett a szomszedhoz a fel pereputty es o szoptatni szeretett volna...

Egyebkent en is a Szt.Imre Korhazat valasztottam, ha minden igaz augusztusban jon a baba.

Boldog babavarast a kis- es nagyhasuaknak, es sok oromet a mar babazoknak!

Udv, Dori
zsébike

Sziasztok!

Mikor Petrával terhes voltam és jártunk az előadásokra az egyiken felmerült ez a látogatás téma. Épp a Bálint Sándor volt bent, szerintem klasszul állt hozzá a dologhoz. Ott is mindenki azt hajtotta, hogy legalább a papa hagy jöjjön be, hisz végig együtt csináltuk a 9 hónapot, meg a szülést, akkor miért van 4 napra kiszorítva. Erre az egyik lány közbeszólt: akkor már jöhessen a nagyobb testvér is, ne szoruljon ki szegényke a családi idillből. Oké, mondta a Bálint, de neki van egy kismamája, aki most várja a 7. gyermekét. Ha ott bemegy mind a 6 gyerek, plusz papa, akkor az már kész tumultus azokban a pici szobákban. Szóval akkor hol húzzuk meg a határt? A vita vége az lett, hogy oké legyenek csak a papák. A Bálint megígérte, hogy szól a profnak a következő értekezleten... persze azóta se történt semmi.
Akkor az nekem tuti jó verzió lett volna, de most, hogy már itt van Petra inkább küldeném a papát, hogy legalább ő legyen a lányával, mintsem ott tartanám magam mellett, és persze közben majd megszakadna a szívem... szóval nincs mindenkinek jó megoldás.
De azt a 4 napot tényleg ki lehetett bírni!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Engem pl nem zavart volna Votiv kedvese, nagyon sármos pali... Kép Kép Kép
Bár csak szobaszomszédok voltunk, nem ágy. Kép Mármint...na ebbe jól belezavarodtam. Votiv, magyarázd má' el. Köszi.
neet
neet

A Kutvolgyiben az a jo, hogy az eloter nincs olyan messze, es van egy kenyelmes szekes, asztalos tarsalgo (nem olyan, mint a Szent Imreben, muanyag szekes stb.)
es, ha du. jonnek a papak, meg a gyerekek akkor meg kellemes is
a papak bemehetnek a folyosora is babazni, de csak du.
a kortermekbe nem
es nyilvan nem kuldik el a nagyobb gyereket sem

Kép
babarozsa

Votiv: babád valami hihetetlenül cuki....

Szerintem is jó ha nem lehet egy kórházban agyba főbe látogatni a csecsemőket. A kútvölgyiben viszont annyi jó, hogy ott az apuka védőfelszerelésbe bejöhet, nem a szobába, hanem egy külön szobácskában együtt lehetünk hármasban... ez jó, sőt némi felárért azt hiszem még az is megoldható, hogy olyna szobánk legyen, ahol bent aludhat kispapi is, de gondolom ilyen kevés van és igény az vóóóóna rá....

Én továbbra is a lábammal küzdök. nem tudom,m iért ilyen makacs. De gyulladásban van, három napja nem alszom, üvöltök a fájdalomtól. sajnos...igaz egyik doki sem akarja vágni, mert a baba miatt nem akarnak injekciót, és mindegyik egy kicsit turkál a nyilt sebben és irdatlan. Tegnapi doki csak annyit mondott, hogy a fejét ne rúgjam le csak annyit kér, azt hittem ott maradok az ágyon. Jó kis edzés a szülésre.... már hány napja vajúdok??? sok sok....:-)) na jó az biztos rosszabb,de ott legalább a végerdemény csodás....

Ugye egy kis helyi gyulladástól nem lehet baja babának. nincs se lázam, se hőemelkedésem és jól vagyok a fájdalomtól eltekintve. Babám viszont illegalitásba vonult, mióta kínoznak, nem mozdul, szerintem behúzta fülét farkát,... ez normális? lehet ilyen? hogy Ő is fél a fájdalomtól? Segítsetek, mert most már nem is a lábam, hanem babóca miatt parázok....

Johannazsebi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna, hol van az a kulon szoba???

uristen, mi van a labaddal???

Kép
babarozsa

Johanna!

