Sziasztok!
Gumicukor!
Látom nálatok is megy a nagy fejlesztés otthon.
Nekem a párom minden újdonságot rögtön bevezet itthon, így már egy ideje nálunk is wireless hálózat van. Ami egyébként nagyon jó, mert pl. én a hálónkból eddig nem tudtam internetezni (meg a saját itthoni többi gépünket elérni), de így már onnan is megy.
Sikerült a kábelszörnyet is megszűntetnünk, a 2 notebookhoz és az 1 TabletPC-hez egy tápkábelt használunk (épp az van bedugva, amelyiknek szüksége van rá).
Ilke, Sasha!
Hannának is voltak tejkiütései, hát nem mondom, hogy szép volt az arca. Mi nem kencéztük, de elég hamar elmúlt és azóta nem jött ki. Gyönyörű puha bőre van (és finom illata
).
Fogmosás: én mosom Nátánnak, de még Beninél is kell időnként korrekció, hogy hogyan csinálja. Nátán is próbálkozik rendesen a fogmosással, de azért még közel nem tökéletes.
Alvás: ez se könnyű nálunk sem. Ha Nátán nem alszik du., akkor azért sikerül viszonylag értelmes időben elaltatni. Csak az gond, hogy éjszaka valamikor átjön hozzánk. Nem mindig, és nem is feltétlenül az éjszaka közepén, csak kb. 5-kor. De a két gyerektől nem egyszerű aludni a 160 cm-s ágyunkban.
Betegség: annak is volt azért előnye, hogy Beni csak most ment oviba. Bár számítottam rá, hogy fog hazahozni betegségeket, de nem. Ő sem volt eddig beteg.
Bár a múltkor hívtak az oviból 1/2 9-kor, hogy menjek, mert beteg és vigyem orvoshoz. Nem gondoltam, hogy egy ekkora gyerek pár óra alatt hirtelen megbetegszik (apja aznap vidékre ment, 1/2 7-re vitte az oviba), ha egyébként reggel tökéletesen egészségesen vittük el (ha kisebb lenne, vagy már előző nap is látszott volna rajta valami, akkor persze igen). De azért elmentem érte (az az egy kellemetlen, hogy öltöztethettem a másik két kisebbet is fel, kint mínuszok, Nátán még nem reggelizet stb.). Mire odaérek persze a gyereknek semmi baja... Kalácsot reggeliztek és éppen rajzolgatott. Szerintem összekeverte az éhséget a gyomorfájdalommal. De azért hazahoztam és még másnap is otthon volt (én ugye +két gyerekkel nem mentem el a betegrendelőbe, hogy megvizsgálja az orovos (még épp onnan kaptak volna valamit el), de apja orvoshoz csak másnap tudta volna vinni (aztán végül kiderítettük, hogy nem kell elvinnünk, miután elmagyaráztuk, hogy a gyereknek nem volt semmi baja)).
Nem volt gond, hogy itthon volt, nekem tul.képpen egyszerűbb a dolgom, mint az, hogy minden nap 1-kor felrakodjam a másik két gyereket, ha esik, ha fúj, ha Hanna épp aludna, stb. és elmenjek érte az oviba. Ez tavasszal, nyáron még ugye nem gond, de ilyenkor mire az ember felöltözteti őket, hideg az autó, köd van vagy esik...
Dec8!
Nem erre találták ki a bugyipelust? Ha esetleg bemegy, akkor nem gond, nem szégyen, viszont le is tudja húzni, biliközelbe ér.
Nálunk még semmi komoly fejlődés nincs a bilizéssel/WCzéssel. Tudom mikor kakil Nátán, ő is, de ált. elutasítja, hogy levegyük a pelust. Aztán időnként nem, és hajlandó bilibe kakilni. Ha elővesszi a bilit (mert épp eszébe jut), akkor hajlandó bele pisilni, de magától nem szólna.
Én nem is erőltetem nagyon, mert csak akkor csinálnám, ha biztos lenne, hogy akarja és hajlandó együttműködni. Enek oka az, hogy nálunk fent a szobákban padlószőnyeg van, és az igazán nem alkalmas arra, hogy kísérletezgessünk. Volt is néhányszor ciki, mert a szomszéd szobatiszta kislánya épp nálunk felejtette el gyakorolni eme tudását (belemelegedett a játékba? nem mert szólni? nem tudom...) és 3-szor pisilt be és egyszer be is kakilt odafönt. Hát nagyon "örültem"... Együtt szilvesztereztünk, de akkor én már mondtam, hogy adok egy bugyipelust, mert nem szeretném ha megint épp nálunk lenne baleset.
Cumi: nekünk ugye nem volt Nátánnak, így el se kell hagyni. Hannának sincs . így viszont én vagyok a cumi, engem nem hagyhat el
.
Drukk, hogy Pancsinak és Hannának is sikerüljön különösebb megpróbáltatás nélkül elfeledkezni róla
...
Fogamzásgátlás: hát nem egyszerű kérdés. Nálunk még nem esedékes a "végleges" módszer, nem is tudom mikor lesz az, de azért egy biztos, hormonmentes, gyerekbarát és természetes módszerre én is befizetnék. De valami mindig sérül. A spirál nálunk elvi okokból nem jöhet szóba, a fogigátló hormontartalmával nem vagyok kiegyezve. Úgyhogy a természetességet adjuk lejebb és marad az óvszer. (Per. pill. ugyan a szopi miatt nem menstruálok, de ugye ebben azért nem lehet megbízni, viszont az se adna nagyobb biztonságot, ha mentruálnék, mert akkor sem tudnám mikor van peteérésem, elég széles határok között mozgott mindig is a ciklushosszom.)
Beszéd: most már egyre több érthető dolgot mond Nátán, de még azért nem tiszta mondatokat sokszor. Viszont megjelent az "én" is, ált. "Náná"-nak hívja magát, de pl. tegnap azt mondta, hogy "Nem én, hanem Nen" (Beni)
Hannáról egy kép:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7486/149508.jpg Beszti