Amikor fogászaton voltam 3 hete, én bevallom,hogy kértem érzéstelenítőt. Előtte persze megkérdeztem a dokimat, hogy kérhetek-e?
Szerintem te is beszélj vele. Márrmint a sajátoddal, ne az enyémmel.Kép
Nem hiszem, hogy az a jó megoldás, hogy kínoznak, te meg üvöltesz. A Zsebikéd is pánikolhat rendesen. Szegény. Valószínű neki is kisebb rosszat tesztek azzal, ha kapsz egy érzéstelenítőt, minthogy napok óta azzal sresszeled /akaratlanul is/ amilyen idegállapotba kerülsz. Gondolom már előre rettegsz, amikor lábdokihoz kell menni. Arról nem is beszélek, hogy meg sem tudják csinálni rendesen /gondolom én/ Hiszen mikor látják, hogy végképp nem bírod, akkor abbahagyják nem? Akkor pedig érdemben lehet, hogy nem is csinálnak semmit, csak ahogy te is írtad "turkálnak a nyílt sebben"
Komolyan mondom, rá gondolni is rossz, nemhogy átélni.
Drukkolok, hogy mielőbb rendbejöjjön, mert a kis Zsebivel nem lehet ám lábfájósnak lenniKép Vinni kell majd őt mindenhová.Kép

Kép
Kép
pipocska

Hahó!

Mivel most nem nagyon van forgalom, benéztem más topikokra, és tök jó dolgot találtam. Beteszem, hátha titeket is érdekel.

Irénke
Új felhasználó
Azonosító: Irénke

Üzenet száma: 24
Mentés: 08-2004
Elküldve 2005 Január 28 péntek - 20h 45:

----------------------------------------------------------------

----------------
Kedves Kismamák!
Ajánlom figyelmetekbe a kismama és baby ruha gyártó műhelyem.
Kaphatók nadrágok, overállok is, pólók, felsók, topok, blúzok,

kardigánok, ingkabátos és zakós kosztümök, és még sok minden.
Most akciós nadrág vásár, betétes és fűzős fazonban, pamut

elasztán anyagból, szinekben, 2500.--- 3800.-ig
Minden tavaszi kötényruha most CSAK!! 2000.- ft
Póló akciós vásár, két darab vásárlás esetén 1000.- ft /db.
Csecsemő ruhák, kapucnis kabátkák, himzett kispólók, nadrágok,

kiscipők, sapikák, előkék,
56-80-as méretig.Most kacsás és süncikés himzéssel.
Takarónak is használható különleges pólya, huzattal:80X80-as,

4000.- kispaplan, 110x70-es 2700.- fejvédő 1200.-
Polár takaró 1800.-
Kis tételes modellek, baba és mama barát árak!!
Hivjátok Irénkét!30-501-45-27
....Váci műhely, ami Pesttől nem távolság!!

Kép
Kép
pipocska

Baba!

A felülvizsgálat a táppénz miatt a szülés előttre vonatkozik, mert utána már van tgyás, meg gyed stb. azokkal nincs gond, hanem az előtte lévő idővel.

Nekem is ez a bajom, hogy a kispapa sem jöhet be, de végül is tényleg az az oka leginkább, hogy ahol testvér is van, ott az is be akar jönni, van aki az anyjával van nagyon bensőséges viszonyban és akkor az anyja is be akar jönni, főleg ha első unoka stb...Kép ezért nem engednek senkit sem, de mondjuk ilyen szempontból viszont a felújításnál gondolhattak volna arra, hogy akkor jobban meg kellet volna oldani a baba megmutatásának lehetőségét. Mert elég borzasztó, ahogy ott tömörül a rokonság az ajtónál, ahol ugyan van üveg, de nem túl nagy, vagyis alig férnek oda. A kisbaba, meg a huzatos folyosón az ajtó mögött, miközben a kismama ki-be járkál az ajtón, ingázik a rokonok és a baba között. Szóval nem valami jó megoldás ez sem. De ugyanolyan rossz megoldás az is amikor bejöhetnek és tényleg egy kétágyas szobában is, ha valakihez egész nap jönnek a látogatók, akkor azzal nagyon zavarja a másikat.

Szóval nehéz ezt megoldani, én is belenyugodtam már, hogy nélkülöznöm kell a kispapát néhány napig, pedig annyira jó lenne együtt tölteni ezeket az első napokat.

Johanna jobbulást kívánok! Nincs erre valami homeopátiás bogyó, ami segít elmulasztani ezt a gyulladást?

r
ruzicsky

persze egyik sem igazan jo...
de most nezz meg egy keteves, vagy egyeves gyereket, aki soha nem volt meg tavol az anyjatol...
a papak csak kibirjak valahogyKép
szerintem az lenne a megoldas, ha haza lehetne menni a korhazbol hamarabb, masodik szuloknel ez mar nem is olyan nagy problema, csak akkor az otthoni ellatasnak kene jobbnak lennie...

Kép
babarozsa

Ruzi, de nem a haziorvos ir ki?
akkor nem ertem minek viozsgalgatnak?Kép
na, mindegy, engem eddig nem kuldtek

sot a haziorvos mondta, hogy kuldjek inkabb mast be a papirokert, en inkabb maradjak otthon

Kép
babarozsa

Neet, kösziiii Kép
szóval szobaszomszédok voltunk! Kép

Csöre, Zsébikének és Bogárkának igaza van
ne félj, nekem is a szívem szakadt meg, hogy a papa 4 napig nem lehet folyton-folyvást velünk
de aztán hamar rájöttem, hogy ez nem is olyan nagy gáz
merthogy ezekben az első napokban a legfontosabb, hogy kipihend a szülést és beinduljon a tejcsid - ehhez is pihenés kell, nyugalom, rengetegszer kell cicire tenni, és közben biztonságérzetet kell sugározni a babádnak, aki élete legnehezebb próbáján van túl Kép
közben még iszonyatosan vérzel is, a hormonjaid tombolnak, kiver a víz és folyton úszol az izzadságban (egy fűtütt kórteremben télen ez még durvább) és legszívesebben elbújnál az egész világ elől, persze a kis poronttyal együtt, akinek tulajdonképpen a köv. hetekben is még csak Te létezel (akármennyire is ott van/volt a papa)

a papa később lesz érdekes a babónak - az én két pasim már együtt lubickol minden este, és nagyokat kurjongatnak, vizibicikliznek (Isti most múlt 6 hetes)
bár, a lányos apukák hamarabb lesznek érdekesek, állítólag a papa "cicjén" legalább olyan jól megnyugszanak a kis boszik, mint a mamán

- mellékesen: úgy tudom az újszülött 1-2 hetes koráig meg se tudja különböztetni az anyját saját magától = azt hiszi, hogy az anya is az ő egyik része Kép -

szóval ebben a pár napban védelmet ad, hogy a pici szobákba nem jön be más, legfeljebb a szobatárs és a babája
nekem borzasztó kellemetlen lett volna akár csak egy férfi jelenléte is a véres ágyneműk között, pláne ha az nem a párom (najó, talán Neet férje még belefért volna Kép)
de hát vagy mindenkinek a kedvese, vagy senkinek

ezen kívül: a baba borzasztóan érzékeny a szagokra és a hangokra (mert hogy alig lát, ezekből kell tájékozódnia)
és a túl sok idegen szag és hang nyűgössé teszi, megijeszti, fárasztja

hozzáteszem: én itthon is próbáltam távol tartani a látogatókat amennyire lehetett (aztán jött a karácsony, és jöttek csőstül,grrr), mert az első 6 hét kritikus, akkor még szinte semmi az immunitása
a babónak
aztán ha mégse tudtam lebeszélni a látogatásról a közvetlen családot, akkor se hagytam, hogy összenyálazzák, max csak a feje búbját

ez így keményen hangzik, de a babádnak ez a legjobb, amit tehetsz
neked se lesz jó, ha bárki zavar - a szoptatás "szent dolog", a sok folyadék mellett hihetetlen nyugalom is kell hozzá (még így is jöhetnek problémák, sajna én bekaptam egy mellgyulladást is)
persze ez nem vonatkozik a papára
na hogy így elmondtam a mise teljes szövegét, más Kép

Johanna, helyi érzéstelenítést kaphatsz! jó lenne, ha megoldanák a bajt a dokik, minél hamarabb!
a babó biztos érzi, Pipocsnak igaza van, hiszen a stresszhormonok is átmennek hozzá a köldökzsinóron keresztül, azokat pedig nem szabályozhatod - csak lazíts, tegyél be kellemes zenét, párologtass egy finom illatot, keverj egy masszázsolajat stb.
próbáld meg kompenzálni a stresszt, és meglátod, Zsebi egyből feléled majd, ha mennek neki az endorfinok! Kép
talán kérdezd meg a nődikdat, hogy mi legyen, milyen érzéstelenítés jöhet ill. hogy ajánljon neked egy jó sebészt! de komolyan
ui, igyál kamillateát, gyulladáscsökkentő

dug-dug
eldugulok

votiv 8)
votiv

Ruzi, Baba, nektek is igazatok van!

homeós gyulladáscsökkentés: kamillás vagy cickafark-olajos borogatás, körömvirág krém (szerintem ettől 1-2 nap alatt javulna!)
bogyók:
Arnica montana vagy Echinacea angustifolia D2, D4 vagy D6 potenciában, napi 4-5 alkalommal 5 golyócska

votiv 8)
votiv

Babarózsa, ezt nézd meg!
http://www.homeopatika.hu/

votiv 8)
votiv

szIA vOTIVKép
NAGYON RAERSZ!

ja bocs a nagybetuert

Kép
babarozsa

az Arnica egy csodaszer, csak nem tudom Johannanak mi van pontosan???

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat!
Sajnos most tudtam csak feljönni a netre, már nagyon hiányoztatok! Kb ez az ötödik éjszaka, hogy fél órakat alszom és nappal sem sikerül sokkal többet!
Plusz elég komoly szoptatási gondjaim vannak! Úgy néz ki, hogy csak bimbóvédővel tudok szoptatni, elég lapos a mellbimbóm, attól viszont állandóan csomósodik a mellem! A kórházban is jól bedurrant a tejbelövelléskor, azóta szinte éjjel nappal csak fejek és masszírozok!

Ti hogy vagytok ezzel? - akik már tapasztaltak! Ez már végig így lesz? Van valami ötletetek mit csináljak? Az LLL tanácsadó szerint el kellene hagynom a bimbóvédőt, a mellszívóval kicsit ki tudom emelni a bimbót, de így is lecsúszik róla a baba!
Szóval most elég zűrösek ezek a napok! Azért írok egy gyors beszámolót a szülésről!

20-án éjjel fél 12-kor kezdett csordogálni a víz. Korábban semmi jele nem volt, hogy szülök, pár órája jöttünk haza NST-ről! Páromat hazaküldtem aludni, hogy úgyis még sokáig tart, de szegény 2 óra múlva megint ott volt a kórházban, igaz nem tudott bejönni, mert a vajúdóban voltam!
A kórházba érkezéskor voltam szűk egy ujjnyi, 2 óra múlva még mindig, ezért bekapkodtam a homeos bogyóimat és használtak is, elkezdtem tágulni! Szerintem ennek köszönhetem, hogy "csak" 9 óra volt a szülés!
Tömegnyomor volt, így elég nehezen kaptunk szülőszobát, oda már a párom is jöhetett! Nagyon jó volt, hogy ott volt, sokat segített a jelenléte és volt kinek eltörnöm a kezét!Kép
A kitolás elég hosszúra sikeredett, 2 órás volt, eléggé kifulladtam! Gátmetszésre nem volt szükség, bár utólag belegondolva, lehet, hogy kellemesebb gátmetszéssel szülni, mint gátvédelemmel, bár előbbinél meg biztos utólag fájdalmasabb a seb miatt! Viszont a hüvelyi visszereimet sajnos vissza kellett varrni, úgyhogy én sem úsztam meg stoppolás nélkül!
A babát rögtön a hasamra tették és sokáig ott is hagyták! Nagyon jó érzés volt érezni a meleg kis bőrét! A dokimmal is meg voltam elégedve! Szóval örülök, hogy minden komplikáció nélkül és viszonylag gyorsan zajlott! Megpróbálok majd képet feltenni Timiről!

Remélem hamarosan ismét tudok jelentkezni!

Ildi
ildi76

nezem az oldalt...
bezzeg amikor ott laktam

Kép
babarozsa

Köszi Votiv az infókat!
Kiváncsi vagyok nálunk mennyi az annyi.

Ildi, csak egy ötlet, nem lenne jobb bimbókiemelöt használni?
2 órányi gátvédelem? Jaj.
zanza

Baba, ráérek, dolgozom Kép
Zanza, nincs mit!

Ildi! jaj de jó végre újra itt!!! mégegyszer gratulálok Timihez! a szülés nem lehetett semmi Kép
a párod nagyon édes volt, hogy beírt! Kép

a szopival kapcs: Isti meg nem jól kapta be a bimbit (nyelv alá), vagy ő is ugyanúgy lecsúszott (nekem nem lapos, hanem óriási a mellbimbóm, ugyanúgy nehéz betömni a szájába, úgyhogy egy cipő)

az egyik csecsmós nővér mutatta, még a kórházban a következőt:
ülve szoptatás
az öledben egy nagypárna (hogy ne kelljen nagyot hajolni)
a baba az oldalán fexik, veled szemben a párnán
mondjuk bal cici felé néz
bal kézzel mutatóujj és hüvejkujj közé veszed a bimbót, kicsit összenyomod, hogy kiugorjon (előtte picit fel is tunningolhatod egy kis masszázzsal, hogy hegyesebben álljon)
a jobb kézzel határozottan megfogod a babó fejét (pl mintha egy grépfrútot vennél kézbe)
tartod a fejét, és közben a szájába teszed a bimbót
és így is tartod tovább szopi alatt, határozottan, hogy ne potyogtassa ki a szájából a bimbót
közben azt is tudod ellenőrizni, jól kapta-e be
(kifordul-e az alsó ajka, nyelve fölött van-e a bimbó stb.)

nekem ez eleinte sokat segített, később meg majd a babó belejön, és magától kapja be tök jól, majd meglátod!

a fejést ne vidd túlzásba, mert csak még több lesz a tej, és veszélyesebb, hogy bedurran

a csecsmósok javaslata:
minden szopi után csak az egyik cicit fejd ki, és max 15-20 percet fejjél csak
a folyamatos fejéstől is "tönkremehet" ám a bimbód, ki is sebesedhet Kép

próbáld ki ezt a figurát, hátha beválik!
ha a babó rendesen kiszívja a cicit, nem lesz csomós sem!
hogy alaposan kiürítse, többfajta pózt is ajánlatos alkalmazni egy szopi alatt ill. szopi közben cicit váltassz, majd vissza - mert így a baba gyakrabban késztet a tejleadó reflexre, könnyebben ürülhet
az is fontos, hogy a baba teste és az arca egy irányba nézzen, így tud a leghatékonyabban szopizni (ha el kell fordítania a fejét közben, kb. feleannyira hatékony)

gyanítom, hogy a sok fejéstől túl sok is lett a tejcsid (amit ugye a babód nem mind szív le) ezért csomósodsz (=telítettek a tejmirigyeid) - ez már lassan egy ördögi kör

lehet, hogy segítene a bryonia 9CH - ez a mellfeszülést is csökkenti és segít kiüríteni a cicit
de mielőtt nagyobb baj lenne, fussatok be a kórházba - tehát ha érzed a mellgyuszi első jeleit

csak azon csodálkozom, hogy a kórházban a csecsmósok miért nem foglalkoztak veled eleget, hogy ne magadnak kelljen kitalálni, hogyan kerüld el a mellgyulladást, grrrrr
bár, nekem se mondtak túl sokat
a mai fejemmel, biztos a nyakukra jártam volna egy jegyzetfüzettel Kép
na puszi

most már tényleg dolgozom!

votiv 8)
votiv

Ildi, gratulalok!Kép
valamikor kuldom a konyvedet is, nem felejtettem el!

Votiv, aha dolgozolKép
amugy jo a hetfo, de napkozben, este jonek a vendegek, na?

Kép
babarozsa

Sziasztok,

Látom ANCSI hiányoltál, itt vagyok de csak olvasgatni van időm Erik elég aktív...
Votív,
Isti nagyon cuki, fel sem ismertem a régebbi képekről. Nagyon gyorsan nőnek, napról napra változnak.Kép
Fleteszek én is egy képet
Kép
Mi is nézelődünk már.
claudia

cukorfalatKép
bocsi , nem akarok csopogni, de igy par nappal elotte
na, tenyleg edes!

Kép
babarozsa

Clau!
Te jó ég, mekkora már Erik!!! Vagy csal a kép?? Csak az én picim marad pici? DE jó!! vagy csak őt mindig látom, azért nem olyan feltűnő?

Ildi!
Ügyesek voltatok, és sok türelmet, jó éjszakákat, fini szopikat!

neet
neet

Claudia, nekem is hiányoztál már!
csatlakozom Babához, édes kis babó ez az Erik, teljesen odáig vagyok őpufókságáért!
hihetetlen, hogy már nézeget, eddig még csak nem is láthattuk a szemecskéit, gyönyörű!
mesélj még, ha van pár perced!
súly? szorulása már nem fordul elő?
csak mert már mi is a glicerin kúpozásnál tartunk minden 3. nap
párom olvasta a neten, hogy napi két kanál reszelt almát lehet a babának adni 6hetes kortól, ami lazítja a székletet
hát nem tudom
azon meg nem tudok változtatni, hogy túl sűrű a tejem
puszi Nektek!

votiv 8)
votiv

Neet, Eszti koncsertó?

Baba, hétfőn 3-ra kaptunk időpontot csípő ultrahangra Kép
a papa ki is borult, hogy mi a francnak kell, mikor ránézésre látszik a gyereken, hogy tökély Kép
minek ahhoz megcsinálni az angolspárgát

votiv 8)
votiv

az lemaradt, hogy előtte viszont egész nap ráérünk Kép

votiv 8)
votiv

akkor az jo, nem?Kép

hanykor keltek?Kép
del korul, ha felugrom, az jo?

Kép
babarozsa

Ildi!
Gratula Nektek mégegyszer! Ügyesek voltatok! Ki volt a szülésznő, aki ilyen profin védte a gátat?
Ne izgulj, nem lesz mindig így a szopival! Biztos Timi is egyre ügyesebb lesz, és talán a cicik is jobban kiemelkednek a sok szopitól, fejéstől. Csak pihenj sokat, és ne idegeskedj!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Szia Clau!

Tényleg jó, hogy végre hallunk felőled is. Erik is egy édes bébike.
Én is akarok már Marcikát!!!Kép

Ildi!

Neked is gratulálok. Biztos ti is hamarosan belerázodtok a szopiba, mint Votivék.Kép

Kép
Kép
pipocska

Nem csal a kép, már a 62-es ruhákat is kinőtte, 5 kg körül van,jövő hét csütörtökön lesz 6 hetes. Mostanában elég könnyen kakil, néha nyög csak éjszaka, amikor nehezen megy neki.
A szopi könnyen megy, Erik olyan mint egy porszívóKép
claudia

Mit néznek a csipő szűrésen?
claudia

csipoficam

Kép
babarozsa

Votiv, Zanza!
Köszi a tanácsokat, megpróbálom! Bár nekem meg miniatűr a mellbimbóm, meg a bimbóudvar is, ha összefogom a két ujjam közé, ki se látszik Kép, azért próbálgatom majd, köszi!
Egyébként a csecsemősök csak úgy segítettek, ha bementem hozzájuk és a nyakukra jártam, hogy csináljanak már valamit! A szoptatást is csak harmadik kérésre jöttek be megmutatni nagy nehezen! Persze volt, aki nagyon rendes is volt közülük!

Bogárka!
Szerintem főleg az itthoni esti masszírozgatásnak köszönhető, hogy nem kellett vágni! A férjem tök jól belejött, elmehetne szülésznőnek Kép!

Eszembe jutott valami, annak aki most fog szülni:
Van valami új rendelet, már nem jó a papának az itthonról bevitt cucc! Meg kell venni a zöld hacukát, csak abban lehet bemenni a szülőszobára!
+
Vigyetek elég betétet! Én a vajúdás alatt elhasználtam az egész csomaggal és szülés után meg a normál kevés volt, a maxi kellett Tenából!!!

Ildi
ildi76

Sziasztok!

Ildi: Még egyszer gratula! Biztos nemsokára már profin fogsz szoptatni te is. Képeket nagyon várjuk! Kép

Nekem sajna ma elég rossz napom volt, nem vagyok túl kommunikatív, csendben utálom a rokonaim... Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Gratulálok a szép nagy babákhoz, meg a teljesen frissen születetteknek is :-))))))

Olyan jó Titeket olvasgatni, habár nekünk még remélhetőleg messze van a szülés (május 7.)

Nem tud véletlenül valamelyikőtök olyan gyerekorvost, aki először homeopatikus gyógyszerekhez nyúl?
Nem kell, hogy megszállott legyen, csak nyitott rá....
Tudom, még túl korai ezen gondolkozni, de egyre csak ez jár a fejemben.

Ada (27+0)
ada007

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?